עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by segsho333,

אני רוצה להסיר את המשחה הסטנדרטית שבאה עם ההיטסינק ורציתי לדעת אם אציטון 90% יספיק. צריך יותר מרוכז או שאולי בכלל אלכוהול? ומה ההבדל אם יש בין החומרים? תודה ;D

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. לאחרונה רכשתי נייד דל 5110 , I7 2670qm , 8GB וכרטיס GT525 , וכאחד שאוהב ל"שחק" עם המחשב הפעלתי את Msi afterburner בשביל לראות כמה אני יכול למתוח את יכולות הגראפיות של הנייד.. בתמונה הראשונה במצב סטוק , 600/1200/900 ובתמונה השניה לאחר OC לתדרי 550M , שהם 740/1480/900 אבל את הזיכרון משכתי מ900 ל 1060 לא עשיתי מבחן לCPU כי לא היה שינוי... הבדיקות נערכו במצב ENRTY בגלל שהרזולוציה של המסך לא גבוה מספיק בשביל P (אולי אני אנסה מחר על מסך חיצוני) אשמח לתגובות [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by TeaTime,

יש לי ספק חלש ואני לא רוצה להעמיס עליו איזה קירור פסיבי יעזור לקרור?

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. שלום לכולם, אני צריך המלצה למאוורר 120 מ"מ אחורי למארז, שקט ככל האפשר שעדיין עושה עבודה סבירה, שלי עושה רעשים של מסור גם אחרי ניקוי מסיבי (לחץ אוויר). תקציב לא כזה קריטי, אני מעריך שזה לא יעלה מעל 100 שקל. נתוני מחשב : GIGABYTE GA-965P-DS3 LEADTEK PCI-EX WINFAST GeForce PX7600GT TDH 256MB DDR3 128 BIT (קירור פסיבי) INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) COMPUCASE CI-6A19B-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN טמפרטורות לפי החיישן (אני בספק לגבי הדיוק של זה): טמפרטורת מערכת בממוצע 35 מעלות. טמפרטורת מעבד בממוצע 45 מעלות. תודה מראש לכל העוזרים.

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שלום. אני מנסה ללמוד מעט את המקצוע (: באתר ויקיפידה, נרשם שהמתח המקסימלי עבור המעבד שלי (Phenom II X4 840) הוא 1.4V. הנה: השאלה שלי היא האם זהו הערך המסקימלי אליו אני רשאי להגיע (ז"א - זהו המקסימום שהמעבד יכול לקבל). השאלה שלי מגיעה מכך שבאתר הבא (http://www.overclockers.com/Phenom-X4-840-Review) שמתי לב שהכותב העלה את המתח ל 1.572V. (בעוד שערך ברירת המחדל - "stock" - הוא 1.296V) הנה תמונה מהאתר:

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by iakovl,

קיבלתי את הSPIRIT היום אלי חמוד, כבד. היום או מחר אני אחבר אותו ואז יהיה יותר מה לומר בנתיים ממבט ראשון * כבל ארוך בצורה מגוכחת. * כבד מאוד יחסית לקירורים אחרים לNB * חיבור מוזר ללוח אם (יעיל אבל מוזר) מקווה שלא יהיו בעיות עם הלוח שלי

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. ואני שואל על מיקום מומלץ מדוייק ל : 1. הארדיסק , SSD - עליו או מתחתיו .... מגע ישיר ? 2. זיכרון - בהתחשב שהזיכרון עטוף בסוג של קירור זיכרון ... ללא מאווררים. 3. האם בכלל דרוש לשים ללוח אם ומעבד ? -הרי הם מגיעים BUILT IN. 4. כרטיס מסך ? האם יש עוד רכיבים שמומלץ לפקח עליהם ? המלצות נוספות בעיניין ופניני חוכמה יתקבלו בברכה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. לקחתי מאוורר של TT 90 ועשיתי לא טפסים מפח כדי שיתחבר בחורים של התאים של ה3.5 במארז מתחת להרדיסק שלי והוא מכוון ככה שהוא זורק אוויר אל מתחת להרדיסק עכשיו האם המגנט שיש בתוך המנוע של המאוורר מזיק להרדיסק? משבש תעבודה שלו?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. שלום! אני רוצה לנסות להעלות את מהירות המעבד שלי, אבל אני רוצה לדעת באיזה שלב המתח שאני אתן למעבד יהפוך להיות מסוכן ו/או מקצר חיים. אז כמו שרשום, עד איזה V אפשר לתת למעבד בלי לפגוע בתוחלת החיים שלו. כמובן שאני מדב רעל עבודה שוטפת (OC תמידי), ולא מתח שיזרום למעבד ל15 דקות של בנצ'ים ואז יחזור למצב רגיל...

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. אאני קונה מחשב ואני לא יודע איזה מאוורר לקנות כדי "להפוך" את המעבד ל amd 2800 ומעלה חשבתי על וולקנו 8 אבל השאלה היא עד איזו מהירות של מעבד אני יגיע איתו בערך??? ועד איזו מהירות אני יגיע עם וולקנו 11 בערך??? תודה לעוזרים!!!

• 23 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. לפני הפסקת החשמל המעבד היה מוגדר בביוס (כבר לא זוכר איך)שערך התדר היה 3.4G ובמצב טורבו 3.7G ,כלומר כמעט כל פעולה שעשיתה בווינדוס התדר היה קופץ ל 3.7G ... לאחר הפסקת החשמל הייתי צריך לאפס הגדרות לביוס ועכשיו זה מוגדר כ 3.3G והטורבו 3.4G איך אני חוזר למצב הקודם? -מבלי להתעסק במכפלות של התדר( OC רגיל אני יודע לעשות) ,אני זוכר שצריך להגדיר משהו בהגרות של הביוס אבל לא זוכר איך

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by itayassa,

אם אני מזמין 2 ליטר עם הקירור שאני קונה זה 170 שקל בערך(כי זה מעלה בהרבה את המשלוח)... איפה אפשר בארץ? (לא מים מזוקקים.. אני רוצה משו טוב)

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by yan,

איך אני מוריד את התיזמונים של הזכרונות? עשיתי אובר קלוק והתזמון עלה מCL4 ל5 http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=24466

• 23 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. מה נשמע חבר'ה? סוף סוף יש לי זמן לבצע אוברקלוק למחשב המיועד. המפרט: מעבד: E2180 C2D לוח: P35 DS3L גי'גבייט זכרונות : Corsair 1024X2 DDR2 CL800 קירור מעבד: Bigtyphoon כרטיס מסך : HD2900PRO. ספק: Corsair VX450 טמפ': מעבד -Core1 - 34 Core2 - 40 לוח אם : 36 טמפ' כרטיס מסך - האם זה Aux? כי אם לא ..לא מצוין לי הטמפ' שלו . הבדיקה נערכה ע''י אוורסט, המחשב כבר ללא ריסט שבוע שלם. 1. האם הטמפ' בסדר? 2. איך אני מבצע,מה אני בודק,מה זה מחסופ, מה זה ארכיפקטים או איך שרומשים את זה, בגדול - איך אני עושה אוברקלוק מושלם ללא פגימת המחשב. תודה!

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. עזרה לגביי אוברקלוק ל MSI 2080 TI X TRIO אני עושה אוברקלוק עם MSI AFTERBURNER שמתי 90 על הליבה ו500 על הזיכרון ואני רואה בלוגים הכרטיס מגיע ל330W וואט ומגיע לPOWERLIMIT הבנתי שיש ביוס יותר חזק של 406W של MSI שיתן לכרטיס לעבוד יותר מ110% POWER LIMIT האם יש שיטה אחרת חוץ מלצרוב ביוס בשביל להוציא ממנו יותר? אשמח לעזר

16. Started by Tall-Guy,

שלשום הגיע חלקי המחשב שהזמנתי מ KSP. זאת הפעם הראשונה שהזמתי מחשב מפורק לחלקים, ואני חייב להגיד שהחוויה של להרכיב מכלום היתה מהנה ומלמדת. עכשיו ברצוני לדאוג לקירור קצת יותר מקצועי מאשר זה שהיה לי במחשב הישן. המארז שהזמנתי הוא ה Cumpucase 6A19 - שמאוד התפעלתי מהאיכות שלו במחיר כל כך זול. חיברתי את הלוח אם, וקראתי את המדריך למריחה נכונה של חומר טרמי. השלב הבא היה לחבר את כל הכרטיסים, זיכרונות וכבלים. פה כבר נתקעתי בכמה בעיות - א) בלוח ה abit שהזמנתי, הכניסות IDE מאוד רחוקות מה Cdrom. ככה שיוצא מצב שהכבלים של ה IDE מתוחים בצורה מאוד קיצונית כדי להגיע לכוננים העליונים. האם יש אישהו פיתרון לזה? ב) המחשב נראה כמו גונגל כרגע, מליון ואחת חוטי חשמל ו IDE. האם מישהו יוכל לתת לי לינ…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by captaincaveman,

א. צבעים שונים ל-SLOTS של הזכרון ולסינקים. הסלוטים בצבעי שחור וסגול והסינקים בצבע זהב. ב. מבחינת OC הוא עושה רושם מעולה בינתיים, הלוח כרגע על באס של 220 וזה ללא שינוי של מתח לצ'יפסט ועם הקירור המקורי. ג. הלוח עושה OVER VOLTING למעבד... אני בוחר 1.5V ב-BIOS והוא נותן לו 1.568. בהתחלה זה הרגיז אותי, אבל ככל שאני חושב על זה יותר אני יותר שמח... במקום המקסימום שיש לי ב-BIOS יש לי עוד 0.068V עכשיו רק נשאר לשחק עוד קצת עם הזכרון ולראות אם הוא יעמוד ב-220DDR ואם כן באיזה תזמונים..... יותר מזה אני לא עולה עד שאני אסיים לבנות את המארז החדש ואחבר בו את הקירור מים.

18. אני ממש חדש בבעולם של המהרות. לפני שקניתי את הכרטיס מסך החדש שלי בכלל לא הייתי צריך OC, אבל הגעתי כרגע למצב שיש לי טיפה צוואר בקבוק. אני לא מצפה להגיע למהירויות מטורפות בגלל שאני נשאר עם הקירור סטוק של המעבד. כרגע במארז יש 3 מאווררים נוספים: 2 של 8 אינצ'.. אחד מכניס אחד מוציא (מכניס לכיוון המעבד/מוציא יושב מתחת לספק), ומאווור 4 אינצ' שיושב על הגשר הדרומי. (מצרף טמפרטורות ומתחים נוכחיים) לכמה המעבד יכול להגיע? ואיך בדיוק אני עושה את זה? תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by Enable,

יש לי מעבד E8400 והוא כרגע עובד על מהירות 3.5GHZ עם 1.4260V ו פועל על 75-80 מעלות במאמץ. אני כבר כמעט חצי שעה עם התוכנה ORTHOS והכל נראה יציב בנתיים. השאלה שלי היא כזאת- מעלום לא הצלחתי לעשות OC עד היום בגלל ששיניתי יותר מידי הגדרות. בפעם הזאת הדבר היחיד ששיניתי היה ה BUS SPEED והמתח ולא שום דבר מעבר... אם המחשב יציב עכשיו אז הכל תקין? יש משהו קריטי בהגדרות שצריך לשנות? ונראה לכם שאני יכל להוציא עוד קצת מהמעבד? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by שורטי,

יש לי X800XL ג'יגה בייט והתקנתי עליו 2 מאווררים עד כמה OC הוא יחזיק? (עוד דבר מוזר: עשיתי לו באיי טי איי הכי הרבה לממורי והכי הרבה לקור והוא עדיין לא מצא ארטיפיקים. זה נורמאלי?)

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. מישהו מפורום אנגלי אמר לי שאם אני אעשה LAPPING להיטסינק הטמפ' תרד לי מינימום ב-3 מעלות, מקסימום ב-12 מעלות וזה נשמע לי די הרבה. אז רציתי לדעת איך אני עושה LAPPING בדיוק לוולקנו 12?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by leshets,

יש לי מעבד פנטיום 4 שני ג'יזה הרץ שנמצא תחת אובר קלוק של יותר מ 25 אחוז כבר משהוא כמו חצי שנה, לאחרונה הורדתי תוכנה למדידת חום המעבד ( SpeedFan)ורציתי לשאול אנשים שמבינים בעניין האם החום שהיא מציינת הוא מדויק? והאם הוא סביר לעבודה ללא סיכון מרכיבי המחשב? החום בעבודה רגילה *מעבד=44 *דיסק קשיח=41 *חום כללי במארז=40 החום תחת עומס *מעבד=56 *דיסק קשיח=42 *חום כללי במארז=43 אני עובד עם לוח של אסוס P4B533 ויש לי ספק כוח של 300W אז אם החום גבוה מידי תנו אופציות לקרור (לא יקרות אם אפשר). תודה אל העזרה.

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. שלום. אזהרה: משתמש חדש לחלוטין, בור ועם הארץ בעינייני המהרה. אני משתמש כרגע במעבד i7 2600K. רץ במהירות ה stock שלו. למיטב הבנתי, קל מאוד להמהיר את המעבד הזה. כל שיש לעשות הוא לשנות את ה Multiplier ("מכפלה"). לאחר שינוי המכפלה (דבר שעוד לא עשיתי), הבנתי שיש צורך להריץ בדיקת מאמץ (Prime95?) ולבדוק שההמהרה יציבה. אם איננה יציבה, יש לשנות את המתח. עד כאן - אני צודק? במידה וכן, ארצה לשאול שאלה שמעניינת אותי (ז"א - היא לא רק ברמה הפרקטית). מדוע יש לשנות מתח? ומהו בכלל המתח? האם מדובר על כמות הכוח (!) (כוח במובן של יותר חשמל) שלוח-האם ישדר למעבד? אם התשובה היא כן (ונדמה לי - כך ההיגיון דורש), אזי מדוע מעבד שעבר שינוי במכפלה דורש יותר "כוח" (חשמל)? מה ההעיקרון שפו…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by STReeT STyLe,

אני רוצה לעשות פאן באס, עם דבר כזה שמסובבים וזה מוריד את המטח! עכשיו, יש לי כזה דבר, וכשאני שם על המקסימום, זה עובד, אם אני מוריד קצת, זה נחלש (אם ממש קצת), ואז קצת יותר מוריד אז נכבה לגמרי! מה אני יכול לעשות כדי שזה ישתמש בהדרגתיות שבקצה אחד יעבוד על המקסימום, ובקצה השני זה יכבה ? תודה מראש! נ.ב יכול להיות שהדבר הזה (הזה שמסובבים, ברח לי השם) שלי אינו תקין, ואם כך - כמה עולה בערך אחד חדש ? ואם מישהו יודע איך להכין אחד - מדריכים יתקבלו בברכה! שוב, תודה מראש!

• 20 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. אני מחפש קירור ל8800GTS שלי , שיהיה פסיבי , שניתן יהיה להתקין עליו מאוורר 120MM אופציונלי ושלא יהיה יותר מידי יקר. תודה.

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.