אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
אני רואה פה חלק מהאשכולות שאומרים שמותר לנקות עם פאן את המחשב אבל על אוויר קר,וחלק אומרים שזה יכול ליגרום לחשמל סטטי שיוצא מהפאן וליגרום נזק אני מפחד לנקות ופיתאום המחשב לא ידלק וידפק וליפני פסח אני חחיב לנקות הוא מלא אבק מיפרט לא יודע עם חשוב: e8400 P5QL-E 4GB RAM ZOTAC 9800GTX+ CORSIAR 550WTT NZXT TEMPEST אין חשש מלנקות עם פאן על קור?
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איזה יותר טוב מבחינת קירור ושקט 7900GS
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום ותודה לכל העוזרים. אז ככה: בבעלותי 2 זיכרונות קינגסטון מהדגם: Kingston 2GB DDR3 1333MHz CL9 1.5V וברצוני להמהיר אותם ל-1440MHz. רק אני צריך לדעת עד כמה אני יכול ומומלץ להעלות להם את המתח.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ההארד דיסק שלי מתחמם ממש מהר ויותר מידי באיזור של ההארד דיסק אין כל כך אוורור אם בכלל... השאלה שלי מה עדיף... לשים מאורר קדמי שיכניס אוויר קר בדיוק לכיוון ההארד דיסק (חלק מהמארז) או לשים את הערכה של השני מאווררים שמרכיבים על ההארד דיסק ?! תודה רבה על העזרה
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לימעבד אינטל 4 (630) 3GHZ רצתי להתחיל ללמוד את הנושא של OC (אני חדש בזה) אז דבר ראשון בדקתי טמפרטורה ויש סתירה דיי גדולה בין שתי תוכנות. ב- IA BOOSTER אני מקבל טמ' 63-71 זה מאוד חם נבהלתי אמרתי ששזה לא יכול להיות אז בדקתי אם תוכנה אחרת PC WIZERD 2005 ושם הופיע לי 41 מעלות על מה לסמוך?
-
- 22 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כמו שאני מבין , הלוח שלי פוטנציאל ענק לאוברקלוקינג, מה אתם אומרים, כמה אני יכול להרים את ההרצים במעבד שלי , והאם אני ארגיש שינו ממש במשחקים וכו'? או שסתם זה יהיה ליופי ולעוד 3-2 3DMARKS
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מעבד CORE I7 920 עם מערכת קירור במים ZALMAN RESERATOR 1 V2 אבל בלי מעמץ ובלי כלום 10 דקות אחרי שהמחשב נידלק הוא בטמפרטורה של 50 מעלות C לא עשיתי לו OC אבל המחשב הוריד אותו לבד ל1.6GHZ כדאי שלא יתמם עוד יותר יכול להיות שמשהוא לא בסדר במערכת?
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, התחדשתי ב-define R4 שמגיע עם שני מאווררים. אני רוצה להוסיף לו את אחד המאווררים מהמארז הקודם שלי, אבל אני לא יודע מי מהם עדיף. הקריטריון המרכזי הוא שקט. אני מצרף תמונה של המאווררים, אשמח לדירוגם לפי איכות/רעש. תודה מראש!
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אז נתחיל: 1. אני רוצה להחליף את המאווררי מארז שיש לי כעת, במטרה להפוך את המחשב לשקט יותר. אני יודע שזה לא שינוי הכי משמעותי, כי יש גם שינויים כמו החלפת הספק לשקט יותר, והחלפת המארז עצמו. אבל בכל זאת.. אז כרגע יש לי 2 מאווררים של 120, ואחד צדדי של 80. עשיתי חיפוש קטן והחשבתי כמה גורמים כמו השקט מול המהירות של המאוורר והכוח דחיפת אויר שלו, ומצאתי כמה דברים: א) זה מה שהכי הלהיב אותי : http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=A2329&Cat2Cat1ID=1421&Cat2ID=1698&aff=Zap ב) זה גם- http://www.comp-il.co.il/Product.asp?Pid=TTA2330&Cat2Cat1ID=1421&Cat2ID=1698&aff=Zap ג) וזה בשביל 80- http://www.directron.com/papst8cm.html ***לגבי ב, אז המאוו…
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היום הקירור נפל לי על כרטיס מסך!!! מזל שיש לי עוד מאוורר על הצלע השניה שמנע נזק. אין לי מושג איך הוא נפל, המחשב התחיל לצפצף, פתחתי אותו ופתאום אני רואה שהקירור שוכב לי על הכרטיס מסך. ישר הכנסתי את המחשב ל-טיפול נמרץ. פירקתי את כל הלוח והוצאתי אותו החוצה ושוב החזרתי אותו חזרה. הרכבתי חיזוק נוסף כדי למנוע את הבעיה שנית(מקווה שזה יעבוד) לא מזמן קראתי שאחת התכונות השליליות בקירור הזה שהוא החיבור ללוח אם מאוד עדין ולא חזק כלל לכן רצוי לא לטלטל את המארז ממקום למקום. לעומת זאת החיבורים של הנינג'ה ללוח אם באים עם ברגים ואין מצב שזה יפול.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לפני כמה ימיפ פורסם באתר מארז שאשקרה מקפיא את המעבד. ויש לי כמה שאלות (עשיתי חיפוש ולא מצאתי...): 1.) לפי מה שאני ראיתי מוצאים את המאוורר של המעבד ובמקום זה תוקעים צינור שבוא עובד הנוזל? זה נכון. 2.) האם יש קירור כמו שהזכרתי בשאלה 1 רק למעבד או שיש עוד "צינור" לכרטיס גרפי? 3.) כמה לעזאזל זה עולה? והאם זה שווה את ההשקעה? 4.) בריא להפעיל את המערכת איתו 24/7??? 5.) כמה חשמל הוא צורך? כל מי שיענה אני יודע לו מאוד MOOMOO THANKS
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המוד הבא שאני מתכנן הוא להוסיף חיישן אור(יש לי כזה בבית) לפאן קונטרולר ואז כשאני יכבה את האור המאווררים יעבדו חלש לחיישן הזה יש שני חוטים כשאני מחבר אותו בטור לשני לדים וזרם של 6 וואלט הלדים פועלים בהתאם לאור(כשיש אור חזק הם עושים אור חזק וכשאין אור הם לא פועלים) כשאני מחבר את החיישן למאוור בטור אז הוא לא עובד ורק באור חזק מאוד הוא מסתובב איך אפשר לעשות שהמאוורר יעבוד??? קבל, נגד או משהו אחר???
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שמעו חברה אני צבעתי את המארז שלי בשחור יצא פשוט משהו משהו לא צריך לשייף כלום צריך רק שלוחות האלומינים והפלסטיק יהיה נקי בלי שום ליכלוך עליו ליצבוע שכבה ראשונה בעדינות בלי שום נזילות ואחרי עשר דקות אפשר כבר את השניה אני לא יודע מה בקשר ל מספר השיכבות כי אני שי צבעתי בשחור אז זה כיסה לי ישר את הלבן ומי שרוצה ליצבוע בצבע בהיר יותר יצטרך יותר שיכבות. אבל על הפלסטיק לא יורת מ 3 שיכבות כי אז כבר שיכבת הצבע עבה והצבע מיתפרק או נישרט בקלות!!!
-
נתקלתי היום בגלרייה הראשונה של VirtualHideOut בחבר ישן, Antec Gemstone. אשר היווה בישבילי את נקודת הפתיחה, זה היה פרויקט המודינג השלם הראשון שלי. אני עד עכשיו מאוד גאה בו, Name : Ori Sulimani E-Mail : ori@pcpro.co.il Quote : "My first mod! I did it clean and Pro as posibile! You hardly can see any cables.. or any other bullshit, Specs:P3 800@1033 (Slot),128Mb Mushkin High Performance REV2,Asus P3V4X,Matrox G400 Max,Sound Blaster Live! X-Gamer,IBM 75GXP (15gb),Aopen DVD 1640PRO,IntelliMouse Explorer (+EverGlide GIGANTA),Compact Generic Keyboard,Mag XJ700T,AltecLansing ATP3 (Front Speakers),Sony SoundSystem (Back speakers),SideWinder ForceFeedback 2. Fans:2x120mm…
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
נכנסתי סתם לבדוק משהו בביוס טוב לא ידעתי שאפשר בכלל לבצע פה אוברקלוק ראיתי כמה אופציות והתחלתי לשחק טוב שיניתי את המהירות של הAXP1700 שלי והזיכרון ל140x38 ושמרתי קיבלתי המהרה ל1800 והיה שינוי של וולט אחד במתח של המעבד עלה לי...הווינדוס כמו שאתם רואים עולה בסדר גמור הטמפרטורות כמו מקודם...במעבד בעבודה 38...יש לי מארז מאוורר מאוד בכל מקרה הזיכרון לא נתקע אבל זה DDR PC2100 זול ביותר...אתם חושבים שעם אני יקח PC2100 איכותי מאוד עם קירור פאסיבי וקירור עוד יותר מאסיבי למעבד אני יגיע ליותר?!
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום! אני קונה מחשב חדש עם מעבד amd athlon2 X4 620 , ויש לי מאוורר ישן (מלפני כ4 שנים) של הathlon64 3000+ הישן שלי. המאוורר הוא AC freezer 64- נדמה לי הראשון מהסדרה שיצא. האם לדעתם אפשר להסתפק בלקנות משחה תרמית חדשה ולשים אותו, או שעדיף מאוד לקנות קירור חדש טוב יותר? לא מתוכנן OC, והמארז הוא collermaster HAF 932. תודה,
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני לא יודע האם למצוא ריאוסטט שיתן התנגדות שיוריד את המאורר לבין 7-12 וולט או 0-12. האם 7וולט למאוורר זה מספיק שקט?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום ניסיתי לקבל תשובה לבעיה זו באשכולות שונים שנימצאים בפורום זה , אך לא קיבלתי תשובות שפתרו את הבעיה, ולכן החלטתי לפתוח אשכול חדש , שמיועד אך ורק לפיתרון הבעיה הזאת. כמה נתוני רקע על המחשב שלי ועל הבעייה - אני עושה OC ואחרי דקה שתיים שאני נימצא באמצע משחק הוא ניתקע ואני חייב לעשות ריסטרט. ראשית עליי לציין שאין אני מדבר כרגע על הפיכת הכרטיס ל XT , אלא רק על OC פשוט ביותר ,הפיכת הזיכרונות מ 450 ל- 500 ואת הליבה מ - 475 גם כן ל 500 . הכרטיס הוא מתוצרת POWER COLOR והוא VIVO , קיבלתי אישור רשמי מהחברה שמדובר בליבת XT , אם כי זה לא ממש קשור לעניין , כי אפילו סתם כרטיס אמור להיות מסוגל לעשות OC . המעבד הוא פנטיום 4 3.0 , זיכרון 1024 על 400 , ולוח האם - ABIT IC7-G . Realtek AC'…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
למי שזוכר, לא מזמן חיפשתי קירור חדש לסוקט A בכל מקרה בסוף החלטתי ללכת על Thermaltake Silent Boost והיום קיבלתי אותו כרגיל מרחתי משחה טרמית (MX-1) בשכבה אחידה על פני כל המעבד, ואז הרכבתי את הקירור תוך וידוא שהוא מחוזק היטב. כמה הופתעתי לגלות שהמעבד פשוט בוער. והקטע הכי מוזר שהוא ממשיך לתפקד כרגיל כאילו לא קרה כלום :s05: (לצורך העניין, הרכבתי אינספור גופי קירור עד היום וזה לא שחיפפתי או משהו) אבל הטמפ' נראית כל-כך לא הגיונית שרציתי לשאול מה הסיכוי שהסנסור פשוט מזייף? הלוח תוצרת ג'יגבייט מדגם GA-7N400 Pro2 תודה
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב די חדש שהרכבתי לפני חצי שנה (בתקציב של 3500) הייתי רוצה לשמוע חוות דעת על המפרט שבניתי והכי חשוב אם כדאי או לא לעשות לו OC ואם כדאי אז איך (מדריך או ייעוץ יתקבל כמו תמיד בברכה) המפרט שלי : 9800gt gigabyte עם מאוורר של זלמן לוח אם : gigabyte EP45-DS4 s775 DDR II 800Mhz -2x1GB Kingston HyperX ספק : Hec 500TD-TF 500W 2x8cm ועוד תוספת של מאוורר a7 (משהו כזה) למעבד הטמפ' בעבודה סבירה מגיעה לי ל 51 בקיץ. מארז : Chieftec Chieftec Aegis CH-05B-B-OP אגב המחשב מגיע לביצועים טובים ביותר (לדו: קרייסיס הגדרות מקסמליות על 25 fps או assasian creed הגדרות מקס' על 40 fps ) אני אשמח לשמוע את דעתכם ותודה לכל מי שעוזר לי (גם בהודעות הקודמות)
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, המפרט בחתימה. אני מחפש קירור שקט עוד יותר למעבד שלי. אני כרגע עובד עם Vantec c7040. הוא היה שקט, אבל עכשיו הוא התחיל לעשות קולות רמים של גריסה. אני לא רוצה לקרוע את הכיס וגם לא לשבור שיאי OC חדשים. הכי חשוב לי הוא ש-ק-ט, ואחריו יכולת קירור (בגלל ה- OC שהמעבד נמצא בו ) נעזרתי המון בסטיקי עם טבלת ההשוואה בין כל כל גופי הקירור (וגם קראתי ביקורות ברשת), והגעתי להחלטה לקנות AeroCool EXTREME Cpu Cooler שיש בחנות הדובים ב- 110 ש"ח, אבל אני מעמיד את ההחלטה לפניכם לייעוץ והכוונה לפני הקנייה עצמה. אנא חוות דעתכם. האם פיספסתי משהו, או שאני יכול להמשיך עם תהליך הקנייה ? הנה קישור: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_934_1326&products_id=7760 תודה HF
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, יש לי כרטיס מסך של Asus EN8600GT עם קירור פסיבי. האם מישהו כאן כבר הוסיף בעבר לכרטיס הזה, או לכרטיס דומה לו, קירור אקטיבי על הפסיבי ? אם כן, אני אשמח לתמונות או להסבר איך לעשות את זה.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם יש קרור שקט , נוזלי שנותן שקט יותר טוב מ- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Liquid האם הקרור הזה יכול להיכנס למעלה במארז Obsidian Series™ 750D Airflow Edition בתמונה רואים שיש למעלה 3 כוננים לדיסקים זה מונע התקנה קולר 360 מ"מ ?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי לוח של ASUS 925X וה NORTHBRIDGE שלו בוער. כשאני נוגע בו הוא ממש לוהט והוא יושב ממש ליד ה BT שלי וכנראה שבגלל זה הוא לא מקרר את המעבד כ"כ טוב. איך אני מוריד לו את הטמפ ? מה גורם לחום הרב ? תודה
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-