אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
איך אני בודק FPS במשחקים השונים ? לדוגמא GTA4 הבוחן ביצועים מובנה
-
- 2 תגובות
- 692 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי מחשב די חדש שהרכבתי לפני חצי שנה (בתקציב של 3500) הייתי רוצה לשמוע חוות דעת על המפרט שבניתי והכי חשוב אם כדאי או לא לעשות לו OC ואם כדאי אז איך (מדריך או ייעוץ יתקבל כמו תמיד בברכה) המפרט שלי : 9800gt gigabyte עם מאוורר של זלמן לוח אם : gigabyte EP45-DS4 s775 DDR II 800Mhz -2x1GB Kingston HyperX ספק : Hec 500TD-TF 500W 2x8cm ועוד תוספת של מאוורר a7 (משהו כזה) למעבד הטמפ' בעבודה סבירה מגיעה לי ל 51 בקיץ. מארז : Chieftec Chieftec Aegis CH-05B-B-OP אגב המחשב מגיע לביצועים טובים ביותר (לדו: קרייסיס הגדרות מקסמליות על 25 fps או assasian creed הגדרות מקס' על 40 fps ) אני אשמח לשמוע את דעתכם ותודה לכל מי שעוזר לי (גם בהודעות הקודמות)
-
- 14 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן, התקנתי את הדרייבר החדש של נוודיה 185.20 ומאז אי אפשר לעשות OC עם RIVATUNER הוא אומר שהוא לא מזהה דרייברים אשר תומכים בתוכנה, יש משהו שאפשר לעשות עם זה? תודה.
-
- 1 תגובה
- 620 צפיות
-
-
שלום וסופ"ש מהנה לכולם אתמול החלפתי לוח אם לאחר שהאחרון היה מיושן במידה והחל להראות תקלות מעבר לזה גם התושבת שמחזיקה את המערכת קירור של המעבד נשברה וגוף קירור ישב עם 3 אזיקונים לפני כשנה המעבד החל להראות התחממות נוראית כשהוא עבד עם הקירור סטוק המעפן אז קניתי את ה 64pro של arctic cooling הכל היה על מי מנוחות, במצב אידיאלי המעבד ישב על פחות מ20 מעלות ותחת מאמץ ארוך וכבד הוא ישב על 50 אך לאחרונה התחילו הבעיות של החימום והוא הגיע למצב שבאידיאל הוא יושב על 50 מעלות ובמאמץ המחשב היה פשוט נכבה (כשהוא הגיע לטמפ' של 110 מעלות) החלטתי לנקות את המחשב מאבק ולהחליף את המשחה הטרמית. כנראה שבמהלך הוצאת הגוף קירור שברתי את התושבת ולא ממש הצלחתי לפתור את הבעיה למרות שהצלחתי להוריד את הטמפ…
-
- 27 תגובות
- 2k צפיות
-
-
השאלה בכותרת..
-
- 21 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
למישהי יש מושג מה השיא ? לא מזמן הייה לי Q6700 וכרגע הוא התחלף לQ9550. רציתי לדעת מה הכי גבוהה שהושג עד היוםלקירור אויר. מהסתכלות שלי ברשת ראיתי 4.1 מישהו עשה מעבר לזה? מה לגבי מתחים מומלצים ? טמפ מומלץ? אני מעריך ש1.3500 זה מתח בסדר וטמפ של 65 מאמץ זה תקין . המערכת תפעל 24/7 (לוח P45 מקסימוס 2 פורמולה , זכרונות OCZ ריפאייר , ספק 750 של קורסאייר)
-
- 34 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
שלום, רשית כל המעמבד שלי הוא של אינטל C2D E6400 לא מזמן התחיל לצפצף מחשב שלי באופן ממש ממש רציף והרבה ... הדלקתי אותו מהתחלה ונכנסתי לביוס על מנת לבדוק מה הטמפרתורה של המעמבד ... וזה באמת עמד על 68-70 מעלות. חשבתי שצריך לנקות והכל ... אז התחלתי, קודם כל עם שואב אבק, לאחר מכן פירקתי את גוף הקירור וניקיתי מתחתיו ועל המעבד ושמתי משכה תרמית ואז בחזרה סידרתי את הכל ... עכשיו הטמרפתורה עומדת על ממוצע של 57-58 ... שזה עוד 2 מעלות ויתחיל לצפצף וזה בלי עומס על המחשב כלומר בלי משחק כבד או משהו כזה. הצפצוף זה לא בעיה כלל וכלל ... אפשר לכבות אותו כמובן אך השאלה שלי היא כזאת ... מה יכולה להיות הסיבה להתחממות כה רבה של המעבד, והאם אפשר לסדר את זה או שאני צריך לקנות גוף קירור חדש? האם…
-
- 5 תגובות
- 627 צפיות
-
-
קודם כל יש לי מעבד E8400 קירור CM 212 HYPER מארז CM690 המעלות קצת עלו עם הקיץ ואני רוצה להוריד המאווררים במארז שלי ככה : (ויש עוד אחד על הדלת של המארז) (התמונה לא שלי.. מפורום אחר) למי שלא רואה גם למעלה יש 2 מאווררים עכשיו למעטה בין הPSU לHDD יש עוד מקום למאורר חשבתי לשים שם 120MM חשבתי על זה: (כדי להכנס צריך ללחוץ על עיר) http://ksp.co.il/hmain.php?uin=7587 גם 2000RPM גם לד ורק 50 שקל נראה נחמד בקשר למעבד יש לי קירור CM212HYPER ויש לו מצד אחד מאוורר ומהצד השני מקום לעוד אחד אז איזה כדאי לקחת? ורק צריך לחבר אותו לקירור והוא יפעל? בלי לחבר ללוח אם או לספק? כי המאוורר שכבר מחובר לקירור לא מחובר לכלום לפי מה שאני רואה תודה
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם. ברצוני לקרר את ההארדיסק, כי הטמפרטורה שלו גבוהה מידי. במארז שלי יש שני מקומות שניתן לשים בהם מאווררים: אחד מקדימה ליד ההארדיסק, ואחד מאחורה. רציתי לשאול איפה, ולאיזה כיוון כדאי לשים את המאווררים, כרגע כשיש לי רק אחד, ובהמשך אם זה לא עוזר, אז אקנה לי עוד ואז איך לשים את שניהם?(מבחינת כיווני אוויר). תודה לעונים.
-
- 7 תגובות
- 821 צפיות
-
-
שלום לכולם על איזו תוכנה אתם ממליצים לי לעבוד כשאני בודק ביצועי מחשב כגון תקינות חומרה (אם יש דבר כזה) וטמפרטורות שונות ומה שנלווה לזאת. תודה
-
- 3 תגובות
- 581 צפיות
-
-
הסתכלתי בכל מני מדריכים ואני פשוט צריך שמישהו יסביר לי בפשטות אני לא מצפה ל- OC ענק, עד כמה שאפשר כדי לשמור על מקסימום יציבות בלי לפגוע ברכיבים אחרים.. חשוב לדעת מהם הזכרונות? עריכה: ocz xtc platinum 800mhz ddr2 אגב הטמפ' היא 35 במנוחה, במאמץ סביב ה- 40 בדר"כ(קירור סטוק)
-
- 31 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
יש לי את המעבד הזה וראיתי הרבה אנשים שמגיעים איתו ל 3.4GHZ מינימום . אני משום מה תקוע איתו ב 3GHZ. כשהוא על 3GHZ הוא עובד טוב ועובר prime95 כמה שעות טובות. כשאני שם אותו על 3.02GHZ הוא קורס בערך דקה אחרי שאני מפעיל את המחשב, אפילו בלי מאמץ. לחשוב ש 20MMHZ מבדילים בין יציב ללא יציב בכלל.... והעלאת מתחים לא עוזרת אם אני שם נגיד על 3.05GHZ המחשב לא נדלק בכלל - צריך להוציא את הסוללה ולהכניס מחדש. הטמפרטורות הן בערך 55-60 מעלות במאמץ - סביר לקירור שלי (זה קירור לא סטוק אבל די דומה בביצועים, משהו כזה של CM אבל לא כתוב עליו דגם) מה לעשות עם הבעיה הזו? *עריכה* שחכתי לציין - למרות שהזיכרונות 667MHZ הם לא מגבילים בכלל והם עכשיו על תדר 629MHZ וזה עוד עם יחס של 8:6 אני יכול להוריד ל …
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עד עכשיו התעסקתי עם המעבד (תודה רמה לכולם פה שעזרו לי) עכשיו אני רוצה לעשות OC לכרטיס מסך (GTX260) מה עושים עד שצריך להעלות מתח אני יודע אני מעלה כול פעם קצת בליבה ובזכרון ועושה בדיקת יציבות... עד לפה הכול מובן לי השאלה היא מתי אני יודע שאני צריך להעלות מתח ודרך איפה עושים את זה ? דרך הביוס ואיך האופציה הזאת ניקראת בביוס ? תודה
-
- 3 תגובות
- 618 צפיות
-
-
לאחר שהמליצו לי על המאוורר הנ:ל פה,החלטתי לקנות אותו..ועשיתי זאת היום. הדבר הראשון שעשיתי כשהגעתי הביתה היה להתקין אותו. קראתי קצת במדריכים פה על ניקוי משחה ישנה מהמעבד..עלעלתי טוב בעלון שבא עם המאורר והבנתי כמה שזה קל ופשוט. מדובר במחשב E5200 2.5GHZ, 4GB CL4 G.SKILL, GTX260 216SP GAINWARD GS, SEASONIC 500W, COOLER MASTER ELITE 334 ולוח האם,שהווה את הבעיה המרכזית הוא DFI LANPARTY T2R UT P35 כשפתחתי את הקופסה בבית, כבר שמתי לב למשהו לא נחמד..המוצר נראה משומש מעט..אחד הלוחות בגוף הקירור לא ישר במרכזו והמוצר לא נראה חדש..בין אם זה שריטות,אבק, או אף ציפוי מקולף. [המוצר נקנה בKSP..זה מסביר כמה דברים..] אז נשמתי מספר נשימות עמוקות, הרגעתי את עצמי והמשכתי בעבודה.. הלוח שלי…
-
- 43 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
מה אגיד ומה אומר, המחשב שלי מתפקד היטב לאחרונה. קודם מאורר 120 שמת, עכשיו הארד דיסק חדש שמתנתק וחורק, ועכשיו... שמתי לב שהמאורר (קירור דיפולט מקורי שהגיע עם המעבד - E4500? אני חושב), מתחיל להסתובב ומפסיק לבד, כל כמה שניות, לא בתדירות קבועה. בדקתי בBIOS אם אין משהו שקשור לזה, וגם בדקתי אם הוא מחובר היטב, אבל אני עדיין לא מוצא את הבעיה. האם גם הוא, גומר את הקריירה שלו? תודה.
-
- 2 תגובות
- 664 צפיות
-
-
אהלן אנשים , לא מזמן החלפתי את המאוורר של המעבד שעשה לי בעיות במאוורר חדש (כשהחלפתי המשחה התרמית קצת נמרחה לי ביד - אם הז משנה משהו ...) למרות המאוורר החדש , הטמפרטורות עדיין יחסית גבוהות באיזור ה50 מעלות . אני מעדיף לקנות מאוורר איכותי יותר או סוג של קירור למאוורר אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל . זה המעבד שלי : INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB מה אתם ממליצים לי לעשות לפני שהקיץ הנורא הזה יהרוס לי את המחשב ? שמות של דגמים יהיו לעזר ... תודה !
-
- 76 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
זה המפרט שלי : C2D E6550 2.33GHZ 2gb ram p35-ds3l geforce 8600GT 512mb אני יודע שזה מחשב חלש מאוד, אבל לפני שאני קונה חדש, אני רוצה לחכות קצת, לנסות לנצל קודם כל את המקסימום מהמחשב הזה ולגרד עוד קצת זמן עד שהמשחקים שעומדים לצאת (Call of Duty 6, Max Payne 3, Battlefield 3. Crysis 2) וכתוצאה מכך ירדו מחירי הכרטיסים החזקים כיום אך חלשים לעומת אלה שיריצו את המשחקים האלה באיכות הכי גבוה, אני צודק ? רציתי לשאול לאיזה חלקים כדי לי לעשות אוברקלוק ? ולאיזה רמה זה יגיע (אם אפשר אז לא באחוזים, אלא לפי שמות של חלקים אחרים, לדוגמא אחרי האוברקלוק לכרטיס הוא יגיע פחות או יותר לרמה של 9600GT [סתם זרקתי דוגמא]) אגב, אין לי שום מושג בקשר לאוברקלוקינג, בחיים לא ניסיתי, ובחיים לא היה לי מחשב…
-
- 6 תגובות
- 938 צפיות
-
-
בימים האחרונים כשאני משחק במחשב אפילו נגיד nba המחשב פתאום נכבה לי באמצע ולא הבנתי למה פתאום הסתכלתי על הטמפרטורה של הכרטיס מסך והיא הייתה על בין 90 ל110 ....עד היום לא היה לי בעיה איתו יש לו עליו מאוור של zalman נדמה לי והוא היה בטמפרטורה של 50 בערך במנוחה אחרי שראיתי את זה פתחתי את המחשב וניקיתי אבל ועכשיו הפעלתי שוב ושמתי לב שהמאוור עושה קצת רעש בהתחלה הייתי צריך להוזיז אותו כדי שיתחיל לעבוד ועכשיו הטמפרטורה היא 56 במנוחה מה יכולה להיות הבעיה?
-
- 2 תגובות
- 797 צפיות
-
-
חרשתי את גוגל שעות וניסיתי מלא תוכנות ואף אחת לא עובדת מי יכול לעזור לי עם העסק הזה?
-
- 13 תגובות
- 763 צפיות
-
-
היי ברשותי מקסימוס 2 פורמולה של אסוס ASUS V60 Q6700 וזכרונות של OCZ ריפאייר. שאלתי היא כזאת בלי להעלות מתחים הגעתי ל3.8 והוא יציב . עד לאיזה מתח אני יכול להעלות מבלי לןגרום למעבד סיכון? המערכת פועלת 24/7 המארז הוא אנטק 300 עם 4 מאוררים! טמפ , 54 מאמץ.(שזה פחות חשוב לי) ולגבי הזכרונות OCZ ריפאאיר 800 עד לאיזה מתח אני יכול להעלות אותם ללא סיכון בשרפה?
-
- 6 תגובות
- 859 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי את המעבד Athlon 64X2 4600+ באובר קלוק קטן -2.7 GHZ עם קירור סטוק. לא מזמן גם התקנתי בקדמת המחשב מאוורר 12 ס"מ. בזמן האחרון עם ההתחממות האקלימית במדינה, שמתי לב שהטמפרטורות במחשב שלי נסקו. לפני כחודש הטמפרטורה במנוחה הייתה 43 מעלות וכרגע היא עומדת על 53~ בממוצע (גם בשעות הלילה). לא בדקתי את המעבד במאמץ. אשמח לדעת אם הטמפרטורה הזאת במנוחה למחשב היא סבירה ובנוסף שיטות לשיפור הטמפרטורה במחשב. הכרטיס מסך שברשותי הוא ה-Nvidia 8800GTS 512MB 92G שהטמפרטורה כרגע במנוחה היא 61 מעלות. האם זה בסדר? תודה רבה. [br]פורסם בתאריך: 10.06.2009 בשעה 23:24:49 טוב זה כבר מוזר: אני באמצע התקנה של המשחק "אבטיפוס" והמעבדים על טמפרטורה 63!
-
- 30 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, ה-UPS שלי מאוכסן בתוך ארון סגור, ביחד עם הראוטר והסאב וופר. טמפרטורת הUPS מגיעה לכ-40 מעלות כשהארון סגור ול-35 כשהוא פתוח. לארון פתח אוורור 6*25 אבל אין זרימת אוויר. אני מעוניין להתקין מאוורר צמוד לפתח הזה. האם להתקין בתצורת יניקה או פליטת אוויר? מישהו יודע איפה אני יכול למצוא מאוורר קטן שכזה שמתחבר לשקע הביתי? תודה, דובי
-
- 3 תגובות
- 913 צפיות
-
-
שלום! מחשב עם מעבד p4 3.0 ghz נכבה כל הזמן אחרי זמן שימוש מועט. בהרצה של התוכנה speedfan הוא מראה שהtemp2 גבוה מאד. מה זה אומר, מה עלי לעשות. [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 996 צפיות
-
-
-
קניתי מאוורר ZALMAN CNPS9500 LED ורציתי לקנות מארז שיתאים מבחינת הגודל המידות של המאוורר הם 85X112X125 האם המארז הזה יכול להספיק לי: CoolerMaster Elite 335 Black (W)185 x (H)413 x (L)486 mm תראו מה רשום באתר של זלמן Case chassis cover must be distanced at least 135mm away from the motherboard. There must be no interfering תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 509 צפיות
-