אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, בעתיד הלא רחוק (אני מניח שבעוד כחודש+) אני קונה מחשב חדש (מעבד Q9450, 4GB, GTX260/HD4870, 2XRAPTOR 74GB ANTEC 182 וכו'..) הדבר הכי חשוב לי פה זה שקט! עקרונית חשבתי על קירור אוויר לכול העסק אבל עכשיו אני תוהה אם כדי ללכת לקירור מים. כסף זה לא העניין פה, התקציב יכול להגיע גם ל2000 ש"ח למערכת הקירור בלבד (אפשר גם יותר אבל "תמיד אפשר יותר....") השאלה שלי היא האם זה נכון לחשוב לכיוון הזה כשהמטרה זה שקט? ובנוסף, בתקציב כזה, האם הוא מספיק בשביל קירור כול המערכת (מעבד, כרטיס מסך, ציפ'סט, מוספט (אם צריך))? איזה מארז מתאים במערכות כאלו? (נ.ב. קראתי את הסטיקי וחומרים נוספים על העניין) תודה לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 637 צפיות
-
-
איזה משחה טרמית אתם ממליצים לי לקנות? סוקט 462. מפרט בחתימה שווה לקנות את ה MX1? ומאיזה חנות דיי זולה אתם ממליצים לקנות
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
מחפש קירור שקט כמה שיותר למעבד שלי (P4 2.8 HT) לפי מה שהבנתי זה נחשב למעבד חם אז אני לא יודע אם כל הגופי קירור הפסיביים יתאימו לו. הבנתי שכדי שתוכלו להמליץ לי על קירור מתאים צריך לציין את שאר המאווררים במארז אז ככה: מארז gigbyte posidon עם מאוורר 12 ס"מ מאחורה. ספק כח עם מאוורר 12 ס"מ. וזהו חוץ מזה אין מאווררים. בנוסף אוכל להעזר בהמלצה על ספק שקט ככה שהמחשב בכלל יהיה שקט יותר. נ.ב. הטמפ' של המעבד בדר"כ היא 50 מעלות צלזיוס. תודה למגיבים
-
- 2 תגובות
- 536 צפיות
-
-
בעבר פתחתי אשכול, אבל פתחתי חדש כי יש על מה מערכת : E8400 Abit IP35-E CORSAIR XM2 800MH'Z 2GB CL5 THERMALRIGHT ULTRA 120 EXTREME @ 2xZALMAN F3 תוצאות : מעבד על 3.8 GH'z מתח למעבד : 1.3050v כל שאר המתחים על המינימום. זכרון על 1.9V תזמונים 5-5-5-12 לא הצלחתי יותר מזה, ניסיתי להעלות מתח לזכרון +0.3V לא עזר. כנראה שאני במקסימום שלהם. [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 955 צפיות
-
-
-
-
- 2 תגובות
- 728 צפיות
-
-
איזה לוח עדיף מבחינת ביצועים ל Overclock? והאם יש לוח שממש מומלץ?
-
- 10 תגובות
- 973 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך ישן 6600 והלך לי המאוורר בקיצור הוא על 100+ מעלות קבוע אני מפחד שיישרף יש איזה פתרון זמני או משהו שאני יכול לעשות כרגע לקרר אותו???
-
- 1 תגובה
- 399 צפיות
-
-
בדקתי את הטמפרטורה שלו באמצעות Coretemp ו Hwmonitor והיא 45-50 במנוחה! בהמלצת הפורום כאן, החזרתי את המחשב לחנות ממנה קניתי אותו וביקשתי מהם לבדוק את הסיבות לבעיה. הם טענו בפני שהבעיה היא ש-CoreTemp מגדירה את ה Tj. Max כ-105C (זה באמת מה שרשום בה) ולכן הטמפרטורה גבוהה יותר מבמציאות. הפעלתי גם את RealTemp ובה הטמפרטורה במנוחה היא 35-40 מעלות, כיוון שהיא מגדירה את ה Tj. Max כ-95 מעלות. אם כן, מה הטמפרטורה האמיתית של המעבד?
