עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by romkush,

אני צריך המלצה למאוורר אחורי 12 ס"מ שיוציא אוויר חם שמגיע מהמאוורר של המעבד. רעש לא כל-כך משנה לי אבל שלא יעשה רעש של שואב אבק. גם לא נראה לי שהלוח שלי תומך ב PWM כי יש לי חיבור 3 פינים. לוח P43-DS3L. בעדיפות לקניה מ KSP כי שם אני אקנה קירור למעבד (כנראה פריזר 7 פרו). ראיתי שיש שם המון מהירויות וסוגים - Slip Stream , Exhaust‎ ועוד ואין לי מושג מה לבחור. כרגע סירקולציה במארז של מאוורר 12 קדמי ומאוורר 25 צדדי.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  2. לאחרונה (לפני כמה שבועות) עשיתי אוברקלוק לכרטיס מסך שיש לי Gainward GTX275 דרך RivaTuner ושמתי לב שבמאמץ המאוורר המובנה שהגיע עם הכרטיס מסך לא מסתובב מהר כמו שהיה מסתובב בד"כ וכתוצאה מכך הכרטיס מסך מגיע ל-88 מעלות. לפני האוברקלוק המאוורר היה מסתובב מאוד מהר במאמץ והיה ניתן לשמוע את זה. חשבתי שהמאוורר התקלקל אבל כשאני מדליק את המחשב הוא מסתובב מאוד מהר (לכמה שניות ואז מספיק) ושומעים את זה, כך שהמאוורר הוא לא הבעיה אלא משהו באוברקלוק שעשיתי ואין לי מושג איך לסדר את זה. עצתכם?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by A-L-o-n,

האם אוברקלוק הורס? האם הוא מקצר את חיי המחשב?

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by ori24,

שלום לכולם יש לי מחשב חדש דנדש בן שבועיים סה"כ. רציתי לבדוק את הטמפ' של רכיבי המחשב והורדתי מספר תוכנות כאשר בכולם אני מקבל מספרים סבירים עבור המעבד,כונן קשיח וכרטיס המסך אך את הטמפרטורה של לוח האם אני לא מצליח לראות באף תוכנה משום מה. הורדתי את ASUS PC PROBE ואני רואה ששם הטפמרטורה של הלוח היא 142 מעלות!! היכול להיות דבר כזה??? עבור ה8400 אני מקבל 18 מעלות,עבור הGTX 285 אני מקבל 40 מעלות ועבור הכונן קשיח 28 מעלות. אני חייב לציין שהמחשב עובד מצוין.

• 19 תגובות
    • 1k צפיות
  5. ואני לא צוחק! התוכנה Hmonitor מראה שה CPU 2 מגיע (יציב!) ל 81 מעלות והבורד מגיע ל 51 מעלות אחרי משחק (כמובן המשחק נתקע ואני חייב לעשות ריסטרט, כי אי אפשר לשחק הרבה זמן בטמפ' כאלו) אני קניתי כבר ולקנו 7+ למעבד וקריסטל אורב לצ'יפסט הזמנתי גם arctic ice 3 ואני מחכה לבואו לפני שאני שם את המאווררים אני גם הולך לסדר IDE עגולים השאלה היא, האם זה יספיק בשביל שהמחשב לא יתקע? כי כרגע יש איזה מאוורר זול על המעבד ואין בכלל מאורר על הצ'יפסט חשוב לציין שיש לי XP 1700+ הפחד שלי הוא, שהמשחקים נתקעים בגלל שהכרטיס מסך מתחמם יש לי radeon 8500 ויש עליו מאוור גרוע וזול שבא עם הכרטיס מסך הבעיה היא שאני לא יכול להוציא את המאורר ולשים אחד אחר בשביל לעשות זאת צריך להקפיא את הכרטיס ליומיים בפריזר …

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  6. יש לי כרטיס מסך Geforce 2 mx 400 64mb .. והמאוורר הקטן שלו עושה יחסית הרבה רעש ! במשך היום לא מרגישים את זה .. אבל בלילה כאשר המחשב מוריד .. זה ממש מורגש ומעצבן ! אם אתם שואלים איך אני יודע שזה גורם הרעש .. אז ככה .. המאוורר שעל ההיטסינק שלי חדש דנדש וכיביתי את כל המאווררים .. ושמתי יד על המאוורר של הכרטיס מסך .. פתאום נהייתה דממה .. מה אני יעשה בשביל שהרעש יפסיק או לא יהיה כזה מעצבן ?

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by godisme171,

טוב אז ככה: לא מזמן עשיתי אובר למחשב שלי והוא התחיל לעשות לי בעיות אז החזרתי אותו למצב הנורמלי שלו. ומאז שאני מעלה משחקים לפעמים הוא נכבה לי לבד? מישהו יודע מה הבעיה? :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by asili,

איפה ניתן באזור המרכז לקנות מאוורר 120 ממ חזק במחיר מוזל? תרשמו לי מקום של חנות ספציפי תודה לאדוני ;D

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by danieln9,

שלום אני רוצה להחליף את הלדים הצהובים (ומשעממים) של המיקלדת אינטרנט פשוטה של MICROSOFT (חדשה לא ישנה) עכשיו אני רציתי לדעת מה המקסימום של החוזקה של הלד אפשרי לשים על המיקלדת. אם אשר אז תמליצו לי על חנות (שיש להם אתר) ישראלית למרות שאני גר באוסטרליה. החנות שאני אקנה את הלדים היא http://www.jaycar.com.au והלד שראיתי(מתוך מיגוון ענק) הוא בכתובת http://www1.jaycar.com.au/productView.asp?ID=ZD0156&CATID=&keywords=LED&SPECIAL=&form=KEYWORD&ProdCodeOnly=&Keyword1=xxxxxxxxxx&Keyword2=xxxxxxxxxx&pageNumber=&priceMin=&priceMax=&SUBCATID= וזה המידע שאומר עליו Emmitted colour: red Lens colour: waterclear Wave length: 625 nm: 20 Pd W: 130n…

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  10. האם איך ששמתי את המאווררים זה טוב ועם לא אז מה לשנות... אחד 120 מקדימה מכניס אוויר אחד 120 מאחורה מוציא אוויר אחד 120 על צידו של המארז למטה צד שמאל מכניס אוויר אחד 60 מוציא אוויר מתחת למאוורר 120 מאחורה שמוציא אחד 30 מקדימה על פאנל של 3.5 מכניס אוויר (סמתי אותו סתם כי זה יצא יפה) ואחד כזה (לינק) מתחת לכרטיס מסך מוציא אוויר http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=4630 האם סידור המאווררים טוב?<

11. יש לי חומרה שאמורה להיות חמה מאוד ואני עוד רוצה לעשות לה OC ואני מעוניין בקירור טוב מאוד. מארז אלומיניום וזלמן 7000 למעבד כבר יש לי. חשבתי על כל אחד מהפריטים האלו: ¤185 za-80dhp ZalmanTech®-VGA Cooler ZM80D-HP \ Thermaltake CL-G0009 (Schooner) ¤152 Thermaltake 80MM 4 Channel VR Case Fan A1873 ¤665 tt-wc Thermaltake®-Big Water Liguid Cooling System ¤20 ars-sl Aractic Silver-Alumina Thermal ¤40 hdc-go קירור לכונן קשיח/מוזהב ¤38 crc-u01-co קירור זיכרון/נחושת-Coolermaster בעיקר לכרטיס מסך שאני רוצה רוצה לדאוג לקירור טוב מאוד. הכרטיס מסך שלי הוא SAPPHIRE (ATI) X850XT PLATINUM EDITION VIVO 256MB 256BIT DVI Dual והוא מתחמם בקצב לא נורמלי והחום עבודה שלו בנורמל הוא 80 מעלות ואת ז…

• 20 תגובות
    • 1k צפיות
  12. תראו המפרט שלי בחתימה... יש לי 1200-1300 שקל לקניית רכיבים לאוברקלוק. מהארץ ומהאתר www.compusa.com כי בן דוד שלי יהיה שם ויוכל להביא לי מה שאני רוצה. אני בטוח קונה זיכרון חדש כנראה 512mb HyperX3200 2-2-2-5 אם לא אז משהו של ocz או את הvitesta זה יעלה לי 550-600 שקל.(אל תדאגו מאיפה שאני קונה) עכשיו ההתלבטות אם לקנות מערכת קירור מים BIG WATER + ספק כח חדש כנראה טרמלטייק 410w(יד שנייה) או לקנות הארד דיסק חדש ב-400(אני צריך אחד חדש ומהיר נורמלי) וספק כח טרמלטייק 410. ב-2 האפשרויות אני מצרף כמה כבלים ואיזה תאורה.. באיזה 100-200 שקל בערך. אני מתלבט כי יש לי קירור אוויר טוב sk7+sf2 פשוט עושה רעש,ויש לי הרבה אבק בחדר ואני לא יכול כל הזמן לנקות את ההיטסינק ולמרוח ממשחות כי אין לי כ…

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by ezx,

שלום לכולם חג שמח ושנה טובה יש לי מערכת קירור מים ביגווטר אתמול התחילו בעייות של עליית חום עד ל 65 מעלות לפני יומיים הכול היה בסדר היה לי 30 מעלות ללא בעיות החלפתי נוזל וחיברתי מחדש אבל ללא הצלחה הטמפרטורה לא יורדת למישהו יש מושג מה הבעייה תודה לכול העונים

• 17 תגובות
    • 1k צפיות
  14. מישהו ניסה לעשות קומבינה לאחר שנשרף לו משהו לאחר אוברקלוק וקיבל אחריות? כמו למשל אם נשרף מעבד מאוברקלוק להחזיר את כל ההגדרות בביוס לקדמותן ולהגיד שזה נשרף מברק או כל מיני דברים כאלה כמו להחזיר קירור מקורי של כרטיס מסך וכו'... תודה על התשובות.

• 16 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by benben,

כניראה שפריים 95 סיים את הקרייה המפוארת .. כשהמחשב שלי הורץ על 2.65GHZ הוא עבר 3 שעות בפריים במלי להציג שגיעות וב טמפ' של 54 מעלות לעומת זאת ב SNM הוא נכשל אחרי 25 דקות ובטמפ' של 61 מעלות .. גם במהירות 2.5 היה הפרש מעלות זהה .

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  16. שלום לכולם יש לי את הלוח האמור. הטמפרטורה של היטסינק של הצ'יפסט היא 70 מעלות (בדקתי עם תוכנות וגם ביד). יש לי איוורור מצויין (חמישה מאווררי 80 ממ, שלושה שמכניסים אוויר ושניים שמוציאים). המעבד נמצא על 25-30 מעלות- יש לו מאוורר זלמן. מישהוא יודע למה זה קורה ? האם זה נורמלי ? אשמח לקבל עזרה.

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by טל קורקוס,

קניתי מאוורר זלמן ZM-F3 שהוא 12 ס"מ כל עוד חיברתי את הקונקטור היה שקט הנחית אותו ל 1200- 1300 סיבובים , לפני כן היה לי מאוורר גנריק שעשה רעש על 1900 סיבובים וחיפשתי מאוורר " מותג " שיעשה אותם סיבובים בלי רעש על האריזה רשום 1800RPM 34DB לא הבנתי את המשמעות שהוצאתי את הקונקטור נחרדתי הוא יותר מרעיש מהגנריק רעש של טרקטור מילא טרקטור הוא גם לא מקרר המעלות של הכוננים הקשיחים נשארו אותו דבר יש לי הרגשה שהוא מסתובב ולא זורק אויר בכלל משהו דפוק שם , הגנריק לפחות עשה את העבודה זה לא עושה כלום מראה בבביוס 1300RPM וזהו יש לי הרגשה שמשהו דפוק במאוורר הזה הבעיה שאין עליו אחריות קניתי אותו ב KSP אמרו לי שם שאין אחריות על המוצר הזה .. לזרוק כסף לפח הורדתי את המאוורר ל 1300 סיבובים ניהיה…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by ran07,

שלום חברה יש לי מעבד intel pentium 4 3.00 ghz כאשר אני גולש בחלק מהאתרים או רואה HD הניצול של המעבד בין 50%-100% רק והוא מגיע ל65 מעלות משחה תרמית שמתי לפני איזה חצי שנה ואבק אני מנקה כל כמה חודשים אולי גם צריך להחליף מאוור למעבד אם כ ן איזה עדיף תקציב 100-150 או שפשוט לשים שוב משחה טרמית ולבדוק

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  19. שלום לכולם: יש לי מיפרט הבא: Q6600 B3 קירור נינג'ה הגדול לוח אסוס P5N-E SLI זיכרון 4X1GB HK 800MHZ של G.SKILL ספק חדש של סיסוניק 430W 3X250GB 16MB @ RAID0 וכרטיס מסך 6200 GF אני לא חדש בתחום הOC אך המחשב האחרון שבו היתעסקתי עם OC היה מבוסס על אטלון סוקט 939 זה היה ליפני הרבה שנים ועכשיו אני רואה שבלוחות החדשים נוספו הרבה יותר אפשרויות ואני לא ממש מיתמצא בהם ולא ממש יש לי זמן פנוי כמו פעם לחקור :-) אני צריך עזרכתם- לא מצליח בשום דרך לעשות OC אפילו ל2.5!! המחשב ישר לא יציב לא משנה איזה מהירות זיכרון או תיזמונים ומתח למעבד יש משהו שאני מפספס? לאיזה הגדרות אני צריך לשים לב? אני רוצה להביא את המחשב לפחות ל2.8 וזה לא ניראה לי בעיה כי גם הזיכרון והקירור לא צריכים להגביל אותי וה…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by levy18,

100-150 נראה לי מספיק, לא? שיידע להתנהל עם עומס כשצריך ושיהיה מ-KSP תודה

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  21. ושעליי לשחזר הגדרות בביוס. מפרט נמצא בצד ימין. זה קורה כשאני מנסה להגדיל את תדירות הPCIE/BCLK. איך עושים אוברקלוק למחשב שלי? זה בכלל אפשרי? (האמת שאני יודע שכן - מחיפוש ברשת ראיתי שמישהו הצליח להביא את המעבד ל2.9 GHZ, כאשר במקור המעבד הוא 2.7 GHZ). אז איך עושים זאת? תודה.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by amadey,

בזמן האחרון הטמפ` של המעבד גבהה מידי (היום זה השיא - 50C במנוחה). כתוצה מכך הכ.מסך סובל והמים חמים יותר. אני חושד שהמשאבה לא מפקדת בצורה תקינה. אנימצרף סרטון עם קצב זריהת המים. תגידו לי את דעתכם...תקין או לא. המפרט: - 240SE ו 360XE - בלוק למעבד + כ.מך של EK -משאבת. D5 https://www.youtube.com/attribution_link?a=Q_UyixwvCPw&u=/watch%3Fv%3DtK994GggDU8%26feature%3Dem-upload_owner%23action%3Dshare Sent from my SM-N9005

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by Ran B,

חיחי., אני יודע שהכרטיס שלי - הוא הכרטיס הכי גרוע שאפשר להשיג בשוק.., אבל לא חשבתי בכלל שהוא ישפיע לי על האוברקלוק.., אי אפשר להגיד שהוא גורם למחשב שלי לא לעלות, אבל הוא גורם למחשב שלי לעלות במצב של 4 צבעים עם רזולוציה של 600*800, רק להתסכל על כזה דבר זה הורס ת'עיינים.. בקיצור בו נסביר את עצמי.., התחלתי עם האוברקלוק, העלתי ל140 הכל היה יציב עשיתי טסטים עם פרים, הכל מצויין, העלתי את עצמי ל145 עשיתי טסטים עם פריים הכל מצויין.., העלתי ל150, מפה הכל התחיל, המסך עלה לי על 600*800 עם 4 צבעים, אחרי ששברתי את הראש מה לעשות, העלתי מתח לכרטיס מסך שלי דרך הביוס - מ1.5 וולט ל1.6 וולט, ואז זה פעל נפלא.., אחר כך עשיתי בדיקות והכל פיקס..בפרים.., העלתי ל155 ושוב קרה המקרה הנו…

• 23 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by udif,

אני מעונין להרכיב מחשב חדש ושקט יחסית. אני כנראה אקנה XP2500+ ולא מתכנן שום overclocking. מה הקירור השקט ביותר בין: Aerocool DP102, Zalman CNPS 7000A או Tt SilentBoost? לא מצאתי שום review שמשווה ביניהם בעזרת אותה מתודולוגיה וסביבת בדיקה. התכנון הוא לשים במארז רק מאוורר 120 מ"מ ולהשתיק אותו עם fanmate כך שהמחשב עדיין יעבוד יציב בטמפרטורה נסבלת (60 מעלות או קצת יותר זה בסדר מבחינתי כל עוד זה שקט ולא הורס את המעבד).

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  25. שלום לכולם, מה הטמפ' המקסימום של הסלרון טואלטין לפי אינטל (1000 מגה הרץ אם זה משנה)

• 11 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים