עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. אז ככה, הרצתי 4 פעמים את ה 3D Mark06 התוצאה הראושנה הייתה 3316 זה היה המצב של הכרטיס בסטוק (560,700) התוצאה השנייה הייתה 3591 OC ראשון, (640,796) התוצאה השלישית הייתה 3665 OC שני, (561,801) התוצאה הרביעית הייתה 3806 OC שלישי, (659,823) קבוע נכון לעכשיו... חשוב לציין ש: המעבד הוא E6300 על הלוח של אינטל 965 זיכרון DDRII 2GB 667Mhz כרטיס מסך 7600GT של גיג'הביט עם הקירור הפאסיבי מארז מאורר ומסודר (מכניס מקדימה,מכניס מהדלת,מוציא מאחורה) בבדיקה הרביעית ב 3D Mark06 התחילו להופיע סימנים ירוקים וסגולים על המסך דבר שלא חזר על עצמו שבדקתי משחקים. (TombRider, Shedowrun,Batelfiled 2...) רוזולוציה שנבדקה 1024X1280 מעלה הכי גבוהה שנתקלתי בה הייתה 60. נכון לעכשיו אני משתמש בתוכנה Coolbit…

• 3 תגובות
    • 474 צפיות
  2. Started by see4,

קניתי לפני יומיים 8600GT של Twintech גרסת OC , נקרא 8600GT XT , בא בתדירות של 580/1600 אחרי קצת התעסקות קיבלתי OC יציב של 670/2000 , למעשה קיבלתי 8600GTS ;D 3D06 בסטוק נתן 5300~ , אחרי OC קיבלתי 6130 CRYSIS הכל MED ב GPU BENCH קיבלתי ממוצע של 40FPS CRYSIS הכל HIGH חוץ מ SHADERS ו SHADOWS על MED , ממוצע 32FPS טמפרטורה בעומס 49 עם קירור של ZALMAN VF-900 [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 832 צפיות
  3. Started by frogman,

היי ושלום לכולם.... ברצוני לדעת מה עדיף לקנות בכדיי להגיע לאוברקלוק מקמסלי ויציב בסידרת הכרטיסים 8800 GTS 320 אני עומד לקנות אחד הכרטיסים האלה והפעם לעצמי.... אין צורך לציין שהכוונה לעשות לכרטיס אוברקלוק מקסימלי ויציב השאלה מה עדיף לקנות כרטיס עם OC של היצרן ואז לעשות לו OC עד המקסימום או לחילופין כרטיס ללא OC בכלל? על הפרק http://www.evga.com/products/moreinfo.asp?pn=320-P2-N817-AR&family=23 אשמח לחוות דעת מיקצועית...

• 13 תגובות
    • 699 צפיות
  4. Started by RazorJunior,

אז ככה: אחרי חודש וחצי של טרטורים קיבלתי אתמול סוף סוף את ה NF7-S החדש במקום הקודם שהיו בו כמה פגמים. אבל הבעיה היא - שבשום אופן הוא לא מוכן לעשות פוסט ב 210!! 210!!!!!! עדכנתי לביוס הכי חדש, עשיתי CPU INTERFACE גם פועל וגם לא, מכפלת מעבד על 5,7,8, יחס זכרונות של 1:1, 4:5, 5:6, מה לא ניסיתי... כמובן שהעליתי מתח ל 1.7, תזמוני זיכרון על 3-4-4-8, אמממ מה עוד? לא משהו שעולה לי בראש.... בקיצור מה שאני לא עושה אני לא מצליח לעשות פוסט ל 210, למישהו יש רעיון למה? :'(

• 60 תגובות
    • 4.3k צפיות
  5. Started by nadnad,

שלום, יש לי את המחשב הבא: Amd authlon xp 1800 512 ram geforcefx5600 יש לי לוח אם שקניתי לפני משהו כמו 3 חודשים שעלה אז איזה 600-700 שקל אוקיי, אני רוצה להעלות את ה fps למשהו כמו שעתיים-3שעות כל פעם, לא יותר. המחשב שלי פועל על fsb 133 והמעבד ב 1533 משהו כזה... אחרי 3 שעות של עבודה הוא בחום של 58 מעלות C . אין לי מושג אם זה טוב או לא טוב, אני פשוט רוצה להעלות את ה fps כדי שיהיה לי fps קצת יותר טוב במשחק שאני משחק בו... לא משהו רציני. ב bios הוא רושם לי שאני יכול להעלות את ה fps עד 266 משהו כזה... מה אתם מציעים לי לעשות? ואם להעלות fps אז איך אני יודע עד מתי להעלות, במיוחד אני לא רוצה לשרוף או להרוס משהו... ואם יש איזה תוכנה שיכולה לעזור, תודה.

• 4 תגובות
    • 595 צפיות
  6. Started by Need For-OC,

נתקלתי בבעיה קטנה , הינה כמה תמונות זאת תמונה ראשונה עכשיו כמו שאתם רואים הכל טוב ויפה , אבל אי אפשר להיכנס ל OC in MHz וחבר שלי אמר לי שזה בגלל שצריך לשנות את ה CPU clock ל מניואל , אבל אין לי מניואל יש לי משהו אחר בבקשה עם מישהו יכול לעזור לי קצת אני אשמח !

• 0 תגובות
    • 435 צפיות
  7. Started by Impreza,

יש ברשותי את המעבד הזה עם לוח ABIT NF7-SL רציתי לדעת עד כמה אפשר לעשות אוברקלוק עם קירור סביר, מתי שיהיה לי.. האם הוא בטוח יצליח? כי יש אומרים ש 2500 יותר טוב לאוברקלוק אבל קניתי כבר אותו ואני לא אוברקלוקר רצחני, עוד לא ניסיתי בכלל ואני יכול לשרוד ב3200? המעבד ישרוד? האם יש הבדל מורגש במהירות ובביצועים?

• 4 תגובות
    • 497 צפיות
  8. Started by michaelr,

מכיוון שאני הולך לשדרג את המחשב בימים הקרובים החלטתי לבדוק עד כמה אפשר לדחוף את המעבד עם הלוח אם שיש לי למטה במפרט. דבר ראשון שעשיתי זה לעדכן ביוס מה שכן העדכון אפשר לי לפתוח את הליבה הרביעית של המעבד נראה שהיא עובדת תקין ואני לא רואה שום בעיות . עכשיו במהירות סטוק של המעבד הייתה 2.6 עשיתי אובר קלוק ל 3.25 החום של המעבד במאמץ לפני היה לי על 45 עכשיו בבדיקת מאמץ של שעה עומד על 50 . בביוס הגדרתי ככה: cpu clock ratio -X13 memory clock 5.53 cpu voltage -1.41 עכשיו השאלה שלי זה האם לנסות ולדחוף עוד יותר המעבד או להוריד קצת . והאם יש איזו שהיא תוכנה שיכולה לבדוק אם הליבה הרביעית באמת תקינה?

• 3 תגובות
    • 873 צפיות
  9. טוב אז ככה, המפרט בחתימה - כעיקרון שקניתי את המחשב הוא לא היה מיועד לOC אבל פתאום בא לי ;D שמעתי שצריך לנעול AGP ו PCI ולהעלות HTT אבל אין לי מושג איפה כל הדברים האלה נמצאים... אשמח לשמוע עצתכם ומה אני יכול / צריך לעשות...

• 2 תגובות
    • 460 צפיות
  10. Started by summer,

מתכוון לעשות OC למעבד E2140 עם הלוח הזה והבנתי שיש לו בעיה של התחממות גם בלי OC מישהו ניסה לעשות איתו אוברקלוק? אם כן, אשמח לראות תוצאות ולשמוע מה אתם חושבים עליו תודה!

• 5 תגובות
    • 662 צפיות
  11. Started by Shortboarder,

המעבד AMD Duron 1000mhz מה יכולות האוברקלוק שלו על לוח מבוסס KT400?? הזיכרון הוא צי'פ אחד של 512DDR במהירות 333.

• 2 תגובות
    • 475 צפיות
  12. Started by badtoyboy,

שלום! אתמול הרכבתי מחשב למשחקים, והיום עשיתי OC למעבד, אני רק רוצה לדעת אם הכל תקין. המפרט: E2160 GYGABITE GA-G33-DS3R CORSAIR VALUE DDR2 667 CL5 1GB X2 GYGABITE 8800GTS 512 G92 אז ככה - הורדתי את היחס ל 1:1 והעליתי את ה FSB ל 333 (ע"מ שלא לעשות OC לזכרונות, זה הגבול שלי כרגע) טמפ' במנוחה - מעבד - 40 (אבל בגלל הטכנולוגיעה של INTEL זה אוטומטית יורד למכפלה 6 במנוחה) כ.מסך - 62 המאורר של המעבד רץ על 2000 RPM. קודם כל - האם הכל תקין כרגע? דבר שני והרבסה יותר חשוב - איך אני עושה בדיקת מאמץ הכי מטורפת שיש, ע"מ לבדוק יציבות מערכת? ודבר אחרון - האם צריך להעלות מתח למעבד (כרגע על ברירת מחדל - AUTO) ,או שבזה שהמערכת עלתה ל VISTA זה מספיק כדי לדעת שאין צורך? תודה רבה מראש!

• 4 תגובות
    • 761 צפיות
  13. Started by ArielBiMBa,

טוב אז התחלתי אתמול אוברקלוק למפרט שבצד,בפעם הראשונה שלי אוחרי שקראתי הרבה בנושא. את הטמפרטורות אני מנטר עם Core Temp ואת בדיקות היציבות עם Prime95 טוב אני אתאר מה עשיתי מאתמול בלילה: התחלתי והעליתי ל240 FSB- הרצתי בדיקת Small FFTs למשך 40 דקות,לא נפל. המשכתי ל280 - שוב בדיקת יציבות 50 דקות ועבר בשלום. ניסיתי 300 - היה פוסט אבל הווינדוס לא עלה. ניסיתי 310 לבדוק אם אולי נתקלתי בבור FSB או איך שלא קוראים לזה,שוב לא עלה. העליתי רמת מתח אחת במעבד(רמת הבסיס היא 1.325 וCPU-Z מראה 1.280) וניסיתי 300 - ווינדוס עלה אבל הבדיקת יציבות קרסה אחרי 10 דקות. אחרי זה ניסיתי 290 על מתח סטוק - היה נראה בסדר,שמתי למשך הלילה ובבוקר גיליתי (אחרי הסתכלות בLog) שאחרי שעתיים וחצי בדיקה המחשב ריסט…

• 36 תגובות
    • 2k צפיות
  14. Started by mistaarvim,

אני רוצה להתחיל באוברקלוק למערכת, מה עלי לשנות בביוס לפני תחילת האוברקלוק? ויש לי גם זכרונות 1042*2 667MHZ.. וביוס גירסה F4 עוד משהו שצריך לדעת?

• 2 תגובות
    • 641 צפיות
  15. Started by stas12,

שלום. אני עושה OC למעבד E6400 עם קירור ASETEK VAPOCHILL MICRO (אין בעיות של חום בינתיים) ולוח ASUS P5WDH. שמתי FSB של 400 עם מתח של 1.4V. את היחס בין הזכרונות ל FSB עשיתי 1:1 כך שיוצא זכרונות במהירות 800 מה"צ (יש לי GSKILL 800MHZ 4-4-4-12) ותזמונים עשיתי AUTO כמו גם את המתח של הזכרונות עשיתי AUTO . הרצתי את SUPER PI 32M והוא עבר בלי בעיה ולא הביא שום שגיאות. ואילו כאשר אני מריץ S&M במבחן של זכרונות אפילו הכי קצר הוא נכשל והוא רושם לי BUS ERROR ו ADDRESS ERROR. ממה זה יכול להיות? כי אובר קלוק לזכרונות אני לא עשיתי. או שמה מתח כלשהוא נמוך מידי? תודה מראש ומחכה לעזרה...

• 0 תגובות
    • 506 צפיות
  16. Started by iSneak,

מפרט: Intel Core 2 Duo E6600, Asus P5B Deluxe, 2GB DDR2 800 Mhz, CPU Cooler: Arctic-Cooling Freezer 7 Pro. ככה, אז השאלות שלי: 1. מה הטמפ' המקסימלית של המעבד? 2. אני חושב להעלות את ה FSB ל-400MHZ, שיתאים עם הזכרונות, האם אני אצטרך העלאת מתח? ואם כן, לכמה? *ספק - HEC 580W. 3. הקירור שלי מספיק טוב להחזיק אותו? או להסתפק בFSB של 333 MHZ? עשיתי חיפושים באינטרנט לכל השאלות האלה ולא מצאתי תשובה חד משמעית בשום מקום, תודה!

• 9 תגובות
    • 936 צפיות
  17. איך לעשות אובר קלוק לכרטיס הזה?

• 8 תגובות
    • 820 צפיות
  18. Started by ccc,

עשיתי אוברקלוק של 50 מהץ לזכרון ו20 מה"ץ לליבה אין לי קירור והכל אבל הכל עובד יציב כמו שור... 3DMARK לא מצייץ וזה ממש מעלה לי את ביצועים... אני שואל אם בלי קירור אפשר לעשות אוברקלוקינג? או שזה ממש שוחק את הכרטיס אפילו שזה יציב.. כי לא שיחקתי םה עם מתח או משהו זה מעלה משמעותית את המעלות ה50 מה"ץ וה20 האלה?

• 9 תגובות
    • 626 צפיות
  19. Started by amisu,

ל 800mhz בלי שום בעיה עם afterburner. הרצתי furmark שעתיים + ארבע שעות משחק ב starcraft 2. idle 34c max load 73c מאוד שקט!! כרגע חושב לשדרג את הקירור לכשיגיע לארץ http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=619

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by 00Amir,

קניתי Inno3d gtx 460 i-chill - והאמת כרטיס נראה פצצה ! 2 מאווריים מרשימים מאוד. הרצתי 3D Vanteg וקיבלתי 14486 בסטוק. התחלתי לעשות לו OC - אני לא מצליח להתרומם עם הכרטיס יותר מידי... אני מצרף תמונה שלאחר OC ואולי תגידו לי איפה אני טועה? בנוסף לכך אני רואה שאני לי אפשרות שליטה על הV מתח של הכרטיס - זה חשוב? איך אני ממשיך? [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. קודם כל המפרט בחתימה דרייבר CCC11.5b עשיתי אוברקלוק לhd6850 מ 775\1000 ל 845\1190 המהרתי את הכרטיס דרך התוכנה של הכרטיס ccc11.5 לאוברקלוק הנ"ל במכה אחת ולאחר מכן עשיתי בדיקת יציבות וטמפ' והיה תקין היום אני יודע שלא טוב לעשות במכה{חשבתי שזה אוברקלוק קטן מאד ואין צורך בהדרגה} אבל אחרי הכל הבדיקות תקינות למשל בRTHDRIBL עשיתי חצי שעה בדיקה על הגדרות גבוהות ולא היה הארטיפקטים שיחקתי במשחקים כבדים crysis2 ועוד במשך שעות ולא היה בעיה ופועל חלק, הרצתי את התוכנה MSI למשך חצי שעה והיה בסדר{אומנם בבדיקת בנצמארק בmsi המסך היה לפעמים אבל ממש לפעמים מתפצל פתאום כאילו יש לי שני מסכים וזה רק בתוכנה הזאת וזה לא נראה לי קשור כי אולי זה תקיעה בתוכנה כי בבדיקת יציבות של התוכנה לא היה מופיעה …

• 1 תגובה
    • 705 צפיות
  22. אהלן, כרגע המעבד עם קירור סטוק ומתח סטוק . עובד יציב על 4.6 . אבל ... OCCT מראה כי המעבד מגיע ל 99 מעלות . התוכנה של גיגה בייט מראה 88 מעלות . נשאלת השאלה - מה הן טמפרטורות העבודה של המעבד הזה ?? מעבד S.B היה קורס מזמן בטמפ' הזאת.

• 11 תגובות
    • 2.8k צפיות
  23. Started by BullHorn,

רק אחרי שקניתי את המעבד התחלתי לחשוב בכלל על אוברקלוקינג ולכן הקירור שיושב עליו הוא בסך הכל Hyper 212 Evo. לפי מאמרים וכתבות הבנתי שמעבדי Haswell מגיעים עם טווח אוברקלוק מאוד גדול, חלק מהמעבדים מגיעים ל 4.8GHZ על קירור אוויר וחלק בקושי מגיעים ל 4.3GHZ. השאלה שלי... האם הקירור שלי מספיק טוב לאוברקלוק?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. ובכן, המערכת חדשה לגמרי המעבד מגיע במהירות בסיסית של 3.2 ועם תוכנת EASY TUNE 6 שמגיעה כאחד מתוכנות העזר בתוך דיסק ההתקנה של הלוח המעבד מתחיל במהירות התחלתית של 3.8 אבל לא מצליח לעבור אפילו לא לדרגה הבאה שהיא 4 ובכל פעם שאני מנסה לעלות למהירות 4 המחשב עושה ריסטארט ומודיע לי שהגדרות האוברקלוק לא מתאימות ולכן הביוס יאפס לברירת מחדל ! למישהו יש רעיון מה לעשות בכדי להגיע לאוברקלוק של 4 או 4.2 ? נ.ב. הלוח הזה וכן הלוח UD3 ידועים כלוחות שהיו להם בעיות התחממות עד כדי שריפה ולכן ב GIGABYTE שיחררו עידכון הנקרא F7 שכנראה מגביל את האוברקלוק בלוחות אלו ומגן על צ'פים בלוח שנוטים להשרף. השאלה היא אם העידכון הזה לא חוסם לחלוטין את אפשרות האוברקלוק ? או שזו טעות שלי בהגדרות ? תודה מראש לכ…

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. Started by coolspot,

אני כבר הרבה זמן מחפש תוכנת המהרה שתומכת בכרטיסי matrox אבל אני לא מוצא האם קיימת חיה כזאת בכלל ?

• 5 תגובות
    • 707 צפיות

דיונים חדשים בפורומים