אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום, לפני יומיים שדרגתי את המחשב - ספק liberty 400, הוספתי HD נוסף וכרטיס x1900xt (מהבנדל של נעה עם קירור זלמן). אני משתמש במארז HEC CI-6A19-2F המוכר והטוב - בחזית מאוורר 120 שמכניס אוויר, מאחור 120 שמוציא, ובצד תעלת אוויר. בחזית שלו הוא קריר להפליא אך מאחור הוא מאוד מאוד חם בעת מאמץ. אני יודע שהמאוורר האחורי לא מקבל מספיק עוצמה (חיברתי אותו למתח 5v ולא 12v - דבר שיתוקן בהקדם, פשוט אין לי כבל מפצל מתאים כרגע), אבל חשבתי שבכל מקרה כדאי אולי להוסיף מאוורר נוסף במקום התעלה בצד, או אולי לשדרג את מאווררי ה-120 מ"מ. אין מגבלת תקציב כלל, אבל חשוב לשמור על שקט - כיום המארז שקט מאוד. למרות שהנושא נטחן רבות בפורום, מחיפושים שעשיתי לא הצלחתי למצוא תשובה ברורה לשאלתי, ולכן אשמח לעזר…
-
- 21 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רציתי לדעת מה הטמפרטורות במאמץ ובמנוחה שכדאי לי לשים אותו, האם להעלות את ה- core clock ואת הזיכרונות ביחד כל פעם בכזה 15 mhz?? (או קודם את הזיכרונות ואז ה- core), עד כמה וולט אפשר להעלות והאם כדאי לי לשים את תוכנית המאוורר על auto או לשים על custom (ב- Trixx) וכמה אחוז לשים בערך?? עריכה: יש לי לוח אם p67 a ud3 האם תהיה בעיה לבצע עליו OC למבד ולכרטיס מסך (יש את כל הסיפור הזה איתו עכשיו)??
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מעבד פנטיום 4 שני ג'יזה הרץ שנמצא תחת אובר קלוק של יותר מ 25 אחוז כבר משהוא כמו חצי שנה, לאחרונה הורדתי תוכנה למדידת חום המעבד ( SpeedFan)ורציתי לשאול אנשים שמבינים בעניין האם החום שהיא מציינת הוא מדויק? והאם הוא סביר לעבודה ללא סיכון מרכיבי המחשב? החום בעבודה רגילה *מעבד=44 *דיסק קשיח=41 *חום כללי במארז=40 החום תחת עומס *מעבד=56 *דיסק קשיח=42 *חום כללי במארז=43 אני עובד עם לוח של אסוס P4B533 ויש לי ספק כוח של 300W אז אם החום גבוה מידי תנו אופציות לקרור (לא יקרות אם אפשר). תודה אל העזרה.
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מעבד פנטיום 3 866 אני רוצה לעלות את הבאס ל 160 הטמפרטורה הממוצעת של המעבד היא 35 מעלות ושל הלוח 30 מעלות כדאי לנסות להגיע ל 160 ? אני פשוט חייב להגיע ל 1000MHZ
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שאלה לי אליכם (פעם ראשונה לזיכרוני שאני שואל משהו ;D, כמה נחמד). בכל אופן חיברתי לבן-דודי היקר אתמול או שלשום Athlon XP 1600 plus ללוח (לא שזה קשור) Gigabyte ......H plus ומאוורר ספייר (החדש). החום שלו (מעבד) על ההפעלה ועם דלת פתוחה, רק בביוס (כלומר כשהוא לא עושה כלום) הוא 49 מעלות צלסיוס. עדיין לא יצא לי לבדוק את זה "חיי" בווינדוז או בבנצ'מרק כי המחשב מכובה ומוחבא עד שהוא (בן-דוד) שלי חוזר מהצבא כדי לראותו (שששש... הפתעה). האם החום הזה נורמאלי, בהתחשב בהיטסינק ה...מעפן? (ד"א הוא לא כ"כ רע, 0.71 C/W לפי דן הכה אהוב עלי). סתם כבד"א, זה אתר (דן) האהוב עלי ואני בו לפחות פעם ביום בשנה-וחצי שנתיים האחרונות, אם אין משהו חדש אז אני קורא שוב משהו ישן, הבחור (והניסוח כמובן…
-
אהלן, החלפתי לאחרונה מאוורר מערכת ('12) ונראה לי שהוא מסתובב ממש לאט(ויזואלית), אין לי מושג איך הסתובב הקודם וגם אין לי בעיות מיוחדות במחשב שאני יכול להאשים את המאוורר בהן, אבל: 1. בביוס רשום תחת system fan שהמהירות היא 0RPM 2. הורדתי את התוכנה Speed Fan ויש שם רכיב אחד שרשום שהוא ממש חם מדיי(69 מעלות). המחשב שלי הוא AMD Athlon64 עם לוח Gigabyte K8NF-4 Ultra, דיי ישן כמו שאתם מבינים. יש לי כרטיס מסך של ATI HD4850. איך אני יכול לדעת אם המאוורר מסתובב כמו שצריך באמת או לא, כי אני לא מבין מי זה הרכיב שמסומן כחם מדיי. אולי זה הכרטיס מסך? מקווה שתצליחו לעזור לי,תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אאני קונה מחשב ואני לא יודע איזה מאוורר לקנות כדי "להפוך" את המעבד ל amd 2800 ומעלה חשבתי על וולקנו 8 אבל השאלה היא עד איזו מהירות של מעבד אני יגיע איתו בערך??? ועד איזו מהירות אני יגיע עם וולקנו 11 בערך??? תודה לעוזרים!!!
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם לפני כמה ימים קניתי XP 1700 ולוח vtx-h+ של ג'יגבייט. העניין הוא שע"פי הסנסור שעל הלוח הטמ' של המעבד עולה ל-60 מעלות כמה דקות אחרי שאני מפעיל את המחשב, וב Full Load היא מטפסת עד 74... ואז במנוחה יורדת ל65. נראה לי מוזר, אז חזרתי לחנות והמוכר\טכנאי טענו שהמעבדים של AMD מתחממים וזו טמ' נורמלית, ישראל היא ארץ חמה בלה בלה בלה. לא הסתפקתי בזה וביקשתי שילחו את המעבד ליבואן בצירוף התלונה שלי. עד שאקבל תשובה\מעבד חדש אני אשמח לדעת אם זו באמת טמ' עבודה נורמלית למעבד הזה?? (המחשב היה יציב לגמרי, בלי התרסקויות) אני משתמש בקירור הרגיל של המעבד ובמארז 2 מאווררים.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעבד : e7400 2.8Gh core 2 duo לוח אם : Gigabyte Ep43-ud3l זיכרונות : שתי סטיקים של 2GB RAM 800Hz DDR2 ספק : Sseasonic s12 bronze 620W טוב בOC הקודם שעשיתי היה בעיה בבדיקת מאמץ, זה אמר בעיה בCORE #0... בדקתי והבנתי שזה בעיה במתח. איפסתי את הביוס, ועשיתי OC חדש, אני עכשיו עומד יציב על 3.46Ghz. מתח :CPU Vcore : 1.300V [נורמל : 1.28750V] MCH Core : 1.200V [נורמל : 1.100V] DRAM Voltage : 2.000V [שמתי ככה כי זה מה שכתוב שצריך לעשות בתחילת הOC] עשיתי בדיקה של 6 שעות ! בOCCT והבדיקה עברה בהצלחה, טמפ' מקסימלית 62. הבעיה היא כזאת : כשאני מעלה בטיפה את הOC, אפילו מ3.46 ל3.5, הOCCT עושה שגיאות של מתח, וכדי שהבדיקות מאמץ יעבדו בלי שגיאות ובצורה יציבה, אני בדקתי ואני צריך לעלות את המת…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי שני מעבדים LGA775 אחד E6400 ואחד E5700 אני מעוניין לשים את אחד מהם על לוח אם כמו שיש לי (בחתימה) עם קירור של AC עם איזה מהם אני יקבל ביצועים יותר טובים? אני יודע שהלוח אם לא להיט אני הצלחתי לסגור עליו את המעבד שלי (E6400) על 2.7 GHZ בערך השאלה אם הE5700 יתן ביצועים יותר טובים אחרי OC
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, להלן המפרט שברשותי: מעבד : Intel Core 2 Duo E6750 Box קירור למעבד: thermaltek v1 לוח אם : GIGABYTE GA-G33-DS3R זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (1024MBx4) 800Mhz CL 5-5-5-15 NQ מארז: Thermaltake Armor-Jr Black ספק כח : Enermax Liberty 400W Samsung F3 1000GB לאחרונה רכשתי את ה GTS450 של GAINWARD והוא מתחמם יתר על המידה ללא כל אוברקלוק לדוגמא עכשיו כשהמחשב פועל מספר שעות והוא לא מבצע כרגע שום פעולה מורכבת הוא הגיע ל 59מעלות. ההתחממות גורמת למחשב להתקע/לקרוס ואשמח למנוע אותה (זה קרה לי גם עם המעבד ולכן קניתי את הקירור למעבד). אשמח לשמוע על פתרונות קירור רלוונטיים לכרטיס מסך. תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש לי כרטיס 6800 רגיל LEADTEK משחקים נתקעים לי בזמן האחרון שאני משחק יכול להיות בגלל שניקיתי את הזכרונות והליבה עם אציטון וסמתי משחה מסוג ARCTIC SILVER 5 ואולי היא לא מתאימה לכרטיסי מסך? הטמפרטורות שלי הן 55 לליבה ו38 לזכרונות במאמץ במנוחה ליבה45 30זכרונות גם 3DMAEK 2005 נתקע ויש הודעת שגיאהIDirect3dDEVICE9::Present failed: Denice lost(D3DERR_DEVICELOSTׁ
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
איך הקירור הזה ל AMD 3000+ 939 ? Igloo 7300 CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 ואם עדיף לקנות מעבד BOX עם אוורור של AMD ? זה חשוב תודה וזה די דחוף ..
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אחרי שבוע עם מחשב חדש ובעיות שונות התפניתי לנסות את ה-X800XL במשחק או שניים ובינתיים נראה די נחמד. בכ"ז חשבתי שיש לי בעיה כשבדקתי את טמפרטורת הכרטיס עם ATI Tray Tools והתברר שזו שואפת ל-70 בעומס מלא. עשיתי חיפוש קטן ונמצא שכנראה אלה טמפרטורות אופייניות לכל כרטיסי ה-X800XX. הנה ציטוט שמצאתי: "I'd like to make clear a important side note before you begin. In regards to "How hot is too hot?", I see and receive this question a lot. First I want to post ATI's official X800 GPU temp specs. -------------------------------------------------------------------------------- Thermal Parameter Value temperature Maximum recommended ASIC case (or center of die backside for flip chip) …
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני צריך עזרה בבחירת קירור למעבד Q9450 שאני עומד לקנות בשביל OC בינוני (3-3.2GHz). בנוסף לקירור למעבד אני צריך גם המלצה על מאווררים טובים למארז (אני יקנה 4 מהם). התקציב כמו שכתוב בכותרת הוא 450-500 ש"ח. תודה.
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני יודע שבגירסת ה PRO של ה X850 יש רק 12 צינורות עיבוד שלא כמו ב XT ששם יש 16 השאלה שלי היא האם אפשר בעזרת RIVATUNER לפתוח את הארבעת הצינורות החסרים ואם לא איך אפשר גם בלי התוכנה תודה עריכה: הכותרת נערכה כדי שתהיה ברורה. נא לשים לב לכך בפעם הבאה כשכותבים עברית ואנגלית ביחד [כמובן סמני שאלה, לא לשכוח]
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שדרגתי מחשב ועברתי למעבד i5 המעבד הקודם היה מעבד Intel Pentium Dual Core E6500 Tray גוף הקרור למעבד הוא Scythe ninja האם ניתן להשיג מתאם חדש לגוף הקרור שיתאים ל 1155 ?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי רציתי לשאול מה הטמפ' המומלצת לi7 920 וכן עם איזה תוכנה כדאי לבדוק? הדביקים נראים כבר ממש לא מעודכנים.. בנוסף, אני מתכנן היום למרוח משחה טרמית חדשה על הthor's hammer שלי, הוא קירור DHT אז זה קצת מסובך לשים.. מצאתי את הכתבה הזו: http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=170&Itemid=1&limit=1&limitstart=5 קצת מסובך.. לא הצלחתי למצוא סירטון כלשהו או כתבה שמראה ספציפית על הTHOR'S HAMMER.. מישהו מכיר במקרה? בנוסף: לא יותר קל למרוח את המשחה על הCPU עצמו במקום כל הכאב ראש הזה של לשים את זה על הקירור? כל הסיבה של זה, זה לבדוק שהצלחתי למרוח כמו שצריך את המשחה.. אני מתכנן לעשות OC אחרי זה (אולי מומלץ לחכות כמה חודשים שהמשחה…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קיבלתי אתמול את המחשב שהזמנתי יש לי כרטיס מסך GigaByte 570GTX ואחד המאווררים על הכ'מסך עושה רעש מציק מה אני יכול לעשות חשבתי על להנמיך את המהירות של המאווררים הם על 60% המחשב בחדר אצלי ואני לא רוצה לכבות אותו כל פעם שאני הולך לישון מה אתם אומרים לעשות ואיך תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, א. רציתי לדעת האם אפשר לחבר גשרים (לפתוח מכפלה) במעבדי AMD על ידי Thermal Adhesive של Artic Silver? ב. אני רוצה לעשות זאת על מעבד את'לון 900MHz, ולעלות קצת את המכפלה. האם מישהו יכול להגיד לי איך המעבד הזה בהמהרה (ליבת T-Bred אם אני לא טועה)? הטמפרטורות עכשיו הן: מנוחה: בסביבות 40-45 עבודה: 50-55 (אפילו פחות, אנילא זוכר במדיוק, המספרים שהובאו הן במקסימום) ג. רציתי לדעת מה יקרה כאשר אני אפתח את המכפלה, כלומר האם התפריט בלוח, יש לי לוח של AOpen דגם AK73Pro, אמור להרשות לי לשנות את המכפלה או שאני עושה זאת על ידי הג'מפרים בלבד? תודה מראש, R.
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי את הכרטיס הזה והוא עומד עם 59 מעלות במנוחה זה גבוה מידי ? אפשר לעשות אוברקלוק? ומהי הטמפרטורה הכי גבוה שאסור לעבור בכרטיס הזה במאמץ ובמנוחה ? תודה
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
AMD XP 1700 אני זקוק למשהו זול שיוריד לי את הטמפ 61 מעלות במנוחה והדבר הכי חשוב זה שקט!
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המליצו לי על zalman 9500 ב300 כולל התקנה האם שווה? איזה עוד קירור שווים עד 350 יש? אבל שיהיו שקטים! ויעשו עבודה טובה בביצועים!
-
- 20 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כמה עולה הדיסקיות של הדרמל? וזה משנה הסוג של הדיסקית לסוג הדרמל ??????
-
- 13 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בלוח שלי אני יכול לשנות את המכפלה של הQPI רק בין 32 ל 36 וכתוצאה מזה אני לא מצליח להגיע לתדר של 2000MHZ בזיכרונות למה זה? והאם יקרה משהו עם הQPI יהיה 6.4GB? הכל במפרט...
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-