עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by iganon,

יש לי קירור חדש ומעבד AMD 1800 הצלחתי לעשות לו קלוק ל1900 והטמפ לא הישתנה הרבה שאני רוצה לעלות 2000 המחשב ניתקע בהתחלה של וינדוס אני רוצה לדת אם אתם יכולים להסביר לי מה אפשר לעשות אני בישביל קלוק אני צריך רק לשנות את המיספר(133-355) אצלי זה על 140 או שגם צריך לשחק אם הcpu volt...??? אם מישהו יכול לעזור לי לעשות קלוק טוב אם תוכנה או משהו אחר תודה לעוזרים

• 2 תגובות
    • 501 צפיות
  2. אני רוצה לעשות OC למעבד שלי ואני לא יודע איך אני לא יודע כלום!! יש פה מדריך באתר והוא לכרטיס מסך ואני לא מוצא למעבד במדריכים הם מסבירים ואבל אני לא יודע איך לעלות את הנתונים עד כמה לעלות מתי אני יודע שזה מצב יציב אני לא יודע כלום אני גם לא יודע איזה תוכנות צריך אני יודע איזה סיכון יש ב OC אז השמח אם מישהו יסביר לי איך לעשות OC במדריך יותר מפורט או להסביר לי אישית

• 2 תגובות
    • 648 צפיות
  3. Started by panther,

אני ממש ממש חדש למודינג הייתי רוצה לדעת איפה אני יכול להשיג מדריכים לעשות מודינג ואיפה אפשר לקנות באזור תל-אביב מוצרים למודינג?

• 3 תגובות
    • 439 צפיות
  4. אם איזה תוכנה אפשר לעשות OC לכרטיס מסך בקלות ? יש לי Amd 64 3000 Gigabtye K8NF-9 Kingston 2x512 dual channel 200 SATA W.d וכרטיס מסך Asus 6600GT extreme 128 mb ספק 500W תודה לעוזרים אני מעוניין בOC רק לכרטיס מסך (בנתיים)

• 6 תגובות
    • 513 צפיות
  5. אהלן מה המצב אחים שלי אני חדש פה ויש לי כמה שאלות הסתובבתי פה באתר וקראתי מלא הודעות ויש לי התלבטות קשה איזה מאוורר הכי טוב ??? יש כל כך הרבה סוגים שאני כבר מבולבל מכל הנושא הזה אני רוצה לקנות משהו חזק שהמעבד לא יתחמם ראיתי כל מיני סוגים בפחות מ-50 שקל ואני רוצה ללכת על הכי יקר שמעתי שיש מאווררים עם גופי קירור על מה אתם ממליצים צריך לעשות מאוורר לכרטיס מסך או שמאוורר אחד מספיק ??? האם צריך להתאים את המאוורר לשאר חלקי המחשב (מעבד כרטיס מסך וכו') ויש את המשחה הזאת שצריך למרוח בישביל מה זה כמה זה צריך לעלות אני לא הכי מבין בנושא אז תודה מראש לכל העוזרים

• 10 תגובות
    • 663 צפיות
  6. היי המערכת שלי ממש לא יציבה לאחרונה, וגם לפני זה היציבות לא הייתה בשמיים לאחרונה חשבתי שאולי המתחים של רכיב אחד או יותר לא נכונים, ורציתי להתיעץ איתכם. אני אצרף תמונות של החלק של המתחים ב-BIOS וכן של תכנת הניתור מתוך ה-WINDOWS. אני אפרט פה את הבעיות שקיימות: הבעיה העיקרית היא שכאשר חום ערכת השבבים עולה מעבר ל50-51 מעלות המחשב נתקע. וזה מצב שמאוד קל להגיע אליו, מספיק שאני מכבה את המזגן ותוך כמה דקות המחשב תקוע. דבר שאולי קשורי הוא שפחות או יותר מאז שיש לי 3 דיסקים SATA וביצעתי עדכון BIOS (שאגב פתר בעיה אחרת שממש הציקה) תכנת הניתור טוענת שמתח ה-NB נמוך מדי (אני אצרף תמונה) למרות שהבעיית חום היתה קיימת גם מקודם רק בצורה פחות חמורה. (לפי DFI, העדכון בעצם שדרג גרסה של ה-RAID B…

• 4 תגובות
    • 573 צפיות
  7. לפי חיפוש בפורום שמתי לב שכמה בפורום הגיעו ל-4.0 GHZ על קירור אוויר... השאלה לאן אני אגיע.... המעבד הוא P4 630... אני אתחיל את ה-OC כשאני כנראה יוסיף BT למעבד.... הרעיון הזה הגיע כאשר ראיתי שכתוב על הקופסה של הלוח אם שהוא EXTREME EDITION, האם זה אומר שהלוח טוב ל-OC? מישהו יכול להגיד לי האם לפי המפרט אני יכול להגיע לתוצאות טובות? תודה לעוזרים מראש נ"ב אם אפשר כמה מדריכים כאלה להתחלה אני אשמח....

• 3 תגובות
    • 459 צפיות
  8. טוב אז ככה נראה לי שהמעבד שלי חם יחסית למעבד במצב מנוחה המעבד הוא P-4 3 ghz lga 775 ישן אבל אני מאוד מרוצה ממנו דווקא צירפתי שתי תמונות משתי תוכנות שונות.. ניקוי אבק לא ממש עזר אז כנראה שריענון המשחה יעזור אבל אם כבר אז עדיף לי להחליף מערכת כי המאוורר סטוק הזה עושה רעש יותר מדי ככה שאני רוצה להחליף למאוורר שקט יחסית אבל חשוב לי יותר הביצועים =] התקציב שלי הוא גג 150 ש"ח הבאסה זה שאין לי כסף כרגע ואם משהו יקרה למעבד אני אבוד תנו המלצות.. תודה רבה [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 978 צפיות
  9. לינעול או לימחוק בבקשה בטעות פתחתי שתיים סליחה

• 0 תגובות
    • 613 צפיות
  10. יש לי לוח של אביט IC7 עכשיו יש עליו מאוורר קטן כזה, והוא מתחיל לעשות מידי פעם רעשים חזקים לאיזה דקה ואז מתחיל לקרטע (לא להסתובב בצורה חלקה) ניסיתי לנקות אותו עם פן וגם עם קיסם ניקיתי כימעט כל גרגר אבק שיש עליו אפילו פירקתי אותו וסובבתי קצת וניקיתי ממש בצורה יסודית אני מפחד לשמן אותו עם שמן מכונות, שלא יהרוס או משהו (אני לא יודע אם זה טוב) אפשר עצות? דרך אגב... כמה זמן אחריות יש על הלוח הזה? ועוד משהו: שפירקתי אותו ניראה לי שהיתה משחה תרמית מתחתיו, כי היה כזה ליכלוך כמו של משחה תרמית אני לא יודע אם זה טוב שניתקתי אותו או לא, אני מפחד שזה יתחמם יותר מידי ויגרום נזק

• 0 תגובות
    • 401 צפיות
  11. הנה תמונה מ-EVEREST שמראה את הטמפרטורות: כשאני שם את היד בחלק העליון של המארז, אני מרגיש שהוא די חם.... והוא גם יחסית רועש, אפילו קצת רועד.... מה אתם ממליצים לעשות? המארז הוא ג'נרי.... (והמעבד במפרט) עדיף מארז אחר או להוסיף קירור? או שבכלל ככה זה אמור להיות ואין בעייה? תודה לעוזרים מראש

• 13 תגובות
    • 664 צפיות
  12. מה אתם אומרים על זה הוצאתי את המחשב מ250 FSB כי היה נראה לי שהוא מתחמם יותר מידי. כרגע הוא בלי OC עם התוצאות האלה .............. המארז עם מאוורר אחד מאחורה שמוציא אוויר ואופציה לאחד מקדימה שמכניס (יש לי כבר הכנה עם מסנן ;D) המעבד עם קירור מקורי של אינטל. ניקיתי לא מזמן אבק וסידרתי חוטים. [attachment deleted by admin]

• 23 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. ברשותי כרטיס מסך: leadtek px 8800GT-512MB הורדתי את התוכנה שבודקת טמפרטורה: GPU-Z.0.1.7 כאשר אני מדליק את המחשב הטמפרטורות שלי הם: PCB - 46.5c GPU-49.8 לאחר שאני משחק cod4 במשך יותר משעה הטמפ' הם: GPU- 67c PCB-63.8c וה-rpm: 883 שאני מפעיל 3dmark06 הטמפ': GPU-68c PCB-65c וה-rpm: 942 בכל אופן לדעתי הטמפרטורות נורא גבוהות,שאני מדליק תמחשב כבר ה- GPU על 49 מעלות זה הגיוני?? בכל אופן פתחתי את הפוסט כי אני חושב שהחום גורם לי לבעיות בביצועים של הכרטיס. היום למשל שחקתי cod4 במשך שעה והמשחק עבד חלק בלי שום בעיות,אבל לאחר שעה היה קטע שכאילו המשחק נמצא ב- pause של שניה וחצי ואז המשחק המשיך לרוץ חלק. בכל אופן גם ברזולוציה 1600x1200 המשחק עובד לי חלק בלי קרטועים, למרות שיש לי מסך ש…

• 7 תגובות
    • 755 צפיות
  14. אני פועל עם היטסינק של AX7 אבל עם מאוורר חלש מאוד בשביל שלא יהיה לי רעש ובלי שום מאוורר בתוך המארז חוץ מהקירור של הספק וה SUMA Geforce 4 Ti4200SE אין אוברקלוק על המחשב ועכשיו שמתחיל להיות חם בדקתי את הטמפרטורות ואני רואה שטמפרטורת המערכת נעה בין 47-53 וטמפרטורת המעבד נעה בין 63-69 האם אני צריך לנקוט בצעדים להורדת הטמפרטורה? או שזה בסדר? ואם כן מה אתם ממליצים בשביל לשמור על מחשב שקט וקריר ככל האפשר חוץ מקירור מים או דברים מהסוג הזה

• 3 תגובות
    • 526 צפיות
  15. Started by d-undertaker,

יש לי פנטיום 4 2.8 ג'יגה לא פרסקוט והטמפ במנוחה היא 51 56 משהו כזה אז אני שואל אם זה מסוכן אם כן אני רק צריך לחכות שיגיע הביג טייפון יום חמישי אבל זה מסוכן? אה ואיך אני יודע אם ביג טייפון יתאים ללוח שלי?

• 13 תגובות
    • 692 צפיות
  16. שלום.. לא הייתי בטוח איפה לפרסם את זה, אז אם זה לא הפורום המתאים ובקשה תעבירו. לפני כמה ימים קניתי מחשב חדש הינה המפרט: e7200 בקירור סטוק EP43-DS3L 2GB WD 640AAKS HD4850 zalman cooling coolermaster 334 elite + seasonic 500W הטמפרטורות: המעבד עומד על 48 מעלות בשני הליבות והכרטיס מסך על 45\46 מעלות שניהם במנוחה. הטמפרטורות תקינות? ועוד משהו, המחשב מאוד רועש :-\ הלכתי לCCC וניסיתי להגביר\להנמיך את מהירות המאוורר אבל גם ב20% וגם ב100% הטמפ' נשארת אותו דבר ועוצמת הרעש לא משתנה, מאוד מוזר. מישהו יודע למה זה ככה? אני ממש רוצה להנמיך את הרעש כי הוא חזק וקצת מעצבן. תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 666 צפיות
  17. Started by zoloboy,

היום קניתי את הZalman ZM80A-HP הורדתי את המאורר והסינק מה readon9700 והתחלטי להרכיב את הזלמן יש הוראות מפורטות וזה די קל להתקנה לא נתקלתי בשום בעיה בזמן ההרכבה טוב סימתי החזרתי את הכרטיס ל slot הרצתי windows xp אחרי דקה וחצי 2 הסינקים החדשים שהתקנתי בוערים מחום הרצתי aquamark ופתאום ראיתי פסים שחורים על המסך אחרי זה ריבועים ןפסים וזה נהיה יותר גרועה מרגע לרגע עוברת 10 שניות ואני שומע ssssssssssss מהכרטיס מסך ולא ראו כלום במחשב כיביתי את המחשב לשעה החזרתי את המאורר והסינק המקורי של ati וניסיתי עוד פעם היתה תמונה אבל עדיין היו פסים שחורים וריבועים אחרי restart אחד הכרטיס מסך כבר לא הגיב והמסך נכנס למצב של standby ןאני בעצם לא יכול לראות תמונה אז אני משתמש בvoodoo …

• 64 תגובות
    • 3.7k צפיות
  18. שלום קניתי את הלוח הנ"ל+זכרונות מסוג g.skill Module Name G Skill F2-8000CL5-2GBPQ שכביכול אמורים להיות במהירות 1000 אבל פתאום שאני רוצה לעשות אובר קלוק אני רואה שכתוב בביוס שהלוח שלי מזהה את הזכרונות כמהירות 800 השאלה שלי האם בגלל שהמעבד שלי מסוג E7200 בעצם מוריד תמהירות של התדר או שאולי זה גאמפרים בלוח בבקשה מענה בתודה

• 8 תגובות
    • 842 צפיות
  19. זה רושם לי CPU 1 - 60 CPU 2 - 82 מה זה אומר ? זה טוב זה רע?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  20. יש לי לוח של BIOSTAR {P43 {במיפרט מחשב} בדיסק התקנה הגיעה תוכנה ששמה הוא-T-UTILITY OVER CLOCK III ועשיתי שיעשה על אוטומטי ואז הוא עשה כמה בדיקות.. והוא שינה כמה דברים שם.. ועל זה רציתי הסבר.. המעבד הו E5200 CPU SPEED-3176.5 MHZ CPU CLOCK-254 MHZ MEM CLOCK 508 MHZ PCI-E CLOCK-100 MHZ PCI CLOCK-33.3 MHZ זה חלק א' ועוד שאלה זה על ה-"VOLTAGE" CPU-1.152 MEMORY-1.888 וזה בצבע אדום... CHIP-1.088 FSB-1.022 מה כל זה אמור להגיד לי זה עשה לי OC או משו כזה צריך לשנות משו ומזה אומר הצבע האדום ב-MEMORY<? תודה רבה

• 62 תגובות
    • 3k צפיות
  21. או קיי המחשב שלי (לפחות מבחוץ) ממש רותח. אני חושב שזה בגלל שהוא נמצא במקום סגור כזה וכל האויר החם שיוצא מהפתח איוורור מחמם את המחשב מבחוץ (חוץ מזה שממש חם בחוץ ואין לי מזגן). בקיצור - אמרו לי פעם להוריד תוכנה שמפקחת על הלוח אם (כולל טמפרטורות) כדי שאני אדע אם מבפנים זה גם חם. הורדתי את MBM 5 ואני לא בדיוק מבין איך אני יכול לדעת את הטמפרטורה. מישהו יכול להסביר לי איך משתמשים בתוכנה הזאת? (איך מגיעים בדיוק לתצוגה של הטמפרטורה) אם הוא לא עושה ALARM כשההגדרה היא לעשות ALARM ב - 70 מעלות זה אומר במאה אחוז שזה בסדר??? בכלל - מהם בערך הטמפרטורות שזה אמור להיות בהם (במצב 100% תקין)?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  22. מפרט:

• 8 תגובות
    • 881 צפיות
  23. Started by azsxazsx,

מה יותר טוב ל Oc ddr2 ? ddr3 ? אני חייב לדעת מה יותר טוב

• 3 תגובות
    • 530 צפיות
  24. ציטוט: " Intel Pentium 4 - מעבד שמיוצר בתהליך של 0.13 מיקרון, יש בו הגנת טמפ' שעולה על 40 מעלות, ברב המקרים דיי קשה להחזיק מעבד בטמפ' כזו בתנאי סביבה חמים כמו בארץ, אז לא נורא אם סוטים לכיוון ה45 מעלות במאמץ." הגנת הטמפרטורה של אינטל (TCC או Thermal Throttling) במעבדי NORTHWOOD לא נכנסת לפעולה עד שהמעבד מגיע לטמפ קריטית שהיא עבור NORTHWOOD בסביבות ה 75 מעלות! ועבור PRESCOTT היא מעל 85 מעלות!! וגם כשהמעבד מגיע לטמפ קריטית, ההגנה נכנסת לפעולה רק לאחר השהיה של כדקה אחת! לעומת זאת טמפ מאד מסוכנות כמו 85 מעלות עבור NORTHWOOD יגרמו למעבד לכבות את המחשב ולהעצר לחלוטין (HALT). מעבד NORTHWOOD במצבד OC יכול לעבוד במאמץ ב 60 מעלות ללא כל חשש לתווך ארוך... הנה מאמר מעניין על הגנת טמפ…

• 0 תגובות
    • 450 צפיות
  25. החלטתי שאני קונה עכשיו גוף קירור למעבד במחיר לא גבוה במיוחד. אז רציתי לשמוע דעות לגבי המוצרים שאני הולך לרכוש. למעבד: 478 P4 2.47GHz גוף קירור: Thermaltake PIPE101 heatpipe technology CPU cooler http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=2513 188 ש"ח עריכה: {תוספת} מצאתי עוד 2 גופי קירור מענינים: 2) Thermaltake Extreme 3 in 1 Cooler - POLO 735 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_159&products_id=2267 אבל הוא נראה לי לא מתאים למעבד שלי נכון? 3) Thermaltake silentTower CL-P0025 - heatpine Cooling - 4in1 http://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_157_159&products_id=2266 רק לא הבנת…

• 0 תגובות
    • 578 צפיות

דיונים חדשים בפורומים