עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by ofir341,

אני בנתיים עשיתי OVERCLOCK לכרטיס מסך ואני רוצה להמשיך ואני לא מצליח ליפתוח בתוכנה שינוי מתח אני ניכנסתי גם לSETTINGS שבתוכנה גם ניכנסתי לקובץ CFG ושיניתי שם ולא נותן לי לשנות מתח בתוכנה אם מישהו יודע איך לעשות זאת או המלצה לדרך אחרת אני ישמח. תודה לעוזרים. תמונה:http://gyazo.com/16ee88baac5193bc9747bd8e15df4429

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. אני מתלבט בין 4 המוצרים הללו. אני עושה OC כבד יש לי מעבד 2500K ולוח אם asrock extreme3 gen3 בואו לא ניקח את עניין התקציב בחשבון כי אין לי בעיה כזו. מה עדיף מבחינת ביצועים? וגם חשוב לי שיהיה שקט(כי אני יושן כשהמחשב דלוק בלילה!) אז גם מה יותר שקט?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. זה המפרט של המחשב: אני צריך קירור למעבד, לא יקר מדי. אני לא עושה OC.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by bobby323,

אצלי 59, הבנתי שאפשר הרבה יותר מזה

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by nadav275,

הקירור מבוסס coper orb- ששימש לקירור מעבדי amd ישנים(t.bred נדמה לי, לא בטוח) שעבר שינויים והתאמות לכרטיס מסך שלי... ותודות לבני רונן(Subx) שהיה המורה הרוחני שלי http://img94.exs.cx/img94/9254/Pict1599.jpg

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by alon83438,

שלום! יש לי שני מאוורים סטנדרטים במארז - החוצה ופנימה המחשב שלי מאוד התחמם אבל ממש ממש מאוד אז יש לי מזגן בחדר ליד ויש קיר משותף אז עשינו שם כזה מעבר למזגן ואז הוא יוצא גם בחדר שלי בקיצור שמתי את המחשב ממש מול היציאה של המזגן והוא קר כמו קרח!!!!! עשיתי טוב? או שהייתי צריך להשאיר תמחשב בלי מזגן ולהוסיף מאווררים?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. שלום, ברשותי מעבד AMD בתצורת S939 (זו שקדמה ל-AM2) אבל למיטב הבנתי יחידות הקרור הנפוצות בעלות תאימות לאחור (או שמכניזם האחיזה פשוט נותר זהה למרות המעבר לתצורה חדשה). המחשב ישן, ואני מאמין שיחידת הקרור שאקנה לא תוכל לשרת אותי במחשב שיחליף אותו בעתיד, אך מאחר ואין לי כוונות לרכוש מחשב חדש כעת ואני רוצה לשמור על שפיות, אין לי ברירה אחרת מלבד רכישה של יחידת קרור חדשה. הקריטריון הראשון והחשוב מכל הוא שקט; לביצועים חשיבות משנית. אף רכיב אינו מומהר. עלי להודות, הקרור במחשב אינו אופטימלי: מאוורר 120 מ"מ בודד שמכניס אוויר בחלק הקדמי התחתון של המארז ומאוורר בספק הכוח. בנוסף, אני מתאר לעצמי שגם חוסר הסדר בפנים המארז לא מניב תרומה חיובית. אני מתקשה להאמין שסידור הכבלים ו\או נקיון תק…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by Offset,

שלום, אני בעל מעבד INTEL CORE2DUO E7500 שכרגע עובד בתדר של 2.93GHZ, רשום בווינדוס 2.4GHZ נראה לי המינימום, אבל קניתי את המחשב ככה אז יכול להיות שהחנות מחשבים עשו OVERCLOCKING אני לא יודע. בכל מקרה בלוח אם שלי זה GIGABYTE G31M-S2L וזיכרון DDR2 שני סטיקים של 2GB נראה לי. וכרטיס מסך GEFORCE 9500GT. אני מעוניין אולי להעלות את המהירות של הזיכרון או את המעבד בכמה מאות MHZ ואפילו את הכרטיס מסך. האם יש אפשרות לעשות את זה בלי לשנות את גוף הקירור רק ע"י העלאת המכפלה ואת הוולט או שגוף קירור חדש זה מחייב? נ"ב- המחשב מאובק מאוד. אם אפשר לדעת איך לנקות אם זה מחייב לפני OC.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by SaBotAge,

