עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. [glow=yellow,2,300]****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****עודכן****[/glow] אז ככה קניתי את המחשב לפני בערך שבועיים שלוש, ישר עשיתי אובר קלוק . מפרט: Dual Core E2180 65nm 65W 2Ghz Gigabyte GA-P35-DS3L OCZ Platinum 800Mhz CL4 DDR2 1024MB X 2 Shapphire Radeon HD 3870 DDR4 512MB Hec ComputerCase 400TRT 400W Arctic Cooling Freezer pro 7 Seagate 32MB 500GB SATA Samsung 80GB IDE אז ככה. לפני שבועיים בערך עשיתי את האובר קלוק ניסיתי כמה שיותר להגיע אבל לא הצלחתי לעבור את ה 3GHZ ושהמחשב ישאר יציב... הוא התכבה לי בפתאומיות, התוכנה שהמליצו עליה לא הצלחתי להוריד... ויש לי תוכנה מוזרה.. OCCT. עכשיו המחשב גם …

• 12 תגובות
    • 880 צפיות
  2. Started by Blah?,

אני מקווה שאני מפרסם את זה במקום הנכון, אני מחפש לוח אם וזיכרון בכדי להגיע עם הe8400 שלי ל4gh במינימום תקציב. אני יודע שזה מעבד ישן כבר אבל בכל זאת אני מעדיף לא לשדרג אותו... נדמה לי שDDR3 יוצא יותר זול אבל אני לא בטוח. תודה.

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. שלום, בשעה טובה קניתי מחשב חדש: E6600 Vista כרטיס מסך: BFG 8800 GTS 320 OC2 לוח אם: GB 965-p-DS3 זיכרון: 2GB 800 דיסק קשיח: WD 320 Sata2 הרצתי את everset וקיבלתי את התוצאות הבאות (לא במאמץ וגם אין שום OC) רציתי לדעת עם הכל בסדר (אין לי מושג...) אודה לתגובות

• 12 תגובות
    • 675 צפיות
  4. שלום חברה! אני לא רוצה לפתוח דיון חדש כי זה כשור לקירור צ'יפסט גם. יש לי את הסטרייקר 2 המעולה אבל גם לו יש בעיה - חום גבוה (כי זה צ'יפ של NVIDIA). אני לא מדבר על חימום עד קבלת מסכים כחולים ו פריזים למיניהם אבל זה דיי מעצבן אותי לראות 75 מעלות סתם על גשר הצפוני ו 63 על דרומי בלי לשחק. עם משחקים זה מגיע עד 88 ו75 ולא זז יותר. חשבתי קצת והגעתי למסכנה שבתמונה המצורפת. מה אתם חושבים על השילוב הזה? במיוחד על גופי קירור שאני רוצה לשים על NFORCE 200? חוץ מזה יש לי 2 GTX 260 האם הקירור על גשר דרומי לא יפריע להם? [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 975 צפיות
  5. Started by or_y,

שלום, יש לי מחשב עם לוח GA-8IK1100. http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/BIOS_Model.aspx?ProductID=1631 המאוורר של הצ'יפסט ממש רועש ואני חייב להחליף אותו. אני לא יודע לאיזה קירור להחליף. אני לא יודע מה מתאים ומה טוב. אני חייב קירור שקט. תודה

• 12 תגובות
    • 883 צפיות
  6. Started by idani1983,

המליצו לי באתר על silencer 5 rev3 כקירור ל 7800GT שלי אבל יש לי כמה שאלות: א. אם אין לי חור מעל ה הכרטיס מסך שלי , אין לי טעם בקירור הזה כי בשבילו צריך יציאה שתוציא את האוויר , לא? ב.חוץ מזה הבנתי שיש לו בעיה בחיבור החשמל של המאוורר? אולי יש למישהו המלצה אחרת למאוורר אני גם מפחד שהוא גדול בשבילי !

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  7. היי, החלפתי היום לNF-A12 ומרחתי מחדש MX-4, על ידי שיטת ה"פס". נראה לי שהמריחה והפריסה עבדו. הרצתי פעמיים OCCT לחצי שעה, על מנת לבדוק טמפרטורה ויציבות. שמתי לב לשני דברים. קודם כל, המעבד מגיע ל80 מעלות מקסימום במאמץ. האם זה תקין בהתחשב בנתונים האלה? (CM storm trooper, 212 EVO, NF-A12, המחשב במיקום די מאורר ואין שום דבר שחוסם את המאוררים שלו, שמורכבים בצורה הדיפולטית שהוא הגיע, מלבד NF-A14 שהחליף את המאורר האחורי. לא באוברקלוק.). הדבר השני ששמתי לב אליו הוא שגם ב80 מעלות, המאורר של המעבד נעצר ב1100 ולא ממשיך עד 1500, למרות שהוא יכול. לא שמתי לב להגבלה כזו או אחרת בביוס. האם זה תקין? הטמפרטורה במנוחה: 40-45 מעלות (אני חושב שזה קצת חם, ופשוט לא מצליח להבין למה.) תודה.

• 12 תגובות
    • 2.5k צפיות
  8. Started by efee123,

שלום לכולם, בהמשך לשיחה הקודמת http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=478544.0 הבאתי סקירה קצרה של ה-Noctua NH D-14 שקניתי!! בסופו של דבר כן הייתי צריך לפרק את הלוח בשביל להרכיב אותו . אז ככה, האריזה מגיעה בקופסא אחת גדולה שבפנים יש 3 קרטונים: 1) מכיל את כל הכבלים, המתאמים(AMD, INTEL) משחת הקירור וכו'. 2) ה- Noctua עצמו. 3) קרטון ריק- להגנה מלמטה. ההרכבה היא מאוד קלה ופשוטה לאחר שמבינים את התיאוריה- ה"בעיה" היחידה היא שיש צורך בפירוק של הלוח אם. ה-freezer נראה פצפון לעומת הענק הג'ינג'י הזה. הוא מעט יותר רועש מה-AC , אם לפני זה לא שמתי לב שיש מאוורר עכשיו שומעים. אבל עדין שקט! לסיכום אני מרוצה מאוד מהקירור עד עתה ואני רץ לעשות בדיקות במאמץ וקצת הרבה OC!!…

• 12 תגובות
    • 3.7k צפיות
  9. Started by H.I.V,

שלום היום קיבלתי את המארז XASER III שלי ויש לי בעיה: ההרד קנו מראה לי כל הזמן שהמעלות של המעבד הם 60 אבל הביוס ושאר התוכנות מראות לי בין37-40 אז מה אני יכול לעשות כדי לסדר את ההרד קנו? תודה

• 12 תגובות
    • 696 צפיות
  10. Started by Urix,

שלום. יש לי מחשב עם מעבד CORE i 5 750 ולוח אם של Inetl DP55WB .( ספק כח של OCZ 600W אם זה משנה.) המארז של EZCOOL. יש לי כרגע קירור סטוק על המעבד + מאוורר צד על המארז. עם תוכנת מאמץ (Heavy Load אם מישהו מכיר) המחשב מגיע לטמפרטורה של 80 ++ מעלות (לא השארתי הרבה זמן לבדיקה כי פחדתי). בנוסף, במהלך משחקים, אני שומע את המאווררים ממש רועשים. גם שאני לא מפעיל עליו משהו ממש כבד, הוא כבר מתחמם; לדוגמא, עכשיו אני מפעיל סרט ברקע והוא נמצא על 70 ומשהו מעלות . מצורף תמונה. בזמן שאין משהו מיוחד שפעיל, הוא נמצא על 50 מעלות בערך. השאלה מה אפשר לעשות, אני רוצה ומעונין להשקיע. איזה קירור לשים? איזו משחה מומלצת? יש מה להוסיף או לשנות במארז, אולי מאוורר צד חדש איכותי יותר? עריכה: קראתי קצת…

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. Started by none,

בפנטיום 4 איפה למרוח? מישהו מוכן לסמן בתמונה איפה למרוח את החומר התרמי?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Gritzman,

יש לי מחשב PIII 1000 Mhz 128 sdram GF 2 32 mb הוא נתקע לאחר שמשחקים איתו כמה דקות הטמפרטורה שזה מודד היא 65 מעלות למעבד ו42 מעלות למחשב האם זאת טמפרטורה תקינה? והאם החום הוא הסיבה שהמחשב נתקע ?

• 12 תגובות
    • 821 צפיות
  13. Started by bennya,

הי הרכבתי HTPC, עם כרטיס מסך palit nVidia geForce 9600GT 512Mb http://www.skypc.co.il/pl_product~28620~8~0.htm לאחר שקיבלתי אותו, גיליתי שהוא רועש מדי לסלון, והמקור העיקרי לרעש הוא כנראה כרטיס המסך. יחד עם כרטיס המסך הגיעה תוכנה - vTune ששולטת בין השאר באוורור של הכרטיס, ומורידה אותו עד 40% (לא יודע מכמה). גם ב 40% הכרטיס רועש מדי. מה אפשר לעשות כדי לפתור את הבעיה? עם השקעה נוספת או בלעדיה? האם תוכנה אחרת תוכל להנמיך עוד את הסל"ד? האם זה בכלל כדאי (מבחינת חמום יתר של הכרטיס). כרגע vTune מראה שהכרטיס ב 42 מעלות באופן קבוע. אין לי מושג אם זה מספר אמין. אולי כדאי לי להשקיע בפתרון קרור אחר? אולי בכלל לנסות להחליף את כרטיס המסך?

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. כדי לבדוק בעצמי מספר דגמים ולהשוות ביניהם: מאוורר של מעבד: 1. איזה חברה אחת או שתיים הכי מומלצות של מאוורר למעבד ( מעבדIntel Core i7 4790 ) - סכום של עד 200 ש"ח. 2. גודל משפיע על קירור טוב יותר? גודל 120 מ"מ יותר טוב מ- 92 מ"מ בכל סוגי הדגמים? 3. מספר צינורות קירור כמה מומלץ שיהיה ? 4. מה הנתונים המומלצים במפרט של הדגם: RPM ( מהירות הסיבוב ) - מה מומלץ? לחץ סטטי- מה מומלץ? רמת מתח/ חשמל- ? סוג חיבור - מה מומלץ? אופן הלבשה- מה צריך להיות רשום באנגלית במפרט? חומר המאוורר והצינורות - ? 5. מה זה המושגים האלו שרשום ליד איפה שזרימת אוויר : מצד אחד רשום CFM ומספר כלשהו ומצד שני רשום m³/h ומספר כלשהו. מה מביניהם קובע? או ששניהם? ומה זה Sone איפה שכתוב רעש ?(כי יש מפ…

• 12 תגובות
    • 3.8k צפיות
  15. Started by Yaron-Cohen,

שאלה הסמפרון אמור להיות עם FSB של 1600...נכון?? ובOC ממומלץ להישאר באיזור הזה??.. הלוח בעיקרון יכול לעשות 2000...זה לא מחייב שהמעבד יכול?. כי יש מצב שזה מה שמגביל אותי...כי אני ב278 ועל X4 (כלומר 1112) ועוד שאלה אם כבר פתחתי פה הודעה... יש מצב שמה שעוד מגביל אותי זה המתח של המעבד..?...הוא על 1.450 (מוגדר ככה בביוס)....בCPUz הוא קפיצות של בין 1.472 לבין 1.488 נורמלי? אם אפשר לענות לי על כל חמשת השאלות...(חפשו את הסימני שאלה) תודה רבה (אם יש טעויות כתיב זה לא שאני טיפש זה כי השעה 4 תתחשבו.)

• 12 תגובות
    • 740 צפיות
  16. שלום לכולם, ובכן הגיע הזכרון שהזמנתי MUSHKIN 512 DDR 3200 BLACK, הבנתי שהזכרון הזה טוב לOC. אז ככה, עכשיו עם הזכרונות החדשים המחשב שלי מוכן לOC. יש לי - ==== לוח אם : Epox ep 8rda+ מעבד : AXP 1700 DLT3C(!) tberd מאורר : SK7+SF2 מארז מקורר היטב. עכשיו, מה בדיוק אני עושה ? מה הסדר של הפעולות? יש בכלל? או שאני יכול ישר לשים באס 195,מכפלה 11 ואולי קצת עוד מתח? תשובות והסברים יתקבלו בברכה ועוד משהו, קראתי את המדריך באתר וזה לא כ"כ עזר לי

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by ravid,

http://www.intel.com/design/motherbd/software/dcc/index.htm אינטל השתגעה אני מאמין שיהיה בדבר הזה מלבד ניטור חומרה גם שינויי זמנים, ציטוט: "Fine-tune memory timings" מענין אם יהיה שם oc למעבד! אם כן זה יהיה הזמן שלי להתחיל להיות overclocker "אמיתי" ב-hwzone 8) לעומת החרפה הזאת: http://www.hwzone.co.il/ocdb/index.php?action=viewinfo&project_id=112

• 12 תגובות
    • 832 צפיות
  18. כותרת.. הזיכורנות הן 800MHZ אחד של OCZ והשני של KINGSTON בכל כרטיס 2 ג'יגה

• 12 תגובות
    • 926 צפיות
  19. לפי התוכנה של הלוח (DS3) - הוא לא מתחמם מעל 38 מעלות. אבל כשאני נוגע בגוף קירור לו (סטוק) הוא חם מאוד, ולפי אינטואיציה כנראה יותר מ-38 (אלא אם הטמפרטורה של הצ'יפ עצמו נמוכה מהטמפרטורה של גוף הקירור. תגידו לי אתם). אני קונה קירור למעבד כדי לבדוק אם הוא יכול להגיע יותר רחוק (כי כרגע בבאס 420 הוא מתחמם מאוד, עד ל-65). אבל ייתכן שמה שעוצר אותי זה הצ'יפסט (ואז אצטרך להגדיר מתח). אמרו לי לשים מאוורר מולו, ויש לי מקום על המארז (6A21), אבל אמרו לי פעם שלהוסיף מאוורר צידי זה לא עוזר בכלל. מה דעכם? והאם יש קירור מומלץ לצ'יפסט, שקל להתקין? (הסטוק זה קירור פסיבי HEATSINK, בצבע זהב).

• 12 תגובות
    • 743 צפיות
  20. Started by bad-sector,

איזה אמצעי קירור אפשר להחליף לו? הבנתי שהNV Silencer 6 מתאים רק לגירסת PCI-E... הכרטיס הזה רותח (70 מעלות) ואני עוד מתכנן OC.... יש איזה שהוא אמצעי קירור חלופי וטוב?

• 12 תגובות
    • 700 צפיות
  21. Started by kobibo,

רכשתי את ה GTO2 ורציתי לשאול שני דברים: 1. האם יש צורך לשנות את הקירור שמגיע עם הכרטיס כאשר פותחים לו רק את הצינורות הנוספים ? 2. האם צריך לשנות את הקירור שעושים לו בנוסף O.C ? או שהקירור שמגיע עם הכרטיס יספיק ?

• 12 תגובות
    • 951 צפיות
  22. Started by see4,

יש לי ERROR ב CACHE 1 ממש התחילת ההרה , זה לא קורה ב CASHE LEVEL 2 , זה אומר משהו , מעבד שלי תקין !?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Pure-Gold,

מישהו יודע איך אפשר להדליק ספק ATX ללא לוח ? איפה לעשות קצר ?

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by drevil,

שלום לכולם יש לי לוח חדש p4s8x-x ומחוברים אליו כרגע...5 מאוורים 1 של הספק, 1 של המעבד 2.4P, אחד על הכרטיס מסך שהרכבתי, הוא מחובר אל ה12V של ההארד דיסק והסי די רום. עוד מאוורר מחובר באותה דרך שהוסברה כרגע ואחד מחובר ישר ללוח אם. יש לי עוד מאוורר שאני רוצה לשים ויש לו 2 כבלים שחור ואדום יוצאים ממנו הוא צריך מתח 12V ו0.20 אמפר, והקצה שלו הוא חיבור של 2 (2 חורים קטנים בקצה...) איך אני מחבר אותו?? הטמפ' של המעבד והלוח במנוחה - 28 מעלות

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by x-dude,

קניתי מחשב חדש P4 2.6Ghz , שאני פותח את סנדרה היא מראה לי שהטמפרטורה של המעבד הוא 127 מעלות (צלסיוס),ניסיתי להפעיל את cpuidle ושום דבר עדיין על 127 מעלות לא משתנה,יכול להיות שהסנסור של המעבד פגום או משהו כזה? המאוורר שעל המעבד עובד מצד שני,שאני פותח את AIDA32 הוא לא מראה לי את הטמפ של המעבד רק של משהו שנקרא Aux (מישהו יודע מזה?)

• 12 תגובות
    • 773 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.