אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
התחלתי להתעניין בOC באופן כללי קלטתי את העניין אבל ישנם מספר מושגים שאינם ברורים לי לחלוטין, אשמח אם תעזרו לי. 1. מה זה BCLK? האם זה BUS CLOCK או BASE CLOCK או שזו אותה גברת בשינוי אדרת? 2. בתוכנה CPU-Z, האם BUS SPEED מתייחס לBCLK? תודה
-
- 1 תגובה
- 553 צפיות
-
-
אני בתהליכים של קניית מחשב חדש ורציתי לשאול האם המאוורר שמגיע עם המארז COMPUCASE CI-6920 BLUE מספיק לקירור הרכיבים שבתוכו? במידה ולא, האם ישנו מקום מובנה בתוך המארז להוסיף לו מאוורר נוסף? וכך אוכל לבקש מהחברה שממנה אני קונה את המחשב שירכיבו לי עוד מאוורר? אם לא, איך ניתן להוסיף עוד מאוורר תודה רבה ניר
-
- 1 תגובה
- 439 צפיות
-
-
היי , החלפתי שילוש קדוש לפני כמה ימים. 1. אינטל 6850 2. אסוס P5K 3. קינגסטון DDRII 800 פשוטים. שאר המפרט רשום בצד. עכשיו בעיקרון הזמנתי זיכרונות טובים יותר לאוברקלוק מסידרה BALISTIX של CRUCIAL אבל הם יגיעו רק עוד כמה שבועות. חשבתי בינתיים לעשות אוברקלוק ולנסות להגיע ל 3.8-4.2 פחות או יותר. אין לי מושג איך עושים אוברקלוק מקצועי. המעבד שלי כרגע על 24 מעלות ( זלמן 9500 ) והלוח על 40 מעלות. האוברקלוק שניסיתי עד עכשיו הוא פשוט לעלות את התדר בביוס מ 333 שמתי על 400 ולא נגעתי בשום דבר אחר.. הוא ייתיצב על 3.6 והכל עבד בסדר. מעבר לזה שאני רוצה 3.7 ויותר המערכת עושה בעיות ונתקעת. מבחינת מעלות כאשר המעבד על 3.6 הוא 33 מעלות ב IDLE ככה שפה אין בעייה.. הייתי שמח לקבל כמה טיפים איך …
-
- 3 תגובות
- 601 צפיות
-
-
פתחתי את המחשב במטרה לנקות אותו מאבק, הרמתי את המוטות של הקירור של המעבד (אחד מהשניים הלבנים האלה), ולפתע הוא נשבר, אין לי מושג למה (ייצור גרוע כנראה, לא השתמשתי בכוח, וזאתי לה הפעם הראשונה שאני פותח אותו). בהתחלה חשבתי לא נורא, זה מחזיק, אבל אז ראיתי שהטמפ' עומדות על 60+ ! מה שעשיתי היה לשים חלק קטן של עץ, במקום החלק שנשבר מהמוט שיחזיק את הסגירה למרבה הפלא זה עבד , והטמפ' חזרו ל 40-45 במנוחה זהו הסיפור המדהים שלי : האם משהו יכול להיהרס ממה שעשיתי? יש רעיונות אחרים למשהו יותר "בריא"?
-
- 6 תגובות
- 559 צפיות
-
-
אני אעשה את זה קצר , הקירור שיש לי עכשיו Noctua NH-D14 "קצת" גדול שחוסם את הזיכרונות וממש באלי קירור חזק וקטן - לפי מה שבדקתי ראיתי שה H100 נורא קל להרכבה ובלי יותר מדי פרוצדורות. אחבר לרדיאטור שלו עוד שני מאווררי 120MM כדי להוציא את החום וככה יעבוד על פחות RPM. התייחסותכם.
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
קניתי את הלוח gigabyte g41 s2pt כי הלוח אם הקודם עשה לי בעיות ורציתי להחזיר את האוברקלוק אבל לא מצאתי שום דבר ששולט על הfsb מה אני יכול לעשות? יש לי אפשרות לעשות אוברקלוק דרך windows?
-
- 9 תגובות
- 911 צפיות
-
-
מה דירוג השקט בקירורים אלו? דירוג שקט נגיד בין 1-8 (בעיקרון סולם של 1-10 , פשוט רמות שקט של 9 ו 10 לא נראה לי שהם יגיעו אליו) Arctic Cooling Alpine 11 Rev. 2 Arctic Cooling Alpine 11 PRO Rev.2 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev. 2 Arctic Cooling Freezer i11 עריכה: בלי קשר לתקציב או רמת קירור, סתם פשוט לדעת את רמות השקט
-
- 8 תגובות
- 3k צפיות
-
-
האם חיוני שהמארז יהיה סגור מכל צדדיו? למשל בקית לפעמים אני משאיר דלת אחת או את שתיהן פתוחות, מה זה משנה?
-
- 12 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום, יש לי בעיה אחרי שאני OC לE4300 אני בודק טמפ' עם CORETEMP ובדיקת מאמץ עם INTEL BURN TEST אחרי שהגעתי לבאס 285 הטמפ' במאמץ לא עברה את ה62 והכל היה יציב. אחרי כמה ימים שעשיתי הפעלה מחדש המחשב נכבה והOC התאפס. הורדתי את הבאס ל270,כמובן שהתוכנה עברה בהצלחה והטמפ' הייתה מצוינת(לא עברה את ה58) ואחרי כמה ימים שעשיתי הפעלה מחדש הOC שוב התאפס. מתח למעבד לא הוספתי,PCIE נעול על 105 מחלק 1:1
-
- 3 תגובות
- 686 צפיות
-
-
יש לי לוח אם GA-P35-DS3L של ג'יגהבייט ומארז COMPUCASE 6A19 שחור. האם גוף הקירור Thermaltake BigTyp 120 VX יכול להיות מותקן על מארז ולוח אם זה? שמעתי שהוא טיפה כבד התושבת שלי היא 775, ואני יודע שהגוף קירור תומך בתושבת זו.
-
- 4 תגובות
- 750 צפיות
-
-
היי חברים, ראשית שוב תודה על ההקשבה והרצון לעזרה. כל מי שעוזר מקומו שמור למעלה ומטה לדעתי האישית לפחות. אז ככה, יש לי שני לוחות בששניהם המאורר של הגשר הצפוני התחיל להתשעל וניתקתיהו, שאלתי האם יש מאורר מסויים שהוא נוסה רבות ומומלץ על ידי חברינו לפורום? כמו שלמשל במעבדים ה ARCTIC 64 PRO מהווה קונצנזוס אוטומטי? אשמח להמלצה גם על מארר 12 סמ למארז שהוא מומלץ...יש לי תחושה על THRERMAL כתום אחד עם סלוט שליטה במהירות...מה אומרים? (כרגע יש לי רק מאחורה במחשב). אשמח לתשובה זריזה. * תמונה של המאורר שלי על ה DFI LANPARTY ULTRA-D שלי מצורפת. (הוא חולה) * השניה של הלוח ABIT IS7-E של המחשב השני בבית (גם הוא חולה) [br]פורסם בתאריך: 7.03.2007 בשעה 17:31:14 אגב תראו מה מצאתי, מה אתם חושב…
-
- 0 תגובות
- 446 צפיות
-
-
אז ככה מעבד שלי כרגע עובד על 42 מעלות לוח על 35 ראוי לציין שהמארז פתוח והוולקנו עובד על המהירות הנמוכה ביותר שלו אני אפילו בבינוני לא יכול לעבוד.. הבאס שלי עדיין נתקע ב148 למרות הקרור (סתם זרקתי 120 שקל) והכי מעצבן שאם אני שם את המהירות להכי גבוה כולה הבדל של 2 מעלות אני מבקש תגובות , מענות
-
- 7 תגובות
- 777 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה לפני הרבה זמן עשיתי אובר קלוק והיה לי בעיה קיצר החזרתי לסטוק ....עכשיו אני שם לב שהכל בגלל המתח.... למה למשל חיברתי מאורר חדש במקום ישן שנהרס אוקיי אחר כך חיברתי עוד אחד בנוסף ככה שיש לי שלוש אבל שחיברתי תשלישי התכבה לי המחשב ואני חושב שזה בעיה בגלל המתח כי ככה היה לי בעיה גם באובר קלוק...הבעיה היא כזאת בדקתי בביוס ואין לי אפשרות לשנות מתח!! לא הבנתי תקטע יש לי מחשב AMD Athlon Xp 1800+ palomino לוח אם GigaByte GA-7VKML -P ג'יפה 4 אמ אקס 440 256 DDR-SDRAM אז השאלה היא בעצם מה אני יכול לעשות בקטע הזה יכול לעלות מח לא יכול....תנו עצות. תודה ד''א כאן תוכלו לראות תמתח שלי כרגע והכל
-
- 2 תגובות
- 508 צפיות
-
-
התקנתי את התוכנה והיא לא מודדת לי שום דבר לא מהירויות מאווררים ולא טמפ מה לעשות
-
- 1 תגובה
- 630 צפיות
-
-
אני רוצה תוכנה שאני לא אצטרך להפעיל אותה כל פעם, כאילו שאני מגיע למהירויות החדשות ואז התוכנה מקבעת את הכרטיס על המהירויות האלו. ושאני לא אצטרך לטעון PROFILE או להפעיל את התוכנה בכל הפעלה של המחשב. תודה רבה
-
- 8 תגובות
- 679 צפיות
-
-
יש ברשותי ביג טייפון. עם מאוורר לד כחול שהחלפתי לטרמלטייק טנדבליידר-שהוא די מרעיש ובזמן האחרון הוא מאבד כוח לבד-פתאום מ2100 הוא 1200 סל"ד בלבד.. החשמל בסדר והכול בסדר סתם ככה פתאום ההארד קאנו 13 מצפצף מאוורר 2 (הביגטייפון) ירד למהירות מתחת ל1000. בקיצור-אני מעוניין להחליפו. חשבתי על הסמארטפן של טרמלטייק אבל כשהם על 3500-4500 סל"ד אומנם הם מכניסים המון אוויר (ואיתו המון אבק) אבל רועשים ברמות מטורפות. על 2500 זה כבר מתחיל להיות בלתי נסבל. חשבתי אולי על מאוורר UV נחמד שיעשה את העבודה מצויין שקט במיוחד הכי חשוב ועם CFM מכובד... חשבתי על קולר מסטר אבל 1200 סל"ד בלבד-כנל ANTEC וכל דומיו... אין משהו רציני חוץ מטרמלטייק. חשוב לציין שאני מעוניין במאוורר עם לד או UV בלבד ולא מאוורר…
-
- 14 תגובות
- 879 צפיות
-
-
שלום, בהיזדמנות זאת אני רוצה להגיד גם לכולם שלום כי אני חדש אז ככה אני חיפשתי קירור לכרטיס מסך שלי כי הוא מיתחמם במהירות ומצאתי את הקירור tide water plus של thermaltake באתר שלהם. חיפשתי אותו לקניה ולא מצאתי בשום חנות. עכשיו הבקשה שלי שתימצאו בישבילי מקום שאפשר ליקנות בו את זה לא רק בארץ גם בחו"ל אני מוכן להזמין מכל ארץ שיהיה יפן סין לא משנה לי העיקר שתימצאו לקנייה עכשיו כדי לחסוך לחלקכם זמן יקר אני מדגיש שאני מחפש את גירסאת ה-plus של ה-tide water את הרגיל מצאתי בהרבה מקומות אבל אני צריך את ה-plus תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 661 צפיות
