אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
עשיתי OC למעבד שלי phenom 2 x4 965 בעזרת התוכנה של הדרייבר של הכרטיס מסך של AMD. עכשיו אל תשאלו למה דווקא מימנה כי יש סיבה וזה לא שאני לא יודע דרך הביוס. קיצר היא בדקה יציבות על כמה תדרים ויצא שעכשיו אני על 4GHZ עם מתח של 1.5V. יכול להיות שניתן עם מתח נמוך יותר אבל התוכנה הזו ישר מעלה ב- 0.1V את המתח בזמן OC. בכל מקרה במאמץ אני נע סביב ה- 75-80 מעלות בעוד שבנתוני היצרן רשום מקסימום 62 מעלות. נדמה לי שהכל יציב אחרי שעה של בדיקת יציבות ועוד כמה שעות משחק בעולם האמיתי. אז אני שואל יש מה לדאוג בגלל הטמפרטורות ולמה לצפות בקיץ...תהיה לפחות קפיצה של 10 מעלות, אני הורג את המעבד לאט לאט? נ.ב: בעבר ביצעתי OC על כ.מסך שהיה יציב לחלוטין ויום בהיר אחד נהרס כליל..אז אני כבר לא סומך ב-…
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם רוכש מחר מערכת htpc עם מעבד a6 3500 המעבד מגיע עם מאוורר ה-box של amd. לא הצלחתי למצוא תשובה קונקרטית ברשת עד כמה המאוורר הזה מרעיש. אני הולך על מערכת שקטה ככל שניתן במסגרת היכולות ללא קירור מים או משהו כזה. המארז הוא fractal design r3, כך שאני מניח שהוא יעשה חלק מהעבודה ויפצה. (לא מעוניין במארז שוכב) השאלה שלי היא האם יש צורך להחליף את המאוורר למאוורר אחר, טוב יותר, שקט יותר? במידה וכן, האם יש המלצות? (ה-a6 3500 הוא בעל תושבת fm1) תקציב- סביב ה150. תודה רבה
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום..קניתי עכשיו ספארק7 + מישהו יכול להסביר לי איך מחברים אותו והאם חייב לשים משחה טרמית??
-
- 26 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חברה יצאה גירסה נוספת ל scythe Ninja ונראה לי שההבדל הוא שאיבזרו אותה כך שתתאים באופן חלק ללוחות עם סוקט 775 כלומר עבור מעבדי ה CORE 2 DUO מישהו יודע למי מהחנויות בארץ יש את זה כבר או שכולם מחזיקים מלאים ישנים ? לינק לגירסא החדשה NINJA PLUS Rev.B : http://www.scythe-usa.com/product/cpu/026/scnj1100p.html לצורך השוואה הנה הגירסה שהפסיקו לייצר (הישן) : http://www.scythe-usa.com/product/cpu/006/scnj1000p.html
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עשיתי OC מ2.33GHZ ל2.8GHZ ואני רואה הבדלים בביצועים במשחקים כמו GTA 4 שדרושים כוח עיבוד רב במשהו כמו 9 FPS אבל כל מה שעשיתי זה להעלות את התדר ולבטל כמה פונקציות שכתובות במדריך OC פה באתר אני לא יודע איך להעלות מתח ולא יודע אם צריך בכלל ולא יודע איך לשנות את המחלק ל1:1 אני לא מבין בדברים האלה והמדריך פה לא מסביר איך לעשות את זה אלה רק אומר לעשות את זה אז אני אעריך מאוד עזרה ממשהו שיודע איך לעשות OC
-
- 20 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הייתה לי בעיה שהמחשב הפעיל את עצמו מחדש כל חצי שעה בערך. הזמנו טכנאי שאמר שהבעיה היא במאוורר שלא פועל,הוא החליף ועכשיו הכול בסדר,רק ש...ההודעה ממשיכה להופיע בכל פעם שאני מפעיל את המחשב. אז...מה עושים כדי לבטל את הופעת ההודעה? (יש לי ווינדוס XP HOME) תודה מראש!
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, התקנתי את תוכנת הSPEEDFAN האחרונה. על מחשב P4, 2.6. אני לא מצליח להבין את המקרא מצד ימין. TEMP 2:127C קבוע ! איך אני יכול לדעת איזה טמפרטורה של מה ? TEMP1 TEMP2 TEMP3 ? תודה , רוי ** מצורפת תמונה [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
זה אותו מעבד לא ? אם ממהירים את התדר של Q6600 ל 2.66 אז הוא בעצם משתווה ל Q6700 לא ?
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הוספתי למארז שני מאווררים האחד 80 מ"מ והאחד 120 מקדימה ומהאחורה (בהתאמה). חיברתי אותם האחד ב PWR FAN והשני בSYSFAN לא זוכר בדיוק מה למה... בכל מיקרה רציתי לדעת האם זה משנה לאן מחברים אותם?האם עדיף לחבר אחד מהם או את שניהם לספק ישירות?
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
את את המאוורר של ההיטסינק ... ניקתי אם מברשת ... והוצאתי את המדבקה מלמעלה ... ולא היה חור שאליו משפריצים שמן ! מחורה גם הייתה מדבקה שחורה .. וגם שם לא היה חור אליו משפריצים שמן ... אמנם ניקיתי את ההיטסינק ... אבל הוא לא מסתובב יותר מהר !!! מה לעשות ?? איך לתקן את זה ??? (כרגע אין לי כסף לחדש)
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מאוורר חדש למארז כי שלי ממש רועש . אפשר בבקה המלה למאורר טוב ושקט? בנוסף איך אני יודע את הגודל של המאורר ? בלי שר למארז אני רצה לקנות קירור חדש למעבד , איך הקרור arctic colingr freeze i11 ?יכול להיות א כתבתי נכון אבל אני מקווהשאתם מזהים
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
הצלחתי לייצב את ה2500K על 4.4GHZ. בינתיים אני עם vcore של 1.275V ואני עדיין בתהליך של ירידה במתח הבעיה היא שבמתח 1.27V מתי שאני רואה סרטון ביוטיוב יש מסך כחול (לפעמים זה קורה אחרי כמה שניות, לפעמים גם אחרי חצי שעה ביוטיוב) איך זה יכול להיות שהמחשב יהיה יציב בPRIME 95 וOCCT אבל יקרוס דווקא ביוטיוב? יש אולי הגדרה שצריך לשנות?
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה, פרקתי את הלפ-טופ שלי בשביל לנקות אותו מאבק וכאשר הורדתי את ההיט-סינק מהמעבד גיליתי שם תמונה מדאיגה של משחה תרמית בכמות גדולה. השאלה שלי היא, האם זה בסדר? אני חשבתי אולי שהמששחה נמסה קצת ואולי נזלה, אם דבר כזה אפשרי (היו מקרים שבהם טמפ' המעבד הגיעה ל-90 צלסיויס והמחשב נכבה עם מסך כחול). ואם זה לא בסדר, היתי רוצה המלצה למשחה תרמית חלופית שתחזיק מעמד. צרפתי תמונות של ההיט-סינק והמעבד, המחשב הוא DELL Inspiron 1520 והמעבד Intel Core 2 Duo Mobile, Centrino T7100 [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ערב טוב. יש לי לוח MA78LM-S2H של Gigabyte שתומך בתדר של 1066mhz של הזיכרון, ושתי סטיקים של 1066mhz של G.Skill של 2gb כל אחד. נוכחתי לדעת כשאני מפעיל את המחשב שהזיכרון פועל על 800mhz מסיבה כלשהי, וכשניסיתי לשנות את המכפלה של הזיכרון ל1066 הוא פשוט קפץ לביוס הגיבוי ולא עשה בוט. עכשיו יש לי קצת ניסיון עם OC, והשאלה היא האם אני צריך להמהיר בסימוכין את המעבד והזיכרון ביחד, כי לפי מה שהבנתי דרך הכי קלה היא פשוט להעלות את המכפלה של המעבד ובכך אני פועל מול גורם אחד ואין שום דבר שיגביל אותי חוץ מהמעבד. אגב המעבד הוא Phenom x3 720 Processor Black Edition עוד שאלה לגבי הטמפ' (עומדת על 38-47 סטוק-מאמץ ללא OC), הטכנאי של ksp הגאון התקין לי את הקירור של המעבד הפוך זאת אומרת שהוא לוקח …
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
-
עשיתי כבלים מעוגלים לצורב (שאותו כבל מתחבר גם לסידירום), עכשיו אני שם לב (כיום אחר כך) שלא הצורב ולא הסידירום נפתחים ובסידירום יש עכשיו אור דולק תמידי שלא נכבה שלא היה בו לפני זה .... ממה יכולה היתה להיווצר התקלה הזו ???
-
- 29 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שווה לי לעשות לו oc?? יש לי עכשיו 700 מגה הרץ אם אני יעשה אז אני ירגיש שינוי?? אם כן אז במה ??הוא יעלה את ווינדוב מהר יותר?? הקיצר אפשר איזה הסבר קטןן
-
- 25 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קראתי היום את המאמר שבאתר על קירור המים... וחשבתי לעשות אחד כזה אבל השאלה האם משתלם בכלל לעשות כזה? עד כמה יש הבדל בקירור... {וגם לא הבנתי את מה הוא יכול לקרר...} והאם זה שווה את כל המאמץ וכל הבאלגן מסביב המארז? או שפשוט עדיף לקנות את זה: http://www.pch.co.il/docs/pd1088756729.htm {מה יתן יותר ביצועיים?} התקציב משחק פה תפקיד דיי גדול... אבל יותר חשוב הקירור מאשר,הבאלגן מסביב למארז... בתודה fux
-
- 19 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני לא יודע אם אתם זוכרים את המודינג שעשיתי לפני שבוע-שבועיים בערך.... קדחתי אז בחלון שלי שני מאווררים עם קטודות... בקיצור עלה לי אתמול רעיון... (תמונה מצורפת של המארז שלי מקדימה...תסלחו לי על הפלאש...) יש לי במארז 4 מפרצי 5.25" ואחד מהם תפוס על-ידי הצורב. חשבתי...למה לא להוציא את הפלסטיקים השחורים האלה מהמפרצים, לשים שם חלון מפרספקט, ולתקוע שם מאוורר 80 מ"מ עם קטודה כחולה...ושהוא יכניס אוויר למארז (בנוסף לירוקה שיש לי בחלון של המארז. הייתה גם כחולה UV אבל היא נשברה ). מה אתם אומרים? הסירקולציה אצלי במארז היא: -מאוורר 80 מ"מ מקדימה מאחורי ההארדיסק מכניס אוויר. -מאוורר 80 מ"מ מאחורה מתחת לספק מוציא אוויר. -מאוורר 80 מ"מ בחלון בפינה השמאלית-תחתונה מכניס …
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, בזמן האחרון אני רואה בהמון ביקורות שהם משתמשים בתוכנה של אינטל או MSI ל OC ולאו דווקא כמו ימים עברו דרך הביוס... יש עדיפות כלשהי לאחת השיטות ?
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז ככה נמאס לי מהרעש שהקירור של הציפ בלוח של gigabyte עושה כל פעם שמדליקים את המחשב אז החלטתי לפתוח אותו ולגלות מה מסתתר מאחורי הגריל (שעד היום אני לא מבין למה הוא מותקן לא בכיוון הנכון) ואלה התוצאות תמונה 1 תמונה 2 עכשיו השאלה היא איפה אני משיג מאורר 40 מ"מ (עדיף משהו איכותי שיחזיק יותר מחודש)
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מדובר במסך 15" ישן מאוד שעדיין עובד אבל מאוד לא בריא לעיניים. תזרקו לי כל רעיון שיש לכם למודינג. לא משנה כמה טפשי הוא נשמע לכם תודה
-
- 29 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
עשיתי אוברקלוק די עלוב בלי ידע קודם בכלל. המערכת כמו שהיא כרגע נמצאת בצד, אם אפשר קישור למאמר\ים לאוברקלוק פשוט של המעבד. בעקרון את הדברים הפשוטים עשיתי, אבל אין לי מושג אילו מתחים לתת, איזה תדר לקבוע ל PCIE(ומה זה בכלל) ושאר ICH ובלה ובלה כמו-כן הזכרון שלי פועל ב 5CL - 6tRCD - 6tRP - 18tRAS - 21tRC ביחס של 3:5 FSB:DRAM כשבעיקרון הזכרון הוא 4-4-4-12 בקיצור, אשמח מאוד להסבר,או לקישור למאמר. נ.ב חיפשתי בפורום ולא מצאתי משהו שעונה על כל השאלות שלי.
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני צריך להרכיב מעבד חדש על לוח אם חדש עם גוף קירור מקורי של אינטל. אני רואה על הגוף קירור 3 פסים כסופים, אני מניח שזו המשחה הטרמית שלהם? אני צריך למרוח אותה כמו שמוסבר במדריך על כל המשטח? או פשוט להניח אותו למעבד וזהו? אני מעדיף לא לנסוע ולקנות משחה בשביל זה... קראתי את המדריך שיש באתר על מריחה נכונה של משחה... אשמח להסבר קצת או הפנייה למדריך שזה מוסבר בו? אני מקווה שאני בפורום הנכון... תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-