עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. סידירון, צורב, הארדיסק אחד, כונן דיסקטים ( ), מעבד AMD Athlon XP 1900+, BayBus (שאני מתכנן לבנות), ובערך 9-10 מאווררי מארז? אני מאוד מקווה, כי אני מתכנן לעשות מודינג, ואני לא יודע אם יחזיק ד"א, כרגע יש לי מארז צ'יפטק מידי טאוור, עם 4 מאווררים, ואני מתכנן להוסיף חלון, 2 מאווררים של 80 מ"מ על החלון, אחד של 120 מ"מ/2 של 80 מ"מ למעלה, שיוציאו אוויר, ואחד של 120 מ"מ למטה שיכניס אוויר... ואולי גם כמה לדים וקטודה כחולה.. יחזיק? ;D

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. לגבי המאוורר העליון, הבנתי כי מדובר בבעיה ידועה, השאלה היא האם יש פתרון כלשהו לעניין (אני בספק שהחלפת מאוורר תעזור)? המפרט שיושב במארז הוא HD4850+Accelero S1 ללא מאוורר, PHENOM 965 עם קירור סטוק, ספק Corsair 450VX. מחפש להוסיף מאוורר שישב על כלוב ה-HD האמצעי, כך שיעיף אוויר על כרטיס המסך ולכיוון המעבד. חשוב שהמאוורר יהיה שקט. כמו כן, מתלבט האם יש צורך לשים מאורר לקשיחים שיושבים בכלוב התחתון - הכלוב מלא כבלים, ולא מאוורר במיוחד, אך השאלה היא האם ה-HD באמת צריכים מאוורר משלהם? תודה.

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. קניתי מחשב, שהמפרט כולל את ה AMD4800X2 , השאלה היא האם כדאי/צריך לקנות קירור למעבד?

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by BullHorn,

רק אחרי שקניתי את המעבד התחלתי לחשוב בכלל על אוברקלוקינג ולכן הקירור שיושב עליו הוא בסך הכל Hyper 212 Evo. לפי מאמרים וכתבות הבנתי שמעבדי Haswell מגיעים עם טווח אוברקלוק מאוד גדול, חלק מהמעבדים מגיעים ל 4.8GHZ על קירור אוויר וחלק בקושי מגיעים ל 4.3GHZ. השאלה שלי... האם הקירור שלי מספיק טוב לאוברקלוק?

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by kip,

cpuid נותן טמפ' של 70 במנוחה ב tempin2 מה זה אומר?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by lir@n,

שלום כולם !!! את מחשבי אתם יכולים לראות במפרט שלי... בכל אופן יש לי סירקולציית אוויר מושלמת 2 מאווררים מלמטה מכניסים אוויר שניים למעלה מוציאים ואחד בדלת מכניס סינק SK-7 עם SF2 ובכל זאת הטמפ' בIDLE היא 39-37 מעלות... שזה הרבה יחסית למה שיש לי... מרחתי משחה טרמית והכל... ובכל זאת הטמפ' גבוהות או שמה הם נראות גבוהות רק לי? אם יש לכם רעיון איך להוריד ת'טמפ' אל תתביישו להשמיע את קולכם... תודה לכל עוזרים עריכה: אני אחרי אוברקלוקינג קטנטן של במקום 133*13 אני עכשיו על 150*13 ויש לציין שהמאוורר במלוא כוחו הטמפ' יורדת ל34-35 מעלות... אבל הרעש לא הכי נסבל....... בכל אופן אני עדיין פתוח להצעות...

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by bluefish,

לא מזמן החלפתי את כל המחשב העלוב שלי, המעבד שלי עובד ב70-73 מעלות וזה משגע אותי, ע"פ החיישנים של הביוס ו-mbm המארז על 43 אז זה לא הבעיה שלי. קיצר אני רוצה להחליף את ה-heatsink אבל אין לי כוח למשהו שיגרום לכל הבית שלי לרעוד מהרעש, הבנתי שהוולקנו למיניהם די שקטים אבל עדיין... איזה כדאי לקנות שלא יהיה רועש יותר (או לפחות בהרבה יותר) מה-dr thermal העלוב הזה? החלקים של המחשב שרלוונטיים- AthlonXP 1800 Gigabyte 7vRXP רק שכחתי לציין שבטמרפטורה התכוונתי כשהמעבד ב-full usage

• 12 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by liav12,

רציתי לעשות אוברקלוק נחמד לכרטיס, כרגע אני ב 615 לליבה ו 800 לזכרונות. יש שיפור נחמד במשחקים שנראים לעין. יש קירורים נחמדים ולא יקרים שאפשר להרכיב על הכרטיס? והאם צריך בהרכבה של הקירור למרוח משחות תרמיות? תודה וגמר חתימה טובה.

• 28 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by BeNzZy-BoY,

קניתי לפני כשלושה ימים את המארז הזה : TASK 9988L Screwless Front USB 350W Case w/Transparent X-Window אני אצרף תמונה שלו בסוף... במארז הזה יש מיקום למאוורר בפאנל הקידמי כזה בתחתית, 2 מקומות מאחורה אחד מתחת לשני ועוד מאוורר אחד על הדלת המארז באמצע, בנוסף לזה אני אקדח לו בגג חור ואשים שם מאוורר נוסף. אני רוצה להתייעץ אתכם לגבי המיקום של המאווררים במארז.. איפה לשים מאוורר חזק, איפה לשים מאוורר שיוציא אויר, איפה לשים מאוורר שיכניס אויר וכו'... אני מתכנן אובר קלוק ככה שאני רוצה וצריך שהטמפ' תהיה כמה שיותר נמוכה.. אגב נעזרתי במדריך למיקום מאווררים במארז של האתר.. הוא לא ממש עזר לי אני רק סגור שבגג אני שם סמארט פאן שיטיס את האוויר החם החוצה.. הנה "שרטוט (אם אפשר לקרוא ל…

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by TomB,

אולי זה כבר הופיע כאן, אבל זה עדיין מגניב לאללה! Project Cryo

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by ^oz,

שלום לכולם. יש לי כרטיס מסך radeon 9800 pro עם ביוס של 9800xt שרץ במהירויות לא גבוהות (350- ליבה 330- זיכרון). היום חיברתי לו arctic coolin והוא מגיע לטמפרטורות של 70C במנוחה ו82c בעבודה. בטוח שזה לא אמור להיות חם כזה ואני לא יודע מה לעשות. אין ארטיפקטים או כל בעיה אחרת (קפיאה או קראש) בבדיקה עם ati tool הליבה הגיעה עד 90 מעלות למהירות של 460 אבל שוב בלי ארטיפקטס או משהו אחר. הוא מקבל 1.6v רץ על x4 (כי אמרו שזה יותר stable) ואני לא יודע איך לקרר אותו יותר מזה.הקיצר ממש אובד עצות. (קיבינימט אפילו צלעות קירור לזכרונות הוא קיבל היום) .

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. החלטתי לבנות פאן באס לשומנה מאוררים (בנתיים יש לי רק 4) אז הלכתי לחנות קניתי את כל הרכיבים הדרושים כמו שציון במדריך הזה : http://bit-tech.net/article/52/3 בניתי את הזה שלמטה . לשם בדיקה החלטתי לחבר מפסק אחד למאורר אחד. בהתחלה שמתי את המאורר על 12V הכל פעל יפה.. החלפתי ל OFF, אבל המאורר לא נכבה וכשהחלפתי ל 7V הפלסטיק המבודד של החוט האדום (5V) התחיל להשרף והמתג (on\off\on) התחמם מאוד גם הוא, אבל חשוב לציין שהמאורר אכן פעל על 7V . אז מה הבעיה מישהו יכול להגיד לי ??? אני מבואס בזבתי 70 שח על זה :\ נ.ב במקום הנגד של 150 OHM קניתי 240 או 220 (לא זוכר) כי לא היה בחנות 150.

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by omertgm,

יש לי בעיות חום (מעבד על 44~ מעלות במנוחה בימים חמים אלו) - כנראה שהסידור שלי לא אופטימלי. כן דאגתי לסידור של הכבלים בתוך המארז כך שיפריעו מה שפחות. יש לי כרגע 4 מאווררים 12cm. 2 עם PWM שנשלטים ע"י ה-BIOS בהתאם לממאוורר המעבד. 2 עם מהירות קבועה ונמוכה 1000+1300 RPM. בהמשך יהיה לי עוד אחד של 12cm PWM מצורף תרשים של המארז, ספק הכח נמצא למטה. הסידור עכשיו הוא 1- מכניס אוויר,PWM 5+6- מוציאים אוויר, מהירות קבוע 4- מוציא אוויר, PWM 2+3 - גריל פתוח (12cm) איך מומלץ לסדר בהנחה ויש לי כבר את המאוורר החמישי?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by natgun0,

אני מתכוון בזמן הקרוב לקנות מחשב חדש ואני זקוק להמלצות לקירור כללי-גם של המעבד וגם של המארז בכללי. תקציב:על קירור למעבד עד 330 ש"ח,וכללי עד 350 ש"ח. המעבד הולך להיות i54570-חשבתי על קירור רגיל של צלעות ומאוורר אבל מצד שני חשבתי שאם כבר אז אולי עדיף כבר קירור נוזלי,למרות שיש את החשש הזה שמשהו ידפק בנוזלי ועלול להרוס את הכל. כרטיס מסך RadeonR9 270X אבל הוא לא כל כך מדאיג . המארז הולך להיות mid tower של coolermaster,אז חשבתי להוסיף עוד לפחות מאוורר אחד או שתיים של 12 ס"מ אחד ב - FRONT וב -REAR ככה שיהיה זרימת אוויר טובה. בקיצור כל עצה,הערה או תגובה כלשהי תתקבל בשמחה.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by KoM,

בעיקר לשקט מקסימאלי מוחלט ואולי ל-OC קטן... יהיה בתוך P182, עם I5...

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by sSs Dragon,

כל כמה זמן צריך להקות את הגריז התרמי הישן ולשים חדש? תודה לעונים..

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by SMSM,

גלשתי "לתומי" ב OCZ HALL OF FAME, ותראו מה קלטו עיניי !

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. אני מנסה לסדר מפרט הכי שקט שיש, המחשב הוא לשימוש ביתי של הרבה גלישה ומוזיקה, אין פה שום גיימינג, עכשיו, הוצע לי בעיקר מעבד I3 , הבנתי שהוא לא חייב במאוורר שישב עליו, ושניתן לשים לו קירור פסיבי של רק צלעות? אשמח ללינק/דוגמאות לקירור פסיבי כזה, כי בחנויות לא טרחו בשיט להגיד לי בכלל שיש קירור פסיבי ובאתי הביתה עם מאוורר שזימזם לי. והוא נחשב לאיכותי לטענתם. אז אני לא רוצה שוב שמשהו יזמזם לי, אני כבר מעדיף קירור פסיבי אם אפשר להמנע ממאוורר. ללא שיהיה נזק למעבד כנל הוצע לי לשים מאוורר 15 או 20 ממ למארז , אני רוצה המלצה לשמות מאווררים שידועים כהכי שקטים. תודה

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by desheh,

אני מעוניין לקנות את הגוף-קירור הזה, מכיוון שאני תקוע עם המאוורר המקורי (יש לי AMD Athlon XP 1900+) ועל 53 מעלות במנוחה.. :\ לפי הבנתי, זהו הגוף-קירור המשתלם ביותר. שאלה 1: האם הוא מתאים לOC? שאלה 2: כמה מעלות יהיה לי בערך במנוחה? שאלה 3: יש גוף קירור (באותו טווח-מחירים) שנותן ביצועים יותר טובים/יותר משתלם?

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by lopp,

שלום לכולם, המחשב שלי עובד עם לוח אם מסוג maryville intel , עם מעבד p4- 1.6GH. לוח האם מתחמם במהירות עצומה , גם ללא מאמץ מיוחד של המחשב. אני חושב שמדובר בבעיה של קירור. -מהו המאוורר המומלץ למקרה כזה (גודל ,זרם, דגם וכו'). -היכן יש למקם את המאוורר. תודה מראש על העזרה. lopp

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by sarkise,

ברשותי לוח אם מסוג ga-m56s-s3 AM2 לפני יומיים ביצעתי למעבד (4800+ 2.5GHZ) אוברקלוק ל2.86GHZ עם הוספת מעט מתח למעבד, צ'יפסט וזכרונות. הOC יציב, מחר אני מתכוון לשדרג את הקירור סטוק שלי, שכרגע שומר במאמץ את המעבד על 50 מעלות, לAC FREEZER 64 PRO אך שמתי לב לעוד בעיה ע"פ EVEREST הלוח אם נמצא ב55 מעלות במצב מנוחה של המחשב, שלפי מה שאני יודע בשביל צ'יפסט 560 זה חם מאודדד..... אני בעל מארז עם מאורר 120 מקדימה ו120 מאחורה, סירקולציה טובה, ועוד מקום למאורר 80 בצד המארז. רציתי לדעת, אם אני עומד להתקרב לכיוון ה3 ג'יגה הרץ למעבד, האם הטמפרטורה של הצ'יפסט תושפע מכך ? תעלה ? אם כן, איזה קירור מומלץ בשביל צ'פסט מהסוג הזה ? (אני מאוד לחוץ בכסף, יש לי לא יותר מ50 שקל לבזבז על קירור לצ'יפסט…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. Started by SOLIDUS SNAKE,

הנה מספר תמונות שלו

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by Guarding angel,

SUNBEAM Silent Whisper CPU Cooler K8 http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=6220 Gigabyte Neon 8 http://www.skypc.co.il/Product.asp?Pid=14988&Cat2Cat1ID=31&Cat2ID=0&aff=Zap〈=HE Jet Motor™ CPU Cooler For AMD http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=jet-amd ZALMAN CNPS7000B AL http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=1845&category_id=95b4c86faa81f7202ff8de51be193a3e& ARCTIC-COOLING FREEZER 64 PRO http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=390

24. Started by KF,

היי חברה יש לי מעבד פנטיום 4 3000 מגה הרץ 1 מגה (פרסקוט)סוקט 478 לוח אם:אינטל רוק לייק זיכורנות:קינגסטון 400 מגה הרץ 2 סטיקים של 256 +קינגסטון 256 (266 מגה הרץ)+ניינה 256 (333 מגה הרץ) ספק 480W נ.ב האם אני יכול לבצע אוברקלוק למעבד שלי? (לא רציני) האם כדאי להשתמש קלוקגן ? טמפ-50 מנוחה מאמץ 60 למרות שמד הטמפ במחשב שלי מראה 37 מנוחה ומאמץ 42 ולפני שניקיתי את המאורר של המעבד המד יראה לי 44-45 במנוחה ו55-57 מאמץ ככה שהייתה ירידה לפי מה שהמד טמפ במחשב אומר (אחרי שניקתי את המאורר של המעבד) מה אתם אומרים ?

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. מעוניין איזה מאוורר מומלץ להלביש משני צידי THERMALRIGHT דגם ULTIMA-120 EXTREME ? תודה מראש !!!

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.