עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. מה הבעיה? לפני שבועיים בערך בדקתי וזה הראה לי תמיד בסביבות ה30 מעלות בסנסורים. זה ללוח אם או למעבד? ועוד שאלה - המחשב הנוכחי שלי מאוד רועש ואני לא עושה בו OC, כדאי לנתק מאוורר? המעבד הוא P4 אם זה עוזר

• 8 תגובות
    • 667 צפיות
  2. שלום כולם הורדתי מקדום ati tool והרצתי בדיקה של mximum core דרך אגב הכרטיס הוא r9800 pro 128m 256b קיצר הוא הגיע ל410 ואז התחילו להשמע כאלה ציפצופים של שגיאה אבל לא ראיתי שרשום משהו ב eror ואז שמתי לב שהמירות יורדת ל407 ככה והמשיכו הציפצופים האלה קיצר סגרתי את זה והחזרתי ל דיפולט מחקתי תתוכנה ועשיית ריסרט למחשב אז רציתי לדעת אם יכול היה להגרם נזק ואם נגרם ? מה אומרים הציפצופים הלאה? והאם הורדתי את האובר קלוק בצעדים שעשיתי ? אני מזכיר שגם ב410 לא ראיתי ארטיפקטים על המסך וב3d show עם הקוביה הכול נראה טוב

• 6 תגובות
    • 553 צפיות
  3. Started by Kriz,

אז ככה... כפי שידוע או לא (הכרזתי על זה פעם) : אני הולך על מערכת מיים HOME MADE ... את ה WB שלי אני הולך ליצר בעצמי.. רציתי לתעד את תהליך הרכבת מערכת המיים שלי לכן התחיל בזה, אם הכל יצא לפועל כמתוכנן מחר\מחרתיים אני הולך לחרוט את הבלוק.. הינה כמה רעיונות שהשתמשתי בהם : אז ככה.. לגבי רעיון הכניסה באמצע ויציאה משני הצדדים אני סגור... לגבי החלק העליון מפרספקס או שני חלקים מנחושת (בשביל ליצור את לחץ\התפזרות שווה\מגע בתבליטים המים לבלוק) אני עדיין לא סגור.. כמו כן גם לגבי הבסיס דמוי מסמרים או תעלות אני לא סגור, יש לי את שרטוטי שני הבלוקים ב AUTOCAD...ואולי אני אייצר שניים \ שלושה מאלו אחרי שהגיע לעיצוב האולטימטיבי.. רעיון נחמד אם אשתמש בפרספקס (ליופי... סתם משה…

• 36 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. אוקי.. אז לאחר הת'ריד הקודם בו עסקתי בתכנון המערכת , בחירת העיצוב\רכיבים , נגשתי לבצוע D: (במהלך הת'רדים הבאים אני הביא תמונות של חלקים מהמערכת ובת'רד הסופי את המערכת בשלמותה) זהו מכל המיים עליו שקדתי כשבועיים - 2 ימי הכנה +12 ימי בדיקה (אטימות - בעזרת טלטולים\לחץ משתנה ועוד מספר מבחנים :E) -כעקרון המכל יושב על 2 SLOTים , בגודלו הוא מתאים ולשם כך הוא תוכנן...

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. אוקי.... אז הינה כמה תמונות של הרדיאטור מורכב בתוך המחשב (הרדיאטור זהה לזה של maphisto , את המכסה בניתי מדף מתכת בעובי 1ממ שקופל לצורת קופסא ונאטם הרמטית (עד כמה שיכולתי D: )וזאת בשביל לנצל את שני מאווררי ה80ממ עד המקסימום ולמזער את הרעש... כמו כן השתמשתי בגלילי גומי בין הרדיאטור למארז אשר הושכלו על גבי הברגים בכדי למנוע ווברציות... אלה הם תמונות של המכל מורכב כבר בתוך המחשב D: , רק לדמיין את הCOOLANT בפנים... :E וזה סתם המחשב שלי , בחלק מהתמונות נתן לראות אותו מריץ את ה3D Mark 2003 (נדמה לי אלא התמונות הראשונות בעולם שבהם רואים מחשב שמריץ את התוכנה הנ"ל D: )

• 34 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. אוקי אז הרגע המיוחך הגיע וסוף סוף סיימתי את הייצור של הבלוק הראשון אז הינהו במלוא הדרו D: כאן ניסיתי לייצר עוד אחד אבל לצערי נשבר הקרסום באמצע :< הינה המשאבה + הRELAY + הבית שאני מתכנן לטרנספורמטור 220->110 (המשאבה עובדת על 110) כל הרעיון הוא : לגרום למשאבה לעבוד רק כשהמחשב דלוק , היא נדלקת ברגע שהריליי של ה12+ מספק מתח ונכבת אוטומטית כאשר הוא מפסיק , כך אני מונע בעיות כמו זאת שקראה לMAPHISTO ולבעיות כמו : לשכוח להדליק המשאבה כאשר מדליקים את המחשב :> . המדריך לחיבור RELAY : http://www.bit-tech.net/article/100/

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. אוקי אז הינה כל כולה , עדיין לא הכנסתי הכל לתוך המארז (בשביל לקבל מקסימום בטחון שאין נזילות) ,רק את הבלוק עצמו... מעלות לפני (בדיקה רק עם MBM) : מעלות אחרי (הקריאה הנכונה היא זאת של הSIV FOR GBT כיוון שהMBM השתגע אצלי והחליט להציג טמפ' משוגעות בקפיצות - כמו למשל 50 מעלות ולאחר מכן ישר 40 , 37 ,34 ... קיצור השתגע לגמריי) : מעלות בIDLE (אותו סיפור עם הMBM): -בדקתי את העניין לעומק במהלכו עשיתי RESET במהלך TORTURE MODE בPRIME95 והמעלות שקבלתי בBIOS כ5שניות רווח בין ההרצה של הPRIME לקבלת מעלות בBIOS היו 27-30... לכן אני נוטה לא להאמין לMBM...

• 13 תגובות
    • 930 צפיות
  8. שלום לכולם אני מתכנן לקנות מחשב חדש בקרוב מאד, בעיקר לשימושי משחק. חקרתי וקראתי די הרבה בנושא, ולפי מה שהבנתי המעבד אינו משחק תפקיד חשוב כ"כ בביצועים הגרפיים במהלך משחקים. נשאלת השאלה, עד כמה OC משתלם בהקשר הזה? האם שווה להשקיע עוד כמה מאות שקלים כדי לקבל רכיבים שתומכים ב OC? ובכלל, עד כמה התהליך מסוכן ויכול לפגוע בחומרה? שבוע טוב ותודה!

• 3 תגובות
    • 746 צפיות
  9. מה קורה חברים הרבה מאד זמן לא היתי פה (חודש וחצי) וטוב לחזור.. בקיצור לאחר שה7800 גי טי איקס שלי נהרס ונישלח לחברה (רק עוד חודשים אני יקבל חזרה תשובה) אז החלטתי שחבל סתם לבזבז את הזמן ואני מעוניין לשבור שיא עולם חדש !! עם הגיפורס 6200 הרגיל של גיגבייט והפעם אני יוכיח הכול.. בקיצור הכרטיס בכללי פשוט מטורף באוברקלוק.. לכן אני מקווה להצליח להגיע למקום הראשון בעולם או לפחות בעזור עם הכרטיס הזה... וכמובן בעזרת מודים וקרור גז משלו מקווה שאני יצליח חח.. בקיצור אז הינה הפעלה ראשונית עם פתיחה ל8 צינורות עיבוד ואוברקלוק של התחלה מ 300 ליבה ו500 זיכרון ל700 זיכרון ו551 ליבה!!! וזאת רק ההתחלה עם קרור סטוק והכול בסטוק.. מקווה עוד הערב להתחיל את האוברקלוק עם הגז.. כי מחר בסיס.. בקיצ…

• 82 תגובות
    • 4.7k צפיות
  10. הט'רד המקורי : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=159232.0 אז תכלס אפשר לומר שאני עצלן, לא עשיתי כלום עד עכשיו. ועדיין : בשביל להפעיל את המחשב אני צריך ללחוץ עם היד על הביג טייפון אחרת הוא לא נדלק. בסך הכל הטמפרטורות של המעבד לא חורגות מעבר ל -45 במאמץ . השאלה שלי : מבחינת אחריות(על המעבד) יש לי? אני לא עושה כבר OVERCLOCK. הרי הסרתי את המאוורר המקורי ושמתי אחד חדש(BT). מה אתם חושבים? תודה לעונים

• 1 תגובה
    • 420 צפיות
  11. איך המערכת שקיימת ב-990 שקל ב-emp.co.il? עם הזמן אני אוסיף בלוקים ככה שזה צריך לעמוד בעומס http://www.emp.co.il/product.php?&ID=0040

12. אם אני לוקח כרטיס הכי זול בשוק נגיד זוטק או מה שזה לא יהיה שם לו קירור פסיבי של Thermalright : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_851_1823&products_id=18811 או של זלמן http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=9214 האם יש סיכוי לעבור/להשוות לאולטרה? , האם יש משהו ברשת שעשה את זה כבר ויש תוצאות ? (עם הוספה של קירור איכותי מהצד ולא הזבל שמקבלים על הכרטיסים). ד"א , אין קשר ללוח אם ול OC של כרטיס מסך האם אני צודק? (יותר תלוי בספק כוח , או בשניהם?) סה"כ אני מצפה להגיע ל: core:850 shader:1900 Memroy Data Rate:2200 אני חולם בהקיץ או שזה אפשרי? כמובן שלא ניתן לחזות את העניין אבל ניחוש עם חוש של הגיון ואולי שוב יש מי שעשה את זה ברשת (מאמין שכן פשוט לא מצאתי…

• 9 תגובות
    • 726 צפיות
  13. טמפרטורה יהיו המים במיכל??

• 9 תגובות
    • 801 צפיות
  14. אני מתכוון לקנות בקרוב מעבד i5-4670K. כנראה שלא אבצע OC אבל אני רוצה להשאיר את האופציה פתוחה ולכן אלך על מעבד מסדרה K. השאלה אם לקנות מעבד עם קירור סטוק (שעולה 50 ש"ח יותר) או ללכת על גירסת ה-tray ולהוסיף סכום כלשהו עבור מאוורר צד שלישי. לשקט יש ערך בעיני, אבל אם בשביל הבדל מורגש צריך להוסיף מאות שקלים אז לא ייקרה בזמן הקרוב ואסתפק במאוורר סטוק. דיעות?

• 19 תגובות
    • 2.6k צפיות
  15. בהתלבטות רצינית בינם גם בגלל המחיר וגם בגלל air flow ומשקל אם זה פרמטרים מאד רציניים הרווח בניהם הוא 30 $ וכאן בארץ זה כפול

• 20 תגובות
    • 3.5k צפיות
  16. טוב אז ככה אני עם מעבד 3000+ של amd והוא אחריי אוברקלוק ואני צריך קירור בישבילו אני אוטטו קונה קירור התקציב שלי 280 שקל אני מתלבט בין הביג טייפון לבין הנינג'ה סקייט' פלוס ולעזאזאל קראתי הכל עליהם ואני עדיין לא יודע מה לבחור הנינג'ה טוב מבחינת הקירור ומוביל במעלות כמובן נמוכות והוא קל לניקיון ומהירות גבוהה יותר אך רעשני יותר מביג טייפון שבהרבה יותר שקט ... אז לאלה שיש את הקירורים אשמח אם תגיבו ותספרו לי קצת על הקירורים האלהה

• 7 תגובות
    • 477 צפיות
  17. כי לפי כל מני תמונות באינטרנט הבנתי שצריך לפרק הקירור מגיעה עם משחה או צריך למרוח חדש? ואם כן אז להסיר קודם את מה שיש על המעבד?

• 8 תגובות
    • 754 צפיות
  18. Started by SuB,

היום יצא לי להיות באתר החביב הזה(metku.net) , וראיתי שיש שם לפני הכניסה לגלריות: "Top 10 of modding countries".. אז חשבתי שנעשה כבוד גם לישראל ושכל מי שיש לו פרוייקט כאן ב-HWZ יעלה שתי תמונות יפות ממנו לשם (האתר מבקש להעלות רק שתי תמונות כשמוסיפים פרוייקט, ככה שזה ממש קל להוסיף פרוייקט ולהעלות את המונה של הפרוייקטים של ישראל). אני מקווה שתוך כמה ימים נהיה בין המקומות הראשונים ונראה לעולם כולו את כישרוננו! אז קדימה חבר'ה, מה אתם אומרים, You're in? כל מי שהוסיף את הפרוייקט שלו שיגיב כאן כדי שנראה כמה פרוייקטים כבר יש לנו. להוספת פרוייקט: http://metku.net/modgallery תיכנסו שמה למעלה ל"case gallery אם אתם מפרסמים מודינג של המארז שלכם או ל-"single mods gallery" אם אתם מפר…

• 2 תגובות
    • 554 צפיות
  19. אוקיי רבותי קודם כל נעים מאוד לי קוראים איליה אני מטייל פה בפורמים אך לראשונה החלטתי לפנות אליכם בבעיה שיש לי מתוך ידיעה שישנם פה מספר אנשים שחזקים מאוד בתחום. ניגש לעניין? קודם כל נתוני מערכת. Processor: AMD 64 3200 Clawhammer socket 754 CPU Cooling :ThermalRIght XP-120 +Thermaltake SMartfan 2 MOBO: DFI Lanparty UT nF3 250GB Mem: A-Data PC4800 600MHZ PowerSupply:ThermalTake ButterFly 480W GFX:GigaByte X800PRO GFX Cooling :Zalman ZM80D + TT smartfan 2 HDD :Maxtor 160GB SATA HDD Cooling: ThermalTake Hardcano 11 +docking bay custom made with TT venus 12 and Coolermaster 80mm fan CASE : ThermalTake Xaser 3 with 6 TT smartfan 2 and 1 TT turbine זה בקשר למערכת עכשי…

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by fachimoo,

יש לי Q6600 ו-8800GTS 320MB OC2 , ASUS P5N32E-SLI, עכשיו יש לי טמפרטורות נמוכות מאוד יחסית. אני כרגע עם קירורי סטוק גם לכרטיס מסך וגם למעבד. אוקיי אני יציג לכם את הנתונים ואני לא משקר עליכם תאמינו לי, לא הייתה לי תמונה מהאוורסט אז רשמת לכם ידנית: דרך אגב כל המאווררים במארז על 100% עבודה וגם של הכרטיס מסך,המאוורר של המעבד אוטומטי, יש לי בסך הכל שני מאווררים במארז, אחד צדדי ואחד קידמי. הטמפרטורות המוצגות פה הן בעזרת מזגן פועל בחדר על טמפרטורה של 25 מעלות צלזיוס. שטמפרטורת החדר היא 25 מעלות. מנוחה: לוח אם: 34 מעבד: 29 כרטיס מסך: 44 עבודה: לוח אם: 38 מעבד: 44 כרטיס מסך: 54 *אני מתאר לעצמי אתם אומרים לעצמכם איך יכול להיות שיש לו כאלו טמפרטורות נמוכות אז התשובה…

• 14 תגובות
    • 963 צפיות
  21. הורדתי תוכנה בשםhardware sensors monitor ומשהו מוזר התוכנה לא מזהה את החיישן שנמצא על הלוח אם ומראה כאילו יש לי שני מעבדים איזה מהם זה הלוח אם!? ??? וגם יש לי שתי הארדיסקים שרק חיישן של אחד מהם התוכנה מזהה אם זה חשוב אז ההארדיסקים הם 1 wd 60 gb 7200 8mb buffer 2 seagate 40 gb 7200 יכול להיות שלאחד מהם אין חיישן טמפ'? תמונה שווה יותר מאלף מילים :

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by hagay21,

אני הולך לבנות מארז מעץ וממתכת המטרה העיקרית לבנות מארז משני שכבות עם חומר בידוד באמצע על מנת להשקיט את שני מאווררי הדלתא שברשותי אני מחפש רעיונות מקוריים לעיצוב אקבל בברכה לינקים עם רעיונות או סתם רעיונות מקוריים תודה שמו של הבנאדם שייתן לי את הרעיון הטוב ביותר יפורסם עימי בגלרייה לאחר שהפרוייקט יפורסם

• 4 תגובות
    • 529 צפיות
  23. Started by s1nus,

אוקיי אז אני בונה מארז, אני יודע שבדרך כלל אחד מוציא אחד מכניס מספיק אבל החלקים שמצאתי מאפשרים לי לבנות את המארז בדרך אחת, הנה ככה זה יראה בסופו של דבר http://img160.imageshack.us/img160/7739/888835ey.jpg אוקי אז ככה, בחלק התחתון של הקופסא יש 2 מלבנים אפורים, הם מייצגים 2 מגירות בכל מגירה יש 2 מאווררים של 170 מ"מ, (כן, 170) בסך הכל יוצא שיש ברצפה של המארז 4 מאווררי 170 מ"מ המאווררים זורקים את האוויר למעלה. בקומה העליונה יושב הלוח אם, על רשת, ככה שהמאווררים יזרקו את האוויר לגב של הלוח אם, והאוויר הקר יעבור דרך הרשת וימלא את החלל (אני מאוד מקווה) עוד מאוורר 170 מ"מ ישב בגג המארז, מוציא אוויר, שיוציא את האוויר החם . חשוב לציין שהמאווררים הם מאווררים רצחניים עם להבי מתכת (לא …

• 10 תגובות
    • 735 צפיות
  24. טוב אז ככה אני ואבא שלי החלטנו לבנות מערכת קרור מים (גם לו משעמם) ובמקום לקנות בלוק למעבד ולכרטיס מסך (שפה בכלל יש בעיה בגלל שיש לי 2 ליבות) הוא חשב להעביר צינורות נחושת בגוף קרור הקיים.. גם של המעבד וגם של כרטיס המסך.. מה דעתכם? אני חושב שזה יהיה טוב כי אני מרוויח גם מאוורר על כל היטסינק וחסכון בבניה\קנייה של בלוקים. בנוסף אני מעוניין לעשות גם בלוק לציפסט אבל הכרטיס מגביל אותי.. יש רעיונות??

• 1 תגובה
    • 659 צפיות
  25. Started by 114508534,

אני בונה קירור מים ויש לי משאבת מיים טובה וחזקה שצריכה להיות טבולה במיים . אז אני רוצה לעשות מיכל מים שיכנס לתוך המחשב עם המשאבה ואני לא יודע איך לעשות אותו אין לי רעיונות בכלל . המארז שלי זה מארז E-STAR .

• 5 תגובות
    • 596 צפיות

דיונים חדשים בפורומים