עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. צופים יקרים שלום אני מעוניין לבצע אוברקלוק במערכת החדשה שלי אך אין לי התמחות רצינית בנושא (מתחים מכפלות) אודה על עזרכם הנה המפרט Intel Core 2 Duo E6420 Conroe 2.13GHz 4M shared L2 Cache LGA 775 Processor ASUS P5K DELUXE/WIFI-AP LGA 775 Intel P35 ATX Intel Motherboard OCZ Platinum Revision 2 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Seagate Barracuda ES ST3250620NS 250GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb/s Hard Drive BFG Tech BFGR7950256GTOCE GeForce 7950GT 256MB 256-bit GDDR3 PCI Express x16 OC HDCP Video Card Thermaltake Toughpower W0128RU ATX12V / EPS12V 650W Power Supply ZALMAN 9700 LED 110mm 2 Ball CPU Cooler VANTEC NXP-205-BK Black F…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by yuval_cohen,

קניתי מסך LCD 16X2 עם תאורה.... ומה שאני הולך לעשות זה... לקחת ריבוע פרספקס בגודל של החריצים של הסידירום ולהכניס בו את הLCD ומאחורה לשים לד כחול.. מה אתם חושבים?? מה שחסר לי.. זה נגד אחד קטן ומעצבן!!! מישהו מכיר חנות אלקטרוניקה ברחובות??

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  3. http://www.rautermods.cjb.net/ יש שם מוד לעכבר ... ממש מגניב ... עוד לא שמעתי על אחד כזה ..... אבל בהקדם אני מוריד את העכברים הישנים שלי מהבוידם ועושה ניסווים ..... ממש דברים יפים .... גם המוד על הפלאפון חביב ....

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  4. I already asked in PCTip and was dissapointed. I am buying (from Pandas) an Athlon XP 1700+ 0.13m, and a Vantec Aeroflow heatsink + fan. My question is about cpu copper protector SHIMS. I ordered one, but they say they don't have them any more. How badly do I need one? A friend of mine said the risk of chipping the core is ENORMOUS. A quick search in google returned sites that say it's a big risk, sites that say I could easily do without a shim (the risk is small), sites that say it's good for protection but bad for getting rid of the heat, and sites that say that it's BETTER for getting rid of more heat. ???? :-\ My questions are: - Is the danger to the core only during …

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by SerpentMage,

אני מתלבט בין לקנות מעבד E6600 עם לוח אם asrock conroexfire וזכרון "בינוני": corsair value 533mhz cl4 ללא אמצעי קירור מיוחדים או לקנות מעבד E6300 ולעשות לו OC עד כ 2.5 Ghz. השאלה מה ישתלם יותר: אני יודע שההבדל בין E6600 ו E6300 הוא 800-1000 ש"ח, אבל עם כל התוספות שאני אצטרך בשביל OC (כמו לוח אם high end ומארז איכותי ומאווררים וקירור למעבד וכו'), אני בעצם כבר כמעט מכסה את ההפרש הזה, לא? אני שואל את זה כי אני לא בטוח מה צריך לשדרג כדי לעשות OC יציב ל E6300 כדי להגיע ל 2.5 Ghz.. להערכתי זה ככה: (יחסית לרכיבים שתיארתי למעלה) לוח אם ל OC: הוספת 400-600 ש"ח קירור למעבד: 200-300 ש"ח מארז איכותי (יחסית ל sunbeam transformer): ??? מאווררים למארז: 100-200 ש"ח זה כבר לא נראה משתלם …

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  6. היי, אני קונה מחשב חדש, למשחקים עם OC פשוט ושיהיה שקט, GigaByte 965P-S3 2GB E6600 X1950XT Liberty 400W המארז לא סגור, (לא לזה הדיון נפתח) או אחד פשוט Hec Compucase, או משהו איכותי P-180. אני רוצה לקנות קירור למחשב, מה שחשבתי עד עכשיו זה: למארז (אם אני קונה את המארז הפשוט): Thermaltake Silent Wheel 13cm X2 (הכוונה ל-2 כאלו) לכרטיס מסך: Artic Cooling Accelero X2. למעבד: ??? אין לי מושג... האם מה שבחרתי (המאווררים) הם סבבה? ואיזה מאוורר מומלץ למעבד?

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  7. היי לכולם. אומנם בOC למעבד(ולמערכת) אני כבר די מנוסה, אך עם כרטיס מסך זאת ההתעסקות הראשונה שלי. stinger - האשמה עלייך, לא עמדתי בפיתוי אחרי ההודעה שלך על ה7600GT. סתם אני משתמש בריבהטיונר לצורך המטרה, וכרגע אני בודק יציבות של הכרטיס עם 600MHZ ליבה, ו450MHZ לזכרונות. כלומר 900 מגה הרץ אפקטיבי. אני לא חושב שהכרטיס יכול לעשות הרבה יותר, כי אם אני מעלה עוד 10-15 מגה הרץ לכל אחד הוא מניב שגיאה. מספר שאלות ברשותכם: 1. איך בודקים יציבות של כרטיס מסך? אני יודע שאם הוא לא עומד בעומס אז רואים ארטיפקטים. אבל בהנחה שלא רואים, האם יש דרך יותר מהימנה? 2. מה יותר משמעותי ב7600GS - אובר קלוק לזכרונות או לליבה? כי בנושא הליבה ההצלחה גדולה יותר. 3. האם זה נחשב אובר קלוק רציני? או ד…

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by shloosh,

אוקיי אמממ אני עכשיו באוברקלוק ל2600 עם המעבד שלי הכל בטמפ' טובה חוץ מהלוח. עכשיו שאני מסתכל ב-everest הוא מראה לי שהלוח מגיע במאמץ לאיזה 60 אבל שאני עושה ריסט אני רואה בביוס שהצ'יפסט דווקא על טמפ' נמוכה של איזה 40 בערך ומשהו שנקרא PWM הוא זה שהיה נמצא על איזה 60 ומשהו. מה זה ה-PWN הזה??? עד לאיזה טמפ' הוא אמור להגיע? ומה זה מסוכן? אולי אני צריך לתת מתחים יותר גבוהים למערכת שלי? המעבד -2600 עם מתח 1.375 כולה ושום דבר אחר לא שיניתי מתח.. תודה!!

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  9. המעלות בחדר לא ממוזג , קירור למעבד AC PRO 7 V2 +הוספתי מאוורר 120 של TK בדופן הצדדי שיתן אויר לכיוון כרטיס המסך + לוח האם. רוני

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  10. שלום לכולם, כיום אני נמצא עם קירור מסוג מוגן 3. ובמארז שלי יש שלושה מאוררים קדמי מכניס אוויר - דלת מכניס אוויר - אחורי מוציא אוויר. הייתי מעוניין להוסיף עוד מאורר. ניתן להוסיף עוד 4 מאוררים, רציתי לדעת איפה לדעתכם הכי עדיף לי להוסיף מאוורר (או לא עדיף..) ובכמה זה יעזור/יתרום לי לזרימת האוויר במארז. העלאתי תמונה לדוגמא.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by roma,

המערכת שיש לי היא E5200 עם קירור סטוק לוח GIGABYTE 73pvm-s2h וזכרון קינגסטון סטיק 2 ג'יגה 800MHZ CL5 כבר התפתיתי והעלתי בביוס לבאס של 220 כלומר 2.75GHZ והוא זורם.. השאלה היא אם בכלל עם הזכרון הזה אני יכול לעשות אוברקלוק?

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by Night_Fox,

יש לי כרטיס מסך X1550PRO עשיתי OC לזיכרונות מ 400 עד ל 436 משו כזה הכל היה סבבה אז עברתי לליבה התחלתי להעלות מ555 הגעתי ל561 פתאום אני רואה שהתדר של הזיכרונות ירד ב 5 ואז פתאום הופיע לי מסך אדום כזה עם פסים מה הבעיה מה אפשר לעשות?

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  13. מספיק רק לפרק את הניטים? איך אחרי זה אני אתפוס את זה חזרה ואיך אפשר לפרק את הניטים כשחומרה בפנים (לדוגמא מקדחה ימלא את המארז בשבבים ואין לי כוח לפרק הכל)

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by woodk1d,

"פותח התרד אם הייתה נאזר בסבלנות ומשתמש בשפה נאותה, כמו כן חמריץ חיפוש קטן הייתה מבין שרוב הסיכוים שזה סתם חיישן שמזייף בקריאה. אז בבקשה להבא להיות יותר מאופק " מצטער, אבל אתה טועה, קראתי המון על זה אבל ממש המון, דיברתי המון על זה בפורום של גיגבייט כי שחבתי שזה בעיה של הלוח אם, כי חשבתי TMPIN2 זה לוח אם זה לא חיישן שמזייף בקריאה, אני מבחין בירידה בביצועים, כשהמעלות עוברות את ה 100 כשאני משחק במחשק כלשהוא הביצועים יורדים משמעותית עם FPS ממש גרוע ולא יציב, כשזה בקושי עובר ת 90(שזה אחרי 5 דקות עובר ל100) הביצועים יציבים, אני לא סתם יפתח thread כשאני לא מרגיש הבדל בביצועים אני מבקש סליחה על האי סבלנות שלי כי בכל זאת בקיץ אין לי הרבה סבלנות במיוחד כשהמחשב מעלה לי את הטמפ' …

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  15. שלום, אני מנסה לסחוט כמה שיותר ממעבד 3700+ עתיק לתושבת 939. איזה טמפ' ומתח מומלץ שלא לעבור ?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  16. אני עוד בחיים שלי לא התסיתי באוברקלוק, וראיתי בסקר של האתר שהרבה כבר עשו אוברקלוק, והעניין הזה נורא מסקרן אותי, למרות שאני יודע שאני יכול לדפוק את המחשב שלי. יש לכם אולי איזו תוכנה/אתר בעברית שיעזור לי ללמוד קצת בעניין? יש לי מעבד אטלון אקס פי 1700 וכרטיס GF2 GTS 32MB (השאר למטה), ויש לי גם תוכנת EASY TUNE כזאת שעושים אוברקלוק פשוט, אני רק רוצה לדעת מה אני צריך לדעת וכמה אני יכול להגביר את המהירות... תודה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by SpiritKnight,

אז ככה יש לי בצ'יפסט OPTIONS, לא זוכר אם זה בדיוק שם, אחד מהשלושה הראשונים בכל מקרה, אפשרות לSDRAM TIMING. עכשיו זה על T2, מה יקרה אם אני אעביר את זה לT1? זה ימהיר את הזכרונות? אם מישהו יוכל לפרט לי בדיוק מה זה עושה, אני אודה לו מאוד. הזכרונות XTREME DDR PC2700, כל השאר במפרט. תודה

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  18. כשה אני מחבר אותו המחשב לא עובד!! שמתי לב שזה בגלל שזה כרטיס מסך האם יש דרך לנטרל את זה גם בלי שהמחשב יעובד?????[מבלי להיכנס לביוס] יש דרך כלשהית להרוס אותו שהכיאלו ה pci יראה שאין שם כלום??? שמתי תמונה כי רציתי להשוויץ לא במצלמה חחח חג שמח

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  19. אני צריך עזרה יש לי כרטיס MX440SE ואני רוצה להפוך אותו ל QUARDO 550XGL איך אני יכול לעשות את זה יש לכם מושג?

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  20. יש לי שני זכרונות --1G-1066-2.10V כל אחד, ושניים נוספים של 1066-2.20V כולם של CORSAIR,בסך הכל 4G.הבעיה שהלוח מסרב לקלוט את ארבעתם.כל זוג נקלט ללא בעיה ,איפוס ביוס,הגדרת מתח ל-2.20 וכן תזמונים של 5-5-5-15 ועוד כל מיני אפשרויות.. חוץ מהאפשרות של שינויים ב-NB.בדקתי בפורומים שמדברים על בעיה דומה שקיימת אצל רבים עם לוח אם של ASUS-P5E-DELUX .מאשימים את החברה שלא מעדכנת את הביוס כדי שיתמודד עם העניין הזה.הלוח לא לא מתפקד בצורה תקינה בתדר של 1066...חשבתי לקנות שני זכרונות של 2G כל אחד בתדר של 1066- של ג'י סקיל או קינגסטון ואולי כך לפתור את הבעיה..האם זה הדבר הנכון לעשות או שישנה דרך לצאת מהמגבלה להוסיף את הזכרונות הנוספים כי אני מקבל מסכים כחולים,מסך שחור.אודה על כל הצעה או רעיון…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by es88,

DUAL CORE E6600 3.08GHZ 2X2GB DDR2 Samsung Asus P5B ATI HD4770 512MB Windows 7 64bit DELL 2209WA האמת שחיפשתי לעשות OC ככה בקטנה, ולראות אם רואים איזה הבדל מסויים (כי גם המעבד קצת מפריע) אני בלי קירור או איזה משהו מיוחד, אז אמרתי נלך על המינימום. הבנתי שדרך הדריבר של הכ.מסך יש שם ATI Overdrive, ויש שם אפשרות להעלות את ה-Gpu Clock, Memory Clock במקור זה נמצא על: gpu clock: 750MHZ memory clock: 800MHZ המקסימום שאפשר דרך התוכנה והעלתי זה 750 -> 830 800-> 850 כמה זה שינוי "משמעותי?" יש גם אפשרות לשנות את ה-"MANUAL FAN CONTROL" אבל לא נגעתי בזה, כי אני לא ממש יודע אם יש צורך. (תקנו אותי) אני מניח שצריך להריץ GPU OCCT למרות שזה לא שינוי מאוד גדול, לגבי ההגדרות ב-OCCT, עדי…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by carpedm,

החלטתי לשדרג קצת את החומרה שלי, להל"ן החומרה החדשה: Intel Core i3 540 Box H55M-USB3 Kingston KHX1600C9D3/2G * 2 אני צריך איוורור למעבד החדש. נכון לעכשיו שמתי את עיני על Alpine Arctic Cooling 11. אני מעוניין במאוורר רציני וחשוב מאוד מאוד שקט. מחיר של עד 300 ש"ח, המלצות יתקבלו בברכה.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by gal_il50,

שלום לכולם. אני רוצה לקנות את המארז הבא(בשחור) ולהוסיף לו (אולי יש כזה מקורי?) חלון בדיוק כמו המארז בכחול---> http://www.hwzone.co.il/gallery/album50/aam איפה אני עושה את זה וכמה זה עולה(האמת היא שזה נראה לי אורגינל).

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by nuke,

אני מיצטער שזה לא קשור אבל יש בפורום הזה הרבה אנשים ואני ממש ממש צריך עזרה אז בבקשה אל תנעלו שלום יש לי בעיה חמורה אם האינטרנט החדש שלי (ADSL 0.5 של NETVISION) ואני כבר מיואש נטויזיון לא רוצים לעזור לי כי הם אומרים שזה בעיה בווינדווס ומיקרוסופת רודפי בצע גנבים והתמיכה הטכנית שלהם היא בתשלום. אתם האחרונים שאולי יכולים לעזור לי . מאז שקיבלתי את האינטרנט והתקנטי את המודם היו לי בעיות אם תוכנות שמשתמשותבאינטרנט. בהתחלה המנהלי הורדות לא פעלו EMULE לא פעל אבל KAZAA פעל המוריד של ווינדווז פעל וגם האינטרנט אקספלורר, אקיצור רוב התוכנות שבאות אם הWIN XP PRO שיש לי. באותו הזמן אלה היו כל התוכנות שבדקתי אבל ניראה לי שגם דברים אחרים לא היו פועלים. אז עשיתיFORMAT והתקנטי את WIN XP שוב…

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by The_Byter,

התקנה פשוטה. מומלץ לוח עם VTT tracking או mod מתאים.

• 13 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים