אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
פתחתי קודם דיון,עכשיו אני ממש מוכן להתחיל בחלק המעשי. אני כמעט מוכן אבל עדיין חסר לי כמה דברים ויש לי עדיין כמה שאלות לא-פתורות (וכן,עשיתי חיפוש. וכן,לא מצאתי תשובות). בדיקות יציבות מתוכננות:OCCT,3DMARK 11,CRYSIS 2,total war shougen 2. תוכנה לOC:TRIXX (כיוון שרק בה אני אוכל לשנות את המתח). דברים ש"חסרים" לי: 1)התוכנה TRIXX מציגה את הטמפ' רק בחלון של התוכנה/על שולחן העבודה. איך אני אמור לבדוק טמפ' ממוצעות בזמן משחק/בדיקת יציבות (במנוחה זה כרגע 44 מעלות)? איזה תוכנות ניטור עושות גרף שאוכל להסתכל עליו אח"כ?. 2)מהירות מאוורר-לשחק עם המאוורר כבר עכשיו ולקבוע פרופיל אינטנסיבי יותר? או רק כאשר אני נתקע בOC/מעלה את הvoltag?. כרגע במנוחה הפרופיל של הסטוק הוא 20% שימוש במאוור…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני קונה את הגוף הקירור הבא XP-120 רציתי לדעת מה צריך להיות במאורר זרימת אויר כמה צריך ? וכמה דחיפת אויר צריך? חשבתי לקנות את אחד המוצרים הבאים http://www.thermaltake.com/dcfans/led/bluesmart.htm http://www.thermaltake.com/dcfans/led/thunderblade120.htm
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה נשמע חבר'ה? סוף סוף יש לי זמן לבצע אוברקלוק למחשב המיועד. המפרט: מעבד: E2180 C2D לוח: P35 DS3L גי'גבייט זכרונות : Corsair 1024X2 DDR2 CL800 קירור מעבד: Bigtyphoon כרטיס מסך : HD2900PRO. ספק: Corsair VX450 טמפ': מעבד -Core1 - 34 Core2 - 40 לוח אם : 36 טמפ' כרטיס מסך - האם זה Aux? כי אם לא ..לא מצוין לי הטמפ' שלו . הבדיקה נערכה ע''י אוורסט, המחשב כבר ללא ריסט שבוע שלם. 1. האם הטמפ' בסדר? 2. איך אני מבצע,מה אני בודק,מה זה מחסופ, מה זה ארכיפקטים או איך שרומשים את זה, בגדול - איך אני עושה אוברקלוק מושלם ללא פגימת המחשב. תודה!
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הקדמה: החלפתי את ה-NINJA PLUS ל-INFINITY שעליו מותקנים 2 מאווררים, ראוי לציין שהטמפרטורה ירדה באופן משמעותי(6 מעלות) אני מרוצה, הוא מאוד שקט והוא עושה את העבודה עד כה באופן מצוין. תמונה: הגעתי ל-OC של 3300MHZ ועד כה הוא יציב ב-ORTHOS הוא עשה 20 דקות ללא בעיות למרות שב-TAT אחרי זמן מה הוא עשה RESTART אני אמשיך לבדוק את זה. השאלה שלי היא כזאת, כדי להגיע ל-3300MHZ הייתי צריך לעלות את המתח בביוס ל-1.56 בואו נצא מנקודת הנחה שהמחשב יציב והכל בסדר האם זה מומלץ להיות על צריכת חשמל כזאת ויכול להיות נזק לטווח ארוך<? (כשתסתכלו על התצלום של הביוס אולי תוכלו להמליץ לי על הורדת\עלית תדר מסויים שאתם חושבים לנכון) תצלום הביוס: ראוי לציין שב-3000MHZ ה-CPU VOLTAGE נמצא על…
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אחרי שראיתי אתמול את של HOLLY הלכתי והזמנתי לעצמי (כן אני מודה,אני קנאי...),בכל מקרה הזמנתי גם את המאוורר של אנרמקס ה-92 מ"מ וה-SP97. יאללה לעבודה. http://www.pbase.com/image/25131653/original
-
- 24 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בהדלקה ראשונית בכל יום ,יש רעש חזק (כנראה מאחד המאווררים) שנפסק אחרי שמ"ה עולה. פתחתי את המחשב וניקיתי את האבק עם לחץ אויר, ולא עזר. המחשב בן שנתיים וחצי מה עוד ניתן לבדוק/לטפל?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב שלי מאוד מאוד חם,ואני בטוח ב 99% שזה גם פוגע לי בביצועים. רק במנוחה הוא 52-54 מעלות וכשאני משחק במשחק כלשהו הוא יכול להריע גם ל 65 מעלות ואולי יותר. הנה במצב מנוחה הנה במאמץ(וזה עוד יחסית נמוך למה שראיתי ,כי יצאתי באמצע המשחק כדי לבדוק טמפ',ועד שהתבצע הצילום ירדו כמה מעלות) הבדיקה התבצעה ב EVEREST . עכשיו,ניקיתי את כל המחשב מאבק,חידשתי משחה טרמית(nanotherm blue) במעבד ובגשר הצפוני,ולא עזר,המחשב עדיין רותח. מה אפשרי לעשות במצב כזה? יש דרך לטפל בזה לפני שאני יחליט לקנות צלעות קירור לסוקט שלי? עריכה:יש לציין כשאחרי 15-20 דק' משחק,המשחק נהיה מאוד איטי,בקושי זז,מרגישים משמעותית את הפגיעה בביצועים.
