עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Blah?,

זאת ההודעה ראשונה שלי בפורום אז אני מכווה שאני עושה הכל נכון ומפרסם במקום המתאים. הטמפ' שלי גם במנוחה וגם במאמץ מאוד גבהות תמונה: http://i54.tinypic.com/rkc2ty.png מפרט: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2042342 המחשב לא משחשב חדש (כמו שאפשר לראות...), קירור סטוק, התדר של המעבד שלי 2.4 כי ככה הוא בא אם הלוח אם (bus-266) ולא רצתי להעלות אותו כי גם ככה הטמפ' ממש גבוה. תודה מראש עריכה: שכחתי להוסיף אני משתמש בTj Max=100 בrealtemp

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by godisme171,

לחבר שלי יש g-force 2 mx 200 או משהו כזה אז בקיצור נפל לו גוף הקירור מעל הליבה אז הוא לא ידע מה לעשות ואז אבא שלו הגיע וחשב על רעיון הוא שם דבק מגע על הליבה והגוף קירור והדביק את זה נשפכתי מצחוק ששמעתי את זה

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by shainov,

שלום לכולם, סוף כל סוף התחדשתי בכרטיס הנ"ל. רציתי לדעת לגבי OC נמוך-בינוני לכרטיס (גירסא הרגילה ולא הTOP),כמו טמפ' מומלצות (ראיתי בפורומים השונים שהיא לא צריכה לעבור את ה70 מעלות) *הורדתי את GPU TWEK BY ASUS אך הכרטיס במאמץ עובר את ה70 מעלות (בבדיקת פורמארק ועוד תוכנות) ואז אט אט התוכנה מאפשרת למאוורר להתחיל להגביר סיבוב ועד שהוא מגיע ל 60% ומעלה המעלות מתחילות לרדת-יש לציין כי פרק זמן לא מבוטל הכרטיס נמצא סביב ה72-74 מעלות עד שהמאורר עובר 50-60% ואז הכרטיס יורד למתחת ל62. קצת נתונים על OC שעשיתי כרגע: GPU BOOST CLOCKS-1120 MEMORY CLOCK-6190 חייב לציין כי הוא לא מראה ארטיפקטים/קריסות וכד' במשחקים ובתוכנות מאמץ (מעל שעתיים בדיקה) מס' שאלות: -מה המלצתכם לגבי הכרטיס הנ"ל-האם…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by SixKiller,

נגד של 5W של 10 אום ו..זהו בעיקרון קודם כל ... נשרף לי לד.... הדגל הגדול של שחור כולו... וגם בכלל הנגד לא חם בכלל... הוא אמור להיות חם והוא לא חם יכול להיות שהוא נשרף... תודה על העזרה... ד"א זה פתאום נהיה ככה.... ככה סתם עריכה: אנהי מצטער פשוט שיגעו אותי פה ממש שיגעו... בקיצור נשרף הלד... ואז לא עובד לי כלום והנגד לא חם בכלל אז אני חושב שהוא נשרף.... leds 30 mm החיבור הוא ל5V הלדים 3V זהו ותודה עריכה 2: למה בכלל היה צריך להישרף...? והנגד נשרף באמת כמו שחשבתי?

• 19 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by Ran B,

תראו ללכת עד לאזור התעשיה ולהתרוצץ ולחפש מקדח כוס זה די קשה ואין לי כוח לזה.. ועוד בכלל זה יחסית יקר לפתרון ש"גילתי".. הלכתי להום סנטר..קניתי דיסק למקדחה שמסוגל לחתוך בקלות פלדה ומתכת כלשהיא.. וקניתי משייפים למקדחה.. לקחתי את המארז של עכשיו..במלאה אני מקבל חדש עוד שבוע...(D:) ועשיתי ניסוי נגיד שאני עושה חור בצד הדלת איך אני אצליך לעשות אותו טיפה עגול ויפה.. פשוט מאוד..חתכתי בשניות קו ישר... ואם המשייפים עגלתי פה ושם..(כמובן שרוצי לחתוך קו ישר די קטן שאני עשה את זה באמת..) וזה יצא פשוט וקל ישר ויפה.. אפשר גם לעגל רק את הפינות והחור יהיה ריבועי עם פינות עגולות וזה יחסום ממש טיפה את המאוורר ככה שזה לא משפיע.. (לפי ידעתי..).. אבל בקיצור אני מרוצה שהצלחתי למצוא פתר…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. אאני קונה מחשב ואני לא יודע איזה מאוורר לקנות כדי "להפוך" את המעבד ל amd 2800 ומעלה חשבתי על וולקנו 8 אבל השאלה היא עד איזו מהירות של מעבד אני יגיע איתו בערך??? ועד איזו מהירות אני יגיע עם וולקנו 11 בערך??? תודה לעוזרים!!!

• 23 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by Pancakes,

היי, אני צריך המלצה למשחה טרמית, עבור i5-2400 עם קירור סטוק אם זה משנה, לא משהו מיוחד העיקר שיעבוד. תודה.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  8. Started by 12ewe,

יש לי בעיות עם הטמפרטורה של המעבד מאז שקניתי את המחשב 38-45C במנוחה זה גבוהה מאוד וכשהוא במאמץ בכלל מגיע ל100C מה שלא אמור לקרות אחרי בירורים החשב יכבה את עצמו רק שהמעבד יגיע ל126C הכל היה נראה לי מאוד מוזר. אז לקחתי קטורת ובדקתי את זרימת האוויר במארז,יש לי קירור מים של קולר מאסטר 240MM ומאוד מוזר שהמעבד יגיע לרמות כאלו והתחממות כזאת מהירה,אפילו רק שאני פותח משחק זה קורה(וכדרך אגב לא בוצע שום אוברקלוק למחשב בשום צורה כלשהי) אז עברתי עם הקטורת לייד כול המאווררים וגילתי ששבעצם המשאבת מים מוציאה אוויר החוצה וכל שאר המאווררים מכניסים אוויר פנימה זה נראה לי מאוד מוזר שהמשאבת מים צריכה לקחת את האוויר מבפנים ולא מבחוץ. מישהו יכול לעזור לי אפילו בצאט בטלפו…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by barzanger,

רכשתי קיט קירור מיים יד שנייה מהלוח פה באתר ב 100 שקל הקיט של גיגהבייט עכשיו הקיט כנראה עמד תקופה ללא פעילות ולכן יש מעט קורוזייה שמתי חומר נגד והכל יצא והברק נראה כמו חדש השאלה שלי האם אני יכול לשים את החומר הזה ולתת למערכת לעבוד קצת זמן שיעבור בכל המערכת שאלה נוספת זה היא האם מיים מזוקקים לא יעשו קורוזייה שוב והאם הם יותר בטוחים במקרה של נזילה? שאלה אחרונה אני רוצה להוסיף עוד בלוק נוסף למעבד בלוק לציפסט (P45) כמה עולה בלוק כזה והם המשאבה תחזיק?

• 22 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by jackass,

מישהו עשה\מכיר מדריך איך לעשות שלט רחוק ומקלט למחשב? ראיתי פעם אחד פשוט אבל אני לא מוצא אותו אני מוצא רק מסובכים כאלה...

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. הכרטיס שלי מגיע אופן קבוע ( במשך חודשים...) תוך כמה דקות ל-69 מעלות C ונשאר כך כל זמן פעילות המחשב, בשעה שכל יתר רכיבי המחשב לא עוברים את ה-40 המעלות מקסימום. האם מידת חום כזו עבור כרטיס NVIDIA GeForce 8400GS תקינה או לא ? עלי לציין, כי מעל פני השטי לא מורגשת שום בעיה בתיפקודו.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by nestt8,

נגיד יש לי מארז ואין בו מאווררים ואני יכול לשים שלושה מאווררים,איפה עדיף למקם אותם? אני מתלבט בין שניים מקדימה של12ס"מ שמכניסים אוויר ועוד אחד מאחורה של 12ס"מ שמוציא אוויר לבין- מאוורר אחד של 12ס"מ מקדימה שמכניס אוויר,מאוורר אחד של 12ס"מ מאחורה שמוציא אוויר ועוד אחד של 18ס"מ למעלה שאין לי מושג מה עדיף להכניס או להוציא. איזה מהם ייתן את הקירור הטוב ביותר? ואתם מוזמנים להצעות עוד הצעות.

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. שלום ! יש לי מפרט כזה: A64 3000+ ASUS A8N E KINGSTON VALUE CL3 + TT BIG TYPHOON הגעתי עם המעבד לתוצאה של 2660 יציב ו- 2694 לא כ"כ יציב הורדתי מחלק זיכרון ל- 133 העליתי מתח ל- 1.55 בביוס (למרות שכל התוכנות מזהות 1.58 משום מה) השארתי מכפלה על 9 הטמפרטורות שלי מצויינות, 25 במנוחה הורדתי מבפלת HT ל- X3 הבעיה היא שאני לא מצליח לעלות יותר מזה וקשה לי להאמין שהמעבד לא יכול יותר מזה (לא ידוע לי הסטפינג) קניתי את הקירור הזה ואת הלוח הזה במיוחד בשביל אוברקלוקינג ואני מאוד אתאכזב אם אני לא יצליח להמשיך מישהו יודע מה אני יכול לעשות בשביל לנסות ולהעלות את המהירות של המעבד ? תודה רבה, זה ממש ממש חשוב לי.

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by daniel0089,

יש לי מעבד של אינטל E6300 1.86Ghz, כרטיס 88GT,3GB זכרון וכו'... השאלה שלי האם כדי לי לעשות OC למעבד שלי? זה מסובך יותר מלעשות OC לכרטיס מסך (כי לפי המדריך זה נראה כך..)?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. טוב אני לא יודע אם זה מתאים לפה או למודינג אבל אם לא אז לעביר אז שמעו אני רוצה להכין לעצמי מערכת מים מחלקים של מכוניות למעבד ולכרטיס מסך אז חלקים זה לא בעיה אז החלטתי שהמערכת תהיה מחוץ למחשב במארז ניפרד ביגלל שאין לי הרבה מקום (MID TOWER) וגם יותר קל להכין אותה מחוץ למארז וגם יותר יפה (לדעתי) אז בהתחלה חשבתי נעשה 2 רדיאטורים ששתיהם יהיו עם שתי מאווררים של 80 רדיאטור לכל חלק אבל לא יהיה מקום (לפי הסירטוטים שלי) להכל ואני רוצה לשים גם ספק בישביל להקל על המערכת אז אמרתי נלך על רדיאטור עם 3 מאווררים מה אתם אומרים זה יספיק לשניהם? אני לא מתכנן OC ממש גדול בסך הכל עד לאיפה שהמעבד יקח אותי (כנ"ל לגבי הכרטיס מסך) ועוד שאלה אתם חושבים שמשאבת דלק תהיה מספיק טובה? ו

16. Started by et_gershon,

אוקיי השאלה עם אני רוצה לנקות את המאווררים במחשב אני צריך להאריק את עצמי ואני מתכוון ניקוי אבק עם מברשת!

• 26 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by rony1880,

היי היי , לא היתה לי ברירה , בסוף הצמדתי את הקירור הארוך (זה שתופס 4 זיכרונות בשורה) עם פד רך שהוצאתי מהקירור שיש בקירור של הגשר הצפוני מלוח אם חדש אבל פסול , בלוחות האלא של גיגבייט יש מיתחת לכל קירור פדים גמישים אבל שהם קצת דביקים , עשיתי מין מוד כזה , חתחתי מרובעים קטנים מהפד והצמדתי לכל 4 הזיכרונות , לקחתי דבק פרופוקסי (דבק שמערבבים ביד כמו פלסטלינה משתי חומרים ) ושמתי נקודה בצד של זיכרון צדדי , לאחר זאת הצמדתי את פלטת הזיכרון הארוכה לאחר שהסרתי מימנה את הפד המקורי שבא מהיצרן ,עד שאלומניום היה נקי לחלוטין , לאחר שראיתי שהכל מהודק טוב , הרצתי OCCT למשך 10 דקות , בחדר ממוזג קיבלתי 60 מעלות מקסימום בבדיקת כרטיס המסך. אני מקווה מאוד שזה יחזיק מעמד , אין סיכויי שהפלטה טיפול…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by -Z-,

שלום לכולם, יש להוריי מחשב מאוד ישן אל תצחקו פנטיום 4 פרסקוט 3 גהץ שיושב על לוח אם מסוג msi rc410m הוא עושה את עבודתו נאמנה אך לצערי הוא מרעיש ברמות קשות - אני די חושד במאוורר של המעבד (מאוורר של טרמנטייק ישן). הרצתי everst ובדקתי נתונים.. תראו בעצמכם: לוח אם: 51 מעלות-50 מעלות מעבד: 63 מעלות-57 מעלות הרד דיסק 1: 49 מעלות הרד דיסק 2: 45 מעלות הרד דיסק 3: 48 מעלות מהירות מאוורר של מעבד: 2508-2458 RPM. מה דעתכם? הוא מרעיש כמו טרקטור, יש מאוורר מקדמת המארז ומאוורר בגב המארז אחד מכניס אוויר והאחר מוציא. אני זקוק לפתרון כלומר למאוורר עליו אתם יכולים להמליץ למעבד שיעשה את העבודה נאמנה ולאורך זמן - רצוי פחות ממאה שקל, בדקתי כבר בזאפ אבל לא ננעלתי על אחד ורציתי לשמוע מ…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by nore0,

לא ידעתי שיש כזה גדול http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=55_140_1319_2083 הוא לוקח הרבה חשמל ? ואיך הוא מבחינת הקירור ?

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. שלום חברה. אני כרגע מתלבט בין משחות תרמיות כמו Arctic Silver 5 וCeramique 2 אם נקח בחשבון שלא עשיתי אף פעם מה שאני עומד לעשות, איזה משחה עליי להשתמש? האם לקחת Ceramique 2 כי זאת לא מוליכה חשמל במידה ואני אשים יותר מדי? אני לא רוצה לחשמל רכיבים. עכשיו בדבר עטם נחושת. זה פתרון יותר יעיל מאשר רפד תרמי אבל נראה לי לא קל למצוא אותו בארץ ולכן חשבתי להוסיף למשלוח הקיים שלי בארה"ב. האם מישהו משתמש בעטם תרמי ויודע איפה להשיג בארץ? האם אתם יודעים אם יש הבדל בין לקנות עטם תרמי מסין או מאה"ב? אני צריך במידות 20 מ''מ X 20 מ''מ X 0.5 ממ או 0.8 מ''מ אולי כמו זה אפילו. היה מומלץ להשתמש בעטם נחושת על שבבים כמו כרטיס מסך ומעבד. כשפירקתי מחשב נייד, היה רפד תרמי רק על שבב אחד ולשאר היתה משחה…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  21. מה דעתכם, הציעו לי להחליף את ה- XP1800 0.18m הישן והמתחמם שלי ומאה שקלים תמורת XP1700 0.13m חדש וקריר ( כמובן לצורך OverClocking ). מה דעתכם על העסקה הזו - שווה ? אנא אימרו לי מה אני צריך לדרוש או לשים לב לגבי המעבד החדש... מבחינת (איך אני מזהה שזה ה- 0.13m החדש ולא הישנים ? איזה סטפינג כדאי ? וכו'... ?) תודה מראש, גיא.

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. אני ממש חדש בבעולם של המהרות. לפני שקניתי את הכרטיס מסך החדש שלי בכלל לא הייתי צריך OC, אבל הגעתי כרגע למצב שיש לי טיפה צוואר בקבוק. אני לא מצפה להגיע למהירויות מטורפות בגלל שאני נשאר עם הקירור סטוק של המעבד. כרגע במארז יש 3 מאווררים נוספים: 2 של 8 אינצ'.. אחד מכניס אחד מוציא (מכניס לכיוון המעבד/מוציא יושב מתחת לספק), ומאווור 4 אינצ' שיושב על הגשר הדרומי. (מצרף טמפרטורות ומתחים נוכחיים) לכמה המעבד יכול להגיע? ואיך בדיוק אני עושה את זה? תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by homei,

שלום. המפרט הוא. Motherboard Name Gigabyte GA-EP45-DS3R CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo E8500 מארז Cooler Master 2 מאווררים וגודל. 1 מקדימה מכניס. 140M 1 מאחורה מוציא 120M 2 בדלת הצדדית מכניסים. 140M 120M 1 למעלה מוציא 140M תמונה מ AIDA64 ו HWMONITOR

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by iakovl,

אני שוקל עכשיו את הKuhler H2O 620 בתור פתרון קירור מיים זול שנועד לפתור בעיה קלה קשה מאוד למצוא גופי קירור שיכנסו למארז וללוח אם החדשים שלי

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=376302.msg3242006#msg3242006 קניתי את הכרטיס מסך , אך הוא רועש יחסית .. המאוורר עובד תמיד על המקסימום גם כשהוא לא משחק וקלוקים נמוכים. המאוורר מוגדר על מצב אוטומטי וגם כשאני עושה על מצב ידני ומוריד את המהירות ל20% זה לא עוזר, למי שיש הכרטיס יכול להגיד אם גם המצב אצלו דומה? השקט מהמחשב נורא חשוב לי כי אני לא מסוגל לישון עם קצת רעש . אם אני ינתק את המאוורר שבתוך הקירור מהכרטיס ויחבר מאוורר 80 על הקירור (שקט וחלש עד 1000 RPM) זה יספיק? יש לציין שהטמפ' במנוחה היא על 31 בממוצע והמארז שלי מאוורר בצורה טובה.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.