עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by shar00750,

ראיתי בפורום שמישהו כבר החליף את המשה המקורית של אינטל , ואמרתי לעצמי למה לא ? בוא נוריד כמה מעלות טובות . פתחתי בזהירות , ניקיתי את המשחה הקיימת ושמתי MX-4 סגרתי המעבד ואופס הטמפרטורה לא השתנתה. לאחר בירור קצר התברר לי שצריך משחה מסוג אחר (מתכת נוזלית-LIQUID ULTRA) . הזמנתי את המשחה הזו ואתמול סוף סוף הגיע , ואני בהתלהבות רוצה כבר להחליף, נכנס למחסן , מוציא המעבד , מנקה בזהירות את המשחה הקיימת ושם את החדשה, מרכיב את המעבד בחזרה,מדליק המחשב וכלום לא קורה . המחשב נדלק אך אין שום תגובה. מופיע לי בלוח הדיגיטאלי 00 . יש למישהו מושג מה הבעייה? הלוח הקיים הוא של אסרוק z87m oc formula . חיפשתי בחוברת את משמעות התקלה אך זה לא מופיע.

• 14 תגובות
    • 4.9k צפיות
  2. Started by xxgalxx,

שלום לכולם אז ככה, אני מתכנן היום לנקות את המחשב אחרי דיי הרבה זמן שלא ניקתי עקב היותי בצבא וחוסר זמן , אני מתכנן לנקות אותו , לסדר את החוטים(אם צריך) בשביל שלא יפריעו לסירקולציה של המאווררים, לנקות את המאווררים ולשמן אותם. בסופו של כל התהליך אני רוצה לעשות בדיקת מאמץ לכרטיס המסך מהמדריך שנמצא בנעוץ ואני יעלה לכאן את הנתונים. מה שאני מבקש שתעזרו לי איך למקם את המאווררים בצורה הכי טובה שתהיה לקירור ולסירקולציה של אוויר ולאיזה כיוון צריך למקם אותם דוגמא: איפה לשים מארוורר שהמדבקה שלו כלפי המארז ואחד כלפי חוץ. אני יצלם לכם תמונות של המחשב שלי בפנים של החלקים כולל מאווררים , וגם אני יעלה תמונות של המפרט של המחשב שלי. בתמונה הבאה יוצג מפרט המחשב וחום של המחשב כולל …

• 14 תגובות
    • 2.5k צפיות
  3. Started by SuicideSilence,

שלום , עשיתי OC ל 4.5 המערכת שלי זה i5 2500K ,560ti ,ga-z68a-d3-b3 ,8ram,mugen 2 את PCH CORE שמתי על 1.340 ואת cpu pll על 1.9 כל השאר לא התעסקתי אתם השארתי על auto . הפעלתי את הטורבו כבתי את האופציות של צריכת חשמל וכו .. בבדיקת מאמץ עם OCCT הגעתי ל77 מעלות , בזמן מנוחה המעבד על 45-55 מעלות (אני אעשה עוד אחת בהזדמנות ואעלה את התוצאות) עכשיו מה שלא מצאתי זה איפה לכבות את הspread spectrum ואני רוצה לקבוע shutdown temperature ל90 ,לא מאצתי גם איפה . יש לי ביוס F6

4. Started by ag43,

אני מעוניין להחליף קירור ל3 תחנות עבודה בעלות קירור סטוק של אינטל. מדובר על מחשבי C2D ללא אוברקלוק וללא עומס מיוחד. מחפש קירור שקט, אמין וזול לתחנות אלו. אשמח להמלצות. כמו כן - האם כדאי לחכות לBLACK FRIDAY?

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. אז לפני כמה חודשים בניתי לופ, אפילו עשיתי דיון שלם על זה יש לי עדיין בעיה שלא ממש הציקה לי אבל עכשיו ניראה לי כדאי שאני אטפל בה מכיוון שאני מתחיל להתעצבן מזה שזה בכלל קורה. כעיקרון יש לי מאגר צינורי שהמשאווה בתחתית והצד השני של הלופ מלמלע, הבעיה היא שכשהמשאבה מגיעה למהירות מסויימת המים שחוזרים למאגר נכנסים בכזה כוח שהם יונקים איתם אוויר שיש במאגר ואז הכל מתמלא בבעות קטנות שאחרכך מתאחדות להן. כמובן הכל יוצא בסוף אבל אני לא אוהב את זה שיש בועות כי זה עולה לראדיאטור. איזה פיטרון יש למצב הזה? יש חלק שאני יכול לשים בצינור שהמים יכנסו במרכז המיכל ולא מלמלע? אולי כדאי לי להלים עוד מים ככה שבצינור מילוי יש מים ופשוט לסגור אותו ככה שאוויר יש רק בצינור מילוי ולא במיכל? אולי משהו אל…

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. כן אני יודע שהמעבד כבר ישן .. אבל אין לי טעם לשדרג ביינתיים יש לי כרגע קירור סטוק low profile והוא לא עומד בקצב קניתי אתמול Antec Copper Tiger C40 מבלי להתייעץ. ממש אהבתי את המראה שלו, אך הגודל שלו העלה בי קצת ספק לאחר בדיקה גיליתי שהמאוורר שהגיע איתו לא תקין .. מחר אלך להחליף אותו.. השאלה אם שווה לי להחזיר אותו ולהוסיף קצת כסף כדי לשדרג למשהו יותר רציני ? תודה לעונים.

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  7. Started by yakirmizrahi,

שלום חברים! ברשותי מחשב שנקנה לפני פחות או יותר חמש שנים ואני בהתלבטות אם לקנות מחשב חדש/להחליף חלקים/לעשות oc. החלקים שברשותי: cpu: intel i5 750 2.67 mb :gigabyte p55 us3l memory: adata 4g 1333 gaming gpu: sappire hd 5850 אשמח לייעוץ לגבי Oc לחלקים אלו וגם הדרכה תודה

• 14 תגובות
    • 8.8k צפיות
  8. Started by pazlazar,

שלום חברים, אני בקרוב קונה מחשב שיתבסס על המעבד החדש 5930K על לוח ASUS RAMPAGE V EXTREME ככל הנראה. אשמח לקבל הצעות לקירור מתוך התחשבות גדולה מאוד על שקט כי זה יהיה מחשב שמיועד בין היתר גם להלטות סאונד. פחות קריטי לי OC. פחות בעיה עבורי כרגע העלות. תודה מראש!

9. קודם כל תודה לכל מי שנכנס ומנסה לעזור ((: יש ברשותי כבר קירור למעבד שקיבלתי במתנה מאחותי מאילת Noctua NH-D14. אני רוצה לאט לאט לרכוש מעבד 4790K ולוח אם MSI Z97 GAMIMG 5 וכרטיס מסך msi 970 gamimg. אין ברצוני לעשות OC לזיכרון RAM. רק למעבד וכרטיס מסך איזה ספק לדעתכם אני יצטרך?? רמת ה OC תהיה בהתחלה בינונית ומטה.. לאט לאט אלמד איך מתעסקים ואז למתוח את הגבולות (כמה לדעתם יהיה אפשר להגיע עם תדר מעבד?)... לדעתכם הספק הזה יספיק?

10. Started by furyanaor,

*הסבר הממחיש את סירקולציית האוויר במערכות קירור ואת חשיבותו* לא כולנו נולדנו יודעים, אז אפרט בגדול מה בעצם הסיפור איך הוא מתנהל ואמחיש הכל באמצעות המון תמונות כל הנאמר מקורו בידע אישי, על כן יש לקחת את הדברים בערבון מוגבל. Pc: מאוורר, מכירים? שואב אוויר מצד אחד ודוחף מהצד השני באמצעות סיבוב להבים בתהייה. מה קורה כשיש חוטים וכבלים סוררים במחשב? זה פשוט מפריע לזרימת האוויר שהמאוורר פולט. מארז מחשב סטנדרטי למדי אך די מחורר כמו מצה למה? כמובן, לצורך כניסה ופליטת אוויר. זה נראה כך: כפי שניתן לראות, אוויר קר נכנס מלמטה, לוקח איתו את החום מהרכיבים ועולה למעלה הפעם ניתן לראות מה קורה כשהספק ממוקם למעלה, מקום פחות אידאלי המפריע לזרימת האוויר בתוך …

• 14 תגובות
    • 10.6k צפיות
  11. Started by Rockstatement10,

יש ברשותי SAPPHIRE HD7970 3GB DUAL-X הבנתי שיש לו יכולות OC טובות. לאיזה כרטיס אוכל להגיע בביצועים במידה ואעשה OC?

• 14 תגובות
    • 5.2k צפיות
  12. היי, אני יודע שכרטיס המסך הזה הוא לא המילה האחרונה, אבל אני בסה"כ משחק (וגם זה רק לאחרונה) מעט CS:GO. המחשב עצמו פועל כמעט 7\24 והוא ממוקם בחדר שינה, לאחר מספר בדיקות הגעתי למסקנה שגורם הרעש העיקרי בו הוא המאוורר של כרטיס המסך Leadtek WinFast GTX 460 1GB. מה האפשרויות העומדות בפניי כדי להשתיק אותו? לא איכפת לי להשקיע כמה מאות שקלים במידה והפתרון יוכל לעבור איתי לכרטיס מסך חדש לכשאתחדש (משהו שעתיד לקרות בטווח השנה הקרובה). [ATTACH=CONFIG]9568[/ATTACH] תודה רבה וחתימה טובה,

• 14 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. היי אני עם מעבד 3570K כרגע עובד על 4.0GHZ ומאוורר של זלמן CNPS9700 הייתי רוצה לקראת החורף להעלות קצת את התדר וכבר עכשיו המאוורר במאמץ עושה קצת רעש. חשבתי אולי להזמין כבר קירור מים ודווקא באתרים בסין יש כל מיני מציאות וערכות שלמות במחירים די נוחים (100$ לדוג') http://he.aliexpress.com/item/Common-General-Platform-LED-water-cooled-Computer-CPU-mute-water-cooling-radiator-water-tank-water-pump/32358916448.html אני יודע שיש גם מאווררים זולים יותר שיתנו את העבודה, אבל גם יופי חשוב יש למישהו ניסיון עם הזמנות משם? מוצרים מומלצים? אשמח לעזרה

• 14 תגובות
    • 5.5k צפיות
  14. Started by Capo_boss,

אני רוצה לקנות ביום ראשון את הקירור מים cooler master nepton 140xl האם יש מצב שיהיה נזילה כלשהי? ועד כמה הוא באמת כדאי?

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by leahd3,

מים נגד אוויר.... לכל מי ששאל את עצמו את השאלה:)

16. שלום, שמתי לב שאני משחק ב Need for speed payback בערך שעתיים - הטמפ' של המעבד מגיעה ל 72 מעלות, במשחקים אחרים, כמו wolfenstein ii , מגיע בין 52-62 מעלות, כל המשחקים רצים על מקסימום הגדרות ברזולוציה של 3440X1440 - מסך 34 אינץ. האם הטמפ' האלו תקינות? בנוסף - במארז יש 2 מאווררים למעלה, אחד מקדימה, אחד מאחורה, אני שוקל להוסיף אחד נוסף מקדימה, האם צריך? מפרט המחשב: מעבד: 8700K לוח אם: Asus strix Z370-F כרטיס מסך: Asus strix 1080TI זכרונות: G-Skill - 16GB (2x8GB) DDR4 3200 קירור למעבד: Noctua nh-d15s מארז: Phanteks eclipse p400s אחסון: Samsung 960 pro 512gb nvme ספק: corsair rm750x מערכת הפעלה: win10 …

17. שוק קירורי המים של המחשבים השולחניים חייב להתקדם בתחרותיות התמחורים שלו - והמוצר הזה הוא צעד ראשון בדרך לשם. קירור K240 של Antec בביקורת מקיפה לכתבה

18. הבנתי שממש לא מומלץ ללכת על WD. תודה על העזרה

19. Started by ozwrx,

שלום לכולם קניתי מחשב מחבר שלי במחשב בוצע OC רציתי בבקשה לשאול איך אני מבטל את ה OC. נכנסתי לביוס וראיתי שזה טיפה מסובך אז עזבתי המפרט הוא: INTEL E8500 ASUS P5Q קירור ZALMAN 9900 ASUS 9800GT OC 4GB DDR2 CROSSAIR תודה לעוזרים וחג שמח.

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  20. האלן הכרטיס שלי הוא 9800GT מגיע ל 90 95 מעלות.אני רוצה לקנות קרור (Accelero S1 Rev. 2) אך לא בטוח לגבי אופן ההרכבה. דוד שלי נתן לי כרטיס שאני אוכל להרכיב עליו את הקרור,ובכך להתנסות בהרכבה כיביכול.הבעיה היחידה ששכחתי זה שהקרור מגיע עם משחה תרמית,כך שברגע שאני אנסה על כרטיס אחר הוא פשוט כבר לא יהיה טוב. הצעות ? תודה

• 14 תגובות
    • 931 צפיות
  21. Started by n3b,

שלום וחג שמח, בהמשך לאשכול הקודם, שלא נמצא פיתרון(למרות העלאת ה RPM) הטמפ' נשארו גבוהות אני מצרף לאשכול תמונה של המארז + מפרט מלא כמו שאתם רואים הטמפ' בזמן מנוחה הם 49 מעלות אם מישהו עם מפרט דומה יודע\נתקל בבעיה דומה אני אשמח לשמוע הסירקולציית אוויר היא כזו: שני מאווררי 120 בחזית מכניסים אוויר מאורר 120 על הדלת של המארז מכניס אוויר אחד מאחור מוציא אוויר [attachment deleted by admin]

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. אני לא כזה מתעסק באוברקלוק אבל התדר הנמוך של המעבד הזה די מעצבן(2.33GHZ למי שלא יודע) אז אולי אני יעשה איזה OC קטן משאני יודע בOC זה רק לשנות את הFSB ואני לא יודע במה לגעת עוד(נגיד תדר של הזכרונות RAM או הVOLTAGE ודברים כאלה) יש לי לוח אם GB EP43-DS3L וזכרונות של KINGSTON 800MHZ וCL6 נראה לי העלתי את התדר של המעבד ל2.8GHZ בלי לגעת בשום דבר אחר(השארתי את המכפלה על 7) וכשאני מנסה להעלות עוד זה לא נותן לי בעיקרון אני רוצה להגיע ל3 זה אפשרי?

• 14 תגובות
    • 815 צפיות
  23. Started by guylederer0,

שלום רציתי להחליף או לנסות ל"שדרג" את הקירור של הכרטיס Sapphire HD4870 1GB השחור ... הבעיה שלי היא שהכרטיס כמו שידוע פולט חום למארז והוא קצת הורס לי תזרימת אוויר הוא פולט חום לכיוון המאוורר שמקדימה מה שגורם למערבולות בעיקרון רציתי להוריד מהכרטיס את הפלסטיק ולהשאיר עליו רק את הקירור ולשים עליו איזה מאוורר מאולתר ... האם זה יהיה שווה משו ? אם לא אז אני מוכן להצעות לקירורים ל HD כי פשוט לא מצאתי הרבה בחנויות ... ( וכן אם יצא לי מזה OC יותר גבוה אין לי בעיה :] ) סכום ... 250 +- עדיף כמה שפחות ... תודה

• 14 תגובות
    • 929 צפיות
  24. צריך המלצה לקירור ב400 שקל למעבד E8400 . תודה רבה[=

• 14 תגובות
    • 716 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.