עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by com,

אוברקלוק רצחני לסלרון טוטאלין 1000. (אני מעדיף שתקנה 1200 ) מעלים את הסלרון ל150 בבאס והכל מתגלה כיציב. עליו יושב בגאוה ולקנו 7 WCPUID כמה בנצים לסלרון המווהר, והלא ממוהר. מטורף משהו, אחלה "וליו" אחלה ביצועים!

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. אז ככה אני קונה כנראה את זה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=11207 עכשיו אני צריך לדעת אם זה יהיה טוב מבחינת קירור (וגם מבחינת אוברקלוקינג) או שעדיף לקחת מארז אחר ולשים בו מערכת קירור מים קנוייה (לא אחת שבאה עם המארז...) אשמח לקבל תשובות מעניינות... תודה.

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by H3zi,

יש לי Sparkle 6200 256MB עכשיו בריוה טיונר אני לא מצליח לגעת בהגדרות של Low-Level Sys... הכל מסומן לי באפור.. זאת אומרת שאני לא יכול לפתוח?

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by McMerc,

יש לי (לצערי) מעבד פנטיום 4 (סוקט 478), ליבת פרסקוט, והמאוורר המקורי עושה רעש וגם לא מקרר. אני רוצה קירור חדש למעבד, שגם יתאים לסוקטים החדשים בסביבות 175 ש"ח. תודה רבה.

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by see4,

יש לי ERROR ב CACHE 1 ממש התחילת ההרה , זה לא קורה ב CASHE LEVEL 2 , זה אומר משהו , מעבד שלי תקין !?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by Bar1234,

אני צריך לחבר מאוור של 5 וואלט.... השאלה היא איך...?? אני רוצה להרכיב אותו על המודם החיצוני שלי מכיוון שהמודם רותח.... החיבור לא אמור להיות דרך המחשב ככה שאני צריך הצעות או אפשרויות לחבר אותו למקור מתח כלשהו.... אולי בדרך כלשהי לבטריה או משהו.....?? תודה בר....

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by Bessmertniy,

אז ככה כמו שהכותרת אומרת אני רוצה לעשות OC לכרטיס שלי.... ובפעמים שניסיתי היו לי באגים גם עם עשיתי OC קטן של 5-10 mhz לפי מה שהבנתי הכרטיס שלי נעול העם מישהו היה לו נסיון עם הכרטיס הזה ... ויכול לעזור לי בפתיחה ו ב OC . תודה.

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by Vatos-Locos,

במידה ויש פה מישהו עם ביג ווטר, הייתי שמח לשמוע איך המארז מקורר, ומה הבדל המעלות מהקירור הקודם (וכמובן איזה קירור היה). הכונתרת שונתה מ: "הבדל ביצועים בין XP120 ל BigWater, נראה מוזר..." http://www.teschke.de/heatpipes/News/components/H2O/TT_Big_Water/tt_big_water.html הטבלה בריבוע הכחול באמצע מראה הבדל ביצועים במאמץ של 13 מעלות! (השתמשו באותו מאורר בשניהם).

• 19 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by Fir3^StorM,

שלום.. מצאתי איזה מאוורר של SUNON שהיה פעם של ספק, הלחמתי וחיברתי אותו למולקס. (80מ"מ) החלטתי שבינתיים עד שאני אקנה קירור חדש יכול להיות שאפשר לעשות עם זה שימוש. יש לי כרטיס קול מתחת לכרטיס מסך בPCI... שמתי את המאוורר עליו כך שהוא יזרוק אוויר על הצד של גוף הקירור ללא המאוורר... (בצד השני יש מאוורר). אז ככה: 1. האם המאוורר יתפקד טוב שם או שהכרטיס קול "יחנוק" אותו ולא יתן לו לשאוב אוויר כדי לזרוק אותו על הכרטיס מסך? 2. שאלה אחרת: יש לי מארז עם חלון ובו מאוורר, המאוורר בדיוק מול הכרטיס מסך, כדאי לי בנוסף להפוך אותו לכיוון השני שיזרוק אוויר קר על הכרטיס מסך? תודה =] אה ואגב המארז שלי מסודר ככה: 2 מאווררים מקדימה מכניסים, 2 מאווררים מאחורה מוציאים, מאוורר אחד מוציא בחלון למטה…

• 21 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by MatanFrenkel,

660 לליבה 1320 לשיידר ו1755 לזכרון על סטוק זה נחשב נמוך/בינוני/גבוהה? האם אפשר ללכת יותר רחוק? אין ארטיפקטים

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Or Banay,

פתחתי פוסט שאני מחפש מארז חדש למערכת בת חצי שנה ,בנוסף צריך המלצה ל2 מאווררים 120 עם לד אדום / לבן איכותיים ושקטים אבל לא ב150 שקל לאחד כמו קורסאייר ,איזה אפשרויות יש ?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by CyberBot,

antec h2o 920 ב1156 יתאים ל1151?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום, אני רוצה לחבר כמה מאוררים (לפחות שלושה) לאותו חיבור מאורר בעל 4 פינים על לוח האם, כדי שכולם יישלטו באמצעות PWM. יש לי רק שני חיבורים כאלו על לוח האם, ואחד נועד למאורר של המעבד. אני מחפש פתרון זול אז נראה לי שבקרי מאוררים לא באים בחשבון. לכן חשבתי על מפצל. קיימים מוצרים כאלה, לדוגמא תוצרת Akasa: זה דגם ישן שמפצל ל-3: http://www.akasa.co.uk/update.php?tpl=product/product.detail.tpl&no=181&type=Cables&type_sub=Fan%20Cable%20Adapters&model=AK-CB002 זה הדגם החדש יותר המפצל ל-5: http://www.akasa.co.uk/update.php?tpl=product/product.detail.tpl&no=181&type=Cables&type_sub=Fan%20Cable%20Adapters&model=AK-CBFA03-45 לא מצאתי דרך לקנות משהו דומה …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. התקנתי את התוכנה SPEED FAN ולמאוורר של המארז יש מד טמפרטורה והוא מראה על 127 !!!! משהו הזוי - זה חום ברמה של תנור / שריפה זה לא הגיוני !!!! מה הבעיה ? מה צריך לעשות ? פתחתי את המארז ואין משהו קיצוני מפחד , לגעת במד טמפרטורה זה שבב שמחובר למאוורר

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. שלום איך לדעת אם הכרטיס מסך לא התחמם יותר מדי ? הטמפרטורה שלו אחרי שעתיים 82 מעלות יש לי מארז של SETTO 1000 נדמה לי מאוורר גדול אחד האם זה מספיק ? המשחק מתחיל לקרטע ובנגיעה במארז מורגש חום כמו לגעת בקומקום פלסטיק ממש לפני שהמים רותחים זה התאור שאני יכול לתת המחשב בן שבועיים האם זה תקין ? תודה

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Chura,

היי, יש לי מארז HTPC ואני רוצה להשקיט אותו, רוב הרעש מגיע מהמאוורר של הכ. מסך (יש ORB II וספק של SEASONIC) אם אני פשוט יעצור את המאוורר, האם הכ. מסך יסבול ? מה הפתרון האחר אם זה יוצר בעיה ? שום משחקים לא רצים עליו, רק MEDIA CENTER ב720P או 1080P שנית : עד כמה קריטיים המאווררים מעל הזיכרונות ? גם הם עושים רעש נכבד ואני חושב שהם לא פרקטיים (60CM) ? http://img340.imageshack.us/img340/5727/img5256ds6.jpg (יש לי עוד נוקטואה 80CM שאין לי איפה למקם לצערי)

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. אז מה זה אוברקלוקינג? המונחים: OC זה בעצם קיצור של Overclock Overclock= העלאת מהירות תדר הפעולה של רכיב אלקטרוני כדי לשפר ביצועים. Overclock הוא תהליך שבו ניתן לגרום לרכיב מחשב כלשהו, או מספר רכיבים, לעבוד במהירות גבוהה יותר מאשר המהירות שבה הוא עובד בדרך כלל ושהוצהרה ע"י היצרן. למשל ניתן לגרום למעבד Intel 2.6GHz לפעול במהירות 3.0GHz ובכך הוא יהפוך לשקול למעבד Intel 3.0GHz. מה הרכיבים שאפשר לעשות עליהם OC ? לכל רכיב אלקטרוני ניתן לעשות OC הרכיבים הנפוצים ל OC הם המעבד, לוח האם, הזיכרונות וכרטיס המסך. יש לציין ש OC למעבד גורר ברוב המקרים גם OC ללוח האם. מה נותן OC? ביצוע OC לרכיב כלשהו יתרום בדרך כלל לשיפור בביצועי הרכיב. מה הסיכונים? לפני שמתחילים בתהליך ה-OC לרכיב מחשב …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. היי כולם ! הבוקר התחלתי להכין את הבלוק, ניסרתי שתי פלטות נחושת בעובי 5מ"מ, ברוחב ובאורך 3 ס"מ. לאחר מכן התחלתי לסלול תעלה בעומק 3 עד 4 מ"מ באחת הפלטות, תעלה בצורת האות ח'. נעזזרתי במקדחה מיוחדת, בראשי חריטה מיוחדים לדרמל, ולבסוף ראשי שיוף של הדרמל בשביל גימור התעלה, והחלקתה, כאשר במהלך העבודה, מים זרמו בקביעות על הפלטה בכדי לקרר אותה מהחום הנגרם מהקדיחות והשיופים. בשלב הבא, קדחתי שני חורים בקוטר 10מ"מ על גבי הפלטה השניה, כאשר תכננתי שכל חור יהיה מעל כל קצה של התעלה, כאשר שתי פלטות הנחושת חופפות זו לזו. הלחמתי בעזרת גז שתי חתיכות צינור נחושת 10מ"מ חיצוני, 8מ"מ פנימי אל תוך שני חורי ה-10מ"מ בפלטה השניה. אר כך, הנחתי את הפלטה עם התעלה על משטח חלק מיוחד, (עם התעלה כל…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by SuB,

שלום! אני רוצה להוסיף למודינג שלי צג LCD של 4X20 עם תאורה כמו שיש באריהב. יש ליד הבית שלי חנות עם מלא רכיבית (רשת עולמית כנראה) ואני ניסיתי לחפש צג כמו שאני צריך, אבל אני לא יודע בדיוק איך נקרא הצג הזה, וקראתי שצריך עם chipset כלשהו.. בקיצור הסתבכתי, ואני מבקש את עזרתכם באיתור המוצר. האתר של החברה: www.rsisrael.co.il בחיפוש מצאתי הרבה צגים, אבל אני לא יודע איזה מהם יתאים למחשב ולחיבור LPT, לינק לחיפוש: http://www.rsisrael.com/cgi-bin/bv/search/SearchDisplay.jsp?BV_SessionID=@@@@1714682282.1065964949@@@@&BV_EngineID=cccgadcjilldgkgcfngcfkmdgkldfhl.0&SearchType=desc&constraintOID=-986971065&viewType=images&wordMatch=any&SearchText=lcd+display ועוד מש…

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. הי אני מתכונן לקנות את הנקסוס ששולט על מאווררים. אני רוצה לשלוט על המאוורר שעל ההיטסינק שלי VOLCANO 6CU+ ורציתי לדעת אם הנקסוס יכול להתמודד עם מאוורר כזה? כלומר שלא יקרה מצב שאני יפעיל את המחשב והמאוורר לא יפעל כי אז המעבד ישרף

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. אז ככה בימים האחרונים חשבתי לבנות קירור מים. וכרגע המכשול הוא בלוק הקירור למעבד. חיפשתי מקומות שייבנו לי משהו כזה (אבל הנפח של העירה לא הסכים לחשל לי את זה מנחושת) אז חשבתי על דבר כזה לקחת לוח נחושת עבה ועליו להלחים צינור מנחושת (כמו של מזגן) בצורת ספירלה. מה אתם אומרים דבר כזה יעבוד? שימו לב שיש לי 2 אלמנט פלטייר כלומר אני צריך בערך קירור של 300W.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום לכולם , רציתי להתייעץ בנושא בחירת גוף קירור למעבד i7 870 , ללא אוברקלוקינג , שמיועד לגלישה , קצת משחקים ומעט עריכת סרטים (כולל חומר ב-HD) . הבנתי שההמלצות הראשיות כאן בפורום למאוררים לסוקט 1156 הן בין ה- Mugen II (שגדול מידי ויקר מידי בשבילי) , לבין ה- KATANA 3 . הייתי בוחר ב- KATANA 3 , אבל המאורר שלו קצת קטן + אין לו זווית אוויר אופטימלית במארז . בשבילי ה- KATANA 3 מזכיר יותר מאורר למדיה סנטר , ולא למאוור למעבד חם שמתחמם עוד עם פעולות כבדות . ממה שאני מבין מאוררים גדולים יותר (120 ס"מ) צריכים לעבוד פחות חזק בשביל אותו עוצמה שמאוררים קטנם יותר עובדים חזק יותר השבילם . אז בקיצור , מה דעתכם על משהו כמו ה- Thermaltake Contac 29 , שנראה גדול יותר אבל לא ענק (+מאורר 120 …

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. בבקשה אם באתם להגיב שOC לזכרונות מיותר ... לכו . הזכרונות האלה במקור רצים על 9-9-9-24 1.5V 1600MHZ מדובר בזוג של 4GB כל אחד שרצים בDUAL (נבדק בCPUZ) ניסיתי להריץ תזומנים 12-12-12-35 1866MHZ (אין אפשרות אחרת בין 1600 לזה), 1.65V לא יכול אפילו לעשות POST . המחשב נכבה ונדלק מחדש עם הודעת שגיאה והגדרות דיפולט . PERFORMANCE ENHANCE על OFF , מעבד ללא OC . ניסיתי גם להשאיר את כל ההגדרות המקוריות ורק להעלות מתח ל1.65 וולט ולהוריד CL ל8 , לא עושה POST גם במצב כזה. הדבר היחיד שהצלחתי לחלוב זה להוריד COMMAND RATE מ2 ל1 , וזה לא עבר בדיקה כלשהי עדיין. הלוח Z77-D3H , מעבד 3570K. היו זכרונות יותר זולים ולקחתי את אלה בגלל פוטנציאל לOC של 2000-2133MHZ לפי מה שראיתי ברשת. מה הו…

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by ynets14,

האם הטמפ' של הליבות של המעבד תקינות? לוח אם Gigabyte ep45 dsl מעבד-e8400 מארז NZXT tempest air king עשיתי OC קטן של 3.4 MHZ והעלתי את המתח ל1.168W מתחת לזה המחשב קורס נ.ב המחשב סופר נקי מאבק +החלפתי משחה טרמית לפני חודש.. וגם סידור הכבלים אינה מפריע לסירקולוציה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. רוב הלוחות המבוססים על שבבי אינטל (כרגע האופציה השפויה למשתשי קונורו) משתמשים בגוף קירור פסיבי, שקט מאוד אבל חם. קירור הגשר הצפוני יכול בהחלט לתת עוד כמה מגה הרצים נוספים ל fsb ולשפר את מצב האוברקלוק. כרגע יש היצע מוגבל יש בגופי קירור טובים לגשרים הצפונים, אבל הנה אחלה אופציה שצפויה בקרוב להגיע לארץ: tt extreme spirit 2 גוף קירור עשוי נחושת כולו עם 2 פייפים חמודים, שקט יחסית - 19DB, קל להתקנה ויושב על ציר מסתובב ככה שהוא אמור להתאים לרוב הלוחות הקיימים בשוק - בעלי ה dfi ultra/sli - אין לי שמץ אם הוא יתאים ללוח שלכם בגלל הכרטיס מסך. ניסיתי בדקתי, מדובר בגוף קירור טוב, על האינטל הוא הוריד לי 7 מעלות לעומת הגוף המקורי + מאוורר 80, ונתן עוד כמה MHZ . המחיר: בחול הוא עו…

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים