אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
שלום יש לי מחשב ישן Q6600 B3 P5N-E SLI קירור ענק של סקיטת' 4x1gb ddr2 800mhz hk gskill ספק סיסוניק ריתייל הלוח שברשותי בעל 3 מייצבי מתח ובקושי מחזיק את המעבד במאמץ וOC ביכלל לא בה בחשבון, כעת יש לי צורך לשדרג זיכרון ל8GB האם שווה להחליף ל4X2GB DDR2 הגוסס או לקחת 2X4GB DDR3 עם לוח G41 של גיגבייט באותו מחיר? ללוח גיגבייט 4 מייצבי מתח ותומך במעבדים בעלי TDP של 130W האם ללוח אמורה ליהיות בעיה להפעיל בFSB של 333MHZ? (כלומר 3GHZ?) והאם ארגיש תוספת ביצועים במעבר ללוח זה עם DDR3? תודה מראש!
-
- 11 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
יש לי שני מאוררים שרכשתי בפנדה אחד DRAGON ROB 3 והשני זלמן 6000 , שניהם לAMD איזה מהם יתאים ל BARTON , ממה שהבנתי צריך מאורר חדש או שונה לברטון בגלל צורת לב המעבד שהוא יותר ארוך אני חושב שהזלמן יתאים, האם לפי ידע שלכם, האם הוא יתאים, גם ככה הזלמן מקרר בסדר, לא שיא הקור ואני צריך מאורר סביר.
-
- 11 תגובות
- 737 צפיות
-
-
המחשב שלי קצת רועש וגם חם מאוד בימים האחרונים 2 הליבות של המעבד מגיעות ל65 מעלות במאמץ והכרטיס מסך מגיע לסביבות ה-78 מעלות לפעמים במאמץ מלא.... יש לי שתי מאווררים 80 מ"מ רועשים של raidmax שבאו לי עם המארז (raidmax cobra) שאותם אני רוצה להחליף או להשתיק איכשהו, אחד מהם זורק אוויר על הHD ואחד מכניס אוויר מאמצע החלון בצד וזה יוצא מול הקירור של המעבד (Zalman 7700Cu) שבו יש מאוורר שמכניס אוויר. בנוסף יש לי מאוורר שקט של AC שמוציא אוויר והוא נמצא בחלק האחורי העליון של המארז. התקציב שלי הוא 100 שקל בערך עם אפשרות של חריגה אם זה כל כך משמעותי... האם לשנות את המיקומים של המאווררים? איזה מאווררים להוסיף? האם הוספת מאוורר 120 מ"מ לכרטיס מסך (radeon x1800xl) שיכניס אוויר יעזור …
-
- 11 תגובות
- 896 צפיות
-
-
שלום, יש לי את המאורר FREEZER 7 PRO והוא עושה הרבה רעש, עכשיו השאלה שלי מה כדי לי לעשות להחליף אותו או את המארז? או עם יש דרך לעשות שהוא יהיה יותר שקט
-
- 11 תגובות
- 777 צפיות
-
-
יענו באיזה תוכנה משתמשים לראות את הטמפרטורות של המחשב שלי ועם אפשר גם לינק תודה ענקית
-
- 11 תגובות
- 633 צפיות
-
-
שלום, אתמול קניתי HD4850 של SHAPPIRE, ואני מעוניין להתקין עליו גף קירור שונה, משום שהטמפרטורה של הכרטיס מאוד גבוהה (89 מעלות במאמץ, 72 מעלות במנוחה..). ידוע כי הקירור הזה אינו מספיק לקרר את הכרטיס, לכן זה לא בעיה בכרטיס הספציפי שלי. אשמח אם תמליצו לי על קירור טוב בעל סוקט של RV770, ושיצניח את הטמפרטורה ל70 מעלות מקסימום במאמץ לפחות. תקציב : עד 200, רצוי כמה שפחות.
