עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. ממש רגע לפני הפרסום של הפרויקט שלי , גמור הפעם החלטתי לתת בדיקה סופית למערכת מים... הנה כמה תמונות של המערכת ממש לפני הרכבתה במארז...

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by swisaman,

שלום, ברשותי כרטיס מסך מדגם HD5850 שמצא בOC ל880/1150,יש דרך מסוימת לבדוק כמה שיפור בביצועים קיבלתי מתדר סטוק וככה פחות או יותר לדעת לאיזה כרטיס הגעתי מבחינת ביצועים ? תודה.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by רועי אלגרבלי,

שלום רב! מחר אני מתכנן להרכיב את המחשב ורק חסר לי קירור למעבד(מעבד גרסת אריזה tray) אני רוצה לקנות קירור למעבד intel core i3 3220 ואם אני לא טועה זה תושבת 1155 סוקט התקציב שלי הוא 250 שקל מקסימום ומחנות ksp עדיפות לקירור טוב ושקט ואמין ומומלץ וכמובן שיש עליו ביקורות המלצות וחוות דעת חיוביות ההתלבטות שלי היא בין הקירורים האלו: Noctua NH-U12P SE2 Noctua NH-C12P SE14 Scythe Mugen 3 CPU Cooler Rev.B Scythe Ninja 3 Rev.B CPU Cooler Zalman CNPS7X LED Scythe Grand Kama Cross Rev.B CPU Cooler Arctic Freezer Xtreme Rev.2 מה הכי מומלץ מהחברה כאן ברשימה? אם יש קירור אחר שיותר מומלץ ובתקציב הזה ומופיע באתר ksp אשמח לשמוע.... תודה מראש ושבוע טוב...

4. Started by dids22,

:s05: :s05: ואני ישמח לקצת פרוט כמו מתי הוא ניהיה מסוכן?למה ?וכד' תודה!!

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by Ancient1,

http://www.antec-inc.com/pro_details_enclosure.php?ProdID=15138 מארז מדהים . ספק עם חיבורי SATA יציאה חיצונית של מחבר 12V, שליטה על טמפ' וחיווי דרך הלוח, הדיסקים יושבים על גומיות במגרות ב 90 מעלות לאופן הרגיל. בנוי לשקט ! . אבל אחרי התקנת קירור מים למעבד ולכרטיס המסך , המאוררים היחידים הם בספק ובמארז (12" 1450 RPM !! - שקט !) אחרי ההתקנה הבחנתי שיש קצת רעש של ויברציות - כמה מדבקות ספוג קטנות פתרו את הבעיה. מה אומר .. כל כך שקט !! רק כשהחדר סגור ניתן להבחין ברעש שלו מעל רעש הרקע בחוץ. פשוט תענוג ! !

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  6. החלפתי קירור לvandetta.. ונראלי שאני יילך על אוברקלוק ישלי e72000 לוח ג'יגהבייט g31 זיכרון 3 ג'יגה kingston עד כמה אתם ממליצים שאני יעלה את המהירות של המעבד?

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by Cereal Killer,

הפרוייקט הבא שלי הוא מסך LCD על ה 5.25" החלטתי שאני בונה בעצמי איפה יש סכימות אלקטרוניות של כל הסיפור הזה?

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by אפי יקר,

שלום, איך אני מבצע אוברקלוק במחשב נייד לנובו? תודה לעונים.

9. Started by eglon1,

קצת תמונות בקרוב אעלה .. אני רק מתקין את החיה הזאת על המעבד ואדווח על השינויים כרגע עם אילתור של מאוורר (שצורך 30 W חיברתי לשקע של החשמל באמצעות שנאי ) אני נמצא על OC של 600 MHZ למעבד AMD Athlon 3800 +64 X2 סטוק - 2000 --- > C@ 2600 במנוחה 60 =/ כך גם במאמץ .. ( איך זה הגיוני אין לי מושג סוף סוף לעשות OC מכובד יותר ) אוקיי התמונות ייתעכבו ככל הנראה אך אני עובד כרגע בתדר של 2800 MHZ (עדיין מכפלה 10 למעבד) לזיכרונות הייתי צריך להוריד תיזמונים ל- 5-5-5-15 . ) במנוחה המעבד עובד על 44-45 ( גם אתם יודעים זה דינאמי .. 45,41,43 ) טמפרטורה במאמץ עפ"י S&M 53 לליבה אחת ו- 55 לליבה שנייה + - 1 מעלה עד 2 מעלות . שמתי לב לדבר די יפה (אך מבאס ואשמח לעזרה ..) הטמפרטורה…

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by Void,

מערך האוורור שלי הוא כזה: 1 טרמלטק 120מ"מ באחורי המארז(מוציא) 2 80 מ"מ בקידמת המארז(מכניס) 1 80 מ"מ לדים בTOP של המארז(מוציא)(ביצוע שלי) 1 80 מ"מ טרמלטק בחלון המארז(מכניס) 1 40מ"מ על הצ'יפסט 2 60 מ"מ על ההיטסינקים של הכרטיס מסך(ביצוע שלי) בימים הקרובים אני מתכנן עוד מאוורר לדים(כנראה כחול של טרמלטק) על החלון שיוציא אויר. מעבד פרסקוט 3.0 775 - 50 מעלות לוח אם - 38 מעלות מה אתם אומרים?

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום חבר'ה יש לי מחשב חדש עם intel e7200 ,gtx 275 בדיוק שיחקתי CRYSIS ונגעתי מתוך חששות במארז באיזור הצד האחורי מול הפינים של הכניסות הרגשתי שהוא חם אבל לא סתם ! הורדתי עכשיוultimate EVEREST ואני מוכן לבדיקה אמיתית עם מעלות והכל כרגע אני כבר לא משחק שעתיים המעבד על 54 כרטיס מסך 43 לוח אם 37 צלזיוס חיפשתי בגוגל ולא הצלחתי למצוא טמפרטורות מומלצות בעומס או מקסימליות למעבד ולכרטיס מסך גם לא ללוח אם אני מניח שגם הלוח אם חשוב אז אני מבקש עזרה בנושא אם יש למשהו את המידע הנחוץ אני אשמח עדיף מאתר אמין ואם יש קישור אז אחלה בתודה לכולם

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by fenix5545,

אני רוצה לקנות קירור למעבד I5 2500K בכוונה לעשות OC יש לי 250 ש"ח בשביל זה בדקתי כבר באתר ולא מצאתי משו רלוונטי לגבי זה או משו מובן השקט לא הכי חשוב לי אבל רצוי שיהיה שקט ואני רוצה לקנות את הקירור באייבורי מיכיוון שיש לי סניף של אייבורי 2 מטר מהבית שלי ואני מכיר מישו שעובד שם אז זה יותר נוח לי אין לי כוונה לרוץ לכפר סבא או מקום אחר בשביל זה חשבתי על זה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7399&CatCode=553 או זה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7050&CatCode=553 או זה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7704&CatCode=553 עריכה: אני מעדיף לחסוך ולא להוציא את הכל אבל אם יש הבדלים די גדולים אז סבבה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  13. Started by LazyCat,

כל כמה זמן צריך להחליף את נוזל הקירור ? כמה זמן לוקח לצינורות להתייבש ולהיסדק (מתי צריך להחליף אותן) ? עוד משהו בתחזוקה שלא לקחתי בחשבון ? תודה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  14. קיבלתי פנטיום 2 מדוד שלא היה צריך אותו בקיצור פירקתי לו תמאוורר והרכבתי אותו על הלוח שלי (על הציפסט) שהיה רותח וזה הוריד לי את המעלות של המעבד ב5 מעלות ושל הלוח אם ב3 מעלות המאוור מסתובב ב4500-4800RPM והוא מאוד שקט (יחסית למהירות שהוא מסתובב) ולא חשבתי שזה ישפיע כול כך אבל נדהמתי מהתוצאה המלצה שלי תנסו ומצטער שאין תמונות כרגע :-\ ;D

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  15. שלום לכולם, התחדשתי בכרטיס מסך הנ"ל.יש לציין כי הוא OC מעולה (בהשוואה ל9600GT שהיה). *תוצאות OC יעלו בקרוב אך נכון לעכשיו בSTOCK מגיע עם:620 לליבה,1050 לזיכרונות ו1300 לשיידר.לאחר OC (נבדק בOCCT כשעתיים)ליבה 745,זיכרון 1150 ושיידר 1607 (לפי תוכנת GPUZ שיפור מ16.8GPIXELS ל21.5GPIXELS. שאלתי ה1 היא:האם להשאיר את כיווני המאוורר לAUTO או לקבוע בעצמי כשמההפעלה יהיה קבוע נגיד על 40%(לעומת 25%) ובמשחקים להרים ידנית או להשאיר לתוכנה לקבוע? 2.בקשר לחיבור הHDMI משום מה הטלוויזיה לא מזוהה בחיבור זה מה ההליך כדי לזהות את הטלוויזיה(עשיתי דרך הדרייבר FORCE DETECTION ואז RESET ועדיין הTV לא מזוהה),מדובר בMARANTZ 32 HD-READY עם כניסת HDMI פעילה.

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  16. הנה תמונה http://img138.imageshack.us/my.php?image=untitled31px.jpg התקנתי את הספיד פאן ויש לי כמה שאלות: temp 1 = לוח אם? temp2 = מעבד? temp 3=? temp 4=דיסק קשיח? ומה זה TEMP 3 והאם מה שכתבתי זה נכון? ועוד כמה : fan 1 זה כאילו מאוורר על הלוח אם אבל אין לי ואז בגלל זה זה אומר לי 0 RPM? fan 2 זה כנראה מאוור על המעבד לא? fan 3 אין לי מושג מה זה... ומה זה speed 02 מה זה שולט על המהירות של המאוורר שעל המעבד? והאם זה בסדר 27%? ולה כל השאר זה על 100%? ובכלל אני לא מבין את המתחים של הספק כוח והוא ג'נרי ולפי התמונה לא נירא לי שהוא נותן את המתחים הנכונים כמו +12V וזה על 7.96..... תודה לעוזרים .

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by poi,

מתח המעבד אצלי הוא 1.75-1.77 (ככה היה כשקניתי אותו) האם זה גבוה מדי? מפרט: AMD XP 2000+ ASUS A7V333

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  18. קיבלתי אתמול וולקנו סליינטבוסט של טרמלטייק(קירור ממוצע ומטה..) , והמעבד שלי על 1.95וולט יושב על מקסימום 45מעלות במאמץ! , זה לא יאמן פשוט , אני מכוון לעבר ה2500\2550 ומקסימום של 2.1V(אני לא רוצה לתת לו יותר) , בקיצור , בישראל , אין עוד מישהו חוץ מThe Byter שעבר את ה2400מגהרץ בAMD עם ליבת Thoroughbred על קירור אוויר ממוצע(ומטה) המעבד יציב לגמרי בכל המבחנים ועבר פריים כל הלילה אתמול. תמונות(Vaild של CPUZ יעלה בערב כי פשוט שכחתי לעשות אתמול , וכרגע אין לי כל כך זמן) : עריכה : שחכתי לומר שזה רק אוברקלוק התחלתי , לא היה לי כמעט זמן להתעסק איתו , מחר שיפורים.(היום רופא שיניים :PP) [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  19. אני מתחיל בתחום האוברקלוק, הסיבה ל-OC בעיקר לעבודה כבדה עם AUDIO , אשמח לטיפים והמלצות ואם בכלל כדאי. המטרה היא לשפר ביצועי זכרון ומעבד, תודה. מפרט קיים: Gigabyte EP-45 UD3R (775 C2Q 1600Mhz, intel p45, DDR2 1066, PCI-E,GBL,1394a Intel Core 2 Quad Q9550 2.83 GHZ 12MB Cache s775 1333Mhz Freezer Extreme Rev.2 CPU Fan For s1366,s1156,s775,s939,AM2,AM2+,AM3 Mushkin 2x2GB DDR2 1066Mhz PC2-8500 kit 996599r Kingston HyperX 2x2GB DDR2 1066Mhz PC2-8500 KHX8500D2K2/4G CoolerMaster Extreme power plus 600W 12CM fan pSU Sapphire ATI radeon HD 4870 512MB GDDR3 PCI-E

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  20. אז ככה.. ניקיתי את המחשב (דבר שהוריד את הטמפ' משמעותית), פירקתי את הBT ומרחתי משחה חדשה, כמו גם ניקיון של המאוררים. אחרי הניקיון היסודי, החלטתי לנסות לראות לאן אפשר לקחת את הE4400 שלי שישב במשך קצת יותר משנה על 2.8 (בא ככה מTMS). קראתי את המדריך לOC פה באתר, קבעתי את ההגדרות בלוח אם, הורדתי את המחלק של הזכרונות. כרגע המחשב (מפרט בצד <--) על 3.0GHZ. בבדיקות של S&M יש לו משום מה בעיה עם הHeat Only!, הוא פשוט מפסיק ב72~ מעלות, למרות שהTJUNCTION הוא ב100... למה זה? (בבדיקות הרגילות שם, 100%, הוא על ~65 מעלות ומסיים אותן) בעיקרון לא הוספתי מתח, אבל המתח מוגדר על AUTO. אם אני משנה את זה לMANUAL, אפילו אם אני מוסיף קצת למעבד, המחשב לא מצליח לטעון את WINDOWS בכלל, למה זה? …

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by stingeR-,

אז אחרי שהדיון הזה : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=217029.0 שקע לו כבר מזמן במעמקי הפורום, החלטתי לפתוח אחד חדש לצורך עידכונים מרעישים! אז, לפני שבוע עשיתי גם מוד מתח לזיכרונות, כרגע הכרטיס יציב לגמרי למשחקים במהירויות : 670/1850 ויציב ל3dmark על 734/2042 מכיוון שאני מוגבל מעבד, הלכתי אתמול לחבר וחיברנו כל קירור אפשרי מחוץ למחשב על מנת לקרר את כל העסק... אז אלו התוצאות מאתמול, צפו לתוצאות גבוהות הרבה יותר עם מעבד אחר שכרגע בתכנון.. : http://service.futuremark.com/compare?3dm06=1473739 [attachment deleted by admin]

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  22. יש לי אקסטרה MONEY ואני שוקל לקנות קירור חדש למחשב. אני מתלבט בין אם לקנות קירור למעבד שלי שהוא INTEL P4 3.0 775- שזה יהיה ה-BT או קירור לכרטיס מסך שהוא LEADTEK GEFORCE 7800GT שזה יהיה משהו טוב בסביבות ה-200 ש"ח. *חשוב לזכור שאני לא עושה לאף אחד מהם OC ולא כלום. אז למה עדיף לקנות? מה יותר חשוב? ובמה אני ארגיש יותר הבדל בקירור ( לשניהם יש את הקירור בסטוק בינתיים )?

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by XTTX,

http://www.nordichardware.com/news,5336.html הטורקים באים!! פחות מ-10 שניות ב-SUPER PI !!

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by spon83,

שלום אני רוצה לקנות מאווררים למארז שלי, יחס CMF לDBI הכי יעיל כלומר גבוהה. מה אתם אומרים על אלה? SUNBEAM SILENT UV LED FAN 120MM BLUE http://www.sunbeamtech.com/index-2.html מחיר 55 ARCTIC COOLING AF12025 http://www.arctic-cooling.com/fans2.php?idx=81 מחיר 40 ARCTIC COOLING Arctic Fan 12 http://www.arctic-cooling.com/fans2.php?idx=84&data=2&disc= מחיר 50 המחירים מנועה מחשבים אשמח לקבל תגובות/הצעות אחרות

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  25. שלום לכולם ברשותי מעבד מהסוג שרשום בכותרת מישו רוצה גם? טוב עכשיו ברצינות ישבתי קצת כל הלילה האחרון כדי לראות למה המעבד שלימסוגל, שהתחלתי לא יכולתי להפסיק... טוב בלי הרבה דיבורים ניגש לאוברקלוק עצמו. דבר ראשון מפרט: Athlon64 x2 4200 65w Abit kn9 sli -nforce 570 sli OCZ 2GB kit DDR2 800 PC2-6400 Special Ops Edition Urban Elite כמו שניתן לראות במפרט שלי... קירור: מעבד:Arctic Cooling Freezer 64 Pro +80 מילימטר שמושך אוויר מצידו השני. חובר ע"י שיפצור פשוט (חכו לתמונות) עוד 80 מילימטר על המייצבי מתח של הלוח ומארז בנוהל 120 מכניס מקדימה 120 מוציא מאחור 120 מכניס בריצפה 120 מוציא בגג זה כל מה שמעניין פחות או יותר בקירור אז זה התוצאות בנתיים-זה הכי גבוהה שהצלחת…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.