עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by tidan26,

שלום! רכשתי מארז מחשב של cooler master cosmos 2 ואלה הטמפרטורות במצב מנוחה מה אתם אומרים? ??? Field Value Sensor Properties Sensor Type Winbond W83667HG (ISA 290h) GPU Sensor Type Driver (NV-DRV) Motherboard Name Asus Rampage II Extreme / Gene Chassis Intrusion Detected No Temperatures Motherboard 36 °C (97 °F) CPU 35 °C (95 °F) CPU #1 / Core #1 46 °C (115 °F) CPU #1 / Core #2 46 °C (115 °F) CPU #1 / Core #3 48 °C (118 °F) CPU #1 / Core #4 45 °C (113 °F) North Bridge 62 °C (144 °F) South Bridge 49 °C (120 °F) GPU 38 °C (100 °F) WDC WD1000FYPS-01ZKB0 (WD-WCASJ1854037) 32 °C (90 °F) WDC WD1000FYPS-01ZKB0 (WD-WCASJ1735200) 36 °C (97 °F) WDC WD1000FYPS-01ZKB0 (WD-WCASJ0986…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. האם קירור ה-TRUE מבית Thermalright המצויד בשני מאווררי 120MM במהירות של 1900RPM הוא קירור האוויר האיכותי והיעיל בעולם? שאלתי מספר מומחים וקיבלתי תשובות חיוביות, אך הייתי חייב לוודא פה. כמובן שיש את גרסאת הנחושת, אבל אני לא מדבר עליה.

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by A-10,

https://www.tomshardware.com/best-picks/best-thermal-paste או כך לפחות נטען במאמר שלעיל. לידיעתכם.

4. לא עוד קירור סטוק: חברת Arctic מביאה אל השוק קירור פאסיבי (ללא מאווררים) עבור המעבדים החסכוניים של אינטל במחיר שווה לכל נפש אנחנו רואים לאחרונה מגמה ההולכת ומתפתחת שלמוצרים העשויים על טהרת הקירור הפאסיבי, כלומר חסר המאווררים, ואל המגמה מצטרפת חברת Arctic (הידועה גם כ-Arctic Cooling עבור חטיבת הקירור שלה) עם קירור פאסיבי עבור מעבדי אינטל הפשוטים יותר. הקירור החדש שלה משתייך לסדרת ה-Alpine ושמו הרשמי הוא "Alpine 11 Passive". המוצר מכיל תמיכה עבור כל התושבות האחרונות של מעבדי אינטל מלבד האקסטרים (LGA1156, LGA1155, LGA1150 ו-LGA1151 החדשה), והוא יעיל עבור אלו בעלי מעטפת טרמית של עד 45W, כלומר מעבדים מסדרות ה-T (דוגמת Core i7 6300T). שילוב של מעבד מסוג רגי…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by MiniMizer,

איזה כיף איזה כיף זכיתי במאורר Thermaltake 80mm חדש לפני כמה דקות, החלטתי לחבר אותו. אז חיברתי אותו ללוח האם (כדי שאני אוכל גם למדוד את המהירות שלו). אוקי, הכל מחובר, הכל רץ, אני נכנס לביוס כדי לראות את המהירות. Tam Tam Tam אוקיי, עומד על כ3000 סל"ד.... פתאום... בום, קופץ ל18,000 ויורד ל5,000. ואז הביוס נתקע. עשיתי ריסטרט כמובן, ובדקתי דרך תוכנה שנקראת Hwmonitor. שם הוא מסתובב במהירות 5000 סל"ד, עולה ל11,000, מגיע ל18,700 סל"ד וחוזר ל5,000. אממ... WTF?

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. יש לי את ה 7600GT של לידטק והמאוורר על הכרטיס טיפה מרעיש,ריציתי לדעת אם ניתן להוריד את הסל"ד של המאוורר לפחות כשאני לא משחק? נסיתי עם תוכנת fanspeed אך לא נראה לי שהיא בכלל מזהה שיש לי מאוורר על הכרטיס.

• 26 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. שלום רב, המאוורר של המעבד הלך, זאת אומרת שבהדלקה ראשונית הוא לא מסתובב ומרעיש כמו טרקטור, אח"כ מתייצב וחוזר חלילה אחרי כמה שעות של פעולת המחשב. קורה גם שעקב החום הגבוה המערכת קורסת ועולה מחדש. שימנתי אותו כמה פעמים בשנה האחרונה אבל לא הולך. בקיצור אני זקוק למאוורר חדש למעבד אינטל E5300. רציתי לשאול איזה מאוורר זה בדיוק, כלומר מה לבקש מהחנות? האם ניתן לקנות ולהחליף רק את המאוורר או שזה בא עם הצלעות קירור? האם כדאי להחליף גם את המשחה הטרמית או לא להתעסק בזה? המחשב הוא ממאי 2009 ואני לא מעוניין להחליף את המחשב. כמו כן, האם אתם מכירים חנויות שמוכרות ציוד קירור כזה באזור יקנעם? תודה מראש, גיא.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by ofir123,

מה זה בדיוק סידור חוטים טוב? ברצוני לעגל את הכבלים מהסידי ללוח ומהדיסק הקשיח ללוח כל כמה גידים צריך לחתוך? אל תדברו איתי ATA דברים כאלה כי אני לא יודע למה כל אחד שייך.

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by gabik,

שלום לחברי הפורום. יש לי מחשב ישן שהתחלתי לעשות OC(זה גם OC ראשון שלי) אז ככה המעבד הוא מעבדP4 2.4 PRESCOTTסקוט 478 לוח אם דפוק P4SP-MX וזכרונות 1GB KINGSTON512X2 ככה את הזכרונות לא נגעתי בהם, מכיוון שהם לא טובים בOC רק במעבד הגעתי למקסימום יציב ב100% ל2.7, (המטרה שלי להגיעה ל3.0 שזב המקסימום בסקלה בביוס בלוח המוזר WTF?) וכאן מתחילות הבעיות של התחלה מחדש או שגיעה בבדיקה אם פרים95.(מעל 2.7) הטמפ במצב מנוחה 24-25 בערב שיחסית קר ובזמן רגיל 28 +- במאמץ מלא של 100% בערך של כמה שעות המעבד הגיעה ל51 אבל בדרך כלל הוא בערך 47 במאמץ מלא של שעה +- הסרקולציה במארז שלי מעולה הוא עבר טיפה קדוחים ומאוררים לשיפור סרקולציה והטמפ',עכשיו חשבתי בהתחלה שהבעיה לא הטמפ' אלה רכיבם גרועים, א…

• 21 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by gal.w,

יש לי athlon xp 1800+ שעובד בטמפ' של 57- 60 מעלות האם צריך להוסיף קירור?

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. אהלן, אני מחפש משטח קירור לנייד שלי E6400 תוצרת דל (14.1) דגשים שחשובים לי בו: -שקט (חשוב ברמות) -קומפקטי (אין לי צורך שיתמוך אפילו במחשבי 15, משום שהנייד הבא שלי הולך להיות 12 ככל הנראה) -USB HUB - לא חובה אצל בהחלט יתרון אין לי תקצי מוגדר לעניין אך ברור שאני לא אקנה משטח ב 2000 ש"ח. אין לי בעיה עם זה שיהיה מוזן ממתח חיצוני. על המלצותיכם אודה

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. כולם יודעים שמים מעבירים חשמל... מה שכולם לא יודעים זה שמים מזוקקים לא! אז השאלה ככה: אם אני יקנה מערכת כשאת ואני ישים בה מים מזוקקים אז גם במקרה של דליפה לא תהיה סכנה לחלקים... נכון?

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by Ran B,

התמונות יצאו מפאלם sony clie, יש איכות די טובה לפי דעתי, אבל לא בתמונות האלה.., בכל מקרה - הרבה שאלו אותי איך שמתי את התצוגה למעלה.., אז הינה 2 תמונות, אם אתם רוצים עוד תמונות ממקום אחר, תבקשו ואני אשתדל לצלם את אותו מקום בצורה טובה.. תהנו.. 8) בעעעע, זה באמת יצא באיכות מסריחה, אני אשתדל לשפר את האיכות.. 8)

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by K0sTa,

http://planet.nana.co.il/0pnt/agp.JPG חברה מה הסעיף הזה והסעיף CPU thermal-throttling עושים ? תודה :-*

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. ועוד שאלה, האם הארטיק סילבר 3 שווה 100ש"ח כולל משלוח, למה יש לי AX7 ומאורר ENERMAX 80mm והטמפרטורה במאמץ מגיעה ל58 מעלות, ובidle ל50-52 להוריד את הסינק ולנקות? או לקנות ארטיק סילבר? בזמנו ביולי 2002 קניתי את המחשב ואז כל מה שהיה לי היה פד טרמי, שקיבלתי עם המעבד, והטמפרטורה המקסימלית היתה 50 מעלות במאמץ... ד"א, ניקיתי את הסינק מפול אבק, אבל זה לא עזר כל כך...(בלי להוריד אותו מהמעבד...)

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by JonyPony,

מחפש קירור יעיל ושקט עבור מעבד i7-2600k השקט הינו הדבר החשוב, ולאחר מכן יעילות הקירור. לא מתוכנן OC בעתיד. חשבתי לרכוש את המערכת קירור-מים סגורה של ANTEC אבל על-פי כל הביקורות, היא לא שקטה במיוחד. :-\ המחיר אינו פונקציה, אבל בואו לא נעוף על קירורים ב-600ש"ח ומעלה. תודה מראש לעוזרים!

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by Ran B,

אוקי אז ככה..אני כל פעם שוכח לפתוח תארד על הקטע הזה.. שהוא די מוזר חיחי.. אז ככה : יש לי קתודה במחשב..ויש מפסק מגניב כזה מאחורה שאני יכול לשלוט אם להדליק אותה או לא.. (כן כן מפסק אמיתי!! ) אז אם אני מדליק את המחשב שהפסק של הקתודה על ON אז המשחב פועל נפלא, הכל נפלא, אין בעיות. אבל!, ברגע שנגיד אני מכבה את הקתודה..(לא קורה כלום..).., ואז אני רוצה להדליק אותה בזמן שהמחשב פועל... אני מזיז את המפסק ממצב OFF ל ON ואז פשוט שומעים כזה ממש ספק נופל יש כזה..מין צליל של נפילה..ואז תוך שניה צליל של חזרה לפעולה..ואז המחשב ממשיך לפעול לעוד איזה חצי דקה..ואז בום המחשב נתקע, הכל נתקע, המסך תקוע, שום דבר לא זז, שום דבר לא עוזר.., אפילו לא ctrl+alt+del שום דבר..המחשב לא מגיב לחלוטין…

• 27 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שבוע מבורך לכולם, המעבד במפרט הנוכחי עבר לאפינג,יושב עליו קירור MUGEN3 ונמצא במארז R4 עם 2 מאווררים בחדר נעים יחסית. במצב "מנוחה" ללא אוברקלוק כאשר 2 ליבות כבויות והשאר בתדר 1.6ghz הטמפ הממוצעת היא 39c. בפורומים נוספים עם מפרטים זהים לכאן או לכאן הטמפרטורות נמוכות בהרבה (30c לערך) מה יכולה להיות הבעיה? האם הטמפ' תקינה? Fractal Design Define R4 Window White Core i5 3570K 3.4Ghz Turbo 3.8Ghz Scythe Mugen 3 MSI Z77A-GD55 Gskill RipjawsZ 1600Mhz 4GB X2 Gigabyte GTX760 Windforce X3 2GB Seagate 2TB 7200.14 64MB Antec TruePower New 750W semi modu Dell UltraSharp U2412M 16:10 האם האפליקציה מזייפת?

19. Started by pompon,

שלום לכולם, רציתי לשתף אתכם ב OC הרציני (אם אפשר לקרוא לזה ככה) הראשון למחשב שלי. לקח לי 3 שעות, שוטטתי באינטרנט והשוואתי מתחים של אנשים שהגיעו לתדר 3.8 עם המעבד הנ"ל. הכנסתי ממוצע של המתחים ושיחקתי איתו קצת לאחר מכן. בסופו של דבר הצלחתי להגיע לתדר 3.7999 ולא ל 3.8 אבל מספיק טוב בשבילי. צירפתי תמונות טמפ' של המעבד בבדיקות של PRIME ומה שנשאר לי בלילה זה להריץ MEMTEST. אני מקבל קריאות שונות מהביוס וקריאות שונות מ CPUZ לגבי המתח של המעבד , בביוס הגדרתי אותו על 1.386 וב CPUZ הוא מראה לי קפיצות בין 1.32-1.34. בעקרון הבנתי שאסור/או לא מומלץ לעבור את 1.4 ולכן אני לא אקח את הסיכון. ככה שמה שמקביל אותי כרגע הוא המתח למעבד. בעקרון הטמפ' לא עולה על 60 מעלות. ועוד יש מקום מבחינת מה…

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. היי ניסית להצמיד כמה שאפשר את גוף הקירור לזיכרונות עם הפד בדבקה , לאחר זאת ראיתי שיש 2 זיכרונות שלא מוצמדים לפד , יש מירווח של בערך חצי מילימטר , יש אפשרות לתקן זאת? והאם זה מסוכן לזיכרונות ? גוף הקירור אמור לקרר 4 זיכרונות בשורה . הכונה לקירור הארוך שבתמונה

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by amits1995,

עד לא ממזמן המעבד היה על 3.8GHz. היו לי 2 BSOD לפני כמה ימים והיום בדיוק כשהדלקתי את המחשב.. אחד הדברים הראשונים שניסיתי לעשות זה לבטל את הOC, עכשיו כשאני רוצה להחזיר אותו אני לא מצליח עם אותם הגדרות אז החלטתי להתחיל את הOC מחדש, קודם כל לא שיניתי את מהירות המעבד רק נגעתי בכמה הגדרות (EIST, C1E) והרצתי בדיקה, ותראו דבר מעניין ששמתי לב אליו (בהפעלת OCCT): Uploaded with ImageShack.us ה12V בכלל לא עובר את ה7 יכול להיות שיש בעיה בספק?

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.8GHz(E4300) 800MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤963 לוח אם: GIGABYTE GA-965P-S3 REV3.3 מחיר: ¤690 זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 800 CL4-4-3-5 - F2-6400CL4D-2GBHK מחיר: ¤1276 אני רוצה לקנות את הרכיבים האלו למחשב הבא שלי! רציתי לדעת אם הם טובים לOC? ורציתי הסבר פעם אחת ולתמיד למה ה4300 יותר טוב לOC מה6300?? הסבר פשוט! האם הזכרונות מתאים לOC ונחוצים? ותסבירו לי בבקשה איך עושים OC ספציפית למערכת זו? תודה מראש!

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by sabosal,

מה לא עשיתי בשביל להכניס קצת שקט לחיי. עברתי למארז sonataIII וקניתי Scythe ZIPANG, מעוד מאוורר מארז שקט מאוד של Scythe. ועד לפני חודש הכל היה בסדר. אבל אז הכרטיס מסך הסורר התחיל להרעיש. לא חריקות של מאוורר מלוכלך, אלא קולות יניקה חזקות מהרגיל. (הטמפ' אגב, גם במעבד וגם בכרטיס מסך, על 52 במנוחה.). ניסיתי לנקות ולשמן את המאווררים של הכרטיס מסך, אבל זו לא הבעיה. נמאס לי מהרעש הנוראי הזה, ואני מתלבט מה לעשות. האפשרויות שהבנתי שמוצבות מולי הן, מעבר לקירור פסיבי של הכרטיס מסך (Nvidia 9800gt שנקנה עם oc קטן) והאפשרות השניה היא להשקיע קצת (הרבה) יותר ולהינות משקט מוחלט(?). נשבר לי מהקירור אוויר, אבל איני מתכוון לבצע O.C למחשב. איזה רכיבים מומלצים לצרכים האלה? (כאמור, שקט מקסימלי, …

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by avivlevy,

איך אני יכל לבדוק טמפ' של ציפט? ואני רוצה לשים עליו מאוורר, לשים שדוחף עליו אויו או שואב ממנו אוויר? ואיזו ליבה יותר טובה לOC E3 או E6?

• 23 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. Started by gal2229,

קודם כל תמונה :]: נ.ב זה באמצע בדיקה באורטוס. מתח 1.500 מתח לזכרונות 2.65 אני עושה בדיקת יציבות ונמשיך.. איך בינתיים?:] נ.ב איזה קירור אתם ממליצים לי לקנות למעבד? ואיך פאקינג מוציאים את הקירור של המעבד בסוקט 478?!שעה ניסיתי ולא הצלחתי :\ מפרט: לוח אם:Asus P4P800-E DELUXE מעבד:P4 Socket 478 זכרונות חברות בתחת 400MHZ נ.ב אחרון חח איזה כרטיס מסך יותר טוב ATI 9200SE או GFORCE 5200? תודה לעוזרים. END HAFIRA.

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.