עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by urich,

אז ככה אתמול הרכבתי את המחשב החדש שלי אבל לצערי הוא לא שקט כמו שציפיתי. ראשית כל הדיסק קשיח בזמן SEAK אחראי על מירב הרעש. שנית כונן הדיסקים בפעולה עושה המון רעש אני חושב לשכך רעידות לא בטוח כיצד. המארז הוא HEC 6A19 שהרכבתי בו את כל הרכיבים החדשים. פירוט קירור: מארז- 2 מאוררים GLACIAL TECH 120MM שקטים 1 קדמי אחד אחורי PUSH PULL. מעבד- MUGEN 2 על גבי I5 760 - בדקתי טמפרטורות הכל תקין PWM מווסת לשקט. כרטיס מסך GIGABYTE NVIDIA GeForce GTX 460 GPU http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3530#ov קירור עם HEATPIPES ושני מאררים. ספק כוח SEASONIC 520W S12II ניסיתי למצוא איזה מאורר אחראי לרעש עולה יורד גלי במחזורים של שנייה (כולם עובדים מסתובבים כמו שצריך וכו'). פתחת…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  2. שלום לכולם יש לי מארז אנטק סונטה, ומעבד פנום-4 BE. כרטיס מסך מובנה בלוח האם - כך שאין בעיית זרימה. אני רוצה לבצע OC בינוני, והשאלה איזה קירור כדאי לשים ? לפי הגדלים - לשים MUGEN-2 כמעט יחסום את המארז. האם כדאי לשים קירור יותר נמוך כמו השוריקן - או שכן כדאי לשים קירור בגודל מלא ? תודה על רעיונות והסברים

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  3. המעלות בחדר לא ממוזג , קירור למעבד AC PRO 7 V2 +הוספתי מאוורר 120 של TK בדופן הצדדי שיתן אויר לכיוון כרטיס המסך + לוח האם. רוני

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by RAID2010,

גם במנוחה, ובלילה, המעבד שלי מגיע ל59 מעלות בלי לעשות כלום ! אני חייב לציין שאין לו מאוורר מקורי של אינטל אלא משהו תחליפי זול מה הטמפרטורה התקינה של מעבד אינטל Core 2 Duo E6300 @ 1.86GHz צריכה להיות ? כמה ברגע שמערכת ההפעלה עולה וחוץ מזה הוא לא עושה כלום וכמה באימוץ מירבי של הCPU ?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  5. שלום לכולם למישהו יש המלצה לקירור טוב שלא דורש את פירוק הלוח למטרת OC קטן ושיהיה כמה שיותר שקט לא משנה המחיר. מדובר על מעבד Q9400 סוקט 775.. בתודה מראש..

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by Mentally ill,

לילה טוב, אחרי שקראתי מדריכים - ניסיתי את Speed fan, ניסיתי לשחק בביוס.. ושומדבר לא עזר - הגעתי לכאן. המאוורר 120 מ'מ מסתובב ב-2000RPM וקודח בצורה בלתי יאמנת, הוא מחובר עם חיבור 3 פינים ללוח. אני מקבל אות ממנו אבל לא מצליח לשלוט בו - יש אופציה כלשהי שאני מפספס? הלוח של ביוסטר - כנראה ג'נרי, 945G express micro 775, אשמח לאופציות נוספות להפחתת הרעש! לא בא לי לחזור ל-80 מ'מ, אבל עדיין - הרעש בלתי נסבל... תודה רבה ולילה טוב.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  7. Started by Night_Fox,

יש לי כרטיס מסך X1550PRO עשיתי OC לזיכרונות מ 400 עד ל 436 משו כזה הכל היה סבבה אז עברתי לליבה התחלתי להעלות מ555 הגעתי ל561 פתאום אני רואה שהתדר של הזיכרונות ירד ב 5 ואז פתאום הופיע לי מסך אדום כזה עם פסים מה הבעיה מה אפשר לעשות?

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  8. יש לי מעבד P 1.8 478 אינטל , וכרטיס מסך ATI RADEON 9800 PRO , איזה קירור הכי טוב יש בשבילם (שאפשר לקנות בארץ) , כי במיוחד בקיץ המעבד מתחמם חזק, ואילו הכרטיס כבר עכשיו חם באופן טבעי ובמשחקים חזקים הוא מגיע גם ל-60-68 מעלות ויותר.

