אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,128 דיונים בפורום זה
-
יש לי לוח אם p5qpl-am עם מעבד Q9400 עם קירור alpine pro 7 ac ניקיתי את המשחה הטרמית הישנה ושמתי שכבה יפה של משחה חדשה.. אבל משום מה הוא מציג לי 50 מעלות במנוחה איך שאני מעלה את המחשב... אין אבק הכל נקי שם. כדאי לי לקנות קירור חדש או שיש פתרון והקירור שלי טוב..? יכול להיות בגלל שהמארז שלי פשוט?(יש לי את המארז המעפן הרגיל של אייבורי הבינוני) ---- חוץ מזה יש לי כרטיס מסך שגם מגיע לטמפרטורה משוגעת של 60 מעלות איך שאני מעלה את המחשב וגם איתו אותו סיפור ניקיתי את האבק החלפתי משחה ולא השתנה . מה אוכל לעשות כדי לשפר את הקירור במחשב שלי?
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי לוח של gigabyte, 7VKML, עם אתלון +1700, 384 מגה ddr, ויש לי את התוכנה Easy tune 4 הדמו, מה שבא עם הלוח. העלתי בתוכנה את ה system bus מ-101 ל 119, אבל ב-120 המחשב נתקע, היה מסך כחול, והייתי צריך להפעיל מחדש. חיפשתי בביוס, אין שום מילה המרמזת על מכפלה או OC או voltage, שום דבר ! מה אני עושה ? ? ? ? טמפרטורה ממוצעת - 23 מעלות בצל
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום , קניתי היום אקסלרו twin turbo אני אשמח לקבל מספר כללי זהירות לגבי הרכבת הקירור וכמו כן יש לי מספר שאלות : * רשום לי בהוראות לנקות את הram והvoltage regulator , עם "blade of a cutter " נשמע לי קצת אגרסיבי ייתכן והבנתי לא נכון ? או שבכלל אפשר להעביר נייר טישו על כל השבבים וזהו? * אם המשחה טרמית שעל הgpu עוד טריה צריך לנקות בכל אופן ולהשתמש בחדשה ? * בגדול אני רוצה לדעת את הכללים לגבי הניקוי של השבבים , ועוד כללי זהירות, יש משהו שנוגע לחשמל סטטי ? סיימתי להתקין את הקירור אני מחבר אותו והכל...מדליק את המחשב המחשב מצפצף כמה זמן ומתכבה , ייתכן וזה קשור לעומס על הספק ? יש לי 430 watt E8400 + FREEZER PRO 7 +120 MM +80 MM HD4850 וזהו בגדול.. סיימתי להתקין הכל עובד טוב ו…
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
עשיתי אובר קלוק לכרטיס הזה (יש לו יכולות אוברקלוק חבל"ז) והטמפרטורה במאמץ 80 מעלות - זה סביר ??? או שכדאי להוסיף אמצעי קירור כי אני קצת לחוץ בכסף ולא מתאים לי להוציא עוד על המחשב דרך אגב הכרטיס בחיבור AGP אם זה משנה משהו עוד שאלה המעבד מגיע ל 55 -60 מעלות במאמץ (גם כן אוברקלוקינג) סביר או להוסיף קירור (מעבד של פנטיום 4.2 )?????
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
רכשתי מחשב במארז של antec 182 . המכיל מאווררים עם שליטה על המהירות אבל אני לא מצליח לקבל אינדיקציה על המהירות ב speed fan או ב pc wizard. פניתי למתקין והוא אמר שמאחר ויש שליטה על המאווררים חיצונית אז הם אינם מחוברים ללוח ולכן איני מקבל אינדיקציה כזו כי אי אפשר לקבל. האם זה נכון או שפשוט הוא לא חיבר משהו למקום הנכון? בתודה מראש למשיבים.
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
עכשיו הוא בארץ ונמכר בפנדס הנה לינק: http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=14107&PHPSESSID=abcbbacbb1c0f51ed804bc8878e40e40
-
- 27 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
כמו שאמרתי בכותרת. המעבד שלי פשוט רותח וזה מציק לי מידי בעין.. לא יכול כבר. במאמץ הוא מגיע כרגע ל: Cpu - 47 Core 1/2 - 56/57 זה גבוה.. גבוה מידי לטעמי.. בעיקרון אני מעוניין בקירור יעיל כמה שאפשר ולא רועש מידי. אין לי בעיה עם רעש בעיקרון, אבל עדיין אני לא מחפש טרקטור לישון איתו בחדר... חח. התקציב שלי הוא עד מקסימום 250 שקל, אלא אם יש משהו משמעותית יותר טוב בחריגה קלה.. עוד פרט חשוב - מארז - Thermaltake Soprano VB1000. חשוב מן הסתם השקירור ייכנס למארז.. תודה לעוזרים!!
-
- 27 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הנה התלבטות בין שני מפרטים תקציביים, למחשב ל HTPC + שימוש כללי, שנובעת מהרצון לחסוך בעלות כרטיס מסך. בפורום שכן היו חילוקי דעות על האם המעבד + chipset מסוגלים לתמוך בHD ללא "סיוע" של כרטיס מסך חזק יותר. בהקשר לזה , כאחד שלא מומחה לOC, רציתי לדעת את דעתכם על יכולה ההמהרה של המעבד הזול הזה על כל אחד משני הלוחות. הזכרונות 2G - OCZ Platinum 800 - -4-4-4-15 1. לוח GA-P35C-S3/DS3/L/R (יתווסף כנראה כרטיס מסך מבוסס HD 2600 PRO) 2. לוח GIGABYTE GA-G33M-S2H ללא כרטיס מסך (בשלב ראשון) מה דעתכם ? בקירור סטוק אפשרי להגיע ל3G ? גם על השני ?
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מרחתי ארקטיק אלומינה על המעבד (לאחר ניקייון מאסיבי מפיכסה שהייתה דבוקה עליו) מרחתי היטב? ??? הנה החומרים בהם השתמשתי טמפ
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, ברשותי מעבד fx-8350 של AMD ותהיתי האם H100i יכול לעבוד (ולעבוד טוב) עם המעבד הנ"ל הבנתי שניתן לחבר את הקירור על תושבת +am3 כמו שלי, רק לא הבנתי האם המתאם מגיע כבר בקופסא או שצריך לרכוש בנפרד מישהו התנסה בהרכבת קירור זה על תושבת +am3 ? שאלה נוספת, האם ניתן לחבר את הרדיאטור של ה-h100i בחלק הקדמי של מארז ה-R4 שברשותי? תודה לעונים
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה הטעם בקניית מחשב מבוסס AMD? הוא זול יותר כמעט בחצי (545ש"ח ל-2.4XP ) מפנטיום מקביל לו (970ש"ח ל-P4-2.4) אבל מתחמם לטמפ' גבוהות ביותר, ורק מאוורר חיצוני חזק במיוחד שעולה לפחות-188 ש"ח(נוספים) יכול לרסן את זה וגם זה רק בצורה מוגבלת(וזה עוד הפתרון קירור המינימלי המתחייב למי שלא רוצה לקחת סיכון עם התחממות היתר והשחיקה של המעבד) ככה שבסיכום כללי ההפרש במחיר (237ש"ח) כבר לא כזה גדול ואם לוקחים בחשבון את שלוש שנות האחריות של AMD לעומת אחריות לכל החיים של אינטל אז אולי כדאי לחשוב שוב? אולי, חרם צרכנים קטן יכריח את AMD לצרף מאווררים יעילים יותר למעבדים שלהם מאשר הפורפרה המסכנה שמצורפת?! תקנו אותי אם אני טועה... המחירים מהאתר של ZENIT
-
- 20 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אוקי אז הרגע המיוחך הגיע וסוף סוף סיימתי את הייצור של הבלוק הראשון אז הינהו במלוא הדרו D: כאן ניסיתי לייצר עוד אחד אבל לצערי נשבר הקרסום באמצע :< הינה המשאבה + הRELAY + הבית שאני מתכנן לטרנספורמטור 220->110 (המשאבה עובדת על 110) כל הרעיון הוא : לגרום למשאבה לעבוד רק כשהמחשב דלוק , היא נדלקת ברגע שהריליי של ה12+ מספק מתח ונכבת אוטומטית כאשר הוא מפסיק , כך אני מונע בעיות כמו זאת שקראה לMAPHISTO ולבעיות כמו : לשכוח להדליק המשאבה כאשר מדליקים את המחשב :> . המדריך לחיבור RELAY : http://www.bit-tech.net/article/100/
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
תדר בסיס: מקורי:133 אחרי:180 שיפור של 35.3% מכפה: מקורי:20 אחרי:21 תדר: מקורי:2.66GHz אחרי:3.79GHz שיפור של 41.8% מתח:1.2V טמפרטורה מקסימלית:63 (בליבה 4) כל השאר ב57-61 יציב במבחן OCCT במשך 20 דקות זה בינתיים מספרים בלבד עוד מחר אני יעלה ניקוד 3DMARK Vantage
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי מעבד אינטל i7 6700k, מורכב עליו קירור אוויר (לא זוכר את הדגם), המעבד מגיע ל70 מעלות בממוצע ב4 ליבות בסשן גיימינג בcall of duty modern warfare. כמו כן אני חייב לציין שהמחשב עומד בפינה מתחת לשולחן לכן בקיץ אני מעריך שהטמפ' תעלה ב1-2 מעלות (לא בטוח אבל קרוב לוודאי). השאלה שלי היא האם הטמפ' האלה גבוהות מדי למעבד והאם מומלץ להתקין קירור מים (כי שוב, זו הוצאה.. אם הטמפ' בסדר גמור אין סיבה להשקיע 500+ שקל). ובכמה מעלות בערך הטמפ' אמורה לרדת עם המעבר לשימוש בקירור מים? כמו כן, הכרטיס מסך מגיע לי גם לסביבות ה70 מעלות(במהלך משחק), אבל הבנתי שכל עוד הוא לא מגיע ל80 ומעלה הכל בסדר, אבל זה כבר לא קשור לנושא האשכול (חשבתי אולי ג…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, בשעה טובה ומולחת ה- Peltier החדש שלי הגיע. מדובר ב-Peltier של 80W כפי שניתן לראות מהלינק מתחת: http://www.frozencpu.com/cgi-bin/frozencpu/exp-02.html מה שאני רוצה לעשות איתו זה לא לקרר את המעבד באופו ישיר כפי שמקובל לעשות, אלה לקרר את מיכל המים שמשמש למערכת קירור המים שבניתי. יש למישהו ניסיון עם עבודה עם פלטיירים? זה נראה כאילו הוא מצופה בחומר פלסטי. איך אני מחבר אליו את המאוורר? הפעלתי אותו לכמה שניות, סתם כדי להבין במה מדובר. ראיתי שצד אחד מיד רותך והשני חמים, אבל מהר מאד שתיהם היו רותחים.
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי את הקירור ההסיסי של אינטל למעבד 3470 I5 רציתי לדעת האם הוא צריך להיות טיפה רפוי או שהוא אמור להיות צמוד למעבד,אני לא מצליח להגיע למצב עם הפינים של אינטל שהוא יהיה ממש על המעבד,רציתי לדעת אם זה אמור להיות ככה או שאני עושה טעות כלשהי ? הטמפרטורה כאשר דלת המארז פתוחה ואני סתם גולש באינטרנט הוא 70+- ,תודה צירפתי את התמונה של המאורר.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני בטוח שאני לא הראשון שמבקש עזרה ולא האחרון, אבל באמת שאני נאבד. המערכת שלי היא כזאת: מעבד:Intel Q6600 2.4 Ghz לוח אם: Gigabyte P35C-DS3R זכרונות: G.Skill 4G DDR2 800 CL5 - קניתי 2 סטיקים של 1G בזמנו ועכשיו עוד אחד של 2G, סה"כ 3 סטיקים אם זה משנה. כרטיס מסך: ASUS GeForce 8800 GT ספק כוח: Corsair 520W מארז: Gigabyte 3D Aurora אם חסר משהו, תגידו לי. בכל מקרה אני מעוניין לעשות אוברקלוקינג למעבד ולכרטיס מסך. ראוי לציין שאני מבין ממש כלום בתחום, ולא משנה כמה אני קורא על זה אני פשוט מסרב להבין. קראתי את המדריכים שיש במדור המדריכים, אבל אני עדיין לא יודע מה לעשות. מה שאני מחפש זה 1 מ2 אפשרויות: 1. לשלם למישהו שיעשה עבורי אוברקלוקינג. אם יש מעבדה שעושה עבודה כזאת א…
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
השבוע מת לי הארדיסק מה שגרם לי לבדוק יותר את נושא הקירור במחשב שלי. ראיתי במאמץ המעבד מגיע ל70-80 מעלות אבל הקטע הוא שהוא לא חוזר לטמרפטורה נמוכה של 30-40, אלא יורד רק עד 50-55 מעלות. בקיצור פתחתי את המארז וגיליתי שאומנם המאוור של המעבד עובד, אבל שני המאוורים האחרים במארז- Fractal Design Define R4 , הקדמי והאחורי לא עובדים בכלל. אני לא איש מחשבים גדול אבל בכל זאת אמרתי אולי ננסה לחבר את המאוורים לחיבור אחר בלוח אם GA-B85M-D3H. ראיתי שיש שלושה חיבורים שנקראים FAN SYS, אמרתי טוב, זה בטח זה. להפתעתי שלוש החיבורים הלל בלוח אם נשארו פנויים. ניסיתי לעקוב אחרי הכבלים וקצת הלכתי לאיבוד. אבל בכל זאת הצלחתי לראות ששתי המאוורים מחוברים בסוף לחיבור שמופיע בתמונה, של…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז יש לי E6300 עשיתי לו אוברקלוק ל-2.5 ליפני יומיים ועבר מבחן מאמץ של 6 שעות(ב-OCCT) אם טמפרטורה של 65 מעלות. אחרי זה כיביתי את המחשב ואז הדלקתי אותו ומאז הוא ניתקע על 1.4 ולא עולה יותר. עריכה: גם איפוס, של הלוח אם לא עוזר. אשמח לעזרה.
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי חברים. לפני 3 שנים קניתי את המחשב. המעבד AMD Phenom II X4 965 BE הקירור Arctic Freezer Xtreme Rev 2.0 עשיתי OC למעבד ל 3.8. המעבד במנוחה עומד על 46 מעלות שזה נראה לי המון. לפני ה OC הוא עמד על 42 בערך. במאמץ אחרי OC אני מקבל 63 מעלות אחרי 40 דקות. הטמפ' המקסימלית למעבד לפי יצרן היא 62 מעלות. למה המעלות אצלי כל כך גבוהות? מחשב נקי מאבק. תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אז ככה אני עומד בפני החלטה...להחליף את המאוררים שיש לי במחשב...2 לסיילט וייל....השאלה האם אני ארגיש בהבדל... האם הוא באמת 16DBA...כי אני רוצה להחליף את המאורר האחורי ושל הBT... הקטע הלא הגיוני זה שהמאורר של הBT בדיוק עם אותם נתונים רק שהוא 120... אפשרות נוספת היא המאוררים האלו http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_140_1319_2083&products_id=13409 אבל האפשרות הזאת יקרה יותר כי היא עולה 150 ל2 מאוררים בעוד שהסיילט וייל עולה לי 100 ל2 מאוררים.. ובאפשרות הזו אני קונה 3 מאוררים כי יש אפשרות ללד...ואז יוצא לי 240 ל3 מאוררים... בקשה תעזרו לי...
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מה אלה ? מה הם בודקים? כיצד אני יכול לבדוק את המחשב שלי? האם זה מחמם את המחשב ומסוכן לו?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מתנצל מראש על השאלה הדי דבילית אבל נתקלתי בבעיה בעייתית :-[, אני לא מצליח להוציא את צלעות הקירור מעל המעבד!, אני צריך לפתוח את המכפלה שלו ולכן אני צריך להוריד את צלעות הקירור מעליו אבל הן ממש תקועות חזק ומחוזקות ע"י פס המתכת הזה, ניסיתי בכל דרך לשחרר את התפיסה של פס המתכת אבל לא הצלחתי עד שממש פחדתי לפגוע בכרטיס האם או במעבד, למישהו יש פיתרון? ??? נ.ב צלעות הקירור והמאוורר הן הרגילות שמגיעות עם מעבד הamd ולא משהו אחר שהוספתי
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי חבר שעובד בסביבת הייטק ומשתמשים שם במשחה ודבק תרמי, האם המחשה או הדבק שאני מדבר עליו יכולים להתאים גם לרכיבים במחשב? כגון חיבור גוף קירור למעבד... תודה מראש, גיל
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי ידוע לכם האם זו מישחחה איכותית לקירור טוב? רוני
-
- 14 תגובות
- 1.4k צפיות
-