אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,124 דיונים בפורום זה
-
אני מעוניין שמישהו "ירכיב" לי מערכת קירור (חלקים) כמו שאני מבין להזמין כדי מחו''ל (במקרה של קירור מים), אין לי בעיה עם זה. המערכת כרגע: e8400 3ghz 8800GT @ 720 1782 1026 ep45-ds3l 1ghzx2 ocz platinum xtc rev.2 עם מערכת קירור מים אז כרגע אני מעוניין רק בבלוק לCPU מארז: HAF932 המערכת תעבור OC רציני כאשר יהיה לה קירור רציני. בברכה, איתי.
-
- 28 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מעבד מסוג Conroe E6300, בן כשנתיים וחצי. הקירור שלו הוא המקורי שבא עם מעבדי אינטל. המעבד מגיע לטמפרטורות של עד 59, כאשר בממוצע הוא נע 55-57. שאלתי היא כפולה: 1. האם הטמפרטורה שלו נורמאלית ? פעם אחת הוא הגיע ל - 61, אבל אז שמתי לב שהמאוורר מלא אבק וניקיתי אותו. 2. האם יש משהו שאני יכול לעשות, מבלי להשתגע במחיר, כי אני לא עושה OC, כדי לקרר יותר טוב ? האם יש מאוורר יותר טוב מהמקורי, שאינו עולה כמו מערכות קירור מקצועיות ל - OC ?
-
- 2 תגובות
- 638 צפיות
-
-
שלום לכולם, המפרט מופיע בצד ורציתי להמשיך את הOC שכרגע נמצא על מצב יציב וטמפ' סבירה. נתוני הOC הם: מתח מעבד :1.300,מתח זיכרונות 2.00V וSPD זיכרונות נמצא על 5-5-5-15-45 וCR על 2T. באס על 432 וזיכרונות על 1040.שאלתי היא האם אפשרי להמשיך OC עם המערכת שלי או שכדאי להחליף זיכרונות לשם עלייה ברמת הOC לבאס של 440. (יש לציין כי לאחר בדיקה של OCCT וPRIME מעל ל5 שעות כל פעם אין שום קריסות מערכת וכול עלייה בבאס גורמת לקריסה מיידית בכל בדיקה (לאחר 4 דקות בערך)
-
- 28 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני רואה 3 פרמטרים תראו בתמונה: http://maormark.webs.com/1.JPG אני יודע שהשני והשלישי זה טמפ' של כל ליבה אבל מה בתכלס הטמפ'?. זה הפרמטר הראשון לצורך העניין 26 מעלות?. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 647 צפיות
-
-
קניתי Ultra 120 eXtreme אבל אני רוצה לקנות את הIFX אבל שמעו מה הבעיה, אין לי אפשרות להשיג את המתאם לAM2 ואני מזה נואש אני מאוד רוצה את הקירור ואתם יודעים את זה. יש מצב אתם עוזרים לי למצוא את הברגים,מתאם כאילו מתחת ללוח ומעל הלוח זה מה שאני . BackPlate ....שיגיע הכל.
-
- 14 תגובות
- 890 צפיות
-
-
שלום לכולם. מעניין אותי לדעת האם זה מומלץ שכל חלקי המחשב יהיו מחוץ למארז וככה לעבוד איתו(משחקים בעיקר) תודה
-
- 4 תגובות
- 669 צפיות
-
-
תקציב עד 250 ש'ח אם אפשר פחות תמיד יותר טוב. לגבי המפרט בצד ימין. ולגבי משאבה אני לא יודע כמה ליטר לשעה מומלץ שהיא תשאב האם יש למישהו נתונים מומלצים ? אגב את הבלוק למעבד אני בונה לבד איזה חומר מומלץ ?
-
- 6 תגובות
- 872 צפיות
-
-
הצילו ! יש לי מחשב של AMD 64B, עם לוח אם של ASUS (לא זוכר כרגע את הדגם.המחשב אצל אמא שלי.נדמהלי שנגמר ב NE).המחשב מלפני 3-4 שנים. היות ויותר משנה לא נוקה, עבר על ידי ניקוי יותר מדי יסודי, במהלכו ניסיתי גם לנקות את מאוורר הלוח-אם - בתמונה,ניסיון לא מוצלח, וגם לא הצלחתי להחזירו למקום - שברתי את הפינים שלו בהוצאה :-X מאז, המחשב לפעמים עולה ולפעמים לא, ויש לי חשד עמוק שזה בגלל החלק שהוצאתי - האמנם ? אם אני צודק - האם אפשר להדביקו חזרה, נאמר עם ... דבק 3 שניות למשל ? אם זה לא קשור - אז מה יכולה להיות הסיבה ? תודה לכל העונים, גולן [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם המחשב שלי עושה רעשים , לא חזקים כל כך אבל שומעים שזה עושה רעש מציק . ניקיתי אותו היום בבוקר עם ספריי לחץ אוייר . עדיין הוא עושה רעש . מה עוד אני צריך לבדוק ומה עוד לעשות ?
-
- 6 תגובות
- 930 צפיות
-
-
סוקט 478 (ישן) - צריך המלצה לקירור אויר במחיר מינימלי מה שבאמת חשוב הוא שלא ישמעו את המאוורר . כי כרגע המאוורר מעל המעבד נשמע כמו מטוס סילון...
-
- 22 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
ככה אני קונה מחשב חדש והמפרט שלו הוא(זכרונות,מעבד ,קירור למעבד, ולוח אם ;מה שרלוונטי ל OC): מעבד: Intel Pentium Dual Core E6300 לוח אם: GIGABYTE ga-ep43-DS3L זכרונות: G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 1066 CL5-6-6-18 - F2-8500CL5D-4GBPQ קירור למעבד: ARCTIC-COOLING FREEZER EXTREME א. רציתי לדעת האם זה טוב ל OC. ב.חיפשתי מדריכי אוברקלוק וכולם מסובכים ומתסבכים אותי. כשאני מעלה FSB זה אומר שאני מעלה את המהירות ואז כופלים את זה במכפלה ומה שמתקבל זה מהירות המעבד נכון? המכפלה, עד כמה שידוע לי, נעולה בדגם הזה כלומר שכל מה שניתן זה להעלות את המהירות. עם זה אין לי בעיה, הבעיה מתחילה כשאני צריך להסתבך עם מתחים של המעבד,הזיכרונות וכל זה. אשמח אם מישהו יסביר לי את זה.
-
- 32 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות קירור למעבד, הכי חזק שיש עד 200 שקל ככה, אולי חריגה קטנה. אני קונה מ- KSP אז אל תמליצו לי על מקומות אחרים... אני דיי סגור על MUGEN 2 שעולה שם רק 195 שקל, אבל מצד שני אני לא יודע הרבה על הקירור הזה ורמת הרעש שלו. מה גם שהגיע ל- KSP ה- Ninja II Rev B שניראה חמוד ועולה 190. לא איכפת פער המחירים, כן, אבל הוא יותר ביצועיסט מהמוגן? (יש לו 6 היטפייפס ולמוגן 5) בקיצור, מה הקירור החזק ביותר שאפשר לקנות במסגרת שלי; חשוב שיהיה דיי שקט (המוגן רועש?). (אם יהיה אפשר לקבל תשובה חד משמעית בשעה הקרובה זה יהיה מעולה כי אני יוצא וזה על הדרך שלי ואני רוצה לגמור עם זה) *** הקירור צריך להיכנס ב- Antec Three Hundred ***
-
- 27 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מעבד AMD בתצורת S939 (זו שקדמה ל-AM2) אבל למיטב הבנתי יחידות הקרור הנפוצות בעלות תאימות לאחור (או שמכניזם האחיזה פשוט נותר זהה למרות המעבר לתצורה חדשה). המחשב ישן, ואני מאמין שיחידת הקרור שאקנה לא תוכל לשרת אותי במחשב שיחליף אותו בעתיד, אך מאחר ואין לי כוונות לרכוש מחשב חדש כעת ואני רוצה לשמור על שפיות, אין לי ברירה אחרת מלבד רכישה של יחידת קרור חדשה. הקריטריון הראשון והחשוב מכל הוא שקט; לביצועים חשיבות משנית. אף רכיב אינו מומהר. עלי להודות, הקרור במחשב אינו אופטימלי: מאוורר 120 מ"מ בודד שמכניס אוויר בחלק הקדמי התחתון של המארז ומאוורר בספק הכוח. בנוסף, אני מתאר לעצמי שגם חוסר הסדר בפנים המארז לא מניב תרומה חיובית. אני מתקשה להאמין שסידור הכבלים ו\או נקיון תק…
-
- 6 תגובות
- 972 צפיות
-
-
אחרי שנה שיש לי את המחשב הצלחתי סוף סוף להתקין מאוורר קידמי במארז Antec Sonata III ביחד עם 4870! מי שמכיר את הבעיה, הכרטיס פשוט גדול מידי ובגלל שהכבלי חשמל שלו מאחורה ולא בצד, אין מקום לתקין את המאוורר הקידמי שמתלבש אחרי הכלוב HDD ולא לפניו כמו בד"כ. אני זוכר כשקניתי את המחשב, דנו כאן על הסוגיה, ומישהו טען שזה אפשרי אם קודם מתקינים את המאוורר ואז מכניסים את הכרטיס עם הכבלים כבר מחוברים. אחרי שנה של עצלות מתמשכת אמרתי לעצמי שננסה. ו-וואלה, זה נכנס! מאוד בכח, אבל נכנס! אני אביא תמונות אם מישהו ממש מתעניין בדבר. אפילו הטמפ' של המעבד צנחה ב-9-10 מעלות! וגם ה-4870 הבהמתי נוטה לרדת לפעמים ל-78 במקום ה-81 הקבוע שלו. מוסר השכל: אל תתעצלו! ומזל טוב לי עריכה: מי שתהה, …
-
- 31 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות עוד 1-2 מאווררים למארז שלי (CM690) וכמה אמרו לי שהThunderblade של TT רועש.. למרות שיש למישהו שאני מכיר והוא אומר שהוא בסדר.. בקיצור איך המאוורר הזה http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=5262 לא כתוב פה אפילו כמה RPM הוא.. לעומת http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?productid=1628 תודה
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
המפרט: My pc: cpu: Intel® Core2 Quad Processor Q9550 (S-A R-E0) mb: Asus STRIKER-II-FORMULA vc: BFG NVIDIA GeForce GTX 260 OC MAXCORE memory: 2 x OCZ OCZ2P10664GK psu: Corsair HX620 620w Modular PSU Case: Cooler Master CM 590 hdd: 3 x WD3200 on raid 0 במארז יש 6 מאווררים, 2 מכניסים 4 מוציאים אני מחפש קירור טוב למעבד שיתן יחס טוב מחיר\תמורה\גודל. אני כרגע עם סטוק, במנוחה הוא עומד על כ 45 מעלות אבל ברגע שאני מאמץ אותו על 100% הוא מגיע ל טמפרטורה המקסימלית (70+) תוך שניות! לא מתוכנן OC לזמן הקרוב, בעתיד כנראה שכן. אחת הפשרויות שחשבתי זה הMUGEN II ממה שקראתי עליו הוא נותן יחס מחיר\תמורה טוב, אבל נופל בגודל שלו. נראה לי קצת מוגזם להחזיק רדיאטור של משאית במחשב. במקרה ויש קיר…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן הקיץ.. אחח הקיץ.. אני [tt]שונא[/tt] את הקיץ! "בזכותו" ה4850 שלי עם קירור הסטוק שלו, אשר נמצא בANTEC 300, מת מחום. במנוחה הטמפ'(עם מאוורר על 45%) מגיעה לכ85 מעלות(!), דבר אשר מביא לקריסה של משחקים מעט כבדים(לא בדקתי לאיזו טמפ' הוא מגיע במאמץ, חבל לי על הלב שלי). סידור הכבלים באנטק לא רע, יש בו את הפריזר XTREME ועוד 3 מאווררים שהגיעו עם המארז(שמתי על מדיום בגלל החום הכבד). בחורף כמובן לא היו בעיות. עכשיו אני מתלבט בין 2-3 מאווררים לבין קירור לכ. מסך+אולי מאוורר צדדי. אגב, לפי REAL TEMP טמפ' המעבד שלי(E7200) היא בסביבות ה36 במנוחה ובמאמץ הטמפ' נשארת באיזור הבטוח. אני צריך עזרה לא רק בבחירת המוצר, אלא גם בבחירת החנות(לרשותי כרטיס אשראי ). תודה, דניאל.
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
דבר ראשון אם אפשר איזו שהיא ביקורת / תגובה מצידכם על הגוף קירור הזה: THERMALTAKE Silent Rock FULL Copper + Heatpipe שווה את הקניה ? לא מצאתי עליו פרטים בעברית .. עכשיו חוץ מזה, ללא OC שווה בכלל לקנות בכלל גוף קירור או שעדיף לי להישאר עם הגוף שבא מ- intel וזהו ? גם אם עכשיו 40 מעלות בחוץ ועם קצת אבק (אני מדבר על ה- Q9550)
-
- 2 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום לכולם. הכ.ס שלי שהוא 8800GTS 512MB עם קירור סטוק, בזמן מנוחה עומד על 75 מעלות |: זה מטורף.. תראו תאכלס בחדר שלי חם בטירוף גם כי הוא קטן ויש בו הרבה מכשירים(3 מודמים, ממיר, טלוויזיה, המחשב עצמו - והחדר ממש קטן, ובלי קשר חם בחוץ אז בכלל). אבל בכל זאת - 75 מעלות? כאילו המעבד עומר על 55-60 במנוחה שזה אני מבין אותו באמת חם בטירוף.. אבל 75 במנוחה זה כבר מטורף. הייתה לי בעיה בעבר עם הטמפ' גם של המעבד והטמפ' היו על 80+ בזמן מנוחה, הסתבר בסופו של דבר שלא התקנתי טוב את הAC FREEZER 7 PRO טוב, כי אני קניתי והתקנתי טוב.. ואחד הברגים לא היה מחובר כי הוא נשבר וזה מה שגרם לבעיה.. אז קניתי אותו מאורר חדש(בגלל בורג מסריח אחד). אבל הפעם יש קירור סטוק וזה לא קשור.
-
- 5 תגובות
- 685 צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בבקשה בלעשות אוברקלוק לE5200 בלוח GIGABYTE EP43-DS3L הקירור הוא Alpine 7 Pro אני רוצה להגיע לפחות ל3000MHz את הרוב אני יודע אני רק מפחד לגעת במתחים
-
- 4 תגובות
- 575 צפיות
-
-
היי .. היום חיברתי למחשב החדש שלי מאוורר מהמחשב הישן והמאוורר מקרר די טוב וחזק אבל זה מתבטא גם ברעש, והוא מאוד רועש יחסית לשאר המאוררים שיש כרגע יש אפשרות להפחית את המהירות (את ההספק חשמל) שמגיע למאורר וככה הוא פחות יקרר אבל לפחות יהיה פחות רועש.. הורדתי את התוכנה SpeedFan ויש שם שליטה באחוזים של המהירות נגיד אבל זה לא ממש עוזר כי ניסיתי על כולם שם להוריד ל 0% וזה לא משתנה נגיד.. יש אפשרות אחרת? או שאני לא יודע להשתמש ב SPEEDFAN ותסבירו לי ועוד שאלה.. מה ההבדל בחיבורי מאווררים שיש כזה לחבר לחיבור עם 4 פינים שזה נקרא אני חושב זכר ונקבה שזה גדול כזה ויש כזה עם 3 פינים קטנים שמתחבר ללוח אם.. תודה =]]
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך שמשהו ימליץ לי על מאוורר למעבד Intel סוקט 775 עד 200-230 ש"ח אם אפשר פחות אז סבבה, שיהיה שקט. תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 589 צפיות
-
-
יש לי מעבד פנטים 2.8 פרסקוט ישן בן 5 שנים שמתחמם בזמן האחרון בצורה מוגזמת 60 מעלות במנוחה ועד 75 מעלות במאמץ. ידוע לי שפרסקוט הם מעבדים חמים אך מה שמוזר לי הוא שזו בעיה שטיפלתי בה לפני שלוש שנים בצורה הזו: החלפתי מארז מפשוט לטרמלטק סופרנו עם שלוש מאווררים והחלפתי את הקרור סטוק של המעבד לביג טיפון - הבעיה נפתרה הטמפרטורות ירדו ל 40 מנוחה 55 מאמץ. היום החלפתי משחה למעבד ארקטיק סילוור וניקיתי אבק בצורה יסודית ולמרות זאת עדיין הטמפרטורות 60 במנוחה ו 75 במאמץ המחשב לא באוברקלוק . מה גורם לחום הזה למרות משחה חדשה ניקוי אבק מארז עם 3 מאווררים וביג טיפון?
-
- 23 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, כבר במשך שנה המחשב שלי עושה את זה. המפרט שלי : כרטיס מסך : Albatron nVidia GeForce 8800GT 512MB מעבד : Intel C2D Dual Core 2.66 זכרונות : Corsair XMS2 2GB ספק + מארז : Compucase HEC BA19 + ספק 500W של TrueSilent או משהו כזה. לוח אם : Gigabyte GA-P35-DS3L מסך : LG 226WTQ המחשב לא עבר אוברקלוק ונוסף לו מאוורר קדמי לא מזמן. עכשיו לבעיה - כשאני נמצא הרבה זמן בתוך משחק מסויים (לצורך העניין - Crysis, Unreal Tournament 3, Team Fortress 2, Insurgency, World of Warcraft) ואפילו המצב מתדרדר לGTA San Andreas כשאני משחק במשחק - בד"כ חצי שעה בערך או קצת יותר, כשזה מגיע למקום עם אקשן או שיש גרפיקה קצת יותר חזקה שצריך לטפל בה המחשב פשוט קורס, המסך נכנס ל"Power Savi…
-
- 8 תגובות
- 831 צפיות
-
-
אני עם ויסטה 64 ביט עכשיו התקנתי את ה RivaTuner v2.24 אני נכנס והתוכנה לא נותנת לי שם דבר על הכרטיס לא יודע למה מישהו יכול לעזור לי ועוד שאלה אם יש לי hd4890 צריך להיות לי מעבד r790 נכון לא r770 ?? כי שנכנסתי ל אורסט הוא הציג לי שיש לי gpu 770 והאורסט נותן לי נתונים ולא רק באורסט בעוד הרבה תוכנות הוא מציג לי את הקבוצה hd4800 אבל מה שאני רואה באתר של ati שהוא לא בידיוק נחשב ב 4800 כי גם יש לו דריברים משלו אז... תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 565 צפיות
-