עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. שלום לכם. יש לי מחשב ישן (ממש ישן. טיכו , אתם יכולים לראות מפרט), ובזמן האחרון הוא התחיל פשוט לזחול. ממש עגלה. אני מנסה לברר מה הבעיות שלו, ואחת מהן לפחות היא הטמפרטורה של המעבד. כמו שאתם יכולים לראות בתמונה המצורפת, תוכנת Sandra מדווחת שהטמפרטורה של המעבד שלי עומדת על - תקשיבו טוב - 100 מעלות!! כן, שמעתם נכון, מאה מעלות צלזיוס!! כדי לראות מה הבעיה, פתחתי את המארז, אולם אני לא מצליח לשלוף את המאורר מעל המעבד. איך אני אמור לעשות את זה? כבר הוזזתי את שני ה'גשרים' הלבנים, כל אחד לצד הנגדי שלו, וזה שיחרר קצת, אבל עדיין, הוא תקוע שם איכשהו. אני אמור פשוט לשלוף אותו וזהו, או שצריך ללחוץ שם על משהו? כי אני מפחד לנסות לשלוף בכוח. ובקשר לטמפרטורה - איך באמת מעבד מגיע לטמפר…

• 14 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by amirsource,

תיראו,אני העלתי את התדר של הכרטיס שלי CORE clock מ625 ל660 זאת קפיצה יותר מדיי גדולה?. ואחר כך אני עשיתי בדיקה בatitool ס scan for artifacts וזה הציג לי הרבה נקודות צהובות כאלה,זה אומר שזה לא טוב נכון? שצריך להוריד את התדר?.

• 14 תגובות
    • 748 צפיות
  3. שלום, יש לי בעייה של התחממות עם הכרטיס מסך. הכרטיס די ישן מסדרת X700 של ATI הבעייה שברגע שהכרטיס מגיע ל-40 מעלות, הוא מנתק את יציאות הוידאו שלו, הפתרון שאני עושה הוא לפתוח את המארז, חיבור מאוורר חיצוני, ואז הוצאה והכנסה מחדש של הכבל של המסך. זה פותר את הבעייה. ניקיתי כבר את המחשב מאבק ואת הכרטיס בפרט, לא עזר (אפילו שמתי מחדש משחה טרמית על הציפ של הכרטיס מסך, גם לא עזר) חשבתי אולי ללכת להגדרות של הכרטיס ולכוון לו שיתכבה רק כשהוא מגיע ל-45 מעלות נגיד... יש אפשרות לעשות זאת? אשמח גם לעצות נוספות.

• 14 תגובות
    • 3k צפיות
  4. היי אנשים! אני פונה אליכם בעקבות הדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=408779.0 שפתחתי בעקבות בעיות בכרטיס המסך. הגענו שם למסקנה שכנראה יש צורך להפעיל את חיישן הטמפ' בכרטיס המסך. אם אתם יכולים תכנסו לדיון (לעמוד השני, בעיקר) ותגידו מה אתם חושבים/ממליצים תודה! עריכה: קראתי קצת בפורום והגעתי לאתר הזה: http://www.techpowerup.com/vgabios/982/Powercolor.X1950Pro.256.061212.html הורדתי את הביוס המתאים אבל, אבוי! אני לא יכול לשמור את הביוס הנוכחי(בטענה ש"bios reading not supported on this device") , ואני לא חושב שיעזור שאני אצרוב את הביוס החדש סתם ככה.

