עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by djvibe,

לפני כמה ימים רכשתי 9500 GT ומאז שאני נכנס לביוס המעבד על 70 אחוז יש לי 3 מאווררים פנטים 4 ספק של G-PRO 500W 12V מה אתם חושבים יכולה להיות הבעיה ..? וכן ניקיתי את המאוורר של המעבד ויש מישכה טרמית והכל... תודה

• 7 תגובות
    • 628 צפיות
  2. Started by yakirkarshviz,

הנושא ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

• 1 תגובה
    • 623 צפיות
  3. Started by Weihenstephan,

מה אתם אומרים על המערכת קירור הזאת? קיבלתי ממנה רושם טוב בסרטונים ביוטיוב. אגב איפה אפשר להשיג מערכת כזאת באיזור הצפון?

• 18 תגובות
    • 2.6k צפיות
  4. Started by yovlal,

אני צריך עזרה עם כרטיס מסך חדש שקניתי (FX5900 Ultra 256MB של ASUS). יש לי מארז די פשוט עם 2 מאווררים רגילים. שמעתי שהכרטיסים בעוצמה הזאת מתחממים מאוד באפליקציות תלת-מימד. השאלה שלי היא האם אני יכול לסמוך על המאווררים שיש לי בלוח האם (ASUS P4S333ML) לקירור נורמלי של הכרטיס (שמגיע עם שני מאווררים עליו), או שכדאי לקנות מערכת קירור חדשה ? ואם כן, איזו מומלצת ? תודה, אנשים

• 2 תגובות
    • 507 צפיות
  5. תגידו יש פה גם אנשים שמצבם הכספי אינו מאפשר להם לקנות קירור מים,מאווררים..וכו'.. אני לא יודע מה איתכם.....אבל ככל שאני ממשיך להיכנס לאתר ....אני שם לב לעוד ילדים עם הורים עשירים שפשוט קונים להם הכל....או אנשים בעלי הכנסה די גבוהה יחסית...או פשוט אנשים יש להם סתם כסף לבזבז וככה הם מוציאים את זה.......אז בוא רגע נעצור ונחשוב על חסרי התקציב כאן...(אני מונה אחד מהם..).. ישבתי בביתי וחשבתי....אני כבר 3 שנים עושה אוברקלוקינג לכל רכיב במחשב.....(ואני לא משתמש בתוכנות כמו ריווה או שטויות כאלה...אני מאמין יותר בצריבת ביוס)....אז ככה המחשב שלי לא משהו מיוחד בכלל.....בעצם ערכו הכללי לא עולה על 2500........אז יום אחד ישבתי וחשבתי לעצמי איך אני יקרר את המחשב שלי....בתקציב מוגבל כמובן.…

• 20 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. פעם אחרונה שעשיתי OC זה היה עם מעבד הQ6600 העתיק שלי, קיררתי אותו בעזרת KIT קירור מים של Swiftech שהזמנתי מחו"ל. עבדתי אז עם צינורות Tygon, ראיתי פה בפורומים אנשים שמשתמשים בצינורות קשיחים, וזה נראה פשוט מדהים, אין לי ספק שבפרויקט הבא שלי אשתמש בכאלה. אבל אין לי מושג איך לעבוד איתם, אם מישהו יוכל להאיר את עיניי בנושא אהיה אסיר תודה.

• 9 תגובות
    • 6.6k צפיות
  7. Started by nemesisx2,

אהלן חברה, יש לי מעבד AMD ATHLON 64 3200 שמהירות השעון הייתה 2.0GHZ והעלו לי אותה ב-100MHZ. בזמן רגיל כשאני לא משחק אז טמפ' המעבד היא 40-44 מעלות, אך כשאני משחק היא מגיעה ל70 מעלות, וזמן מסוים בטמפ' זאת גורמת לכך שהמחשב שלי נכבה. יש לי 3 מאווררים במחשב בנוסף לזה של המעבד ושם כרטיס המסך. האם טמפ' זו תקינה? אם לא איך אני יכול להוריד אותה? מה יותר טוב מישחה טרמית או מאוורר חזק על המעבד? בבקשה תעזרו לי. תודה לכל העונים.

• 29 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. המערכת כתובה לי בחתימה... מה שעשיתי היה להוריד את המכפלה ל 12.5 ולהעלות את FSB ל 160...המעבד רץ באותו MHZ רק מזוהה כ 2600 (2000MHZ)... התוצאה עלתה בקרוב ל 150 נקודות ב3DMARK05... טמפ' של המעבד נעה בין 42-47 ללא קירור במארז... (סביר לא)? האם להמשיך ? (יש לי זכרונות 266 אני לא רוצה לגרום נזק...) אני גם אשמח לדעת מה עוד אפשר לעשות - האם מומלץ כרגע להעלות מתח (+VCORE) או אפילו ל AGP על מנת לשפר? אשמח לתשובה מהירה...

• 1 תגובה
    • 563 צפיות
  9. התחלתי את ה-OC שלי, הגעתי ל-218 וכל פעם שאני מעלה יש מלא מעיות, ניסיתי המון פעמים להעלות אבל זה לא עוזר /: הצלחתי להעלות ל-219 וזה עדיין לא עושה בעיות.. המעבד על 40 מעלות במנוחה ו-55 במאמץ, הבעיה בטמפ'? מתח? הבעיה היא שהכל על AOUTO חוץ מהמגה הרצים, מה לשנות ולכמה? מכפלה? מתח? הנה תמונה:

• 5 תגובות
    • 597 צפיות
  10. שלום. יש ברשותי זכרונות של GSKILL DDR2 800MHZ 4-4-4-12 סדרת PK. הם עובדים בדואל צ'אנל. משום מה יש בעיה איתם והם לא עובדים במהירות מעל ל 667מה"צ. הלוח שלי הוא ASUS P5WDH. כאשר אני שם הכל AUTO הם עובדים ב 667. וגם כאשר אני מגדיר אותם ידנית 800מה"צ בבדיקה עם תוכנת MEMTEST או כל תוכנה אחרת יוצאים שגיאות. ניסיתי לשחק עם המתח של הזכרונות והגעתי למסקנה שככל שהמתח נמוך יותר כך יש פחות שגיאות. על הזכרונות כתוב מתח החל מ 1.9V ואילו ב 1.9V הוא נותן שגיאה אחת, האם זה יהיה מסוכן לעבוד ב1.85V או אפילו ב 1.8V? או אולי מישהו יודע איך אני יכול לסדר שהם יעבדו ב 800 מה"צ? ואני אגיד ישר שזה לא בעיות חום. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 435 צפיות
  11. אז אחרי דיי הרבה זמן שחיכיתי, הנה המערכת החדשה שלי : Q9450 Asus maximus formula corsair xm2 2gb 800 cl 5 evga 9800gtx @ 815\1221\2035 corsair hx620w seagate barracuda 500gb liteon X20 lg 20n X20 antec p182 @ 4X12 fans 1XZalman f3 + 3XAntec stock fans Thermalright Ultra 120 Extreme @ Zalman f3 בקרוב יהיו עוד שינויים בחומרה, אבל ככה רק לגרות אותכם =] בזמן הקרוב כנראה מחר, אני יתחיל ב OC, אחרי הרכבה דיי ארוכה, של המערכת, אני נח כרגע. אחרי ליפינג או איך שלא קוראים לזה של כל המערכת, הורדתי את הטמפ' של המעבד בכ3-4 מעלות, ממה שהיה בהתחלה לפני סידור יעיל יותר של קאבלים. מצורפות 2 תמונות לגירוי אז לא לברוח, עניין של זמן עד שהאשכול יהפוך מאשכול תמונות של מחשב, לאשכו…

• 13 תגובות
    • 900 צפיות
  12. Started by drbrain,

שלום לכולם יש לי מעבד E6320 ללא OC בזמן עבודה תקין הטמפ היא 30-40 מעלות אני בודק בביוס היום בימים החמים הטמפ היא 60 מעלות שוב אני בודק בביוס המאוור הוא סטוק בן שנה וחצי 1) שאלתי היא לאיזה מאוור כדאי לההחליף - אני מעוניין בזול ושוב ללא OC 2) הימים חמים אלו גם ככה האוויר הוא חם אז איזה קירור ממליצים לגבי האוויר החם הזה

• 4 תגובות
    • 544 צפיות
  13. כמו שאתם יודעים למארז 6A19 יש שתי מאווררים, אחד שמכניס אוויר שנמצא בקדמת המארז ואחד שמוציא שנמצא בחלק האחורי. הבנתי שאם אוסיף מאוורר שלישי השינוי יהייה לא קטן והטמפרטורות יצנחו בעוד כ 3 מעלות. אם כך הדבר, מהו המקום הכי מומלץ לדחוף בו מאוורר 120מ"מ במארז.

• 24 תגובות
    • 1.5k צפיות
  14. כמו שכתבתי בכותרת אני צריך בבקשה המלצה למאוורר מארז 120מ"מ שאני מתכוון לשים בחלק העליון של המארז כדי להוציא אוויר חם. והאם כדאי לי להוסיף עוד מאוורר שמכניס אויר נגיד מצד שמאל של המארז ממש מול הלוח אם?

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  15. Started by yudku,

שלום לכולם לא מזמן גילתי את נושא הOC וחשבתי לנסות גם בשביל לקבל קצת ניסון וגם בשביל לחזק את המחשב המפרט שלי : intel core 2 duo E8400 3.0Ghz gigabyte ep35c-ds3r nvidia geforce 9600 gt 512 mb kingston 2048mb DDR2 800 Mhz x2 samsung 320 GB לגבי מארז וספק אני לא יודע את השמות וגופי קירור עדין אין השימוש במחשב הוא לרוב לצורך משחקים רציתי לשאול 1) אם אני יעשה OC למעבד ולכרטיס מסך אני ארגיש בשיפור משמעותי ביצועים? ואם כן באיזה נקודה יהיה אפשר להרגיש את ההבדל? 2)את המחשב קניתי לפני שנתים וחצי ואני לא זוכר שהמעבד היה יקר במיוחד, ואת שם המעבד בדקתי בעזרת התוכנה CPU-Z יכול להיות שיש מעבדים בעלי אותו שם אך כל אחד בנ…

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. Started by del,

Thermaltake BigWater 760 Plus מומלץ ?..

• 1 תגובה
    • 695 צפיות
  17. Started by חבקוק,

שלום לכולם, החלטתי לנסות לבצע OC במערכת שלי בפעם הראשונה, אני ממש בור בזה אז אני צריך מכם קצת עזרה... קודם כל המערכת : INTEL C2D E6300 DFI INFINITY 975X 2X1GB OCZ REAPER EDITION 800HZ 4670 HD 1GB 1)האם כדאי לבצע OC על מערכת כזו ואם כן על איזה רכיב(ים)? 2)ניסיתי להבין מהמדריך אך לא הצלחתי מהי הטמפ המומלצת למערכת כמו שלי? 3)כיצד אני בודק את הטמפ' בתוך המארז בצורה אמינה? (יש לי SISOFSANDRA האם אמין?) 4)יש לי מארז סטנדרטי עם מאוורר 120mm רגיל האם בשביל OC סטנדרטי אני צריך תוספת קירור? 5)האם יש מדריך ספציפי ל-OC עבור הלוח אם שלי או עבור מעבדי C2D? תודה מראש לעוזרים...

• 1 תגובה
    • 596 צפיות
  18. אני מעוניין לשדרג את הקירור הנוכחי שלי הוולקנו 11+ עושה הרבה רעש!!!!!!! ורוח כמובן על מה אנשים בעלי נסיון יקרים שלי אתם ממליצים כמובן אני מדבר על מחירים אטרקטיביים בלבד (לא רוצה להשתגע יותר מדיי)

• 1 תגובה
    • 493 צפיות
  19. איזה קירור אתם מציעים למעבד שלי? קירור שיחזיק גם באוברקלוקינג בעתיד תקציב יש 300 ככה... עוד משהו: לא להביא לי קירורים של מקצוענים משהו סביר וטוב כזה

• 11 תגובות
    • 682 צפיות
  20. מחפש משחה תרמית למעבד מחשב/כרטיס מסך מיקצועי וטוב לOC...במחיר של עד 50

• 2 תגובות
    • 851 צפיות
  21. אורח G.I.JO
    Started by אורח G.I.JO,

תראו איזה כרטיס יש לי.... או קיי עכשיו שראיתם אז אני אודיע לכם שלא מקבלים איתו היטסינקים לזיכרון. דבר שממש מעצבן אותי! עכשיו אני חשבתי לעצמי אולי לשים סתם ראם סינקים רגילים על הזיכרון,אלה ב 40 שקל ל 8 חתיכות. אני מודאג בגלל שהם לא ממש בצורה הנכונה וקצת ארוכים מידיי... אז יש עוד אופצייה וזה לקנות מיוחדים כאלה למשל של טוויקמונסטר... מה אתם חושבים?

• 3 תגובות
    • 486 צפיות
  22. יש מצב אני הולך להיתפרע על המעבד בדרכים יצירתיות ,מישהוא יכול לתת מטרה ?

• 10 תגובות
    • 921 צפיות
  23. Started by Oprapc,

קניתי לאחרונה 2 מאווררי Thermaltake 80mm 2900+-10%RPM 30db 37cfm וקודם כל תנו לי לציין שאני לא מוותר עליהם לג'נרי שהיה לי כי הם ממש חזקים ואני מת עליהם אבל הם מרעישים לגמרי. יש דרך שאני יוכל להפחית את הרעש שלהם או משהו? כי אני ממש לא מבין בקטע הזה. תודה מראש!!! 8)COOL

• 3 תגובות
    • 605 צפיות
  24. Started by sroolik,

אני קונה את הכרטיס הזה ואני חושב על קצת אוברקלוקינג, ראיתי כמה קירורים שונים של הכרטיס הזה של אותה חברה: http://www.clubic.com/photo/00123102.jpg http://www.clubic.com/photo/00111509.jpg http://images.ldlc.com/photosldlc/00/00/41/65/LD0000416552_2.jpg איך אני יכול לדעת איזה אני אקבל ? ? ? ואיך הקירור הזה אמור להיות לאוברקלוק ? עדיף לקנות קירור אחר ?

• 2 תגובות
    • 463 צפיות
  25. יש לי עכשיו מערכת כזאת: P4 2.8C@3.3 ABIT AI7 GeIL 512MB (2x256MB) 3200 Golden Dragon Sapphire Radeon 9600XT WD 80GB (בקרוב עוד אחד 20 שיש לי פה) צורב DVD 5 מאוררי 80 מ"מ ואחד 120 ואורגייט 2 זלמן 7000CU יש לי ספק TT360 רציתי לדעת כמה וואט צורך ממנו הכרטיס מסך שיש לי עכשיו.. אני עומד למכור אותו ולהחליף לג'יפורס 6200 (ולפתוח ל6600..) כמה וואט ה6200 צורך? הספק שלי יעמוד בהכל?

• 15 תגובות
    • 953 צפיות

דיונים חדשים בפורומים