עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by r1v,

טוב, המפרט שלי הוא כדלהלן: E8500 4.04GHz BigTyp VP Asus P5Q HD4870 512mb gddr5 gigabyte 4GB ram G.Skill 800Mhz CL4 אני כרגע משתמש ב-ATI Overdrive והוא ממשיך להעלות לי את המהירות של הליבה ושל הזכרונות וזה קצת מפחיד, כי הוא לא מתכנן להפסיק מתישהו... הליבה על 780MHZ והזכרונות כבר על 1060 MHZ (מ-900!!) השאלה האם הוא יודע מה הוא עושה או שהוא סתם מעלה? יש לי ספק של Corsair 550VX, איך אני רואה כמה חשמל הרכיבים צורכים ממנו? (אילו תוכנות? וכו'..)

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. אהלן חברים, לאחר המון נסיונות ובדיקות הצלחתי לייצב את הQ9550 על 3.82GHZ , עם מתח Vcore של 1.2675 שלדעתי זה לא רע בכלל העניין הוא שהמעבד מתחמם הרבה יותר עכשיו ומגיע במאמץ ל-75 מעלות (בעיקר בבדיקות small FFT) נבדק במאמץ עם PRIME95/OCCT בבדיקות LARGE/MEDIUM/SMALL וטמפ' ע"י Realtemp/HWmonitor בינתיים חזרתי לOC של 3.6ghz וכמובן הורדתי מתחים בהתאם והטמפ' במקסימום מגיעה ל67 מעלות במאמץ. חשבתי לקנות קירור רציני למעבד ולהחזיר את ה-OC ל3.8 ואפילו יותר תלוי בטמפ', אז איזה קירור אתם מציעים? אזמין מ-EBAY בכל מקרה ( לאחר חיפוש הכיוון הוא NHD14 של NOCTUA) יש לציין שהחלפתי את המשחה תרמית לפני כמה ימים, המצב היה שם קטסטרופה מפרט: Gigabyte EP-45 UD3R (775 C2Q 1600Mhz, Intel P4…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. ביקשתי הצעת מחיר ומפרט למחשב בתקציב 3K עם OC על פי הלינק הבא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=403546.0 השאלה שלי היא לאיזה תדר אני יכול להגיע עם המפרט הזה ? ומה אני צריך לקנפג בשביל זה ? בנוסף, אם יש לכם הצעה לשיפור בלי לשבור את מסגרת התקציב אשמח מאוד לשמוע.

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by beekiller,

שלום לכולם המפרט שלי : E6300 1.86 GHZ GIGABYTE DQ6 2GB RAM KINGSTON VALUE 667MHZ GF 7600GT אני רציתי לעשות קצת OC מעולם לא עשיתי אבל לאחר עזרה הבנתי את הלוגיקה של העניין רציתי לשאול מנסיון של התותחים פה לכמה לדעתכם ניתן להגיע בלי לשנות מתחים אלא רק לשנות את מהירות הבאס ללא סיכון. שמעתי שלעיתים עלול להיות מצב של מסך שחור שצריך לעשות CLR CMOS אני משתמש בקרור המקורי של אינטל האם כדאי להגדיר בביוס לזכרונות 1:1 שכן אלה זכרונות VALUE? תודה מראש

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by g191181,

שיא טמפרטורה 78 מעלות של הפרסקוט!!! עוד כמה הוא יחייה עם טמפרטורה כזאת ??? [attachment deleted by admin]

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by MoSQuiTo,

אני יודע שקוראים לו פלואור או משהו כזה... רק מישהו יודע ב100% איפה יש, כי חיפשתי בהום סנטר ובאוטו דיפו (בכללית זה אמור להיות לרכב, לא?!) ולא מצאתי...

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by yambtz,

אני כל הזמן רואה שאנשים משתמשים בזה אבל אין לי מושג איך קוראים לזה בעברית, כמה זה עולה, והכי חשוב, איפה משיגים את זה.

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. סידירון, צורב, הארדיסק אחד, כונן דיסקטים ( ), מעבד AMD Athlon XP 1900+, BayBus (שאני מתכנן לבנות), ובערך 9-10 מאווררי מארז? אני מאוד מקווה, כי אני מתכנן לעשות מודינג, ואני לא יודע אם יחזיק ד"א, כרגע יש לי מארז צ'יפטק מידי טאוור, עם 4 מאווררים, ואני מתכנן להוסיף חלון, 2 מאווררים של 80 מ"מ על החלון, אחד של 120 מ"מ/2 של 80 מ"מ למעלה, שיוציאו אוויר, ואחד של 120 מ"מ למטה שיכניס אוויר... ואולי גם כמה לדים וקטודה כחולה.. יחזיק? ;D

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by Omry,

היי אנשים. בדיוק היום, לאחר שכבר חשבתי שסיימתי להזמין את הכול וכל מה שנשאר זה לחכות (אין לכם מושג כמה אבא שלי שמח), קיבלתי הודעה מפנדה (בדיליי של שבועיים..) שהם לא מחזיקים במלאי (ולא מתכננים להביא בזמן הקרוב) מאווררים שכבר הזמנתי וחויבתי עליהם. אני גם מנצל את ההזדמנות לרכוש את גוף הקירור ה-V8 של CM במקום את ה-TRUE של TR, מכיוון שהוא מציג ביצועים עדיפים ועולה פחות באופן משמעותי. אני מעוניין לקבל המלצה למאוורר ה-120x120x25 (הגודל היחיד המתאים ל-V8) הכי חזק שניתן להשיג בישראל, ללא שום קשר לרעש. (חזק, משמע לחץ סטטי כמה שיותר גבוה) עד כה, תכננתי לקנות את ה-FM123 של SilverStone (לחץ סטטי של בערך 4.5mm!!!) אבל גיליתי באופן טרגי ששום חנות שמייבאת או משווקת מוצרי SilverStone לא מח…

• 25 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by Jahid,

רציתי לדעת איך אני יכול לראות את הטמפ' בזמן מאמץ של הכ. מסך ושל הליבות במעבד שלי. יש לי DUAL CORE של ATHLON וHD4850. תודה לכל העוזרים.

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by שורטי,

יש לי את המארז הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_1090&products_id=6079 איך הייתם ממליצים לפזר את המאווררים?

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by idanmal,

האם החיבור NB FAN אמור להיות למאוורר של הצ'יפסט ??? ואם כן למה ג'יגהבייט לא חשבו על מקום למאוורר כזה ? הרי מעל הצלעות קירור של הצ'יפסט 3 מילימטר מעל יושב הכרטיס מסך....

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by sahargt,

shalom friends I need your help and advise for fans for my coumpter case which one are the best and quiet size 80 mm there is no problem for purchase of any amount I can afford any amount thank you and you can write in hebrew

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. אוקי בעזרת השם גייסתי כמה שקלים מועטים ואני מתחיל לקרר את המחשב. יש לי מארז CI-6A19 שבא עם 120 מ"מ מאחורה ואופציה ל120 מ"מ מקדימה. כרגע יש לי מאוורר 80 מ"מ ישן מקדימה שקמבנתי שיהיה שם .. (הוא לא מזיק, עדיף מכלום.) עכשיו יש לי מס' שאלות לגבי זה: 1. איזה מאוורר מארז 120 מ"מ מומלץ יש? (בארץ) (שקט לא חשוב לי במיוחד רק שלא יהיה איזה טורנדו מוגזם) 2. עדיף לי להחליף גם את ה120 מ"מ שבא עם המארז או שהוא סביר? 3. איפה יותר חשוב שיהיה המאוור החזק מקדימה או מאחורה? עכשיו בנושא אחר, אני מחפש קירור לזכרונות בכרטיס מסך. אולי אני צריך לפורום של גרפיקה אבל זה קשור לקירור וזוהי בעיה פשוטה. יש לי R9800SE AIW של הרקולס שמופעל עם אומגה בהצלחה. אין לי חיישן על הכרטיס אבל אני מרגיש שהוא חם מאוד…

• 22 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by bagetrek,

שלום לכולם . והינה אני כאן הגשמתי היום חלום , סוף סוף הוצאתי משהו מה 3800+ הזקן שלי . אני חושב זה הMAX שהצלחתי אני להוציא פה .. יותר מכך לא היתאפשר , אי אפשר להעלות עוד מתח הוא לא נותן לי . ב-CRYSTAL CPU ולתמונות : טמפ' מנוחה : מעבד 35-38 לוח 38-43 טמפ' עבודה : מעבד 42 בלחץ ! לוח 47 בלחץ ! קרידיט ל-LEGENDARY_Undertaker על העזרה והתמיכה והתוצאה שהגעתי עד פה . *שימוש ע"י STEP RECORDER בווינדוס 7 , במדריך שנעשה דרכו שעזר לי בפרוייקט !. ושכחתי לציין , שהכל על קירור סטוק !! אוויר כמובן . מאורר של הCPU של TT RC1 משהו כזה - מה שהגיע עם המעבד לפני שנתיים .

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by bluefish,

לא מזמן החלפתי את כל המחשב העלוב שלי, המעבד שלי עובד ב70-73 מעלות וזה משגע אותי, ע"פ החיישנים של הביוס ו-mbm המארז על 43 אז זה לא הבעיה שלי. קיצר אני רוצה להחליף את ה-heatsink אבל אין לי כוח למשהו שיגרום לכל הבית שלי לרעוד מהרעש, הבנתי שהוולקנו למיניהם די שקטים אבל עדיין... איזה כדאי לקנות שלא יהיה רועש יותר (או לפחות בהרבה יותר) מה-dr thermal העלוב הזה? החלקים של המחשב שרלוונטיים- AthlonXP 1800 Gigabyte 7vRXP רק שכחתי לציין שבטמרפטורה התכוונתי כשהמעבד ב-full usage

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. היי, יש לציין שהמחשב בן חצי שנה, ועבד יופי עד עכשיו. פתאום, ביום בהיר אחד, המחשב נתן לעצמו ריסט. בלי מסך כחול, בלי שום התראה - ריסט. מאותו רגע כל פעם שהלוגו של Windows עלה, המחשב נותן לעצמו ריסט (אין מסכים כחולים). לפעמים הוא אפילו מצטיין ומכבה את עצמו. הנחתי שהבעיה הינה בעיית תוכנה, אז התקנתי מחדש את Windows. החלק ה - DOS-י של ההתקנה עבר בשלום, וברגע שהמחשב הגיע לחלק ה - Windows-י של ההתקנה, שוב הוא נתן לעצמו ריסט. לאחר בדיקה, שמתי לב שהטמפרטורה של המעבד עולה לאזור ה - 75 מעלות מיד לאחר הריסט. אי לכך, שמתי משחה תרמית חדשה, וקיוויתי לטוב. אממה - המחשב עדיין נותן לעצמו ריסטים, והמעבד שוב מגיע ל - 75 מעלות. יש למישהו רעיון? המפרט של המחשב: מעבד AMD Athlon 5200+ עם קירור סט…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by taotao,

אחרה שהגיע הקירור והספק החלטתי להתפרע.. הטמפ' נורמליות ביותר 30-35+- מנוחה ו40-45 במאמץ...(בדיקת 95% מאמץ עם .S&M..).. אני לא מצליח לעלות יותר מFSB של240MHZ המחשב מגיע לווינדוס אבל עושה מסך כחול וריסטרט... העלתי את המתח ל1.4 עדיין אותה בעיה.. אם אני מנסה לעלת יותר מ1.45V המחשב מסרב לעלות מכיוון שאין מאוורר שמחובר ליציאה של הקירור של המעבד..(ST).. יש עצות...(מאוורר אני יקנה בקרוב..).. [attachment deleted by admin]

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום, יש לי מעבד Intel pentium D 2.8. הטמפרטורה שלו לא בסדר (65 בערך ללא מאמץ כלל!). החלטתי לקנות לו מאוורר חדש, שקט מאוד, וחזק (שיוריד את הטמפ' בבערך 20 מעלות אני חושב...) הייתי רוצה לקבל המלצות. וגם חוות דעת בקשר למאוורר זה: Sunbeam Tuniq Tower האם הוא מתאים ? אמין? ויעשה את העבודה כמו שצריך.

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. אחרי שחיכיתי הרבה זמן לtuniq tower 120 ושוב הוא לא הגיע לארץ, אני מחפש קירור אחר. אני מחפש קירור שקט, שיקרר טוב אבל (שלא כמו בtower) גם שיהיה קל מספיק שיהיה אפשר להסיע את המחשב בלי שיהיה צורך לפרק את הקירור כול פעם. מתוכנן OC קל לsocket 775 מארז stacker 810 תודה מראש עריכה: איך הZalman 7700 cu? http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=2595

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by aviram20,

הליבה היא אותה ליבה. (יורקפילד) מה ששונה זה כמובן התדר עבודה(שזה ממש ממש ממש לא משנה לי) והעובדה שהמכפלה פתוחה. נכון לעכשיו המעבד שלי עומד על 4.0 ווואלה אני מבסוט. אבל מצד שני , אני נורא רוצה לקחת את הQX ומערכת קירור מים טובה מחו''ל. השאלה אם יש טעם לו בכלל? או שכדאי שאני ישאר עם שלי (שהוא דרך אגב דיי טוב , עובד על מתח 1.35 ) ויקח גם קירור מים. יהיה הבדל בכלל ? אני לא מאמין שהQX יעבוד מעל 4.5 בישביל מערכת 24/7 ...

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by איש מטורף,

אני מניח שצריך להבהיר משהו פה. אני מתכנן לבנות את מערכת הקירור בעצמי ולא לרכוש חלקים מוכנים. לא כרגע לפחות. שאלה ראשונה: אם אני קונה משאבה טבולה של Atman, האם אני יכול לגרום לה להתכבות יחד עם המחשב? שאלה שנייה: האם יש משאבות אחרות, מהסוג שקונים בחנויות לחיות מחמד, שלא עולה הרבה, אך גם לא טבולה? שאלה שלישית: האם מישהו יודע לתכנת בCNC ויכול לתכנת בשבילי גוף קירור די פשוט מנחושת? שאלה רביעית: למישהו יש מושג איפה מוכרים רדיאטורים במחירים סיטונאיים ובגדלים שונים ומשונים? תודה בכל מקרה, אני מניח שאם אני אשיג מצלמה דיגיטלית, אשתף אתכם גם בפרוייקט המודינג שאני עושה...

23. אני מעוניין מאוד להחליף את הקירור הנוכחי שיש לי למעבד בקירור peltier,Tec אויר למעבד אין לי מושג איפה לקנות... בארץ יש רק את הקירור של אקטיב קול... שמהבנתי הוא לא יותר טוב מקירור HSF (תתקנו אותי אם אני טועה)... אפשרי גם להזמין מחו"ל (כמובן עדיפות למוצרים שיש בארץ או מוחזקים על ידי חנות בארץ)... פשוט שיהיה עם קירור אויר ולא מים... וחובה קונטרולר, אני לא ממש רוצה להתחיל לשים בידוד סביב המעבד ולמרוח גריז שישמור על שאר הרכיבים מהקור... בלי התקנות מסובכות... מקסימום הוצאה של לוח האם... כמובן קירור מים לא בא בחשבון... אין בעיות תקציב.. תודה :-*

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. יש לי מעבד Intel Pentium 4 2.4Ghz 533Mhz Northwood לוח אם Abit IS7 זיכרונות A-Data 512MB DDR400 (לא V-Data או VT!) אני צריך קירור בסביבות ה-300 ש"ח (אם הוא בא בלי מאורר אז גם המאורר נכלל בתקציב) ומומלץ שהוא יהיה פשוט להתקנה...אני מתכוון שעדיף שאני לא יצטרך להוציא את הלוח אם מהמארז.

• 28 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by omertgm,

יש לי בעיות חום (מעבד על 44~ מעלות במנוחה בימים חמים אלו) - כנראה שהסידור שלי לא אופטימלי. כן דאגתי לסידור של הכבלים בתוך המארז כך שיפריעו מה שפחות. יש לי כרגע 4 מאווררים 12cm. 2 עם PWM שנשלטים ע"י ה-BIOS בהתאם לממאוורר המעבד. 2 עם מהירות קבועה ונמוכה 1000+1300 RPM. בהמשך יהיה לי עוד אחד של 12cm PWM מצורף תרשים של המארז, ספק הכח נמצא למטה. הסידור עכשיו הוא 1- מכניס אוויר,PWM 5+6- מוציאים אוויר, מהירות קבוע 4- מוציא אוויר, PWM 2+3 - גריל פתוח (12cm) איך מומלץ לסדר בהנחה ויש לי כבר את המאוורר החמישי?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים