עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. יש לי מעבד כזה: ולוח אם GIGABAYTE 648 וזכרון 512 400MHZ איך אני יכול לעשות אוברקלוק על המעבד?

• 7 תגובות
    • 603 צפיות
  2. Started by michfir,

אהלן, רציתי לדעת אם מישהו כבר ניסה לעשות אוברקלוקינג עם הE6600, אם כן, אז אפשר קצת פרטים?.

• 2 תגובות
    • 545 צפיות
  3. Started by MotoCross,

שלום, בשותי מחשב בעל 2 גיגהרץ של אינטל ולוח אם P4533-E של אסוס. היום ביצעתי בו אוברקלוק בלי שום בעיה עד 2.4 גיגהרץ אך כשהעלתי אותו ל 2.5, כל פעם שהמחשב עלה, הוא לא העלה את הווינדוס ועשה רסטרט עוד שלפני שהווינדוס התחיל להיטען. חשבתי שהבעיה עלולה להיות במתח הוולטאז (המעבד לא קיבל מספיק חשמל), יכול להיות? לא רציתי לנסות להעלות את הוולטאז כי לא ידעתי אם אני יכול לגרום נזק. ואם להעלות את המתח אז בכמה? מישהו כאן מבין ויכול לעזור לי? :-\

• 10 תגובות
    • 810 צפיות
  4. Started by ^DaRk-MiNd^,

כאשר משתמשים בפנטיום 4 1.8 והלוח הוא מבוסס 845E הבנתי שיש תמיכה לזכרונות 333 כאשר היחד הוא 3:4 והמעבד עובד על באס 133. השאלה שלי היא אם המעבד והזכרון פועלים על אותו יחס 1:1 ב166 (כמו שהזכרון אמור להיות) המעבד יעבוד בטוח בבאס כזה (לא כולל בעיות חום) ?

• 7 תגובות
    • 747 צפיות
  5. Started by Stasik,

1. מה ההבדל בין low level hardware overclocking לבין hardware overclocking בתוכנה riva tuner 2. האם בתוכנה riva tuner אפשר לעשות אוברקלוקינג לcore 375 ולזכרון 600 עם קירור רציני?

• 33 תגובות
    • 2.9k צפיות
  6. Started by fgmjfg,

כרגע יש לי באמת 2GHZ. יש לי 1GB DDR זיכרון פנימי. לוח האם הוא של MSI, NFORCE NEO4 SOCKET 939. השאלה היא איך אני עושה אוברקלוקינג למעבד? שמעתי שאני יכול להגיע איתו ל-3GHZ והוא יהיה יציב. למישהו יש מדריך או משהו איך לעשות את זה? תודה מראש.

• 112 תגובות
    • 5.3k צפיות
  7. Started by sxs,

הממ... עשיתי ל GTS שלי O/C ל 222/362 . מאוורר שבא עם הכרטיס. עכשיו הטמפרטורות הם 50 ב-idle ו 60 בFull load. מקודם זה היה 50 ו 58. האם הטמפרטורות האלה נורמליות? בסדר? סביר? או שכדאי לי להחזיר חזרה או Downclock אפילו?

• 11 תגובות
    • 987 צפיות
  8. שלום הזמנתי מפרט מחשב [מפורט בהמשך] מחנות שלא ננקוב בשמה כרגע (הניחוש לא קשה מדי) שמבטיחה לבצע אוברקלוקינג של 30-40% אצלם ולספק אחריות מלאה על המחשב למרות זאת. התקשרתי לוודא את הפרטים כאשר הדגשתי שהאובר קלוקינג חשוב לי ואם צריך לשפר בשבילו חלק או שניים אני אשמח, לכן קניתי קרור יקר וזכרונות 1600MHZ רציתי קלוק יותר נמוך אבל הכניסו לי לראש שאסור לעבור את ה 1.5V ואלה הזכרונות שהתאימו להגדרה הכי טוב. התלהבתי וקניתי מהם... לאחר 10 ימים התקשרו אלי היום להודיע שהמחשב מוכן, שאלתי מיד על האובר קלוקינג ואמרו שלא הצליחו לבצע: "המחשב נפל". שאלתי למה ונפנפו אותי בזה שזה לא תמיד עובד , התעקשתי (אני אולי לא מבין באובר קלוקינג אבל לא דביל גמור) ואמרתי שיש רק שתי אפשרויות : 1. שהרכיבים ש…

• 2 תגובות
    • 812 צפיות
  9. האם האוברקלוקינג באמת תורם תרומה ממשית לביצועים?רגע האמת הגיע.נוכל סוף סוף לגלות מה באמת מפיקים האנשים מהאוברקלוקינג שהם מבצעים.אני מציע להשתמש בשיפור בציון בתוכנת 3dmark 2001 כמדד לעליה בביצועים, מכיוון שסופו של דבר במרבית המקרים המחשב המומהר ישמש למשחקים.כמו כן ,אני מציע שכל אחד ירשום בקיצור את השיפור בציון (בנוסף להצבעה בסקר) באיזה חומרה הוא משתמש, לאיזה מהירויות הוא הצליח להגיע במעבד ובכרטיס מסך, כיצד נעשה האוברקלוקינג, טמפרטורות , שימוש שנעשה באמצעי קירור מעבר לסטנדרט וכל דבר אחר שנראה לכם רלבנטי לצורך הענין..

• 1 תגובה
    • 859 צפיות
  10. כן חברה, המודינג, קירור והאוברקלוקינג משפיע עלינו וממכר את כולנו ברגע שאנחנו עושים אותו. אז בואו ניגש ישר לעיניין. חלק בטח שואלים, איפה לעזאזל הייתי בכל השבועות האלו ? אובחן, המודינג השפיע עליי רצינית..ואני פשוט חייב להראות לכם את כל הפרוייקטים. לפרוייקט הראשון אני קורא: IDE AIR, לפני שאני מתחיל להסביר ולהציג את המודינג, מפרט המחשב: +AMD AthlonXP 2000+ @ 2200 MSI Geforce4 Ti4600 300/650 @ 325/747 640MB DDR Winbond 333MHz PC2700 Chaintech 7KJD0 mobo Enermax CS-8131L-BBS Case 40GB Maxtor 7200RPM, 10GB WD 5400RPM IIYAMA VisionMaster Pro 413C אז עכשיו, פתאום ניזכרתי שיש לי בצד את ה Voodoo5 5500 הישן שלי בעל שני מעבדים שעל כל אחד מאוורר פיצפון של איזה 30ממ...אז החלט…

• 10 תגובות
    • 847 צפיות
  11. שלום חברים.אני חדש מאד בכל העסק של האוברקלוקינג אבל הייתי רוצה להתחיל להתמצא בזה ולהפוך את זה לתחביב זמני. לכן יש לי מספר שאלות שאני מקווה שיענו לי עליהם: 1.לפי מה שהבנתי אוברקלוקינג בלי קירור מתאים במארז,זה הדבר הכי מסוכן שיכול להיות.(תקנו אותי אם אני טועה.) 2.לא הבנתי אם ניתן לעשות אוברקלוקינג רק למעבד,או רק לכרטיס מסך,או שזה משפיע על כל המערכת?(הבנתי בערך אבל אני רוצה לוודא)ואם אפשר אז איך? 3.יש לי ביוס,ולא מצאתי שם אפשרות של FBS.אבל מצאתי משהו אחר שאני יכול לשנות,אם אני לא טועה היה כתוב 100MHZ\100.האם זה הדבר? כמו כן הביוס שלי יחסית ישן,משנת 2001,אם יהי הכרחי אני יבא פירוט יותר טוב,האם כדאי לי לעדכן אותו? 4.נכתב בפורום כי עדיף לא לעשות אוברקלוקינג ללוח אם SIS. …

• 3 תגובות
    • 565 צפיות
  12. מעבד ה-i7 5960X רק הושק וכבר הוא שובר שיאי המהרה לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%90%d7%95%d7%91%d7%a8%d7%a7%d7%9c%d7%95%d7%a7%d7%99%d7%a0%d7%92-%d7%9e%d7%a2%d7%91%d7%93-%d7%94-core-i7-5960x-%d7%a9%d7%95%d7%91%d7%a8-%d7%a9%d7%99%d7%90%d7%99%d7%9d/

13. טוב אז.. איזה אוברקלוק כדאי ולמה? הסקר-פה!! הצביעו, ושלחו תגובות איזה אוברקלוק אתם מעדיפים ולמה (אם לא אז למה לא)! נ.ב הצביעו פעמים רק אם אתם לא בטוחים או מתלבטים בין שני מקומות

• 4 תגובות
    • 602 צפיות
  14. Started by פיני1805,

חברים סליחה על הבורות אבל מה זה אוברקלוקינג??? איך עושים את זה ובשביל מה זה טוב?

• 3 תגובות
    • 493 צפיות
  15. Started by Orpheus,

אני חדש באתר, וחיפשתי בכולו ולא הצלחתי למצוא מה זה אוברקלוקינג, מישהו מוכן להסביר לי?

16. Started by le cat,

די לאחרונה גיליתי שקיימת בכלל אפשרות כלשהי ל"המהיר" את המחשב. אשמח אם תסבירו לי... 1) מה זה בדיוק אוברקלוקינג? 2) כיצד עושים אותו? 3) לאילו רכיבים ניתן לעשות אוברקלוקינג? 4) מה יתרונותיו? 5) מה חסרונותיו? וגם... 1) מה זה בדיוק מודינג? 2) כיצד עושים אותו? 3) לאילו רכיבים ניתן לעשות מודינג? 4) מה יתרונותיו? 5) מה חסרונותיו? תודה רבה! ~~~~~ אנצל במה זו כדי לפנות אל מפעילי האתר המצויין בהצעה להוסיף מאמר בסיסי המסביר את תורות האוברקלוקינג והמודינג. תודה!

• 3 תגובות
    • 713 צפיות
  17. Started by AmitMa,

אז ככה... זה הלוח אם והמעבד שלי: מעבד: AMD Athlon XP (1100 mhz) והלוח אם: Epox EP-8RDA+ עכשיו, רציתי לעשות להם אוברקלוקינג וכמעט ואין לי מושג איך... את המארז אני הולך לקרר כמו מקפיא עם הרבה מאווררים וסירקולציה כמו שצריך. ולמעבד יש את הביג טיפון שמקרר אותו. יש מצב להדרכה?

• 2 תגובות
    • 561 צפיות
  18. Started by jioht games,

לי אין מספיק ידע במחשבים כדי לדעת כול מיני דברים מי שיכול שיכתוב בתגובות מה כדי להחליף במחשב שהיה יותר זול או עם כדי לבנות ולעשות אוברקלוקינג בשביל המחשב שאני יבנה או עם כדי בכלל לעשות את זה אני מוכן להוסיף על המחשב עצמו 1000 שח ובשביל האוברקלוקינג עוד 2000 שח לי נראה שכדי כבר לקנות\לבנות מחשב יותר טוב מצורף המפרט של המחשב שלי תודה מראש

• 6 תגובות
    • 2k צפיות
  19. FX5200 http://img333.imageshack.us/my.php?image=3d9tp.jpg טוב אז ככה התחלית להתלהב מכל הקטע של האוברקלוקינג אז החלטתי שאני יעשה גם איזה אוברקלוקינג קטן... מה אפשר לעשות עם המערכת הבאה: פניום 4 2.4HT לא פרסקוט 256*2 קינגסטון ב400 מגה הרץ לוח של אינטל/HP עם צ'יפסט Field Value North Bridge Intel Springdale-G i865G כרטיס מסך ג'יפורס FX5200 V9520 128 מגה זיכרון של אסוס.. אמממ זהו בעיקרון... עכשיו הציון שאני קיבלתי ב3D ממש נמוך לעומת המשתמשים האחרים אז עד כמה אני יכול לעשות OC בלי לדפוק את המחשב.. תודה.

• 4 תגובות
    • 526 צפיות
  20. Started by onn_the_vy,

הצלחתי להרים את הבאס ל140 -> 280 DDR והמעבד עלה לי רק במעלה אחת .. 1. עד כמה אני יכול להרים אותו .. והכל עבד כמו שצריך בעיקרון אני יכול להרים עד 180 > 360 DDR אבל אני מפחד כי אני לא יודע מה זה יעשה למחשב שלי 2. האם עדיף לפתוח את המעבד ולהעלות את המיכפה.. 3. האם אני יכול לעשות את "כל זה" עם זיכרון 256MB של יונדאי.. תודה מראש.... און לוי.