-
- 5 תגובות
- 629 צפיות
-
-
היה לי לוח P5N-D שנשרף והחלפתי לSTRIKER II FORMULA כשהטכנאי הוציא את המעבד מהתושבת של הלוח השרוף אז המשחה הטרמית 'נזלה' לצד השני(לרגליים של המעבד) - היה על זה דיון פה, הוא ניקה את זה וכמו שאתם רואים אני כותב עכשיו מהמחשב החדש והכל כנראה בסדר. אבל יש בעיה שמציקה לי בטמפ'. הטמפ' עם הלוח הקודם היו - CPU 22 והליבות לא עברו את ה34 עכשיו הCPU 31 ויש ליבה שעוברת את ה40 יכול להיות שאין מספיק משחה טרמית? הוא השאיר את המשחה שהייתה על המעבד והכניס אותו ככה ללוח החדש, אולי לא היה מספיק משחה? אולי לא שמתי את הV1 כמו שצריך? - זה משנה הכיוון שלו? תודה על העזרה! ואגב, אני לא מצליח להפעיל את הrealtemp, זה אומר לי שחסר איזה DLL שבעצם כן נמצא בתיקייה של התוכנה וקראתי בפורום בחו"ל שיש עוד אנ…
-
- 21 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התחלתי את ה-OC שלי, הגעתי ל-218 וכל פעם שאני מעלה יש מלא מעיות, ניסיתי המון פעמים להעלות אבל זה לא עוזר /: הצלחתי להעלות ל-219 וזה עדיין לא עושה בעיות.. המעבד על 40 מעלות במנוחה ו-55 במאמץ, הבעיה בטמפ'? מתח? הבעיה היא שהכל על AOUTO חוץ מהמגה הרצים, מה לשנות ולכמה? מכפלה? מתח? הנה תמונה:
-
- 5 תגובות
- 557 צפיות
-
-
http://www.siz.co.il/my.php?file=zq2mmjzmz2mf.jpg מה שסימנתי... לדעתי זאת הבעיה שלי שהמחשב לא עולה בהדלקה. המפרט: Q6600 ASUS P5K-E CORSAIR 800MHZ 2GB CL4 ENERMAX NOISETAKER 485W BigTyp VX 120 http://www.siz.co.il/my.php?file=l4gmnmrjjqmo.jpg מתח זיכרונות 2.1 איך אני מייצב? לאיזה מתח זה קשור?
-
- 3 תגובות
- 410 צפיות
-
-
שלום רציתי לשאול כמה דברים 1. איזה מאוורר יותר טוב? Zalman CNPS9700 LED או Zalman CNPS8700 LED או Zalman CNPS8000 והאם הם נכנסים בלוח הזה? http://www.intel.com/products/motherboard/pix/dp35dp_lg.jpg (יהיה למאוורר מקום ?) והאם יש עוד קירורים שיכולים לקרר טוב בתקתיב של עד 300 שח
-
- 7 תגובות
- 441 צפיות
-
-
הי יש לי Q6600 איזה קירור עדיף לי?? http://ksp.co.il/hmain.php?uin=3700 http://ksp.co.il/hmain.php?uin=5237
-
- 24 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
בנתיים עשיתי תרשים למע' מים שאני הולך לבנות: המערכת מורכבת מכמה חלקים : 1. מיכל מיוחד הוא גם רדיאטור,מיכל,משאבת מים. חומר שממנו אני מתכנן לעשות את המיכל הוא "פרספקס" בין שתי קירות של מיכל אני יעשה חורים בחורים אני יכניס צינורות ויבצע אטימה על ידי סיליקון מיוחד( חם) הצינורות מיועדים למעבר של אוויר בכדיי לקרר את המיכל ( תראו בתרשים) מאוורר אני אחבר לחשמל של CPU FAN כדיי שמערכת תווסט אוטומטי את מהירות המאוורר. במיכל גם נמצעת משאבה (משאבה אני מתכנן לקחת של אקווריום אם הספק של 300 ליטר\שעה לדעתי יספיק) עשיתי מיכל בכוונה יחסית גדול כדי שנוזל בתוך המיכל יספיק להתקרר. ואת מיכל מקמתי רחוק מהלוח ורכיבים כדי למנוע נזק עתידי אם תיהיה נזילה קטנה מהמיכל. 2. את הCPU סטוק אני אקנה בחנות …
-
- 33 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
עשייתי ל88GT שלי OC די חזק core-750,shader- 1875 memory 1026 הטמפ' גג גג גג ביום חם 48 עכשיו שיחקתי קצת Cod4 ופתאום נתקע המישחק ונהיו פסים ירוקים וורודים על התמונה לא מלאים רואים תתמונה אבל מפוקסל למי שרוצה לדעתי אני עם S1 +2 Scythe 120 הטמפ' בסדר גמור הכול תקין מאיפה זה יכול לנבוע אתם חושבים? זה קרה פעם אחת אני יבדוק בעוד מישחק וניראה מה יקרה נגיד שיחקתי bf2 שעה ולא קרה כלום
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אם מישהו יכול לומר לי את מידת הרעש של הקירור בכותרת אני אשמח באתר הרשמי זה לא מצויין ואין לי מושג מאיפה אני משיג את הנתון הזה
-
- 2 תגובות
- 559 צפיות
-
-
התקשרתי לאחת החנויות שמתעסקות במכירת מחשבים שאני מחזיק ממנה ושאלתי על קירור שקט לCORE 2 ההמלצה שקיבלתי הייתה ARCTIC COOLING ALPINE 7.לפי נתוני היצרן מידת הרעש היא 0.6 SONE מה שלפי ידיעתי שווה ל25.3 דציבלים.זה לא גבוה מדי?הדבר הכי חשוב בקנייה הזו זה השקט.המעבד כנראה יהיה 7200.
