אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
אני מתכנן לקנות מחשב כפי שחלקכם יודעים, והGTS שיבוא איתו בסופו של דבר יקבל את הקירור HR-03GT עכשיו רציתי לדעת מהי הדרך הכי טובה לנקות את הGPU עצמו מהמשחה,ואת החלקים סביבו מבלי לפגוע בהם, האם אלכוהול 70% יספיק ולא יעשה נזק? או שאני צריך מוצר אחר? תודה.
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הכוונה לכל מאורר הריי יש חיבור לחשמל ועוד חיבור מפצל אז אם אני מחבר שלושה מאוררים בשרשרת דרך המפצלים שלהם אז האם זה משפיע על כמות החשמל ששלושתם מקבלים? (הכוונה שאם אני יחבר מאורר ישר לספק ועוד מאורר דרך מפצל שכמה מאוררים מחוברים בשרשרת אז האם המאורר שמחובר ישר לספק יעבוד יותר מהר ויותר טוב?)
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
OK לאחר ששמעתי על הבעיה של יותמו, וMB אמר לי ללכת על CORSAIR V2.0 או צ'יפים של מיקרון, יש לי כמה שאלות: מי OCקר יותר טוב? ה2.0 או ה1.8, עם האפוקס 4G4A+? על איזה זכרונות כדאי לי ללכת, והאם אני יכול לחוות בעיות OC עם MUSHKINPC2700? עוד שאלה: על מנת לאפשר תמיכה של הלוח בזכרונות, כל מה שאני צריך לעשות זה להעלות את הFSB ל133, ואז אני מקבל גם OC למעבד? אנא השיבו בפירוט,תודה.
-
- 18 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לא מזמן נדפק לי הארד דיסק וקיבלתי בגדר האחריות(אם טיפה תוספת כי הקודם היה 20 גיגה) Seagate Baracuda 40GB 7200RPM אתמול אחרי שהמחשב היה פתוח מהבוקר עד הערב פתחתי את המארז (לעשות איזה סדר בחוטים) נגעתי בהארד דיסק וצעקתי .... איזה חום זה היה !!!!!!!!! יש לי 4 מאווררים (לא כולל ספק והיטסינק) 1 מתחת להארד דיסק מכניס 1 בין הלוח להארד דיסק שוכב (יש חור למטה) הוא מכניס אוויר ודוחף את האוויר החם למעלה 1 על הדלת מול הלוח והכרטיס מסך מכנס 1 מתחת לספק מוציא אוויר + הספק שמוציא אוויר וההארד דיסק עדין חם אני לא יכול להגיד לכם את המעלות ... כי החיישנים שלי הלכו ... מה לעשות איך לתקן את הבעיה ?
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
במחשב שיש לי ישנו I3 530 מומהר ל 3.652 GHZ (ע"י מכפיל בלבד - ללא קביעת מתחים ) שיושב על לוח PJ של איטל שעובד מצויין כולל כל בדיקות היציבות, הבעיה החלה כשהחלפתי ל GTX460 1GB מומהר - הכל עובד מעולה וחלק רק שמאז במאמץ מלא לאורך זמן למשל ב B:BC2 החום של ה CPU עולה ומגיע גם מעבר למותר (כתוב 72C) ומגיע גם ל 76-77 ושמתי לב למהירות המאוורר שעולה לאט מדי ו"מפגרת " לגמרי אחרי המאמץ והחום... כשהחום מתקרב ל 70 רק אז נראה שהמאוורר מתחיל לעבוד בסלד גבוהה יותר ולפעמים רק אחרי שהמעבד עובר את ה 75 הטמפ מתחילה להתייצב ואף יורד לאיטה ל 71-72... הקירור הגרוע (שיוחלף בעתיד ..) שיש לי זה ה ALPINE 11 AC .. ניסתי להתקין ולהפעיל תוכנות כמו ה SPEEDFAN שמאפשרות קביעת פרופיל מאווררים לפי פרמטרים של …
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
איך אני בודק את הטמפ' של המעבד\דברים אחרים במחשב שלי? יש לי לוח אם ASUS A7M זה למעבדי AMD, אם צריך עוד פרטים תגידו ;D
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מרחתי ארקטיק אלומינה על המעבד (לאחר ניקייון מאסיבי מפיכסה שהייתה דבוקה עליו) מרחתי היטב? ??? הנה החומרים בהם השתמשתי טמפ
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
האם יש למאווררים של arctic cooling בקרה על הRPM ואני יוכל לראות את הRPM במחשב כמה וואט צורכים המאוררים שלarctic cooling בגרסת 120MM
-
- 23 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב, הלכתי ללוג'יק כבר פעמיים, בפעם הראשונה קניתי את כל המפרט, אחרי זה עשיתי שינויים. בהתחלה אמרתי שאני אקנה את ה 5700 של איגלו, אחרי זה המוכר שכנע אותי שאני יקח ביג טיפון, ואתמול הלכתי שוב והחלפתי בחזרה לאיגלו 5700, בגלל שדר. נוב הביא לי טבלה שמראה שה 5700 נותן טמפרטורות יותר נמוכות. אני עכשיו צריך את עזרתכם, שתעזרו לי מה לקחת, עם ביקורות שיגבו את מה שאתם אומרים, עדיף יותר מביקורת אחת. ביום שני כנראה אני ילך לקחת את המחשב... בבקשה תענו מהר. תודה רבה לכם. עריכה: ושחכתי, אני רק רוצה ביצועים, לא משנה לי הרעש.. תודה.
-
- 34 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
הוא עובר את השלב הראשוני של הביוס עבד לי יפה דווקא על 166 X 9 230 6-3-3-2 2-2-2 6 לא עובד לי משום מה מישהו יודע למה ? פתאום אני מקבל את ה NVIDIA RAID IDE DETECTING ARRAY..." ולא עולה לווינדוס ! ובכלל אין רייד וגם מבוטל מהביוס מה עושים !?
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אפתח בזה שאומר שאם טעיתי בפורום נא להעביר את הדיון לפורום המתאים, לפני שבוע עשיתי למחשב של חברה שלי OC, המעבד הוא E7300 והגעתי איתו למהירות המכובדת של 4000Mhz המעבד עבר בדיקות מאמץ בSNM ללא בעיה, וגם הטמפרטורות היו מקסימום 63 במאמץ מלא, משום מה כשמתקינים כל מיני תוכנות (לא מצאתי דפוס מסויים בהן..) אז הוינדוס מקפיץ הודעות שגיאה, כשלפני הOC הוא לא היה מקפיץ בהן את הודעות השגיאה, רציתי לדעת האם הבעיה היא בעיה מוכרת ואם כן איך אני פותר אותה... אני מצרף דוגמאות להודעות שגיאה שמקבלים:
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, בשעה טובה ומולחת ה- Peltier החדש שלי הגיע. מדובר ב-Peltier של 80W כפי שניתן לראות מהלינק מתחת: http://www.frozencpu.com/cgi-bin/frozencpu/exp-02.html מה שאני רוצה לעשות איתו זה לא לקרר את המעבד באופו ישיר כפי שמקובל לעשות, אלה לקרר את מיכל המים שמשמש למערכת קירור המים שבניתי. יש למישהו ניסיון עם עבודה עם פלטיירים? זה נראה כאילו הוא מצופה בחומר פלסטי. איך אני מחבר אליו את המאוורר? הפעלתי אותו לכמה שניות, סתם כדי להבין במה מדובר. ראיתי שצד אחד מיד רותך והשני חמים, אבל מהר מאד שתיהם היו רותחים.
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני בונה מערכת קירור מים רק למעבד ואני יכול בקלות לשחק עם הטמפ' אפילו למינוס(כמובן ששימוש בנוזל כמו אנטיפריז או משהו אחר) עכשיו יש ל בעיה קשה בקשר לבידוד. הטמפ' בחדר בזמן כזה היא 30 מעלות~ וקירור מים ל8 מעלות יגרום לעיבוי בתוך המארז וככה סתם הולך לי המחשב... עכישו בקשר לבידוד בצינורות אין בעיה אני שם ארמופלקסת בעיה אחת נפתרה. עוד בעיה היא הבידוד לבלוק קירור עצמו אז חשבתי ליצוק עליו גומי, סיליקון מן קצף מיוחד כזה לבידוד ואז עוד בעיה נפתרת. עכשיו השאלה היא החלק נחושת בתחתית הבלוק (שנוגע במעבד) אם יהיה לי גם שם עיבויי? או שהמשחה הטרמית תמנע עיבויי? אם כן אז איך כל התותחים בפורום מחו"ל שועשים OC עם קירור גז או חנקן נוזלי במינוס מעלות לא שורפים את המחשב?
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חברים, בבעלותי: מעבד Core i5 750 קירור Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2 לוח אם Gigabyte GA-H55M-USB3 זכרונות G.Skill 1600MHz CL7 ECO מארז CM 690 ספק כוח Seasonic 520W Modular ניסיתי בעבר לעשות אוברקלוק למעבד אבל הקירור ממש גרוע(למרות שהוא נחשב טוב משום מה) - כל אוברקלוק קטן מקפיץ את הטמפרטורות גבוה בבדיקות מאמץ. עם הקירור הנוכחי זה בלתי אפשרי לעשות אוברקלוק בלי להגיע לטמפרטורות מסוכנות. עכשיו, חשבתי על לקנות Scythe Mugen 2 שלפי מה שהבנתי הוא נותן את התמורה הכי טובה לכסף, אלא אם כן השתנה משהו(?), ולעשות למעבד אוברקלוק אבל אני לא יודע אם לוח האם שלי טוב לאוברקלוק ואני לא רוצה סתם לזרוק כסף. אז מה אתם אומרים?
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שיא טמפרטורה 78 מעלות של הפרסקוט!!! עוד כמה הוא יחייה עם טמפרטורה כזאת ??? [attachment deleted by admin]
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! היום הגיע לי הקיט האוניברסלי של הקירורים של Scythe והרכבתי על המחשב שלי את הנינגה פלוס הנה תמונות מההרכבה: מצטער על האיכות התמונות צולמו בפלאפון! עכשיו השאלה שלי היא לגבי הטמפ' לפי הצילום הזה מהביוס לא נראה לי הגיוני שהמעבד יותר קר מהאויר שבמארז! האם יכול להיות שהמעבד על 23 מעלות כשהאויר סביבו על 34? המעבד בלי OC!(מה אתם אומרים שווה להתחיל OC??) המארז היה פתוח בשעת הבדיקה ושנגעתי בקירור הוא היה ממש קר ויש עליו מאוורר 120mm המקורי של הנינג'ה! קיבלתי עם הקיט ספייסר שיושב בין במעבד ובסיס של הקירור רציתי לדעת אם זה מוריד מהביצועים בצורה רצינית כי הייתי חייב לשים אותו בגלל שהברזל שתופס את הנינג'ה לחץ על המייצבים של המתח שנמצאים מהביב לתושבת והקיר…
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לאלה מכם שלא מכירים, מדובר במארז Full tower כזה: מיקומי המאווררים האפשריים : זוג מקדימה, שלושה למעלה, אחד אחורי, אחד תחתון (ליד הספק). כרגע יש המאווררים הקידמיים + מאוורר תחתון מכניסים אוויר, כל השאר מוציאים. כרגע ממוקמים בו שלושת המאווררים שהגיעו יחד עם המארז (האמת, לא כזה מבסוט עליהם, דחיסת אוויר לא משהו) וכמה כאלה שמצאתי זרוקים בבית - אחד scyte gentle typhoon, אחד NZXT כלשהו, אחד thermaltake כלשהו (בצבע כתום-קיא). במחשב הזה יש כרגע זוג כרטיסים R9 280x של ספייר שמשמשים, כשאני לא משחק, לכרייה של לייטקויין. בזמן הזה הטמפ' מגיעה ל-80 מעלות בכרטיס העליון, 75 מעלות בכרטיס התחתון. שאלתי מאוד פשוטה - האם החלפת המאווררים באחרים עם יכולת דחיסת אוויר גבוהה יותר תביא לירי…
-
- 1 תגובה
- 1.4k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם היום החלפתי את מהזלמן 6000 שלי ל ולקנו 11+ וחברה אתם לא תאמינו כמה מעלות אני עכשיו 65 מעלות אם מהירות סיבוב בינונית 3668 ורעש אפשר להגיד בסדר מה אני אמור לעשות כי חיברתי אותו די טוב
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ערב טוב לכולם. קראתי את המדריך ופעלתי לפיו והרמתי את התדרים[מצורף תמונה] השאלה שלי היא: לא נגעתי בשום מתחים,עד כמה אני יכול להרים את התדרים בבטחה ללא שום קרור נוסף[רק קרור סטוק] שהמערכת תהיה יציבה תמיד.מה המקסימום שאפשר? [הממוצע שהגיעו אליו אנשים]. נ.ב קראתי במדריך שצריך לנעול את התדר של : pci express 100mhz "בכדי שלא יעלה במקביל לעליה בתדר הבאס" האם זה עבור כל כרטיסי המסך? או שהכרטיס שלי צריך תדר אחר? החלקים תראו במפרט. תודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן אני כרגע בOC על המפרט שבצד , גירסת ביוס F9 של DS3 הזיכרונות עובדים על 790 והעלתי להם 0.4V אחרי 790 המחשב לא עולה, האם לעלות מתח למעבד? אני נמצא על קירור סטוק השאלה שהכי מעניינת אותי כמה מתח אני יכול להוסיף ולהשאר עם הקירור הנוכחי? הרצתי את המחשב כל הלילה עם שני PRIME95 והכל היה טוב עוד לא עשיתי בדיקה עם memtest, אני אעשה הלילה, ת'אמת שאף פעם לא השתמשתי בתוכנה הזאת, אז גם טיפים ודרכי שימוש יעזרו לי מאוד תודה
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שמתי לב שבלוח שלי (intel 850GB) אין ג'אמפרים זאת אומרת שאני לא יכול לעשות אוברקלוקינג???? ???
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הייתי רוצה לבצע OC על המעבד (Q6600) שכרגע במהירות Stock. הלוח אם שלי Gigabyte GA-P35-DS3L הזכרונות G Skill F2-6400CL4-2GBPI-B. אני די חדש בעולם האוברקלוקים והייתי רוצה הדרכה פשוטה איך להוציא את המקסימום מהמעבד (בתקווה בלי לקנות קירורים חיצוניים) תודה רבה
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לוח gigabye GA-7VAXP ועליו ההיטסינק והמאוורר הקטנטנים שבאים איתו.... עשיתי היום אבר קלוק לא רציני של FSB 149 בלבד והחום של ה KT400 היה 110 מעלות!!1 לא פרנהייט!!! צלסיוס!! מה אתם ממליצים לשים עליו... חיפשתי ולא מצאתי היטסינקים לchipset חוצ מה Tiger 1 של TT אבל הוא לצ'יפסט של אינטל 845.. מה אתם ממליצים?
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לפי חודש המאוורר שעל המעבד שלי הפסיק לעבוד פתאומית .... אז רצתי לחנות שכונתית וקניתי מאוורר ב 30 שקל זמני ... המאוורר הזה כנראה שווה באמת 30 ואפילו פחות ! הוא מסתובב לאט ... ואני יכול לעצור אותו בנגיעה הכי קטנה ... המחשב נתקע לי היום כבר פעמיים אחראי שאיזה 4 - 5 חודשים הוא לא נתקע לי ... מאז שהתחלתי אם המודינג ... מה לעשות ? אני רוצה פעם אחת ולתמיד לקנות מאוורר טוב ! הבעיה היא שיש לי פנטיום 3 ואני לא יודע אם המאווררים הטובים יתאימו .. אני רוצה רק מאוורר לא רוצה להתעסק אם משחה טרמית, וכל זה איזה מאוורר לקנות ? שיאתים לי .. ויעשה את העבודה ... חשוב שהמאוורר לא יהיה רועש במיוחד כי אני משאיר את המחשב דלוק 24/7. והאם אני צריך לדאוג שהמעבד ישרף לי ?
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-