עבור לתוכן

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by yoni_gelb,

שלום, הרכבתי את המחשב החדש שלי: Intel Core I7 920@2.67 GHz 45nm GIGABYTE GA-EX58-UD4 (X58) i7 Nehalem - ATX OCZ GOLD DDR3 TRIPLE CHANNEL 6GB 1600MHZ CL8 SAMSUNG 1000GB (HD103UJ) -32MB - 7200RPM S-ATA - SpinPoint F1 GAINWARD HD 4870 1024 GDDR5 Golden Sample - RETAIL SAMSUNG DVR-S223F x22 (BLACK) DUAL LAYER SATA PCPOWER&COOLING S61EPS Silencer 610W Retail COOLERMASTER (CM-690) 690 עם קירור סטוק והפד הטרמי המקורי שעל ההיט-סינק. אתמול ביצעתי בדיקת טמפ' במנוחה ובמאמץ וקיבלתי 50-55 מעלות בIDLE ומעל 90 מעלות בעומס מלא! יש הצעות לגבי מה שאפשר לעשות?

• 44 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. Started by eranisra,

שלום, יש לי את המעבד שרשום במפרט שלי, ואני עובד עם אוברקלוקינג עליו כבר מעל שנה והכל עבד פשוט מעולה, אך משום מה בזמן האחרון משחקים התחילו לקרוס ואחרי שבדקתי זה נראה כאילו המעלות של המעבד גבוהות מדי בזמן מאמץ ממושך, המעלות מגיעות ל70! איזה קירור אתם ממליצים לי לקנות כדי לעזור לו לעבור את חודשי הקיץ החמים של הארץ??

• 7 תגובות
    • 655 צפיות
  3. Started by dory,

;D היום, כשסופסוף הלכתי לחנות, לקבל חזרה את הזלמן שלי (שלא הצליחו לעשות איתו כלום). נזכרתי שאני נמצא קרוב מאוד לחנות לכלי בניין. נכנסתי והסתכלתי מה אפשר לקמבן. וכמובן מצאתי חוט תייל חזק (שיש לי בבית). נכנסתי הביתה והתחלתי במאלכה: http://img151.imageshack.us/img151/7470/picture002fjm.jpg http://img26.imageshack.us/img26/1669/picture004oyp.jpg הצלחתי לחבר את הזלמן 7500 שלי! כמו כן הטמפ' ירדה ב8 מעלות במנוחה ו9 במאמץ! (לפני זה ההיה קירור סטוק) אגב הזלמן נמכר לי במחיר מצחיק בגלל שהברזל שהיה צריך להיות במקום חוט התייל נשבר.

• 19 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. בקצרה: אני יודע שמערכת לקירור מים לוקחת את החום של המעבד (ע"י הובלת מים חמים לרדיאטור) ופיזור החום ע"י המאוורר של הצלעות שמפזרות את החום. השאלה שלי, נגיד ואין גוף (במקרה שלנו מעבד) שמייצר חום, האם המערכת מסוגלת לקרר את המים לטמפ' מסוימת? ואם כן איך אני יודע לאיזה טמפ' מגיע המים? בתודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 575 צפיות
  5. אני כרגע על 465X9 יציב כסלע ואני מתכוון להמשיך ( טמפרטורה 63 במאמץ מלא ) אני רוצה להגיע ל480 בערך בלי תוספת מתח ( אולי טיפה ) בכל מקרה אני קניתי את הG.Skill 1066mhz 2048X2 והחלפתי אותם בKINGSTON 2X2048 800MHZ השאלה שלי זה אם אני מתקין מערכת הפעלה 64bit ומוסיף את ה8GB ( כי כבר יש לי אותם אז חבל לבזבז ) לפי מה שקראתי הGSKILL יעבדו גם על 800 וזה ידפוק לי את הOC או שאני יכול לייצב את זה על 460 בערך? או שבכלל אי אפשר לעשות זכרונות של 800 ו1066 משני חברות שונות יחד ? מקווה שהבנתם

• 6 תגובות
    • 633 צפיות
  6. Started by supercars,

בזמן שניקיתי את המארז מבפנים, פגעתי באחת מצלעות הקירור וזה מה שקרה: מהי חומרת הנזק?

• 4 תגובות
    • 519 צפיות
  7. היום קיבלתי את המחשב שהזמנתי עבור חבר שלי מעבד אינטל E6300 עם הקירור המקורי והביזיוני לוח גיגהבייט G31M-ES2L 2 גיגה זכרון כרטיס מסך HD4850 של ספיר 512 מ"ב הארדיסק 500 ג"ב של היטאצ'י ספק כח 500 וואט FSP עם מאוורר 12 ס"מ ו-Active PFC מצ"ב תמונה של המחשב. כמובן שאין פה שום דבר מיוחד מלבד העובדה שהמחשב נקנה במחיר מגוחך של 2020 שקל כולל מארז מיקרו וצורב LG. במארז הגיעו שני מאווררים 80 מ"מ שהוצאו ובמקומם שמתי מאוורר 92 מ"מ שפורק ממחשב דל ישן שיש בו דיודה ששולטת על המהירות לפי הטמפרטורה. התקנתי XP וישר ניגשתי למלאכת האוברקלוק, במכה ראשונה העליתי את הFSB ל-333 מה"צ, המחשב עלה וגם רץ חצי שעה של אורתוס כשהזכרון ב-500 מה"צ. מרשים בהתחשב שמדובר בזכרון CEON ללא צלע קרור …

• 7 תגובות
    • 912 צפיות
  8. שלום לכולם, קרוב משפחה הגיע אליי לא מזמן עם Xbox 360 אשר חווה RRod, תיקנתי לו אותו בעזרת אקדח חום. המכשיר כרגע פועל בלי בעיה, אך ההיטסינק של ה-GPU בוער עד כדי כך שבעייתי לגעת בו יותר מכמה שניות. האם ניתן לשפצר איזה מאוורר על העניין הזה? איזה? אני מניח שמשהו כמו 40 מ"מ יתאים השאלה היא איך לבצע את זה הן מבחינת מתחים והן מבחינת ההרכבה הפיזית על ההיטסינק. מצורפת תמונה של ההיטסינק הבעייתי: תודה. נ.ב בטעות נשלח באלקרוניקה ומודינג, נא להעביר לאוברקלוקינג.

• 19 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by ItachiSan,

שלום, אם אני לא מתכנן OC, כדאי לי לקחת מעבד עם קירור סטוק או קירור בנפרד? המעבד הוא- Q9550 http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=232 והקירורים שהציעו לי- Scythe Zipang http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=252 172 ש"ח Scythe Ninja 2 http://www.rsm.co.il/Product.aspx?ProductID=251 151 ש"ח תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 719 צפיות
  10. כמו שהכותרת אומרת אני רוצה תוכנה לניטור טמפרטורה ואולי מהירות מאווררים לכרטיס מסך gts 250 512mb תודה לעוזרים

11. שלום. קניתי היום בסופו של דבר את גוף הקרור של זלמן CNPS9500A LED למעבד פנום 2 X3 שלי וזה התוצאות שקיבלתי בבדיקת מאמצץ במשך 20 דקות .(הבדיקה בוצעה באמצעות STREES PRIME פתחתי 4 כאלה ברצף) זה לפני הבדיקה- Motherboard 44 cpu 39 core1 -31 \ 30 core2 -31 \ 30 core3 -31 \ 30 GPU 53 וזה אחרי הבדיקה Motherboard - 45 cpu -49 max core1 -40 core2 -40 core3 -40 GPU - 59 מה אתם חושבים על התוצאות האלה האם היה שווה לקנות את הגוף קרור הזה ("חוץ מזה החדר חם בלי מזגן").בכל מקרה אשמח לתגובות וכן יש אולי מצב שאני יעשה אוברקלוק למרות שאין לי צורך כרגע.

12. היי אתמול התקנתי תוכנה שנימצאת בתקליטור של לוח האם זיגבייט , שבא אפשר לעשות אובר קלוקינג למעבד דרך תוכנת הפעלה XP , לא דרך הביוס . הצלחתי לקבל 2100 GHZ במעבד (AMD3800) עוד 10% , הרצתי 3DMARK06 וקיבלתי 8230 נקודות במקום 7632 במהירות סטוק. אבל שהעלתי ל2150 כל המערכת קרסה , האם זה אובר קלוקינג תקין דרך הXP? רוני

13. מ800 ל1066 ומ1066 ל1333 .... אז השאלה היא כזאת .. האים יש איזה שני פינים או יותר שצריך לקצר בכדי שלמעבד נגיד יקפוץ התדר עבודה ? או נגיד תוסיף לו איזה מספר או שנים למכפלה ......? מישהו שמע על משהו כזה?

• 5 תגובות
    • 671 צפיות
  14. Started by chook_rl,

מה בדיוק אומרת כל עמודה, אני מניח שזה פשוט תדרי שעוןן אחרים, אבל האם זה האפשרויות היחידות? ולמה האחרונה שונה בשמה מהאחרות?

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by mark1994,

טוב אנשים יש לי בעיה כזאת יש לי את הקירור Freezer Xterme במאמץ המעבד מגיע לי ל60 מעלות בסטוק בחדר די חם בלי מזגן :'( אז קיצור רציתי הצעות לשיפור הקירור שלי על מנת לאפשר OC סביר במעלות סבירות והשבוע עוד קניתי שני מאווורי TT עם לד כחול 120MM שאין לי מה לעשות איתם לבנתיים אולי אני ימצא להם שימוש ואני צריך הצאות איך למרוח את המשכה MX-2 כיי עד אכשו לא הצלחתי למרוח אותה כמו שצריך בכל מקרה הינה התמונה של פנים המארז http://img146.imageshack.us/i/dsc02364r.jpg/ תודה לעוזרים

• 9 תגובות
    • 673 צפיות
  16. Started by BenBezalel,

שלום לכולם. קיבלתי מחשב חדש עם מארז די קטן. 7001 Midi ATX Tower Case Black With 450W המארז הגיע עם מאוורר אחד של 120MM. למעבד יש קירור רגיל שמגיע איתו,ולכרטיס מסך יש קירור TWIN TURBO שעושה את העבודה. איזה מאווררים 80mmאני צריך כדי לקרר את המחשב? ואיזה קירור מעבד אפשר למצוא למארז כזה? ואיך אני מקרר את הזכרונות? תודה.

• 6 תגובות
    • 594 צפיות
  17. אז ככה הזיכרונות שלי הם : G.Skill DDR2 4096MB 1000Mhz CL 5-5-5-15 PQ הלוח אם שלי הוא :Gigabyte EP43-DS3L אז לעיניין... אני עשיתי OC למעבד ל 3.7 כי הלוח אם שלי מגביל אותו ל 412MHZ המעבד שלי הוא E8400.. ובזיכרונות עשיתי ב System Memory Multiplier:2.00B זאת האופציה הכי נמוכה שהיה 850 MHZ בזיכרונות. ככה עשיתי OC ל 3.7 עכשיו אני חושב שאפשר לשחק עם ה System Memory Multiplier.ככה להגיע ל 1000MHZ אז אני שמת ל 2.50A שזה הופך את התדר של הזיכרונות ל1030 כי אני יודע שהזיכרונות שלי יכולות להחזיק 1000MHZ. עכשיו המתחים שלי הם: מתח זיכרונות-2.0V MCH-Normal בביוס של הלוח אם שלי אין FSB OVERVOLTAGE. מתח המעבד הוא על 1.26 עכשיו אני עושה שמירה וזה לא נותן לי POST אז אני חוזר והעלתי את המתח ש…

• 1 תגובה
    • 501 צפיות
  18. שידרגתי את המחשב והוספתי לו הרבה דברים בינהם עוד כרטיס של 2 ג'יגה הרץ ואני רוצה לדעת עם זה עובד...

• 16 תגובות
    • 1.4k צפיות
  19. Started by bigblue,

הימים החמים של אוגוסט הובילו אותי למסקנה שהגיע לעבור לקירור מים, בכל אופן את החלקים העיקריים כבר בחרתי, מה שאני מבקש זה עזרה עם החיבורים צינורות וחיבורים לבלוקים. אני פשוט לא מצליח את כל הקוטרים השונים וסוגי החיבורים השונים. הנה מה שחשבתי בינתיים : דרך אגב המארז הוא CoolerMaster 690 והתכנון הוא להרכיב את כל המערכת בתןך המארז ולא מבחוץ. אשמח להצעות תגובות

• 7 תגובות
    • 716 צפיות
  20. Started by rap_tr,

ערב טוב ניקיתי את המחשב היום והוצאתי את המאוורר של המעבד (ברוב טיפשותי) יש לציין שמשכתי אותו קצת בכח כדי להוציא אותו מהשיינים שתופסות אותו והוא התנתק ובדיעבד גיליתי שהיה שם מן תופסן כזה שמחובר ללוח אם והמאוורר היה עם סיליקון או חומר לבן כזה.. בכל אופן,חיברתי אותו בחזרה,חיברתי את כל הכבלים(חשמל,מסך וכו..) והמחשב נדלק לכ-20/30 שניות ונכבה המסך לא עולה,ז"א הביוס לא עולה והמסך אפילו לא מגיב(כאילו שלא נדלק בכלל המחשב) אם מישהו יודע אולי מה הבעיה אני אשמח לתשובה..

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by Riddler,

יש לי לוח MA-78GM-S2H של Gigabyte, וגם הצ'יפסט וגם המעבד מתחממים יותר מדי מפעולות פשוטות של ניגון וידיאו באינטרנט, ניגון מוזיקה וכו'. אני מחפש בשלב בראשון להוסיף מאוורר 120 קדמי כדי להכניס אוויר, כי כרגע יש מאוורר אחורי בלבד. המארז הוא Thermaltake RS100. ראיתי מאווררים בטווח של 20-100 ש"ח. אני מניח שהיקרים איכותיים יותר, אבל יש יותר מדי דגמים/חברות...מה מומלץ מבחינת שקט ומבחינת כמות אוויר שהוא מכניס? במידה וזה לא יעזור לקרר את הצ'יפסט אני אשקול גם הוספת קירור פסיבי/אקטיבי ישירות עליו, אבל אני רוצה להתחיל עם מאוורר קודם. תודה!

• 21 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by Yoni991,

שלום יש לי את המארז Thermaltake Soprano VB1000SWS ואני רוצהלהשים בוא את הקירור Scythe Mugen 2. השאלה שלי, האם זה יכנס למארז ?

• 8 תגובות
    • 981 צפיות
  23. Started by OCer,

יש לי זכרונות kingstone ddr2 800MHZ CL 6-6-6-18 זכרונות פשוטים. הצלחתי להביא אותם ל- 858MHZ [עם FSB 429, מכפלה X7 שהיא המקס' אצלי] והמערכת יציבה! גם אחרי בדיקה ממושכת ב-OCCT. מתח 2.04 אבל האם זה בסדר או שאני צריך לרדת? כי זאת נראת לי חריגה קצת גדולה בשביל זכרונות פשוטים כאלה.

• 4 תגובות
    • 510 צפיות
  24. שלום , כמות בכותרת ברשותי לוח אם מסוג M2VMX של ASUS עם 4600+ כשאני מחבר כל מכשיר USB בין אם זה אייפוד, DOK או כל גאדגט טמפרטורת הלוח קופצת ב 3-5 מעלות והמעבד ב 7 מעלות האם זה נורמלי ? תודה

25. Started by michael_ros,

מה הולך? תגידו איך הגופי קרור של זלמן לAM3 פנום2 X3 .אני עדיין מתלבט מה לקנות.

• 2 תגובות
    • 547 צפיות

דיונים חדשים בפורומים