עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by es88,

יש לי מעבד ישן (3 שנים) c2d 6320 1.8GHZ בכל אופן לפני שנה בערך, עשיתי לו אוברקלוק עם תוכנה של Asus (לא זוכר את שמה האמת), זה ממש אוברקלוק בצורה מאוד פשוטה, ופחות מקצועית, והעלתי אותו ממש בקטנה ל-2.2 אני רואה בעזרת CPUZ שאכן יש אוברקלוק, אבל יש משחקים לדוגמא שדורשים 2.0GHZ, ודרך המשחק\התקייה אפשר לראות כאילו איך המשחק יעבוד על המחשב, אז עדיין רשום שיש לי 1.8, יכול להיות שזה לא מזהה או משהו? או שזה סתם? (לא שיש הבדלים כאלה גדולים בין 1.8\2.2) מאז האוברקלוק, החלפתי לווינדוס 7, ואני לא בטוח שהתוכנה הזאת עובדת על המערכת הזאת, יש תוכנה, או דרך אחרת "לבטל" את האוברקלוק? ובנוסף, האם לפני שאני מחליף מעבד כאן במחשב (C2D פשוט מהיר יותר) האם זה הכרחי "לבטל" את האוברקלוק? או שזה ישתנה…

• 1 תגובה
    • 778 צפיות
  2. Started by guya2007,

היי, האם מעבד זה הוא טוב לאוברקלוקינג ולכמה אפשר לעלות אותו כמובן ם לוח GIGA BYTE 965ds3 תודה.

• 1 תגובה
    • 422 צפיות
  3. שלום לכולם, הצלחתי לבצע OC למעבד E2140 מ 1600MHZ לתוצאה של 1938MHZ יש לי לוח אם של גי'ג'הבייט ga-945gcmx-s2 (שנראה לי שבגלל שהוא פשוט אי אפשר לעשות OC מעבר לזה) ו 2 ג'יג'ה זכרון ddr 667mhz והארדיסק 80gb 7200 rpm כרטיס מסך onboard geforce n6100 קירור סטוק. בכל פעם שאני מנסה לעלות את ה clock של המעבד ב bios מעל 242 המחשב מסרב לפעול - ניסיתי להעלות את המתח ל FSB לזכרונות ולמעבד, ביצעתי שדרוג לביוס אך ללא הועיל, 243-244 המחשב מקרטע, ראיתי שיש אנשים שהצליחו לבצע OC למעבד הזה ל 2900-3200MHZ, האם למישהו יש לוח דומה והוא הצליח לעשות OC מעבר לתוצאה הזו? או שיש לו רעיון אחר מה הבעיה?! בתודה מראש, [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 484 צפיות
  4. Started by משה פדידה,

בוקר טוב לכולם שמי משה ואני חדש בתחום האוברקלוקינג ברשותי:: i5 6600k gigabyte ga-z170x gaming 3 kingston hyper x fury 16gb 2400mhz artic colling i30 co צריך עזרה באוברקלוקינג למהירות הכי טובה והכי בטוחה אודה לכם אם תסבירו לי אייך עושים זאת תודה רבה ויום טוב.

5. Started by gofunky,

אני הייתי רוצה לדעת כיצד אני יכול לעשות המהרה במערכת : intel dx58so i7core930', memory 4X2GB, GTS250 1024GB (ספק 700W) העבודה על המחשב היא ברובה על rendering כבדים יש לי כרגע שתי תוכנות, speedfan ואת התוכנה של אינטל -Intel desktop control center בשתיהן ניתן לעשות המהרה כמעט בכל החומרה. הבעיה שאין לי מושג לאילו ערכים אני צריך לשנות. עזרה בבקשה, למבינים באמת...[br]פורסם בתאריך: 4.08.2010 בשעה 00:13:26 הזכרונות אגב,2GB DDR3 '1066.64Mhz Kingston

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. שלום לכולם, אני משתמש חדש בפורום. אחרי קריאה של הרבה מדריכים וכתבות באתר החלטתי לפתוח משתמש בשביל לשאול כמה שאלות. קודם כל, לפני כמה ימים החלפתי את הE6300 שלי בQ6660 עם Arctic Cooling Pro 7. (אם הייתי עושה יותר מחקר קודם הייתי קונה אולי את הBig Typhoon). היום החלטתי להעמיק באפשרויות של Overclocking למעבד. דבר ראשון ראיתי שהMultiplier בBios הוא X7, שיניתי לX9. השאלות: 1)מהי הסיבה שהMultiplier בביוס היה X7 ולא X9 כברירת מחדל? (לא, הSpeedStep לא פעיל). 2)הבעיה מעלה בי כמה שאלות - קודם כל, עד כמה מומלץ לעשות Overclocking כדי לא לדפוק את הראם? האם הוא יכול להתחמם יותר מדי וכו'? הוא לא גם פאקטור במשולש של המתח טמפרטורה ותדר? המחשב מיועד בכדי להפעיל כמה משחקים(אותו המשחק פעמיים …

• 6 תגובות
    • 730 צפיות
  7. שלום לפורום המכובד אני חדש בפורום הזה ומעניין אותי ללמוד קצת על האוברקלוקינג. אני בקרוב אשדרג את המחשב ובינתיים חשבתי להתאמן על המעבד הישן. הייתי מעוניין לדעת האם הביצועים ישופרו משמעותית. אני מתכוון לקרוא את החומר בפורום אבל אם אין למערכת יכולת לאוברקלוקינג, אוותר מראש. צירפתי קצת תמונות מ-CPU-Z. ספק כח Corsair CX400 כרטיס מסך 4670 תודה ליאור [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 555 צפיות
  8. יש למישהו רעיון לקירור (מאווררים) שטובים לאוברקלוקינג? (thermaltake וכאלה..) יש לי את הוולקנו 7 , עם פנטיום 2.2 השאלה אם המאוור טוב לאוברקלקוינג.. מצאתי כמה guides נחמדים לעשות Sleeving לכבלי חשמל רק שאיו לי מושג מאיפה להשיג חומרים , רעיונות? תודה.. http://www.virtual-hideout.net/guides/cable_sleeving/index.shtml http://guides.pimprig.com/modding/psu_sleeving_-_jonny_english_style.php

• 9 תגובות
    • 713 צפיות
  9. Started by רענן,

מעוניין לדעת איך לבצע אוברקלוקינג למעבד פנטיום 4 , יש לי לוח אם של ASUS

• 1 תגובה
    • 395 צפיות
  10. שלום אני מחפש לברר בקשר לאוברלוקינג למעבד הנדון, עם מי שביצע כבר אוברקלוקינג למעבד כזה גם. ישנם שניים כאלה שכינויים: CUPRA אוריפ תודה azr

• 1 תגובה
    • 535 צפיות
  11. Started by saar2,

יש לי ידע בתחום המחשב ותמיד עניין אותי כל התחום הזה של אוברקלוקינג , איך אני מגיע למסך לביצוע הפעולה הזאת ? יש לי מעבד 2.6 בתור התחלה אני רוצה לעלות אותו ל 2.8 מה אני צריך לעשות ? קצת חומר והסברים על אוברקלוקינג אשמח מאוד לקבל .

• 1 תגובה
    • 458 צפיות
  12. Started by lharpaz,

שלום, קניתי מחשב חדש ורציתי לדעת איך אפשר לסחוט ממנו עוד כמה אחוזים, בלי להסתכן יותר מידי בלשרוף דברים ובלי להצטרך קירור מאסיבי. - האם יש תוכנות שעושות את זה? (בלי שינויים מסובכים בחומרה) - האם יש מדריך למתחילים בתחום הזה? (איך עושים, כמה זה לא מסוכן וכו') רלוונטי גם למעבד וגם לכרטיס מסך. תודה מראש. המחשב שלי: AMD 3200+ עם מאוורר של TT Gigabyte ?K8NF-9 Leadtek 6600GT ספק של HEC 400W במארז compucase עם 2 מאווררי 12cm.

• 3 תגובות
    • 557 צפיות
  13. Started by Liran_a,

אני מעוניין לשפר קצת את ביצועי המחשב שלי. עכשיו המטרה היא שמשחקים ירוצו חלק וגם יראו טוב. המחשב הוא פנטיום 4 2.6 זיכרון פנימי 256MB כרטיס מסך Radeon 9600 pro ולוח אם של אסוס (אין לי מושג איזה דגם) עכשיו המחשב עבד בצורה דיי איטית במשחקים, אבל אחרי שהרכבתי לו היום מאוורר 120 מ"ל (מכניס אוויר) הביצועים השתפרו בצורה משמעותית ביותר (אוטוטו אני ישים גם מאוורר חמוד שיש לי על הצ'יפסט. חרא לוח אם....מתחמם מהר...). משחקים כמו NFS:UG עובדים לי ללא קטיעות ועל הרזולוציה והגרפיקה הגבוהה ביותר שאפשר להשים. אבל כמובן שעם השיפור, בא התאבון.... דבר ראשון - ריפרש רייט - כמה להשים ? האם להשים על 120 (הכי גבוה שאפשר להשים (כתוב על הקופסא של הרדאון) או להשים קצב ריענון אחר ? שאני עובר לסימניה …

• 2 תגובות
    • 572 צפיות
  14. Started by ronenvvv,

שלום לכולם, אני לא מבין גדול בנושא אבל יש לי שאלה.... יש לי מחשב 2.8 , לוח אפוקס ברמה גבוה, זיכרון 512(דואל 2*256) , ווינדוס אקס פי אז ככה החלטתי לנסות לעלות קצת את המהירות של המעבד, ויש לי שאלות בנושא... דבר ראשון נכנסתי לביום ושם העלתי מ 200 מגה הרץ ל 215 , מה ששינה את המהירות ל 3.01 במקום 2.8... האם זה באמת ישפיע על מהירות המחשב... ? האם זה מסוכן אם אין לי מערכת קירור נוספת חוץ ממה שהגיע עם המחשב.? מה טמפרטורה של הלוח ושל המעבד בטווח נורמלי!? לפי אידה 32 אני עומד על 32 -לוח 39 - מעבד , האם זה נורמלי!? תודה רבה ... רונן

• 7 תגובות
    • 613 צפיות
  15. טוב אז ככה.. הנייד של אבא שלי איטי בטירוף (ממש ממש מעפן), וחשבתי אם יש דבר כזה לעשות OC לנייד. אולי אם אני אמהיר אותו טיפונת, כבר יהיה הבדל? (בכונן של 60GB לוקח לו יותר משעה לעשות סריקה של האנטי-וירוס, והוא עושה את זה ב100% מאמץ.. רק כדי להמכיש שהוא ממש ממש מעפן...)

• 8 תגובות
    • 648 צפיות
  16. Started by KoM,

אוקיי, אז נכון שאני עושה מהכל כתבה נחמדה והכל, אבל בינתיים אני רוצה שתשמעו קצת רשמים... כרגע המעבד על 1500, עם מתח התחלתי כלומר 1.475, יציב להפליא, ואני בטוח שעם היטסינק נורמאלי הוא לא היה עובר 38 במאמץ, כרגע הוא על 40 בגלל הוולקנו 7 הנוראי... שמחתי שהמעבד יציב כל כך במהירות הזאת, עוד עם מתח התחלתי כזה נמוך, איזה יופי... רואים שהסלרון מתחיל לצבור כוח ככל שמהירותו עולה, תסתכלו על זה במהירות של 1.5 ג'יגה הרץ... תוצאות מכובדות בהחלט לדעתי... וכל זה ביציבות מופלאה... בניסיון שלי להעלות ל-1600 כלומר בביוס החלפתי את מערך המחלקים ל-133:133:33, העליתי את המתח אפילו למקסימום והוא לא עשה לי פוסט... מתח של 1.675 לא הספיק לו, ונראה לי שנצטרך מוד כלשהו למתחים שם, כי הוא לא …

• 15 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. אז ככה, ברשותי מכשיר מיו 336 עם מעבד 300 MHZ ו 32 ROM החלטתי לעשות לו קצת אוברקלוקינג. עם התוכנה XCPUSCALR. ולמי שמכיר את תוכנת הבנצ'מרק לפוקט GXMARK. ליפני האוברקלוקינג, התוצאה הייתה 1205, אחרי אוברקלוקינג 400 NHz מהירות מעבד ו 300 מהירות באס, התוצאה הייתה 1607. מה אתם אומרים כדאי לנסות יותר? מה הסיכויים שישרף? אפשר להעלות דבר כזה לDB של האוברקלוקינג באתר ?

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by MachineX,

ברשותי פנטיום 3 1000. ברצוני לדעת מה יכולות האוברקלוקינג שלו(אם ציוד זול)?

• 3 תגובות
    • 820 צפיות
  19. Started by OcBurner,

יש ברשותי המפרט הבא(מעפן אבל זה מה שיש) לוח אם: Asus P4U800-X מעבד : CPU Type Intel Pentium 4, 1800 MHz (18 x 100) זכרון: שני זכרונות של 256 מגה גרסת ביוס: Award BIOS Message ASUS P4U800-X ACPI BIOS Revision 1006 שאלות: האם אני צריך לעדכן את הביוס שיש לי? או שמה שיש יספיק? עד איזה מהירות OC אני יכול להגיע? האם אני צריך לשנות מתחים למעבד/לזכרונות? תודה

• 10 תגובות
    • 693 צפיות
  20. Started by yos1978,

אהלן ! אני מתכוון לקנות את המפרט הבא לאחר שאמרו לי שניתן לעשות לו אוברקלוקינג רציני אבל אין לי מושג מה בדיוק צריך לעשות מישהו יכול להסביר לי ? תודה מעבד: INTEL P-D LGA775 2.6GHZ 805 533MHZ FSB 2*1Mb EM64T DUAL CORE 3Y לוח אם: GIGABYTE GA-8I945PG (S775) INTEL 945P SOUND LAN SATA II כרטיס מסך: GIGABYTE GV-NX68G256D GEFORCE FX6800GS SLI 256MB DDR3 PCI-E זיכרון: PQI TURBO DDR2 667MHZ 1024MB DUAL CHANNEL דיסק קשיח: WD 160GB SATA2 7200RPM 8MB BUFFER WD1600JS 3Y צורב: LG GSA-4167B(B) DUAL LAYER DVD WRITER BLACK OEM 2Y מארז: COMPUCASE CI-6a19 SUPER MIDI (black) TOWER CASE - no PSU ספק: FSP 400W LGA775 24pin SATA 12cm מאוורר : ARCTIC COOLING FREEZER 7 Pro

• 28 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Ameralis Zaiir,

אני רוצה לעשות אוברקלוקינג לכ. מסך החדש שלי, כל מה שמצאתי עובד רק עם חלונות XP או 2000 ד.א זה פתר את בעיות החום שלי!! סוף סוף! עכשיו הוא מגיע ל33 מעלות מקסימום וכל המארז קריר הרבה יותר!!!

• 4 תגובות
    • 576 צפיות
  22. Started by moshemordo,

מישהו מוכן להסביר?

• 2 תגובות
    • 431 צפיות
  23. Started by ReDrugOn,

שלום לכל חולי המחשב... ממש לפני מספר ימים קיבלתי מחשב חדש שהזמנתי... כשהזמנתי , שאפתי לחסוך בכסף, ולא קניתי/הוספתי שום מאוורר או חומרת אוברקלוק אחרת. בכל אופן, רציתי לדעת, אולי מישהו ממכם מכיר אדם שעוסק באופן מקצועי (כך שההתקנת חומרה תהייה גם-כן מקצועית) עם אוברקלוקינג??? (איוורור נכון, בחירת חומרה מתאימה, טיפול בטמפ' HD'S, PCI'S,MEM וכו'..., מארזים קרים.......). אשמח לשמוע!!! תודה.

• 7 תגובות
    • 760 צפיות
  24. כן כן , אני מדבר על ה M64 זה לא סתם TNT 2 , זה דגם אפילו עוד יותר חלש! טוב חלאס עם הציניות המהירות שלו עכשיו זה 125/143 ראיתי באיזה אתר שזה צריך להיות 125/150 מגיע לי עוד 7 MHz !! אז הלכתי לriva tuner, ויש לי אפשרות לעשות 160/180 שאלות: 1) זה יתן לי הבדל בביצועים? 2) זה יפעל בכלל ? (יש לי היטסינק, בלי מאוורר) תווודה

• 14 תגובות
    • 948 צפיות
  25. Started by TheWave,

שלום! יש לי מעבד של אינטל Pentium III 1000Mhz עשיתי אוברקלוקינג והגעתי לתוצאה נמוכה מאוד. 1050Mhz. 140/7.5. זו לא הבאס הכי גבוה הוא לפני הכי גבוה. בהכי גבוה יש אי יציבות. למה זה ככה?

• 4 תגובות
    • 414 צפיות

דיונים חדשים בפורומים