אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,126 דיונים בפורום זה
-
אהלן... לפני כמה שבועות קניתי מחשב חדש, אז יש לי כמה שאלות כלליות לגבי הטמפרטורה של המעבד. [המפרט בצד ימין] 1. מדדתי את הטמפרטורה דרך RealTemp וזה נע בין 33-45 שאני גולש ודברים רגילים... עכשיו מאמץ אין פה יותר מדי כי זה לא מיועד למשחקים ותוכנות כבדות.... אינטרנט ואופיס ומשחקים ממש קלים (רשת וכל האלה)... (לפעמים זה יכול אפילו לצנוח ל-26-30). זה בסדר הטמפרטורות? 2. עם השנים המעבד מתחתם יותר ויותר? 3. מהי הטמפרטורה המקסימלית שיכול המעבד להגיע וזה כבר יהיה לא טוב ומראה שמשהו לא בסדר? תודה רבה לעוזרים.
-
- 2 תגובות
- 641 צפיות
-
-
שלום לכולם, כחלק מבניית מפרט אני צריך לדעת האם ניתן להפעיל מעבד בעומס מלא בצורה כמעט פאסיבית (ללא מאוורר על ההיט-סינק, עם שני מאווררי 120/140 על מינימום). המארז הוא ככל הנראה אנטק 300. מה המעבד הכי "חם" שניתן יהיה להריץ שם? בפרט האם ניתן יהיה להריץ: Athlon X2 5600 Phenom X4 9550 Intel E8400 מבחינת רכיבי חומרה אחרים יש שם כונן אופטי אחד, 4 דיסקים קשיחים, ספק אנטק טריו 430W וכרטיס מסך משולב בלוח. אשמח לשמוע חוות דעת או הצעות למשהו פאסיבי אחר שכן יעמוד במשימה...
-
- 3 תגובות
- 547 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מעבד AMD 1700XP , הבעיה איתו היא שהוא מתחמם מאוד מהר (הממוצע שלו הוא 61 מעלות בקירוב) וזה בלי שיש לי אוברקלוקינג או משהו כזה. בזמנו אמרת לי שהבעיה היא בקירור של המעבד ולכן החלטתי לקנות ערכת קירור חדשה. על מה אתם ממליצים, מה הדבר הכי טוב שאני יכול לקנות לו (חוץ מקירור על בסיס מים - אני לא מעוניין בזה). ודרך אגב, האם ביחד עם ערכת הקירור מגיעה גם המשחה הטרמית או שאותה אני צריך לקנות בנפרד? תודה
-
- 5 תגובות
- 662 צפיות
-
-
שלום לכם, מה הפוטנציאל OC עם החלקים האלה: מעבד:INTEL D 805 לוח אם: GIGABYTE GA-8N-SLI קירור: ARTIC COOLING Freezer 7 Pro מארז: Sunbeam Transformer עד כמה אני יכול להגיע? תודה רבה, עדן
-
- 3 תגובות
- 525 צפיות
-
-
היום הוספתי למארז 3 מאווררים (כמו שהמליצו לי פה) + החלפתי את הוולקנו 9 בוולקנו 11 ועכשיו אני אפילו לא מסוגל לראות טלויזיה מהרעש אני די מצטער על הקנייה הזו ולא בגלל הכסף.... האם יש דרך להוריד בדציבלים? תודה
-
- 10 תגובות
- 802 צפיות
-
-
שלום .. לפני כמה חודשים רכשתי את המוצר הבא.. ENERMAX UC-A5FATR2 SILVER http://www.enermax.com.tw/uc-a5fatr2.htm מוצר נחמד מאוד ..נהנה ממנו מכל רגע אבל אני לא מצליח לראות את הRPM של המאווררים (מהירות) על הצג של הLCD מישהו נתקל בבעיה זאת בעבר ? ... קראתי את הספר שקיבלתי עם זה והוא פשוט אומר שהצג יראה את הRPM אוטומטית שמחברים אותו לפאן באס
-
- 2 תגובות
- 544 צפיות
-
-
שלום, פתחתי בעבר דיונים בפורום הזה ובופורומים אחרים והומלץ לי על ה מוגן 3 של שקייט לאחרונה התפרסמה כתבת ביקורת על קירורים למעבדים וראיתי שם את ה: GEID TRANQUILLO ARCTIC COOLING FREEZER 13 PRO ששניהם הציגו תוצאות רעש של פחות מ 28 Db וגם קיררו די טוב האם ביצועיו של המוגן 3 שהומלץ לי שווים או טובים יותר מהביצועים של המאוררים המדוברים? ואיזה מהם עדיף? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה יש לי את הכרטיס מסך הזה: POWERCOLOR RADEON X800XL VIVO PCI-EXPRESS 256MB עם מה אני עושה לו OC אפשר לפתוח צינורות צריך להוסיף עוד קירור תודה
-
- 8 תגובות
- 788 צפיות
-
-
אני רוצה לדעת אם יש לכם אולי גוף קירור טוב (עד 180 ש"ח ) בשביל כרטיס מסך 7300 GT של ג'יגאבייט
-
- 10 תגובות
- 559 צפיות
-
-
שלום חברים לקראת הקיץ החלטתי להצטייד בצלעות קירור XP-120 (של Thermalright) עבור המעבד פנטיום 4 3.2גיגה שלי שמתחמם מאוד. אני זקוק להמלצותיכם עבור משחה תרמית טובה, כי לי כולם נראים אותו הדבר. ועוד משהו, בפורום ממליצים על מאוורר של ENERMAX 120mm, האם הוא באמת שווה? תודה על עזרתכם, ארז
-
- 3 תגובות
- 505 צפיות
-
-
מה הכי הרבה שהגיעו איתו על קירור רגיל ואיזה מהירות אני יכול להגיע בלי יותר מידי סיכון ומאמץ?
-
- 1 תגובה
- 412 צפיות
-
-
ברשותי יש מעבד q6600 שעבר המהרה ל-3.2GHZ יש לי גם TT V1 כך שהטמפרטורה של המעבד במנוחה עומדת על 27-30 מעלות. עד היום השתמשתי בתוכנה occt הישנה לבדיקת מאמץ המעבד ויציבותו והטמפרטורות במאמץ לא עברו את ה-65 מעלות. לפני כמה ימים הורדתי את התוכנה החדשה למי שמכיר: OCCTPT3.0.0.zip-התוכנה גם מאמצת את הכרטיס מסך ועוד כל מיני שאני לא זוכר. הבעיה שראיתי ונדהמתי זה שהפעלתי אותה לרבע שעה והטמפרטורה של ה-CPU הייתה על 98 מעלות. core 1...2...3..4 היו על 55-60 בערך. בכל מקרה לא קיבלתי שום שגיאה והמחשב לא נתקע. השאלות שלי הם: 1. איך יכול להיות שהטמפרטורה הגיע למצב כזה בפרק זמן קצר של רבע שעה? 2.האם התוכנה הזאת עד כדי כך מעמיסה על המחשב שהוא הגיע לטמפרטורה כזאת? 3.מדוע גם לאחר שהפסקתי את הב…
-
- 3 תגובות
- 606 צפיות
-
-
נמאס לי לחכות - מה גם שיש לי מה לעשות עם המעבד ברגע שמחיר ה Q9450 יהיה נורמלי אז קניתי את האלמנטים הבאים : Q6600 G0 2x2gb Mushkin ddr2-1000 gigabyte EX38-DQ6 Radeon 3870 512 - gigabyte psu : zalman 600watt cooler : zalman 9700 led OS : VISTA ultimate 64 איך הייתם ממליצים לי להמריץ , ולכמה כמובן , ולמצות את המערכת החדשה שלי , שאני יודע שלהריץ אותה בסטוק זה פשוט ביזבוז ... אני לא מעוניין לשבור שיאי עולם ... רק למתוח לאזור ה 3.0 פחות או יותר ככה כדי להרגיש טוב עם עצמי ... מעולם לא עשיתי אוברקלוקינג והייתי שמח לקצת המלצות וכיוונונים - אני מדגיש ... אני לא מחפש לעשות אוברקלוקינג קיצוני לשם האוברקלוקינג ... רק למתוח את היכולת בשביל הכיף שלי ...
-
- 4 תגובות
- 749 צפיות
-
-
יש לי מעבד 2.4C ואני (כמובן איך לא ) עושה לו OC יש לי פחד שאני מאמין שיש אותו לכול ה אנשים פה שהוא הישרפות המעבד אז מה הטמפ' שאבור לעבור אותה כדי שאורך החיים ישאר נורמלי ושהפנטיום הזה לא ישרף?
-
- 25 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אני קראתי במדריך שלכם שמומלץ לשייף את המארז לפני שמתחילים לרסס. גם את הפלסטיק אמורים לשייף? וכמה צריך לשייף? את שהגושים של הצבע נעלמים אם עד שהוא יורד לגמרי? שמעתי שיש עוד שיטה לצבוע את המארז, שנותנת גימור יותר יפה אבל צריך לחכות איזה יום בין שכבה לשכבה. אתם יכולים להביא לי קישור למדריך על זה?
-
- 12 תגובות
- 972 צפיות
-
-
אני מחפש קירור טוב למעבד הזה.. ומצאתי משהו נחמד ביותר : Noctua NH-C12P SE14 140mm לינק לצפייה ביוטיוב: אם זה משנה המארז שלי הוא של :Thermaltake element T הנה לינק לצפייה : חשוב לציין כי במארז יש לי מאוור צדדי בגודל 23CM ,בחזית 20 CM ומעל שוב 20 CM (כולם RED LED ) אז הקירור שציינתי הוא טוב?אוכל להגיע ל-4 GHz ? תודה לעוזרים!
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי כולם, דבר ראשון אני חדש בפורום פה (האמת הרבה זמן בHWZONE פשוט התעצלתי לפתוח משתמש ) יש לי כמה שאלות. הבנתי שיש חודש הבא תחרות אוברקלוקינג בהוד השרון. אני יודע לעשות אוברקלוקינג הרעיון הוא שאני לא מכיר את הסצינה של התחרויות. המעבד שאני עושה עליו אוברקלוקינג הוא E2160 (ישן, אבל כיף). כל השאלות שלי מתייחסות למקצה של אחוזי שיפור: השאלה הראשונה שלי היא עד כמה זה ריאלי להגיע עם מעבד כזה לתחרות? שאלה שנייה זה - הקירור שבו משתמשים במקצה הזה- מוגבל? אפשר נניח להגיע עם חנקן נוזלי\קירור שאני יצרתי? אנשים אשכרה עושים את זה בתחרויות בארץ? כלומר המנצחים - בד"כ הם עם חנקן נוזלי\קרח יבש או שהם עם קירור רגיל במקצה הזה? ושאלה שלישית ואחרונה! - האוברקלוקרים בד"כ באים עם חומרה…
-
- 2 תגובות
- 739 צפיות
-
-
שלום, יש לי כרטיס GF 5700 ULTRA ואני רוצה להאיץ אותו קצת שיעבוד טיפה יותר חלק הוספתי מאווררים וניקית את המאוורר והוא עובד על 40 מעלות במנוחה (החדר שלי מאוד חם) אני משתמש בתוכנה שקבלתי עם הכרטיס SPEED RUNER של WINFOX...זה מה שהוא מראה לי ברגיל: 2D 301MHZ GPU 947mhz MEM 3D 475MHZ GPU 950MHZ MEM רציתי לדעת כמה אני צריך להאיץ בכמה מגהרצים? ב2D או ב 3D או שניהם?? תודה .. ד"א הכרטיס עובד על 4X AGP כי הלוח ישן אז אם זה יכול להגביל במשהו תגידו לי..
-
- 0 תגובות
- 461 צפיות
-
-
כידוע ישנה בעיה מוכרת עם התקנת גופי קירור על כרטיס הרדאון החדשים. וזאת בגלל ה Shim ש ATI הוסיפו, שאמנם מגן על הצ'יפ, אך גבוה מעט יותר מדי. רציתי לדעת מאלו שהיתה להם ההזדמנות להחליף את גוף הקירור , עד כמה הShim הזה בעייתי כאשר רוצים להתקין גוף קירור חדש, לדוגמת ה Zalman או ה CrystalORB.
-
- 7 תגובות
- 839 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מאוורר למעבד I7 2600K אני רוצה שתמליצו לי על מאוורר טוב למעבד שיקרר את המעבד שלא יתחמם ושיהיה שקט כמה שאפשר ... השקט חשוב לי מאוד . זה מחשב לעריכת סאוונד ומשחקים ביחד. יש לי מארז של אנטיק P280 ואני רוצה מאוורר מעבד שהוא מקרר טוב ושקט לסוקט 1155 עוד משהו אני רוצה להדגיש שבעתיד יתכן שאני אעשה OC קל-בינוני לא משהו מפציץ. עכשיו ראיתי פה ושם המלצות לכל מני מאווררים כמו Arctic Cooling Freezer 13 PRO http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6170 Scythe Katana 3 CPU Cooler (For Intel Only) http://ksp.co.il/?uin=10258 אשמח לקבל עזרה כמה שיותר מהירה בבקשה כי מחר אני הולך לקנות . ועוד משהו חשוב מאוד לקחת בחשבון שאין מקום למאוורר גדול מדי כי יש ליד זכר…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בחישובים שעשיתי לא יוצא לי משתלם להשקיע בערכה (לוח אם וגוף קירור) כדי להאיץ את הקונרו. למרות שקל מאוד לעשות לו OC, הרי שבסכום שבו אני קונה לוח אם יותר טוב וגוף קירור אני יכול לקנות מעבד משודרג. האם יש למישהו הצעה ללוח אם \ גוף קירור אשר כן משתלמים לי בסופו של דבר מאשר לשדרג את המעבד ל-6600? שהרי לוח יותר טוב (נגיד בין 965 ל-975) יעלה לי 300 ש"ח יותר, פלוס מינוס ועוד גוף קירור ב-100 או 200 ש"ח. וכבר הגענו להפרש בין המעבדים (שלא לדבר על ההפרש בין 6300 ל-6400 שהוא הפרש של 300 ולכן עוד פחות משתלם ב-OC).
-
- 4 תגובות
- 453 צפיות
-
-
שלום אחים שלי!!!!!!!!!1 איך סוכות מי בונה סוכה?(לא שזה מעניין) סתם... תקשיבו עוד כמה ימים אני הולך לדוד שלי והוא עוזר לי לעשות מודינג יפה למארז(רציתי שאנחנו נבנה מפרספקט שהכל יענו חוץ מהמאחורה יהיה שקוף ובפנים לדים מחבר שלו(בזול חחח) אבל רציתי לבדוק לעומק האם במוחכם יש רעיונות טובים יותר אז... תלכו עד הסוף בראיונות תביאו תמונות אפילו אם יש אני מחפש לעשות צביעה לדים ומשחקים של דברים זוהרים מדבקות כל רעיון טוב שעולה לכם בראש תכתבו אבל דברים יפים!!!!1 תודה לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 544 צפיות
-
-
אהלן חברה אשמח להמלצה לקירור שקט אך יעיל ל E5200 המארז הוא FRONTIER OPERA אשמח להמלצות ומה אתם חושבים על AC 7 / 64 LOW PROFILE יתאים? לא מתכנן OC. תודה מראש.
-
- 7 תגובות
- 646 צפיות
-
-
אהלן בשבביל שלא תשאלו אח"כ, אני אפתח ואומר עכשיו: יש לי מעבד סלרון ב-1.6GHZ ולוח אם ASUS P5L-MX. עכשיו לבעיה: החלטתי היום לנקות את המחשב ואת כל המאווררים ופשוט ליעל כמה שאפשר. לפני כל זה, הטמפ' במאמץ ללא OC היה בערך על 40 מעלות כאשר המארז היה פתוח. עכשיו, פירקתי את המאוורר שמעל המעבד, הוא היה עם טונה של אבק מעליו- ניקתי את כולו כמה שאפשר אין עליו נקודה של אבק ניקתי בכלליות את כל המארז וגם את המאוורר שבצד המארז. בנוסף עשיתי את כבלי ה-IDE מעוגלים וגמישים כמו שרשום פה במדריך וסידרתי אותם ואת כבלי החשמל בכדי שלא יפריעו למאווררים. לאחר מכן, לפני שסגרתי לגמרי את המארז הפעלתי את המחשב, נכנסתי לביוס ואיפסתי אותו (בתקווה שהוא יזהה לי HDD- אבל לצערי לא) ועל הדרך בדקתי כמה מעלות המע…
-
- 9 תגובות
- 646 צפיות
-
-