אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
האם כדאי לקנות מעבד box כולל מאוורר מקורי או מעבד TERY ולהוסיף לו מאוורר Arctic Alpine 11 GT Rev 2 ההפרש במחיר שולי השאלה מה טוב יותר למעבד ? לא מתוכנן אוברקלוק
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן חברים, לאחר המון נסיונות ובדיקות הצלחתי לייצב את הQ9550 על 3.82GHZ , עם מתח Vcore של 1.2675 שלדעתי זה לא רע בכלל העניין הוא שהמעבד מתחמם הרבה יותר עכשיו ומגיע במאמץ ל-75 מעלות (בעיקר בבדיקות small FFT) נבדק במאמץ עם PRIME95/OCCT בבדיקות LARGE/MEDIUM/SMALL וטמפ' ע"י Realtemp/HWmonitor בינתיים חזרתי לOC של 3.6ghz וכמובן הורדתי מתחים בהתאם והטמפ' במקסימום מגיעה ל67 מעלות במאמץ. חשבתי לקנות קירור רציני למעבד ולהחזיר את ה-OC ל3.8 ואפילו יותר תלוי בטמפ', אז איזה קירור אתם מציעים? אזמין מ-EBAY בכל מקרה ( לאחר חיפוש הכיוון הוא NHD14 של NOCTUA) יש לציין שהחלפתי את המשחה תרמית לפני כמה ימים, המצב היה שם קטסטרופה מפרט: Gigabyte EP-45 UD3R (775 C2Q 1600Mhz, Intel P4…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום יש לי שאלה רק אליכם התותחים באמת כי מהחובבנים התיאשתי אז ככה כמו שהבנתם יש מעבד amd שמתי שתי מאוורים אחד למעלה שפולט אוויר ואחד למטה שיונק אוויר לתוך המחשב יש לי גם מאוורר על המעבד שהוא נחשב טוב thermaltake dragon 3 וחומר קירור בינהם ARTIC SILVER grease {בין המעבד למאוורר} ויש לי טמפ של 68-72 תלוי כמה אני מעמיס מה לעשות אני כבר עובד עיצות
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לילה טוב! עם בוא הקיץ מחשבי הקט התחיל לגנוח.. והחלטתי לצ'פר אותו בקצת שופינג (: אז ככה.. פנטיום 4 3ghz northwood (תודה לאל שקניתי אותו עוד לא היו פרסקוט בשוק). עם הוינטלטור סטוק של אינטל בעומס קל יחסית (HL) הוא היה מגיע בקלות ל-53 ויותר.. היום התקנתי לו zalman cnps7000-cu והאמת שאני קצת מבולבל.. כרגע עם 60%-70% מעבד הוא על 35 מעלות (עם הסטוק כזה מצב הוא היה על 50), אבל קודם בלי ששום תוכנה כמעט פעלה הוא היה לי 40+.. יכול להיות שלוקח זמן למשחה טרמית (AS5) זמן להתקשח או משהו כזה?.. בכל מקרה הבעסה האמיתית היא שציפיתי סוף סוף לשקט! אבל להפתעתי גילתי שעדיין יש רעשים די חזקים. מהניסויים שעשיתי הגעתי למסקנה שזה גם מ-2 ההארדיסקים הישנים שלי (יש לי 2 ישנים, אחד של 40G ואחד של 30G,…
-
- 23 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי. ברשותי מעבד CORE 2 QUAD Q9550 הקירור הנוכחי שיש לי על המעבד הוא מאוורר חביב של זלמן שלא כ"כ מספק את הסחורה.(סיפק מאוד לפני ה-OC) (ד"א עשיתי אוברקלוק מתדר של 2.83 ל-3.54) כרגע הטמפ במנוחה של המעבד היא בסביבות ה-48-50 במנוחה. ומגיעה ל-65-70 ואף יותר בזמן מאמץ.. אני יודע שהמעטפת של המעבד היא בסביבות ה-72 ולא רוצה להסב נזק למחשב. השאלה אם מאוורר CNPS9900 של זלמן יפתור את הבעיה בצורה משמעותית או שעליי לחפש פתרונות אחרים. אודה מאוד לעוזרים.(אני יודע שהקירור MUGEN 2 יותר טוב אבל הוא ממש במעט ונראה על הפנים...לכן ירדתי בדרגה אחת.) שגיא
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם הקירור noctua u9b מתאים ללוח z370?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
המאוורר האחורי במארז שלי התחיל לעשות חיקויים של טרקטור. לשמן אותו אני לא יכול (אני לא רואה שום אפשרות להגיע לציר), אז כנראה שאצטרך להחליף אותו. על מה אתם ממליצים? השיקול החשוב ביותר הוא שקט, אם אפשר מהקופסא בלי מודים, כיוון שיש לי שתי ידיים שמאליות. המאוורר הקדמי שלי שקט מאוד. למיטב זיכרוני זה Glacialtech שקניתי בלוג'יק, אבל אני קצת מודאג מכך שהם לא מציינים שום דגם באתר. מי יודע איזה דגם אקבל אם אזמין שם עוד אחד? אה, ואם אפשר, בבקשה לציין איפה ניתן למצוא בארץ את האווררים עליהם אתם ממליצים. תודה.
-
- 21 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. הנייד שלי קצת מזיע בחום של הקיץ ואני רוצה לקנות משטח קירור וזאת כי אני משתמש במחשב 12+ שעות רצוף ביום ללימודים, המחשב לא רותח אבל אני מעדיף אותו קר וגם הHD מחמם לי את היד וזה מציק. כמו שציינתי למעלה יש לי התלבטות קשה בין שני גופי הקירור שמופיעים בכותרת וזאת כי : 1) למרות שבשניהם המשטח העליון עשוי מאלומיניום בזלמן המשטח נראה יותר מאסיבי ואיכותי ובשני המשטח נראה כמעיין רשת דקה. (שלא נראה לי "שמושכת" את החום מהנייד אלא סתם לגימיג) 2) הזלמן יותר יקר מ NotePal Infinite ב 110 שח.. שזה לא מעט, ועולה 300~ שח. אבל אני מוכן להשקיע כי בכל זאת זה הוצאה חד פעמית השאלה שלי היא איזה מהם הכי משתלם כי אם הזלמן יתן לי בסופו של דבר מעלה שתיים פחות אז אין לי סיבה לקחת אותו (אם בכלל הוא…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
כמו שציינתי בכותרת, המחשב פולט חום רב שגורם לחימום החדר ובמקרה שהחדר סגור (חלונות ודלת ) ברגע שנכנסים מרגישים מיד את שינוי החום. מה יכולה להיות הסיבה לכך? המארז שלי הוא מארז שהיה בתצוגה של KSP וקניתי אותו, לדעתי הוא ג'נרי לחלוטין. עריכה: שככתי לציין, אם זה חשוב, שבמארז יש מאוורר אחד שמקביל למעבד והוא מכניס אוויר (80MM) ובגב המארז יש מאוורר שמוציא אוויר(120MM)
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מאוורר 80 מ"מ ישן, אין לי מושג כמה ישן אבל נראה לי זה מספק. רק בעיה קטנה, שמתי אותו והמחשב רעד כלכך שאחותי חיפשה את האפאצ'י שטס בחוץ. יש מצב לתקן אותו או שהוא יגיע לזבל?
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
חשבתי על לצבוע את המסך שלי בשחור, אבל בשביל לעשות זאת אני צריך לפתוח אותו ובשביל לא להתפגר בדרך אני מניח שאני צריך איזושהי דרך בשביל לפרוק את המתח שהצטבר בו. יש למישהו מושג איך לעשות זאת בדרך הבטוחה ביותר ? ובקשר לצביעה (ככל הנראה ספריי וייניל שחור), יש איזהשהם רעיונות איך לעשות את זה בלי להדביק כל מיני כפתורים שיש על המסך (הדלקה וכיבוי, כפתורי סיבוב שונים וכולי) אבל עדיין לצבוע גם אותם (ז"א בלי לכסות אותם במסקינטייפ ודברים בסיגנון)
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום , רכשתי מחשב נייד חדש DELL Inspiron 7520 עכשיו אני צריך בבקשה המלצה למשטח שהנייד ישב עליו ושיקרר אותו ... אשמח להצעות וכו ' - אוורוור טוב ורועש כמה שפחות ( או בכלל לא אם יש כזה ) - חיבור חשמל שיהיה באמצעות USB למחשב - מחיר : אין הגבלה - אבל לא מחיר פסיכי - נוח ויציב - המחשב ישב עליו כל הזמן - לכן זה כמו תחנה קבועה בשבילו תודה רבה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום אני רוצה עכשיו לשדרג את המחשב שלי וחשבתי על המעבד Core 2 Extreme Quad Q6600 ולפי מה ששמעתי עליו הוא "תנור" אז אני רוצה ליקנות לו קירור רציני עד 500 שקל איזה קירור כדאי לי ליקנות
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מוריד עכשיו תתוכנה 3DMARK יצא לי לקרוא כמה וכמה הודעות ולפי מה שהבנתי היא לא לOC עצמו אלה רק לראות תוצאות של לפני ואחרה ראיתי המלצות לתוכנות כמו ATI TOOL אני שואל אם זאת גם תוכנת בדיקה לפני וארה או שאיפשר לעשות איתה OC לכרטיס מסך כמו שלי NVIDIA FX 5700LE256MB DDR
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מישהו יכול לתת לי את צירוף המקשים שצריך ללחוץ כדי להגיע בביוס לדף שבו אפשר לראות ו*לשנות* את המטח של המעבד. אני מדבר על לוחות אם של gigabyte. אני יכול לראות גם את המטח של המעבד ב-pc health אבל לא לשנות. ובvoltage אני יכול לשנות רק לזכרונות-dimm ול כרטיס מסך-AGP
-
- 23 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אחרי שחיכיתי הרבה זמן לtuniq tower 120 ושוב הוא לא הגיע לארץ, אני מחפש קירור אחר. אני מחפש קירור שקט, שיקרר טוב אבל (שלא כמו בtower) גם שיהיה קל מספיק שיהיה אפשר להסיע את המחשב בלי שיהיה צורך לפרק את הקירור כול פעם. מתוכנן OC קל לsocket 775 מארז stacker 810 תודה מראש עריכה: איך הZalman 7700 cu? http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=2595
-
- 23 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
האם יש למאווררים של arctic cooling בקרה על הRPM ואני יוכל לראות את הRPM במחשב כמה וואט צורכים המאוררים שלarctic cooling בגרסת 120MM
-
- 23 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב אז ככה קניתי היום את מעבד AMD 2500 BARTON+ ב- pch... קראתי את הכתבה ב- isramods בנוגע לחסימה שיש על המעבדים החדשים של הברטון 2500 שמגבילה את יכולת האובר קלוק הגבוהה של המעבד הזה... בכתבה היתה רשימה של מלא קודים כאלה של מעבדים והם חולקו לכאלה שיש עליהם חסימה וכאלה שאין עליהם.. הסתכלתי על הקוד הזה של המעבד שלי והוא בכלל לא הופיע ברשימה ! מה זה אומר שיש עליו חסימה או לא ? הנה הקוד : AQYFA 03405 שאלתי בחנות את המוכר אם הוא יכול לאמר לי אם יש על המעבד הזה חסימה או לא אבל הדבר היחיד שהוא הסביר לי זה מה אומר כל מספר על הקוד הזה 03 אומר שהמעבד יוצר בשנת 2003 40 אומר שהמעבד יוצר בשבוע הרביעי של שנת 2003 אני מקווה שלא אמרו לי שוב סתם שטויות... אז בקשר לשאלה שלי.…
-
- 24 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שיא טמפרטורה 78 מעלות של הפרסקוט!!! עוד כמה הוא יחייה עם טמפרטורה כזאת ??? [attachment deleted by admin]
-
- 17 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי אנשים. בדיוק היום, לאחר שכבר חשבתי שסיימתי להזמין את הכול וכל מה שנשאר זה לחכות (אין לכם מושג כמה אבא שלי שמח), קיבלתי הודעה מפנדה (בדיליי של שבועיים..) שהם לא מחזיקים במלאי (ולא מתכננים להביא בזמן הקרוב) מאווררים שכבר הזמנתי וחויבתי עליהם. אני גם מנצל את ההזדמנות לרכוש את גוף הקירור ה-V8 של CM במקום את ה-TRUE של TR, מכיוון שהוא מציג ביצועים עדיפים ועולה פחות באופן משמעותי. אני מעוניין לקבל המלצה למאוורר ה-120x120x25 (הגודל היחיד המתאים ל-V8) הכי חזק שניתן להשיג בישראל, ללא שום קשר לרעש. (חזק, משמע לחץ סטטי כמה שיותר גבוה) עד כה, תכננתי לקנות את ה-FM123 של SilverStone (לחץ סטטי של בערך 4.5mm!!!) אבל גיליתי באופן טרגי ששום חנות שמייבאת או משווקת מוצרי SilverStone לא מח…
-
- 25 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתלבט על איזה משחה טרמית כדי לי. מה יותר מומלץ mx2 של ארקטיק או את זה- http://www.skypc.co.il/pl_product~TR-TH-CO~18~0.htm תודה
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי לוח dfi lanparty ultra-d זיכרונות Twinmos Speed Premium BH5 מעבד amd 3800 x2 הייתי רוצה לשמוע מה ההגדרות שלכם (בזכרונות הנ"ל), ומה ההגדרות הכי טובות למערכת שלי. תודה מראש
-
- 24 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
החלטתי על קירור מים כי אני אוהב שקט ולדעתי הקירור מים יותר אסטטי מאשר גושי המתכת הענקיים שחוסמים את כל המארז. המארז הוא Fractal Design R5. ספק 650W מעבד - i7 6700K כ.מ EVGA GTX 980 SC אני מעדיף לרכוש בארץ או משלוח אווירי אקפרס אבל שלא יעלה על 650 שקלים.
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
טוב, המפרט שלי הוא כדלהלן: E8500 4.04GHz BigTyp VP Asus P5Q HD4870 512mb gddr5 gigabyte 4GB ram G.Skill 800Mhz CL4 אני כרגע משתמש ב-ATI Overdrive והוא ממשיך להעלות לי את המהירות של הליבה ושל הזכרונות וזה קצת מפחיד, כי הוא לא מתכנן להפסיק מתישהו... הליבה על 780MHZ והזכרונות כבר על 1060 MHZ (מ-900!!) השאלה האם הוא יודע מה הוא עושה או שהוא סתם מעלה? יש לי ספק של Corsair 550VX, איך אני רואה כמה חשמל הרכיבים צורכים ממנו? (אילו תוכנות? וכו'..)
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מאוד חדש בכל העיניין הזה של אוברקלוקינג >>> רוצה להתנסות רכשתי לאחרונה מערכת מחשב חדשה >> לא יועדה במיוחד לאוברקלוקינג >> אבל כאמור אני רוצה לנסות התדר הבסיסי הוא 200 >>> והמכפיל הוא 12 אני מנסה לעלות בהדרגה = מגיע ל 226 >>> והמחשב קורס!!! ( אני נאלץ להוריד בביוס בחזרה ל200 בסיסי = כדי להעלות את המחשב מחדש) הטמפרטורה נישארת בגבולות הנורמה >>> לא עובר את 45 מעלות 1. האם זה סביר כל מה שאני מתאר כאן? 2. האם ישנה דרך להאיץ יותר ? >>> נגיד עד 3000 ויותר? THX
-
- 16 תגובות
- 1.3k צפיות
-