עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by tamir6066,

הי,יש לי HD4850 עם קירור של זלמן. האם כדאי לי לעשות OC דרך הDRIVER? האם השיפור בביצועים יהיה מורגש במשחקים כמו:GTA IV,CRYSIS,COD 5? OC דרך הדריור מסיר את האחריות? תודה

• 4 תגובות
    • 618 צפיות
  2. Started by aviram20,

היי חברים ערכתי את הכותרת , ועכשיו השאלות שלי הן אחרות. כרגע עשיתי OC , לא להאמין כמה שזה פשוט יש לי E2140 זמני שהגיע כרגע ל3.2 , מעבר לזה הוא לא מסכים מה גם שהזכרון מאוד מגביל אותי , יש לי סטיק ג'נרי אחד של 667 והוא כרגע עובד על 800 הטמפ היא 40 מעלות .. האם זה תקין? כמה זמן לאמץ עם OCCT כדי ליראות שהמערכת יציבה? מה לגבי המתח שהמעבד מקבל ? הוא לא ישרף לי הוא יומיים? מה לגבי הכרטיס מסך? הוא גם בOC עכשיו ? וביכלל....... זה בסדר? לא בסדר? אגב , חל שיפור ממש ממש ממש ממש משמעותי .. תודה לעוזרים ציפרתי תמונה של המצב כרגע.. [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 1.6k צפיות
  3. Started by amitey,

שלום לכולם. הרכבתי מערכת קולנוע וגיימינג הכוללת - מחשב HTPC , מגבר חזק , DVD,ממיר , XBOX . כל הרכיבים יכנסו למזנון סגור (שיש בו פתי איוורור רק בצד התחתון שלו (עומד בסלון). השאלה שלי היא איך אני יכול לחבר מאווררים לפתחי איוורור ע"מ שישאבו את החום (כי החום עולה למעלה) ואיך אני מחבר טרמוסטט כדי שהמאווררים יעבדו רק מטמפ' מסויימת ולא כל הזמן? אני חשבתי לחבר אותם לחשמל של הספק של המחשב אבל אין לי רעיון עם הטרמוסטט. אשמח לשמוע רעיונות אחרים. מישהו הציע לי לשים מאווררים שיעבדו כל הזמן - צריך לכך מאווררים שקטים וטובים - איזה מומלצים? תודה מראש.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. היי אנשים. רציתי לשאול האם הקירור מסוגל לקרר 3 סטיקים של זכרונות, מבחינת גודל. ידוע לי שהוא מגיע עם 3 מאווררים איכותיים, יעילים ושקטים אבל אני לא יודע שום דבר על גודלם. כלומר, האם יכול להיות שהוא יוכל לקרר באופן אפקטיבי רק 2 סטיקים ולא 3? אחרי הכול, הוא תוכנן למערכי Dual Channel. תודה רבה לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 461 צפיות
  5. התחלתי לעשות OC לכרטיס דרך הקאטאליסט שמה בחרתי בAUTO TUNE, מה שהעלה את הכרטיס ל-690(ליבה) ו1110 בערך(לזיכרונות) ואחר כך המשכתי לעשות דרך ריבה טונר. מ723 בליבה מתחילות הבעיות. אני מקבל ב3DMARK ובכל משחק הודעת שגיאה של VPURECOVER . כרגע אני על 718 לליבה ו1151 לזיכרונות. הטמפרטורות נעות בד"כ בזמן מאמץ בין 50-55(55 לעיתים נדירות מאוד). אני עם קירור S1 ACCELERO ומאוורר 120MM מחובר אליו. הייתי רוצה לדעת, בעיקר ממישהו שיש לו את הכרטיס(יש לי של ספיר האדום הרגיל) האם יש אפשרות להגיע איכשהו ליותר. תודה מראש על העזרה.

• 3 תגובות
    • 776 צפיות
  6. Started by eyal00,

שלום, יש לי את המעבד הנ"ל ויש לי כמה שאלות: 1.כל פעם שאני מעלה לבאס 10MHZ כמה זמן צריך לבדוק עם OCCT? 2.כרגע אני על באס 255 והטמפ' במאמץ עם INTEL BURN TEST לא עברה את ה56 מעלות. זה בסדר?מה הטמפ' המקס' עם המעבד הזה? 3.מה המתח המקסימאלי שאפשר לתת למעבד הזה? כרגע אני על סטוק 1.325 צריך לשנות משהו בהגדרות של הOCCT לפני שמתחילים בדיקת מאמץ?

• 10 תגובות
    • 849 צפיות
  7. Started by YairZ,

שלום לכולם, אני וחברי התחלנו לעשות אוברקלוק לפנטיום D, דגם 940 העובד בתדר של כ 3.2 ג'יגהרץ בסטוק. לוח האם הוא Gigabyte Ga-8N-SLI Pro. כרטיס המסך הינו 7600GT ואנחנו חושבים שבחלק מהמשחקים הוא מוגבל בגלל המעבד. המכפלה היא 16 והבאס הוא 800 (לחלק ל4 כלומר 200). הצלחנו להעלות את הבאס ל 900, והתדר היה 3.6 ג'יגהרץ, אך לאחר מכן המחשב לא עלה וכנראה היה צורך להעלות מתחים. העלאתי קצת מתח לליבה- מ1.2875 ל1.3 אך המחשב עדיין לא עלה. השאלות שלי אליכם, הם אילו מתחים יש צורך להעלות חוץ מלליבה או האם יש צורך להעלות לליבה עוד קצת, האם יש צורך לבטל פונקציות/אפשרויות כלשהן בביוס וכעיקרון לעשות OC משמעותי יותר מן הסתם. הטמפרטורות בסדר במאמץ (הקירור הינו AC FREEZER 7 PRO) וב 875 הכל עובד חלק.

• 11 תגובות
    • 817 צפיות
  8. Started by BloodyW,

היי אין לי ניסיון בתחום וזאת פעם ראשונה שאני הולך להמהיר את המעבד. הסטפינג של המעבד הוא B3. לפי המפרט שלי, עד כמה אני יכול להמהיר אותו עם קירור סטוק? אני לא מעוניין ב OC גדול כרגע, רק לצבור קצת ניסיון, לראות אם השיפור בביצועים עוזר לי ולקנות בעתיד קירור טוב יותר. להמהיר ל-2.7-2.8GHZ לפחות, אפשרי?

• 26 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by Omry,

היי אנשים. הייתי מעוניין לדעת מיהו היבואן הרשמי של יצרנית פתרונות הקירור (האוסטרית, אם אני זוכר נכון) Noctua. אני חושב שאלו FoxPc.. תודה רבה לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. ואני מדבר על טמפ' של כרטיס כאשר הכרטיס הגרפי עובד בלי עומס כאילו במצב של רק מערכת הפעלה של vista עובדת , ואם אפשר להרחיב בתשובות כלומר אילו טמפ' ממולצות לעבודה תקינה של הכרטיס במצב של עומס ובמצב רגיל? אמשח לתשובות תודה,

• 9 תגובות
    • 910 צפיות
  11. Started by Cha0stAlker,

אם אני לא עושה OC-קירור סטוק יחזיק במאמץ כבד (מאוד)? E8400. אם לא-אפשר המלצה?

• 4 תגובות
    • 644 צפיות
  12. Started by jondoo77,

האם משהו ראה ביקורת של קירור מים ל-1366 קישורים ? קירור גז של טרימפלטק מתי יצא לשוק ?

• 8 תגובות
    • 756 צפיות
  13. שאלה עם אני רוצה לעשות oc אני אומר לחנות לעשות לי הוא שעושים לבד(לא מבין בזה) ??? כמה זה עולה ??? איזה קירור אני צריך ??? והם שווה לעשות למעבד זה oc AMD PHENOM II X4 QUAD CORE 940 (3.0GHz) BOX עם אני עושה לו כמה הוא היה אחרי ?? תודה רבה. מפרט: מעבד: AMD PHENOM II X4 QUAD CORE 940 (3.0GHz) BLACK EDITION : HDZ940XCGIBOX - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-MA790FX-DS5 כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB DDR3 - SAPPHIRE DESIGN - RETAIL דיסק קשיח: SAMSUNG 320GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD321LJ צורב DVD: SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK זיכרון: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-4GBPK מארז: COOLERMASTER CENTURION 590 (BLACK) : RC-590-KKN1-GP…

• 0 תגובות
    • 661 צפיות
  14. Started by Bengo5,

מאיפה אני יכול לקנות וונדטה 2 בסביבות חולון-ראשון.. באיזה חנות ואיזה מחיר.. תודה :]

• 7 תגובות
    • 720 צפיות
  15. Started by RTSerenity,

היי הטמפ' של ה readon hd4670 1000mb שלי בזמן מנוחה היא באיזור ה41 מעלות כאשר הactivity 0% והfan speed הוא 3% זה לא מוגזם לכרטיס מסך בעת מנוחה? הבנתי שיש אפשרות שליטה מוגדרת על הfan speed, אך בנוסף הבנתי שזה יכול להזיק, למשל במצב שקבענו את הfan ל50% ובעת משחק נגיד הוא דורש יותר - אז הוא לא יעלה מעבר. ובכלל, כל מה שקובעים ידנית קבוע - לא קורץ לי מדיי. קצת מלחיץ אותי העסק מאחר וכבר קיבלתי blue screen פעם אחת במשחק וסביר שזה היה הכרטיס הזה, כי כל השאר נראה תקין (כולל בדיקות זיכרון וכו) יכול להיות שהעובדה שהמסך של 24 אינטש משפיעה על ההתחממות בidle? על כל פנים - אשמח לשמוע חוות דעת ממי שמכיר את הכרטיס טוב, או ממי שיש לו אותו גם. וגם הסברים קלים לא יזיקו תודה רבה מראש לכ…

• 5 תגובות
    • 610 צפיות
  16. Started by aviram20,

מישהו יודע מה עושים מה צריך לעשות ? איך אני עושה איתה OC ואיך אני קובע שהיא תעבוד כל פעם שאני מעלה את מערכת ההפעלה? אני לא מבין כלום בתוכנה הזאתת! מנהלים , זה מתאים יותר לפורום OC וקירור?

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by madror,

בביקורת על המארז סונטה III של אנטק רשום כי מומלץ להוסיף מאוור 120 ממ פינמי בנוסף לזה אשר מגיע עם המארז. אייזה מאוורר אתם ממליצים לי להתקין , בדגש על איכות המאוורר ו"השקט" אשר הוא יפיק. תודה מראש, דרור.

• 5 תגובות
    • 559 צפיות
  18. Started by d.c.n,

זה המפרט שלי: Motherboard: CPU Type Intel Pentium 4, 2800 MHz (21 x 133) Motherboard Name Gigabyte GA-8S648(-L) (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio) Motherboard Chipset SiS 648 System Memory 512 MB (PC3200 DDR SDRAM) BIOS Type Award Modular (09/24/03) Display: Video Adapter NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (64 MB) Video Adapter NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (64 MB) 3D Accelerator nVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X Monitor MAG InnoVision 786PF [17" CRT] (FAOI3C0048718) Multimedia:…

• 4 תגובות
    • 601 צפיות
  19. Started by lior44,

שלום, יש לי מארז מסוג 3D Aurora 570. החלפתי לו את המאוררים האחוריים למאוררים חזקים 70CFM אך השינוי בטמפרטורה לא מורגש כיוון שהם מוציאים אוויר. האם אפשר להפוך את המאוררים האחוריים כך שיכניסו אוויר והקידמי יוציא? (יוצא שהמאורר האחורי הוא מול הביג טייפון) תודה מראש! ליאור