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by Thunder^,

שלום! היום חברתי לכרטיס מסך שלי (Radeon 9500 PRo) את Silencer rev.3 וגיליתי שהוא לא גרם לשום שינוי כלשהוא בטמפרטורת הכרטיס...... ופעלתי בדיוק לפי ההוראות... ועכשיו לפעמים הוא מעוות לי טקסטורות לכמה שניות במשחקים (בדרך כלל בפיצוצים...)......מישהו יכול להגיד מה יכולה להיות הבעיה? ואם זה עוזר במהלך ההרכבה אחרי שמרחתי את המשחה הטרמית והנחתי את הקירור על הכרטיס לפני ההידוק הזזתי בטעות אותו ואז הייתי צריך להזיז את הגוף קירור בחזרה למקום.........אולי זה עשה משהו? לפני שחיברתי את הקירור לא יכולתי לגעת בכרטיס......וגם עכשיו כשהוא עובד על גבוהה וכשהמחשב במנוחה.....(לא לדבר כשאני משחק.......) בבקשה אם מישהוא יכול לעזור לי......אולי כדאי שאני אמרח מחדש את המשחה הטרמית? תודה מראש לעזו…

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by free_me_0,

-

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by elite group,

אני צריך גוף קירור למעבד פרסקוט 478 בשווי 50 שקל פלוס מינוס , מצאתי 2 : 1 - http://global.coolermaster.com/products/product.php?language=en&act=detail&tbcate=1&id=4205 זה עולה 55 COOLERMASTER 2 - http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=1_42&mID=139 לא תומך פרסקוט רק 70W - פרסקוט עד 84W - זה עולה 67 ש"ח AC יש משהו אחר שאתם ממליצים עליו ? פשוט הגוף קירור של אינטל רועש והצלעות ממש רותחות המעבד על 50 מעלות אבל אני אקנה חדש בכל מקרה , צריך חנות במרכז הארץ תודה

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by 00Amir,

טוב... הבלתי נמנע קרה ! קניתי את המוגן 2 עם משחה MX2 .. לאחר מחשבות רבות איזה קירור לקנות ראיתי שהמוגן הוא פשוט הכי מומלץ. אני מקווה להגיע איתו ל4Ghz ביציבות. אני מקבל את האריזה ביום שלישי, אני מודה לחבר'ה הוותיקים פה ששמחים לעזור :xyxthumbs: תמשיכו כך דרך אגב - אין בעיה שהמחשב עומד נכון?? המשקל לא יהווה בעיה?

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  13. כל מי שיש לו AMD 64 (רצוי 3000-3200 ) תרשמו פה את ההבדלי הטמפ' של המעבד במאמץ ובמנוחה למשל במאמץ 40 ובמנוחה 30 ... תודה

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by frank053,

שלום לכולם. אני ממש (אבל ממש) חדש בנושא האוברקלוק, ואני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד שלי. מעבד - http://img208.imageshack.us/my.php?image=cpu8cd.jpg לוח אם - http://img96.imageshack.us/my.php?image=motherboard1la.jpg זיכרון - 1.5GB 400MHZ כ. מסך - XFX 7800GS Extreme Edition הבעיה שלי היא שאני בכלל לא יודע איפה להתחיל ומה לעשות. האם בכלל אפשר לעשות אוברקלוק למעבד עם המפרט הזה? האם צריך קרור נוסף מסויים? חיפשתי באתר, ולא כל כך מצאתי "מדריך" לאיך לעשות אוברקלוק בצורה נכונה. אשמח אם תעזרו לי. תודה.

• 20 תגובות
    • 1k צפיות
  15. אוקיי עכשיו עוברים להמהרה חדשה, אבל אני עדיין לא מספיק בקיא בנושא אבל : ויש לי AMD ATHLO XP 1700 הטמפ שלי הן Temp2 : 60C Temp3 :82C ויש גם Temp3: שזה 40 מעלות הוא רושם לי סימני בעירה כאלה בתוכנה SPEEDFAN Fan 1: 4219rpm Fan2: 2109 Fan3: 0rpm ויש לי שלושה מאווררים! מה לעשות כרגע?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by Regev,

תגידו לי, אתם כל הזמן מדברים פה על OVERCLOCKING ואני עדיין לא יודע מה זה? נדמה לי שזה מצב שבו אנו עוברים את מהירות השעון הרצויה, אם לא תקנו אותי בבקשה? ותסבירו לי מה זה תורם לכם שאתם עושים את זה.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by Real_Me,

יש לי כרטיס מסך חדש GF2 Ti/500 של GAINWARD שמציג התנהגות לא הכי יציבה במבחני 3DMARK 2001 וכבר נעזרתי כאן בנושא הזה. לצערי, הבעיה לא ממש נפתרה והנה ראיתי בפורום שיש כמעט תמימות דעים שכרטיס GF4 MX440 שלפי בדיקה ברשת אמור להיות ברמת המחיר של הכרטיס שלי, עדיף עליו כמעט בכל קטגוריה. GF3 כנראה קצת יקר לטעמי. אני אברר אם אוכל לקבל את ה-GF4 במקום ה-GF2 אבל רציתי לשאול על איזו חברה אתם ממליצים (ABIT, MSI) כי לא מצאתי ביקורות השוואתיות בין חברות. דבר נוסף שרציתי לברר הוא נקודת אי התמיכה ב-DIRECTX8 של GF4. נראה שכמה חושבים שזה חיסרון רציני למרות שממה שהספקתי לראות אפילו ה-GF2 מריץ משחקים כמו SERIOUS SAM, QUAKE ו-MAX PAINE בצורה יפה (ואולי אין קשר?) האם זה אמור להיות שיקול רצינ…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by ofir123,

http://forums.ort.org.il/files/275/1605403/8911496.png http://forums.ort.org.il/files/275/1607483/8699598.png http://forums.ort.org.il/files/275/1606460/8419858.png התמונות מדברות בעד עצמן

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by SpiritKnight,

אז ככה יש לי בצ'יפסט OPTIONS, לא זוכר אם זה בדיוק שם, אחד מהשלושה הראשונים בכל מקרה, אפשרות לSDRAM TIMING. עכשיו זה על T2, מה יקרה אם אני אעביר את זה לT1? זה ימהיר את הזכרונות? אם מישהו יוכל לפרט לי בדיוק מה זה עושה, אני אודה לו מאוד. הזכרונות XTREME DDR PC2700, כל השאר במפרט. תודה

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  20. אני יודע שיש תוכנות כאלה אז אם אתם מכירים תנו לי את השם שלהן

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by sambusak,

שלום. בימים אלה אני בעיצומה של בנית מע' קירור מים תוצרת עצמית. אבג, לכל הסקפטיים, בניתי בלוק מים כפי שהסברתי בת'רד קודם. זה חזק מאד, לא דולף ונראב לא רע בכלל!. ועתה לשאלתי: נכנסתי לאתר שבו מוכרים כבל IDE זוהר (דרך החדשות של HWZONE), ושם הם גם מוכרים תוסף למי הקירור, בטענה שזה משפר את הולכת החום. האם באמת יש צורך? האם ניתן להוסיף חומר של מכוניות?

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by ALTRIPYA,

מחפש מדריך מסודר + תמונת והסבר כי המדרך שיש בפרום לא הכי מדויק

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  23. היי לאחר שנישרף לי ה g-force fx 5200 ולאחר קניית inno3d g-force fx 5600 החלתתי להשקיע בקירור ולאחר הקירור באיזה אוברקלוק. אני רוצה לעשות אובר קטן לכרטיס מסך ולזכרונות. ואוברקלוק רצחני למעבד+קירור= thermalriht sp94 + antec trilight אז השאלה שלי לכמה אני יכול להגיעה עם הזכרונות ועם הכרטיס מסך עם המעבד. זכרונות= eltrix doal ddr 512 (256+256 כרטיס מסך= inno3d g-force fx 5600 128 mb מעבד= intel 2.6 ht 800 fsb ואיזה קירור הייתם ממליצים לי לזכרונות ואיזה קירור לכרטיס מסך? תודה מראש לעוזרים Install

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by Dj_Gal,

Thermaltake Spark 7 Highest Performance CPU Cooler for PIV-478 http://www.thermaltake.com/products/spark/spark7.htm או Thermalright AX-478 Cooler for Intel-478 עם Thermaltake 80mm Smart Fan 2 גם על הSpark 7 יש את ה Tt SF2 והSpark 7 כולו עסוי מנחושת וה AX לא !.. מה כדי לי לקנות אני מתלבט כי יש הבדל די גדול במחירים .. תודה

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by yonni,

אני עומד בפנייה קנייה של מערכת מבוססת Q6600 (כ.מסך GTS8600) שתשמש בעיקר לאנימצית 3D, גראפיקה ועריכת וידאו (maya, photoshop, AE, Premiere, Avid, mudbox וכו) ומאז רכשתי את המחשב הקודם שלי לפני 4 שנים, אני רוצה לעשות OC, והפעם גם להיערך בהתאם. וכאן הדילמה שלי, בזמן שאני משתעשע בבניית מפרטים, אני שם לב שדווקא עם המעבד הזה שאני רוצה, היערכות ל OC (של 3.2 נגיד) אומרת השקעה כספית: ספק חזק יותר, זכרונות מהירים יותר, מארז קר ושקט יותר, קירור למעבד גדול יותר ולוח אם מתאים למשימה. בקיצור מחישוב קטן שעשיתי יוצא שכדי לגשת לOC בשקט ובביטחה יש להוציא על הפריטים הנ"ל בערך 600-700 ש"ח נוספים. ועכשיו אחרי כל זה הגענו לשלב השאלות: 1. האם זה שווה את ההשקעה במחיר מבחינת יחס עלות ותועלת? האם …

• 10 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים