אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,129 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני רוצה להעביר את המעבד שלי במחן קשה. על מה עליי לבחור בין 3 האפשרויות בטסט?..
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום שבוע שעבר שידרגתי את המחשב וקניתי מעבד barton 2600 עם לוח Abit AN7. בזמן פעולה הטמפרטורה של המעבד (לפי ה utility של abit שבאה עם הלוח) היא בסביבות 48-46 מעלות ב idle. אני משתמש ב volcano 7+ עם arctic silver 3 לקירור ואני לא עושה oc. המאוורר פועל במהירות הנמוכה ביותר שלו. בנוסף יש לי שני מאווררים בחזית המארז להכנסת אוויר ושניים נוספים מאחור להוצאת אוויר. שאלות: 1. האם הטמפרטורה שלי גבוהה מידי? 2. אם התשובה ל 1 היא כן אז מה אני יכול לעשות כדי להוריד אותה? (להחליף את ה volcano?) תודה. נ.ב. אני רוצה להוריד את הטמפרטורה כדי להתחיל לעשות oc. תודה.
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יענו תוכנת צריבה של גיגהבייט וממה לצרוב את הביוס על המערכת מהווינדוס.. ולא דרך הביוס.. זה גורם לבעיות או שזה לא מומלץ? ואם כן למה?
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב היום ניקיתי את המחשב פירקתי את הספק ניקיתי מבנים וגם את המאוור של המעבד (שמשניהם יצאו גושים די גדולים של אבק) טוב עכשיו הרכבתי הכול מחדש כמו שזה היה מקודם טוב הכול בסדר ... אני מפעיל את ההמחשב ואני שומע מין רעש כזה של מאוורר כיאלו הוא נשחק במשהו ואני לא יודע בדיוק מאיזה זה מגיע ? מהספק או מהמעבד בדקתי את שניהם ושניהם עובדים וגם הרעש עבר טוב בסדר...... עכשיו פתאום המחשב שלי נתקע ואז היה מסך שחור עם צפצוף מעצבן כזה(ד"א יש לי WIN XP) ואז ישר כיביתי את המחשב וכמובן חזר הרעש והפסיק עכשיו אני צריך עזרה זה אולי למאוורר של המעבד?? אולי לא חיברתי אותו כמו שצריך ?(איך שהכנסתי אותו זה איך שהיה מקודם ) אולי חיזקתי את הברגים פחות/יותר מידי מישהו יודע אולי מה הבעיה?????????? כי אנ…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום קניתי מחשב חדש עכשיו כל פעם שאני מדליק את המחשב המאוורר לא עובד אני מנתק את הכבל מהספק מחזיר הוא עובד לאט ואחרי כמה זמן מתייצב עכשיו זה מחשב חדש ואין שום סיבה של אבק וכמובן שאני מקבל הודעת cpu fan error מפרט: לוח אם P5QC מעבד Q9550 מאוורר שבא עם המעבד של אינטל
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אם אני עושה אוברקלוקינג לכרטיס כזה ,ומחכה עד שיישרף , יש סיכוי ששאר החלקים ייפגעו מזה?
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
בסוף החלטתי להשתמש בCORSAIR 600C לבניה הקרובה , אני מאוד אוהב את ה540AIR שלי , אבל ה600C מסתדר לי בול מבחינת מיקום בחדר והחלון אשר ממוקם בצד ימין בגלל סידור המארז ההפוך . השאלה היא כזו : יש לי רדיאטור קדמי 280 עומק 45 של EKWB ( הוא מצויין ) לקדמת המארז עם מאווררי THERMALTAKE RIING 140 RGB , הם מדהימים ( גם במראה וגם בביצועים ) בתחתית , אני מתלבט אם "לשפצר" אותה מעט בכדי שתתאים למפלצת : הרדיאטור 2X180 הענק של EKWB גם כן ( כבר פירקתי אותו גם כך מהבניה של ה540 ) הוא נכנס אבל המאווררים שאאלץ להשתמש בהם הם הSILVERSTONE FM182 שבגדול הם מצויינים אך הם בצבע לבן ( אני יכול לצבוע ) אך הסידור במארז יראה קצת מוזר עם ריבוי סוגי מאווררים . או להוסיף עוד תאום ל2…
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
קודם כול שימו לב הלוח P31 על BUS 526MHZ זיכרונות CEON 667MHZ הגיעו 1052MHZ תוצאה SPI 10.54 הלוח והזכרונות הוכחו את הצמם לא ציפיתי שאני יכול להמשיך אבל טעיתי ...... מי אמר שלוח הזה לא בשביל OC [attachment deleted by admin]
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
טוב אז הכרטיס הוא ראדון 9700 פרו. יש לי צלעות קירור כאלה קטנות שאני ידביק על הזכרונות, אבל המאוורר שנמצא על הליבה התקלקל משום מה. הכרטיס טוב כי עשיתי שם איזה משהו שהחזיק בדיוק 5 דקות. (הכרטיס פועל מצויין). אז השאלה שלי היא כזאת : מה דעכתם על TT Crystal orb? ואם הוא לא מספיק חזק אז לשים שם גוף קירור רטן או משהו ?? ??? ??? ??? ??? יש לציין שיש מול הראדון מאורר SF2 שנחשב למאוורר אחד הטובים ודוחף בסביבות ה70 CFM.
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
נו - אז יש לי המון שאלות ... אני מנסה להריץ את PRIME95 והוא כל הזמן נתקע בזמן הבדיקה -תוך שהוא אומר error:sum[input]!=sum [output] .... possible hardware failure מה אתם אומרים ???
-
- 21 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי ברשותי מעבד I7 920 עם קירור של Xigmatek Thor's Hammer לאחרונה, קניתי כרטיס מסך עם הקניה הקבוצתית שהייתה בפורום לכבוד הכרטיס החדש, החלטתי לרענן את המשחה הטרמית (במעבד מן הסתם) ואולי לעשות OC קטן (קניתי מראש את המחשב בשביל OC. המטרה שכיוונתי אליה היא 4GHZ. עשו לי מהחנות OC ל3.6 אם אני זוכר נכון.. אחרי כמה חודשים הורדתי את הOC פשוט כי באותה תקופה לא הייתי זקוק לזה..) ברשותי MX3, אחת המשחות שהיו עם הביצועים הטובים ביותר בתקופה שרכשתי אותה (לפני שנתיים) אך אבוי, אחרי הרבה קריאה באינטרנט, גיליתי שהיא לא מתפשטת טוב וקצת קשה לשים אותה.. זה בשילוב עם העבודה שהקירור שלי עם טכנולוגיית HDT, יעשה לי את החיים לממש קשים (גם ככה קשה לשים לקירורים האלו משחה טרמית המדריך היחי…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אלהן לכולם. יש ים פוסטים על הנושא, עברתי על מספר גדול מהם. בהתחלה חשבתי לקנות את ה GT של SCHYTE אבל המחיר של הדגם 1150 מוגזם לדעתי. דגמי 800 מאוד חלשים ומעל לדעתי כבר יהיו די רועשים בשבילי. לפי הבחירה רציתי מאוורר שקט ושיעזור לקרר את כ.מסך ולוח אם. במארז CM 690 II. כרגע מורכבים 2 מאווררים שבאו איתו, עובדים על 800 RPM, את הקדמי אני רוצה בקרוב גם להחליף כי הוא רועש אפילו כשהורדתי RPM. כמובן שעובדים בקונפיגורציה של קידמי מכניס אוויר, אחורי מוציא. התחלתי לחשוב על אלטרנטיבות וחשבתי למה לא לשים 140מ"מ. המאווררים היחידים שמצאתי Fractal Design Silent Series 140mm Scythe Kaze Maru 140mm Case Fan 1200 RPM Antec TrueQuiet 140mm כל השאר בעלי ביצועים לא משהו או מחיר גבוה לטעמי שזה מתק…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
המאווררים של נוקטואה 140 מ"מ רק לקבל אינדיקציה לגודל של המארז והמערכת. כל השאר למטה... case corsair obsidian 800d board asus maximus with rampage bios graphic card 4870x2 oc 810/1040 qx9770 oc 4500mhz 24/7 38/70c psu corsair 850w memory corsair xms2 oc 510 cl 4.4.4.10 water swiftech-gtz pump swiftech mcp-655 coolant Fluid XP+ ECO EARTH radiator Feser XChanger Triple 120mm Xtreme tubing Feser Tube Active UV Hose hard drives 4x250gb 0 raid0 fast 2x1tb raid1 copy
-
- 10 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שמתי במחשב שלי עוד מאווררים וקיררתי אותו, ועכשיו אני רוצה להעלות את המהירות שלו, איך אני עושה את זה??? ??? ???
-
- 25 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שהוא יהיה יותר טוב לאובר קלוק היה לי לפני זה 1900 agoga החלפתי ל 2000 agoia אני בא לנסות להעלות את הבאס נתקע ב148 כרגיל.. אין לי שום כרטיס על הפי סי אי זכרון של 333 בקיצור לא מבין מה הבעיה המחשב מגיע ל148 באס ועושה ריסט בבקשנ עזרה
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי קירור של חברת thermaltake מדגם volcano 7+ (ה+ צריך להיות אחרי ה7 וכן זה דגם ישן למעבדי P4) מידע עליו: http://www.tweaktown.com/reviews/188/thermaltake_volcano_7_hsf_review/index.html על הגוף קירור יש מאוורר 70MM שלהפתעתי יכול לצאת בקלות רבה והוא בגודל של מאוורר 70MM רגיל אני רוצה להחליף את המאוורר הזה למאוורר אחר ורציתי לדעת אם זה אפשרי בהתחשב בזה שלמאוורר רגיל אין כבל נתונים (לפי מיטב ידיעתי) ואת הסוויץ של המהירויות שמקבלים עם הקירור אין לי לצערי תודה רבה לעזורים
-
- 9 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אהלן.. ברשותי לוח אם מדגם ASUSTeK Computer INC. P5QL-EM ומעבד E8400 עם קירור Scythe Yasya ואני פשוט לא מצליח לעשות אוברקלוק, בביוס יש לי אפשרות של AI overclock profile ואני יכול לעשות רק 5%... ואם אני עושה מעל 5% המחשב לא עובר POST ונתקע לי עם הודעה Overclock failed or voltege error. ואם אני עושה את זה ידני.. אני מנסה להעלות את הFSB עד 340.. אם אני עושה מעל. אני מקבל את אותה הודעת שגיאה? האם הלוח אם שברשותי דפוק או לא מתאים לביצוע אוברקלוק? X_X תודה מראש לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני לעשה תמיד מגיע לטפר הזו ...הנחה שלי שזה טעות בטפר של חישני I2C\ המעבד.לוח אם ה TAT אומר ש 70 מעלות אבל לא נכנס ל מצב של טרוטל. לכן אם כדי להשקיע סכום של 300 שקל על VX ? אני עד היום עובד כ 8 חודשים כך ולא קרה כלום ..המחשב פצצה ..
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם קראתי את המדריך באתר של הכנת/הרכבת צג LCD במחשב ונראה לי שאני אקנה את החלקים ויעשה כמו שמתואר אבל אני לא יודע איפה ואיך למקם אותו במארז שלי, המארז שלי הוא- http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_829&products_id=4081 אם זה יעזור... בתודה ניב.. נ.ב אם מישהו עשה את המוד הזה בעבר אשמח לדעת איך היו התוצאות והכל...
-
- 24 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני וחבר שלי התווקחנו בינינו אם הדינוזאור הזה שיש על המארז זה חריטה או מדבקה, אבל לא הגענו להחלטה. תכריעו בינינו בבקשה ... הנה הקישור
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
שלום לכולם, חבר שלי קנה מחשב עם המפרט הבא: EPOX 8RDA+ עם כרטיס רשת וקול על הלוח (נדמה לי שזה דגם קצת שונה) AXP 2100 TWINMOS 512MB 3200 WD 80GB CAVIRAR SE GEFORCE 440MX של Inno3d או משהו כזה גוף קירור של TK, לא זוכר איזה בדיוק, אבל עובד יופי (42 מעלות בעומס) אני אתאר בקצרה את ה-OC שעשינו: FSB הגיע עד ל-162 עם מערכת יציבה (windows לא קורס וכו'), העליתי את המתח ל-1.650 כדי להגיע לשם, לפני זה המחשב לא היה יציב. ניסיתי לעלות ל-166 והיו כמה תופעות: 1. windows עבר למסך כחול בזמן העליה או היה עושה reset מייד אחרי העליה 2. ה-bios היה נתקע באמצע הכוונונים והיה דורש clear עם הג'אמפר כדי לעבוד שוב ניסיתי מכאן לשחק קצת עם המכפלה, והעליתי ל-13.5. המחשב לא עשה פוסט. ב-133 FSB, הוא דווק…
-
- 22 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני הולך לקנות מערכת חדשה לגמרי בעוד כמה זמן שתיהיה מבוססת על core i7 ואמורה לאפשר OC ממש רציני. כשאני אומר רציני, אני מתכוון למעל ל- 5Ghz עם ה-core i7, ולקחתי את כל מה שכלול בשביל זה. קירור מיוחד למעבד אין לי, כי אין לי מושג מה מומלץ בשביל OC בסדר גודל של כזה- לכן אני פה מתייעץ איתכם. אז ככה, הנה המפרט המתוכנן המיועד במיוחד בשביל אוברקלוק רציני למדי- ה-core i7 860 עם קירור סטוק שחייב להתחלף כמובן, לוח ASUS Maximus III Formula היקר, שבחרתי אותו דווקא בזכות זה שהוא מיועד במיוחד לגיימרים שמעוניינים לבצע OC רציני למדי. 2 יחידות זיכרון G.Skill 2GB DDR3 CL-9, והמארז Thermaltake Xaser VI MX עם ספק 750W איכותי של HEC. לפי מה שידוע לי, ובררתי הרבה, המפרט הנ"ל מעולה בשביל ה…
-
- 16 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, 1. אני משתמש בקירור הזה ובמאורר סטוק שלו כבר מספר חודשים. די מהתחלה הרגשתי שמשהו ברעש שלו מפריע לי (אני רגיש, מאוד), ולאחרונה זה נהיה ממש מציק. קראתי קצת השוואות ודיונים בפורומים שונים, וראיתי הרבה המלצות על הNF-F12 של Noctua, בעיקר בשילוב ה212. האם יש סיבה לא ללכת עליו? (מעבר למחיר היחסית גבוה). 2. גם המאורר האחורי בCM Storm Trooper (140ממ) מפיק רעשי תקתוק לא ברורים. ניסיתי לחזק את כל הברגים במידה שווה, לבדוק שהוא מאובטח, ולא מצאתי שום סיבה שהוא יפיק את הרעשים האלה, מלבד בעיה אחרת שכנראה מעל לרמתי. האם יש לכם המלצה למאורר 140 אחר שניתן להשתמש בו? חשוב מאוד השקט. לצורך העניין, לפי האתר של CM, הוא מפיק 19db ב1200RPM. גם במקרה הזה עברתי על השוואות, אבל לא הצלחתי להגיע…
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
מישהו יכול להמליץ לי על קירור טוב ל3200 שלי התחלתי לעשות לו אוברקלוק עם הקירור סטוק שלו והגעתי לתמפרטורה של50 במאמץ ואני לא רוצה ליגרום לו נזק וגם איזה מישחה טובה, אני מוכן להשקיע 260 תודה לכל העוזרים. שחכתי לציין עדיף שיהיה שקט
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-