אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
יש לי במארז פתחים למאווררים רק מאחורה ויש לי 2 מאווררים. השאלה שלי היא אם לעשות שמאווררים יוציאו אוויר או יכניסו או אולי כדאי שאחד יוציא ואחד יכניס המיקום שלהם הוא מאוחרי המארז והם ממש אחד מתחת לשני.
-
- 6 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
בשעה טובה ומוצלחת עדכנתי את הגרוטאה שלי לנהלם חדש ונוצץ, עם Powercolor HD4870 PCS, שמגיע עם קירור לא סטנדרטי שהבנתי מ-Reviews שהוא מוצלח. הקירור אמנם מוצלח יותר מהקירור הרגיל (תחת עומס מגיע ל-75) אבל לא מספיק (לא עובר את המבחן של Furmark ובעל דרגת רעש מבלנדר ברוגע ועד מעבורת חלל בעומס) - אך זו לא הבעיה העיקרית! הקירור השמנמן הזה תופס קצת יותר מסלוט אחת, ובלוח האם שלי 2 הסלוטים ל-PCI נמצאים מתחת לסלוט של כרטיס המסך. משמע - אם אני מחבר את כרטיס הקול הישן (PCI) שלי למחשב, הוא ממש צמוד לכרטיס המסך ומקפיץ את הטמפ' ב-10 מעלות (וכמובן גם את הרעש). האם מישהו מכיר קירור מספיק טוב ל-4870 שתופס סלוט אחת באמת, כלומר יכול להתמודד עם ההצבה הבאה: --כרטיס מסך-- --קירור-- --כרטיס קול…
-
- 5 תגובות
- 731 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לעשות אוברקלוק למחשב (שמעתי זה משפר ביצועים וכאלה). ואני לא יודע איך, אשמח אם מישהו יוכל לעשות לי פירוט קצר על איך עושים אוברקלוק. בתודה .yosda-boy
-
- 4 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
שלום!! אני רוצה לעשות OC בגלל המשחק הכבד הזה יש לי מעבד אינטל E6420 2.13 לוח אם של ג'יגבייט 965PDS3 REV 3.3 זכרון 2 ג'יגה כרטיס מסך 4850 ג'יגה זכרון למעבד החלפתי כבר קרור קניתי ארטיק קולינג פרו 7 הייתי רוצה להגיע ל2.6 במעבד יש לי ספק כוח אנרמקס ליברטי 400 עוד לא עשיתי OC אף פעם תודה רבה ליאור
-
- 5 תגובות
- 890 צפיות
-
-
אז ככה , יום ראשון יצאתי לטיול שנתי , והשארתי את המחשב דלוק כרגיל .. ושחזרתי אתמול אני רואה בטמפרטורה - 36-46 מעלות במנוחה !!!! שפעם היה לי 26-32 !!!!! לא מבין את זה ! ושאני עם האימיול ושומע שירים זה בכלל על 56-81 [ כולל שימוש באינטרנט ] לא מבין את זה .. כל המאוורים פועלים הקירור של המאורר פועל אבל שמתי לב שהמשחב נהיה שקט פתאום , עוד מעט אני יבדוק בביוס אם השתנה משהו /=
-
- 5 תגובות
- 624 צפיות
-
-
>>המפרט בחתימה<< טוב בנתיים הגעתי לOC של 2.76 במנוחה אצלי זה 35מעלות ובמאמץ 50-55 על המעבד יש את הקירור Freezer 64Pro ואם משכה MX-2 כרגע אין תוספת מתחים למעבד,רק לזיכרון 2.3 מהירות BUS זה 240 HT אצלי ב X3 .אני רוצה למשוך עוד את הכרטיס.כי אני רואה בבנצ'מרקים ואני גם מרגיש שיש איזה הגבלה מצד המעבד.
-
- 6 תגובות
- 627 צפיות
-
-
אני מנסה לסגור את הפרטים האחרונים של המחשב החדש ושוקל להוסיף 2 מאווררים למארז Coolermaster Centurion 590 ורציתי לשאול כמה שאלות: האם Scythe 120mm S-Flex (SONY) 1200RPM 49CFM / 20.1dBA נשמע לכם מתאים למשימה? באיזה מקום כדאי להתקין אותם - האם שניהם בצד העליון של המארז (מוציאים אוויר) נשמע לכם הגיוני או שיש למישהו תצורה יעילה יותר? האם ניתן לשלוט בהם מתוך ה-OS? במידה ולא - איזה סוג כדאי לקחת ומהו מספר מירבי של מאווררים הניתן לשליטה מה-Gigabyte GA-EP43-DS3L? כל הערכה תראה ככה (אולי בתוספת HDD נוסף): מעבד: Intel Core 2 Quad Q9550 2.83Ghz 12MB Penryn OEM קירור למעבד: OCZ Vendetta לוח אם: Gigabyte GA-EP43-DS3L מארז: Coolermaster Centurion 590 Black ספק כח: SeaSonic ET 400W 30A @…
-
- 1 תגובה
- 696 צפיות
-
-
FARCRY על 1600 הגדרות MEDIUM לא זז לי משהו ... כרגע הכרטיס אצלי על 700 ליבה זכרון 1000 כמה שאלות : הגברת הזכרון (לא הליבה CORE) בכלל עושה משהו ? עם VMODE לכמה אפשר להגיע מ700 ? והאם זה שווה את ההתעסקות \ יורגש הבדל בפועל בעין במשחק ? כרגע במשחק המעלות על 80 - לכמה יעלו באיזור ה 800 לאחר הVMODE ? שאלה נוספת אני עם 8.11 - איך אני קובע שבמאמץ הכרטיס יפעל על 60 ולא 20 אחוז כמו שאני שם לב שהקאטאליסט עושה ? (במשחק למשל) ? תודה
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה, כתוצאה משיחה בין חברים על מחשבים הגענו לויכוח סביב השאלה האם לטמפרטורה של רכיב מסוים במחשב כמו מעבד או כרטיס מסך, יש השפעה על הביצועים. אני אמרתי שכל עוד הטמפרטורה לא קיצונית מדי לא יהיה שום הבדל וכל האחרים אמרו ההיפך. בשביל להיות בטוח שאלתי בן אדם מקעצועי שמתעסק הרבה עם אוברקלוק והוא כמובן אמר שאין קשר. חבר אחד היה קצת עקשן ולא הסכים לקבל את התשובה הזאת בתור הוכחה אז אני מבקש ממכם לתת לי קצת גיבוי ואולי אפילו לשלול אותי אם אני טועה. תודה
-
- 2 תגובות
- 565 צפיות
-
-
בגלל שהייתי קצר במזומים ולא היה לי כסף לכרטיס מסך קניתי לוח G31 עכשיו התאפשר לי לקנות איזה כרטיס מסך . אוקצור עשיתי אוברקלוק ל 6300 400*7 = 2800 מבחינת הטמפ אין שום בעיה גם עשיתי בדיקת יציבות של OCCT וזה עבר בהצלחה . אבל השאלה האם זה בטוח אוברקלוק כזה ללוח כזה ? זה לא יהיה מסוכן ללוח פשוט כזה ? כי ממש לא בא לי לממש אחריות על הלוח . תודה לעונים .
-
- 2 תגובות
- 720 צפיות
-
-
שלום לכם. ובכן היום קיבלתי את המארז מ SKYPC, מרוצה מאוד, סידור כבלים,עבודה יפה,מארז כמו שציפיתי (NZXT TEMPEST),סירקולציה וכדומה+OC חמוד שהם עשו. המחשב בקצרה: E8400+ARCTIC COOLING EXTREM DFI Blood Iron P35-T2L G.Skill DDR2 2048x2 100MHZ CL-5-5-5-15PQ CLUB3D 9800GT NZXT TEMPEST HIPER HPU-425W בעיקרון לבנתיים מה שעליתי על הבעייה היא שהמאוורר של המעבד לא מסתובב, בהתחלה לא שמתי לב ( לא בדקתי את המאורר כי הוא "מוכבה" בתוך הגוף קירור ככה שלא פתחתי... וכרגע אני רואה שהוא לא מסתובב, ניסיתי להפעיל מחדש כמה פעמיים אך ללא הצלחה ( לא עובד עדיין ). נכנסתי לביוס באיזה קטגוריה שם וראיתי שיש אפשרויות, שתיים מהם זה משהו כזה TURN FAN ON WHEN TEMP IS HIGH THEN XXX TURN OFF FAN WHEN TEMP IS L…
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אנשים, יש לי את המפרט הבא : Gigabyte Ds3l + E8400 mushkin 8000 1000mhz 15-5-5-5 2x2gb TT BigT HD4870 1024 oc edition Corsair 550W המעבד רץ ללא אובר קלוק על 28 במנוחה - 36 במאמץ. כרגע אני רץ יציב ללא אובק קלוק על : 9X333 1000mhz לזכרון לא העלאתי וולאטג' לכלום. ניסיתי לעלות ל : 8X450 ושמתי את הזכרונות ביחס של 2 , והם רצו על 900 הרץ. לא העלאתי מתחים. לא היה לי פוסט. יש לכם איזו הצעה? אם צריך לעלות מתח למשהו, תגידו לי בדיוק למה, כי אני לא סגור שאני בטוח איזה מתח שייך למעבד ואיזה לצ'יפ סט... תודה.
-
- 6 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום, רכשתי לא מזמן לוח אם מסוג EP43-DS3L יחד עם מעבד E8400 + קירור XIR2300 של נקסוס והתחלתי היום לעשות אובר קלוק. לבדיקת טמ"פ בזמן מאמץ מלא הרצתי את CORE TEMP ואת SPEED FAN וכשהגעתי בסך הכל לתדר של קצת מעל ל-3.2GHZ בCORE TEMP אחת הליבות הגיעה כבר ל-73 ובספיד פן ל-72. דוקא לפי S&M שאיתה הרצתי את בדיקת המאמץ המעבד הגיע למקסימום 60 מעלות שזה סביר ביותר לאותו שלב באוברקלוק לפי דעתי אבל לא רציתי לסמוך על זה כי ההפרשים גדולים מדי. אני הבנתי שבCORE TEMP הטמ"פ הם לא בהכרח מה שרואים אלא זהו ערך שיש לחסר מהTJMAX שאצלי הוא 100 מעלות ומה שמקבלים זהו המרחק במעלות מהטמ"פ המסוכנת שבא המעבד מוריד הילוך, אבל בספיד פאן עדיין מופיע לי 72 מעלות אז אני חושב שהגעתי כבר לקצה היכולת. אני ש…
-
- 24 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום קניתי שני מאוררים של zalman עם לדים המאוררים עובדים טוב אבל הלדים כל הזמן נדלקים ונכבים כל שנייה זה צריך להיות כחה אם לא מה יכולה להיות הבעייה?
-
- 1 תגובה
- 527 צפיות
-
-
אז ככה יהיה לי בקרוב 4850 cf ואני רוצה להשים לשניהם קרור בינתיים יש לי רק אחד איזה קרור שקט וקריר מומלץ עד 200 שקל מוכן להתפשר 50+-
-
- 1 תגובה
- 533 צפיות
-
-
שלום, יש לי מעבד E2160 עם לוח אם Intel Pearl Creek G31. זכרונות : A-Data 4GB (2x2GB) DDR2-800 Vitesta + Heatspreaders CL5 וספק של FSP 350W. ורציתי לדעת האם צירוף זה הוא טוב ל OC? ובאופן כללי לאיזו מהירות אני יכול להגיע? תודה.
-
- 5 תגובות
- 700 צפיות
-
-
שלום אני מחפש לברר בקשר לאוברלוקינג למעבד הנדון, עם מי שביצע כבר אוברקלוקינג למעבד כזה גם. ישנם שניים כאלה שכינויים: CUPRA אוריפ תודה azr
-
- 1 תגובה
- 571 צפיות
-
-
יש לי בעיה של מחסור בחיבורים הקטנים האלה של המאווררים על הלוח אם ויש לי מאווררים שעומדים סתם. יש תחליף לחיבור?
-
- 2 תגובות
- 636 צפיות
-
-
מפרט: * Core 2 Duo E7200 2.53 Ghz * Arctic Cooling Freezer 7 PRO * Asus P5Q P45 *G.SKILL F2-8000CL5D-4GBPQ PC2-8000 -1000Mhz *Gigabyte HD4850 Zalman Fan *Hec 400-TRT 400w זהו OC הראשון שעשיתי ורציתי לדעת איך אני יכול להוריד את ה CORE VOLTAGE ושהמערכת עדיין תהיה יציבה ואיפלו אולי לעלות עוד קצת את התדר למעבד. כרגע אני עם מכפלה של 8 וFSB 400 והגעתי ליציבות רק ב- 1.320v (בדיקה 1h בOCCT) שהבנתי שזה יחסית גבוה למעבדי 45nm. *אילו הגדרות לשנות בביוס את מה להשאיר על AUTO? *הספק כח HEC 400-TRT מגביל את OC למערכת? E7200 2.53 ghz @ 3.21 ghz VID: 1.1500 @ 1.320v תודה מראש לעוזרים =]
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לא אישית לא נראה אבל מה אני מבין.. יש אוסי קטן למעבד.. התוכנה בודקת את הכרטיס מסך או ציון כולל גם על המעבד? Q8200 asus p5q gskill 4 giga asus 4670 512 תודה! [attachment deleted by admin]
-
- 10 תגובות
- 859 צפיות
-
-
האם ספק איכותי יתן לי להעלות לתדרים גבוהים יותר מאשר ספק ג'נרי?
-
- 1 תגובה
- 577 צפיות
-
-
שלום חברים, אז כמו שכולנו יודעים הרי המחשב לא עובד על דלק (למזלנו) ;D ולכן החלטתי לבדוק איך משפיע אוברקלוק על הצריכה. בעזרת מכשיר מדידה שמתחבר לשקע בקיר ולתקע של "הצרכן" ערכתי מדידות שונות. תמונה של המכשיר (כן הסינים האלו).. ;D המכשיר מסוגל למדוד החל מצריכה של 10W ומעלה, רמת הדיוק נע באזור הסטייה של 1%+- למדידה (שנבדקה מראש). המערכת היא מערכת 1 שמפורטת בצד, ולעצלנים ביניכם: Intel CORE 2 DUO E8600 ASUS MAXIMUS FORMULA OCZ DDR2 PC2-8500 Reaper HPC 4GB Edition BFG NVIDIA 8800GT OC2 western digital 160GB WD160AAJS COOLER MASTER STACKER 831 SILVER Pioneer DVR 212DBK OCZ 600W Stealth X Stream איך נערכו הבדיקות ? * מדידת הצריכה בעת הפעלת המחשב * מדידת הצריכה …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם סביר שיהיה הבדל בטמפרטורה במאמץ של כ- 5 מעלות בין ליבה לליבה (מפרט מימין) ? האם כל פעם שמפרקים את הקירור של המעבד צריך לנקות ולמרוח את הגריז הטרמי ? למשל, אחרי מריחה חדשה, מסתבר שהגריז לא מגיע לכל מקום באופן שווה, צריך לנקות ולמרוח מחדש, או לתקן את מה שיש ? תודה
-
- 5 תגובות
- 747 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מעבד Intel Pentium 4 630 וביצאתי לו אוברקלוק עם התוכנה CLOCKGEN אבל לעומת האחרים פה שיוצא לי לראות זה ממש נמוך ... למשל אני מגיע עם המעבד שלי עד ל3268 MHZ מעבר לזה המחשב ישר ניתקע .. לעומת אחרים שהגיעו פה ל 3.5 ומעלה אתם בטח יודעים למה אני מיתכוון...אז השאלה שלי בגדול היא איך אני מצליח לעבור את המהירות שאני עשיתי בלי שהמחשב יתקע ?..... נ.ב : יש לי לוח אם GIGABYTE 8I915MD ואין לי את האפשרות אוברקלוק דרך הביוס וגם תוכנת האיזי טון לא ניתמכת עם הלוח הזה ..... בקיצור אני מצליח עם קלוק ג'ן ואני רוצה לעבור את מה שעשיתי כבר .... תודה מראשש לעוזריים !
-
- 5 תגובות
- 723 צפיות
-
-
יש לי לוח אם של אינטל: DG31PR חדש לחלוטין! אני בודק חם בין ב BISO ובין ב WINDOWS עם התוכנה EVEREST בדקתי עם כמה גרסאות וחם הלוח מגיע ל 75 מעלות!! המעבד E4400 מגיע ל 30 מעלות. הקטע המוזר חוץ מזה שהלוח חדש לגמרי והכל מחובר במקום בדוק!! אני נוגע בלוח לכל מקום שאני מצליח להגיע והלוח קר!! ממש קר! יש פה למישהו הסבר?
-
- 5 תגובות
- 764 צפיות
-