עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום! אני קונה מחשב חדש עם מעבד amd athlon2 X4 620 , ויש לי מאוורר ישן (מלפני כ4 שנים) של הathlon64 3000+ הישן שלי. המאוורר הוא AC freezer 64- נדמה לי הראשון מהסדרה שיצא. האם לדעתם אפשר להסתפק בלקנות משחה תרמית חדשה ולשים אותו, או שעדיף מאוד לקנות קירור חדש טוב יותר? לא מתוכנן OC, והמארז הוא collermaster HAF 932. תודה,

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by TBH,

היי אשמח להמלצה על קרור למעבד 3950X אני לא מתכוון לעשות OC/ עיקר העבודה היא גרפיקה ורינדור קצת גיימינג. המארז שכנראה יהיה https://www.tms.co.il/index.php?route=product/product&product_id=103471 עדיפות לתקציב של עד 250 שח. תודה רבה

3. הקירור למעבד: coolermaster hyper 212 המאוורר התחיל להרעיש לי, כנראה הבעיה במיסב שצריך שימון (טמפרטורת המעבד מצויינת) פירקתי את כל הקירור לעבודה נוחה על המאוורר, על הדרך נאלצתי גם לפרק את כל הלוח מהמארז..מה לא עושים בשביל שהמחשב יהיה קצת יותר שקט אבל... אני לא מצליח לפתוח את המכסה הקטנטן שמעל הציר, נראה לי שעשו שם הדבקה או שפשוט סוג של יציקה? :s05: למישהו יש רעיון מה עושים? בנתיים העלתי פה תמונה של מאוורר אחר, רק להראות איך זה אמור להיות כשהמצב תקין ואפשר לפתוח ולשמן... ( את התמונות לקחתי מהמדריך המצויין פה http://hwzone.co.il/guides/fanoil/2 ) [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. המפרט שלי הוא: p4 3Ghz s-478 prescott asus p4s800d-x 2Xkingston 1Gb 4ooMhz קירור סטוק עשיתי אוברקלוק ל-3.6 ללא בעיות או התחממות, לאחר שהעלתי ל-3.7 נתקעתי בשלב ה-post החזרתי את ההגדרות ל-3.6 ומשום מה המחשב מזהה רק 1GB מתוך 2GB לאחר מכןביצעתי את הפעולות הבאות: - החזרתי ל-3Ghz - איפסתי את ה-bios, ועדכנתי אותו - בדקתי את כל אחד מהזכרונות וכל אחד מהסלוטים - כולם תקינים האבסורד הוא ש-cpuz ו-everest מזהים לי 2 GB בעוד ה-xp מזהה 1 אני מעוניין להבין את הסיבה לתופעה הזו ואת הדרך לתקן אותה תודה

• 22 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. דיברתי אם Bug2000 בקשר ללוח שלי והוא אמר לי שיש לאחיו בדיוק אותו אחד ועליו יש חיישני חום ...... איך אני יכול לבדוק אם יש לי ??? (אני לא יכול אם תוכנות למדידת חום כי אני צריך לעדכן קודם את הביוס) אבל בכל זאת איך אני בודק ??? תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by adamginz,

אני מאוד מתלבט בין כמה זכרונות: 1. Twinmos 512mb pc3200 tmd-50b 2. Geil 512mb 3200 value 3. OCZ 512MB 3200 PREMIER SIREIS התקציב הוא 530 שקל , החנות הממולצת היא pch מכיוון שאין לי צורך בדמי משלוח. יש עוד הצעות?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by Cha0stAlker,

שלום, אני מעוניין בהמלצה לקירור מים למעבד הכי טוב שאפשר למצוא עד 650 בלי חריגה, הוא למטרת אוברקלוק, ואני רוצה שיתן את התוצאות הכי טובות. שקט לא חשוב. תודה מראש.

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by chipset,

השאלה שלי היא כזאת: אם מחברים מאוור מסןג SMARTFAN ישירות ללוח אם אם 3 פינים האם הוא יכול לשרוף אותו?

• 18 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by t-macc,

האלן טוב בתקווה שתעזרו לי עם הכבדות של המחשב... ככה : אני לא מצליח לבצע המהרה אפילו של 10 MHZ. שיניתי את כל ההגדרות המשפיעות (עד כמה שאני יודע )אם זה C1E EIST קבעתי את ה PCI EXPRES על מאה. אבל אחרי שינוי תדר המחשב פשוט או מאתחל אבל לא עולה לווינדוס. חשוב לציין שהמחשב הנ"ל הגעתי איתו ל 4 GHZ והשארתי אותו על 3.6 לעבודה שוטפת. היו לי בעיות במחשב,אם זה מסכים כחולים וכו,לכן פירמטתי.אחרי הפירמוט הופיע לי שוב מסך כחול.מה שעשיתי זה החלפתי בין הסלוטים של הזכרונות. מאז המחשב תקין אך ה OC בהחלט לא.אני לא יודע אם יש קשר אבל אני מאמין שזה פרט ראוי לציון. מערכת E7200 EP-43-DS3L ספק 400 של FSP זכרונות 800 עובדים בדואל. אשמח לעזרה. תודה

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by ynets14,

האם הטמפ' של הליבות של המעבד תקינות? לוח אם Gigabyte ep45 dsl מעבד-e8400 מארז NZXT tempest air king עשיתי OC קטן של 3.4 MHZ והעלתי את המתח ל1.168W מתחת לזה המחשב קורס נ.ב המחשב סופר נקי מאבק +החלפתי משחה טרמית לפני חודש.. וגם סידור הכבלים אינה מפריע לסירקולוציה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. איפה אני יכול לרכוש צג וחיישן נטו בלי פאן באס או משהו מפואר מדי שעולה כמה מאות, מומלץ לרדת אפילו מ100 שקל. יש איזו חנות שפאשר לקנות בה את זה , כי אני לא מצאתי. תודה רבה.

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. לו יש תוצאה 2302 ולי יש 1900 בערך אחרי אובר קלוק מ166\166 ל 195\195 (זכרו : הזכרון הוא DDR...) איך זה הגיוני ? הכרטיס שלי אמור להיות יותר טוב משלו... בע! ??? עוד דבר : מה המשחה הטרמית הכי טובה והאם אפשר למרוח משחות טרמיות על מעבדי כרטיסי מסך ? ועוד דבר : החיישן חום שלי במעבד נדפק כנראה כי הוא מראה שהליבה נמצאת על 80 מעלות בערך.. אני חייב לקנות לוח אם חדש \ הארדקנו, או שאני יכול להשיג איזה חיישן חום ולהתקין אותו ? תודה רבה ... :-\

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by (G),

עלה לי רעיון לבצע שינויים במארז. יש לי מארז של CHIEFTEC עם 5 מאווררים: 2 מאווררים של זלמן 120מ"מ, SCYTHE מאוורר 120 מ"מ ו-2 90מ"מ זלמן. הזלמנים וה-SCYTHE עובדים על מהירות מקסימלית בזלמן 1850RPM וה-SCYTHE 1400 RPM ו-2 הזלמנים 90 מ"מ עובדים בחצי טרוטל(ככה לא שומעים אותם) בעזרת חשיבה נכונה ויצירתיות הצלחתי להוריד 6 מעלות במארז!!! (בלי מזגן) ובנוסף זה לא בא על חשבון הרעש. הוא שקט כביום היוולדו. הנה המוד:

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by MDK,

הכרטיס הוא geforce 4 Ti4200 128mb זכרונות עובדים על 444 MHZ והליבה על 250 MHZ.. המטרה שלי היא להרגיש בשינוי בביצועים במשחקים... ... לאחר פרק זמן ... הורדתי COOLBITS...עכשיו מה עושים? פשוט מעלים את המהירות עד שהמחשב נשרף? עריכה: העלתי את הליבה והזכרונות למהירויות הבאות: 300\500 (אחרי פעם שהעלתי ב25 לכל אחת..) איך אני יכול להיות בטוח שזה באמת משפיע במשהו? אני לא מרגיש יותר מדי שינוי חוץ מקצת יותר קרטועים בFARCRY

• 17 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. הינה התמונה הקשה חייב המלצה לקירור דחוף שיתאים לכרטיס , הדגם המדוייק שלו Palit 6800gs 256m AGP 8x בזמן שאני משחק גם יש בעיות בטקסטורה , כל מיני חלקים מהתמונה נעלמים או שקופצים כל מיני פריטי טקסטורה בזמן המשחק משולשים וכל מיני דברים ,זה בגלל החום ? אני מחפש קירור שיעשה תעבודה המינימום כסף ומינימום רעש , תקציב: 100-300 אלא אם ישכנעו אותי שיש משהו ששווה השקעה יותר גדולה תודה מראש

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by xyples,

שלום רציתי לדעת באילו חנויות אני יכול לרכוש לדים (קרוב לרעננה וגם רחוק) תודה מראש

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. ברשותי מחשב עם מעבד 3200 + בעל תושבת 754, בשנה הקרובה אני מעונין לקנות מחשב חדש, אבל כרגע אני רוצה לסחוט כמה שיותר את המחשב הנוכחי ולהנות משקט מקסימלי לכן אני מחפש קירור שיתאים גם למחשב הנוכחי שלי וגם לכל מחשב עתידי שארצה לקנות. השאלה היא האם כל פעם כאשר יוצא תושבת חדשה אנו נאלצים לקנות קרור חדש? או שאוטמטית עם שיווק תושבת חדשה משווק גם מתאם לקרורים ישנים? קלטו לי את העין שני קרורים הMugen 2 ופריזר 13 פרו, אבל הם נראים לי עצומים. רציתי לדעת איך אני מודד וומוודא שהם אכן מתאימים למארז שלי לפני הקנייה?( ברשותי מארז Raidmax Scorpio עם לוח אם Epox 8kda3j+ ראו תמונה). הדרישות שלי לקירור הם: - תקציב 150-200 גמיש. - שקט ויעילות כי בעתיד יתכן OC ( דגש על שקט ) לכן אולי דווקא מאור…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. אני יודע רק שצריך להעלות תFBS דרך הביוס (שלא מצאתי איפה בדיוק) אבל הבנתי שיש גם דבר כזה מכפלות באס כל מיני שטויות מה זה אומר? ואיך אני יודע שאחרי שאתה מעלה תFBS זה טוב ולא יגרום לבעיות...?

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. טוב אז אני הולך למרוח חומר טרמי על המעבד שלי בתקווה שזה יוריד כמה טמפ אחר כך אני מתכוון לעשות אוברקלוק למעבד שלי AMD ATHLON 1600 מ1.4 ל1.68 הדרך הטובה היא פשוט להעלות את הFSB?? ועוד שאלה בקשר לחומר הטרמי צריך לחכות עד שהוא יתייבש? אני הולך למרוח NANOTHERM

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. שלום, זה מה שיש לי עכשיו בנושא הקירור: CM 690 case mugen2 + fan 3X artic colling AF12025L 120mm (שתיים למעלה + אחורה) מאוורר שקוף שבאו עם המארז 120mm (קדימה) glacialtech 120mm case fan (לא בשימוש) אשמח לדעת איך אוכל לשפר את שקט המארז אם זה באמצעות סידור/הסרה המאווררים או החלפה של המאווררים. והאם יש שיטות לטיפול אקוסטי שאפשר לאלתר בנוסף? (המחירים של הספוגים המיוחדים למארזים עולים הרבה בגלל המשלוח באתרים בחו"ל) העניין העיקרי הוא השתקה של המחשב. תודה לעונים.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. היי לצערי המאוורר שלי SCYTE SHURIKEN REV B עבור המעבד שלי Intel Core 2 Quad Q9550 שבק חיים. כרגע אני שם מאוורר אמיתי מול המחשב ומחר בבוקר צריך לקנות חדש. לוח האם שלי הוא ASUS P5Q DELUXE והתושבת היא 775 אני מחפש מאוורר איכותי עד 250 ש"ח וחשוב שיהיה אמין מאוד.. צריך המלצות ואגב אני מתכנן לקנות מ RSM שכך שעדיף משהו ששם. אגב, כרגע על IDLE טמפרטורת המעבד שלי היא 45 מעלות ואם אני מפעיל פלאש או קצת יותר יישומים זה בקלילות קופץ ל 55-59 מעלות זה לא תקין, נכון ? (כרגע זה בלי המאוורר) תודה רבה מראש!

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by iamapowerfulwerewolf,

איזה קירור מומלץ יותר לשים במארז? http://ksp.co.il/?select=.1066..186.&list=1&sort=3&glist=1&uin=13207&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 או http://ksp.co.il/?select=.1066..39..186..115.&list=1&sort=3&glist=1&uin=18302&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 ?? תודה רבה!! אם זה משנה, יש לי קירור noctua nh-d14 2011 עם שני מאווררים.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Class889,

עד לפני מספר ימים היה לי לוח Gigabyte P31 DS3L עם מעבד E7200 שאיתו הגעתי ל 420X8.5 יציב(עם בדיקות) והצלחתי להעלות את הווינדוס עם 460X8.5 לא יציב(היה קורס בORTHES), זכרונות G.Skill PC6400 4-4-4-12 1GBX2 וזה היה גם שהייתי עם ספק HEC TR-TF 400 ועכשיו אני עם ASUS P5Q Pro עם עידכון ביוס ל1613 (ניסיתי מספר ביוסים) ועם ספק ENERMAX 525 PRO82+ עם אותו המעבד עכשיו העניין הוא כזה שאני לא מצליח לעבור את 447X8.5 אבל ב447X8.5 אני יציב עם טמפ' מקסימלית של 66 (TUNIQ) וברגע שאני מעלה ל448 פשוט הווינדוס לא עולה אני פשוט מקבל מסך כחול מה שאומר שצריך מתח (ממה שאני מבין) ניסיתי עם הביוס המקורי שקיבלתי 1304 אם אני לא טועה וגם ניסיתי 1104M גירסא ערוכה. בזה שהלוח הזה יותר טוב אני …

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. אהלן, יש לי כרטיס מסך של Asus EN8600GT עם קירור פסיבי. האם מישהו כאן כבר הוסיף בעבר לכרטיס הזה, או לכרטיס דומה לו, קירור אקטיבי על הפסיבי ? אם כן, אני אשמח לתמונות או להסבר איך לעשות את זה.

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by SendaRider,

אני רוצה להוסיף למארז שלי 2 מאווררים, אחד מקדימה 80 מ'מ ומאחורה 120 מ'מ. אם לדים והכי שקטים שאפשר בתקציב 120 על 2 המאווררים... חשבתי על Thermaltake ועל Sunbeam ... אז תמליצו לי מה יותר טוב ! (המאווררים בשביל חבר שלי) תודה מראש

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים