עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by Alexkmr,

אני לא ממש מבין בזה לכן אני שואל למקרה חירום. תחת Processor,בCore Voltage - זה בסדר שהוולט כל הזמן משתנה או שהוא צריך להיות קבוע?

• 5 תגובות
    • 566 צפיות
  2. Started by LevyVista,

מה קורה חברים, הרצתי בדיקת יציבות של שעה בOCCT ואלו התוצאות.. לכמה בערך אוכל להגיע עם המערכת שברשותי? תמונה פרטים על המערכת במפרט. תודה מראש, רון.

• 1 תגובה
    • 540 צפיות
  3. שלום לכולם הימים מתחממים, ושמתי לב לאחרונה שהכרטיס מסך עולה באש.... המאוורר מסתובב 60% מהמהירות המקסימאלית שלו, וזו ההגדרה ברירת המחדל.. איך משנים את מהירות המאוורר ? או לאוטומט? שהוא יסתובב מהר יותר כשצריך וכשלא - אז הוא ירד לבד.... יש דרך ? הקירור הוא קירור סטוק רגיל של ASUS [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 732 צפיות
  4. Started by Jetway,

איך הלוח MSI X58 PRO ל- OC ? מה אתם אומרים עליו בכללי ? לא ממש הבנתי מה זה יחס 1:1 אשמח עם תסבירו לי.

• 12 תגובות
    • 773 צפיות
  5. הנושא עלה במקור פה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=411505.0 אבל החלטתי לפתוח שרשור חדש פה כי זה כבר לא קשור. זה המצב: הצ'יפסט מתחמם מאד, גם במנוחה, ברמה שאי אפשר להשאיר עליו את האצבע ליותר מרבע שניה בלי להשרף. לפי כל מיני תוכנות שבדקתי הטמפ' היא 48-9 רוב הזמן ולא ממש משתנה במאמץ. על פי הבנתי מקצת חפירה באינטרנט הסנסור של הלוח נמצא בין שני הסלוטים של הכרטיסי מסך ולכן הוא תמיד מראה שהוא חם מדי (מותקן 9800GTX שיושב במנוחה על 60-65 בד"כ). ובכל מקרה, ההיט סינק של הצ'יפסט יותר חם מ-50 מעלות להרגשתי - פשוט חם מדי למגע. הרבה יותר חם מהכרטיס מסך נגיד (כשנוגעים זה מרגיש הרבה יותר חם, תכלס אין לי מושג מה באמת ההבדל בטמפ' שם). בגדול הבעיה היחידה היא שאני לא מצליח להתק…

• 12 תגובות
    • 801 צפיות
  6. שלום חברים,יש לי לוח asus m2n-e והוספתי את ה ‏‏Arctic Cooling Accelero Twin Turbo לכרטיס מסך, מתוך צלעות הקירור יוצאים 2 חוטיםת ראשון 4 פינים רחב והשני מולוקס 3 פינים , בנוסף מסופק גם מפצל לחיבור לחשמל רגיל (4 פינים)שמתחבר על חיבור המולוקס ככה שנשאר לי רק חיבור מולוקס נקבה וחיבור 4 פינים רחב, אני זקוק לכבל המצורף על מנת לחבר את המאוורר בחיבור מולוקס נקבה וללוח לקריאת הסל"ד, איפה אני יכול למצוא כבל כזה? תודה מראש חברים [attachment deleted by admin]

• 23 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by l_r_c_t,

מערכת הפעלה: Windows vista 32-Bit. כרטיס מסך: Palit 9600 smart 1024MB. המשחק שבו התגלתה הבעיה: Flight Simulatr X (נקבע לרמות התצוגה הגבוהות ביותר). בימים האחרונים שמתי לב להפרעה הקורה בזמן תצוגת משחק. הפרעה זו היא הימתחות של עצמים ברקע. כמו כן קראתי את המדריך שלכם לתיקון בעיות, ועליו אני מבסס את הכותרת של נושא זה, משום שהתמרחויות דומות (אמנם בצורה מועטה יותר) שהופיעו בדוגמה במדריך, מופיעות אצלי בזמן משחק. לכן הסקתי שזה תוצאה מחימום יתר של כרטיס המסך. על ידי בדיקה בתוכנה EVEREST טמפרטורת הכרטיס הייתה 44 מעלות (נבדק מיד לאחר יציאה מהמשחק). כרטיס מסך אמור לעמוד בטמפרטורות גבוהות יחסית, לכן איך זה שהתוכנה מראה לי רק 44 מעלות, בעוד הכרטיס מראה סימנים כאלה? תודה.

• 4 תגובות
    • 555 צפיות
  8. אני צריך סה"כ מיכל, סלילים לצינורות (נגד כיפוף) ודברים קלילים סה"כ. ב-FROZENCPU רוצים 40 דולר למשלוח הכי הכי פשוט, זה ברור שאין שום סיכוי שאני אשלם להם סכום כזה. באיביי לא מצאתי מה שאני מחפש. תודה.

• 5 תגובות
    • 911 צפיות
  9. Started by hellyeahmofo,

מדובר במאוורר עם רשת. אני מנסה להרכיב את הרשת למאורר ולא ממש מבין איך. יש ארבעה חורים בהם אני יכול להכניס בורג בשתי פינות החורים הם דו צדדים ואני יכול להבריג בורג וכך לחבר אותו למאורר. בשתי הפינות האחרות, יש פלסטיק שחוסם את החורים. אני מקווה שרואים את זה בתמונה. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 561 צפיות
  10. Started by Dimka,

ברשותי כאמור גוף קירור Zalman 7700cu עם המפרט בצד. לאחרונה יש לי בעיית התחממות של המעבד עד ל-50c במנוחה יחסית ויש 2 בעיות שאני חושד בהן: 1. משחה טרמית לא טובה שמרחתי (ג'נרית). 2. המשטח שבא במגע עם המעבד לא מבריק וזה יכול להיות עקב התיישנות של החומר (נחושת), סוג של חלודה או משהו. בקשר למשחה אז אקנה Arctic silver או משהו בסגנון. אבל המשטח מגע קצת מדאיג אותי - רציתי לשאול איזה עוד אפשרויות יש לי מלבד Lapping כי מעולם לא עשיתי את זה ונראה לי סתם אהרוס אותו, אולי יש משהו בבית שאפשר להשתמש? אלכוהול? ספריי מגעים? חומצת לימון? (עובד על קומקום חשמלי )

• 5 תגובות
    • 770 צפיות
  11. Started by yl111,

המחשב נקנה לפני חצי שנה,הוא מחשב AMD GAME 6400 ועכשיו הוא עושה רעשי טירטור מוזרים,בזמן שאני משחק

• 4 תגובות
    • 612 צפיות
  12. רכשתי מחשב חדש מבוסס על: אינטל E5200 (הערה- הזמנתי מעבד box - וכשקיבלתי שבוע שעבר את המחשב ראיתי שהמאורר אינו של אינטל - לאחר שדיברתי עם החנות ולאחר ויכוח קטן שניסו לטעון שהמאורר שהם התקינו הוא בסדר - אבל לבסוף הם הסכימו להחליף את המאורר לזה של אינטל ואני לא יודע אם זהו המאוורר שמגיע עם ה-box אבל כתוב עליו אינטל עם מדבקה מבריקה והדגם הוא : dtc aat03, delta, e33681-001 - עם קונקטור של 4 פינים שמחובר ללוח האם (גם הוא עם 4 פינים). לוח אם gigabyte eg41mf-s2h מערכת הפעלה XP - 64 BIT אני מנסה להשתמש בתוכנת easytune6 של גיגהבייט שאמורה להיות מסוגלת לשלוט במהירות המאורר של המעבד הגדרתי בבאיוס את ה- cpu smart fan control במצב מאופשר. מהירות המאורר נשארת תמיד סביב ה- 3150 r…

• 27 תגובות
    • 2.9k צפיות
  13. בזמן האחרון שמתי לב שהמחשב שלי עושה המון רעש, פתחתי אותו כדי לגלות מה בעצם עושה את הרעש, ומסתבר שהכרטיס מסך הוא זה שעושה את הרעש החזק. הכרטיס הוא 8800GT עם קירור סטוק. חשבתי גם לאחרונה לעשות לכרטיס OC. ככה שזה ניראה זמן מתאים להחליף את הקירור על הכרטיס מסך. אני מחפש משהו כמה שיותר זול. אבל משהו מומלץ לOC. ושלא ירעיש כמו המאוור סטוק. מעדיף מאוד שהקירור יהיה מKSP.

• 9 תגובות
    • 602 צפיות
  14. Started by supercars,

שלום, חבר שלי קנה מחשב חדש עם כרטיס מסך 9800GT 512MB של Point of view, ובזמן משחק הכרטיס מגיע לטמפ' של 90 מעלות ויותר, ופעם אחת אפילו נכבה לו המחשב בזמן משחק. מהי הבעיה? האם הבעיה היא בכרטיס מסך? ד"א יש לו קירור מצויין במארז (מאורר 25CM ועוד).

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. בדרך כלל זה לא ממש מזיז לי, אבל ניסיתי לעשות OC קטן דרך הCCC, ובגלל שהמאוורר פועל על RPM מאוד נמוך במנוחה ברגע שאני מאמץ את הכרטיס המעלות עולות מהר מידי והוא קורס.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אני מעלה את השאלה עקב חוסר שביעות רצון מהמערכת מים שבניתי. אני משתמש ב Yate Loon 120mm Medium Speed Silent Case Fan - D12SM-12 - Sleeved אשר נותן 70.5 CFM (לפי נתוני חברה כמובן). נעזוב לרגע את הדיון של עוצמת הרעש (המאוורר הנ"ל אמור לתת 33db, ואני לא שומע אותו), ונתרכז רק ב CFM. השאלה היא כזו אם מאוורר שנותן לדוגמא 110 CFM כמו ה Scythe "SLIP STREAM" 120mm Case Fan" 1900 rpm Quiet Case Fan - Ultra Speed - Sleeved יקרר יותר טוב את הרדיאטור ? ואם כבר למה לא לקחת את Delta 120x25mm FFB1212EH High Speed Case Fan - Sleeved שנותן 150 ? (למעט בעיית הרעש, לDelta יש מאוורר שמספק גם 250cfm). ההגיון הבריא אומר כן, אבל מתי "כמות" ה cfm מפסיקה להיות רלוונתית ? (אולי צריך בכל זאת להסתכל ע…

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  17. Started by wbear,

שלום חברים,אני זקוק לעזרתכם למצוא כבל לחיבור המאוורר שלי ללוח על מנת לקרוא את ה RPM מצורפת תמונה של הכבל הנדרש, תודה רבה, [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 648 צפיות
  18. Started by BioTech,

אהלן , יש לי מחשב די חזק עם כרטיס מסך חזק radon hd4850 והמחשב שלי מתחמם מהר מאוד ואז עושה רעשים. אני חושב שאין סירקולציה כמו שצריך. המצב הנוכחי הוא שיש לי שני מאוורים רציניים של 12 ס"מ, אחד בקידמת המחשב בחלק התחתון, צמוד להארד דיסק ואחד באחורה של המחשב. אחד המאוורים התקלקל אז קניתי מאוור חדש די טוב והוא יותר חזק מהשני. עכשיו השאלה שלי אליכם היא איך לסדר את המאווררים? את המאוור החזק לשים בקידמת המחשב או באחורה? (נראה לי עדיף מאחורה כי שם הוא יותר קרוב לחלל המארז ואילו המאוורר שבקידמה הוא די בצד כזה). חשבתי לעשות סירקולציה כזאת שאחד יזרים אויר פנימה ואחד יוציא איזה מהם כדאי שיעשה מה ואיך אני יודע אם הוא מזרים אויר או מוציא? הכיוון של המדבקה צריך להיות איפה .. בנוסף לכך, יש …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. עריכה: טעות בפורום. עכשיו כנראה העבירו את זה. אפשר לנעול את הדיון הספציפי הזה. תודה.

• 1 תגובה
    • 531 צפיות
  20. קניתי את המארז CM 690 אתמול, סופ"ש אני אעביר את כל החלקים מהמארז HEC הישן שלי. עכשיו אני חשבתי על כך.. באים עם המארז 3 מאווררים טובים, אחד מקדימה אחד מאחורה ואחד על הדלת. במארז הישן שלי...יש לי שם גם 3 מאווררים. 2 של 12 ( 1 די מעפן והשני די טוב בא עם המארז) ואחד של 8. חשבתי אולי לשלב חלק מהם במארז החדש במיקום מספר 8,6,5 יש את המאווררים שבאים עם המארז . חשבתי לשים 1 של 12 במיקום מספר 1 שיכניס אוויר. חשבתי גם לשים עוד אחד של 12 בגג שיוציא אוויר חם. מה דעתכם?

• 4 תגובות
    • 495 צפיות
  21. Started by defoler,

היי. אולי עשיתי משהו לא נכון? ??? ניסיתי לשחק עם כמות המשחה הטרמית, אבל כרגע עם ה heatsink הנ"ל אני יושב על 38 מעלות ב idle ו 70-71 מעלות ב full load. אין OC כרגע. מדובר על i7-920. באם זה נורמלי לקירור הזה, אז אלך היום לקחת את ה mugen 2 שראיתי שממליצים עליו, ואוסיף לו מאוורר נוסף. מבחינת מארז HAF 932 יש המון מקום והוא מאוורר למדי.

• 12 תגובות
    • 831 צפיות
  22. שלום איך לדעת אם הכרטיס מסך לא התחמם יותר מדי ? הטמפרטורה שלו אחרי שעתיים 82 מעלות יש לי מארז של SETTO 1000 נדמה לי מאוורר גדול אחד האם זה מספיק ? המשחק מתחיל לקרטע ובנגיעה במארז מורגש חום כמו לגעת בקומקום פלסטיק ממש לפני שהמים רותחים זה התאור שאני יכול לתת המחשב בן שבועיים האם זה תקין ? תודה

• 18 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by croetro,

שלום, החלפתי את מאוורר הסטוק ל MUGEN 2 ושמתי עליו 2 מאווררים: SCYTHE S-FLEX 120MM 1600RPM אחד מכניס ואחד מוציא. הרכבתי את הקירור כמו בהוראות היצרן אחד על אחד. שמתי משחה MX-2 כמו שייעצו לי: כמובן לאחר שניקיתי מהמשחה הישנה, לשים ככדור אפונה באמצע המעבד ולהרכיב את הגוף. בנוסף יש מאווררי S-FLEX 120MM 1600RPM אחד בקדמת המארז שמכניס אוויר ואחד שמכניס אוויר בדלת המארז. +עוד מאוורר שמוציא אוויר מהצד האחורי של המארז. הרצתי בדיקה עם REAL-TEMP+PRIME95 והנה התוצאות: כמו שאתם רואים בטמפ' במנוחה: 42 במאמץ טמפ' מרבית : 64 טמפ' החדר : 29 התוצאות סבירות עם הנתונים שיש לי ?

• 37 תגובות
    • 2.5k צפיות
  24. Started by iosi,

שלום, אני מחפש משהו שבטח כבר קשה למצוא, מדובר בתושבת ובקליפס של סוקט 423 שמקבעים את הגוף קירור והם נשברו והם מאוד קריטיים לטמפ' של המעבד. אלו החלקים: אני צריך אחד כמו הכסוף ואחד כמו השחור. אם למישהו יש את זה או יודע איפה מוכרים בארץ זה יעזור לי מאוד! תודה!

• 5 תגובות
    • 572 צפיות
  25. Started by elerock,

שלום ברצוני לעשות OC לכ.מסך שלי הדגם הוא 8800GTS 320MB הכרטיס הוא G80. הכרטיס מקורר ע"י DuOrb של TT ולפיeverest הטמפ' הוא: 37 GPU 42 GPU Diode 37GPU Ambient הטמפ' במנוחה. אין לי בעיות סרקולציה במארז ואין לי רכיב העובר את ה 45 מעלות. אם זה משנה המעבד הוא AMD Triple Core 8450 עם OC קטנטן ל2.4GHZ. הזיכרון הוא 4GB של A-Data מסוג Viseta Extreme. יש לי RivaTuner אבל אני לא יודע איך להשתמש בא. הקלוקים לפי התוכנה הם: CORE 513 Shader clock 1188 Memory 792 תודה רבה לעונים

• 1 תגובה
    • 734 צפיות

דיונים חדשים בפורומים