-
- 4 תגובות
- 486 צפיות
-
-
אוקי אז במדריך כתוב רק לעלות את השעון כל פעם ב-5 אז הOC הזה טוב? או שלא הייתי אמור לעלות משו? תודה מראש. 50 מעלות במנוחה עכשיו.. [ככה גם היה לפי הOC]
-
- 3 תגובות
- 537 צפיות
-
-
שלום כולם כמו שאפשר להבין אני לא צריך משהו מתוחכם או קיצוני, אני קונה Q9450 על EP35C-DS3R ומאוורר שקט Scythe S-Flex (120mm 800rpm) ומחפש גוף קירור טוב ולא יקר מדי שיתאים לכל הנ"ל. כאמור לא יהיה OC בעתיד הנראה לעין והתקציב עד 250 תודה
-
- 12 תגובות
- 834 צפיות
-
-
התוכנה נתקעה על מתח מוזר למעבד 1.163 אני בכלל על 1.475! מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 11 תגובות
- 607 צפיות
-
-
לאחרונה לאחר שהשתדרגתי בכמה דברים טובים, ביצעתי גם Lapping לליבה ולגוף הקירור להלן התוצאות(ראו תמונות) שיפור הטמפ' של המעבד הגיע ל 10-15 מעלות וכמובן גם בוצעו עוד כמה סידורים קטנים לסירקולציה טובה יותר. הטמפרטורות עמדו על 40-45 מעלות במנוחה ובמאמץ 60-65 מעלות. עכשיו הטמפ' הם כ 30 מעלות במנוחה ו 50-55 גג במאמץ. [attachment deleted by admin]
-
- 17 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן! אני מעוניין להחליף את הקירור אוויר שיש לי במעבד לקירור מים חדש, ואין לי המון תקציב (600 שקל).. ובכן, קראתי בפורום המלצות, סכמות של קירורי מים ויש לי מספר שאלות! קודם כל - לקחתי את המפרט הנ"ל מהסטיקי: רדיאטור: ThermalTake 12cm CL-W0002 3/8" משאבה טבולה: Atman AT-104 2m 2000lph 3/4" בלוק: ThermalTake CPU Water Block CL-W0010 3/8" צנרת: השקייה פשוטה 3/8" מיכל: דלי/אקוואריום עם מספיק מקום למשאבה מתאם: 3/4"-->3/8" (למשאבה) מהדקים: 3/8", 5 מהדקים נוזל קירור: American Eagle 5 Liter משחה טרמית: Arctic Silver 5 והינה השאלות: 1)משאבה.. מה זה אומר טבולה? עקרונית.. לא מצאתי את הדגם, אז לקחתי את זה: http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id…
-
- 6 תגובות
- 690 צפיות
-
-
Mainboard : Gigabyte EX38-DS4 Processor : Intel Core 2 Quad Q9300 @ 2500 MHz Video Card : ATI Technologies Inc Radeon HD 3870 Physical Memory : 4096 MB (2 x 2048 DDR2-SDRAM ) מקרר למעבד SYCHE NINJA מארז ANTEC sonata 3 שהרכבתי עוד מאוורר של 120 על איפה שיש את הHD'ס יש לי שלושה. תראו את הטמפרטורות זה הגיוני הכמויות האלה של המספר 50+? זה מאוד מדכא אותי... [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 802 צפיות
-
-
אהלן אנשים... אתמול עשיתי את הOC הרציני הראשון שלי [חופשה לפני בגרות = עודף זמן פנוי = דפיקת מחשבים]... אני עם מעבד קונרו E6600 2.4 בסטוק, הגעתי איתו ל3.6 שזה שיפור של 50 אחוז... הייתי צריך להעלות לו את המתח מ 1.3375 ל 1.55 עד שהצלחתי לייצב אותו למשך כמה שעות בלי שיקרוס או יתחמם יותר מדי... טמפרטורה מקסימלית שהגיע אליה 69 מעלות לליבות בOCCT וב CoreTemp [לא טמפרטורת מעבד!] וזה כשהמקסימום 85 מעלות...גם די חם, אבל בגדר הסביר למאמץ עם קירור כזה [זלמן 7500AlCu] ... תדר הBUS הועלה מ266 ל400... העלתי את המתחים של ה FSB ב+0.1 ול MCH ב+0.1, והנה התוצאה... סופר פאי 1M ב14 וחצי שניות... אה ודבר מוזר, הייתי עם המעבד הזה על תדר של 3.2 [33אחוז שיפור] עם הוספה של 0.05V למעבד [סופי 1.387…
-
- 9 תגובות
- 700 צפיות
-