אכן אכן המלך החדש הגיע לידי, היום בביקורי החודשי בזיגזג (לא תמיד לקניה) שמתי את ידי על המלך החדש השאר ידעו בשמו כ Volcano 12 extreme. אני מגיע הביתה ולוקח בדיקות טמפרטורה במצב Idle ובמצב Full load את המעבד אתם יכולים לראות במפרט על המאוורר הנוכחי שלי שהוא Volcano 11 (לא אני לא משוגע להחליף כל כך מהר פשוט היה לי קומבינה פצצה) וקיבלתי את התוצאות הבאות: volcano 11 idle: mobo 21 cpu 39 volcano 11 load: mobo 23 cpu 46 *המאורר לא מסתובב על המהירות המקסימלית שלו, רק על כ 4000RPM* הלכתי והחלפתי בין המאווררים כיוונתי את ה Volcano 12 למהירות של כ 4000RPM (כמו ב11) וקיבלתי את התוצאות הבאות: volcano 12 idle: mobo 18 cpu 33 volcano 12 load: mobo 21 cpu 38 עכשיו אני לא יודע עד כמה המד…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. מקרה של אחד שמנסה לשרוף את המעבד ושום דבר לא עזר לא וגם oc על 100% בלי שום קירור הדבר היחד שעזר זו שרפה פיזית http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=39293.0 אני רוצה לקנות מעבד e4300 ותמיד אני מפחד לטעות ושמה הוא ישרף לי האם הכתבה מוכיחה שזה נדיר שמעבד נשרף מאוברקלוק כי הרי ה e4300 הוא מעבד קריר בכל מקרה יכל להיות מצב שכל החלקים ישרפו וישאר רק המעבד? זה מעניין אני לא מדבר על ספק ג'נירי אלא זה שבא עם המארז 6a19b 400w

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום :ס אבא שלי הביא לי ראדטיאור של פיאט פונטו בגודל 17x20 שעשוי מאלומיניום, ותכננו השבוע לבנות את הבלוק למעבד מנחושת. עכשיו שמעתי שזה יכול לגרום לבעיות עם האלומיניום והנחושת.. למה זה יכול לגרום? זה עד כדי כך קריטי? :-\

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. בקצרה, (למי שזוכר את הט'רד שפתחתי על זה לפני כמה ימים) אז בגלל שפחדתי להוציא את הלוח לבד באתי לחנות שקניתי ויחד עם הטכנאי פירקתי (מרחתי MX-1) והרכבתי את ביג טייפון(שאלה קטנה: למה קיבלתי 4 תושבות(חלק פלסטיק חלק מתכת) והייתי צריך להשתמש רק בשניים מהמתכת?). קיצור בדקנו טמפ' וראינו שזה על 21 מעלות גם בביוס וגם בEVEREST. בSUPER PIX2 זה הגיע ל-31 מקסימלי(16MB). קניתי לו סופגניה, אמרתי תודה ולקחתי את המחשב הביתה. איך שאני מגיע הביתה המחשב נדלק וישר נכבה....שוב , בקיצור , ניסיתי הכל ועדיין הוא לא הצליח להידלק ליותר משתי שניות. בבושת פנים חזרתי אל הטכנאי עם המחשב ולאחר מספר נסיונות וסינוני קללות רבים גילינו שאם אנחנו לוחצים עם היד על הקירור הוא כן עולה. והקטע הוא שהוא מ…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by rafi_d,

במארז "תיקני" של אייבורי הותקנו 2 מאווררים - האחר גדול (~12 ס"מ כנראה) בחזית ממש מלפני הBAY של הדיסק(ים) - האויר מוזרם לכיוון פנים . השני 8 ס"מ - על הדופן האחורית - בו האויר נשאב החוצה (יוצא סמוך/בניצב למאוורר של המעבד) . שניהם ללא שרוול כיוון כלשהו. המערכת - E2180 , GB DS3L ו OZC 800 - 2G בנוסף - קיים כמובן מאוורר המעבד - arctic אלפיין 7. שלוש שאלות - 1. האם המיקומים - סבירים (לקירור סטוק) והאם אין חסרון בזה שאין זרימת אוויר ישירה *מול* הלוח אם ? (למשל - התקנה על הדופן הצידית, שגם בה יש חורים, מה שכמובן יקשה על הפתיחה) 2. האם יש להתקין גם פילטר כלשהו בכניסת האויר ? 3. החשמל למאווררים חובר ישירות מהספק. האם יש יתרון בחיבור ללוח האם (יש שם כנראה נקודות לכך). תודה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום לכולם, יש ברשותי קירור SYCTH NINJA REV2 אשר מותקן על מעבד I5 750, סוקט 1156. לאחרונה התחדשתי בשילוש עם מעבד I5 4590 בסוקט 1150. אני מתחיל לארגן את כל מה שאני ארצה להחליף במחשב בפירוק המיועד, אך תהיתי האם הקירור יתאים גם ללוח האם החדש? כלומר האם יש הבדל במרווחי הברגים על לוח האם בשינוי סוקט או שמדובר נטו על "עיצוב" המעבד? אין מה להרחיב על הקירור, הוא במצב מעולה ובמקסימום אני אחליף מאוורר לאחר כמעט 6 שנים...

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. אני תוהה האם להחליף את הלוח והמעבד שלי בלוח ובמעבד המופיעים בכותרת. האם הלוח והמעבד יעברו בקלות את ה4 גיגההרץ? תודה!

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אהלן כולם לא הייתי בטוח לאיזה פורום זה שייך אז רשמתי את זה כאן בעיקרון אני רוצה לקנות כמה מדבקות תרמית בשביל להחליף בכרטיס מסך שלי 4870X2 הזה מתחמם כמו לא יודע מה וממה שהבנתי כדאי להחליף משחה תרמית ומדבקות תרמיות וזה בדרך כלל עוזר בלהוריד משהו כמו 10 מעלות קריטיות לפני שתצעקו שחבל ואני לא יודע מה אני עושה ופה ושם אתם צודקים אבל כרגע המערכת שלי קורסת כל כך הרבה שזה בלתי נסבל אולי אם ATI יוציאו דרייבר נורמלי שיתקן את הסיפור הזה אני אשקול שנית אבל כרגע זו הדרך בה אני בוחר עכשיו נשארה השאלה איפה אפשר לקנות מדבקות כאלה תודה לעונים

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  17. קניתי את המחשב שלי מלפני חודשיים וחצי מעבד E6300 בא עם קירור של SPIRE. עכשיו שמתי לב שהטמפרטורה שלו לא במאמץ עומדת על 53-54. יש לי מארז של HEC. והתמונה שלמטה^^ זה לאחר ששמתי מאוורר של 8 ס"מ במקום הטורבינה שיש לי על הדלת של המארז. ובנוסף שמתי מול הרשתית הזאת של המאוורר שעל הדלת מאוור גדול כאילו מאוור רגיל של החדר חח בשיא הכח שיכניס רוח קרה לשם. הטמפרטורה ירדה במעט ותראו מה מצב הטמפרטורה: כמובן שאני לא הולך עכשיו להשאיר את המאוורר הגדול הזה מול המחשב, אז מה דעתכם? צריך לקנות קירור חדש? או שמה שיש כרגע זה נורמלי..? תודה מראש.

• 19 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by IxSrPpTUq,

הייי... תראו - עוד מעט מחשב חדש, ואני עכשיו צריך קירור : או את ה- tt sonictower עם 2 של 120mm או את ה-big typhoon של TT אני צריך שקט, וביצועים ... ואני מדבר על שני 120mm רגילים, לא דלתא מפלצתיים =P תגובות יתקבלו בברכה, כמו כן גם באנצ'ים ... אור.

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  19. יש לי IS7-E עם פרסקוט 3.0. הצ'יפסט מגיע ל-100 מעלות תחת עומס רציני, וזה לא נראה לי בריא במיוחד. מחפש המלצות לפתרון קירור שקט ורציני. תודה מראש. שי.

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by x-pac,

מה זה fsb ומכפלה ואיך מעלים אותם?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  21. שלום לכולם, אני חייב להודות שנמאס לי. קניתי מארז ב800 ומשהו שקל -> Gigabyte Aurora 570 (קודם היה לי Raidmax Scorpio 868).. מה שמדהים שהטמפרטורות בין מארז של 380 ש"ח לבין מארז של 800 ש"ח ירדו רק ב2 מעלות! כעת, הטמפרטורות שלי: Temperatures: CPU 44 °C (111 °F) GPU 63 °C (145 °F) GPU Diode 74 °C (165 °F) GPU Ambient 56 °C (133 °F) WDC WD1600JB-00REA0 43 °C (109 °F) הטמפ' של הCPU הגיוניות ולא צריך להיבהל מהן, אני רק צריך פשוט למרוח משחה תרמית, היא לא מרוחה טוב (בדוק). עכשיו, איך אני מקרר את הכרטיס מסך הבן **** הזה? הוא על 63 (קודם היה על 65.. אבל הוא עדיין לפעמים …

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by shayone,

יש לי 6600GT ואני מנסה להעלות לו את הCORE SPEED למעל 570 בעיה שכל פעם שאני מנסה ומריץ את 3DMARK05 אני מתחיל לראות ירוקים מוזרים כאלה יש משהו לעשות נגד זה? אני יודע שזה לא בעיה של חום כי הוא מגיע בשיא לי85 מעלות (בדקתי בריוה טונר בזמן שהפעלתי את 3DMARK)

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  23. או משהו דומה? http://www.arctic.ac/en/p/cooling/accessories/469/pst-cable.html

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by Moty_p,

שלום לכם, אני שואל את השאלה בפורום הזה כי הרבה פעמים שעושים אובר קלוק מגבירים את מהירות הסיבובים לדקה של המאוורר. יש לי מחשב נייד מסוג HP 625, במאמץ המעבד (AMD Athlon II Dual-Core P360 - 2.3 GHz, 1 MB L2 cache) מגיע ל 80 מעלות. פתחתי את המחשב וראיתי שאין שם אבק שחונק את זרימת האוויר של המאוורר, המשכה הטרמית אומנם לא משהוא אבל אין באפשרותי לנקות את המשחה הקודמת ולמרוח מחדש מכיוון שצריך להסיר את כל הפלסטיקה של המחשב כדי להסיר את הגוף הקירור של המעבד. בעבודה מאומצת המאוורר של המעבד פולט חום רב מפתחי האוורור, אומנם הוא מסתובב לאת לפתוח את כל המחשב זה מאוד בעיתי, לכן הגעתי למסקנה שהגדלת RMS (מספר הסיבובים בדקה) של מאוורר המעבד תפתור לי את הבעיה. השאלה היא איך עושים את זה? אין …

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by Swed,

איזה מהקירורים הבאים יותר טוב.. Thermalright Ultra-120A או Thermalright Ultra-120 eXtreme תודה !

• 14 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים