אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
היי! יש לי בעיית חימום במחשב ככל הנראה כשאני מפעיל משחקים חדשים כבדים (לדוגמא GTA IV..) בהתחלה חשבתי שזה בעיה של החימום של המעבד שלי, אך לאחר שבדקתי את העניין עם התוכנה CORETEMP ראיתי שזאת לא הבעיה, או שאני לא קורא את הנתונים נכון. קודם כל המפרט של המחשב: core2quad q6600 hd 4580 sappire asus p5e x38 ram 4gb 800 ללא מאמץ, הטמפ' של 4 הליבות כפי שהתוכנה רשמה בלוג: מעבד 1 - טמפ=35 טמפ נמוכה= 31 טמפ גבוהה=50 מאמץ: 7 מעבד 2 - טמפ=37 טמפ נמוכה= 33 טמפ גבוהה=50 מאמץ: 4 מעבד 3 - טמפ=31 טמפ נמוכה= 27 טמפ גבוהה=42 מאמץ: 21 מעבד 4 - טמפ=34 טמפ נמוכה= 30 טמפ גבוהה=46 מאמץ: 8 בזמן מאמץ, בזמן שהפעלתי את המשחק: * לקחתי מרחק זמן של 10 שניות בין רישום לרישום + זה הנתון אחרון לפני שהמחשב ק…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חברת החומרה הותיקה מציגה קו חדש של מאווררים לשוק הביתי, שמבוססים על טכנולוגיית Magnetic Levitation להמשך: https://hwzone.co.il/corsair-מציגה-מאווררים-עם-קירור-חדשני-מבוסס-ר/
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
זה הכרטיס: (הגירסא של 512MB אבל הקירור זהה לכרטיס שאליו קשרתי) http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=568&pid=177&psn=&lid=1&leg=0 המאורר הרעיש יותר מדי, לכן שמנתי אותו וחדשתי את המשחה הטרמית. בנוסף הורדתי את התדרים ל- 500/500 ואת מהירות המאורר ל-36% ל הצעד הזה הוריד כ- 3-4 מעלות מהכרטיס אבל עדיין לא מספיק. ב- 40% ומעלה המאורר של הכרטיס מסך מתחיל להרעיש. המחשב אמנם שקט אבל המאורר מגיע ל- 72 מעלות במנוחה אם אני שם את המאורר על Auto הטמפ' צונחת לכיוון ה- 60 מעלות אבל הרעש מתחיל להציק. יש דרך לשפר את הקירור/להחליף את המאורר בהשקעה כספית מאוד נמוכה? אני מוכן להשקיע באיזור ה- 40-50 ש"ח לא יותר. יש לי מאורר סטוק של AMD אם זה …
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
דבר ראשון, מי שלא קרה את קורות המודינג האחרון שלי (החלפת המארז) אז שילח בבקשה ללינק המצורףהעברת מארז-למה לא לעשות את זה בבית: בקיצור שמנו את הhardcano 2 וחיברתי אותו מתחמת לhsf ליד הליבה של המעבד (לא על) ומאחורי הליבה של הכרטיס גרפי (hercules ti-500) עכשיו בחדר שלי יחסית חם, אני לא יכחיש, אבל ככה, על המעבד כתוב שהחום שלו הוא בסביבות ה38-40 מעלות לעומת הכרטיס הגרפי שעומד על 51 מעלות בערך! וזה ביחד עם crystal orb וas3... ובלי oc, עכשיו אני מודה שחדר חם, אבל המארז שלי מנפוצץ במאווררים (92 מ"מ שקוף בצד, אנטק סיקלון בלוואר ו6 מאווררים אחרים) אז זה נראה לי הרבה, כמובן שגם עם oc אני לא מצליח במיוחד... עכשיו לשאלה, זה נורמלי? החדר שלי חם מדי? הhardcano טועה... שמתי את הבודק טמפ' …
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הוצאתי את הפלופלור של המאורר בשביל לצבוע (צבעתי בכתום זוהר באולטרה)... http://rotter.net/User_files/nor/3d96d1095d2f1aae.jpg הוצאתי את הפלופלור .. בשביל להוציא את המאוורר הייתי צריך להוציא מין אום כזה קטן (לא הברגה ... משהו אחר) ושהוצאתי הוא התעקם ונשבר ולא חשבתי שיש לו חשיבות ... אבל עכשיו שאני מכניס את הפלופלורר ומתחיל לסובב הוא יוצא לבד :-\ יש איזה פיתרון לסדר את זה ? כי אין לי את האום הזה יותר ... מה לעשות ?
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
איזה מאוורר שקט הולך היום ? צריך להתאים ל-Thermalright True120B? הוא צריך להיות בצבע שחור סטנדרטי. בשביל מעבד i5 באוברקלוק ל-4ghz, על לוח EVGA P55. אפשר גם להזמין מ-frozencpu.com , נראה לי אני בכל מקרה מזמין משם מאווררי 60 מ"מ שקטים למשהו אחר. הייתי מתחיל לנבור בפורומים של SPCR, אבל הזמן הפנוי מועט בימינו
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הפרוייקט הבא שלי הוא להכניס את חלקי המחשב לתוך המגירות של השולחן... יש לי כבר תמונה דיי כללית בראש איך זה עומד להתבצע... אני רק רוצה לדעת אם אכסון הרכיבים בתוך מגירות העץ יעלה את הטמפ' בצורה משמשעותית אם אני ישים איזה 4-3 מאווררים של 80 מ"מ? רק לידע כללי: עכשיו הרכיבים מאוכסנים בתוך מארז FULL TOWER בלי שום מאוורר שמוציא/מכניס אוויר (חוץ מהספק כמובן) כאשר דלת המארז פתוחה והמחשב עובד בסדר גמור... אני משער שהטמפ בסביבות 50-55 (לפי בדיקות שעשיתי בעבר) אבל המספר עצמו ממש לא מעניין אותי כל עוד המחשב יציב... תודה!
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אז ככה ה-AX7 שלי בפעם הראשונה עבד עם מאורר מארז רגיל, הביצועים היו טובים המעבד עבד בסביבות ה-49 מעלות. היה לי דלתא 60 על 25 מ"מ עובד במהירות של 6026RPM הרכבתי את הדלתא על מאורר ה-80 מ"מ בפינה כלומר על הAX7 היו שני מאווררים עם טמפ' של 42 מעלות. יום בהיר אחד החלו רעשים תהומיים מהדלתא כמו מקדחה שקודחת בקיר. והסתובבה במהירות של 6557RPM לפי מד המהירות בביוס, ופתאום ראש המאוורר (החלק של הלהבים) התפרק ונפל במורד המארז עם 2 להבים שבורים. מזל שזה הסתיים כך ושלא חתך לי את המארז לפיצה... אני רוצה לקנות דלתא חדשה 60 על 38 מ"מ ומהירות הסיבוב שלה 8000RPM ויש לי מספר שאלות: 1.איך הרעש שלה בילתי נסבל, או סביר ? 2.גם איתה יכולים להיות מפלות כתוצאה ממהירות גבוהה ? אני מעוניין בהמלצות …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז עוד מעט אני רוצה לקנות מחשב חדש עם Zotac 8800GT (בKSP) ושמעתי שהקירור סטוק שלו לא משהו אז אני רוצה להחליף לS1.. (מוכרים אותו בKSP ב109 ש"ח זה בדיוק איפה שאני קונה את המחשב) אבל אני רוצה לשים את הקירור הזה בלי אזיקונים ומאוורר 120MM אין לי כוח להסתבך עם זה אתם אומרים עדיין יהיה לי טמפרטורה סבירה? (שלא יעבור את ה50 מקס' 55 מעלות..) אני רוצה גם שיהיה שקט מאוד לכן אני לוקח את הקירור הפאסיבי ולא רוצה לשים מאוורר לא עושה כמובן OC נ.ב. הודעה ראשונה שלי פה =] תודה
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי בעייה בעשיית הOC למעבד בעיקרון יש לי קירור מים של SWIFTECH עם BLOCK שהדגם שלו זה APOGEE GT אם אני לא טועה ואני כרגע עם רדיאטור של TT בעתיד ישודרג הגעתי עד כה לOC של 3.4 יציב ועכשיו כאשר אני מנסה להגיד ל3.6 או אפילו ל3.45 אני לא מצליח אחרי כמה שניות יש לי FATAL ERROR בORTHOS היחס הוא 1:1 המתח הוא 1.337 המתח של הNB הוא 1.25 ובמנוחה המעבד עובד על 24 מעלות יש מצב שהPSU מגביל את הOC כיוון שהספק הוא ג'נרי 500WATT [יום חמישי אמור להגיע חדש] אם זה לא הספק אז מה זה יכול להיות ומה אני אמור לעשות? תודה לעוזרים!
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום אני עושה אוברקלוק והמחשב לא עובר פוסט אחרי באס של 417 העלתי את הוולט של המעבד עד 3.8 וזה לא עזר הזכרונות הם על 1:1 5-5-5-15 ו2.1V הצלחתי להגיע עד לבאס של 417 שעבר פוסט והגיע לוינדוס ובדקתי המערכת יציבה. שמתי את המתח של המעבד על 1.3V האם תוכלו לעזור לי להגיע לבאס של 422?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין קירור i110 קורסייר במארז קוסמוס S המתקין אומר שהרווח מתאים רק לקרור 120 ולא 140 האם יש מתאם למארז שניתן להתקין i110 קורסייר https://www.google.co.il/search?q=Cooler+Master+COSMOS+S&es_sm=93&tbm=isch&imgil=_7AzdPFKySL1rM%253A%253Bhttps%253A%252F%252Fencrypted-tbn3.gstatic.com%252Fimages%253Fq%253Dtbn%253AANd9GcRs_R6MmlR-v5pVYOlv5fgKAJXwNp25CrJNTzBVK-7rTPvfhNHj%253B590%253B442%253BvMyU2ZOwoeUbQM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.overclock.net%25252Ft%25252F313254%25252Fthe-coolermaster-cosmos-club&source=iu&usg=__tNKMTnIkRVVaQc_jcTczv4XVgtQ%3D&sa=X&ei=oRKjU5mMKoWd0AW7yICQDA&ved=0CCEQ9QEwAA&biw=1280&bih=635#facrc=_&…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הרכיבו לי מחשב והייתי רוצה לדעת עד כמה הוא שקט(מ1-10) תודה לכל העוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
אוקיי נגיד שיש לי עכשיואני הולך לקנות בקרוב) ;D לוח אם 4G4A+ 845ע 533MHZ (שלפי מה שרשום הוא תומך ב 2100) זיכרון שח CORAIR DDR333 256MB 2700 אין לי מושג אם זה 2.1 הדגם המדוייק הוא CMX256A-2700C2 ומעבד 1.8A 512K(שאין לי מושג אם הוא הטוב או לא טוב לOC{שני גריסאות]- אם מישהו יודע איך לדעת לפני שקונים שיגיד) ועכשיו אני רוצה לעשות OC הכי טוב כדי שהוא יעבוד על מהירות 2400 והזיכרונות יפעלו כמה שיותר מהר (166MHZ-333) מבלי לדאוג לאיורור נוסף מהם ההגדרות הכי טובות בשביל ההאוברקלוק? אם אפשר מדוייק את כל ההגדרות שצריך לשנות בביוס לכל הרכיבים כמו: FSB,RATIO-MEM,CRT,VOLTS וכל השאר... לפי מה שהבנתי במודעות אחרות ה- FSB צריך להיות 133 זה הדבר היחיד שאני פחות או יותר יודע... :-…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, זה מה שיש לי עכשיו בנושא הקירור: CM 690 case mugen2 + fan 3X artic colling AF12025L 120mm (שתיים למעלה + אחורה) מאוורר שקוף שבאו עם המארז 120mm (קדימה) glacialtech 120mm case fan (לא בשימוש) אשמח לדעת איך אוכל לשפר את שקט המארז אם זה באמצעות סידור/הסרה המאווררים או החלפה של המאווררים. והאם יש שיטות לטיפול אקוסטי שאפשר לאלתר בנוסף? (המחירים של הספוגים המיוחדים למארזים עולים הרבה בגלל המשלוח באתרים בחו"ל) העניין העיקרי הוא השתקה של המחשב. תודה לעונים.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות קירור למעבד וחשבתי על הנינג'ה הבעיה שאין באף מקום מאוורר 120 שקט יש רק ג'נריים או TT שהם רועשים, והוואנטק ה"נסתר" שלא עושה את העבודה.
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שיחקתי קצת עם הnvidia system utility וניסיתי להעלות fsb כל פעם שהגעתי ל300 mhz ddr המסך נכבה ולפעמים כל המחשב איזה רכיב במחשב יכול להגביל אותי?
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני ממש לא מבין בקטע של המאוררים אני מחפש: 1) מאורר חזק שיקרר טוב 2) שלא ירעיש יותר מדי למישהו יש רעיון מה לקנות?
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! נכנסתי לי לתומי לתוכנה SpeedFan ו- Sandra והופתעתי לגלות שיש בעיית טמפרטורות במארז, שכן יש לי מאוורר סטוק על המעבד, מאוורר 80 מ"מ שמכניס ועוד מאוורר 120 מ"מ (עם תעלה פתוחה קטנה ששואבת מהמעבד אוויר) שמוציא אוויר. אלה הגילויים: לפי התמונות אפשר להבין שהספק כוח פשוט רותח! מה אפשר לעשות בנידון והאם הטמפרטורות האחרות טובות? נ.ב מוזר מאוד שב- SpeedFan נוספה טמפרטורה בשם: HD0. מישהו יודע על מה היא מצביעה? אולי על ה- Hard Disk? תודה מראש לכולם.
-
- 17 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בזמן הקרוב אני קונה מחשב חדש ואני דיי סגור על זה שאני קונה את המעבד AMD athlon xp 2100+ באתר שלהם כתוב שחיבים אמצעי קירור אז אני רוצה לדעת שמות של חברות טובות שמיצרות אמצעי קירור למעבדים ובכלל בנוסף לזה הבנתי שהכרטיס מסך החדש geforce4 ti 4600 לא מיוצר ע"י nvidia אז רציתי לדעת איזה חברה משתמשת בשבב ליצור כרטיס מסך הכי טוב. ודבר אחרון אבל הכי חשוב: איזה לוח אם ואיזה זיכרון לקנות שמתאים למעבד שלי?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי קתודה קרה כחולה ולד 3 כיוונים ירוק איך אני מחבר אותם ולאן ואם יהיה ציורים או תמונות זה ממש יעזור תודה לכולם
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Scythe Mugen 3 CPU Cooler Rev.B Noctua NH-C12P SE14 CPU Cooler אני מחפש בגדול מאוורר שקט שאני לא ישמע אותו ושיתן לי קרור טוב תחת OC בינוני
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-