אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
אני מחפש קרור שקט וזול לAMD 64 (באזור ה100 ש"ח) עריכה: כדי לא לפתוח דיון חדש אני אשאל את זה פה: אני בדקתי עם וולטמטר והמתחים שהספק שלי מביא הם: 12.3 V 5.2 V האם זה טוב או שזה גבוה מידי?
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם לפני כשנה קניתי מחשב עם המעבד הנ"ל בערך לפני חצי שנה התחלתי למדוד את טמפרטורת המעבד, הטמפרטורה עומדת על 51C (בהרצה של הרבה תוכנות וגם בהרצה חלשה של המחשב האם יש טעם לקרר אותו? ואם כן - איך? אין הגבלת תקציב בגדול תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי קירור BUFFAOLO אבל הוא מרעיש מידי על המחשב שלי כאשר המאורר מחובר אטפר היא 23 מעלות כאשר הוא לא מחובר זה מגיע ל 50 מעלות בערך השאלה עם מותר לי?בלעדי המאורר שלו יש לי עוד שני מאווררים של 12 אינץ+עוד מאורר של הספק (12 אינץ) מה אני מסכן פה? אני לא משחק והמחשב לא נמצא ב אקסטרים אף פעם. יש לי E6600 טוב זה גירד את ה 60 גם... זה מסוכן?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם הקירור הנל טוב? איך הוא בהשוואה ל- Muge 2?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אנשים. הייתי מעוניין לדעת מיהו היבואן הרשמי של יצרנית פתרונות הקירור (האוסטרית, אם אני זוכר נכון) Noctua. אני חושב שאלו FoxPc.. תודה רבה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הרבה זמן אני שואל את עצמי-האם זה משתלם? האם כדאי להשקיע בזה? שאלות לא חסרות לי בעניין: 1)האם מערכת חלקית תספק שקט טוב? (למשל רק למעבד)? האם המאווררים האחרים במארז "הורסים" את השקט הזה ואז כל הסיפור לא כ"כ משתלם מבחינת שקט? 2)מה אם הספק? המאוורר שבתוכו לא מרעיש ו"הורס" את כל המערכת בלי קשר כמה עלתה המערכת? אותו דבר בקשר למאווררי המארז. 3)מה תוחלת החיים של מערכת קירור מים? כמה שנים היא שורדת? 4)האם יש צורך במודינג מסויים בשביל להנות עד הסוף מהמערכת? 5)האם אפשר לעשות את המודינג הזה ללא דרמל אלא רק אם מקדח כוס? 6)כמה הקירור מים נותן בביצועי OC? האם יש שיפור רציני למשל בגיימינג? 7)איך הולך נושא האחריות אם חו"ל? תודה לעוזרים.
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי מעבד Core i7 920, לאחר אובר קלוק הוא הומר מ-2.6GHZ ל- 3.6GHZ. יש לי מארז של Antec DF-85, עם 7 מאוררים, קירור של Nuctua, אפשר לראות במפרט של המחשב את הדגם המדוייק. השתמשתי במשחה טרמית שהגיעה עם הקירור. (אם חסרים פרטים, אוסיף) הבעיה שלי זה טמפרטורות מאוד גבוהות של המעבד. בהתלחה הטמפרטורות היו 51 מקסימום עם אובר קלוק, ולאחר מכן זה זינק ל-60. מדובר פה במעלות בלי מאמץ בכלל, אולי דפדפן אינטרנט. וגם כאשר אין כלום הטמפרטורות נשארות בין 50~60. המליצו לי לעשות בדיקת מאמץ למעבד לראות מה הטמפרטורות המקסימליות, השתמשתי בתוכנה OCCT, וכאשר הפעלתי את התוכנה, כש85 זה הטמפרטורה המקסימלית, שנייה אחרי שהוא התחיל את המבחן האמיתי הטמפרטורה זינקה ל-95 והמבחן נפסק מיד. אשמח לעזרה…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום , אשמח אם תוכלו לעזור לי כאן בבעיה קטנה שיצרתי לעצמי אתמול אספתי חלקים להרכבת מחשב מ KSP, ובין היתר קניתי את המארז הזה :http://ksp.co.il/?uin=18464 ואת הקירור H90 של corsair כשהתחלתי לחבר את החלקים , גיליתי שהקירור לא מתאים לחיבורים במארז..המאוורר במארז הוא 120MM ויחד איתו גם החורים , והמאוורר של H90 הוא 140MM , ככה שאין לי איך לחבר אותו.. אופציה שחשבתי לעשות היא לקחת מברגה ולעשות חור נוסף שיתאים לחבר את הקירור , השאלה היא אם זה בסדר והגיוני. להחזיר את הקירור אחרי שפתחתי ולקבל זיכוי..לא יקרה אני מנחש תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
סתם, made ya look didn't i?? ועכשיו ברצינות, רציתי לשאול משהו. אני חדש בקטע של אוברקלוקינג, ועשיתי מספר ניסויים, לא משהו רציני: הנה המפרט שלי: p-iii 450 MHz 128 SDRAM one SDRAM @ 100 one SDRAM @ 133 riva tnt 32 mb model 64 WD 20 GB CDROM X 44 Teac 32x12x10 קראתי באחד המדריכים לאוברקלוקינג (לא כאן, באנגלית) שפנטיום 3 450 הוא האוברקלוקר המושלם וניתן להגיע איתו ל600 בקלות. אוקיי, מאחר והמכפלה נעולה החלטתי ללכת על שינוי מהירות הבאס. שיניתי ל115 מ100, והגעתי למהירות מעבד של 522 מגהרץ...יציב ביותר, אני כותב את זה תוך כדי השימוש בו. הגברתי את המהירות ל120, ואז המסך לא פועל אחרי Reset, נשאר בסטנדביי. עכשיו אני רוצה לדעת למה זה קורה, ובמידה וזה קורה איך מתקנים א…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הצלחתי להגיע עם הכרטיס ל 1.25 ghz ו 530 MHZ לשעון שיפרתי ב 3DMARK06 ב600 נקודות אבל שמתי לב שהטמפרטורה מגיעה ל 80 מעלות במאמץ של 3DMARK06 שזה לא הרבה מאמץ, כל דקה וחצי יש מנוחה יש מה לדאוג לגבי ה-80 מעלות ?? מהירויות סטוק הם 1 GHZ ו 425 MHZ
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, הבעייה המחשב שלי איטי, לעניות דעתי מדובר גם בחוסר זיכרון (קניתי זיכרון נוסף) וגם בחימום של המעבד (לפחות 70 מעלות בסטרס ולפחות 50 מעלות באיידל). אני צריך את עזרתכם בקירור המעבד ו\או המארז במינימום מחיר כי המחשב ישן. פרטים בדקתי שהמעבד (Q6600) לא התקלקל מהחום בעזרת Passmark PerformanceTest והוא עקף את ה E8400 חוץ מבדיקת סינגל ת'רד, אז נראה לכאורה שהוא בסדר. המארז שלי הוא מארז של HP שנלקח ממחשב שלא היה בו שימוש (מצורפת תמונה) יש לו מקום למאורר אחד בלבד מאחור (מתחת לספק כח מעל חריצי הכרטיסים, בניצב למעבד) לא מותקן בו כרגע מאוורר. השאלות שלי בקשר למארז האם מספיק להתקין מאוורר? אם כן, אנא תנו לי המלצה למאוורר כזה, המארז מאפשר להוסיף מאוורר בגודל של 8.5 ס"מ בין …
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן בעקבות תמותתו של המאוורר של המארז שלי, החלטתי גם להחליף את הקירור של המעבד - E8400 כרגע אני מתלבט בין 2 דגמים: AC Freezer 7 PRO ו - Scythe Katana 3 לפי הנתונים שמצאתי, ל AC ספיקת אוויר נמוכה יותר, והKATANA רועש יותר כרגע עוד אין אוברקלוק אבל כנראה שיהיה בעתיד איזה מהם עדיף יותר? אם יש המלצה לעוד דגמים בטווח המחירים של 2 אלה אני אשמח לשמוע תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי :-) החלטתי להמהיר את המעבד Q6600 שלי בקצת ללא שינוי מתחים, שיהיה קצת מהיר יותר מהמצב הסטנדרטי שלו ושיהיה קבוע על 3GHz. לוח האם שלי הוא GA-P35-DS3P כמו שמופיע בפרטי המערכת שלי בצד ימין. אז זה מה שעשיתי. 1. ביטלתי את ה-EIST Function ב-Advanced Bios. 2. קבעתי את המכפלה ל-9. 3. העלתי את ה-FSB ל-333. 4. את ה-Performance Enhence שיניתי ל-Extreme. 5. באותה הזדמנות גם שמתי את ה-PCI Express Frequency על 100. 6. וגם קבעתי את המכפלה של ה-System Memory ל-2.5. כשהפעלתי את המחשב ראיתי שמהירות המעבד היא רק 2GHz ולא 3 כפי שרציתי וקבעתי בביוס: אך לאחר זמן מה הבנתי שהמעבד עולה ל-3GHz רק כאשר הוא "מתאמץ" (בזמן עבודה): השאלה שלי היא האם זה נורמלי המצב הזה שבו המעבד לא יושב …
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רציתי לקנות מחרטה ידנית. ראיתי שיש משהו חדש, שקוראים לוד DREMEL. בהום סנטר הוא עולה יותר מחמש מאות ש"ח. לאומתו, יש מחרטות ידניות אחרות של WOLF למשל, שעולות חצי מחיר. יש גם ב250 ש"ח, מחרטה שהמנוע יושב על בסיס, וממנו יוצא חוט ציר גמיש, כך שמה שמחיקים ביד הוא כלי הרבה יותר קטן ונוח. האם הDREMEL הזה הוא משהו כל כך יותר טוב מהאחרים?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהוא יכול לעזור לי? ראיתי כמה סירטונים של 8600GTS שמגיעים ל 1GHZ ובתגובות רשום שהשתמשו ב VMOD לפי מה שהבנתי זה מעלה את ה VOLTAGE אבל לא הבנתי איך אני עושה את זה זאת תוכנה או ממש MOD? אני לא מעוניין להגיע ל 1GHZ (תלוי כמה חם הכרטיס יהיה) אבל הייתי רוצה להגיע ל 800~900MHZ אם זאת תוכנה מישהוא יכול לתת לי קישור להורדה ואיך אני משתמש בזה אם זה ממש MOD זה אחד שקשה/מסוכן (לכרטיס) לעשות? תודה למי שעוזר, עמנואל.
-
- 11 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
ממצב אחים שלי ?! אז ככה הצלחתי לשכנע את ההורים שלי שיקנו לי גוף קירור למעבד כי הוא מתחמם מהר והוא מגיע ל - 56-58 מעלות כשהוא במאמץ בינוני ... ועכשיו שתדעו אני לא מבין בזה בגרוששש אז באתי להתייעץ אתכם ... איזה גוף חימום הכי טוב אבל באמת הכי טוב אני אוכל למצוא עד גג 350 ש"ח ?! האם אותו גוף החימום יוכל להוריד לי את ה - 56-58 מעלות מהמעבד ל - 41-44 מעלות כשאר המחשב במאמץ בינוני ?! כאילו שלא יהיה לי 41-44 מעלות בלי שהמחשב יתאמץ, כי עכשיו זה ככה ... אגב אני מפעיל שרת Mu Online פרטי על המחשב שלי וכאשר אני נכנס למשחק יש לי 56-58 מעלות על המעבד וזה די חם ... אז אחרי שאני מפעיל את השרת אני רוצה שיהיה לי 41-44 (אפילו פחות זה יהיה טוב יותר !) מעלות במעבד ... קיצור הבנתם אותי ... אני …
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ראיתי את מערכת קירור המים המעניינת הזו ותהיתי לעצמי האם היא טובה ושווה את הסכום שהיא עולה. אשמח גם אם אדם העושה שימוש במערכת זו והתנסה בה יוכל להיות אובייקטיבי ולעזור לי... תודה.
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב -אני די חדש בעניין אבל לפי מה שהבנתי ניתן לעשות אוברקלוק למעבד בשתי דרכים 1 להגדיל את המכפלה (לדוגמה 200MHZ*12=2400) אז לעשות 200*13 =2600 דרך זו למיטב הבנתי אין לה השפעה על מודולי הזיכרון והיא לא מושפעת מזיכרון DDR לא איכותי ולכן היא תלוייה רק ביכולות לוח האם והמעבד !. 2.להגדיל את רכיב ה באס -ממה שראיתי בפורומים זו הדרך המועדפת על רוב האנשים בפורום! לפי מה שהבנתי לבאס יש השפעה על מהירות הבאס של כל רכיבי המחשב כמו כרטיס מסך ומודולי זיכרון כלומר אם מעבד שעבד בבאס של 200 עכשיו עובד בבאס של 210 -אז גם מודולי הזיכרון שלו עובדים ב 210 -ואם מודולי הזיכרון מוגבלים ביכולות אז שם היא הנקודה הגבוהה של האוברקלוק! שאלתי היא למה בוחרים כולם לעשות בדרך ב ולא בדרך א ?? וגם מה קשור…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מעבד פנטיום 3 1000 ו256 מגה זיכרון אני רוצה לעשות אוברקלוק למעבד, כדאי לי? אני ירגיש בשינוי? ואם אני יעשה אוברקלוק אני יצטרך להוסיף לו עוד מאוורר? או שהמאוורר המקורי שקיים מספיק? אם לדעתכם כדאי לי לעשות אוברקלוק אז אם איזה תוכנה אני עושה אותו?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
רציתי לשאול אם זה דבר נדיר שלמעבד אתלון 1000 mhz יש טמפ' של 36 מעלות בלבד בלי שום קירור מיוחד רק עם ספייר
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לאחי הקטן יש מנהג מעצבן לעשות reset וק אז לכבות את המחשב דרך כפתור הכיבוי על מנת לחסוך לו בזמן יקר (2 דקות) עד שהוא יצא מהמשחקים שלו ויכבה את המחשב ולמרות כל מה שניסיתי להסביר לו שהוא דופק את ההארד דיסק עם הכיבוי הזה ובגלל ה-reset והכיבוי הישיר הוא מסוגל גם לדפוק רכיבים אלקטורנים נוספים במארז, זה לא עזר והוא ממשיך בשלו, ולכן רציתי לדעת האם אפשר לנתק את כפתור ה-reset מן המארז ככה שהוא לא יפעל יותר ואם יש לכם עצות אחרות בנושא אשמח לשמוע, תודה
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
בקיצור כשאני עושה OC איך לכל הרוחות אני יכול לדעת ב 100% שזה יציב ולא יתקע לי בגלל החום או משהו אחר הקשור OC שעשיתי. בדקתי ב 3DMARK במשחקים כמו אנריל והכל בסדר אבל כשהרצתי את NOLF2 שלפי דעתי הוא פחות כבד מאנריל2003 הוא נתקע לי וזה בגלל החום כי אני פתחתי את המארז וזה עובד חלק. יש איזו תוכנה או דרך אחרת לבדוק?
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התחלתי לעשות אוברקלוק בעזרת התוכנה msi afterburner, אבל אי אפשר להעלות תדרים יותר מ 840/1325 איך אפשר לעבור את התדרים האלה? מה יותר חשוב לעלות, את התדר של הליבה או התדר של הזיכרון? לכמה מתח אפשר להגיע עם הכרטיס הזה? ראיתי באתר של התוכנה שאי אפשר לעשות איתה OC לכרטיס שנפתח ל6970, יש אפשרות בכל זאת לעלות תדרים?
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני מקווה שתוכלו לעזור לי אני מעוניין לקנות קירור למעבד שלי ויש לי שתי התלבטויות: איזה מבין המקררים יותר טוב? והאם הם בכלל מתאימים למעבד שלי? הנה קישור לקירור של המעבד http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=za-7000ac http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=cm-a4 והנה תמונות של הלוח שלי http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/g/u/y/f/a/r/a/n/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200504131816439672/200506292356469555/IMG_0050.jpg http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/g/u/y/f/a/r/a/n/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200504131816439672/200506300002473095/IMG_0051.jpg בקשה עזרו לי תודה
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-