עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. איך אני יכול לדעת כמה צורך כל חלק במחשב(W)

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. Started by israelnba,

ברשותי פנטיום 1.7 וב-SpeedFan מופיע שהמאוור עושה 4500 RPM האם זה מצב תקין?!

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Tomersoni,

שלום לכולם, עד היום ראיתי שממליצים לכל קוני iqpc את הגרסא של palit לכרטיס הנ"ל..(4850) הכרטיס עולה 150 שח בגרסא הזאת פחות מכל גרסא אחרת באתר ולכן הייתי בטוח שאני הולך עליה, אבל פתאום ראיתי את ההודעה הזאת: "חבר'ה, לאלא שמציעים את הכרטיס של PALIT... לצערי PALIT כשלו בגדול בגרסא הרגילה שלהם לHD4850. הכרטיס מרעיש ברמות בלתי נסבלות ובנוסף גם חם במידה גדולה... מאוד לא מומלץ" שאלתי היא האם נכון הדבר ואם כן מה האפשרויות שלי? ללכת על גרסא אחרת ב200 שקל יותר? או שיש פתרון לגרסא הזאת? בקיצור, מה אתם ממליצים לי לעשות?(כמובן שאני לא מעוניין בכרטיס חם לא יציב ורועש אם הוא אכן כזה..)

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. שלום לכולם. חזרתי היום בצהריים למחשב שפעל בסופשבוע, אבל עבד בעיקר על הורדות מהאינטרנט (ותהליכים של ויסטה שרצים ברקע) ולא היה אמור להתאמץ יותר מידי. להלן מפרט המחשב (ללא אוברקלוק): מארז Arctic Cooling Silentium T2 Pro מעבד E6600 עם קירור סטוק לוח אם 965P-DS3 כרטיס מסך לידטק 8800GTS 640M כונן קשיח 250GB של WD כשחזרתי בצהריים בדקתי את הטמפ' דרך Everest ודרך Rivatuner, גיליתי כמה דברים מלחיצים. לוח האם והמעבד עבדו על 46 ו-44 מעלות בהתאמה (הליבות הציגו 41 מעלות), וזה עוד נראה לי סביר בIDLE ביום חם. אבל כרטיס המסך לעומת זאת עבד על 74 מעלות בDiode ועל 65 מעלות בAmbient. כל זה כשהמאוורר על הGPU עמד על 60% (1500RMP) קבוע והמאוורר של הCPU עמד על 1700RPM (אבל משתנה). זה היה נראה לי …

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. טוב ככה, סתם עשיתי חיפוש בין כל החלקים ספייר שיש לי למחשב ומצאתי את הקירור סטוק שלי של אינטל (קירור לP4 socket 478) ואת הfan mate 2 שקיבלתי עם הקירור של זלמן . החלטתי שחבל שהם סתם ישכבו בארון ללא שימוש ושאפשר לעשות איתם משהו שימושי . המוד הוא נורא פשוט ומאוד יעיל , המעלות במנוחה לא צונחות הרבה, 2-1 מעלות בסך הכל, אבל הכרטיס מתחמם הרבה הרבה פחות במשחקים ובoc לפני המוד אם הייתי מעלה מעל ל550 את הליבה הייתי מקבל ארטיפקטים במשחקים, אחרי המוד אני על 565 בלי ארטיפקטים ויציב, לפני המוד הכרטיס היה עובר את ה80 מעלות ב3DMARK05 , אחרי המוד הוא לא עובר את ה70. הכרטיס הוא כרטיס 6600gt של leadtek עם קירור סטוק. הכרטיס: הקירור של אינטל: המאוורר מנותק מההיטסינק: המאוורר …

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Big_White,

יש ברשותי 9600GT שעומד עליו L2 PRO הבעיה שהמאורר שלו עוד שניה שופך מנוע למרות כל הניסיונות לשכם אותו. לא יודע עם איזה חלק בגוף חשבו בחברה מה שבטוח לא עם הראש ולא ניתן לפרק את המאורר, הפקק איפה שהטבעת פירוק המאורר מודבקת לגוף המאורר אז אי אפשר כל כך לשפוף לשם שמן או לפרק לניקוי. מבקש המלצה לאיזה קירור עד 150₪ אפשר לחרוג ...

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by idank,

שלום, יש לי מאוורר אחד של הספק, ובמארז, יש לי מאוורר אחד שלא מחובר לשום מקום, לא יודע יש לו כבלים קצרים חתוכים.... יש לזה סבר או שזה לא אמור להיות כחה? ועוד משהו... איך אני יכול לבדוק אילו רכיבים מתחממים לי יותר מידי שכדאי לי להתקין עוד מאוורר ואיפה.......?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by giloman,

אחרי שאני עושה אוברקלוק למעבד אז הזיכרונות מתחממים???? ביגלל שאני מעלה את הבאס .???? ואם כן אז איך אני יכול לקרר אותם.....

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. אני עורך וידאו וDVD ואני רוצה קירור חזק יש לי מעבד AhtlonXP2500+

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by holy_cows2k,

היי אני חדש ואני בא מגיימר שממש ירד ברמה :-\ , קיצר: יש לי בעייה במעבד יש לי Intel pentuim 4 1.5 גיגה הרץ והוא מתחמם לי דיי מהר לטמפרטורה של 65 עם או בלי מאמץ יש למישהו המלצות? איך לקרר אותו? חשבתי על לקנות מאוורר vantec(משהו כזה) והוא עולה כמעט 150-200 שקל אז... יש המלצות?

• 17 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. היי, יש לי QX9650 Extreme שאני לא ממש מחפש לעשות עליו אוברקלוקינג. רק רוצה שיפעל לעוד שנים ארוכות, אני כבר זקן בשביל כל ההתעסקויות יש לי Freezer 7 Pro של ארקטיק קולינג שמת לו המאוורר לא מזמן. איזה גוף קירור זול, יעיל ושקט יקרר כמו שצריך את המעבד הזה? הוא 130W לדעתי במקסימום. הכי חשוב לי זה שיהיה שקט וזול ושיעשה את העבודה. לא צריך משהו מטורף. רק שישמור על המעבד נורמלי גם כשאין מזגן למשל. יש לי סירקולציה יחסית טובה במארז. תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. אז יש לי כרטיס מסך HD4870. המאוורר עליו מתחבר עם 3 פין ישירות לכרטיס מסך ולכן לא ניתן לשלוט במהירות המאוורר. אם אני אקנה את הקירור שציינתי בכותרת, האם אני אוכל לשלוט במהירות המאווררים? ואם כן אז אני אצטרך לחבר אותם ללוח אם? כי על הכרטיס מסך יש לי חיבור רק של 3 פין. איזה חיבור יש למאווררים האלו?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by fire15,

האים מאורר 80 mm 24-25cfm 0.11-0.13amp 2300 סיבובים בדקה 25*80*80 האים 15 שקל זה מחיר טוב? וזה מאורר רגיל למארז

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by felixb,

שלום, מישהו יכול להמליץ לי על תוכנה להורדה מהאינטרנט שמאפשרת לנטר מהירות סיבוב של מאורר המעבד, חום המעבד וכדומה? תודה,

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by tronado,

המעבד הוא 3GHZ PRESCOTT וכשאני מעלה את הFSB מעל 215 הוא לא עולה ניסיתי לעלות מתח למעבד אבל זה לא עוזר מה יכולה להיות הבעיה?

• 26 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. כבר יומיים שאני מבקש תשובה לשאלה דיי פשוטה ואף אחד לא עונה! אני די הרבה זמן נעזר בשירותי האתר הזה ובפורומים האחרים באתר די עוזרים לי. ופשוט אין לי ברירה אלה לרעות בשדות זרים... אם לא אקבל תשובות כאן על כל מקרה הנה השאלה שלי שוב : אני רוצה לעשות oc קטן ל GA-945P-S3-Rh ול 7600gt לידטק שלי. (מעבד 6300) איך ובאיזו תוכנה? אם אפשר שם ספציפי....צריך להיות משהו בדיסקי התקנה אבל לא מצאתי... אין לי בעיה של קרור כי זה רק משהו קטן ונסיוני. תודה!!!

17. Started by The Grey Matter,

אבל קודם כל סיפור מוזר - אתמול בערב עשיתי אוברקלוק קטן מ 133 ל 140 (זה בערך מה שפלומינו בשילוב של זכרונות חרא ולוח אם עוד פחות טוב מאפשרים. לקראת הערב החזרתי את המעבד למצב הנוכחי, והמחשב עבד כל הלילה. היום בבוקר ,באופן פתאומי, החלו לעלות הטמפרטורות של המעבד, עד אשר בערך ב 57 מעלות הוא נתקע, ולא עשה ריסט עוד. :'( אבל מכיוון שזו הזדמנות מצויינת להחליף לבארטון - Who Cares! בכל מקרה, כיצד אתם ממליצים לי להוריד את שיירי משחת הקירור מעל הוולקנו 11? מים זה כנראה לא בא בחשבון, ובטח שלא לגרד את זה... לעזרתם אודה... (ואם כבר - האם זה אפשרי שהמחשב ישרף באופן בלתי מוסבר?)

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. קראתי את המדריכים בפורום במסגרת לימוד ראשוני של הנושא. הסכימה מראה מאווררים שמוציאים אויר וכאלה שמכניסים אויר. שאלה: כאשר אני קונה מאוורר, האם צריך לבדוק את כוון האויר שלו - או כל מאוורר יכול לנשוב לכל כוון?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by 00Amir,

האם במערכות קרח יבש העשן שיוצא מהחיבור של הקרח עם החומר הנוזלי (דרך אגב איזה חומר נוזלי זה? מים ) הוא קר מאוד?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by Chura,

יש לי בעיה שהמחשב עושה ריסטרט לבד... ומשום מה שאני פותח את הדלת של המארז, זה בקושי קורה... אני עם P4 630 עכשיו גם המאוורר של המעבד מאוד מאוד מרעיש, שימנתי אותו וכדומה... יכול להיות שזה נובע מהתקנה לא טובה או משו ? כי שחיברתי את המעבד לגוף קירור לא הבנתי בכלל אז סתם שמתי ויהיה מה.... באוורסט אני רואה טמפ מעבד של 48 מע', לא יודע כמה זה נכון... אגב, בCPUZ המעבד מראה מתח של 1.296 ומשתנה ל1.312 מיידית וחוזר חלילה קבוע, האם זה באג או מה ? יש לי ספק של אנרמטקס ליברטי 400

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by stanly123,

אהלן , יש ברשותי את הלוח הזה GIGABYTE P55-UD3 ואיך שהבנתי הלוח לא מומלץ לאוברקלוק , ובכל זאת אם אני רוצה לבצע אוברקלוק ללא שינוי מתחים, עד איזה תדר תאורתית אפשר יהיה להגיע ללא כל סכנה? ואם ישנו צורך בקירור אז אני מוכן להשקיע כ 200-300 ש"ח על הקירור לא חובה שיהיה שקט עד מאוד אבל יש העדפה שיהיה עם LED תודה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. הרצתי TAT לכמה דק' והמעלות הגיעו ל 63-62~, זה הגיוני? אני עם קירור סטוק, כמה רעש הוא עושה שיהיה בריא. בחנות אמרו לי שמרחו לי למעבד AS5. הוא יחזיק OC אם בסטוק הוא מגיע למעלות האלה? גם אני רוצה לקנות או AC: Freezer 7 / Scythe Infinity, הם יורידו את המעלות בצורה משמועתית, והם לא יעשו רעש במהירויות גבוהות? כמו שאמרתי, זה עם E6600. תודה מראש לעונים.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by MaxZ,

אז ככה, שקניתי את המערכת לא חשבתי שאני יעשה OC כי הייתי ממש בור במחשבים. אחרי חצי שנה (היום) אני מומחה בכל מה שקשור לזה חח. אז החלטתי לעשות OC למעבד שלי, ששמעתי שהוא דיי טוב לאוברקלוק. אבל מה? צ'יפסט מגביל - P43. הגעתי לשיא הFSB בלוח אם שזה 419. איך הOC לדעתכם? האם הוא טוב? אז הנה התוצאות שהגעתי אליהן: בדיקה של שעה בOCCT ומעלות:

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by mrsph666,

שלום, בעיה שמטרידה אותי - הטמפ' במחשב שלי מאד גובות מסיבה לא ברורה! רק היום ניקיתי את המחשב ביסודיות מאבק, פתחתי כמובן את המארז, ניקיתי את כל האבק מהלוח, מהסלוטים, הוצאתי את הכרטיסים, פירקתי אותם לכל הגורמים, ניקיתי שם, ניקיתי את המעבד, צלעות קירור, הארד דיסק - הכל! אפילו סידרתי סירקולציה נורמלית, יותר זרימה... כל המאוורירים עובדים, אחד ג'נרי של אינט על המעבד, אחד כמובן על הכרטיס, ואחד 80מ"מ שמוציא אוויר מאחור... אך עדיין, אחרי מאמץ קטנטן, של ICQ + אחרי ( CS:CZ (Counter-Strike Condition Zero, שלא נחשב למשחק כבד בכלל... אפילו לפני זה, כשרק הפעלתי את המחשב, זה לא היה הכי קריר... חשוב לציין שפעם זה לא היה כך... הנה לינק לסקרינשוט: http://img19.imageshack.us/img19/7843…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by sashakrik,

בוקר טוב, זמן רב יש לי מעבד 2600K והחלטתי קצת להשתעשע איתו ולעשות OC, התוכנית הייתה 4.5 ג'יגה הרץ. לוח האם הוא של אינטל DP67BG נכנסתי לביוס, כיביתי TURBO BUST, אני בא לשנות את המכפלה שהייתה כמובן על 34 אבל נראה כי זאת המכפלה הכי גבוהה !!! ביוס הכי עדכני דרך אגב

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים