עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. לדוגמא על gigabyte G41M-ES2L, בכמה אפשר להמהיר אותו בלי להוסיף אמצעי קירור למעבד\ללוח? ועוד שאלה: האם ספק של 300W יספיק להמהרה כזו (אם אין כרטיס גרפי נפרד)?

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. טוב הקיץ בפתח והגיע הזמן לשדרג את קירור המארז + מעבד יש ברשותי מארז CM690 עם הסט מאווררים הסטנדרטי + על המעבד יש AC FREEZER 7 PRO (במקור לא תכננתי OC בגלל זה לקחתי רק את הפריזר) בינתיים המערכת איתנה ויציבה באוברקלוק על 3.8 גיגה הרץ... כאשר המעלות הן 42-45 במנוחה וגג 64-66 במאמץ עילאי (לא כולל INTEL BURN TEST שם הוא מגיע לי 72+ ככה). בימים האחרונים כשהטמפרטורה הכללית בחוץ עולה ...אני שם לב שגם הטמפרטורה של המעבד עולה - המערכת עברה מ 42-45 במנוחה ל45-52 במנוחה (פיק באחת הליבות ל57 במנוחה!) אומנם במאמץ לא יצא לי לבדוק עדיין . עכשיו חשבתי לשדרג את גוף הקירור של המעבד ל -THERMALRIGHT TRUE BLACK 120 CPU COOLER . ולהוסיף שתי מאוררים למארז לשם שיפור סירקולצית האוויר תוך כדי שמי…

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Omri4u,

מישהו יכול לתת לי מדריך טוב שמסביר כיצד לבנות מערכת קירור מים בבקשה זה דחוף

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by DeaglinG,

שלום, אני הולך לקנות מחשב חדש וכנראה אני יעשה לו אוברקלוק המעבד שאני קונה הוא : Intel p4 2.8C 800mhz והכרטיס מסך הוא: Gigacube radeon 9800 C3 128mb DDR אני כנראה יעשה למעבד אוברקלוק ל-3500, כלומר 250 FSB, והשאלה שלי היא האם הקירור שבא עם המעבד יספיק לי או שאני צריך לקנות משהו יותר רציני? ואם כן אז מה לקנות? אותו דבר גם לכרטיס מסך, אני יעשה לו אוברקלוק כדי שיהיה כמו ה-pro ואולי אף יותר, ורציתי גם כאן לדעת אם הקירור שבא עם הכרטיס הוא טוב ומספיק או שלקנות חדש, ואם לקנות אז איזה? (ד"א צריך גם לזכרונות של הכרטיס לקנות קירור לא?) מה דעתכם על ה-Zalman ZM80A-HP VGA Heatpipe Cooler ולחבר אליו את ה-Zalman ZM-OP1 Optional Package (for ZM80C-HP)? תודה * אם אני עושה את האוברקלוק שציינ…

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by Void,

מערך האוורור שלי הוא כזה: 1 טרמלטק 120מ"מ באחורי המארז(מוציא) 2 80 מ"מ בקידמת המארז(מכניס) 1 80 מ"מ לדים בTOP של המארז(מוציא)(ביצוע שלי) 1 80 מ"מ טרמלטק בחלון המארז(מכניס) 1 40מ"מ על הצ'יפסט 2 60 מ"מ על ההיטסינקים של הכרטיס מסך(ביצוע שלי) בימים הקרובים אני מתכנן עוד מאוורר לדים(כנראה כחול של טרמלטק) על החלון שיוציא אויר. מעבד פרסקוט 3.0 775 - 50 מעלות לוח אם - 38 מעלות מה אתם אומרים?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by victor99,

ההתלבטות היא בין הu12s ל u14s לבין d14 ההפרש היחסי במחיר לא כזה גדול לא מתוכנן אוברקלוק רציני אלא קל בלבד לפי מה שקראתי ההפרש הוא בערך 2 מעלות בין כל 2 דגמים בfull load בזמן oc האם יש צורך במפלצות הגדולות יותר? השקט של המחשב יותר חשוב מאשר עוד ביצועים ובגלל זה אני חושש מהd14 כפול המאוררים מה אתם אומרים?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. אממ יש לי מעבד AMD 3200 VENICE CORE, שני סטיקים של 512 של TWINMOS, ספק 400W של HEC ולוח אם ASUS A8N VM CSM... רציתי לדעת מה הפוטנציאל של המחשב שלי לאוברקלוק ובעזרת אילו תוכנות אפשר לעשות את זה? כמו כן אני אשמח אם תכוונו אותי למדריכים בעברית שמסבירים קצת על המושגים שמשתמשים בהם בעולם האוברקלוק וקצת הסברים על איך לעשות את זה מבלי להרוס את המחשב... תודה.

• 22 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by e-d-a,

טוב אחרי משא ומתן כושל עם שתי חברים מהפורום החלטתי לבנות בעצמי את ה-fanbus. אז אני ניובי גמור בכל מה שקשור לאלקטרוניקה (חוץ מהלחמות יש לי כשרון טבעי לזה) אני רוצה לבנות fanbus לשמונה מאוררים של שלוש מצבים 7v\off\12v ובלי מפסק on\off אז עם תוכלו לתת לי אתר (אמין) שאני יוכל להזמין ממנו את החלקים. ואני גם צריך תרשים (שיהיה כמה שיותר פשוט ולא מסובך) לבניה שיהיה בעיברית וגם הסבר על החלקים ותזכרו שאני לא ממש מבין בזה אז בלי מוסגים שיהיה פשוט. תודה מראש

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by noambason,

מה אמורה להיות הטמפ של המעבד עם גוף הקירור הנ"ל + מאורר 120ממ ולוח האם בתוך מארז Atec p182. (שלושה מאווררי 120ממ)

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום, לפני יומיים קיבלתי ת'מחשב וראיתי שבתוכנה CPU-Z הוא לא עובר ת1600Mhz והוא אמור להיות 2400mhz ממה יכולה לנבוע הבעיה? תמונה: http://www.siz.co.il/my.php?file=e5hmznmtd2yh.bmp עם הרצת Prime95 הוא עולה ל2100mhz ויורד מידי פעם ל1600Mhz אבל למה זה לא יושב על המהירות שהוא אמור להיות?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by MYST,

מחפש מדריך לבניית בלוק מים?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. Started by flying_g,

אני רוצה להכין בלוק לקירור מים. חיפשתי קצת לגבי הנושא הזה בפורומים אבל לא הצלחתי למצוא מידות או משהו בסגנון. החומר שאני הולך להכין ממנו זה נחושת. מה המידות של הבלוק צריכות להיות? חשבתי לעשות 3 חורים מצד אחד לשני (בפאה של הרוחב) ו2 חורים בפאה של האורך. מה שיוצר לי מבוך של נוזל בתוך הבלוק. האם זה חכם? או שזה מועד להכשל? אם כן, מה הדרך היותר טובה לעשות את זה? אין לי דרך לקחת שתי חתיכות ולחצוב בהן תעלה מסועפת עם חור כניסה וחור יציאה בגלל שאין לי איך לסטט בנחושת. מחשבות? עצות? מישהו שכבר הכין בלוק לקירור מים... הנושא השני זה המשאבה. הסתכלתי על כל מני משאבות מים (בחיפוש 'משאבת מים' בגוגל) ומצאתי בעיקר משאבות לגינות, שזה 600 ליטר נוזל בשעה שזה פסיכי (לא?) משאבת אקווריום בסיסית ת…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by potpockey,

יש לי p4 1.7 ghz socket 423 ואני רוצה לעשות לו קירור רתיני אז תמליצו לי בבקשה על HSF טוב ו לא כלכך יקר ששווה את הכסף

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by yonni,

אני עומד בפנייה קנייה של מערכת מבוססת Q6600 (כ.מסך GTS8600) שתשמש בעיקר לאנימצית 3D, גראפיקה ועריכת וידאו (maya, photoshop, AE, Premiere, Avid, mudbox וכו) ומאז רכשתי את המחשב הקודם שלי לפני 4 שנים, אני רוצה לעשות OC, והפעם גם להיערך בהתאם. וכאן הדילמה שלי, בזמן שאני משתעשע בבניית מפרטים, אני שם לב שדווקא עם המעבד הזה שאני רוצה, היערכות ל OC (של 3.2 נגיד) אומרת השקעה כספית: ספק חזק יותר, זכרונות מהירים יותר, מארז קר ושקט יותר, קירור למעבד גדול יותר ולוח אם מתאים למשימה. בקיצור מחישוב קטן שעשיתי יוצא שכדי לגשת לOC בשקט ובביטחה יש להוציא על הפריטים הנ"ל בערך 600-700 ש"ח נוספים. ועכשיו אחרי כל זה הגענו לשלב השאלות: 1. האם זה שווה את ההשקעה במחיר מבחינת יחס עלות ותועלת? האם …

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by jacko_il,

שלום לכולם, החלטתי היום לנסות לעשות OC למחשב החדש שלי. אני לא חדש בתחום ה OC בכללי רק שעד עכשיו עבדתי על AMD 3800X2 939 ושם יש הרבה פחות הגדרות להתעסק איתן.. קראתי קצת ברשת על מה אני אמור להגדיר ובדקתי טמפ' ומתחים לפני ה OC.. הכל בסדר בתאוריה.. נגשתי למעשי.. הגדרתי את כל התזמונים והמתחים לMANUAL , בטלתי את ה C1E , PCI-E+CPU SPREAD SPECTRUM - DISABLED ,את הזכרונות קבעתי על 1.8V ידני ושמתי אותם על תזמונים סטנדרטים של 5-5-5-15 , מתח מעבד קבעתי על 1.22V ויש עוד הגדרות: fsb strap to north bridge - AUTO , CPU GTL - AUTO , CPU PLL VOLTAGE - AUTO , CPU CLOCK SKEW - AUTO , NB CLOCK SKEW - AUTO וכמו כן גם מתח ה NB על AUTO.. והתחלתי להרים קצת FSB - הרמתי קצת ל 366 - רק כדי לראות שהכ…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אני רוצה לקנות מהאתר הזה כבל מעוגל, עדיף עם לדים וכאלה.. אני רואה בעמוד הזה : http://www.jab-tech.com/customer/home.php?cat=24 שיש שם מלא גדלים, נראה לי זה הולך באינצים, לכבלים ... איזה מהכבלים זה להארד דיסק ואיזה זה לסידירום, אני יודע ש-ATA 133/166 זה להארד דיסק, תקנו אותי אם לא, אבל איזה זה של הסידי ? ??? אם אין בעמוד הזה את מה שאני מחפש אז תפנו אותי בבקשה לעמוד אחר באתר הזה תודה

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by HoBGoblin,

היי! יש לי בעיית חימום במחשב ככל הנראה כשאני מפעיל משחקים חדשים כבדים (לדוגמא GTA IV..) בהתחלה חשבתי שזה בעיה של החימום של המעבד שלי, אך לאחר שבדקתי את העניין עם התוכנה CORETEMP ראיתי שזאת לא הבעיה, או שאני לא קורא את הנתונים נכון. קודם כל המפרט של המחשב: core2quad q6600 hd 4580 sappire asus p5e x38 ram 4gb 800 ללא מאמץ, הטמפ' של 4 הליבות כפי שהתוכנה רשמה בלוג: מעבד 1 - טמפ=35 טמפ נמוכה= 31 טמפ גבוהה=50 מאמץ: 7 מעבד 2 - טמפ=37 טמפ נמוכה= 33 טמפ גבוהה=50 מאמץ: 4 מעבד 3 - טמפ=31 טמפ נמוכה= 27 טמפ גבוהה=42 מאמץ: 21 מעבד 4 - טמפ=34 טמפ נמוכה= 30 טמפ גבוהה=46 מאמץ: 8 בזמן מאמץ, בזמן שהפעלתי את המשחק: * לקחתי מרחק זמן של 10 שניות בין רישום לרישום + זה הנתון אחרון לפני שהמחשב ק…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by jambo7,

שאלה כללית לגבי האצת הכרטיס האים ניתן להאיץ רק את הזיכרונות או את הליבה בניפרד או שצריך להאיץ אותם במקביל [ הכוונה האים ניתן להאיץ את הזיכרונות ב 30% ואת הליבה ב 20% ] אני חושב שriva tuner אינה מאפשרת לעשות זאת

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by yosi_711,

קיבלתי את התוצאה הנ"ל לכרטיס 6600GT PCIE זה נראה לי קצת נמוך לא?אם אפשר חוות דעת שלכם... נ.ב הכרטיס לא מומהר...

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by woodk1d,

פאקינג נמאס לי מהמעלות האלה כוסאמק ארססססססססססססס http://dl.dropbox.com/u/80211896/Untitled.jpg זה לא נורמאלי נכון? זה משפיע לי על הביצועים בצורה מוגזמת, אני קניתי את המחשב כולה לפני שנה וקצת מהכסף שלי, וזה לא הדבר הכי קל למישהו בן 17

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by KF,

שלום יש לי שאלה... יש לי בצד של המחשב מאורר (בחלון) עכשיו הוא מוציא אויר החוצה.. אפשר לסובב אותו כך שהכיוון של הרוח תיכנס לבפנים? כלומר שמהאורר יכניס רוח לתוך המחשב,האם זה טוב ? כדאי לעשות את זה? תודה לכל העוזרים.... נ.ב יש לי טמפ 57 מעלות שאני משחק...

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by taotao,

שלום חברים, אז כמו שכולנו יודעים הרי המחשב לא עובד על דלק (למזלנו) ;D ולכן החלטתי לבדוק איך משפיע אוברקלוק על הצריכה. בעזרת מכשיר מדידה שמתחבר לשקע בקיר ולתקע של "הצרכן" ערכתי מדידות שונות. תמונה של המכשיר (כן הסינים האלו).. ;D המכשיר מסוגל למדוד החל מצריכה של 10W ומעלה, רמת הדיוק נע באזור הסטייה של 1%+- למדידה (שנבדקה מראש). המערכת היא מערכת 1 שמפורטת בצד, ולעצלנים ביניכם: Intel CORE 2 DUO E8600 ASUS MAXIMUS FORMULA OCZ DDR2 PC2-8500 Reaper HPC 4GB Edition BFG NVIDIA 8800GT OC2 western digital 160GB WD160AAJS COOLER MASTER STACKER 831 SILVER Pioneer DVR 212DBK OCZ 600W Stealth X Stream איך נערכו הבדיקות ? * מדידת הצריכה בעת הפעלת המחשב * מדידת הצריכה …

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. עזרווווווו ליייי החלפתי עכשיו משחה טרמית למעבד לפי המדריך שרשום פה באתר .. הדלקתי תמחשב ועכשיו הטמפ' שלו על 70 מעלות.... מישהו יכול להסביר לי למה זה קרה????

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. גלובלים הכוונה כמו הVF900 VF700 דברים כאלה. שזה מתאים להרבה סוגי כרטיסי מסך..

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by MokoLoko,

שלום, אני רווצה לשים את הקירור מוגן 3 בתוך המארז החדש. יש לי אפשרויות ל 4 מארזים: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=1648 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4197&CatCode=637 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7394&CatCode=637 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4735&CatCode=624 922 932 סנייפר סקאות כולם טובים, אבל אני רוצה משהו טוב במחיר נמוך כמה שאפשר. הדרישות שלי זה שהקירור יכנס כמו שצריך מעל המעבד וגם אני יוכל לשים מאווררים על דלת המארז. במארזים קטנים אני לא יוכל לעשות זאת כי הקירור יתקע במעבד... בבקשה תגידו לי איזה מהמארזים אני יכול לקנות...

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים