אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום, ברשותי גוף קירור למעבד (+מאוורר) של AVC מהמידע שיש באתר שלהם כתוב שהמאורר הספציפי הזה עושה 4400RPM אך בביאוס ובספיד פאן כתוב שהוא עושה רק 22XX .. איך מעלים את המהירות שלו ? זה מה שיש לי http://www.avc.com.tw/products/Z9U740P001.htm יש לי לוח M P35 של MSI אם זה משנה
-
- 4 תגובות
- 836 צפיות
-
-
ניקיתי מאוורר רגיל 80MM ובדר גם שימנתי אותו יצא לי קצת יותר שמן ממה שרציתי והשמן ניכנס לתוך "המנוע" לי יודע בדיוק איך ליקרוא לזה האם אפשר עוד לחבר אותו?
-
- 2 תגובות
- 664 צפיות
-
-
התקנתי שילוש חדש, לוח ,GIGABYTE GA-MA78GM-S2H זכרון ומעבד ATHLON 4600+ X2. קיבלתי עבור המעבד מאוורר גנרי מעפן, אבל אמרתי לעצמי אם נתקל בבעיות התחממות/רעש נקנה אחר. (כל המחשב הזה הוא בכלל לא שלי) בכל מקרה EVEREST מראה את הטמפ' הבאות: האם זה הגיוני? אם כן אין לי ברירה אלא לקנות קירור אחר.
-
- 8 תגובות
- 776 צפיות
-
-
יש לי מעבד P4 3.00GHZ,כשהיה לי את הקירור סטוק לא הצלחתי להירדם בלילה במזל גם השכנים לא התלוננו הוא היה רועש והמעבד במנוחה היה מגיע ל 61-66 מעלות לא יכלתי לסבול את זה יותר והחלפתי אותו בAC ההבדל היה שמיים וארץ! ההתקנה פשוטה סוף סוף היה לי שקט וזה ממש ממש הפתיע אותי המעבד במנוחה כרגע עומד על 40-46 מעלות מיקודם המחשב ניתקע הרבה פעמים ועבד באיטיות מה גם שהAC מפזר אוויר על שאר הרכיבים בתוך המארז ובכך גם הטמפ' של שאר הרכיבים ירדה בקיצור מומלץ בחום אי אפשר לטעות עם הדבר הזה! תתחדשו.
-
- 21 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן חברים אני הולך לקנות בקרוב מאוד את המחשב הבא ואני יהיה מעוניין לבצע לו OC אבל אני לא בטוח לאיזה תדר שעון אני יגיע ואם הקירור שיהיה בכלל מספיק תגידו לי מה אתם חושבים בבקשה: מעבד: e8400 או הq6600 - לכמה אני יכול להביא כל אחד מהם? SUNBEAM TUNIQ TOWER 120 CPU COOLER ASUS P5Q PRO G.Skill DDR2 4096MB 800MHZ Dual Channel 4GBPI CL5-5-5-15 SEAGATE ST3320613AS 320GB SATA2 7200RPM 16MB Pioneer DVDRW DVR-215DBK BLACK 20X DUAL LAYER SATA SAPPHIRE RADEON HD4850 512MB DDR3 PCI-E CoolerMaster CM690 MidTower Case No Psu OCZ 500W StealthXStream PSU Retail תגידו אם אתם חושבים שאני צריך לשנות משהו כדי לעשות OC יותר טוב
-
- 0 תגובות
- 470 צפיות
-
-
כרגע אני עומד על 370FSB X 8 שזה יוצא 2960MHZ. כל זה מושג עם 1.75V למעבד וכל השאר בסטוק. המעלות שלי במנוחה הם 39 - 40 ובמאמץ מטפסים לאיזור ה65. המארז שלי הוא מהמארזים המעפנים האלה של ה150 שקל (עד שמגיע הP182) והספק הוא ספק ג'נרי. האם לדעתכם אני יכול לשפר את הOC הזה?
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הכם פריזר פרו 7 יספיק לE8400 במארז TAGAN DIABLO 35 25 CM FANS ל OC של נניח עד 3.5-4 והאם הוא מספיק שקט ? אני לא צריך חרישי לגמרי אבל שיהיה שקט.