• 6 תגובות
    • 972 צפיות
  21. עשיתי אוברקלוקינק למעבד שלי 2.4 אינטל הגעתי איתו ל 2.8 160 MHZ עכשיו הבעיה שלי היא שאחרי האוברקלוקינג הכרטיס קול אונבורד שלי לא עובד שאני מבטל את האוברקלוקינג הוא עובד עוד פעם זה לוח של GIGABYTE עם הכרטיס קול AC97 עליו ועכשיו הוא פשוט לא מזהה לי אותו יודעים אוליי מה הבעיה?

• 2 תגובות
    • 481 צפיות
  22. Started by myjunkmail0000,

מעבד CORE I5 750 2.66 לוח אם GA-P55M-UD2 קירור למעבד COOLERMASTER HYPER TX3 מארז ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU עם 4 מאוורים (2 שבאו עם המארז ועוד 2 שהוספתי) G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - RIPJAWS - F3-12800CL7D-4GBRM במחשב הקודם שלי זה היה פשוט, היתה הגדרה בביוס לעשות אוברקלוק של 5-10-15-20 אחוז... אבל עכשיו הכל מסובך.... התקנתי ווינדוס ואת כל התוכנות ואז שחקתי עם הביוס והגדרתי שהזכרונות יעבוד על 1600 והמעבד על 2.7 והוידוס שעלה פשוט העלה מסך כחול... התקנתי מחדש וזה עובד התקנתי Smart QuickBoost ועשיתי עוד אוברקלוק ל 3.0 האם יש עוד תוכנה נורמלית או שזה מספיק? כדי לעשות ל 3.8? החום בלי אוברקלוק של המעבד הוא 29 מעלות ועם האוברקלוק של 3.0 הוא 36 מעלות שזה די סבבה.

• 4 תגובות
    • 638 צפיות
  23. Started by ^DaRk-MiNd^,

ובכן אין לי שום ניסיון עם אוברקלוקינג אבל אני רוצה לנסות על הסלרון כדי שיוכל לשרוד עוד קצת כמחשב צד הלוח אם מבוסס via apolo pro ובביוס ראיתי שהוא כרגע 66X5.5 כשאפשר להעלות את שניהם האם פשוט להעלות אותם ? באיזה קצב ? את ה66 או את השני ? האם אני אצטרך קירור ואם כן איזה ?

• 18 תגובות
    • 2k צפיות
  24. Started by shy30h,

הי אנשים אני חדש בתחום וזה המחשב שלי: לוח אם: GIGABYTE ga-p35-ds4 מעבד: אינטל Q6600 GO זכרון: OCZ PLATINUM DDR2 1066 4GB כרטיס מסך: NVIDIA GEFORCE GT220 קירור למעבד: ARCTIC COOLING FREEZER PRO 7 עם מאוורר 2 מאווררים של מארז ספק HEC 580W WINDOWS 7 ULTIMATE 64 BIT אוברקלוקינג שלי 9x357 = 3.2ghz ram בביוס: 1066 800 ram timing על אוטומט מתח מעבד: 1.4V 2 שאלות: 1.אני מקבל 45 מעלות ללא מאמץ ו- 60 מעלות במאמץ בינוני ללא בדיקת מאמץ עם s&m או burnin בינתיים הכל עובד טוב מאוד אז השאלה שלי האם הטמפ' סבירות ואם כן אז מה טמפ' המקסימום? 2.לא נגעתי בתזמונים של הזיכרון השארתי על אוטומט.איך אני משנה את התזמונים בביוס? וכמובן מה אתם אומרים על האוברקלוק הראשון שלי? תודה

• 2 תגובות
    • 964 צפיות
  25. Started by DAVID_LANKRI,

שלום לכולם , אני דיי חדש בנושא הזה של OC ורציתי לשאול האם המערכת שלי תעמוד ב OC של 4.2GHZ ללא בעיות. מאפייני המערכת שלי הם: מעבד - I7-3770K , לוח אם GIGABYTE GA-Z77-D3H , קירור SCYTHE MUGEN 3 , ספק כוח ENERMAX 750 - +80 BRONZE.

• 2 תגובות
    • 3.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים