אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
אהלן יש לי מעבדQ9300 (ללא OC ) עם קירור סטוק והוא מתחמם יותר מדי מדדתי עם CORETEMP והוא מגיע ל 50-65 מעלות במנוחה, ובשעת מאמץ מגיע גם ל 100!!! ניקיתי אותי מאבק אבל ללא שינוי את המחשב קניתי לפני שנתיים בערך: לוח P35-DS3L של GB מארז SONATA III + ספק 500W של ANTEC כרטיס מסך: 8800GT 512 של GB אני רוצה לציין שבשעת מאמץ הכרטיס מגיע ל 58 שזה מצויין - נמדד עם GPU-Z [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום חברי הקהילה היקרים, אני פותח את הדיון הזה על מנת לבדוק את היענות הקהילה על מנת שנוכל להיערך בהתאם מבחינת המקום עצמו. אני מזכיר לכם שכמו בכל שנה גם השנה נקיים באוקטובר את אליפות האוברקלוקינג נושאת הפרסים שלנו. במקום, יהיו גם פעילויות רבות לאורחים, חלוקת פרסים ושלל דברים מעניינים שלא תראו בכל מקום. נכון לכרגע עוד אין לנו מיקום ספציפי ולא תאריך ספציפי, מטרת הסקר הזה היא בדיקת היענות הקהילה בלבד. למי שלא זוכר, הנה תקציר האירוע משנה שעברה: הערות, בקשות - זה המקום.
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מעבד E6300 ולוח VM900M של גיגהביט לאחר חיפוסים אינטנסיביים ברשת ובביוס הבנתי שאין ללוח זה אפשרויות OC בביוס (90% שזה נכון, אשמח לגלות אחרת) השאלה היא האם אני יצליח לעשות OC דרך תוכנה או שלא? (ז"א האם התוכנה צריכה שהאופציה תהיה גם בביוס או שהיא עוקפת את זה איכשהו)
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
עשיתי לכרטיס שלי OC עם התוכנה ATI Tray Tools הכרטיס הוא ATI Radeon HD4850 512MB עם הקירור Arctic Accelero L2 Pro התדרים: GPU 710MHZ (מקורי 625) זכרון 1020MHZ (מקורי 993) מתח 1.156V (מקורי 1.044) עשיתי OC אוטומאטי ע"י התוכנה, זאת אומרת העלתי את המתח, הפעלתי את ה 3D Renderer ובחרתי ב Find max for GPU וככה שזה בודק אם יש ארטיפקטים שלב שלב. וככה הגעתי ל 710 בGPU, וכנ"ל גם לזכרון.. (אולי זה היה מגיע ליותר אבל אני הפסקתי כי נראה לי מספיק) לאחר מכן הרצתי בדיקה כללית לחיפוש ארטיפקטים במשך 5 דק' ואחרי זה הרצתי בדיקת מאמץ של חצי שעה בOCCT ושם הטפ' הגיעה למקסימום של 72 מעלות! שהנורמה לכרטיס הזה עם קירור סטוק זה 80~ משום מה כשאני משחק בTEST DRIVE (החדש שיצא לא מזמן) אז המשחק קופא כזה…
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז אחרי ששידרגתי את המערכת שלי (מפרט בפורפיל) הגיע הזמן לשחק קצת עם התדרים.. בעזרת בדיקת מאמץ עם everest המעבד קרס אחרי העלת של התדר ל3500. ב3400 הבדיקה הייתה יציבה וללא שינוי דרסטי בטמפרטורות. התקנתי את OCCT ונתתי לבדיקה שלהם לרוץ.. לא עברו 2 דקות וקיבלתי מסך כחול.. כרגע אני עומד על 3300 בכל הליבות אבל עם קריסה בOCCT אחרי מספר דקות.. הזכרונות גם הם כרגע בOC של הCL: 5-5-5-15 במקום 6-6-6-18 הלוח אם מעודכן לגירסא האחרונה של הביוס. בACC עדין לא נגעתי.. אני מציין שוב שלא העלתי מתחים לשום רכיב. האם אני יכול להגיע לOC יציב יותר וגבוה יותר בעזרת שינויים בהגדרות של רכיבים מסויימים? או שחייב להעלות מתחים? מצורפים טמפ' בזמן מנוחה+מתחים (לפי everest) ונתוני מעבד לפי CPU-Z…
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
נשבר לי צלע של מאוורר של כרטיס מסך איך כותבים בגוגל: "רק מאווררים" באנגלית כדי להכנס לאתר הנכון? חיפשתי בksp ואייבורי ולא מצאתי.
-
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב חדש אז זה לא בעיה של אבק הכרטיס מסך שלי מתחמם אפילו מעבר ל 100 מעלות במאמץ כשאני שם אותו באוטומט בריבה טיונר כשאני שם אותו על 75 אחוז כוח הוא מגיע גג ל80 בשיא המאמץ הבעיה היא שאני לא רוצה לשחוק את המאוורר של הכרטיס מסך כי הוא קבוע על 75 אחוז עוצמה FIXED חשבתי לעשות ששני המאווררים של המארז יעבדו חזק יותר ואז המארז יהיה קריר יותר ואני לא אצטרך לקרוע את המאוורר של הכרטיס מסך אין אבק המחשב חדש , בדקתי שאחד מכניס ואחד מוציא במארז מדובר במארז SETTO 1000 של GYGABYTE עם 2 מאוורררים 12 סמ אחד מלפנים ואחד מאחור שאר המפרט : intel e7200 core 2 due gygabyte mother bord -p43 - dsl gtx 275 gygabyte seagate 1 tb termaltake 500 w psu 2gb kingston memory X2 אין צור…
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
גם ה REHOBUSים הם עבודה עצמית! www.twhyman.com אני הבחור מאוחרי הדלת של המארז.... :lol:
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
הייתה לי בעיה שהמחשב הפעיל את עצמו מחדש כל חצי שעה בערך. הזמנו טכנאי שאמר שהבעיה היא במאוורר שלא פועל,הוא החליף ועכשיו הכול בסדר,רק ש...ההודעה ממשיכה להופיע בכל פעם שאני מפעיל את המחשב. אז...מה עושים כדי לבטל את הופעת ההודעה? (יש לי ווינדוס XP HOME) תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי מערכת חדשה מTMS ובבדיקת עומס בS&M CORE TEMP מראה 64 מעלות זה תקין או שיש בעיה כי אני עוד רוצה לעשות אובר קלוק?
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה להתחיל ב-OC לכרטיס מסך ולמעבד, קראתי את המדריכים והתוכנות שמומלצות שם הם ישנות, ורובם לא תומכות בווידנוס 7 (אישית לא בדקתי אבל זה מה שכתוב באתר שלהם). וגם קראתי שלכרטיסי ATI יש בעיה עם מוצרים של Futuremark שהם המפתחים של 3Dmark לא? בגלל זה אני צריך תוכנות עדכניות שיעשו את העבודה, המיפרט שלי רשום בצד למי שצריך. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי מחשב עם חלקים חדשים פנטיום 4 3.0 לוח אם פרסקוט זיכרון קינגסטון 512 ראם DDR ויש לי כרטיס מסך 9600 וכרטיס קול creative blaster 5.1 והרד דיסק 80 גיגה וסטרן דיגיטל לפרט עוד? בקיצור מחשב עם החלקים החדשים עלה 1100 שקל במשך יומיים הראשונים המחשב עובד טוב מאוד מהיר ובלי בעיות היום המחשב התחיל להתיקע חום המעבד : 60 מעלות חום לוח האם 46 והזיכרון והרד דיסק אני לא יודע וגם של הכרטיס מסך אני צריך המלצות או דרכים להורדת החום תודה לכל העוזרים
-
- 25 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כבר ניסיתי לעשות OC על המחשב שלי (מפרט של המחשב בפרטים שלי) אבל לא ממש הצלחתי לעלות יותר מ 105 (המכפלה נעולה כמובן) אני לא ממש מבין בזה אבל כל פעם שהעלתי יותר הWIN XP לא עלה עד שהמערכת נדפקה לחלוטין והיתי צריך לעשות פורמט כי ה WIN XP לא עלה ....(גם כשהחזרתי את את המחשב למצבו הקודם) נראה לי הבעיה בזיכרון.... (אפרופו קראתי את המדריך של ה OC והוא לא עזר לי יותר מדי)
-
- 24 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לבנתיים אני רוצה להתחיל עם oc של 3.2 עכשיו הידע שלי לא כולכך נרחב בזה אתה יכול להנחות אותי בעתיד אני מתכנן לעשות לו ל4.0 אבל זה בחורף =] קיצר לעשות oc ל3.2 מה אני צריך לעשות? לא הבנתי תמדריך כולכך קירור Thermalright 120 extreme לוח אם p5kc
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכם אני קונה איי אם די 1700 במקום איי אם די 2500 בארטון כי אני רוצה לעשות בו oc ואני רוצה לקנות קירור מושלם כל מה שאני רוצה לדעת זה איזה גוף קירור לקנות Zalman Tt Tr איזה???? ותקציב לא ממש משנה אבל לא לעבור את ה200....
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עשיתי OC למעבד שלי phenom 2 x4 965 בעזרת התוכנה של הדרייבר של הכרטיס מסך של AMD. עכשיו אל תשאלו למה דווקא מימנה כי יש סיבה וזה לא שאני לא יודע דרך הביוס. קיצר היא בדקה יציבות על כמה תדרים ויצא שעכשיו אני על 4GHZ עם מתח של 1.5V. יכול להיות שניתן עם מתח נמוך יותר אבל התוכנה הזו ישר מעלה ב- 0.1V את המתח בזמן OC. בכל מקרה במאמץ אני נע סביב ה- 75-80 מעלות בעוד שבנתוני היצרן רשום מקסימום 62 מעלות. נדמה לי שהכל יציב אחרי שעה של בדיקת יציבות ועוד כמה שעות משחק בעולם האמיתי. אז אני שואל יש מה לדאוג בגלל הטמפרטורות ולמה לצפות בקיץ...תהיה לפחות קפיצה של 10 מעלות, אני הורג את המעבד לאט לאט? נ.ב: בעבר ביצעתי OC על כ.מסך שהיה יציב לחלוטין ויום בהיר אחד נהרס כליל..אז אני כבר לא סומך ב-…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
1)הלוח שלי כמו שאפשר לראות בתמונה מcpu-z הוא של גיג'הביט וידוע שהם בעייתים לoc כי הצ'יפסט מתחמם מהר ובנוסף המאורר של הצ'יפסט באמת בעייתי (מרעיש).. 2)הטמפ' שלי לא הכי טובות..הלוח יכול להגיע ל50 מעלות במאמץ כבד (בקיץ) והטמפ' של המעבד דיי סבירה (בערך 45 במאמץ) זה בסדר לoc או שבגלל הטמפ' הגבוהה של הלוח אם לא כדאי? 3)הזכרונות שלי הם זכרונות רגילים ופשוטים של סמסונג 333mhz daul ddr...האם הם יהיו מכשול לoc? ואיך עושים oc כשיש daul ddr? זה קצת שונה מהעסק הרגיל לא? כי זה כאילו 666mhz בגלל 333mhz*2 אם אני יעשה oc זה יכול לדפוק אותם בגלל שהם פשוטים יחסית ואולי יתחממו? 4)בקשר למתח למעבד איך אני יכול לדעת על איזה מתח לקבוע אותו? כי הבנתי שאם עושים auto אז הלוח יכול לתת למעבד יותר מדיי…
-
- 18 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האמריקאים והיפנים, שהשיגו את הקונרו לפנינו, פשוט הורסים את כל הפאנן שאמור להיות אחרי שנקנה את המעבד.... אין טעם לקנות אותו, שברו איתו כבר כל שיא אפשרי....
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני די מתלבט אם כדאי להשקיע בקירור למעבד ולכרטיס מסך ולמשוך את האוברק' ובכך לחסוך כמה אלפים שגם ככה עכשיו אין לי. המפרט שלי כתוב בצד חוץ מהספק שהוא: סיסוניק 430. הטמפ במארז בקיץ עכשיו בין 43 ל 37 כשאין מזגן פועל.
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב שלי בקרוב אבל יש לי בעיה אחת, אני לא יודע אם המארז הנוכחי שלי יהיה קריר מספיק. אלו הטמפ' שלי במנוחה: המעבד משתנה מ-35C ל47C, כנ"ל הלוח אם. הHDD קבוע על 48-51C. החלקים שיש לי עכשיו: Intel Pentium Dual Core E2200 קירור סטוק, לא בוצע OC Radeon X1800XT 512MB קירור רפרנס. הכרטיס הזה בכיף על 65C במנוחה ואם לא משנים ת'מהירות מגיע ל90C תוך חמש דק' במאמץ ויוצר ארטיפקטים. ASRock nForce 630i כלשהו. Creative Sound Blaster Audigy 2 שנראה לי שגם מייצר לא מעט חום מתחת לכרטיס מסך. החלקים שאני הולך לשים: AMD Phenom II X2 550 BE Gainward HD4850 GS GLH 512MB GDDR5 Gigabyte GA-MA770-UD3 את הSB אני הולך להעיף לטובת הALC888. המארז שלי הוא Lian Li PC-6070B…
-
- 22 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתכוון לחנויות רשת כמו k.s.p או כל מיני תודה..........
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום הרכבתי מערכת עם לוח של GIGABYT מדגם X79-UD5 עם מעבד i7-3930K ללוח יש אפשרות להעלות את מהירות המעבד (OC) אבל את התוכנה ששולטת ב אוברקלוק ה EASYTUNE 6 אני לא מצליח להתקין. בכל פעם שאני מנסה להתקין אותה אני מקבל הודעה please remove easytune6 first! כאשר מעולם לא התקנתי שום EASYTUNE 6 ההתקנה בכלל מבוצעת על מחשב חדש לחלוטין !!! האם יש למישהו פיתרון ?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי כבר מאורר 120 אז לא חובה שזה יגיע עם אחד, העיקר שיהיה שקט
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-