אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
אני יודע שאתם לא יכולים לגלות את העתיד אבל חשבתי שאולי כן חחח סתם חשבתי אולי תוכלו לנחש בערך, זה המקרה: היום ישבתי איזה שעתיים לחתוך צלעות לזכרונות של הכרטיס מסך מאלומיניום שהיו לי מאיזה מחשב ישן ושמתי עליהם 2 מאווררים קטנים שתופסים בדיוק את כל הגודל של הצלעות ושמתי עוד מאוורר 80 מכוון עליו ועוד אחד קטן גם על הכרטיס מסך ועכשיו יש לי כאלה דברים שחורים במשחקים (ניראה לי שקוראים לזה ארטיפקטים) והגעתי לאותה תוצאה באוברקלוק לפני ששמתי את כל הקירור הזה זה הגיוני???? ד"א יש לי כרטיס FX 5200 והמהירות זיכרון עכשיו עומדת על 393 והמהירות מעבד על 320 אבל שאני מעלה את הזיכרון והמעבד(של הכרטיס מסך כמובן) אז רק הזיכרון עושה בעיות ארטיפקטים המעבד לא עושה אבל אני פוחד שאני יגזים באוברקלוק…
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זאת ההודעה ראשונה שלי בפורום אז אני מכווה שאני עושה הכל נכון ומפרסם במקום המתאים. הטמפ' שלי גם במנוחה וגם במאמץ מאוד גבהות תמונה: http://i54.tinypic.com/rkc2ty.png מפרט: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2042342 המחשב לא משחשב חדש (כמו שאפשר לראות...), קירור סטוק, התדר של המעבד שלי 2.4 כי ככה הוא בא אם הלוח אם (bus-266) ולא רצתי להעלות אותו כי גם ככה הטמפ' ממש גבוה. תודה מראש עריכה: שכחתי להוסיף אני משתמש בTj Max=100 בrealtemp
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מדובר בלוח אם Asus P4T-E עם מעבד פנטיום 4 1.8A מהו טווח הטמפרטורות הסביר למעבד וללוח האם? Sisoft Sandra מדווחת על 30 מעלות ללוח האם ו-33-38 למעבד. האם זה תקין? תודה.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בוקר טוב לכולם יש לי מעבד 8400,ללא אובר קלוק,כעת קראתי פה באחד התראדים שהטמפ של המעבד הנ"ל הוא עומד על כ 18 מעלות הייתכן דבר כזה,אותו מעבד אצלי עומד על כ 35 מעלות עד 40. האם הוא אמור להיות באמת על 18 מעלות?? חייב לציין כי החלפתי קירור למעבד מהסטוק,וכעת יש לי נינגה שיסטה 2 פלוס עם המאורר. מה דעתכם?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך הקירור הזה ל AMD 3000+ 939 ? Igloo 7300 CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 ואם עדיף לקנות מעבד BOX עם אוורור של AMD ? זה חשוב תודה וזה די דחוף ..
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום... אני מת לקנות/להכין קירור מים... ובקניה הכי זול(מן הסתם מה שאני מחפש) עולה 610 שקל ואני רוצה לדעת כמה יעלה לי לבנות מערכת קירור הכי פשוטה... כמובן פלי פגמים פשוט שתהיה פשוטה... או קיי אז ככה עשיתי רשימה של מה שאני צריך לזה... 1 מאורר 120 יש... 2 רדיאטור מים ... אבא שלי יבדוק של אופנוע יד שניה... 3 3 מטר צינור מים עמיד 65 מעלות 9 שקל... 4 משאבת מים יש לי של אקווריום.. שקניתי אני מקווה שזה יהיה טוב אני יצלם לכם בהמשך את זה.... 5 כלי מים.. עולה 100 שקל .... 5 אינץ' משהו כזה... 6 בלוק מים 275 שקל... מemp.... סה"כ בלי הרדיאטור 384 שקלים חדשים של ישראל....
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם. יש לי מארז אורורה של ג'יגהבייט ואני רוצה לשים לו מערכת קירור מים כדי לשמור על יציבות ומהירות איזה מערכת קירור מים מומלצת במחיר זול כדי שתקרר לי את כול המחשב (ולא רק את הזיכרונות או כרטיס המסך..) תודה רבה על עזרתם
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=376302.msg3242006#msg3242006 קניתי את הכרטיס מסך , אך הוא רועש יחסית .. המאוורר עובד תמיד על המקסימום גם כשהוא לא משחק וקלוקים נמוכים. המאוורר מוגדר על מצב אוטומטי וגם כשאני עושה על מצב ידני ומוריד את המהירות ל20% זה לא עוזר, למי שיש הכרטיס יכול להגיד אם גם המצב אצלו דומה? השקט מהמחשב נורא חשוב לי כי אני לא מסוגל לישון עם קצת רעש . אם אני ינתק את המאוורר שבתוך הקירור מהכרטיס ויחבר מאוורר 80 על הקירור (שקט וחלש עד 1000 RPM) זה יספיק? יש לציין שהטמפ' במנוחה היא על 31 בממוצע והמארז שלי מאוורר בצורה טובה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לא כל משחק . אבל בתוכנה 3DMark06 דקה אחרי נתקע. אבל המעלות 40 ומאמץ גג 48 . כתבתי במפרט בצד לכמה עשיתי ושם כבר נתקע . אבל לא העליתי בהרבה. כרגע החזרתי למצבו הרגיל שבא עם OC מהמפעל. [move]למה זה קורה ?[/move]
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה להרביץ OC בינוני פלוס לצרכי שימוש ארוך טווח ל-E6500 של אינטל. הלוח שלי הוא Gigabyte P35-DS3L שעשה עבודה יפה ב-OC עם ה- E2160 שהיה קודם. זכרונות 800 MHZ ספק Antec Neo 430 קירור Thermaltake Max Orb בינתיים העליתי באס ל-300 ושמתי מחלק זכרון 2.5 (ככה שהזכרון עובד ב-750 מה"צ) - עם המכפיל X11 אני מגיע לתדר עבודה של 3300 MHZ. השארתי את המתחים באוטומט ובעומס (עם ORTHOS) המעבד מגיע לטמפ' של 66-67 מעלות, במתח 1.385V (אוטומט בביוס, כאמור). האם אפשר להעלות תדר ולהוריד טמפרטורה עם מתחים גבוהים יותר למעבד? קראתי אפשהו שלא מומלץ לליבות 45nm לעלות ל- 1.4V אולי להוריד את המכפלה ולהעלות תדר יעזור? אנא עזרתכם, תודה
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לחבר שלי יש Asus P4PE Intel 2.533Ghz עכשיו במשך תקופה ארוכה כל פעם שהוא מפעיל ישום כבד ה-PC-Speaker מתחיל לצפצף לפי החוברת של ASUS זה מראה על בעית התחממות היה לו היטסינק של evercool שהוא קיבל מ-KSP (כמובן שהם לא נותנים אינטל מקורי) החלפתי לו היול לזלמן 7000 והמחשב עדיין מצפצף כשהוא התחיל לצפצף המעבד היה על 43 מעלות לפי ה-asus probe מה הולך פה?!
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב דו ליבתי של אינטל 1.86GHZ, המארז בסיסי וכל החבילה מסביב מאוד סטנדרטית בנוסף כרטיס גרפי NVIDIA GF7300 GS עם קירור סטנדרטי (פסיבי) שבא עם הקניה טמפ. מנוחה של הכרטיס הגרפי היא 70 מעלות ובזמן משחק 85-90 בהקשר זה יש לי 2 שאלות: א. מצב זה מזיק למחשב שלי ? (ז"א כל שאר החלקים פרט לכרטיס הגרפי) ב. במידה ואני רוצה לסדר את זה מה עדיף: 1. להשקיע ~150 ש"ח בקירור 2. לקנות כרטיס מסך חדש ב 300-500 ש"ח שכבר יהיה מצויד בקירור (או שלא יהיה ???) תודה נ.ב. אני לא גיימר, אבל משחק לפעמים (רק ש GUITAR HERO 3 ירוץ ...)
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התקנתי את התוכנה Everest והיא מראה לי שהלוח אם שלי טמפ' 90 מעלות מה לעשות?
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אחרי שהרכבתי את הרשת על מארז ה 3D AURORA 570 זה עזר קצת בקירור המחשב אבל עדיין לא מספק אותי : יש תמונות של מפרט המחשב והטמפרטורות ותמונות של המחשב עצמו כל זה בכדי שתעזרו לי .. אני צריך כל אפשרות שיש לכם בראש בכדי לקרר יותר טוב את המחשב מה שאני יודע שאני חייב להחליף את המאווררים המקוריים של המארז כי האם ממש אבל ממש עצלים ואני צריך המלצה למאווררים שמכניסים/מוציאים הרבה אוויר אבל שיהיו שקטים מאוד תסתכלו בתמונות ותגידו מה לדעתכם כדאי לשעות ?? ( ההארדדיסק והכ.מסך מאוד חמים למשל) [attachment deleted by admin]
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום!! הקירור שחשבתי להביא לכרטיס BFG 7800GTX שאני הולך להביא מחו"ל בקרוב ;D הוא BigWater של טרמלטייק שמעתי שהקירור לא מי יודע מה אבל לדעתי הוא יהיה די טוב על הכרטיס מסך !! רציתי לשאול מה אתם תגידו ? התקציב שאני מוכן להשקיע לגבי זה הוא נע סביב התקציב של הביג וואטר משהו כמו 500-700 חשבתי עליו כי זו עסקה די טובה לקחת אותה ב-500 שקל מהדובים כשהכל כבר בפנים (בלוק, משאבה ורדיאטור) אם יש לכם להציע לי משהו אחר אני אשמח לשמוע !! נ.ב. הקירור הוא לOC
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי ח'ברה ויום טוב... כבר הרבה זמן שאני מנסה לבצע OC מעולה ומדוייק וזה לא בדיוק יוצא לי משום מה... כעיקרון אני נמצא עכשיו אל מתח של 1.370 ל- VCORE ובשאר המתחים לא נגעתי בכלל... עכשיו יש לי פונקציה שנקראת Multi-Steps Load-Line ויש לי בה אפשרות לכבות אותה הוא להדליק ולבחור באחת מהרמות הבאות מי 1 עד 10 עכשיו להשאיר את זה כבוי? ואילו תמונות של בדיקה PRIME 95 1 דרך אגב למה פה זה מראה לי 1.260 במתח? ועם תסתכלו ב- HWMONITOR זה כאילו נע בין 1.260 ל- 1.320... אבל אני בכלל הגדרתי בביוס 1.370 והנה כמה תמונות של הביוס: [table][tr][td][/td][td]מידת התמונה שונתה. לחץ על כאן כדי לצפות בתמונה בגודל מלא. מידת התמונה המקורית הינה 3264x2448 ומשקלה 3136KB.[/td][/tr][/table] 2011-09…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. המפרט הוא. Motherboard Name Gigabyte GA-EP45-DS3R CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E8500 מארז Cooler Master 2 מאווררים וגודל. 1 מקדימה מכניס. 140M 1 מאחורה מוציא 120M 2 בדלת הצדדית מכניסים. 140M 120M 1 למעלה מוציא 140M תמונה מ AIDA64 ו HWMONITOR
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז יש לי פה מחשב ישן שאני רוצה להתנסות עליו בOC. המפרט: INTEL E5400 2.7GHZ GIGABYTE G31M-ES2L GAINWARD NVIDIA GEFORCE GT220 1024MHZ KINGSTON 2GB RAM 800MHZ ספק ג'נרי (נראלי) ZUES 520W http://meaks.co.il/index.php?route=product/product&product_id=83 - הספק אני רוצה לעשות למעבד ולכרטיס מסך OC. לכרטיס מסך יש לי את ExpertTool של GAINWARD. מה אני צריך למעבד? עד כמה למשוך את הכרטיס מסך וכמה את המעבד? הם בכלל בנויים לזה? אני לא מתכוון להוציא לו את המיץ פשוט ללמוד את זה.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני באמצע OC למעבד שלי התדר המקורי שלו הוא 2.83 והעלתי ל3.4 אבל בבדיקה אצל OCCT היתגלת בעיה בCORE 0,מה כדי לעשות?. כמו כן הטמפרטורה לא גבוהה,למרות ששמתי לב שבליבה אחת הטמפרטורה שלה גבוהה משל האחרות...( אבל לא בהגזמה).
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום חברה. אני כרגע מתלבט בין משחות תרמיות כמו Arctic Silver 5 וCeramique 2 אם נקח בחשבון שלא עשיתי אף פעם מה שאני עומד לעשות, איזה משחה עליי להשתמש? האם לקחת Ceramique 2 כי זאת לא מוליכה חשמל במידה ואני אשים יותר מדי? אני לא רוצה לחשמל רכיבים. עכשיו בדבר עטם נחושת. זה פתרון יותר יעיל מאשר רפד תרמי אבל נראה לי לא קל למצוא אותו בארץ ולכן חשבתי להוסיף למשלוח הקיים שלי בארה"ב. האם מישהו משתמש בעטם תרמי ויודע איפה להשיג בארץ? האם אתם יודעים אם יש הבדל בין לקנות עטם תרמי מסין או מאה"ב? אני צריך במידות 20 מ''מ X 20 מ''מ X 0.5 ממ או 0.8 מ''מ אולי כמו זה אפילו. היה מומלץ להשתמש בעטם נחושת על שבבים כמו כרטיס מסך ומעבד. כשפירקתי מחשב נייד, היה רפד תרמי רק על שבב אחד ולשאר היתה משחה…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יש ברשותי Celeron 1.7GHz עם לוח אם של ASUS מדגם P4S533-VM עם מאוורר של Intel למעבד ועוד אחד למארז.... מה האפשרויות שלי וכמה רחוק אני יכול להגיע ?
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה לשים מאוור על כרטיס המסך שלי הוא ניהיה ממש חם הכרטיס הוא geforce 4 64 mx 440 אייך אני מתקין עליו מאוור? מאיפה אני משיג את המאוור ?
-
- 17 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכוש מאוורר למעבד i7-2600K ואני מתלבט בין הדגמים : Noctua NH-U9B SE2 Scythe Ninja 3 Rev.B SCNJ-3100 איזה מהם עדיף ? המחיר (לפחות ב KSP) זהה. אשמח להמלצותיכם.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מודולי ה-TEC הנמכרים היום מורכבים למעשה מיחידות פלטייר + כרטיס בקרה על מהירות המאוורר ופעילות ה-TEC + רדיאטור ומאוורר. אני עובד עם קירור אוויר TRU120EX ומאחר וטמפ' החדר בקיץ הזה אינה יורדת מ-30 מעלות, חשבתי לשפר את המצב עם: לינק למוצר : http://www.petrastechshop.com/2250tec1.html הרעיון הוא לפרק את גוף הקירור, להכניס את ה-TEC בין המעבד לגוף הקירור ולהצמיד. את ה-TEC אפעיל באופן קבוע (המחשב כל הזמן ב-LOAD מלא) ע"י ספק חיצוני שיופעל ע"י ממסר כשהמחשב מופעל. יתכן שאבצע UNDERVOLT כי אין לי ענין ב-OC של מעל 3.6GHZ. כיום אני על 2.8GHZ יציב 24/7 על עומס מלא (טמפ' של כ-60 מעלות). החיסרון היחיד ב-TEC שאני מוצא הוא בעלות חשמל גבוהה. פרט לזה, אני לא מוצא בעיה טכנית - אני עובד עם…
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מה אתם חושבים? זה לסוקט A . ולא משנה הרעש ו כן אני מתכוון לעשות אןברקלוק... משאו כמו 500MHZ או 600MHZ נוו מא אתם חושבים?
-
- 19 תגובות
- 1.2k צפיות
-