• 4 תגובות
    • 663 צפיות
  20. הייי, יש לי מעבד פנטיום 4, 3 גי'גה הרץ פרסקוט(478) בן שנתיים ומשהו בערך רציתי לדעת איך אני אני אקבל ביצועים יותר, עם הHT שאני אשאר על 3 ג'יגה הרץ או אוריד אותו ויגיע ל3.6GHZ? הHT זניח בשביל שיפור כזה? או ההפך? אני לא יכול להשאיר את האופציה של הHT דלוקה למה מתי שאני מגיע ל3.6 או 3.4 זה כבר ממש קורס לי ולא יציב. ואם אני מוריד את הHT אני יכול לעבוד על 3.6 יציב. זה לטובת קידודים, שיחרורים כבדים מהווינראר(כמה ג'יגות כל פעם, מה שלוקח ים זמן), וכו' תודה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 590 צפיות
  21. אהלן יש ברשותי כרטיס מסך של EVGA מדגם 9600GT עם הפיצ' של ה-OC המובנה. לאחרונה אני שם לב (יכול להיות שזה מהדרייבר של ה-NVIDIA האחרון, אני לא זוכר טוב) - שאחרי משחק של 15 דקות במשחק (אפילו COD5), הכרטיס מתחמם. המעלות מגיעות ל-60 ואפילו 62.. אני לא סתם אומר את זה.. אמרו לי שזה לגיטימי וכו.. אבל המשחקים מתחילים לקרטע ! ממה זה יכול להיות? ואיך אפשר לסדר כזה דבר?

• 1 תגובה
    • 650 צפיות
  22. Started by Titan777,

מישהו מכיר? שמע? ניסה? המלצות? זה לא בדיוק 'משחה' - זה יותר כמו חתיכת נייר. נראה ממש נוח לשימוש. http://www.computerbase.de/artikel/hardware/gehaeuse_kuehlung/2006/test_coollaboratory_liquid_metalpad/

• 11 תגובות
    • 996 צפיות
  23. Started by see4,

רציתי לשתף אתכם ב OC שהתחלתי להתעסק איתו היום , מערכת ישנה צנועה (שהרכבתי במחיר צנוע) שרציתי לבדוק כמה באמת היא שבה מבחינה איכותית... המערכת : Asus P5B Vanilla (ie non deluxe) bios 2001 C2D E6550 with 7X multiplier 2X1GB Supertalent 800Mhz CL4 (capable of 1100 mhz ) those are 3 years old super high quality chips AC Freezer Xtreme CPU Cooler Seasonic 400w 30A PowerSuply Radeon X1950XT 256MB זה מחשב שהצלחתי לחבר ביחד לאחר שמכרתי את המחשב הקודם שלי (זה שבחתימה עם לוח DFI X48) , ולא עלה לי הרבה (חלקים בהזדמנות מכל מיני מקורות) , ורציתי לדעת איזה בצועים אני יכול להוציא , אז זה המקום לבדוק את גבולות המערכת ... קודם כל אני חייב לציין את הלוח אם , זה לוח שהושק לפני יותר מ 3 שנ…

• 12 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by davidz85,

שלום לכולם, לפני הצגת השאלות אני אתן לכם רקע למערכת שלי לOC ולהגדרות שאני משתמש בהן בביוס. אני עובד עם Q6600, עשיתי לו OC ל-3.2, FSB 356, והמון זמן אני עובד איתו על מתח שרק השבוע הבנתי שהוא נמוך מידי, הNORMAL שלו ממה שרשום בביוס זה 1.3125, אני עבדתי איתו על 1.350. הכל עבד ללא קריסות אבל תמיד חשבתי שאני יכול לקבל ביצועים יותר טובים, גם במשחקים וגם בעבודה רגיל בויסטה שזה אומר גלישה צפייה בסרטים וכל מיני העתקות קבצים קידודים וכאלה.. אז השבוע חבר אמר לי שכדאי להעלות את המתח בגלל שאם משתמשים ב4 סטיקים של 1 ג'יגה זיכרון, מומלץ להעלות את המתח. אני חשבתי שאפשר לספק למעבד מתח נמוך כי הוא מסוג G0 שמתחמם פחות מהדגם הפחות חדיש B משהו. העלתי את המתח ל-1.400 ובאמת שמתי לב לBOOST מ…

• 8 תגובות
    • 834 צפיות
  25. שלום. אני מעוניין להכנס לנושא ה OC. 1) אפשר לקבל שם של תוכנה טובה ל OC? 2) אפשר לקבל הסבר בנוגע ליחס העלאת תדר/מתח? יש איזו חוקיות על כל תדבר שמעלים מוסיפים כך וכך מתח? איך יודעים כמה מתח לעלות? תודה.

• 1 תגובה
    • 596 צפיות

דיונים חדשים בפורומים