עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. לאחר מספר הימים החמים שחלפו להם ראיתי שהמעבד שלי ( AMD1700@2000MHZ ) מגיע ל-44-45 מעלות אני מעוניין לדעת איזה פתרון ( בשלב זה לא מים ) יכול להוריד את הטמפרטורות מתחת ל-40 במאמץ מהי המלצתכם?

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by guy1235,

שלום לכולם זה המפרט שלי: DualCore Intel Pentium D 805, 3800 MHz בסטוק אני כמובן על 2666 MHZ. P5LD2-VM ASUS 945G AEneon DDR2 533 MHZ אז ככה חשוב לי להגיד שאני עובד זמנית עם כרטיס מסך שמובנה על הלוח! א. אני מגיע לFSB 199 ואני לא יכול להמשיך יותר למה זה? (FSB 199 = 3960 MHZ) ב. שאני שם את המחשב על FSB199 אני מתחיל ליראות נקודות לא רצויות קווים ושינוי בצבעים, למה? ג. עד איזה טמפ' אני יכול לסחוב עם המעבד במאמץ מלא? ד. אני עכשיו על FSB191 שזה בעצם 3800 MHZ והכל יציב. אז איך ממשיכים חברה? :s05: תודה מראש לכל העונים! תבינו אני רוצח מעבדים בדם קר!חח

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by JUVE,

יש לי מעבד XP 1700 ולוח אם GIGABYTE GA-VTXH PLUS וחום הCPU 58 בזמן השימוש מארז ATX ,משחה טרמית לא יודע המחשב הוא בן חודש כך שיש אחריות מבקש עצות מה לעשות ומה הבעיה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by noamborisov,

שלום לכולם ולילה טוב, עשיתי עכשיו ב5 דקות בערך אוברקלוק ראשון שלי, עשיתי אותו דיי דפוק כזה נראה לי... כל מה שעשיתי היה לנעול את ה PCI-E על 100 ואז פשוט העליתי FSB, היה לי 333x9 ושמתי 400x9... עכשיו יש לי E8400 על 3600Mhz, קירור של EVERCOOL שבערך כמו סטוק... טמפרטורות שלפני היו 38-39, עכשיו זה 45-48, במנוחה כמובן.. לא העליתי מתחים והדברים היחידים שעשיתי היו: -נעילת PCIE ב 100 -העלאת FSB ל 400 (בפעם אחת לא בצעדים) -שמתי את ה Voltage Manegmant או איך שלא קוראים לו על AUTO, היה על MANUAL אבל אחרי שלוחצים על האפשרות של לשנות FSB לבד זה רושם באדום עם סימן קריאה שצריך לשים על AUTO את זה.. -היה בביוס עוד משו שהבהב באדום עם סימן קריאה, שכחתי מה רשום אבל זה היה משהו עם בחי…

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by shay2028,

יש לי מעבד פנטים 2.8 פרסקוט ישן בן 5 שנים שמתחמם בזמן האחרון בצורה מוגזמת 60 מעלות במנוחה ועד 75 מעלות במאמץ. ידוע לי שפרסקוט הם מעבדים חמים אך מה שמוזר לי הוא שזו בעיה שטיפלתי בה לפני שלוש שנים בצורה הזו: החלפתי מארז מפשוט לטרמלטק סופרנו עם שלוש מאווררים והחלפתי את הקרור סטוק של המעבד לביג טיפון - הבעיה נפתרה הטמפרטורות ירדו ל 40 מנוחה 55 מאמץ. היום החלפתי משחה למעבד ארקטיק סילוור וניקיתי אבק בצורה יסודית ולמרות זאת עדיין הטמפרטורות 60 במנוחה ו 75 במאמץ המחשב לא באוברקלוק . מה גורם לחום הזה למרות משחה חדשה ניקוי אבק מארז עם 3 מאווררים וביג טיפון?

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. אני פשוט רואה הרבה אנשים שחושבים לקנות קירור TEC בהספק נמוך ולשים אותו עם קירור אוויר, הנה כאן יש הדגמה למה לא כדאי: http://www.extremetech.com/article2/0,1697,1895934,00.asp

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. רכשתי את המאוורר הזה עקב בעיות במאוורר של AMD המקורי .. http://www.evercool.com.tw/products/nk801.htm מה היתרונות של המאוורר הנ"ל ? האם יש דרך לשלוט עליו באמצעות תוכנה ? האם הוא גרוע יותר מהמאוורר של AMD המקורי ? עריכה : שוב שלום ויום טוב . חבר הביא לי כרגע סטיק של זיכרון PC5300 533 MHZ 512 MB כרגע אני עובד במחשב עם 3 סטיקים משמע - הזיכרונות עובדים על מצב SINGLE -- > 64 BANDWITCH שלושת הזיכרונטוות שנמצאים במחשב כבר במחשב פועלים בתדר של 667 MHZ אך כיוון שאני נמצא ב- OC ורציתי לקבל מחלק של 1, הורדתי את התדר ל- 533 . האם זה אומר שלא יהיה שינוי ? או שלמרות זאת כל הזיכרונות יעברו לתדר 533 ואצרך להתאים את ההגדרות לזיכרונות מחדש ? ואם הזיכרונות אכן יעבדו על תדר…

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by 2danimm,

מאיפה אני יכול להשיג סליל כסף טהור לשימוש בלופ שלי בארץ? כרגע לחנות בחול אין בסטוק ולא בא לי לחכות עוד שבוא עד שזה יגיע... תודה אנשים!

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. קניתי מקיאספי את הקירור הנ"ל: http://ksp.co.il/?uin=13194 (יחד עם לוח אם ועבד 1151 יש לציין) וכאת כשהתחלתי להרכיב את המערכת לא מצאתי את ה LGA 1151 BACK PLATE ולא רואה זכר לאזכור של ה1151. יכול ליהיות שישנן גרסאות שונות?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by Mr Gadget,

הייתי רוצה לפתוח נושא שבו נרכז את טמפ' המחשב בתגובה יש לציין טמפ' בזמן IDLE ובמאמץ קירור מים/אוויר/גז... לוח אם ומעבד עריכה: לא רשמתי את שלי IDLE: CPU:34C MB:33 במאמץ: CPU: 40C MB:34 ASUS P4S533-E P4 2.0GHZ(Northwood) קירור אוויר Spark7+ מכניס מקדימה 120mm/מוציא מאחורה SF/ מוציא מהגג Xblower/מכניסים מהחלון שתי מאורריים 80mm *אם נפתח נושא בעבר נא למחוק ולקשר אותי לאותו נושא

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by iamapowerfulwerewolf,

איזה קירור יקרר לי יותר טוב את המעבד מבין הקירורים הבאים: http://ksp.co.il/?select=.1066..39.&list=1&sort=3&glist=1&uin=18755&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 http://ksp.co.il/?select=.1066..39.&list=1&sort=3&glist=1&uin=18496&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 http://ksp.co.il/?select=.1066..39.&list=1&sort=3&glist=1&uin=14222&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0 תודה רבה!!

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by dor_guy,

שלום, אני צריך המלצה לקירור (זול) ל QX9770 ללא OC תודה, גיא

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. שלום,אני מתכנן לקנות את המעבד CORE 2 DUO E7200 אני לא מתכוון לעשות OC והוא גם לא ישמש למשחקים,אלא רק לפוטושופ,תכנות במטלב,אינטרנט וסרטים המטרה היחידה של המאוורר של המעבד זה שיהיה שקט האם יש גוף קירור/מאוורר שבמחיר נמוך יתן לי הבדל משמעותי לעומת הרעש של המאוורר שבא עם המעבד?

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. שלום הבעיה היא שלפני כמה ימים אני משחק לי במחשב ופתאום ארטיפקטים פסים צהובים ומה לא ואז הוא ניתקע ! ישר החלפתי לכרטיס מסך ישן והכל עבד כמו שצריך ואז החזרתי את ה8800 שלי ואותו דבר עוד לפני שאני מספיק להדליק את הויינדוס הפילו ... אז ניקיתי אותו ומה לא ועדיין.. אז עכשיו אני חושב שאולי אני יחליף לא קירור אין לי כסף למשו סופר יקר אבל חשבתי על הדברים האלה : בשביל הזיכרונות [=http://cgi.ebay.com/ARCTIC-COOLING-MX-2-THERMAL-PASTE-ARCTICLEAN-CLEANER-/390214376376?cmd=ViewItem&pt=Computing_ComputerComponents_Fans_Heatsinks_SR&hash=item5ada96dbb8#ht_2904wt_911url]המשחה ולGPU עצמו או זה http://www.skypc.co.il/pl_product~AC-Accelero-L2PRO~18~0.htm או זה http://www…

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by GuyG,

רציתי לדעת כמה דברים על הרעש שהמאווררים מייצרים (אני קונה מחשב חדש והוא יהיה מטר מהמיטה) הסבירו לי שה 120mm פחות רועש מאשר ה 80mm, איך זה הגיוני..? עוד דבר, לפי הטבלה באתר של KSP (מפורט איך להכנס): בטבלה אפשר לראות את המאפיין Noise Level שבו יש db (A) & Sone. db כמו שהבנתי זה הדציבלים (ככל שיותר גבוה - יותר מרעיש- וכל ה 120mm עם דציבלים גבוהים מה 80mm). מה זה ה Sone הזה..? והאם יש עוד מאפיינים חשובים? תודה

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by Arik,

ברצוני לפתוח את המכפלה על ה XP1800 שלי (לוח - MSI KT3 ARU).. אני יודע שאני צריך לחבר את הגשרים של הL1 שלי , אך איך? אם מה? ... תודה...

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by The_Byter,

היי החלטנו אני וחבר ללכת על מערכת מים חיצונית, אחרי ברורים וחיפושים הזמנו צמד יחידות כאלו: המערכת הגיע עם שלושה בלוקים והחלטנו לבדוק אותם לפני שאנחנו מזמינים בלוקים אחרים. המחשב של החבר. E6600 X1950XTX הבלוק הקטן שמיועד לכרטיס מסך הפתיע מאוד לטובה ומסתבר שהוא מקרר את הX1950XTX ממש יפה, עם vMOD לGPU ועם OC הכרטיס מגיע לכ- 55C... בלי OC ומוד הוא חיי באזור ה40C על לופ של שלושה בלוקים ! (אני לא האמנתי שהבלוק יעזור לGTX שלי אז הזמנתי גם MCW60) תוצאות אצלי: E6550 @ 3.5GHz מנוחה: Prime95

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by INFERNO,

אממ בזמן האחרון המאורר עושה רעשים נוראיים (כמו המאורר שבא עם AMD :\ ) בדקתי את הכרטיס והיטסינק מודבק (?!) האם יש איזהשהי אפשרות להוציא אותו (מבלי להוציא את הליבה גם ) אממ יש לי עדיין אחריות , אבל אני גר ביבנה ולהגיע לרמת גן , זה חתיכת סיפור ויש לי מאווררים אחרים שאני יכול למקם עליו . תודה על העזרה . INFERNo OuT

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. הצלחתי לייצב את ה2500K על 4.4GHZ. בינתיים אני עם vcore של 1.275V ואני עדיין בתהליך של ירידה במתח הבעיה היא שבמתח 1.27V מתי שאני רואה סרטון ביוטיוב יש מסך כחול (לפעמים זה קורה אחרי כמה שניות, לפעמים גם אחרי חצי שעה ביוטיוב) איך זה יכול להיות שהמחשב יהיה יציב בPRIME 95 וOCCT אבל יקרוס דווקא ביוטיוב? יש אולי הגדרה שצריך לשנות?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by slider,

אז ככה, התחלתי לעשות קצת OC, אני כרגע ב 133*12.5, והטמפ' היא , למעבד - 37 במנוחה ו 39-40 במאמץ (שעה PRIME95 או שעתיים GTA3), והלוח בדיוק אותו דבר (אני משתמש בכרטיס מסך ש OB, ככה שזה לא ממש נורא, נכון???)... הא, ובוולטאז' לא נגעתי... ועוד דבר, שכחתי לציין שהטמפרטורות הללו נמדדו ביום החם(לפי מד הטמפ' במכונית, היה 40 מעלות בחוץ...) שהיה לפני כשבוע, ברגעים אלו, למשל, הטמפרטורות הן 32 ו 33, ובמאמץ זה אמור להיות בסביבות 36 (ככה זה היה לפני שבועיים) אז מה אתם ממליצים עכשיו? הטמפ' בסדר? להמשיך להמהיר עוד? תודה...

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. יתקע כבר ב144 באס.. זה כזה מבעס אותי אף אחד לא עונה לי אף פעם בהשקעה יש לי זיכורן 256 266 2100 אני מעלה את הבאס בהדרגה כבר ב144 הוא קורס ונתקע... ואני לא מבין למה זה.. ניסתי לתת יותר מתח למעבד אבל אני פוחד לשרוף אותו. העלתי ב5 אחוז ולא היה הבדל אפילו של באס אחד.. אנשים זה בושה אני מצליח להגיע רק ל1740 מגה הרץ מ1600 זה פדיחה.. ובקשר לכרטיס מסך בכלל פדיחה אני מצצליח להעלות את הליבה מ175 ל210 זה במקסימום כשמארז פתוח ואת הזיכרון מ400 ל490.. שינוי של בערך 600 נקודות בתוכנה 3dmark אז אנשים בבקשה תהיו איתי כמה רגעים ותקדישו לי רוב הזמן אני בצבא ואין לי זמן יותר מידי תודה רבה לכולם

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. אז ככה, פרקתי את הלפ-טופ שלי בשביל לנקות אותו מאבק וכאשר הורדתי את ההיט-סינק מהמעבד גיליתי שם תמונה מדאיגה של משחה תרמית בכמות גדולה. השאלה שלי היא, האם זה בסדר? אני חשבתי אולי שהמששחה נמסה קצת ואולי נזלה, אם דבר כזה אפשרי (היו מקרים שבהם טמפ' המעבד הגיעה ל-90 צלסיויס והמחשב נכבה עם מסך כחול). ואם זה לא בסדר, היתי רוצה המלצה למשחה תרמית חלופית שתחזיק מעמד. צרפתי תמונות של ההיט-סינק והמעבד, המחשב הוא DELL Inspiron 1520 והמעבד Intel Core 2 Duo Mobile, Centrino T7100 [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. אז ככה אני המשתמש Stranger שמשום מה הסיסמא שלי כבר לא פועלת אז פתחתי משתמש חדש (לתשומת לב המנהלים בבקשה). יש לי מעבד 2.4C והטמפרטורות של המעבד במנוחה 42-45 ובמאמץ מגיעות גם ל60! הלוח דרך אגב הוא של ABIT ששמעתי שאצלהם החיישן קרוב יותר לליבה אז משום כך הטמפרטורות בלוחות אביט גבוהות מאשר בשאר הלוחות, האם זה נכון? ומה אני עושה כרגע עם הטמפרטורות הגבוהות האלה?? תודה רבה, ויום טוב.

• 26 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by slater,

המעבד שלי מקורר על ידי thermalright xp 90 עם מאוורר tt sf2....... יש לי בבית עוד מאוורר vantec thermoflow ורציתי לדעת האם זה יהיה אפקטיבי לשים את המאווררים אחד על השני עם הגבהה קטנה כדי שלא יווצר חיקוח ביניהם וששניהם ידחפו אוויר לגוף קירור? יש לי את האמצעים לעשות את זה......אבל האם זה כדי ואפקטיבי? דרך אגב שני המאווררים הם שווי גודל....שניהם 92mm נ.ב כתבתי את השאלה הזאת בטעות גם בפורום מעבדים לוחות אם וזכרונות......אז אם זה לא חוקי/לא בסדר אני מצטער.....

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. איך היא עובדת, מה היא עושה, מה צריך לעשות איתה כדי להגיע לאוברקלוק גבוה בלוחות DFI NF4 וכ'ו וכ'ו...

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים