עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by nadavy11,

היי אני עובד כרגע בתדר 3.3Ghz שזה - fsb 330 במכפלה X10 , הקירור שעל המעבד הוא TL Ultra 120 עם שני מאוורירי 12מ"מ , זיכרונות - geil 2x1024MB 800Mhz ddr2 CL4 GEIL64002GDCCL4 יחס הזיכרונות - 1:1 מתחים - 1.4150v למעבד 1.95V לזיכרונות כרגע מוגבל משום מה בגלל הטמפרטורה (~ +67 במאמץ של prime blend ב 11 שעות) , המערכת יציבה אבל אם אני מעלה ממש קצת במתח המעבד , אני מקבל אי יציבות - מה שגם עוצר את התקדמות העלאת התדר . תמונה של CPU-Z - http://img116.imageshack.us/my.php?image=94699912mf7.jpg מה אני צריך לעשות מכאן ? אולי שינוי תזמונים ? אולי המעבד עצמו לא טוב ? אשמח לכל עזרה שתוכלו לתת לי לילה טוב וסוף שבוע נעים .

• 18 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. שלום לכולם. ה-GeForce 8800 GT שלי הגיע עם תוכנת EXPERTool של Gainward, שבין היתר אמורה לשלוט על מהירות המאוורר שלו אוטומטית בהתאם לטמפרטורה של הכרטיס. הבעיה היא שזה מעולם לא עבד - ידנית יכלתי לשנות את מהירות המאוורר דרך התכנה, אבל כששמתי אותה על מצב אוטומטי המאוורר פשוט נשאר על אותה מהירות. ניסיתי לעדכן את התוכנה לגרסה החדשה ביותר (5.7), ועכשיו היא בכלל לא מאפשרת לי לשנות שום דבר בטאב של Temperature. אני לא נעול על התוכנה הזאת ספציפית, אבל אני כן רוצה שמהירות המאוורר תשתנה אוטומטית כדי לשמור על טמפרטורה סבירה. הצילו!

• 5 תגובות
    • 697 צפיות
  3. Started by Zeev86,

יש לי מעבד AMD Athlon 64 X2 5600+ וכשאני מריץ איזשהו משחק, הטמפרטורה נעה בין 53-55 ואפילו לפעמים 57. ראיתי באיזשהו אתר שהטמפ' המקסימלית 55-70. אם אני עובר את 55, האם זה מסוכן? המחשב עבר ניקוי יסודי (מעבדה) לפני זמן קצר ככה שלנקות אבק לא יעזור, ואפילו כרטיס מסך מדגם חדש, שהטמפרטורה שלו ירדה מ80 ל60, גם לא ממש עזר להוריד את הטמפרטורה של המעבד. האם יש לי ממה לדאוג?

• 6 תגובות
    • 686 צפיות
  4. Started by Silencer,

חבר שלי קנה OCZ Vendetta וה-pushpins לא מצליחים להשאיר את העסק מחובר כמו שצריך. חשבתי שיש פלטות תמיכה שמאפשרות להבריג את גוף הקירור ללוח האם, אבל לא הצלחתי למצוא אותן בשום מקום... יש לכם מושג איפה אפשר למצוא אחת?

• 3 תגובות
    • 689 צפיות
  5. קיבלתי זכרון חדש OCZ 2048MB ואני מנסה לשנות תזמונים בביוס של לוח האם (GB M55Plus S3G ver.1). לפני קבלת מעבד חדש שיחליף מעבד קיים בלוח הזה, בעוד כמה ימים, עדכנתי לביוס שמופיע ברשימה (F13): http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=2283 הבעיה שהחלק בביוס שקשור לתזמונים במסך ה-MB Intelligent Tweaker פשוט לא מופיע. הנה דוגמה למסך דומה שלי שסעיף ה-Timings Settings לא מופיע בו: http://www.3dnews.ru/_imgdata/img/2006/07/13/21867.jpg ראיתי באיזה מקום שלחיצה על CTRL-F1 מזניקה תת תפריט עם התזמונים אבל זה לא עובד במקרה שלי. ניסיתי גם לעדכן ביוס לגירסה האחרונה ביותר (F15B) וגם שם זה לא נמצא. מישהו יכול בבקשה לכוון אותי למקום הנכון? ד"א, התקנתי את Easytu…

• 1 תגובה
    • 627 צפיות
  6. שלום לכולם, כשאני קובע על המערכת הנ"ל מחלקים ל1:1 המעבד מופיע לי לדוגמא על באס של 410 והזיכרונות על DDR2-830 כאשר במקור הקיט אמור להיות על 1000, איך אני עושה זאת??האם להגביע מחלקים ל1:1:25 ששם הזיכרונות כן הופכים להיות לDDR-1000 או שלהשאיר את הזיכרונות בקשר ישיר עם המעבד??? הקיט הוא GSKILL 4GB DDR2-1000 PC2-8000. מה עושים על מנת להינות מכל הספק ותפוקת הזיכרונות??האם להשאיר את המעבד על באס של 410-415 ולהגביע את המחלקים או להשאיר אותם כך??? תודה מראש.

• 5 תגובות
    • 626 צפיות
  7. Started by Gil28,

הגעתי עד ל- 418X8.5 עם מכפלת זיכרון 2.0 (1836 מג"ה זיכרון) הכל עובד יפה... הבעיה היא להגיע ל-3.6 מעבר (רציתי להגיע ל-4!) המפרט הוא Q9550, ga-ep43-ds3l, 4gb geil cl4 800mhz וקירור ultra 120E + s-flex הטמפרטרות הם 50 מעלות במאמץ מלא והזיכרונות לא מגבילים אותי (הם רצים גם ב-950 MHZ) המתח למעבד כרגע הוא 1.38 למישהו יש מושג מה הבעייה?

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by xytkhi,

תוכנת הבדיקה היא OCCT מפעיל אותה על MIX תוך 2 דקות בערך המעבד מגיע לטמפ. 65 מעלות והתוכנה מפסיקה למעבד יש קירור סטוק בלבד. מהי הטמפ. הסבירה למצב מנוחה של המעבד - ומאמץ בינוני ..? איך ניתן לקרר אותו יותר טוב ללא קניית גוף קירור חדש? מעבד E8400 לוח אם P5Q PRO * לא התקנתי את כל הדרייברים בלוח האם.. האם זה קשור להתחממותו של המעבד? תודה

• 5 תגובות
    • 625 צפיות
  9. Started by gggil,

יש לי 9500GT עם קירור פאסיבי 256MB והייתי רוצה לעשות לו אוברקלוק. עכשיו בגלל הקירור הפסיבי (40 מעלות במנוחה עם מאוורר של קירור סטוק של אינטל) לא נראה לי שאגיע רחוק עם האוברקלוק אז חשבתי אולי יש איזה קירור שאתם ממליצים לי שאקנה לכרטיס מסך?

• 1 תגובה
    • 695 צפיות
  10. אם אפשר מ סקאיפיסי למארז CM 5 (אם זה משנה)

• 10 תגובות
    • 921 צפיות
  11. Started by nirt,

פעם ראשונה שאני רואה. סופסוף אפשר לדעת איזה משחה הכי טובה http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/thermal-interface-roundup.html

• 3 תגובות
    • 767 צפיות
  12. שלום. אני מחפש קירור ל-Q9550 שיעשה טוב את העבודה, תקציב כ-200 ש"ח. ניתן לחרוג מעט. מתוכנן OC קל - עד 3.5GHZ פחות או יותר (כ-25%). יש כמה מועמדים, לא יודע מה הכי כדאי: Thermaltake Big Typhoon with Silent 120m"m Fan Sunbeam Tuniq Tower Arctic Cooling Freezer 7 זה מה שאני מכיר. אם יש משהו אחר \ טוב יותר, אשמח לשמוע. נ.ב. אם זה חשוב, המארז שלי זה ANTEC 900. תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 543 צפיות
  13. Started by Gil28,

התקנתי את ה- ultra 120 extreme אבל כשבאתי לסגור את הדלת של המארז (enermax phoenix) המאוורר צד מתנגש בקירור ואי אפשר לסגור אותו! יש למישהו רעיון מה לעשות?

• 3 תגובות
    • 745 צפיות
  14. במידה ואין, בנוגע לקירור מים, קראתי מאמרים באתר פה דיי ישנים ונראה לי דברים השתנו קצת מאז. אין שום סיכוי שאני אבנה בעצמי מערכת קירור, חנויות עושות את זה? מה העלויות, והאם זה משתלם? (כלכלית, רעש, עבודת קירור) כל מה מערכות הקירור שראיתי היו מתוסבחות ומבולגנות, יש אולי כאלו יותר מסודרות? ניתן יהיה לסגור את המחשב כשכל הברדק נמצא בתוכו?

15. בדיקת טמפרטורה ע"י EVEREST Ultimate Edition טמפרטורת המעבד בממוצע בלי מאמץ מיוחד = 40 -- 45 טמפרטורת הליבות בממוצע בלי מאמץ מיוחד = 49-55 טמפרטורת הלוח אםהיא : 31-34 מעלות ASUS P5Q PRO מה דעתכם..? תודה

• 1 תגובה
    • 600 צפיות
  16. Intel Pentium 4, 2400 MHz (18 x 133) x (לא להתייחס לX בסוף). המחשב דלוק מהבוקר ושימש אותי היום אך ורק לגלישה באינטרנט, צפייה בפרק אחד של נמלטים, משחקון פוקר עלוב. הטמפ' של המעבד כרגע ע"פ everest היא : 45-47. טמפ' כרטיס מסך geforce 6200 128mb 64bit agp8x : 44-46 טמפ' הארד דיסק: 32 . המחשב מאוד חם יחסית למה שהוא עבד היום (שזה כלום חחח) אני יודע. אבל אני מאמין שזה יכול להשתנות אם אני אשנה את המיקום שלו ואסגור דופן אחת של המארז שפתוחה כרגע... (ד.א לסגור או להשאיר פתוח?). פשוט כרגע המארז יושב בתוך נקיק קטן כזה שלוחנות מחשב, ליד הרגליים אתם בטח מבינים למה אני מתכוון והדופן שלו פתוחה כבר פול זמן ואני לא מתייחס בטח הוא מלא אבק, אני אנקה מחר עם הפאן של אמא ב"נ... הכרטיס מסך שלי נר…

• 1 תגובה
    • 820 צפיות
  17. Started by arkadur,

יש לי מערכת מבוססת על 2180, DS3R, ו2 GB זיכרון של סמסונג (שאת הדגם אני לא זוכר כרגע - במהירות 800 MHZ ) לצערי, אני לא מצליח לעבור את מחסום ה3.1 GHZ עם המעבד הזכרונות עובדים בתדר של 900 MHZ, עם תוספת מתח של 0.1V אומנם הOC מכובד -50 % (יציב לחלוטין - באזור ה29 מעלות במנוחה!) , אבל אני עדיין שואף ליותר ניסיתי להעלות מתחים למעבד, ולצ'יפסט -אך ללא הצלחה.. המחשב קורס לאחר הפוסט PICE נעול על 100 MHZ.. הצעות נוספות? או שמא הגעתי לגבול היכולת של הרכיבים?

• 11 תגובות
    • 870 צפיות
  18. ישנו קירור מוכר ביותר אני מאמין מתוצרת Arctic-Cooling אשר נקרא Twin-Turbo. לפי מה שידוע לי, הוא פועל עם 2 מאווררים קטנים עליו. רציתי לדעת האם הוא מגיע מהקופסא עם אותם 2 מאווררים או רק בתור הקירור עצמו? אם הוא מגיע ללא המאווררים, מה גודלם ואיפה אוכל לרכוש אותם?

• 6 תגובות
    • 642 צפיות
  19. שלום לכולם כאמור עקב השבתה של הקירור סטוק של הכרטיס (שממילא לא היה משהו) זקוק בדחיפות לעזרה במציאת קירור מתאים מהחברות השונות ..... בעקבות ניסיון חיפוש כושל ברחבי הרשת לקירור לכרטיס הנ"ל אשמח גם לקבל עיצות למודינג / שינוי / התאמה של מערכת קירור לכרטיס על מנת שאוכל להמשיך להינות ממנו. אם מישהו נתקל ברשת בפתרון אשמח לקבל קישור או רעיון כלשהו .... תודה לעונים

• 3 תגובות
    • 649 צפיות
  20. Started by ofir5300,

שלום לכולם המחשב שלי אצלי כבר חודשיים הכל טוב ויפה בהתחלה הוא היה שקט וקטלני אבל לפני שבועיים שלושה המחשב התחיל להיות רועש הרבה מעל למצופה,והרבה יותר מקודם לכן כלומר הרעש הוא לא רעש מטורף של מחשב שקשה לו, אבל הרעש מאוד מציק. עכשיו ככה המחשב מטופלל מצוין לא מוזנח לדקה. אני מנקה אבק ושומר עליו טוב. הרכיבים הם רכיבים חדשים,ולא אמורים להרעיש(כך לפחות אני יודע) ניסיתי לברר את מקור הרעש ולא כל כך הצלחתי... מה גם שהמארז שלי מאוד אטום, ואמור להיות שקט, ע"י חסימת רעש שעלול להיגרם בפנים. אבל הרעש מתגבר על המארז. מה עושים? תודה מראש

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. היי כולם אני די חדש בנושא אבל קניתי לי את הלוח הזה ככה שאני לאט לאט אכנס חזק לכל הקטע של OC אז אני משתמש בOCZ 1600MZ 4GB על לוח של ASUS RAMPAGE EXTREME וויסטה 64 ביט קודם כל נתחיל בבעיה קטנה בביוס רשום שתדר על AUTO אבל בPOST אני רואה שהתדר תקוע על 1333 למרות שהזכרונות עצמם הם 1600 כשניסיתי לשנות את התדר ל1600 הכל היה בסדר עד שהוא טען את החלונות ושם קיבלתי חלון כחול... מישהו יודע מה עושים חבל לי על 300MHZ שכבר שילמתי עליהם =\ תודה לעונים

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/thermal-interface-roundup_10.html#sect1 מממ... תמיד ידעתי שהARCTIC SILVER 5 יותר טוב מה2MX ;D לפחות קיוויתי תסיקו את המסקנות שלכם לגביי איזו משחה עדיפה

• 0 תגובות
    • 844 צפיות
  23. קניתי את לוח אם GA-EP43-DS3L של חברת GYGABYTE ומעבד E8400. (תושבת 775) רציתי לדעת אם אני יכול להחליף את הקירור שמגיע עם המעבד בקירור Freezer 7 Pro? (מבחינת מקום פיזי)

• 4 תגובות
    • 508 צפיות
  24. Started by assaf181,

שלום, אתמול המאוורר של ספק הכוח שלי שבק חיים. איך אני בודק מה הטמפרטורה של ספק הכוח? אם זה משנה, הספק ג'נרי עד כמה שאני יודע. תודה רבה. עריכה: עכשיו שמתי לב שיש פורום ספקים, אשמח אם תעבירו לשם.

• 2 תגובות
    • 551 צפיות
  25. המאוורר הנוכחי הוא על הפנים (מרעיש ) ואני רוצה להחליף אותו. השאלה היא כזאת אין לי מושג איזה דגם לבחור א' וב' האם יש איזושהי הגבלה בגודל האם 120MM יכנס? אני לא עושה OC אין לי בעיה של מקום במארז, כל מה שמעניין אותי הוא למצוא מאוורר שקט. נ.ב האם מדובר בהתקנה מסובכת ?

• 3 תגובות
    • 771 צפיות

דיונים חדשים בפורומים