-
- 2 תגובות
- 475 צפיות
-
-
אני צריך קירור מטורף למעבד .. אמרו לי לרדת מקירור מים כי יש דליפות ליפעמים איזה המלצות יש לכם ?
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
דגם המעבד: DualCore Intel Pentium D 805 דגם לוח-אם:MSI P35 דגם זכרונות:CEON 2GB CL4 תדר מעבד : 2667 @ 3511 תדר זכרונות : 800 MHZ ניראה לי .. עשיתי אתמול OC למעבד שלי .. הגעתי לתוצאה נחמדה של 32 אחוז .. עשיתי את הOC עם קירור של AVC שכרגע לא פועל בשיא הכוח שלו (אני בודק למה ..) אני שם בקרוב דיי הרבה כסף על קירור ואני יעשה OC רציני .. בדקתי עם prime95 למשך 20 דק' ועבד מעולה בלי שגיאות .. במנוחה הוא עובד על 43 מעלות וב100 אחוז של פעולה הוא הגיע לי ל-68 מעלות.. תמונה :
-
- 2 תגובות
- 528 צפיות
-
-
מדובר במעבד Amd athlon 64 x2 5000, שיושב במארז Raidmax Smilodon. הכרטיס מסך הוא BFG nVidia GeForce 8800 GTS 320 MB oc. הקירור הקודם שלי למעבד היה Thermaltake tr2 r1 ומצורפת תמונת "לפני" של ה-sensor, מ-Everest במנוחה. החלפתי קירור ל Thermaltake V1 והנה המצב "אחרי": אז רציתי להבין אם הטמפרטורות בסדר? על איזה נתונים מסתכלים בד"כ כשמדברים על הטמפ' של המעבד? אותי הדאיג cpu core 1. ועוד דבר אחד, אם איזה תוכנה אפשר לבדוק את המעבד במאמץ? עם Rivatuner בדקתי את הכרטיס מסך והוא הגיע ל- 85c במאמץ. (חם אצלי בחדר.. ) תודה מראש למגיבים!
-
- 4 תגובות
- 681 צפיות
-
-
אוקי, יהיה לי Q9300, אני הולך לעשות OC כנראה חזק, המארז הוא Tempest. מה הקירור הכי מומלץ בשבילי? תקציב 600.
-
- 5 תגובות
- 664 צפיות
-
-
האם יש תוכנה כל שהיא שיכולה לבדוק איזה אוברקלוק אני יכול לעשות למחשב ושהוא יעבוד? יש לי P4 2.4 עם שני מאווררים רגילים. אחד מאחורה למטעה והשני מהצד באמצע ושניהם מוציאים אוויר
-
- 7 תגובות
- 776 צפיות
-
-
לפני קצת פחות משנה הרכבתי את המערכת הבאה: מעבד: Q6600 G0 לוח אם:ABIT IP35 PRO קירור למעבד: SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM זיכרון:2 * OCZ DDR2 PC2-6400 CL 3 FlexXLC Edition כרטיס מסך: X1950Pro bar;! מארז:Antec Performance One P180 ספק: Corsair hx520 הצלחתי להאיץ את המערכת עד 3.3 ועבדתי איתה תקופה דיי ארוכה. לפני חודש נשרף לי הכרטיס מסך (X1950Pro) ככה סתם, ואני מתכוון שפתאום התחיל לעלות ממנו עשן(!) בזמן גלישה באינטרנט... בכל אופן, מאז התחילו בעיות משונות עם המערכת ואשמח לעזרה. 1. לא ניתן להדליק את המחשב בצורה רגילה, אם אני מנסה להדליק אותו הוא נתקע בזמן זיהוי המעבד ומציג שקיימת רק ליבה אחת. יש לכבות את הספק למספר שניות, להדליק אותו ורק אז המחשב עולה. 2. לא ניתן לשמור ערכים בביוס…
-
- 19 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
את הקירור סטוק הישן של הלוח שלי (ראו מפרט) החלפתי בקירור רציני יותר (לא , לא עושה OC. סתם שיהיה לו קריר וכיף) עכשיו שברתי את הפלסטיקים הקטנים האלה שמחזיקים את הגוף ללוח (אתם יודעים.. הפלסטיקים האלה שתופסים בלחץ את הקירור ללוח) :-X לעניין: אני צריך את 2 הפלסטיקים הקטנים האלה למי שהחליף קירור סטוק לצ'יפסט מוכן אפילו לשלם סכום סמלי כתודה בטוח 5-6 אנשים פה החליפו, ובטוח ל2 מהם היה לוח של nfinity dfi ובטוח בטוח שאחד מה 2 ירצה לעשות מצווה חשובה מאוד!
