עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by MAOR,

לא מזמן נדפק לי הארד דיסק וקיבלתי בגדר האחריות(אם טיפה תוספת כי הקודם היה 20 גיגה) Seagate Baracuda 40GB 7200RPM אתמול אחרי שהמחשב היה פתוח מהבוקר עד הערב פתחתי את המארז (לעשות איזה סדר בחוטים) נגעתי בהארד דיסק וצעקתי .... איזה חום זה היה !!!!!!!!! יש לי 4 מאווררים (לא כולל ספק והיטסינק) 1 מתחת להארד דיסק מכניס 1 בין הלוח להארד דיסק שוכב (יש חור למטה) הוא מכניס אוויר ודוחף את האוויר החם למעלה 1 על הדלת מול הלוח והכרטיס מסך מכנס 1 מתחת לספק מוציא אוויר + הספק שמוציא אוויר וההארד דיסק עדין חם אני לא יכול להגיד לכם את המעלות ... כי החיישנים שלי הלכו ... מה לעשות איך לתקן את הבעיה ?

• 13 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. Started by Odedb52,

שלום לכם.... קניתי כרטיס מסך חדש (מצויין במפרט)... ואני רוצה לדעת איזה אוברקלוק אני יכול לעשות לו בלי שום סיכונים בכלל... אם בכלל יש כזה דבר אני רוצה לדעת... יש קירור סטוק, ואני לא רוצה משהו רציני רק משהו מועיל ובלי סיכון...

• 29 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. Started by e-d-a,

coolermaster_hac_v81 והפירוט שלו הוא זה: Fan Dimension: 80 x 80 x 25 mm Rated Speed: 2500~4800 rpm Air Flow: 31.4~62.8 CFM Rated Voltage: 12 VDC Adjustable Voltage Rate: 7~13.2 VDC Heat Sink Dimension: 80 x 69 x 45 mm הנה קישור שמצאתי על המאורר http://www.hexus.net/review.php?review=525 אם תוכלו להגיד לי כמה שווה לדעתכם המאורר? ואם הוא שווה קניה? אם הוא שקט? תודה מראש!

• 20 תגובות
    • 1.4k צפיות
  4. Started by waizman,

אוקיי, חיפשתי בארגז כלים שלי מקדח רגיל, ונתקלתי בדבר הבא - מקדח שמזכיר את החפרפרת הזאת של שרדר מצבי הנינג'ה... זה הדבר הכי קרוב שהצלחתי לצייר... חסר כישורים שכמוני... קיצר, אם מישהו מכיר את המקדח הזה, רציתי לדעת אם אני יכול לחורר איתו את המארז (חורים למאווררים).

• 11 תגובות
    • 1.4k צפיות
  5. Started by man-of-God,

שלום לכם , אני מקבל שגיאה בהרצת התוכנה linx והינה הלוג , המחשב חדש ( עוד לא חודש אצלי ) לא בוצע OC כלל להלן הלוג שאני מקבל וזאת רק לאחר דקה ו 22 שניות האם יש צורך לפנות לחברה ממנה קניתי את המחשב ? להחלפת חומרה מסויימת ? בפעם השניה התוכנה נעצרה שוב עקב שגיאה רק שהפעם לאחר דקה ו- 57 שניות להלן הלוג פורסם גם בתקלות חומרה אך אין תגובה האם יש בעיה חומרתית במערכת ?

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  6. שאני משחק Crysis WARHEAD ומעלה את הדרישות גרפיקה לgamer כל כמה שניות מופיעה לי הודעה ...shader error כשאני מוריד לmainstream המשחק עובד בסדר ואין הודעות שגיאה. אני משחק עם AOC TFT1780 17" LCD על 1024*768???? [attachment deleted by admin]

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  7. Started by yz101,

ביצעתי OC של המעבד שלי מ2.66GHZ ל3.2GHZ - מפרט בחתימה. מכפלה 10 וBUS 320MHZ. המערכת עוברת בשמחה בדיקת LINX, הטמפרטורות משביעות רצון. הבעיה היא כזו: לפני הOC התוצאה של הכרטיס ב3DMARK VANTAGE הייתה כ9418 - כאשר SETTINGS הוא PERFORMANCE. לאחר הOC, רואים ירידה בביצועים, והתוצאה באותם SETTINGS היא כ5400. שיניתי את הRobust Graphics Booster לFAST ולהכי מהיר TURBO, לא שינה דבר. מה עוד כדאי לנסות לשנות כדי לבטל את הירידה בביצועים של כרטיס המסך?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by SpiritKnight,

OK לאחר ששמעתי על הבעיה של יותמו, וMB אמר לי ללכת על CORSAIR V2.0 או צ'יפים של מיקרון, יש לי כמה שאלות: מי OCקר יותר טוב? ה2.0 או ה1.8, עם האפוקס 4G4A+? על איזה זכרונות כדאי לי ללכת, והאם אני יכול לחוות בעיות OC עם MUSHKINPC2700? עוד שאלה: על מנת לאפשר תמיכה של הלוח בזכרונות, כל מה שאני צריך לעשות זה להעלות את הFSB ל133, ואז אני מקבל גם OC למעבד? אנא השיבו בפירוט,תודה.

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  9. בכמה שירטוטים של מגעלים יש סימון של חיבור לאדמה וגם סימון של חיבור למינוס של מקור המתח מה ההבדל בייניהם ? אני מבין שאדמה זה פונטציאל 0V, אבל למה צריך את זה ולמה אי אפשר "להסתפק" בהדק השלילי ?

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. קניתי לפני כחצי שנה מחשב חדש והעברתי את הישן לבת שלי בת ה4.5 והוא גם מחשב הורדות. אשתי התלוננה על הרעש של המאווררים אז הלכתי על פיתרון קצת מפגר- ניתוק מאווררים מרעישים. המיקום של המארז גם לא אידאלי ולא מאפשר לו לנשום כלכך (מקום בתוך ארונית). המחשב הזה מתחמם נורא והקיץ רק מתחיל . הוא לא הכי עושה צרות לפעמים הוא עושה reset על דעת עצמו אבל יכול להיות שזה בגלל העדכונים של windows . בקיצור אני צריך המלצות איך להשקיט ולקרר אותו . תקציב בערך 200 שקל או כמה שפחות - אני חושב לקנות כמה מאוררי 120ממ חדשים או משהו כזה אולי אפשר לנקות את הישנים?! אם זה מסובך אני פשוט אקנה חדשים. מבחינת חנויות אני גר ברחובות ועובד בקריית שדה התעופה . יש לי אפשרות להגיע לזיגזג, KSP בילו סנטר, ivory גם ק…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. הי חברים. רכשתי את המוצר הנ"ל: https://www.amazon.com/gp/product/B07CRGC899/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?tag=slickdeals&ascsubtag=249498d02bb211eaa379d265bfc591920INT&ie=UTF8&psc=1 מצוין שיש תמיכה ב AM4 אבל לא מוצא בערכה את המתאם הנ"ל. לצערי המוצר לא קיים משום מה באתר יצרן וכל הסרטוני הרכבה שלו שמצאתי מתאימים למעבדי אינטל. רעיון למישהו?

12. Started by arbily,

שלום, יש לי קירור גז ואני רציתי לדעת אם זה טוב או שזה סתם משהו, ואם זה מספיק למחשב כזה - Gigabyte GA-EP45-DS5 Intel Core 2 Quad Q9550 Box Westren Digital WD5000AAKS 3.5" 500GB SATA2 16MB G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 1066Mhz Sapphire ATI Radeon HD4890 1024MB DDR5 PCIe CrossFireX Asus DRW-24B1ST X24 SATA DVD1 ואיזה קירור גז של gigabyte .... עוד שאלה : זה הנתונים של הטמפרטורות שלי, איך זה ? מעבד: 51 מעלות. כרטיס מסך: 68 מעלות. דיסק קשיח: 48 מעלות. קיצר אני מדבר תכלס, אם אני רוצה שכל המחשב שלי יהיה קר אני מוסיף collermaster V8 , ומוסיף2 מאוורים (עכשיו יש לי 1) זה יקרר לי את כל המחשב ?

• 18 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by R.W.P,

שלום! אני מחפש מערכת קרור מים משהוא בסגנון של Koolance אבל הבעיה שהוא יקר מאוד ההצואה מיסתכמת ב כ 1450 שקל אם למישהוא יש משהוא טוב במחיר טוב שיודיע לי תודה

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  14. אני משתגע! יש לי מעבד E7400 שמגיע בסטוק במהירות 2.8 אבל משום מה הוא כל הזמן נשאר על 2.2 אם אני לא טועה! ומה שמעצבן זה שכם בCPU-Z וגם באוורסט רשום גם בשיא המאמץ של המעבד 2288.2 במקום שיהיה נורמאלי ושיהיה על 2800.0 מה הבעיה של המחשב הזה לעזאזל?????? ומשום מה התדר באס שלו זה 286 (העלתי משום מה את הסטוק שהוא הגיע איתו שהיה 266 ) מה אפשר לעשות????? להעלות בפעם אחת ישר את התדר של המעבד ל 2.8???????? ומה שני לא מבין זה שכשלוחצים קליק ימני על המחשב שלי במאפיינים רשום שהמחשב הוא E7400 2.8@3.0 ואפילו באוורסט תראו מה הולך העתקתי הכל : Field Value CPU Properties CPU Type DualCore Intel Core 2 Duo CPU Alias Wolfdale-3M CPU Stepping E0 Engineering Sample No CPUID CPU …

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by Big_White,

יש ברשותי מחשב P4 עם מאבד עם 478 פינים Intel® Pentium® 4 Processors 2.26 GHz זה הנתונים שלו http://processorfinder.intel.com/det...px?sSpec=SL67Y מה המהירות הCORE שלו? כמו כן יש גם 2 כרסיטי מסך Gigabyte Radeon GV-R92S128T סטוק עם צלעות קירור מקוריות( בלי מאורר) בנוסף לזה יש FX 5200 256MB עם רכיב פלטייר ועליו צלעות סטוק שאני יוסיף לו מאורר אבל יש קבל מנופח אבל ניראה לי שהוא עובד עדיין. לוח אם לא מזוה של ASUS בניסיון למצוא את הדגם לפי תמונות לא מצאתי שום דבר דומה. עכשיו השאלה בעזרת מה אני עושה אובר קלוק לכל העסק הזה?

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by KroydKrenson,

שלום. קניתי לפני מספר ימים מחשב חדש שיושב בתוך המארז CM690. יש שלושה מאווררים מותקנים כרגע, קדימה שמכניס אוויר, צד שמכניס ואחורה שמוציא אוויר. מסתבר שיש בעיה ידועה ב CM690 של מאוורר הצד שיושב קרוב מדי ל"גריל" של המארז וגורם לזמזום. קראתי על הבעיה והיו הצעות בין לנתק את המאוורר, להפוך אותו כך שיוציא אוויר, או להחליף אותו. יש למישהו הצעה איזה מאוורר אני יכול לשים שם במקום? עדיפות למאוורר עם פילטר או שאפשר להוסיף לו פילטר. תודה.

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by udi2181,

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601560113 - Intel - i7-4790 Quad core CPU - LGA1150 - 3.6 GHz - 8MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600... כמות: - 1 - 1395/1367 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 GA-H97-D3H - Gigabyte - Socket LGA1150 CPU - Intel H97 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memory - Integrated Graphi... כמות: - 1 - 536/525 ₪ זכרונות - DDR3 - לנייח HX316C10F_8 - Kingston - 8GB DDR3 1600MHz CL10 - 1.5v - PC3-12800 - HyperX Fury Series (Can be ordered in Red, Blue, Black or... כמות: - 1 - 381/373 ₪ זכרונות - DDR3 - לנייח HX316C10F_8 - Kingston - 8GB DDR…

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  18. Started by א.ב. גימל,

שלום, ביצעתי חיפוש קצר ולא מצאתי דיון בנושא בפורום, אז פתחתי דיון חדש. איך כדאי לבצע OC לכרטיס מסך MSI GTX970 Gaming ? ע"י התוכנה MSI afterburner או תוכנה אחרת ? האם אני צריך תוכנות נוספות על המחשב ע"מ למטר את טמפרטורת הכרטיס ואחוז הניצול של המאווררים? וכמוכן למי שביצע המהרה לכרטיס זה, לאילו ערכים הגעתם?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. אני רוצה להחליף את המאווררים המקוריים המגיעים עם ה-ANTEC P180 למאווררים שקטים יותר להחרשה מוחלטת של המארז. המארז שקט מאד אבל עדיין נשמע רחש המאווררים (חלש אבל נשמע). המדובר ב-4 מאווררי 120. איזה מאווררים מומלצים, כמובן הדגש הוא על השתקה מקסימלית והם גם צריכים להתאים למארז ולהיות עם בקר מהירות.

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. שלום לכולם, אשמח לעזרתכם בנושא הבא: אני מתכוון לבסס מחשב על 2 הרכיבים הנ"ל, תוך ביצוע אוברקלוקינג נאה, אבל לא מוגזם - אני לא רוצה כמויות רציניות של חום ורעש. הקירור ככל הנראה יהיה Scythe Ninja (יש לי כבר אחד סגור בחבילה). התקציב לא גדול, ולכן גם בחירת הרכיבים הזו - מעבד ולוח אם לא יקרים עם פוטנציאל גבוה, וזיכרון שבתקווה לא יהיה יקר מדי. ההתלבטות המרכזית שלי כרגע היא בחירת המכפלה של המעבד, ובחירת מהירות הזיכרון בהתאמה. במקור המעבד הוא 200x9=1800MHz. מצד אחד ישנה האופציה להרים את ה-FSB בלבד, סביר שאקבל תוצאה כמו 333x9=3000MHz. מצד שני, ניתן להוריד את המכפלה ולהשיג FSB גבוה ממש, משהו כמו 400x8=3200MHz. עוד לא החלטתי איזה מהאופציות עדיפה. יש שיקולים לכאן ולכאן :s05:…

• 14 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by ice2k,

NVIDIA סוףסוף הוציאו את תוכנת האוברקלוק שלהם שנקראת SYSTEM UTILITY. בעיקרון אפשר לשנות שם הכל ממהרות באס עד תיזמוני זכרונות, מתחים מהירות AGP מהירות מאווררים ומה לא. כרגע זאת רק הגרסה הראשונה והתמיכה הרישמית בלוחות היא מאוד נמוכה. ניסיתי להפעיל אותה על לוח האם שלי ABIT NF7 VER2 וכרגע חלק מהאפשרויות חסומות אצלי - הדבר היחיד שעובד לי טוב ומעניין זה מהירות הבאס , מה שמאפשר לי להוריד אותו כשאני לא משחק או דוחס משהו וככה להוריד את כמות החום של המעבד והמערכת מה שתורם לאורך חיים "בריא" יותר לרכיבים.זה נקרא UNDERCLOCK ואני עושה את זה גם לכרטיס מסך שלי. בנוסף גם יש חלון עם מידע לגבי הלוח דריברים זכרונות וכו'. אמנם NVIDIA ביקשו להוריד ביוס אחרון דבר שעוד לא עשיתי (יש ללוח שלי ביוס …

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. בשבועות האחרונים נדמה היה שבשורת האוברקלוק חזרה אל השווקים הנמוכים יותר עם האפשרות להמהרת מעבדים שלא מסוג K. אך אינטל שמה לזה סוף ומסבירה מדוע מאז הדור השני של מעבדי ה-Core, אי שם לפני 5 שנים, האוברקלוק הפך לנחלתם של השואפים לכך בלבד, כשכל הדגמים למעט אלו הממותגים באות K בדגמם אינם מאפשרים העלאה של המכפלה או תדר הבסיס – מה שנכון כלפי מעבדי ה-K גם כן, לפחות עד הדור הנוכחי. בדור ה-Skylake באינטל בחרו להחזיר את היכולת לשנות גם את תדר הבסיס של המעבד (בקפיצות תדר קטנות ומדודות ליציבות מירבית), כפי שהיה נפוץ בעבר, עבור דגמי ה-K בלבד, על מנת לאפשר שילוב יחד עם הגדלת המכפלה לקבל ביצועי המהרה מיטביים. עם זאת, לאחרונה התעוררנו לבשורה: יצרניות לוחות האם מצאו דרך לאפשר…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. שמעתי שיש כרטיסים מאד זולים .אני חושב לא בטוח שה 6600 le יכול להגיע ע"י אוברקלוק לרמה של ה 7600gt . אולי יש כרטיסים אחרים שאפילו יותר זולים מהכרטיס הזה ויכולים להגיע אף ליותר.מי שמכיר שיציע .כרטיס עד 400 ש"ח

• 26 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by Dj_Gal,

מפרט: MotherBoard - Gigabyte GA-SINXP1394 Cpu - INTEL P4 2.4B GHZ 533MHZ 478PIN 512Cache Memory - GeiL 512MB PC3200 400MHz DDR Dual Channel Gpu - Hercules 3D Prophet 9500 Pro 128MB OEM Hd - WD 80GB 7200RPM 8 MB Cache special version Case - Xaser II A6000A Plus Tower Case - מנורת פלורוסנט "קרה" : אולטרא כחול DVD - Toshiba x16 OEM Burner - LITE ON 48X12X48 OEM FLOPPY - TEAC FLOPPY DRIVE 1.44 Monitor - AOC 19 9KLR P\S - Antec TruePower 430 Watt קירור מקורי של אינטל .... 1.75 V יציב מאוד ..!! טמפ' בפול על 66 בנורמל על 40 ...

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

חיפוש

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.