-
-
מחר אני יביא עוד תמונות אם אתם רוצים תמונות מאיכות יותר גבוהה רק תגידו
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
קניתי מעבד פ3 550 סלוט1 מאדם חביב ברמת גן ביום שני והיום חבר שלי עזר לי להתקין אותו. זה היה טיפה מסובך כל הסלוט הזה אבל בסוף זה הסתדר. עם המעבד הקודם שלי עבדתי על באס 112 קבוע לא הייתה שום בעיה, באס133 לעומת זאת היה פוסט אבל הווינדוס לא עלה. עם הפ3 ב 133 הוא לא עולה (אין פוסט, המסך לא נדלק, מוזר שעם הישן המסך כן היה נדלק.. הסבר?) ב 112 הווינדוס לא עולה ב 103 הוא סוגר לי את 3דימארק (2001) באמצע פתאום בלי שום הודעת שגיאה ב 100 הוא פועל יפה (אלה האפשרויות היחידות שיש לי). אני לא ממש מבין למה הבאס מסרב לעלות קצת בלי לעשות בעיות ? אולי זה כי חסר לו מתח? לצערי אין לי אפשרות בלוח הזה להעלות מתח.
-
- 9 תגובות
- 734 צפיות
-
-
אפה אני יכול להשיג תוכנות שאיתם אני אוכל לדעת נתונים של המעבד/זיכרון/כרטיס מסך/כל חומרה אחרת לשם ביצוע OC?
-
- 3 תגובות
- 502 צפיות
-
-
המעבד אמור לעבוד בתדר של 1.66 והוא עובד ב1.0 ואני פשוט לא מבין מה הבעיה נכנסתי לביוס וממה שראיתי יש מכפלה מינימלית שהיא 6 ומכסימלית שהיא 10 הבאס הוא 166...? [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 523 צפיות
-
-
הקירור של הCPU עובד ב100% בגלל ששיחקתי פעם אחת בSPEEDFAN וקבעתי שהתוכנה תשלוט במאווררים, ומאז הכל השתגע. החזרתי את זה בSPEEDFAN שהמהירות תקבע ע"פ SmartGuardian וזה פשוט לפעמים משתנה לי ושוב עובד על 100%. מה עושים ? *ניסיתי גם למחוק את הSPEEDFAN וזה לא עזר. תודה
-
- 0 תגובות
- 389 צפיות
-
-
הכתורת אומ הכול בבקשה עזרו לי...
-
- 5 תגובות
- 562 צפיות
-
-
שלום לכולם , מה שלומכם ? יש לי לוח ASUS a8n-e ואני שומע מהרבה אנשי מקצוע שמאורר ה - CHIPSET שלו מועד לפורענות , שמעתי על יותר מדי מקרים שהוא מת ולקח את הלוח אתו עקב התחממות יתר. האם אתם מודעים לפתרונות HEATSINK המתאימים ללוח הזה ? תודה.
-
- 5 תגובות
- 432 צפיות
-
-
אוקיי, נתחיל ככה. יש לי נייד של msi מדגם ex720 מעבד core2duo t6400 כרטיס מסך 9300t שעשיתי לו OC ועכשיו יש צוואר בקבוק ממש מעצבן אתם לא צריכים להסביר לי על הסכנות, אני יודע את הכל כבר. סך הכל אני רוצה לשפר טיפה את הביצועים של המעבד לfps יותר טוב במשחקים. חרשתי על הכל באינטרנט אבל לא מצאתי אפשרות לזה דרך הביוס כמו שאתם יודעים אין אפשרות לזה. יש למישהו פיתרון? תודה לעוזרים. ושוב אני יודע מה הסכנות אז לא צריך להזהיר אותי.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-