• 14 תגובות
    • 750 צפיות
  5. אהלן! יש לי במחשב 3 מאווררים. 2 של 80 ממ ואחד של 120 מ"מ. 2 של ה-80 נמצאים על הדופן, בצד, וה-120 נמצא מאחורה למעלה כאשר ה-120 מוציא אויר החוצה והשנים של ה-80 מכניסים אויר למארז. אם אני יעשה שכולם יוציאו אויר, זה יועיל או להפך- יעלה מעלות? תודה

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. שלום לכולם יש לי מחשב די חדש שהרכבתי לפני חצי שנה (בתקציב של 3500) הייתי רוצה לשמוע חוות דעת על המפרט שבניתי והכי חשוב אם כדאי או לא לעשות לו OC ואם כדאי אז איך (מדריך או ייעוץ יתקבל כמו תמיד בברכה) המפרט שלי : 9800gt gigabyte עם מאוורר של זלמן לוח אם : gigabyte EP45-DS4 s775 DDR II 800Mhz -2x1GB Kingston HyperX ספק : Hec 500TD-TF 500W 2x8cm ועוד תוספת של מאוורר a7 (משהו כזה) למעבד הטמפ' בעבודה סבירה מגיעה לי ל 51 בקיץ. מארז : Chieftec Chieftec Aegis CH-05B-B-OP אגב המחשב מגיע לביצועים טובים ביותר (לדו: קרייסיס הגדרות מקסמליות על 25 fps או assasian creed הגדרות מקס' על 40 fps ) אני אשמח לשמוע את דעתכם ותודה לכל מי שעוזר לי (גם בהודעות הקודמות)

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. יש!!! סוף סוף ארטיפקטים ;D הגעתי עד עכשיו לזה.. 800@675 1150@1100 אם אני ממשיך מעבר יש ארטיפקטים (FAR CRY 2), הדרייבר הפסיק לעבוד בזמן בדיקה בOCCT..(ניסיתי רק פעם אחת)... השאלה שלי היא למה? הטמפרטורות נמוכות, מקס' 75 מעלות בOCCT... אולי אני לא מעלה בצורה נכונה\מאוזנת? עד עכשיו היה יציב..

• 14 תגובות
    • 1.5k צפיות
  8. בלגן !!! המעבד q6600 הגיעה לי במישחק אחד ל 80 מעלות יש לי מאוורר טוב (2555 rpm max )(ליפעמים הוא נותן מכות קירור (יותר סיבובים )) מה כדי לעשות ? במנוחה בין 45 ל 70 ניראה לי שזה רגיל 80 מעלות כי הוא לא עובר את זה אולי 81 אני צריך מאוורר חדש? או שאני סתם לחוץ ? לדוגמה עכשב המזגן דלוק ו 75-74 מעלות

• 14 תגובות
    • 802 צפיות
  9. Started by Jetway,

אני קונה קירור מים למערכת הישנה שלי עד 280$, רק למעבד ! מחו"ל תודה רבה !!! LGA1366 המעבד I7 920 , OC 4GHZ

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by zohar678,

יש לי מאורר מארז שעושה לי רעש במשך מספר דקות בכול פעם שאני מפעיל את המחשב. האם ניקוי של המאורר על ידי אגדח אויר יכולה לפתור את הבעיה? או שהמאורר הלך שפצירן?

• 14 תגובות
    • 865 צפיות
  11. בעיקרון עכשיו 2 בלילה והיום בבוקר אני קונה את המחשב ואני לא סגור פה על הכל אז מי שער או שיראה בבוקר אשמח אם יכתוב לי פה שניה תודה אז איך המארז הזה קודם כל בקירור וגם האם הוא שקט אם אתם יודעים? Antec Three Hundred No P/S Black Midi ATX Case וצריך להוסיף לו מאוררים? אם כן אז איפה ואם כן אז איזה מבין הרשימה: Cooler master 120mm Case Fan Bulk ¤ +15 Arctic Cooling Arctic 12 PMW 120mm ¤ +40 Cooler Master Long Life Case Fan 120mm ¤ +30 Nanoxia FX12 120mm Case Fan PWM ¤ +50 אה וכמה מאוררים צריך? תודה תודה תודה!!

• 14 תגובות
    • 733 צפיות
  12. שלום לכולם, התחדשתי בכרטיס מסך הנ"ל.יש לציין כי הוא OC מעולה (בהשוואה ל9600GT שהיה). *תוצאות OC יעלו בקרוב אך נכון לעכשיו בSTOCK מגיע עם:620 לליבה,1050 לזיכרונות ו1300 לשיידר.לאחר OC (נבדק בOCCT כשעתיים)ליבה 745,זיכרון 1150 ושיידר 1607 (לפי תוכנת GPUZ שיפור מ16.8GPIXELS ל21.5GPIXELS. שאלתי ה1 היא:האם להשאיר את כיווני המאוורר לAUTO או לקבוע בעצמי כשמההפעלה יהיה קבוע נגיד על 40%(לעומת 25%) ובמשחקים להרים ידנית או להשאיר לתוכנה לקבוע? 2.בקשר לחיבור הHDMI משום מה הטלוויזיה לא מזוהה בחיבור זה מה ההליך כדי לזהות את הטלוויזיה(עשיתי דרך הדרייבר FORCE DETECTION ואז RESET ועדיין הTV לא מזוהה),מדובר בMARANTZ 32 HD-READY עם כניסת HDMI פעילה.

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by felixb,

שלום, מישהו יכול להמליץ לי על תוכנה להורדה מהאינטרנט שמאפשרת לנטר מהירות סיבוב של מאורר המעבד, חום המעבד וכדומה? תודה,

• 14 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by DrStyle,

אני רוצה לקנות עוד 1-2 מאווררים למארז שלי (CM690) וכמה אמרו לי שהThunderblade של TT רועש.. למרות שיש למישהו שאני מכיר והוא אומר שהוא בסדר.. בקיצור איך המאוורר הזה http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=5262 לא כתוב פה אפילו כמה RPM הוא.. לעומת http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1628 תודה

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by Danix60,

קניתי Ultra 120 eXtreme אבל אני רוצה לקנות את הIFX אבל שמעו מה הבעיה, אין לי אפשרות להשיג את המתאם לAM2 ואני מזה נואש אני מאוד רוצה את הקירור ואתם יודעים את זה. יש מצב אתם עוזרים לי למצוא את הברגים,מתאם כאילו מתחת ללוח ומעל הלוח זה מה שאני . BackPlate ....שיגיע הכל.

• 14 תגובות
    • 900 צפיות
  16. שמתי לב שהוא על טמ''פ מאוד מאוד גבוהות הקירור מותקן טוב שכן עם קירור הסטוק הוא על כמעט 80 במאמץ ראוי לציון שהמשחה המרוחה היא MX2 הקירור אכן מתחמם , המתח הוא סטוק , כרטיס 7900GS שלא מתחמם כל כך , סירקולצית אויר בינונית ו4 סטיקים של זיכרון על 2.1 וולט המעבד יציב לחלוטין ולכן אני תוהה אם זה בעיות בסנסור או באמת הוא רותח עדכון !! המעבד בלי OC בכלל ועדיין עומד על 60

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by THE FOX,

איך ניתן לשפר את ה Arctic Cooling Freezer 64 Pro? החלפת מאורר תשנה הרבה? להכין לו תעלת אוויר לצידי הסינק? מישהו ניסה משהו שעזר? או שראה אחרים שניסו משהו שעזר?

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by LiranUdi,

היי, יש לי בעיה רצינית אני חושב שלכרטיס מסך שלי אין מאוורר [אם צריך תמונה אני ייתן] המעבד שלי AMD Sempron הוא על 44 C בממוצע והכרטיס מסך על 71 ממוצע כשאני משחק במשחק [דאא] הטמפרטורה מגיע ל78 ואפילו ל82 מה לעשות?! יש לכם המלצה למאוורר שמתאים ויקרר אותו טוב? בזול.. תודה

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. לאחר עיון קטן במדריכים ניסיתי קצת "לשחק" עם המחשב...מפרט 7400 אינטל לוח אם EP43 S3L GIGABY זיכרוןKINGSTON 2GBX2 ספק :huntkey model:lw-6400h 400W אני על קירור פשוט. כרטיס מסך:GTX260 *הזכרונות עובדים על 800 מכיוון שלפי מה שהבנתי זה מה שמגביל אז שיניתי את היחס *FSB 266@333 טמפרטורה 42 במנוחה(אינטרנט וכו'). כרגע אני על 3.5 רציתי לדעת: כמה אפשר למשוך אותו (בערך אני יודע שזה אינדיווידואלי)?האם המערכת (במיוחד הספק)מתאימה? טמפ' מומלצת ? וכמובן הכי חשוב תכנה מומלצת ליציבות(יש לי 3D MARK אבל חשבתי משהו קיצוני יותר למעבד) וכמה זמן לתת לה לרוץ? ואיך אני יודע ומגדיר את ההתראות וההגנות של המעבד בביוס (למקרה של טמפ' או אי יציבות)?

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  20. Started by Fighter,

אני רוצה לקנות מחשב לגיימינג אחרי 4 שנים והמטרה שלי זה שהוא יגיע ל4GHZ באוברקלוק וגם בגלל שאני רוצה לכפר על טעויות שעשיתי בעבר כשהייתי פחות מנוסה - לארגן קירור טוב עם מארז טוב אבל את זה אני חושב שכבר פתרתי אחרי שקראתי הרבה המלצות על coolermaster cm2 איך שלא קוראים לו בכל מקרה אני יודע איך עושים בכללי כי אז עשיתי יחד עם gigabyte ds3+intel core 2 duo 6300ghz 1.86ghz+g.skill 800mhz אוברקלוק ל 3GHZ (בערך כ60% אוברקלוק) על ידי העלאת הFSB ל430 ונעילה של המתח ב1.325V למעבד אני מאמין שI5 או I7 עוד יותר יעילים ומאפשרים לעשות אוברקלוק יותר טוב אבל הקטע זה שאני חוזר לזה אחרי 4 שנים ואני לא הכי בקי בחלקים כרגע ידוע לי שבתושבת 1156 למשל לא כדאי זכרונות מעל 1600MHZ ושיעלו מעל 1.65V כי …

• 14 תגובות
    • 2.6k צפיות
  21. Started by Mr Gadget,

הצלחתי לבנתיים ליייצב את המעבד על 3.7GHZ עם טמפ' טובות מאוד(וזה לאחר בדיקה ברחבי האינטרנט)

• 14 תגובות
    • 3.4k צפיות
  22. היי רציתי לדעת אם יש סיכון בכך , או שהרכבים של היום מוגנים מOC?עשיתי OC למעבד+כרטיס מסך.

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by Danix60,

היי מה ההבדל בין H50 לH70 של Corsair.? תודה

• 14 תגובות
    • 2.4k צפיות
  24. Started by Sickp,

היי :] אני צריך המלצה לקירור טוב במחיר של עד 150 שקל, מיועד לקירור המעבד E6400 שיעבור OC נחמד. עדיף שניתן יהיה לסובב אותו לכיוון החלק האחורי של המארז (למאורר שפולט אוויר החוצה) רעש לא מפריע לי יותר מידי, אני רגיל לקירור סטוק של הHD4850 שלי.. חריגה כלשהי לא באה בחשבון, בעיקר לא בגלל לMUGEN 2 כי אין מקום במארז! (לא מספיק רחב) תודה מראש!

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  25. Started by Deron,

יש לי מארז k-62B ושמעתי שניתן להוסיף עוד מאורר 140 מקדימה (במקום של הכוננים). לא הבנתי איך לחבר אותו כי לא ראיתי שמה חורים של ברגים, אבל ראיתי שאנשים עשו את זה. העלתי תמונה של מישהו שעשה בשתי דרכים, אחת שם קרטונים מתחת ומעל המאורר ואחת שהוא ממש הכניס את זה. איך אני עושה כמוהו(לא עם קרטונים)?? ואיזה מאורר 140 אתם ממליצים??? [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.