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי X800XL ג'יגה בייט והתקנתי עליו 2 מאווררים עד כמה OC הוא יחזיק? (עוד דבר מוזר: עשיתי לו באיי טי איי הכי הרבה לממורי והכי הרבה לקור והוא עדיין לא מצא ארטיפיקים. זה נורמאלי?)
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
המעבד פועל ב4.5@1.3V והטמפ' מגיעות לאיזור ה80-85 מעלות בתוכנות מאמץ וזה לא ניראה לי הגיוני אני משתמש בקירור Noctua NH-U12P SE2 שעלה לי 240 שח' המעבדים האלה ממש רותחים או שהבעיה אצלי ? איזה טמפ' אתם מקבלים ועם איזה קירור? ד"א איזה מצב עדיף עם הזכרונות ? 1600@9-9-9-24 1866@9-10-9-24
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
נכנסתי לסטיקים וקראתי כמה מדריכים וסך הכול הבנתי שאני צריך לפני הכול לעשות שיפוץ פנימי של החלקים במחשב לסירקולציה טובה יותר פלוס לקנות קירור נוסף למארז(ולמעבד אני חושב גם) ולכרטיס מסך. הטמפרוטורות של המחשב במאמץ(אחרי חצי שעה בערך בקרייסיס, ואחרי זה גם הפעלתי גם את S&M לכמה דקות והיו בערך אותן תוצאות למעבד) לפי everest הן: http://img156.imageshack.us/img156/6255/temperature2ul4.jpg שמתי לב שהמעבד עובר את ה65 מעלות (הגיע גם ל71 בS&M) ובסטיקי היה רשום שהטמפרטורה המומלצת היא 65 מעלות לפנטיום D המתיישן שלי. אני צריך המלצות לקירור למחשב עד 250-300 כולל הכול(משחה טרמית אם צריך, קירור לכרטיס מסך, מארז, מעבד וכו). אני רוצה קירור די שקט(אני לא מתכנן אוברקלוק רצחני). מפרט בצ…
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מממ.... כשאין מה לעשות, מוצאים מה לעשות. והפיתרון הכי טוב לשיעמום הוא... או להיות במחשב או להיכנס במחשב והנה כמה תוצאות של שיעמום: (מודם 9600 הפנימי בין הראשונים בארץ)
-
שלום, לפני קצת יותר חצי שנה (לא נראה לי, אבל גג שנה), קניתי מאוורר Arctic Fan 12CM מנועה מחשבים. סבבה, המאוורר הגיע, התקנתי אותו כרגיל והוא התחיל לעבוד. המאוורר יחסית שקט עבור כמות האוויר שהוא מזיז (בסך הכל דיי סטנדרטי אבל). לפני כשבועיים פתחתי את המחשב של אחי (בו הוא מותקן) כדי לנקות אותו מאבק (אני עושה זאת מדי חודשיים). מה ראיתי? המאוורר התנתק מהחיבור שלו למארז והוא נוטה לתוך המארז ובעצם עומד ליפול לתוכו. ניתקתי את המאוורר ובדקתי אותו. מה ראיתי? הגומי שמחזיק את 2 חלקי המאוורר יחד פשוט כשל ו"נחתך". הגוף עצמו של המאוורר נפרד מהבסיס שמחבר אותו למארז. כל זאת בלי שום מגע כלשהו מאז שהמאוורר חובר! תמונות: לדעתי מה שהלך פה זה שהגומי פשוט התייבש ונהרס. לדעתי זה ממש לא…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תקציב: 150-200 גודל: Bottom 2x120mmSide 1x140mmTop 2x200mm/ 140mm or 3x120mmInterior 1x120mm/140mm עם או בלי לדים: אופציונלי לא חובה האם יש חשיבות לשקט: 8 איזור מגורים ו/או חנות מועדפת: ראש העין מאוורר לבקשת חוות דעת: אין הערות נוספות: שיהיה שקט, יקרר בצורה מעולה כי המחשב שהולך להיות בפנים יקר מאוד
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אם אני רק מעלה FSB ולא עושה שום שינוי פיזי למעבד (פותח מכפלה, VMOD, וכו'..) האחריות מתבטלת? כי אחרי הכל, זאת פונקציה לגיטימית של הביוס.. למה שזה יבטל את האחריות?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בזמן האחרון הייתה מעט אכזה ממספר שבועות בהם מעבדי venice 3000,3200... הפגינו יכולות אובר קלוק דוחות ומפחידות.מדובר משבועות 20 ומעלה. עכשיו יצאו השבועות החדשים אשר מפתיעים ואף מצליחים לעבור את השבועות הישנים אשר נחשבו לפנינות oc.אמנם זה עדין מקרה אחד אבל המקרה היחיד שראיתי עם סטפינג כזה חדש. http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=70629
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מודולי ה-TEC הנמכרים היום מורכבים למעשה מיחידות פלטייר + כרטיס בקרה על מהירות המאוורר ופעילות ה-TEC + רדיאטור ומאוורר. אני עובד עם קירור אוויר TRU120EX ומאחר וטמפ' החדר בקיץ הזה אינה יורדת מ-30 מעלות, חשבתי לשפר את המצב עם: לינק למוצר : http://www.petrastechshop.com/2250tec1.html הרעיון הוא לפרק את גוף הקירור, להכניס את ה-TEC בין המעבד לגוף הקירור ולהצמיד. את ה-TEC אפעיל באופן קבוע (המחשב כל הזמן ב-LOAD מלא) ע"י ספק חיצוני שיופעל ע"י ממסר כשהמחשב מופעל. יתכן שאבצע UNDERVOLT כי אין לי ענין ב-OC של מעל 3.6GHZ. כיום אני על 2.8GHZ יציב 24/7 על עומס מלא (טמפ' של כ-60 מעלות). החיסרון היחיד ב-TEC שאני מוצא הוא בעלות חשמל גבוהה. פרט לזה, אני לא מוצא בעיה טכנית - אני עובד עם…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קראתי ביקורת בה עשו אוורקלוק למעבד E6600 במהירות של 3.2 הוא נפל. אבל כאשר קיבלו מעבד E6600 STEPPING 5 - הצליחו להמהיר אותו עד 3.4 באופן יציב. מה זה אומר הסטפינג הזה? האם זו הסדרה של המעבדים? אם קונים מחשב חדש אפשר להזמין דבר כזה.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני קונה קירור מים למערכת הישנה שלי עד 280$, רק למעבד ! מחו"ל תודה רבה !!! LGA1366 המעבד I7 920 , OC 4GHZ
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני לא יודע האם למצוא ריאוסטט שיתן התנגדות שיוריד את המאורר לבין 7-12 וולט או 0-12. האם 7וולט למאוורר זה מספיק שקט?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי אני מחפשת קירור שקט למחשב שאין כוונה לעשות בו OC לCPU i3-2105 שמתאים לANTEC NSK2480 בין 100 ל 200 ש"ח מzigzag2000 למישהו יש הצעות?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי לוח ASUS P7P55D ואני לא מוצא מדריך שיעזור לי לעשות OC מישהו יכול לעזור תודה מראש..
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המעבד שלי i5-750 באוברקלוק של 3.6 במנוחה הוא על 37 מעלות במאמץ של שעה occt הוא מגיע ל65 הטמפרטורות סבירות?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הBT הלך לעולמו כמשו אמרתי. עכשיו אין לי אחריות כי דוגרי קניתי אותו בקומבינה אחת גדולה. אז אין לי איך להחליפו. עכשיו מה שהלך לעולם זה לא המאוורר, שאותו הייתי מחליף אלה 2 HEATPIPים... אל תשאלו איך(כי אני גם לא יודע לא הייתי מספר ימים בבית) אבל שחזרתי הבייתה המחשב היה מכובה והקירור היה שבור. עכשיו שאלה שלי היא האם לקנות עוד אחד BT, שהיו לי איתו המון בעיות בהתקנה ונאלצתי לחפף(זה למה הוא נשבר עם הזמן לדעתי) או לקנות את הSchyte Ninja שאני יודע שלא יהיו לי איתו בעיות כי חבר שלי קנה כזה והוא התקין תוך 10 דקות. התושבת היא 478, המעבד הוא 2.4 שעבר OC ל3.0... תודה מראש
-
- 25 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני איזה כמה חודשים המאורר החיצוני של הספק כוח שלי התחיל לעשות רעש .. אמנם לא רעש חזק אבל רעש מציק כזה כאילו הוא פוגע במשהו ... לא הצלחתי לקלוט במה הוא פוגע גם שפתחתי את המארז והסתקלתי מבפנים ... הספק הוא hec 480W ACE ... מאז שזה קרה תקעתי לו משהו בין המאורר למארז כדי שהוא לא יעבוד וכך אני לא ישמע את הרעש ... מישהו יכול לעזור לי בלפנעח את הבעיה ?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-