אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
היי.. בהדלקת המחשב הטמפ' היא משהו כמו 61-62, ותוך פחות מ-5 דקות (ללא עבודה) הוא מטפס ל-75 ולדעתי ממשיך לעלות. (לדעתי כי אני מכבה אותו כרגע עד שתהיה תשובה) אני צריך להלחץ? (נמדד באמצעות Everset) המעבד עם גוף קירור סטוק, ללא OC ובמארז ג'נרי שהיום נוקה מאבק. תודה לעונים
-
- 4 תגובות
- 689 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך עזרה בקשר ל-OC בסמפרון 2800 המפרט שלי הוא כדלקמן: מעבד סמפרון AMD 2800 + מאוורר AMD מקורי שבא איו יחד לוח אם MSI k7n2 delta2 lsr עם ציפסט NFORCE 2 ultra 400 זכרון DDR 400MHZ 512MB המארז -2 מאוררי כניסה בחזית ושתי מאוררי יציאה (לא כולל מאוורר הספק כוח) GEforce fx 5700LE 256 MB DDR 400 128bit של STLAB להלן מספר שאלות שגיבשתי תוך קריאת הודעות בפורומים: 1. האם יש צורך להוריד את הזכרונות ל333 MHZ לפני ביצוע OC 2. האם יש להשתמש בקירור שונה (כרגע 38 מעלות - טמפ' מעבד) 3. מה עדיף להעלות את המכפלה (אם אפשר) או את הFSB (כרגע על 166) 4. עד כמה ניתן להעלות את הFSB של המחשב והאם כדאי להוריד את היחס זיכרון מעבד... 5. אני פתוח להצעות בעניין ה -OC ... וגם אשמח לד…
-
- 11 תגובות
- 815 צפיות
-
-
הקירור שהזמנתי הוא: Zalman Vga Cooler VF700-AlCu הוא ישב על ה: Powercolor Readon 9550 איך הוא חברה?!
-
- 5 תגובות
- 512 צפיות
-
-
אני צריך לקבל עוד כמה ימים מחשב חדש - Q6600, 88GT, CM 690 יש לי כמה שאלות איפה במארז כדאי לי מאוררים (הכנסת/הוצאת אויר וזה)? מאורר למטה יהיה טוב? הזמנתי תמחשב עם COOLING FREEZER 7 אבל עדיין אפשר לשנות.. היית רוצה שהמחשב יהיה כמה שיותר קריר - ה COOLING FREEZER יעשה תעבודה? אני לא מתכוון לעשות OC. אולי לקחת tuniq tower? קצת יקר אבל והאם כדאי לי לשים קירור על הכרטיס מסך? לפי מה שהבנתי ה 88GT מתחמם.. מאוד חשבתי על מקסימום 200 שח, ה DuOrb יהיה טוב? לא הייתי רוצה שהכרטיס והמעבד יגיעו לטמפ' של 80 או יותר Oם תודה
-
- 1 תגובה
- 458 צפיות
-
-
-
לפי המדריך צריך צג של HD44780 אז הלכתי לחנות אלקטרוניקה בחיפה והוא נתן לי צג, בבית לצערי גליתי שזה WH1602. עכשיו השאלה שלי היא כזאת האם מישהו הצליח לחבר צג כזה? האם ההבדל היחיד הוא בין פין 1 ל-2 או שזה צריך תוכנה שונה? משהו? דרך אגב זה הצג שמוכרים בארהיב. בתודה מראש
-
- 9 תגובות
- 969 צפיות
-
-
המפרט בצד, עשיתי אוברקלוק לבאס 380 העלתי מתח +3 רק לזיכרונות והמחשב רץ בסבבה, הבעיה מתחילה כאשר המחשב רץ ואז אני עושה כיבוי ומדליק את המחשב מחדש, המחשב לא מצליח לעשות פוסט, למרות שב380-370 הוא היה יציב מאוד, וגם עבר בדיקת זיכרונות. בכלל כל האוברקלוק הזה מוזר, מהביוס קשה לי להגיע ל400 ומהאיזיי טיון בווינדוס אפשר להגיע ל460.. הבעיה היא רק כאשר עושים ריסט ואז שוב פעם הוא לא מצליח לעבור את הפוסט מה גם כשאני מחבר עוד מאוורר אז אפילו ב370 הוא לא מצליח לעשות פוסט... חסר עצות..
-
- 0 תגובות
- 422 צפיות
-
-
היי צריך עזרה בשיפור מערכת קירור. אז ככה המארז מורכב כך: מעורר 1 מקדימה 2 בדלת 2 מאחורה והספק. קדימה והדלת מכניסים אחורה מוציא ו עוד מעורר שהוספתי שמכוון על הכרטיס מסך. הטמפ':מעבד 31\42 כרטיס מסך 47\55 איך אני יכול לשפר את הקירור?
-
- 4 תגובות
- 607 צפיות
-
-
יש לי סנשיין - קומה 400 האם כדאי לי לשדרג ל ENERMAX : עכשיו יש לי: 1 - HD 2 - FAN80 1 - CD RIVA TNT 2 האם כש אני אחליף את הכרטיס מסך אוסיף עוד מאווררים(עוד 2 לפחות) וצורב אני אצתרך ספק אחר או יותר חזק
-
- 5 תגובות
- 814 צפיות
-
-
צריך קירור לחבר שלי לסוקט 478 של אינטל עד 150 שקל...
-
- 5 תגובות
- 540 צפיות
-
-
אני מנסה לפתוח HD ישן.... אין בעיה של לפגוע בו כי הוא 500 מגה ממש ממש ישן......... ככה שאני לא פוחד עליו ואפשר (ניסיתי) אמצעים לא קונבנציונליים! ניסיתי לחמם את הברגים עם מלחם עד שהתושבת שלהם תמס , ניסיתי לפתוח אותם עם כל כלי אפשרי (חוץ ממסור..) זה לא ממש ברגים אני לא יודע איך קוראים לזה זה כמו בורג רק עם....זה כמו כוכב במקום פיליפס למשל! מכירים ? בבקשה עזרה....אני משתגע עד שבסוף אני ינפץ אותו בלי לפתוח ויהיה חבל!
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום! יש לי כבר בגלרייה שלי את המחשב שלי, אבל מאז הוא עבר הרבה שינויים וחידושים. בנוסף, הפעם ממש ממש השתדלתי להביא תמונות מאוד איכותיות שתוכלו לראות הכל בפרטים. ניתן למוצא גם כמה תמונות של הרמקולים שהכנתי במיוחד בשביל המחשב. אני שלחתי לאורי סלמוני כמה פעמים את התמונות, אבל הן חזרו אליי, לכן החלטתי לפרסם את זה כאן. בבקשה, מנהלים יקרים, תעבירו את זה ותחמקו את המתמונות הישנות שלי. את כל התמונות שאני רוצה שיעלו לגלרייה ניתן למצוא כאן: http://planet.nana.co.il/hipery/casev2 הנה כמה תמונות ושאר הקישורים: הנה המידע המעודכן שיש לשים: המפרט (המעודכן) שלום! אני מביא לכם כאן עידכון למארז שלי אחרי שהוא עבר צבע והוספת תאורה. בעיקרון החלון נעשה עם דיסק ואחרי ז…
-
- 9 תגובות
- 916 צפיות
-
-
שלום, עשיתי בדיקה ב-3DMARK06 וקיבלתי רק 8250... (עם corsair450W,88GT 512MB,3GB RAM וכו'..) ראיתי שהמעבד עושה לי צוואר בקבוק.. כל התוצאות שקיבלתי היו מעל 3600 ורק המעבד 1700...(יש לי לוח אם Abit IB9.. [ביוס לא מעודכן]) יש לי Intel E6300 1.86Ghz עם קירור סטוק של אינטל.. עשיתי בדיקת מאמץ בתוכנה S&M ומה שיצא זה שהטמפ' של המעבד במאמץ לא עוברת את ה-50 מעלות צלזיוס.(במנוחה הוא 40-43) עכשיו רציתי לדעת האם אני יכול לעשות OC למעבד בלי לפגוע בו ובלי שהטמפ' תיהיה גבוה מדי.. (אני לא רוצה OC כבד משהו קטן בתור התחלה.. מספיק לי מ-1.86 ל-2.00 או אפילו קצת יותר..) האם אפשר לעשות או שאני חייב להחליף קירור? והאם זה קשה להחליף קירור למעבד? אפשר לעשות את זה לבד או שזה מסובך?? תודה רבה, דני…
-
- 6 תגובות
- 669 צפיות
-
-
שלום, לפני דיי הרבה זמן קניתי תמחשב הבא: E8400 עם OC 4870HD 4GRAM יש קירור למעבד גם , עכשיו אני פתחתי תEVEREST סתם ככה ואני רואה את זה : אני לא כל כך מבין אבל נראה לי זה אומר שאין לי OC וזה אפילו מתחת למה שזה אמור ליהיות לי? עכשיו אבא שלי פעם אמר לי שהיה רעש מוזר מהמחשב והוא התכבה, יכול ליהיות שהתאפסו לי ההגדרות OC בBIOS? ד"א עכשיו זה כל פעם על 1998MHZ ופתאום קופץ ל2999MHZ וחוזר, פעם זה היה כל הזמן 2999MHZ וקפץ ל3999MHZ..
-
- 6 תגובות
- 594 צפיות
-
-
שלום, עשיתי אוברקלוק למעבד Amd Phenom ii x4 920 מ 2.8GHZ ל 3.5GHZ רציתי לשאול האם כל הוולטים בסדר והכל בסדר מבחינת חום שלא ילך לי המעבד או משהו .. הינה כל הפרטים - [img ALT=""]http://www.overclock.net/content/type/61/id/2271670/width/500/height/1000 [img ALT=""]http://www.overclock.net/content/type/61/id/2271671/width/500/height/1000 [img ALT=""]http://www.overclock.net/content/type/61/id/2271672/width/500/height/1000 [img ALT=""]http://www.overclock.net/content/type/61/id/2271673/width/500/height/1000
-
- 15 תגובות
- 10k צפיות
-
-
שלום זאת הטמפ של המחשב שלי עכשיו: http://www.zix.co.il/images/z-917874976.JPG רציתי לשאול אם זה טמפ טובה? ויש לי עוד שאלה, אם אני אפתח את המארז ואשים מולו מאוורר חזק מאוד ואשאיר אותו ככה... זה יהיה טוב, כלומר זה לא יעשה לי בעיות או משהו? אה ועוד משהו זה יקרר יותר את המארז ויוריד את הטמפ? למי שלא הבין... הנה תמונה להמחשה...(התמונה להמחשה בלבד, למצולמים אין קשר לכתבה) http://www.zix.co.il/images/z-1400333080.JPG בתודה מראש, גל
-
- 7 תגובות
- 683 צפיות
-
-
קניתי את המאורר למעבד thermaltke silent tower והוא פשוט מ-ד-ה-י-ם! הטמפרטורה במעבד שלי לפני ששמתי אותו הייתה בין 49 לבין 58 מעלות! התקנתי את המאורר הזה והכל ועכשיו הטמפרטורה היא..... למטה.... למטה... 36 מעלות!!!! 18-19מעלות זה הוריד. לא יאומן! איזה מערכת טובה! שווה כל שקל בקניה!
-
- 10 תגובות
- 987 צפיות
-
-
היי לכלום , אני חדש פה בפורם ובאתר בכלל. ברצוני לשאול: בביוס וב- EVEREST הטמפרטורה של המעבד היא 54 מעלות (מעבד AMD בארטון 3200+) העניין הוא כזה מתיי שאני נוגע בהיטסניק של המעבד הוא קריר ביותר ואיאפשר להגיד שהוא באמת 54 מעלות. יש מצב שיש לי בעיה בסנסור? או שיש סיבות אחרות לעניין ? גריז תרמי ישן שלא מוביל חום קראוי?(החלפתי לפניי שנה). אני בטוח שזה לא הבעיית סרקולצית אוויר בגלל שיש לי שתיי מאוררים מקדימה , אחד מלמעלה , שתיים בדלת , ושלוש מאחורה , אני יודע שזה מוגזם :. אשמח עם תעזרו לי חבר'ה.
-
- 10 תגובות
- 779 צפיות
-
-
החלטתי ללכת על הפרויקט של לבנות בלוק ולא לקנות. התכנון הוא כניסה במרכז ושתי יציאות בצדדים. עכשיו יש לי כמה שאלות: 1. האם המידות שבחרתי יהיו טובות לסוקטים 478, 754 ו-939 בהנחה שהפרספקס מעל יהיה מה שישתנה בהתאם לחורים של כל סוקט? 2. האם העיצוב טוב או שכדאי להוריד/להוסיף צלע, להגדיל/להקטין את הצלעות המרכזיות, לשנות את הרווחים ביניהן, להסיר את הצלע האמצעית מהמרכז או בכלל הסידור שלהן? 3. עובי הבסיס הוא 3 מ"מ וגובה תעלות המים הוא ס"מ1 זה בסדר או שצריך פחות/יותר? עוד הערות והצעות ייעול יתקבלו בברכה, תודה לכולם! [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 9 תגובות
- 900 צפיות
-
-
אני קונה מאוווררים למארז ואני צריך המלצה על מאוורים טובים 120MM שיהיו שקטים יחסית (לא רועשים מידי) (בלי לדים ) אני לא הכי מבין בנושא הזה של פתרונות קרור תודה
-
- 1 תגובה
- 507 צפיות
-
-
שלום, הרצתי עכשיו PRIME 95 כאשר הZALMAN 7000B-CU של הBARTON 2500@3200 שלי עובד על מהירות הכי גבוהה, אבל כל שאר המאווררים של המארז (4) כבויים כי ככה הוא בלילה.... וקיבלתי ERROR אחרי כמה דקות... אחרך כך הרצתי כשאאר כל המאווררים פועלים והמעלות נמוכות בהרבה ושוב אחרי כמה דקות אותו ERROR... הבעיה בחומרה לפי מה שכתוב שם..... מה זה יכול להיות? איך אני מסדר את זה? תודה רבה מראש, ניר.
-
- 2 תגובות
- 486 צפיות
-
-
שלום לכולם הנתונים: מעבד Pentium 4 D 805 מארז- ATX כרטיס מסך - ללא OC- ללא קירור נוכחי - המאורר שהגיע עם המעבד, הוא של אינטל. הבעיה: הטמ"פ אומנם סבירה אבל המאורר עושה רעש של סופת טורנדו מתקרבת, כאשר הוא בדר"כ על 4500 סל"ד, רק בימים קרים הוא על פחות, ואני גר בב"ש. אסטרטגיה א לקנות מאורר איכותי ושקט למעבד בלבד, חשבתי על FREEZER 7. אסטרטגיה ב להוסיף שני מאוורירים למארז, אחד יוציא אוויר והשני יכניס. יש לי עוד שני מקומות פנויים מאחורה. אם כן מה האופציה העדיפה כאשר המטרה הראשית היא רעש עבודה סביר (לא חייב שקט במיוחד) ומחיר סביר - עדיף פחות מ200 שח. תודה לכל העונים
-
- 3 תגובות
- 828 צפיות
-
-
כשאני נכנס לBIOS ----- אחר כך ל pc health ... מופיעה לי שם 3 דברים הקשורים לטמפ' 1) CPU temperature 2) NB temperature 3) System temperature cpu אני יודע זה המעבד ... אבל מה זה NB (לא MB לא התבלבלתי!), ומה הכוונה ב-system?? NB - כ.מסך או מה?? תודה!
-
- 1 תגובה
- 534 צפיות
-
-
שלום לכולם אחרי שקיבלתי את הSX1040 החדש שלי הגיע הזמן להשתיק אותו קצת אז ככה לפי מה שהבנתי יש שני אופציות להחליף את המאווררים במאווררים חכמים או לקנות פאן באס אז רציתי לשאול מה מומלץ וגם איזה מאווררים נחשבים טובים? ראיתי שהמאווררים של zalman לא מאוד יקרים ומוצרים אחרים שלהם נחשבים מעולים אבל אני לא יודע איך המאווררים הפשוטים שלהם
-
- 10 תגובות
- 760 צפיות
-
-
=]שלום רב, יש לי שאלה קניתי היום מחשב חדש. (מדובר בלוח אם ASUS H67M MICRO, כרטיס מסך : PALIT GTX 550TI , מעבד I5 2500) בלוח אם יש סלוט אחד לכרטיס מסך PCI express 2 2 סלוטים של PCI express (שאחד מהם מוסתר על ידיה כרטיס מסך) ואחד נוסף שנמצא ממש מתחת לכרטיס מסך. (וסלוט נוסף של PCI רגיל). השאלה: ברצוני לקנות כרטיס טלוויזיה : AVer3D CaptureHD אשר בלע חיבור PCI express. בדקתי ויהיה אפשרות לחבר אותו לסלוט הפנוי אך זה יצא ממש מתחת למאוורר של הכרטיס מסך. יש לציין שמדובר בכרטיס לא גדול כך שלא יחסום לגמרי את המאוורר. והבנתי מאתרים שונים שהמאורר הזה מכניס אוויר ולא מוציא אוויר, כך שהכרטיס שאני רוצה לשים לא היה בסכנה של חום הייתם ממליתצים לי להוסיף את הכרטיס הזה? או שזה מסוכן מדי?? תו…
-
- 4 תגובות
- 728 צפיות
-