אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
http://www.xbitlabs.com/articles/coolers/display/core-i7-coolers-roundup_18.html
-
- 2 תגובות
- 873 צפיות
-
-
הגעתי עם באס 180*11 במעבד שלי הכל עלה והיה יציב לגמרי.. 4 שעןת IDLE ושלוש לופים של PCMARK בשבילי זה מספיק יציב. למרות שהוא יוצא באמצע מ 3DMARK אבל לא נורא.. בקיצור העלתי ל 185*11 והנה בא מסך כחול מגעיל ומעצבן נורא נורא !!! אלה ההגדרות 180*11 1.9V CORE 2.9 MEM 1.7 CHIPSET TIMINGS DEAFUALT 2-6-3-3 שמתי 2 וולט עדיין בא מסך כחול ולא יכול להיות שאני עוצר כל כך מוקדם!! מה זה?! למה יש מסך כחול אני אמור להגיע לפחות ל200*11 המעלות לא עולות מ40 בביוס
-
- 6 תגובות
- 898 צפיות
-
-
-
אני מחפש גוף קירור למעבד בסוקט 754 הוא לא צריך להיות חיית קירור כי לא מתוכנן אוברקלוק רק שיהיה כמה שיותר קטן ויעיל יש משהו כזה?
-
- 1 תגובה
- 515 צפיות
-
-
חיברתי אותו במקום המאוורר המאוד מאוד מרעיש שהיה בלוח Dfi Lanparty מדובר על זלמן 47 עם משחה MX-1, שקצת נסחפתי איתה? תגידו לי אתם, עכשיו המחשב פתוח, אלו הטמפ' Temperatures Motherboard 49 °C (120 °F) CPU 32 °C (90 °F) North Bridge 59 °C (138 °F) GPU 56 °C (133 °F) Maxtor 6Y120P0 39 °C (102 °F) WDC WD2500JB-00GVC0 32 °C (90 °F) אם זה לא קריטי, כי אני לא עושה איזה OC, אז מעדיף שישאר ככה, למה לקח לי שעתיים להרכיב אותו (טיפה יותר אפילו)
-
- 3 תגובות
- 518 צפיות
-
-
ניסיתי לעשות אוברקלוק ולא לקחתי בחשבון את העובדה שהזיכרון שלי שהוא 400 מגה הרץ לא יעמוד בזה... הסיפור בגדול זה שהלכתי לביוס וראיתי שהFSB שלי עומד על 200 והזה של הזיכרון על ה400... הזכרון שלי זה 400 מגה הרץ קיצר... ניסיתי להעלות את הFSB סתם ל250 לראות כמה זה משפר ואז כעשיתי ריסטרט הטמפרטורה של הזיכרון עלתה לאיזה 65 מעלות ואז המחשב עשה לבד ריסט להגדרות והחזיר ל200 את הFSB. למזלי לזיכרון לא קרה שום דבר... מה שכן קרה זה שאני רואה שהמעבד והנורת'ברידג' חמים נורא... במקום לעמוד כמו פעם על 41-43 מעלות הם מתקרבים ל51 שזאת קפיצה די רצינית... וזה עוד כשהמזגן בחדר פועל... כשהוא לא פועל אז המחשב לפעמים מגיע גם ל57 מעלות. אני די תקוע כי ממה שהבנתי זאת לא טמפרטורה כ"כ נורמלית למישהו עם …
-
- 0 תגובות
- 444 צפיות
-
-
שוב שלום.. יש לי את המארז Thermaltake Soprano VG7000BWS שפאנל הצד שלו נראה בדיוק כך: http://www.techpowerup.com/reviews/Thermaltake/SopranoRS101/images/ttsrs22.jpg יש ברשותי כמה מאווררי 80mm ישנים שאני מעוניין להוסיף 2 מהם למארז (השאר יהפכו לUSB ^^) אז ככה: 1. עליון מוציא/מכניס אוויר? אני מניח שמכניס כי זה קרוב למאוורר המעבד אז זה דיי יעיל.. 2. תחתון מכניס/מוציא אוויר? זה ממוקם בדיוק מול צלעות הקירור של כרטיס המסך, ונשמע לי טוב שהאוויר החם שיוציא מהן (יש מאוורר גדול עליהן) יצא ישר החוצה במקום לעלות. 3. כדאי לי להחליף את המאוורר הקדמי (100mm) במאוורר 80mm ולשם את ה100mm מול המעבד? אני לא בטוח שהקדמי מאוד יעיל ונראה לי שה100mm יהיה יותר יעיל למאוור המעבד מבחינת ד…
-
- 8 תגובות
- 981 צפיות
-
-
קניתי מחשב לפני חודשיים וסה"כ הייתי מרוצה. Pentium D 930, Geforce 7900GT, 2GB RAM , HD - WD3200KS לא מפלצת אבל בהחלט נחמד. השקעתי בהכל חוץ ממארז. בלילה הראשון התעוררה בעיה רצינית - המחשב שלי יכל להתחרות במכסחת דשא ברעש. לצערי הוא יושן איתי באותו חדר ואני צריך אותו דלוק גם בלילה, שלא לדבר על זה שהרעש הטריף אותי בזמן משחקים כשהקירור סטוק היה מתאבד על מקסימום RPM. וזה גם עם אוזניות מדוזה. ידעתי מה אני צריך, מאווררים גדולים ואיטיים ומשהו שיחסום את הרעש. התלבטתי ובסוף קניתי את שני המוצרים שבכותרת. תוצאות: המארז מגיע עם 3 מאווררים של Antec 120mm tricool להם יש 3 מהירויות. הוספתי מאוורר של Arctic cooling 120mm . כאשר כולם מכוונים ל Low ומסתובבים ב 1200 RPM כמעט ולא ניתן לשמוע א…
-
- 3 תגובות
- 580 צפיות
-
-
לאחר חודשים ארוכים של דם יזע ודמעות התנעתי את המפלצת של איהיים מודל 1250 יחד עם ראדיאטור של EMP (עושה עבודה לא רעה בכלל!!) ויחד עם בלוק של ..................................(תופים .!!!!) זלמן ......... וכמובן איך לא מיכל מים של 2.5 ליטר וכאן אני אתמקד בבלוק : בולק זול (יחסית ) נוח להתקנה על מהכי מצחיק הצי'פסט יותר חם מהמעבד !!! ;D בקרוב נתחיל עם סדרת התעללויות ב 2.4C שלי ........לאחר ברייק אין של המשחה ( לוח P4C800 עם זיכרונות ADATA500 וכמובן מוד למתח של הזיכרון ....) צפו פגיעה בקרוב של OC כאן ............. תמונות זה קצת רחוק כי המע' לא גמורה לגמרי כי היא צריכהכ לעבור צבע דחוף ......( וזה יהיה צבע בחדר צבע ולא בתנור כי עף לא צובעים בתנור כמו מתכת ....) אני חושב על שחור …
-
- 1 תגובה
- 624 צפיות
-
-
שלום לכולם , ברשותי מזה כמעט 4 שנים המפרט הבא: E6600 - קירור למעבד: FREEZER PRO 7 ( טמפ לפני oc : במצב מנוחה 27 , במאמץ: 42 ) 8800GTS 640 בלי OC זיכרונות 800MHZ MUSHKIN 2X2GB תיזמונים : 5-5-5-18 לוח אם P5B . ספק ENRMAX 500W. אני כרגע לקראת סיום ניתור הטמפ' של המעבד ושאר הרכיבים . המעבד הורד למכפלה 8 והזיכרונות ל-יחס של 1:1 המעבד כרגע נימצא על מהירות 3.2GHZ כבר 11 שעות רצוף .מתח למעבד עומד על 1.375V בביוס ( ב-CPUZ מצויין אחרת- 1.272V) ושאר התהליכים בביוס בוטלו/שונו עפ"י מאמרים ב-אתר ואתרים נוספים בחו"ל. הטמפ' של כול ליבה נימצאת על 55 - 57 בזמן שאני גולש עם בדיקת ORTHOS ברקע. התוכנות שאני משתמש הם: CORE TEMP ו everest לפי שתי התוכונת קיים הפרש של כ- 5 מעלות. C…
-
- 11 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
טוב אז יש לי את המפרט הבא: 2.4C עם קירור רגילש ל אינטל P4P800 שתי סטיקים של 256 MB של 400MHZ HYNIX(זה די מחורבן איך שהבנתי) - איך שידוע לי הם 2.5NS (אשמח אם מישהו יסביר לי מה זה אומר) הספק שלי הוא(אמרו לי שזה גם משנה) HEC 475 DV מארז לא משהו בכלל של GYRO BOND2 משהו כזה(יש אותו בפנדס) טוב אז הנה השאלות שלי(בבקשה לפרט ולהביר כי אני הדע שלי בOC הוא די 0): 1. שקלתי להעלות את מהירות השעון של המעבד כמה לדעתכם מה שתיארתי יוכל להחזיק תוך כדי יציבות מקסימלית? 2. האם אני חייב לקנות קירור מסיבי בשביל OC של איזה 600MHZ? (כמו ההוא של ZALMAN ששוקל כמעט קילו) 3. אם אני אקנה את הקירור הזהhttp://www.pch.co.il/docs/pd2020997095.htm אז זה יעזור מאד או שלא כל כך? וגם קראתי שהוא שוקל כמעט קיל…
-
- 8 תגובות
- 845 צפיות
-
-
אחרי שהסתכלתי במשך כמה שעות הבנתי איך ההיטסינק מוחזק למקום... (מריחים שיעמום באוויר?) אם תסתכלו על המאחורה של הכרטיס של המעבד תוכלו לראות ארבעה חורים עם פינים בתוכם. הפינים האלה מוחזקים בתוך הפלסטיק ע"י שיטת הקשקשים-הם בנויים עם טבעות כאלה שפונות לצד אחד, ככה שאפשר להחליק את ההיטסינק בקלות על המעבד אך קשה להוציא אותו. אז בקיצור ניגש לעניין: הורדתי את המאורר עם הכיסוי מהמעבד. משכתי את ארבעת הפינים מהצד של המעבד שעל הכרטיס (כל אחד בתורו, צריך הרבה כוח לזה) וההיטסינק פשוט יצא. תעשו חיים
-
- 8 תגובות
- 719 צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני גופים VF700-AlCu NV Silencer 6 (Rev. 2) אני לא יודע מה לעשות משתי סיבות לא קריטי הרעש אבל יש לי שתי כרטיסים בSLI אז קריטי מקום וכמובן ביצועים אז מי שיכול לעזור להחליט תודה תודה תודה
-
- 8 תגובות
- 818 צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן כרגע לקנות מחשב חדש ולעשות בו OC. להלן המפרט: מעבד Intel Core 2 Duo E4300 Box קרור למעבד Arctic-Cooling FREEZER-7-PRO FOR INTEL 775 לוח אם GIGABYTE GA-965P-S3 זיכרון G.Skill DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL4 ספק כח Enermax Liberty 400W מאוורר למארז Thermaltake Thunderblade 120mm LED fan - BLUE לפני שאני קונה את המחשב הזה, אני אשמח לדעת מספר דברים! 1. לפי מה שקראתי בפורום, אפשר להגיע לאותם ביצועים של E6600 עם המעבד הזה בOC- אני יוכל לעשות את זה עם הקירור הנ"ל? 2. אם המעבד יתחמם יותר מידי או\ו אני אספק לו יותר מידי מתח, יש מצב שלא רק הוא ישרף אלא עוד כמה חלקים במחשב? 3. קראתי ביקורת ממש נחמדה על הלוח אם הזה בקשר לאוברקלוקינג (http://www.xbitlabs.com/ar…
-
- 4 תגובות
- 511 צפיות
-
-
אז מה כל הקטע במארז הזה השקט שלו?! הוא מתחמם , הוא לא משהו מיוחד ואני לא חושב ששקט עדיף על קירור טוב...
-
- 11 תגובות
- 812 צפיות
-
-
הסתכלתי על האתר ההוא שאומר לכל מעבד איזה טמפרטורה מקסימלי יש לו? למה הכוונה מקסימלית? ומה זה אומר שלמעבד שלי יש שמה בין הטמפרטורות הנמוכות? e6420- 60.1 מעלות?
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
רעיון שעלה לי הערב לתאורת מארז ה ultra HTPC הוא רעיון די פשוט אך משגע. בדפנות המארז ימוקמו לדים שיקרינו אור אל פנים המארז, ולמעשה הם יתחלפו לפי שליטה חיצונית או שליטה דרך החיבור המקבילי. הלדים הם בראש ובראשונה 15 לדים UV שיפוזרו על גבי דפנות המארז, ולאחר מכן 5 לדים RGB על כל דופן של המארז (10 סה"כ) מה שיתן את האפשרות לצבע כחול אדום וירוק, ככה שהמחשב יהיה ממש זוהר בכל צבעי הקשת. הרעיון ימומש עוד הערב ומחר, אני אעדכן. דפנות המארז - כאן ימוקמו הלדים לדי ה-RGB : לד ה UV - (מצלמות לא מזהות UV ולכן זה נראה ככחול) לד המשלב כחול וירוק בגוון ים שני כחולים מבנה לדי ה RGB - ארבע רגליים. אשמח לתגובות, אבנר
-
- 13 תגובות
- 992 צפיות
-
-
-
אני רוצה לעשות פאן באס, עם דבר כזה שמסובבים וזה מוריד את המטח! עכשיו, יש לי כזה דבר, וכשאני שם על המקסימום, זה עובד, אם אני מוריד קצת, זה נחלש (אם ממש קצת), ואז קצת יותר מוריד אז נכבה לגמרי! מה אני יכול לעשות כדי שזה ישתמש בהדרגתיות שבקצה אחד יעבוד על המקסימום, ובקצה השני זה יכבה ? תודה מראש! נ.ב יכול להיות שהדבר הזה (הזה שמסובבים, ברח לי השם) שלי אינו תקין, ואם כך - כמה עולה בערך אחד חדש ? ואם מישהו יודע איך להכין אחד - מדריכים יתקבלו בברכה! שוב, תודה מראש!
-
- 20 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אני מתכנן לקנות את המעבד המוזכר לעיל (יחד עם לוח אם Biostar TA790GX3) - ואולי לעשות OC קליל. אני לא יכול להשקיע יותר מדי בקירור לצערי, עד 150 ש"ח. איזה קירור מומלץ בתקציב הנ"ל? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 633 צפיות
-
-
מה דעתכם על ה Zalman 7700CNPS Cu והאם יש הבדל משמעותי בין ה7700Cu ובין ה 7000 CU כמובן של זלמאן אם כן מה ההבדל
-
- 1 תגובה
- 435 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מעבד AMD +2800 והעלתי אותו ל +3200 ורציתי לדעת אם במצב הנוכחי הוא עובד כמו מעבד +3200 מקורי ( ללא OC ) ??
-
- 4 תגובות
- 628 צפיות
-
-
הנתונים בביוס הם: Ai Overclock Tuner : Manual CPU Ratio Setting : 10 FSB Frequency : 290 PCIE Frequency: 100 FSB Strap to North Bridge : Auto DRAM Frequency: Auto DRAM Timing Control: Auto DRAM Static Read Control: Auto Dram Read Training : Auto MEM OC Charger : Auto Ai Clock Twister : Auto Ai Transaction Booster : Auto CPU Voltage : 1.325 CPU GTL Reference: Auto CPU PLL Voltage : 1.50 FSB Termination Voltage: 1.20 DRAM Voltage : Auto NB Voltage : Auto PCIE Sata Voltage: Auto Load Line Calabration : Enabled CPU Sread Spectrum : Disabled PCIE Spread Spectrum : Disabled CPU Clock Skew: Auto MB Clock Skew: Auto המפרט בצד. ניסיתי כל מיני וריאציות של מכפלה וFSB בשביל ל הגיע ל3…
-
- 19 תגובות
- 4k צפיות
-
-
-
בפנדה מוכרים אחד כזה בתוספת פאנל כסף, עם כפטור שמשנה את הבהירות של המסך ב450 שקל בערך חשבתי לעצמי נגיד בגלל הכפטור ובגלל הפאנל הם הוסיפו איזה 150 שקל מעל המחירון אז מסך LCD עם 2 שורות ותאורה עולה בערך 300 שקל? נראה לי של "סופר בוהן" יש כזה מסך (LCD תאורה עם 2 שורות..)
-
- 6 תגובות
- 756 צפיות
-