עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. כבן אדם פרנואיד (אחרי שבעבר נשרף לי בורד של amd), הורדתי שלוש תוכנות לחיווי טמפ' מעבד: Realtemp, Coretemp ו-Hwmonitor. שמתי לב שכל תוכנה נותנת חיווי שונה לגבי טמפ' המעבדים. אז מי מהן המדוייקת ביותר? (אני מצרף קובץ בו אפשר לראות את ההבדלים בין התוכנות השונות) [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 746 צפיות
  2. שלום לכולם, ברשותי המפרט הנ"ל עם FSB של 450 ומחלקי זיכרונות 1:1 בביוס אני מתלבט איך לכוון את הזיכרונות PI1000 DDR2 . כרגע הם מכוונים כך: CL5 tRCD-5 tRP-5 tRAS-15 CR-2T וTRC-45 מתח זיכרונות 1.9 יציב לבנתיים ואנסה להוריד כמה שניתן מחר בבוקר. השאלה אם אפשר להדק את התזמונים ואם כן לכמה ואם לא האם להשאיר אותם כך(יש לציין שרכשתי 2 SFLEX 1600 וברגע שאני ירכיב אותם(כנראה שיצטרך להוציא את הגוף קירור לצערי מפאת חסך בגישה להתקנה נורמלית של מאוורר אחורי) אז על הדרך אחליף משחה טרמית. בכל מקרה מתוכנן המשך OC לכיוון 460 אם ייתן יותר במתח נורמלי מה טוב. ;D בכל מקרה אודה לתשובה מהירה.

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. ראיתי עכשיו שהתזמונים של הזכרונות שלי קפצו אז החזרתי אותם ל 4-4-4-12. אני ב OC ל 350 באס מתחים רגילים. עכשיו ראיתי בEVEREST שהיה רשום 5-5-5-15 @ 333MHz וגם 4-4-4-12 @ 266MHz, מה זה אומר? זה אומר שאני צריך להשאיר אותם ככה או להעלות ל 5-5-5-15 או משהו אחר? תודה מראש.

• 4 תגובות
    • 467 צפיות
  4. רציתי גם לדעת את הטמ'פ במאמץ של 20% במאמץ ואיזה תוכנה מומלצת למאמץ של הזיכרונות חוץ מ S&M מפרט בצד הקירור שלי הוא Thermaltake BigTyphoon 120 VXAM2 בברכה ארז

• 11 תגובות
    • 859 צפיות
  5. Started by Kiru,

היי, אחרי כמה שעות של עבודה, המחשב שלי מתחיל להרעיש מאוד. כניראה שכל המאווררים עובדים במלוא העוצמה, כי מרגישים שגם המחשב והשולחן רועדים. מדובר בעבודה סטנדרטית לחלוטין שלא מאמצת את המעבד, אבל החדד לא ממוזג. כרגע, כשהחדר ממוזג (טמפרטורות: מעבד 49, אזור ראשון 39 ואזור שני 38), הרעש אמנם חלש בהרבה וכבר אין רעידות אבל הוא עדיין מורגש מאוד. נתוני המחשב: מעבד Pentium D 3.4, לוח אינטל D945GNTL, ספק 300W או 350W של HEC ומארז ג'נרי עם 2 מאווררים. השאלות שלי הן אלה: 1. האם הרעש החזק נורמלי למחשב כזה? ככה צריך להיות? 2. מה ניתן לעשות כדי להפחית את הרעש באופן משמעותי? האם להחליף ספק? להתקין מערכת קירור חדשה למעבד? שניהם? תודה!

• 8 תגובות
    • 586 צפיות
  6. שלום...קיבלתי את המחשב של דוד שלי לעשות לו תיקון....יש לו כרטיס של NVIDIA דגם: RIVA TNT2 64MB היה על הכרטיס גוף קירור פאסיבי שהיה צורך להוריד אותו על מנת לדעת איזה דגם הכרטיס בשביל להוריד דרייבר לXP אין עכשיו דרך לחבר אותו חזרה כי הפינים מהפלסטיק נהרסו....זה קריטי שלכרטיס כזה לא יהיה קירור כלל?! הקירור היה פאסיבי ממש גוף קירור קטנטן..קריטי?

7. Started by ras81,

שלום התקנתי צי'פ ללוח אם (של זלמן) ובאותה הזדמנות מרחתי משחה של ארטיק סילבר על הXP120 שלי. עכשיו משום מה הטמפ' קופצות לי מ-41 ל47+ תוך שניה או שתיים יכול להיות שחיברתי משהו לא טוב? מה יכולה להיות הבעיה?

• 6 תגובות
    • 558 צפיות
  8. Started by civic,

האם הוא יעיל ושווה קנייה? זה שהוא למעשה מוציא את החום "בכוח" לא הורס את המאוורר המקורי בנייד על ידי זה שהוא מושך אוויר וגורם לסיבוב מהיר יותר שלו כתוצר לוואי? http://wellcom.co.il/catalog/product_info.php?products_id=8183

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. יש לי 150 שח לקניה קרור לכרטיס מסך ! אני רוצה להוציא ממנו את הכל ראידון 9700 פרו איזה לקנות ?! ומאיפה אפשר להזמין אותו באיטרנאט תודה...

• 20 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. את המפרט אתם יכולים לראות בצד , החלטתי ללכת על הקירורים האלה קירור למעבד Scythe Mugen 2 קירור לכרטיס Arctic Cooling Accelero Twin Turbo ולהוסיף עוד מאוור או 2 מתוצרת Scythe S-FLEX SFF21E מלמעלה שיכניס\ו אוויר השאלה היא כזו האם הmugen 2 לא יהווה לי בעיה עם הזיכרון בגלל הגודל שלו , ועם למישהו יש דעה האם להשים 2 מאוורים מלמעלה שיכניסו או 1 [דעה שלי אני לא בטוח 2 מיותר כי המוגן חוסם אחד] על תסתכלו על הכבלים אני עובד על זה . http://img168.imageshack.us/img168/2207/008opk.jpg http://img168.imageshack.us/img168/1041/005jtl.jpg

• 9 תגובות
    • 592 צפיות
  11. Started by איתן,

שלום לכולם. מהיא הטמפ" הנורמאלית להרד דיסק? על פי האוורסט אלו הנתונים אצלי כרגע. CPU =45 WDC הרד דיסק=39 מדרבורד אינטל פרסקוט=26 תודה מראש! איתן

• 2 תגובות
    • 535 צפיות
  12. טוב אז החלטתי לקנות את ה Thermaltake 120 mm THUNDERBLADE X 2 לקירור הרדיאטור והשלב הסופי והאחרון הוא משאבה - 1. איזה נתוני משאבה אני צריך, מערכת עם רדיאטור של פיאט פונטו (יותר קטן משל אופנוע תתפלאו) אחרי שיפוץ, בלוק קירור של DD, וכרגע מתוכנן OC רק למעבד, שתיגמר האחריות על הכרטיס מסך אני מתכנן גם OC לכרטיס מסך (אולי אני אתפתה לפני זה )... עכשיו מאחר ואני לא מתכנן להחליף משאבה כל שבוע אני צריך נתונים שיספיקו לשני הדברים (כרטיס מסך + מעבד) - כמה ליטרים לשעה?? 2. הרדיאטור והמיכל יהיו רחוקים מהמארז, השאלה היא האם אפשר להאריך את חוטי החשמל של המאווררים עם חוטי חשמל רגילים דקים כאלה של רמקולים? תודה מראש...

• 0 תגובות
    • 690 צפיות
  13. מחר אני מקבל את המחשב החדש (בעזרת השם ) אני רוצה להגיע איתו ל3.2 השאלה היא איזה גוף קירור מתאים. (אם אתם מתעניינים הלוח שלי זה ASUS P4P800) יש לי 200 שקל, האם הוואנטק ארופלואו יספיק לי? או שכדאי ללכת על משהו יותר רציני כמו Thermalright SLK-947U. עוד שאלה היא האם יש הבדל בין Thermalright SLK-947U ל Thermalright SP94. תודה לכל מי שעוזר.

• 3 תגובות
    • 531 צפיות
  14. Started by zagreb,

יש AMD Athlon 64 3000+ CPU BOX / Tray + TT Venus 12 1449.97 ¤ ויש AMD Athlon 64 3000+ CPU Tray 1359.94 ¤ לא ממש חשבתי על OC, אולי משהו קטן ולא רציני. אז השאלה היא האם לקנות את הראשון (הקירור הזה טוב?) או עדיף לקנות קירור אחר בנפרד (בלי להגזים במחיר.. עד 150 שקל בערך). מה אתם אומרים?

• 0 תגובות
    • 534 צפיות
  15. Started by assafmag,

יש את הלוח S3-965 של ג'גה בייט עם מעבד E6400. הלוח הגיע עם תוכנת OC 'ידידודית' שבה פשוט מעלים את האחוזים של ה-MHZ ולוחצים על 'go'. משהו מכיר? האם זה כמו לעשות OC רגיל דרך ה bios? שאלה נוספת: אנ'לא מוצא בביוס של הלוח אם (אחרי עדכן גרסא) איפוא נועלים מתחים לכ.מסך, לזכרונות וכיו"ב. משהו מכיר את הביוס של לוח האם הזה ויכול לעזור לי?

• 2 תגובות
    • 608 צפיות
  16. מדדתי רק במנוחה http://img398.imageshack.us/img398/5554/untitled8wq.jpg הנה המפרט http://img398.imageshack.us/img398/9162/3dcomp0rm.jpg מה דעתכם?

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by kibub,

היי רציתי לדעת איך המשחה הזו:ZALMAN ZM-STG1 Super Thermal Grease אני מתכנן OC ואני צריך משחה מעולה האם זה זו?

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by prexus,

אני כנראה קונה מארז+ספק למחשב החדש, התקציב למארז+ספק הוא 1000 ש"ח. יש עדיפות לTower-Full Tower, חלון, ואוורור טוב. אז חשבתי על אלו: Antec High Performance Plus View 1000 AMG - מגיע עם שני מאווררים - למשהו יש מושג איפה? http://www.pchardware.co.il/docs/pd-1094094600.htm (אני אקח איתו ספק של איזה 360W) SuperTalent (Chieftech OEM) w/ 5 Fans % USB, 1394 @ front. : http://www.pchardware.co.il/docs/pd538841682.htm (בנושא הספק כמו בקודם) Raidmax Scorpio 868 Midi Tower Gaming Case - מגיע עם 2/3 מאווררים - מישהו יודע איפה? http://www.pchardware.co.il/docs/pd-2070557053.htm (בנושא הספק כמו בקודמים) Coolermaster CAC-01-UKC Centurion Black Tower Case - למשהו יש מידע בנוגי למאווררים…

• 0 תגובות
    • 586 צפיות
  19. Started by shimon956,

שלום לכולם אני רוצה לעשות oc למחשב ואני לא עושה את זה כי אין לי מושג איזה ספק יש לי והאם הוא יעבוד טוב אם oc. פתחתי וראיתי שרשום שם בעברית סאן שיין קומה משהו כזה וגם באנגלית וראיתי את המתחים שיש לי שם וגם רציתי לשאול איך הם לoc 28a=+3.3v 40a=+5v 18a=+12v 1.0a=-5v 3.0=+5vsb זהו אז מישהו יכול לעזור לי בבקשה?

• 6 תגובות
    • 659 צפיות
  20. שלום לכולם, לפני מספר ימים קניתי מחשב חדש במארז Compucase 6C28. יש לי מאוור למעבד Artic Cooling - Alpine 7 PRO, ומאורר אחורי רגיל 12 סנטים. כרגע הטמפ' במארז - 25 מעלות למעבד ו35 ללוח אם (במצב לא מואמץ של המחשב). האם הטמפ' האלה תקינות? במקרה ולא מה אני יכול להוסיף כדי לשפר את המצב? כי ההכנות היחידות למאוררים במארז שלי הם בדופן השמאלית של המארז (מול המאורר של המעבר) וזהו. אין שום הכנה למאורר מקדימה או מלמעלה. אשמח לשמוע הצעות! תודה רבה!

• 4 תגובות
    • 627 צפיות
  21. לוח אם - REV2.0 +EP-8RDA3 מעבד-AMD Athlon XP 2500+ 512KB Cache 333MHz זכרונות- TwinMos DDR PC3200/400 (TMD7608F8E50B/D) - original 256MB*2 מארז-COMPUCASE CI-6a19 ATX SUPER MIDI TOWER CASE אוקי מה לעשות,להעלות את הFSB או תמכפלה ? וגם בכמה אני יוכל להעלות את הFSB אם הזיכרונות שלי ?(מ333mhz ל?)

• 0 תגובות
    • 478 צפיות
  22. Started by MagnuM_47,

שלום.. בקרוב מאוד אני קונה את המחשב הבא: מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box לוח אם Gigabyte GA-P35C-DS3R כונן קשיח Westren Digital WD2500KS 250GB זיכרון TwinMOS DDR2 1024MBX2 667Mhz CL5 כרטיס מסך BFG nVIDIA GeForce 8800GTS OC2 320MB PCIe רציתי המלצה לקירור למעבד... תקציב עד 300 ש"ח. תודה רבה...

• 1 תגובה
    • 454 צפיות
  23. Started by americium,

יש לי בעייה עם מאוורר של Evercool לכרטיס מסך GigaByte Radeon 8500LE. מאחר והקירור שם הוא ייחודי כך גם המאוורר. ניסיתי לשלוח ל-Evercool אימייל דרך האתר אך אף אחד לא חזר אליי. לכן, אני מבקש את עזרתכם ושואל האם ל-Evercool יש יבואן רשמי או לא-רשמי בארץ? או אולי אתם מכירים דרך נוחה יותר ליצור קשר עם החברה מאשר האתר שלהם? (ברור שהם לא עונים דרכו).

• 4 תגובות
    • 655 צפיות
  24. יש לי מעבד E8500 עם OC כרגע על 3.16GHZ במאמץ הוא מגיע ל72 מעלות וכרטיס מסך HD4870 במאמץ מגיע ל 95 מעלות האם זה תקין? תודה לעונים

• 8 תגובות
    • 718 צפיות
  25. Started by mor1989,

שלום לכם , השאלה שלי היא כזאת : כמה מאווררים אני יכול להכניס במארז הבא: ?HEC Compucase CI-6A21 400W? ואם אתם יכולים בבקשה להביא לי תמונה שלו ב פרופיל כמו זה , שמסומן איפה להכניס מאוורר: http://img61.imageshack.us/img61/5451/1231je.jpg תודה

• 4 תגובות
    • 439 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.