עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום, אני בשלבים אחרונים בבניית מפרט למחשב. אני קצת לא סגור על כל החלקים, אבל רציתי לקבל חוות דעת לגבי הקירור והאיוורור שבחרתי לעצמי. המחשב בנוי סביב הרייזן 7. המחשב מיועד לעריכת וידיאו על פרימייר ואפטק אפקטס. התקציב שלי גמיש. אני לא מעוניין לעשות אוברקלוקינג או משהו בדומה, כמו לשים שני כרטיסי מסך יחד עם משהו בסגנון. אני רוצה לקנות מאווררים שישמרו את החומרה קרירה וטובה ושום דבר לא יעלה לי באש. טוב אני בטוח שגם עם איוררור לא מוצלח זה לא יעלה באש, אבל אני עדיין רוצה קירור מוצלח. אני כרגע לא מעוניין בקירור נוזלי. המפרט: AMD Ryzen 7 1700X AM4 BOX קירור למעבד: Noctua NH-D15SE-AM4 CPU Cooler מארז: Fractal Design Defin…

2. [glow=red,2,300]מישהוא יודע בלוח GA-P35-DS3P איך מעלים זיכרון מ 800 ל 1333??דחוף!!![/glow]

• 13 תגובות
    • 953 צפיות
  3. Started by 2130TOMER,

שלום אני רוצה עכשיו לשדרג את המחשב שלי וחשבתי על המעבד Core 2 Extreme Quad Q6600 ולפי מה ששמעתי עליו הוא "תנור" אז אני רוצה ליקנות לו קירור רציני עד 500 שקל איזה קירור כדאי לי ליקנות

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. יש לי מעבד ישן שאני רוצה להרכיב עליו גוף קירור. בגלל שגוף הקירור הקודם הגיע עם המעבד הוא מחובר אליו עם מדבקה תרמית מפגרת כזאת. הורדתי את המדבקה, אבל עדיין יש שאריות ממנה, יש איזה חומר שאיתו אני צריך להוריד את השאריות? אולי להשאיר אותם ולמרוח עליהם את המשחה התרמית? והאם אפשר להוריד אותה בלי אמצעים מיוחדים? תודה

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  5. היה לי וולקנו 9 עדיין יש אבל הוא מקרר זוועה ב1.73 מתח במאמץ הוא מגיע ל 49 מעלות , זה עוד שיום לפני זה ב1.9 במאמץ הוא הגיע לגג של 34. זה יכול להיות שמשהו קרה למעבד (כי החלפתי) או שזה הקירור? אפשר המלצה לקירור טוב של עד 180 שקל.

• 13 תגובות
    • 857 צפיות
  6. הורדתי תוכנה בשםhardware sensors monitor ומשהו מוזר התוכנה לא מזהה את החיישן שנמצא על הלוח אם ומראה כאילו יש לי שני מעבדים איזה מהם זה הלוח אם!? ??? וגם יש לי שתי הארדיסקים שרק חיישן של אחד מהם התוכנה מזהה אם זה חשוב אז ההארדיסקים הם 1 wd 60 gb 7200 8mb buffer 2 seagate 40 gb 7200 יכול להיות שלאחד מהם אין חיישן טמפ'? תמונה שווה יותר מאלף מילים :

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by maphisto,

טוב אז לפני היה TT DRAGON ORB 3. אחרי - AX7 ומאורר 80 ממ של Tt . איזה שקט !!!!!קניתי גם 120 ממ של ENERMAX שקט. זהו יש שיפור של 6-8 מעלות ושקט. אבל חור בכיס של 300 שח.

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. אני כבר חודשים נאבק עם המאוורר צ'יפסט של הלוח אם שלי, גורם לרעש מחריד. האמת שזה לא פעם ראשונה שאני נתקל במאוורר צ'פיסט קטן שעושה רעש אדיר. ניקיתי אותו עם ספריי לחץ אויר וגם שימנתי עם ספריי אחר וכך הצלחתי לפתור את הבעיה ליומיים בלבד והוא שוב פעם מרעיש. שאלתי היא מה אתם אומרים על מוצר הקירור של THERMALTAKE שבו יש שני רכיבי קירור אחד לצ'יפסט הצפוני והשני לצ'פיסט הדרומי + פנל לצד האחורי של המארז עם מתג לכיוונון מהירות המאווררים של 3 רמות. יש להזכיר שאני רוכש מארז עם סירקולציה לא טובה במיוחד וגם מתעסק עם אוברקלוק Thermaltake Extreme Spirit North & South - עולה 85 ש"ח קישור: http://www.thermaltake.com/coolers/chipset/a1899.htm אני מתלבט בין זה לבין מוצר אחר שזה מאוורר עם לד…

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. אשמח לקבל דעתכם כיוון שחבר אמר לי שהטמפרטורות גבוהות למדי, להלן מצורפות התמונות מאברסט. תודה מראש חברים, [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 646 צפיות
  10. Started by Angel-eyes,

יש לי מאוור 80 מ"מ חדש ואני רוצה להרכיב אותו בקידמת המארז אבל לאן צריך לחבר אותו ללוח או ישירות לספק כי יש לו חיבור של שלושה פינים :

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום :ס אבא שלי הביא לי ראדטיאור של פיאט פונטו בגודל 17x20 שעשוי מאלומיניום, ותכננו השבוע לבנות את הבלוק למעבד מנחושת. עכשיו שמעתי שזה יכול לגרום לבעיות עם האלומיניום והנחושת.. למה זה יכול לגרום? זה עד כדי כך קריטי? :-\

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by dovk,

עם לוח אם של GIGABYTE EX58-EXTREME 1366 שאלתי לחברים - מה עדיף לשיטת קירור ? קרור ע"י אורור סטנדרטי או קרור מים אם אתם ממלצים על קרור מים על מה תמליצו לי ז"א חברה טובה ושמתאים למעבד 1366 תודה לכולם

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by shar00750,

שלום לכל חברי הפורום . תמיד שמגיע אליי משהו חדש אני משתף, עכשיו הגיע תורו של ה-6700K . נבדק בתחילה עם קירור מים (H110) ולאחר מכן עם קרח יבש , אני חייב לציין שנפלתי על מעבד בינוני מינוס (VID 1.28V) אם היה 1.2v לפחות היה טוב יותר. נתחיל: עם קירור מים הגעתי ל-4930mhz עם מתח 1.46v וטמפרטורה מקסימאלית של 63 מעלות. לא שמרתי את התמונות עם הקירור מים , אבל אולי בהמשך אבחן שוב . עברנו לקרח יבש והתוצאות קצת יותר טובות - 5300mhz עם מתח של 1.57v יציב לכל ה-4 ליבות . התדר המקסימלי שהגעתי 5488mhz 1.6v עם 2 ליבות 6.63 שניות super pi ואלה הם התמונות ( במיוחד ל-leahd3 מ-startpc ): היו לי כבר מעבדים יותר טובים ,אבל עדיין המעבד…

• 13 תגובות
    • 3.7k צפיות
  14. Started by WinnerLine,

בידיוק לפני 5 דקות נכבה לי המחשב לפני שהוא נכבה הוא השמיעה 7 צלילים של ני נו ני נו ני נו ני.. (נשמע מצחיק חח) ואז נכבה מישה ויכול להגיד לי אולי מה הבעיה ?

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by desheh,

לא מבין בזה

• 13 תגובות
    • 958 צפיות
  16. עזבו זה סיפור טיפשי אבל זה ככה אממ יש לי בבית BT שקניתי הכול טובי ויפה חוץ מדבר אחד אממ יש לו מן שתי תופסנים אפשר לקרוא לזה אחד קדימה ואחד מאחורי הלוח אם. הלוח שלי נשרף השתמשתי באחריות החליפו אותו בחנות בלי שידעתי ועכשיו התופסן שמאחורה הוא היה דבוק (כי יש ספוג שמדביק אותו ללוח למנוע פגיועת במערכת החשמלית) עכשיו יש לי רק אח מהם ואין לי את השני אז איך אני יוכל לחבר לו יודע יש אפשרות לקנות רק אותם למה חבל על הכסף או שיש לי שכן שמתעסק הרבה עם ברזל יש לו מסגרייה אתם חושבים שכדאי לי לבקש ממנו שישכפל לי אחד?

• 13 תגובות
    • 887 צפיות
  17. אוקי אז הינה כל כולה , עדיין לא הכנסתי הכל לתוך המארז (בשביל לקבל מקסימום בטחון שאין נזילות) ,רק את הבלוק עצמו... מעלות לפני (בדיקה רק עם MBM) : מעלות אחרי (הקריאה הנכונה היא זאת של הSIV FOR GBT כיוון שהMBM השתגע אצלי והחליט להציג טמפ' משוגעות בקפיצות - כמו למשל 50 מעלות ולאחר מכן ישר 40 , 37 ,34 ... קיצור השתגע לגמריי) : מעלות בIDLE (אותו סיפור עם הMBM): -בדקתי את העניין לעומק במהלכו עשיתי RESET במהלך TORTURE MODE בPRIME95 והמעלות שקבלתי בBIOS כ5שניות רווח בין ההרצה של הPRIME לקבלת מעלות בBIOS היו 27-30... לכן אני נוטה לא להאמין לMBM...

• 13 תגובות
    • 952 צפיות
  18. Started by Bashash,

שלום לכולם!!! אז... עשיתי המון מאוד חיפושים ועברתי הרבה מאוד ביקורות... בקיצור, אני מתכנן לקנות מארז TEMPEST ו-Vendetta 2. הבאתי שתי תמונות להמחשת הסירקולציה שתיהיה במארז. חשוב לציין! אני קונה גם שני 4850 וכמו שאתם יודעים הם פולטים את כל החום מהם מצד הכרטיס לתוך המארז. כמו שאתם רואים אני למעשה יהפוך את אחד המאווררים העליונים כך שיביא למעבד אויר קר מלמעלה ואת המאוורר השני העליון (שבקושי רב ציירתי..) אני יעביר על מאוורר האגזוז. כמו שאמרתי קודם... אני קונה 4850 CF והוא יוציא את האוויר החם מהצד. את המאוורר צד אני יהפוך ויחליף לו גריל בגלל הצפיפות שלו. אז... מה אתם אומרים? יש הצעות אחרות? נקודות לשיפור?...

• 13 תגובות
    • 991 צפיות
  19. מבין החברות האלה: twinmos micron samsung Geil

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  20. אורח athlon
    Started by אורח athlon,

אני מודע לעובדה, שאני ידוע ברחבי הפורומים של אתר זה בתור האדם הכי סקפטי כשזה נוגע למוצרים של TT, ולמעט האורבים הקטנים ומקררי הזכרונות אני לא ממליץ על שום דבר של החברה הזאתי. לי אישית היו אכזבות רבות מהחברה הזאתי, כך שאני מאוד סקפטי בנוגע למוצרים של החברה, בעיקר כאשר כמעט כל אתר חומרה שעוסק בתחום טוען שTT מבססים את המכירות שלהם על עשיית רוח סביב המוצרים, במקום על מוצרים שעושים רוח - עם טענה זאת תמיד נטתי ואני ממשיך לנטות להסכים איתה. יכול להיות שהמבקרים הראשיים של TT הינם אנשים, שהם אוברקלוקרים ואנשים שממש איכפת להם מקירור מאסיבי של המעבד שלהם בכל מחיר, ובכן לא רב האנשים הינם כך. לא כל אדם מוכן ליסבול רמות מסויימות של רעש כמו של מאוררים הדלתא השונים אלא מעוניים בפתרונות קי…

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by SixKiller,

שלום לכם אני חייב עוד היום תשובה אז אשמח מאוד אם תעזרו אני רוצה להדביק כמה יסנקים על הזכרונות ואני צריך לקנות "דבק טרמי" והייתי ב2 חנויות הכי גדולות ברחובות Ace and Home Center ובשניהם אין והם לא יודעים בכלל מה זה אבל יש עשרות סוגים אפילו מאות!!! של דבקים שונים ויש שם דבקים שעד 200c טמפרטורה מחזיקים אז זה מה שאני צריך? והדבקים שם הם אפוקסים זה בעצם מה שאני צריך?!?!?!? דבק אפוקסי עד 200 מעלות c זה מה שאני צריך לקנות??? תודה רבה....

• 13 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. Started by GRiM,

1. המאוורר הקטן, בגודל 8 ס"מ: 2. אחיו הגדול של הקטן, בגודל 12 ס"מ וחיבור לחשמל (שקט מאוד!): מה דעתכם? האם כדאי להרכיב את הגדול במארז ולגזור לו חלון?

• 13 תגובות
    • 633 צפיות
  23. Started by OmriF,

מישהו מכיר אתרים בחו"ל שניתן להזמין מהם קירור למעבד? אשמח להמלצה על מקום אמין כזה וגם אם תוכלו להמליץ לי על קירור למעבד E5400 ל-OC, עד 150 שקל (40 דולר). ראיתי שממליצים פה על ה: http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=2383 אבל אני לא מוצא מאיפה אפשר להזמין אותו..

• 13 תגובות
    • 874 צפיות
  24. שלום לכולם אז ככה יש לי מאורר של 120 שעושה לי מלא רעש ויש לי עוד 3 מאוררים חוץ ממנו של 80 ממ" ואחר מהם יש לי SF2 עכשיו אני רוצה לדעת איזה בורר סיבובים יהיה לי יותר טוב בשביל כולם יחד האם זה יספיק לי? http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_330&products_id=6678 או זה http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_330&products_id=6686

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by K0sTa,

תגידו אני יכול לעשות אוברקלוק לזיכרון של 166 ל 200 mhz ? אם כן אז איך ? כי יש לי שתי סטקים אחד של 512 ושני של 256 אז ה 256 עובד על 166 ו ה 512 עובד על 200 אז יש מצב שאני עושה אוברקלוק רק לאחד מ 166 ל200 ?

• 13 תגובות
    • 684 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.