-
- 4 תגובות
- 792 צפיות
-
-
לראשונה אני רואה איך הצ'יפסט נראה מאחורי הגוף קירור משום שהמאוורר המקורי של הצ'יפסט נדפק לי. ובכן הוצאתי את המאוורר ואני רואה מן מגן דק כזה על הצ'יפסט שבאמצע יש ריבוע קטן, עליו אני צריך למרוח את המשחה? האם עליי לקלף את הישן או משהו כזה? תודה.
-
- 6 תגובות
- 871 צפיות
-
-
יש לי כרטיס מסך zotac 8800gt 512. טמפ' במצב IDLE היא בין 57-60 טמפ' תחת עומס היא בין 70-72 הבנתי שמדובר בטמפ' נורמליות לקירור סטוק, אבל בכל זאת חשבתי לשדרג את הקירור. חשבתי ללכת בכיוון של Thermaltake duo orb, שע"פ הביקורות נותן ביצועים טובים מאוד (והוא גם מתאים לתקציב שלי). אבל אז נתקלתי בביקורות על ה-Accelero s1 שגם הוא קיבל ביקורות נלהבות. וכאן עולות מספר שאלות: * מה עדיף, קירור פסיבי (שקט וזול יותר - אבל שאולי יצריך הוספה של מאווררים), או קירור אקטיבי (יקר ורועש יותר)? * מי מבין השניים מתאים יותר ל-OC קטן לכרטיס מסך (ולאקלים הישראלי)
-
- 1 תגובה
- 521 צפיות
-
-
ראיתי שההמלצה הגורפת בפורום, עבור OC קל היא AC FREEZER PRO 7. http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=79 אבל ראיתי שגם חברות נוספות, כמו thermaltake ו-OCZ, מציעות מאווררים בעיצוב כמעט זהה: http://www.ocztechnology.com/products/cooling_products/ocz_vanquisher_cpu_cooler http://www.thermaltake.com/product/Cooler/TMG/CL-P0370/cl-p0370.asp האם יש באמת הבדלים מהותיים בין החברות הנ"ל שמצדיקות לבחור דווקא ב-AC, או שמדובר בהבדלים מינוריים בלבד?
-
- 8 תגובות
- 687 צפיות
-
-
אהלן! יש ברשותי מארז antec 300 ובו כרגע שני מאוררים: TriCool 140mm שעובד על low בתקרת המארז ומוציא אויר ב47CFM TriCool 120mm שעובד על low מאחורה ומוציא אויר ב39CFM אני עוד מעט מקבל 2 S-Flex 1200 שבהם אני אשתמש להכניס אויר ושניהם מכניסים אויר ב49CFM השאלה היא, האם לשים מאורר אחד מקדימה שיקרר את הדיסק הקשיח פלוס יכניס קצת אויר למארז ועוד אחד על דלת המארז, או לשים את שניהם מקדימה (דרך אגב רק מקדימה יש פילטר אבק מובנה)? אני שואל מכיוון שלפי הנתונים יכנס יותר אויר מאשר ייצא, ואם אני אשים שניים מקדימה ייכנס פחות אויר. האם זה יכול לגרום ללחץ גבוה מדי וסירקולציה לא טובה? אם אין ברירה ושניים מקדימה זה לא יעיל אני יכול מקסימום לעלות את המהירות של אחד המאוררים המוצאים אבל א…
-
- 6 תגובות
- 784 צפיות
-
-
ראיתי שהוא בא עם משחה מרוחה כדאי לנקות אותה ולשים חדשה (יש לי MX-2 ) ? אפשר להוסיף מאווררים (2 של 80 ) ? זה לא יכביד עליו או משהו ?
-
- 8 תגובות
- 628 צפיות
-
-
קניתי מחשב באפריל ועכשיו כבר יוני ועדיין לא ניקיתי את המחשב. הטמפ' בסדר (אני בודק ב-REALTEMP). מתי אני הצטרך לנקות את המחשב?
-
- 4 תגובות
- 595 צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד Intel pentium D 2.8. הטמפרטורה שלו לא בסדר (65 בערך ללא מאמץ כלל!). החלטתי לקנות לו מאוורר חדש, שקט מאוד, וחזק (שיוריד את הטמפ' בבערך 20 מעלות אני חושב...) הייתי רוצה לקבל המלצות. וגם חוות דעת בקשר למאוורר זה: Sunbeam Tuniq Tower האם הוא מתאים ? אמין? ויעשה את העבודה כמו שצריך.
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
המחשב שלי כרגע בבדיקה ב- TMS בהמשך לשירשור הזה - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=341950.0 חשבתי אולי על הדרך לשפר קלות את הטמפ' באופן כללי, ו/או את הרכיבים, זה המפרט נכון לעכשיו: NZXT Hush 2x120mm Gigabyte X38-DS4 Corsair 520W Q6600 V1 G.Skill 4GB CL5 WD 320GB 16MB AAKS+WD 250GB Inno3D iChiLL GeForce 8800 GT 512MB Vista X64 ו- XP X32 חשבתי לעשות אחד מהשדרוגים הבאים: * להחליף את הקירור למעבד מ- V1 ל- Thermalright Ultra 120 Xtreme (אולי אז האויר מהמעבד יזרק למאוורר האחורי במקום למאוורר של הספק כוח). * להחליף את הזכרונות מ- G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL5 4GBPQ ל- G.Skill 4GB DDR2-1066 DualKit (2x2GB) CL5 4GBPK. * להחליף את המא…
-
- 8 תגובות
- 738 צפיות
-
-
להרכיב את הX2 לא מסובך נכון? מישהו יכול לתת לי הוראות בבקשה? הוראות על הרכבת הX2 ולא הS1.
-
- 1 תגובה
- 591 צפיות
-
-
שלום הזמנתי מ SKYPC מעבד E8400 מארז DIABLO 35 + 25 CM FANS וצמד כרטיסים 4850 למערך CROSSFIRE. עכשיו, נתחיל בכרטיסים, מכוון שהזמנתי רק אתמול אני יכול עדיין לעשות שינויים, שווה לקנות משחה טרמית לכרטיסים ? אם כן איזו ? SKYPC יכולים למרוח לי אותה כחלק מהרכבת המפרט ? אם אפשר לשים קירור ל 2 הכרטיסים איזה כדאי ? מעבד : קניתי לו Ultra 120 Extream, זה נראה לכם שימושי או שזה סתם בזבוז ? אני מתכנן OVER CLOCK למעבד, אבל לא ברמה של לשבור שיאי עולם חחח איזה קירור אחר אפשר לקחת יותר זול שיעשה את העבודה וגם שיהיה שקט ?
-
- 1 תגובה
- 630 צפיות
-
-
הזמנתי מ ebay את הדבר המיפלצתי הזה!! http://www.sure-electronics.net/DC,IC%20chips/DC-CL001-1.jpg התמונה גדולה אז הבאתי קישור קוראים לדבר הזה Thermoelectric זה דבר מאוד קטן 40X40 mm ומה הדבר הזה עושה? ((חחח כמה פעמים אמרתי דבר.)) צד אחד של הדבר הזה מגיע לקור לא נורמלי יכול להגיע ל -20 מעלות!! אפילו יותר!! וצד אחר מגיעה לחום גבוהה!!! עכשיו אני רוצה להדביק את הצד החם לצלעות קירור שיש לי. והצד הקר על המעבד!.. אני רוצה שתמליצו לי על דבק טרמי שיתאים לי. אני צריך דבק לא חזק! שאם יהיה איזה בעיה יהיה אפשר להוציא את ה Thermoelectric אם אני יצליח עם הדבר הזה אני יגיד לכם. זה מזההה זוללל קניתי 2 ב 60 שקל!! עם מישלוח לארץ הכלל!!! אני יביא גם תמונות של פרויקט! תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 628 צפיות
-