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היה לי ביוס F10 ועדכנתי אותו ל-F11, עשיתי OC והגעתי ל-330X9 עם 1.35 CPU VCORE ה-F11 כלל לא עבד אצלי כמו שצריך, המחשב כל הזמן נכבה. החלטתי לעדכן ל-F12, אחרי העדכון הגעתי לתוצאה זהה, אבל כרגע יש לי בעיות לעלות בFSB אם אני מנסה לעלות מעל 335X9 המחשב נכבה ולא עולה וזה לא משנה כמה אני נותן לו ב-CPU VCORE. המחשב פשוט נכבה ואז מתקשה לעלות עד שהביוס מתאפס באופן אוטומטי. ניסיתי לרדת במכפלה ל-8, הגעתי ל-370X8 אבל הבעיה חוזרת ונשנה. הדבר החיובי כרגע שב335X9 הטמפרטורה במאמץ היא 55 מעלות ב-TAT. (ראוי לציין שב-F10 יכולתי להגיע ל-380X9 יציב) מישהו יודע ממה נובעת הבעיה? או שפשוט להחזיר ל-F10
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שמתי לב שבשוק ישנם המון מוצרי קירור להארד דיסק.. עכשיו .. למה זה באמת הכרחי ? עד עכשיו לא שמעתי על הארד דיסק שנשרף מחום, למרות שידוע שהוא מתחמם מאוד 0_o וכפי הידוע לי, הוא לא מתחמם עוד אם עושים למערכת OC, אז למה באמת צריך את אותם אמצעי קירור ? שווה לקנות http://www.comp-il.co.il/product.asp?cat2cat1id=1421&Cat2ID=1698&pid=FNVARSHDCA לSAMSUNG 160GB SATAII החדש שלי ? **אני לא OC**
-
- 11 תגובות
- 870 צפיות
-
-
OC זה לא ממש התחום שלי לכן שאלה קטנה: יש לי שני סטיקים מיותרים של הזכרונות הנ"ל,אני מתכנן להרכיב אותם על הלוח GA-EP31-DS3L מכיוון שהלוח הנ"ל תומך במינימום זכרונות במהירות 667MHZ זה קצת בעייתי. האם ניתן להמהיר את הזכרונות בצורה כלשהי ע"מ שיתאימו ללוח? האם הלוח יישאר יציב? אם למישהו יש נסיון עם מקרה כזה אשמח לשמוע. תודה לעוזרים...
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מתכוון לקנות מחשב חדש: P4 2.4B 512Mb DDR GF4 4600 צורב CD-ROM 2 כוננים קשיחים 3 מאווררי מארז ג'נרים ומתכוון לבצע OC בהתחלה חשבתי על ENERMAX 350W אבל אמרו לי שהוא יהיה גבולי לOC לכן חשבתי על משהו יותר רציני, אחרי בדיקת מחירים ראיתי את ה HEC 475DVD 2 fan Low-Noice Power Supply ב500ש"ח שהוא יותר זול ומספק יותר הספק יחסית ל ENERMAX 430W שעולה 640ש"ח 1) האם זה נכון ש350W יהיה גבולי לOC? 2)והאם בחירה ב-HEC נכונה? שאלה בנפרד ראיתי שבCHIEFTECH יש הכנה למאווררים לכוננים הקשיחים האם גם לENERMAX יש הכנה כזו
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שמתם לב שבכל כרטיסי המסך משתדלים לדפוק עיצוב ממש ממש יפה, אבל בסופו של דבר לא רואים את העיצוב הזה כי הוא תקוע face down בתחתית המארז לרוב? למה הם כולם עושים את זה ככה? אני משוכנע שזה לא יהיה סיפור לעשות את הכרטיס הפוך, מילא האוויר נפלט החוצה בכרטיסים החמים.
-
- 11 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום לכם, רציתי לדעת האם ניתן לקנות את סדרת מאוררי הPanaflo של פנסוניק בארץ? לא מצאתי מקום שמוכר אותם. תודה.
-
- 11 תגובות
- 906 צפיות
-
-
מישהו יוכל להמליץ לי על אוורר 12 ס'מ איכותי וחזק שיוצר אבדל משמעותי בקרור לא איכפת לי עם הוא ירעיש תודה לכולם
-
- 11 תגובות
- 783 צפיות
-
-
אחרי שסיימתי עם המחשב החדש, פרקתי את המחשב הישן וגיליתי מה הרכיב המרעיש ביותר: המאוורר שבדופן. אבל אני לא מוצא מאוורר שקט שיחליף אותו: הגלסיאלטק 120 מ"מ שקניתי לחדש עושה יופי של עבודה, חשבתי לקחת אחד כזה 80 מ"מ אבל אני לא מוצא - את ה- 120 קניתי בלוג'יק, ואני בכלל לא מצליח למצוא אצלם את הקטגוריה של מאווררים ללא לדים עכשיו. כבר הכנסתי מאווררי וונטק Stealth למארז הזה, וגם הם לא רעים, אבל אותם אני כבר מזמן לא מוצא (אחרת הייתי מחליף את המאוורר לפני שנה). אז על מה אתם ממליצים? ה- CFM לא קריטי, זה מאוורר עזר בלבד. אם אפשר, עדיף מאוורר שאפשר למצוא בזיגזג, הם נמצאים ממש ליד הבית שלי, כך שאני לא צריך לנסוע רחוק ולא צריך לשלם הרבה על המשלוח. תודה.
-
- 11 תגובות
- 745 צפיות
-
-
מה הצורה הטובה ביותר? כ.מסך: כאילו רק על הליבה? איזה כמות, כאילו שכבה דקה/עבה? שהמשחה תיהיה גלית כזאת או חלקה? וכל מה שתוכלו לפרט (הזמנתי Silencer 5 Rev. 3) מעבד: ברור לי שזה רק הליבה =\ , איזה כמות, כאילו שכבה דקה/עבה? שהמשחה תיהיה גלית כזאת או חלקה? וכל מה שתוכלו לפרט (הזמנתי Volcano k7 Silent Boost) ועוד משהו איך להוריד תמשחה שזה לא יפגע בליבה(עם איזה חומר וזה נוגע לכ.מסך ולמעבד)
-
- 11 תגובות
- 822 צפיות
-
-
אני קצת מסתבך עם החיפוש פה ולא מוצא בדיוק את מה שאני רוצה לקרוא. :-\ הם טובים/משתלמים? למה משמשים גופי הקירור הנוספים שמגיעים איתם? יש לי זיכרון סמסונג 400, עובד ב460MHZ אבל אני רוצה להגיע איתו ל-480. מפזרי החום יעזרו?
-
- 11 תגובות
- 716 צפיות
-
-
יש לי כרטיס X1600 PRO AGP sapphire 256 איזה OC אני יכול לעשות, ובאיזו תוכנה עדיף להשתמש הוא מקורר טוב עם שני מאווררים שהוספתי אחד 80 ממ ועוד אחד של מעבד INTEL 478 הוא בטמפ של 40 בסטוק מנוחה במאמץ הוא מגיע עד 60 תודה
-
- 11 תגובות
- 619 צפיות
-
-
מה אתם אומרים על זה? : שיפור של 9% ליפני: אחרי: דרך אגב קרור סטוק! (הורדתי את ה BT) וגם הגעתי כבר עם הסטוק 1836.00MHz @ 2296.10MHz FSB 167 @ 190 AGP 66 @78 MEMORY 334.00 @ 374.04 העלתי את המתח במעבד מ-1.66V ל- 2.00V את המתח בזיכרון מ- 2.50V ל- 3.00V המתח בכרטיס מסך מ- 1.50V ל- 2.10V שיפור של 15%!!
-
- 11 תגובות
- 829 צפיות
-
-
-
Epox 8RDA+ (v1.1) latest BIOS. JIUHB (DUT3C) 1700 XP 256Mb TwinMOS PC3200 stick using 8RDAvcore.exe latest ver to change parameters from within windows. there some difference between the voltage u set and the voltage you actually get. using Prime95 torture test . start : BIOS defaults 1. MAX multiplier for CPU is 12.5 (133FSB etc..). CPU won't boot at 13x133, 14 .. etc. start : BIOS defaults 1. Boot with 10x166 (1660Mhz) . 2. set VDIMM to max : 2.9V , Vcore to 1.825V 3. MAX FSB is 190. above it reboots immediatly. 4. set VDIMM to 2.77 (default) - 190 FSB STABLE. start : BIOS defaults 1. Boot with 12.5x166 (2075Mhz). 2. Change VCore to 1.9V and VDIMM to 2.…
-
- 11 תגובות
- 910 צפיות
-
-
ראשית כל כל הכבוד כי מחכים כבר לביקורת עליו.ביקורת מוסברת יפה,ועיניינית. החסרון שלו הוא הפוטנציומטר שאינו חיצוני,וכל פעם שרוצים לשנות יש לפתוח את המארז.הם לא יכלו להשקיע בפאנל חיצוני עם פוטנציומטר? דבר נוסף אין את החיזוק של מה שציינתם,וזה באמת נקודה למחשבה,משקל כזה ללא חיזוק? מאוד הייתי רוצה לדעת באיזה לוחות הוא כן דורש פירוק,והאם משקלו ונטייתו לא פותחים סדק בין המעבד ל-SINK. חסר לי השואות בינו לבין ה"נושף בעורפו" הנינג'ה. *****אם זה לא מתאים לפה או שיש כבר תגובות על זה אז להעביר.
-
- 11 תגובות
- 676 צפיות
-
-
אוקיי המפרט שלי כזה: E6600, GB 965P-DS3 Rev 3.3, 2X1GB 667Mhz, Scythe NINJA Plus. אני על מתח 1.365~ לפי הביוס, באס 366, המעלות במאמץ 100% ב TAT מגיעות ל 67-68, זה סביר? בלי מזגן בחדר.. במנוחה זה 44-46 מעלות. עם מזגן זה היה היום בבאס 350 במתחים רגילים על 38~ מעלות במנוחה ו 59~ מעלות במאמץ מלא ב TAT. המעלות סבירות יחסית לקירור? אני עם המאוורר סטוק של הגוף קירור, במארז יש מאורר אחד מקדימה, בצד ומאחורה, NZXT Apollo.. וכדאי לי להוסיף עוד מאוורר על הקירור? תודה מראש לעונים.
-
- 11 תגובות
- 749 צפיות
-
-
ברשותי המעבד והלוח ניסיתי לעשות אובר קלוק מערכת אינטל ראשונה שלי (: העלתי סך הכול ב 400 מגהרץ מעל זה פשוט לא יציב למישהו יש מושג איך עושים זאת נכון על הלוח עם הביוס המוזר הזה תודה לעונים
-
- 11 תגובות
- 842 צפיות
-
-
שלום, לא מצאתי מידע בחיפוש, אז אני שואל כאן: * האם ניתן להוריד מכפלה למעבד הנ"ל? * מה המהירות המירבית שהגיעו איתו עם קירור אוויר (Bigtyphoon אם להיות יותר קונקרטי) ? תודה
-
- 11 תגובות
- 781 צפיות
-
-
יש לי את המארז Transformer המאווררים עושים רעש של מטוס והאורות מפריעים לפעמים, אני מחפש פאן באס יפה ואיכותי שאני אוכל איתו להחליש את העוצמה של המאווררים ולכבות\להדליק את הנורות שעל המאווררים של המארז. אני מתלבט בין http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_145&products_id=7755 לבין http://hwzone.co.il/reviews/hardcano13/ מה הבדל בינהם, מה יותר כדאי ולמה. תודה
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-