עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by alonkl,

אממ.. איך מפרקים אותו? זאת הידית היחידה שנאי מצליח לפתוח מה חוץ מזה?: תודה רבה!

• 13 תגובות
    • 670 צפיות
  2. אז כמו שכתבתי, המחשב בן 4.5 שנים ובמקום לקנות חדש אני רוצה להמהיר אותו. לא איכפת לי שהוא ייהרס כי הוא ממש איטי ולא מתאים לדור של היום. גם אם אני אקנה מחשב חדש אני אקנה בסביבות 1,000 שקל ועדיין זה יהיה יותר מהיר ממה שיש לי עכשיו. אני לא מומחה למחשבים ומעוניין בהדרכה לגבי ההמהרה. נתוני המחשב-פנטיום 4, 1.8. אם לאחר האוברקלוקינג הוא עדיין יהיה איטי אז אני אזרוק ואקנה חדש. פשוט חשבתי שאפשר יהיה "לסחוב" איתו עוד 3-4 חודשים ואז לקנות מחשב יותר טוב כשהמחירים ירדו. שוב-לא איכפת לי שהוא ייהרס. אני קונה מסך+כרטיס TV+מדפסת השבוע ואם הוא ייהרס אז אני אוסיף מחשב לסל קניות שלי. ותודה מראש לעונים

• 13 תגובות
    • 827 צפיות
  3. חייב כמה שיותר מהר תשובה : קירור של טרמלייט אולטרה אקסטרים הענק הזה הוא דורש פירוק לוח אם ? אני אצטרך לפרק את הלוח אם בשביל להתקין אותו ? תודה לזה שיתן תשובה. ואם אפשר אז שיענו לי רק כאלה שיש להם והם יודעים אם צריך לפרק או לא

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by SilentBob,

שלום לכם,קניתי לפני כמה ימים מחשב חדש עם המארז שבכותרת,דיפדפתי קצת בחוברת שלו וראיתי שיש אפשרות לשים מאוורר מן הצד הימני של המארז(מהצד בו יש לוח מתכת שעליו יושב הלוח אם),כאשר הוא אמור,לפי מה שהבנתי,לספק קירור נוסף למעבד מן הצד השני(הקירור ה"מרכזי" נמצא מהצד השמאלי). עכשיו,בחוברת היה כתוב משהו מוזר "FAN 8015MM",אז אני הבנתי שחסר שם סלאש (/),בין ה80 ל15,והבנתי שהמאוורר צריך להיות בקוטר 80 מילימטר ובעובי 15 מילימטר...ניסיתי לחפש מאוורר כזה ובקושי ראיתי כאלה-האם זהו הגודל שהמאוורר הזה אמור להיות? מישהו יכול להביא לי הצעה למאוורר כזה? והאם בכלל שווה ויש טעם לשים מאוורר שכזה??

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. המפרט שלי רשום בצד 1) המעבד שלי נכון לעכשיו ב3674 טמפ במנוחה ומאמץ בתמונה למטה (אגב זאת התוכנה שאני צריך לבדוק איתה טמפ?) אחרי לילה בORTHOS סיים ללא בעיות זה אומר שהמערכת יציבה? 2) המתח הוא 1.36 זה בסדר או גבוה מדי? 3) הכרטיס מסך שלי ב 763/1840/975 והוא מגיע ל67 מעלות בעבודה....זה תקין? 4) הלוח אם שלי נא בין 47-51 מעלות ASUS P5K זה בסדר? 5) תוצאה ב 3DMARK 13622 המשחקים החדשים יעבדו על המערכת שלי? [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 693 צפיות
  6. Started by Swed,

אני כבר דיי הרבה זמן רואה בסקאי פיסי.. קירור למוספט של TR הינה דוגמה. http://skypc.co.il/pl_product~HR-09S~18~0.htm אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי

• 13 תגובות
    • 905 צפיות
  7. שלום.. רציתי לשאול איך כדי לי לסדר את המאווררים במארז שלי.... אז ככה... יש לי שלושה של 80 MM (רק שניים מותקנים)... ועוד שניים קטנים של 50MM שמכניסים אוויר מהקדימה.. (זה מין מודינג קטן שעשיתי... שמתי את שני הקטנים (50MM) במקום של הכונן תקליטונים (1.44)... רציתי לשאול איך לסדר את כל המאווררים ביחד ככה שהתוצאה תיהיה קרירה ביותר... תודה רבה רבה ... נ.ב ... אני מאד אשמח אם מישהו אוכל לתת לי את המסנג'ר שלו כדי ליוכל לעזור לי להתחיל את התחליך של ה OC שאני רוצה לעשות... וגם בקשר למאווררים... דניאל

• 13 תגובות
    • 849 צפיות
  8. אני רוצה ליקנות משו רציני למחשב לא קירור מים וכל החרא הזה. אני רוצה את הרגילים שמקררים או דרך צלעות קירור או דרך צלעות קירור ומאוורר תמליצו לי איזה אני יקנה אני רוצה שזה יהיה טוב לאוברקלוק ולמעבד! תודה לעוזרים יש לי מעבד פנטיום 4 3200GHz LGA 775 חשוב לי מאוד שזה יהיה הכי טוב שיש מביצועים וחברה!! למה אני מקפיד שהכל יהיה עם שם ואיכות חוץ מהמחשב אתם רואים חחח תודה לעוזרים

• 13 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. מערכת: cpu : AMD Athlon 64 X2 6000+ mb : INF. NF ULTRAII-M2 ram : Twimons DDR2 667.2048mb video: Asus GeForce 8800GTS 320mb power: Enermax Liberty elt500awt HD : WDC WD2500KS : Gigabyte Triton במצב מנוחה: לוח: 61 מעבד: 44 כ.מסך: 45 HD: 38 המארז מאוורר מצוין למה הלוח כ"כ חם? הוספתי עוד מאוור AC 8025 בדלת שמכניס אויר אבל הוא רק הוריד בכמה מעלות את הכרטיס מסך והלוח נשאר לוהט.. המאורר מסתובב הכל בסדר הגוף קירור יושב טוב אין טיפת אבק במארז. [br]פורסם בתאריך: 5.06.2008 בשעה 21:56:43 אני חושב שאקדח בעבודה חור עגול בדלת, אמקם אותו הכי טוב מול המאוורר המסכן של הלוח שממוקם במקום בעייתי עם ה 8880אתפנק באיזה גריל נחמד, ואעביר את ה AF8025 של AC לשם..

• 13 תגובות
    • 839 צפיות
  10. אז אחרי דיי הרבה זמן שחיכיתי, הנה המערכת החדשה שלי : Q9450 Asus maximus formula corsair xm2 2gb 800 cl 5 evga 9800gtx @ 815\1221\2035 corsair hx620w seagate barracuda 500gb liteon X20 lg 20n X20 antec p182 @ 4X12 fans 1XZalman f3 + 3XAntec stock fans Thermalright Ultra 120 Extreme @ Zalman f3 בקרוב יהיו עוד שינויים בחומרה, אבל ככה רק לגרות אותכם =] בזמן הקרוב כנראה מחר, אני יתחיל ב OC, אחרי הרכבה דיי ארוכה, של המערכת, אני נח כרגע. אחרי ליפינג או איך שלא קוראים לזה של כל המערכת, הורדתי את הטמפ' של המעבד בכ3-4 מעלות, ממה שהיה בהתחלה לפני סידור יעיל יותר של קאבלים. מצורפות 2 תמונות לגירוי אז לא לברוח, עניין של זמן עד שהאשכול יהפוך מאשכול תמונות של מחשב, לאשכו…

• 13 תגובות
    • 869 צפיות
  11. Started by nirmarcu,

קניתי מחשב לפני שבועיים והוא נכבה כמה פעמים בזמן משחק. החזרתי אותו חזרה לבדיקה ואמרו שהייתה בעיה (כנראה בהרכבה) של הקרור על המעבד. עכשיו שוב יש בעיות, אחרי שעה של משחק ב- GRID/COD4, אני רואה שהמעבד ב- 80 מעלות !!!! (אז כמובן שאני מפסיק). ב- idle אני רואה שהמעבד ב- 37 מעלות פחות או יותר (אני משתמש ב- EasyTune 5 כדי לבדוק את הטמפ'). אני מנסה להבין משהו, האם זו תקלת חומרה או שיש בעיה של איוורור ? האם משהו במפרט נראה בעייתי ויכול לגרום לטמפ' הגבוהה ? מה לעשות ?!!?

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. ברכישת מעבד,TMS מציעים את Evercool Silver Knight Water Cooling ב194 שקל. השאלה היא,האם הקירור מים הזה שווה הוא מקרר יותר טוב מאחרים בתקציב שלו [זלמן 9500/V1] ועוד דבר....TMS מציעים גם את זלמן 9500 ב165 אם קונים מעבד. האם שווה? ואיך הזכרונות האלה לOC ? OCZ 2GB (2X1GB) DDR2-800 XTC EPP Kit Nvidia SLI Heatspreaders CL4-4-4-15 והאם הם שווים את מחירם [323 שקל] תודה מראש

• 13 תגובות
    • 967 צפיות
  13. הייתי נעול על asus p5n-t deluxe אבל אמרו לי שצ'יפסטים של נודיה לא טובים לoc של Quad core אני חייב לוח sli כי יש לי שני כרטיסי מסך של נוידיה... איזה לוח לקחת?

• 13 תגובות
    • 863 צפיות
  14. Started by killer2004,

שלום לכולם.. יש לי בעיה די מרגיזה ואיני יודע מה לעשות יש לי פליטת חום מהמחשב די רצינית מפני שהמחשב די קרוב לקיר ואין כ"כ אוויר מסביב אני יושב די קרוב אליו ואני מרגיש אני ניצלה מחום! יש לי מחשב חזק וזהו המפרט: מארז :Antec P182 SE Advanced Super Mid Tower לוח: ASUS STRIKER EXTREME (LGA775) NFORCE 680I SLI GBLX2 1394X2 מעבד:INTEL CORE 2 DU QUAD Q6600 2.4GHZ 1066MHZ 8MB 64BIT BOX דיסק קשיח:Western Digital WD5000KS קרור למעבד:SUNBEAM TUNIQ ספק כוח:ENERMAX ELT500AWT LIBERTY 500W ACTIVE PFC SATA זיכרון:transcend ddr2 kit 2*1024 800MHZ כרטיס מסך: leadteak 8800 GT 512mb השאלה שלי האם קירור מים יעזור לי להפחית את פליטת רמת החום במחשב? באם לא, אילו פיטרונות אפשריים ניתן לבצע כדי ל…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by DREDON,

שלום יש לי מעבד QX9650 לוח אם Asus P5Q Pro נכנסתי לביוס והעלתי את תדר ה FSB ל 435 כשאני מעלה מעל לתדר זה המחשב לא עולה לווינדוס. (מהירות המעבד לפני ה OC : 3GHZ אחרי: 3.87GHz) הטמפרטורות לאחר ה OC הם לא כאלה מוגזמות: motherboard: 35 cpu: 36 cpu1: 41 cpu2: 40 cpu3: 46 cpu4: 46 לא שיניתי כלום במתחים או ביחס ההכפלה. יש למישהו מושג איך אני יכול להמשיך מכאן? תודה מראש בני

• 13 תגובות
    • 913 צפיות
  16. שלום לכולם. אני צריך עזרה בבחירת קירור למעבד Q9450 שאני עומד לקנות בשביל OC בינוני (3-3.2GHz). בנוסף לקירור למעבד אני צריך גם המלצה על מאווררים טובים למארז (אני יקנה 4 מהם). התקציב כמו שכתוב בכותרת הוא 450-500 ש"ח. תודה.

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. הקירור מתומחר בחו"ל באזור ה 36$ , מה שאומר שמחירו בארץ לא היה גבוהה מדי (אני מאמין שבאזור ה 200 ש"ח) , ובמחיר כזה זו מציאה ... http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleID=2271 http://www.tweaktown.com/reviews/1429/sunbeamtech_core_contact_freezer_cooler/index.html http://www.ocia.net/reviews/corefreezer/page1.shtml http://www.overclockercafe.com/Reviews/cooling/Sunbeam_Core_Contact_Freezer/pg4.html

• 13 תגובות
    • 921 צפיות
  18. Started by 360er,

מה נשמע? אני חדש פה אז דבר ראשון נעים לי מאוד להיות פה, חיטטתי קצת בפורום ונראה כאילו יש פה אנשים רציניים ואני מבסוט עכשיו, עשיתי חיפוש, אני לא מאתמול בפורומים... אבל לא מצאתי מה שחיפשתי.. יש לי בוקס שסובל מה 3RLOD לפני שנה בערך שלחתי את הבוקס שלי לתיקון בגיים סטיישן ברמת השרון ( ) והחזירו לי אותו מתוקן, אבל אחרי יומיים הבעיה חזרה.. התעצבנתי, שלחתי את המכשיר בבעיטה למחסן, לא עניין אותי ששילמתי 500 שקל סתם, והדחקתי. ביום שישי, ביקרתי בבית של אמא שלי, ומצאתי את המכשיר. אמרתי לעצמי שדי, ואני מתקן אותו, כי לא יכול להיות שיש לי משהו כל כך יקר (כולל משחקים וכו') ששוכב ככה סתם. לקחתי אותו אלי הביתה, והתחלתי לנבור. רציתי לעשות את השיטה של הX CLAMP, בה מוציאים את המתכות ב…

• 13 תגובות
    • 773 צפיות
  19. Started by dmanbuhnik,

שלום שלום, למישהו יש מושג אם צריך לשנות את המבנה של הVoltage Regulator Heat Spreader Module שיתאים ל4870? אין לי הרבה זמן פנוי כרגע ואני מעדיף לדעת מראש לפני שאני מפרק את הקירור אם אני צריך להכין כלים לחיתוך תודה מראש לעוזרים

• 13 תגובות
    • 958 צפיות
  20. Started by matvey99,

שלום , הזמנתי לפני שבוע את ה P182 והוא אמור להגיע בימים הקרובים ויש לי כמה שאלות על הקירור שלו... 1.הוא מגיע רק עם 3 מאוררים ובלי מאווררים שמכניסים אוויר מקדימה? 2.יש לי 8800GTS ואני לא מתכוון לשים קשיחים בכלוב העליון .. האם כדאי להוסיף עוד מאוורר על הכלוב? 3.איך כדאי לשים את הספק כח בשביל לא לפגוע באיורור , עם המאוורר כלפי מעלה או כלפי מטה ( יש לי ENERMAX LIBERTY 400W ) תודה.

• 13 תגובות
    • 740 צפיות
  21. אחרי שהדיון הקודם נעשה בלאגן אחד גדול כך שלא ניתן להבין ממנו כלום החלטתי לפתוח אחד חדש. המעבד: Intel Pentium 4 3.0 Ghz Presscot 530 הקירור: AC Freezer 7 Pro טמפרטורות: מנוחה - 30, מאמץ 100 אחוז - 45 לוח אם: MSI 915P Combo זכרונות: שתי זכרונות של 200 מגהרץ 256 מגהבייט (512 סה"כ) אוברקלוק נוכחי: 210 FSB כפול 15 ביוס: אז ככה... המקסימום FSB שאני יכול להגיע אליו הוא 215, אחרי זה המחשב פשוט לא עובר את הPOST ניסיתי להעלות מתחים בצורה מתונה... למעבד 1.375 @ 1.475 וזה עדיין לא עזר, באותה מתינות ניסיתי להעלות מתחים גם לNB... שיניתי את הPCI לתדר של 33.3 ואת הPCI-E לתדר 101 כמו שהמליצו לי... אמרו לי שיתכן והבעיה היא בזכרונות... בEVEREST כתוב לי שהMEMORY SPEED עומד …

• 13 תגובות
    • 664 צפיות
  22. Started by itzikcore,

תראו יש לי את הכרטיס הזה,והוא מתחמם ממש מהר...ומרוב ההתחממות שלו שאני מריח ריח של שרוף מהמחשב כבר. מה אני צריך לקנות לו קירור?אני מפחד להפעיל משחקים. ועוד משהו.איזה קירור אני צריך מעבד q6660 ?כי שקניתי את המעבד אז הטכנאי שם לי קירור שבא איתו..לא נראה לי שזה קירור טוב. וגם הספק שלי...בא עם המארז שעלה לי 150 שקל?מה לעאזעזל אני עושה עם זה?יש לי מלא רעש מהמחשב.כאילו הוא עומד להתפוצץ. הכי טוב אני ירשום לכם את המפרט שלי,ובבקשה ממכם אנשים טובים,תגידו לי איזה קירור אני צריך לכל חלק,ואיזה ספק אני צריך. ואני לא מבין גם מה זה הoc הזה? BFG nVIDIA GeForce 8800GT OC 2 512MB - כרטיס מסך asus maximus formula -לוח Core 2 Extreme Quad Q6600 BoxוIntel -מעבד 4 ג'יגה זיכרון של ddr 2 800 mhz ה…

• 13 תגובות
    • 892 צפיות
  23. לפי מדריכים שמצאתי ברשת נכנסתי לרשימת הצינורות המאופשרים/חסומים ושמתי וי על כמה שהיו חסומים. במצב הרגיל הכרטיס הוא 128 ביט עם 16 צינורות עיבוד. כל מה שעשיתי רק העלה את הביט (עכשיו אני על אזור ה380) אבל מספר צינורות העיבוד נשאר על 16 קודם כל, סליחה מראש על האופי הטירוני של השאלה אבל אני בעד התנסויות. 1. מה זה ומה נותן גודל הביט? 2. למה אני לא מעלה את כמות צינורות העיבוד? 3. מישהו כבר עשה את זה בכרטיס הזה? תודה רבה.

• 13 תגובות
    • 945 צפיות
  24. Started by Access Denied,

אני מחפש להגיע לרמת שקט מקסימאלית, ואחת הדרכים היא להשתמש בקירור פאסיבי על הכרטיס מסך. יש לי תקציב של בערך 1600 לעסק הזה (כולל הכרטיס) אלו שתי האופציות שלי, איזה מהן עדיפה? 1. כרטיס מסך עם קירור פאסיבי מקורי של ספארקל שעולה 1580 שח (היתרון שהוא שומר את האחריות שלו) Sparkle Geforce 8800GT 512 mb DUAL DVI Retail PASSIVE COOLING 2. כרטיס מסך 8800GT רגיל שעולה 1317 שח וקירור מיוחד Thermalright HR-03GT For 8800GT Cards בסה"ך זה יוצא 1639 שח איזה אופציה עדיפה?

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. להלן המפרט : מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM לוח אם Gigabyte P35C-DS3R P35-Based ספק כוח LIBERTY 400W של ENERMAX זיכרונות OCZ 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) Titanium CL4-4-4-15 קירור למעבד : ThermalTake Blue Orb II כרטיס מסך Palit Radeon 2600Pro Sonic 256MB DDR3 HDMI PCI-E Retail כונן-תקליטורים : LG H66NK DVD-RW Dual Layer Sata Black 2 כוננים קשיחים : Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS מארז : Coolermaster CM 690 Black RC-690 נאמר לי שהקירור הנבחר הוא לא משהו :-) אשמח לקבל המלצה לקירור אחר, רק חשוב שהוא יהיה זול יחסית (אני לא מתכנן שום Overclocking), פשוט, ושקט (חשוב שיהיה שקט) תודה !

• 13 תגובות
    • 918 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.