עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אוברקלוקינג וקירור

פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים

1. Started by SPIDERRRMAN,

יש לי מעבד E6600 אני רוצה להחליף לו את הקירור למשהו יותר שקט, מה שיש לי עכשיו זה זלמן 9700 למי שמכיר... אז מה הקירור למעבד המומלץ מבחינת שקט, יש משהו פסיבי שאפשר באמת לסמוך עליו שהוא יתן טמפרטורות נמוכות? תודה מראש

• 15 תגובות
    • 884 צפיות
  2. Started by huber,

בגלל שיש לי את ההיטסינק הזה שהוא מעולה אבל מתאים ל AMD ופנטיום 3, חשבתי אולי ניתן לעשות איזושהי התאמה או "קומבינה" לגרום לו לשבת על הפנטיום 4 הלוהט שלי. אפשר? אני זוכר שראיתי את זה אפשהו רק לא מוצא את זה כרגע... מישהו זוכר אפא פירסמו את זה, למישהו יש רעיון מקורי? במקרה הכי גרוע אני אמכור אותו ואקנה AX478, אבל רק כצעד מישני.

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  3. Started by sh_idan,

אני מודע לכך שזו שאלה של טירון בענייני ה OC (וכזה אני כמו שאתם מבינים), אבל בכל זאת בבקשה תגיבו.. תודה ! המערכת שלי מבוססת לוח אם EPoX ומעבד AMD 64 אם אתם שואלים....

• 15 תגובות
    • 951 צפיות
  4. Started by L1ron,

החלטתי להוסיף מאוורר 140ממ למארז שלי שהיה במחשב קודם.. חיברתי אותו ללוח אם , ואני לא יודע איפה להשים אותו.. יש לי מארז לא משהו והמאווורר היחיד שהיה מחובר אליו זה מאוורר 60-80 שמופנה לאזור הלוח אם והמעבד ,שזה המקום היחיד גם למאוורר שאני רואה.. הינה תמונות זה התמונה של המארז http://img31.imageshack.us/img31/8886/dsc01601h.jpg http://img39.imageshack.us/img39/1580/dsc01602g.jpg עכשיו אני רוצה לדעת נניח אני שם אותו למטה מתחת לכ.מסך, איך להשים את המאוורר,ככה: http://img85.imageshack.us/img85/4339/dsc01603nj.jpg או ככה? ונניח אני שם אותו על הכרטיס מסך , על הלוח שלו ,לא איפה שיש כבר מאוורר , באיזה צד הוא יזרוק אוויר ללוח של הכרטיס , ובאיזה צד הוא יזרוק אוויר לאזור המעבד? תודה מר…

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. Started by PuMbA,

התקשרתי ל חברה K.S.P ונציק שירות אמר לי ש המשחה טרמית : Arctic Silver 5 לא טובה בכלל היא מתחילה להתפורר אחרי כמה זמן האם זה נכון או שהוא סתם אמר לי ? הרי יש לו אינטרס למכור לי אז למה הוא אמר לי את זה והיה להם במלאי ... תודה מראש

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  6. Started by InFecT[0]r,

יש לי שאלה איזה קירור מים הכי שווה טוב ומשתלם בואו לא נדבר על תקציב אבל לא להסחף

• 15 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by frogman,

האם 78 מעלות זה הגיוני לאחר יציאה ממשחק עם הכרטיס הנ"ל? לי זה נראה גבוהה, הקירור סטוק שמגיעה עם הכרטיס. וזה עוד לפני מחשבה על אוברקלוק....

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by a-v-i,

נראה לי שמצאתי את המאוורר 80 מ"מ הכי משתלם שיש... http://www.tr2tt.com/products/coolers/m6se/m6se.htm אומנם הוא מגיע כמאוורר למעבד עם גוף קירור אבל המחיר שלו הוא כמו של מאוורר רגיל - כ 60 ש"ח. זורק 32.4 CFM ברעש של 21 DBA שזה שקט מאוד... האם מישהו מכיר מאוורר 80 מ"מ שזורק יותר באותה כמות רעש?

• 15 תגובות
    • 869 צפיות
  9. Started by Vladgi,

והאם החלפת הקירור תגביר את יכולת האובר קלוק של הכרטיס ?????? יש לי את הקירור הסטוק הגרוע אפילו בלי צלעות הקירור של sapphire,ועם הקירור הזה אני מגיע ל-609 לליבה ו-738 לזכרונות וזה לא הגבול של הזכרונות וגם לא של הליבה הקירור מגביל אותי. אני הולך לשבור איתו שיא עולמי..... ותגידו קשה להרכיב קירור חדש לכרטיס מסך?ועוד שאלה אין מצב שאין ישרוף את הכרטיס במהלך האובר?,מכיוון שברגע שזה לא יהיה יציב זה פשוט יכבה את המחשב נכון?או שלא?

• 15 תגובות
    • 816 צפיות
  10. Started by amisha,

האם קיים כזה דבר שלקחו ביוס מוכן מחברה ,נגיד ASUS , והעבירו אותו מוד כדי שתהיה האפשרות להעלות מתחים למתחים יותר גבוהים מאשר מה שאפשר עם הביוס המקורי?? ???

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. אני רוצה לעשות אוברקלוק לכרטיס 6950 ויש לי כמה שאלות: 1.מה חשוב יותר להעלות, את המהירות של הליבה או המהירות של היזכרון? 2.מה המתח המקסימילי שמותר לכרטיס הזה? 3.אוברקלוק למעבד יביא לשיפור FPS במשחקים או שזה לא יעזור?

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. Started by Bug2000,

אהלן!. המעבד ב 3.5GHZ עכשיו . עושה SUPER PI ב 17 שניות (לעומת 28 במהירות המקורית), אבל קורס ב 3DMARK . קצת נתונים : מעבד - 4400E + קירור מקורי לוח - ABIT PI35-E זיכרון G.SKILL BPK 800MHZ ספק OCZ 520 . העלתי את המתח ל 1.46 בביוס (אין לי מושג עד כמה זה בטוח ולא מוגזם במעבדים האלה). טמפ' המעבד 35 מעלות במנוחה. לא נגעתי יותר בשום מתחים אחרים . ויש גם בביוס איזה אחוזים כאלה בין 61 ל 67 .. אז שמתי 61 .(מישהו יודע מה זה האחוזים האלה?) יחס זיכרון 1:1 (700MHZ) מה אתם אומרים אפשר לעלות עוד מתח למעבד או שאפשר לנסות עדכון ביוס ? (איזה ביוס פרוץ נחשב לטוב?). יש גם בביוס כל מיני מתחים שאין לי מושג מה הם ... מלבד מעבד וזיכרון יש עוד המון מתחים ... אולי צריך לשנות משהו בהם ? קצת תמונות …

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by BassMan,

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. Started by UdiDani,

שלום.. בעקבות הדיון הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=171183.0, (עמודים 3,4,5) , כנראה שניקח את המעבד שנזכר שם. שאלתי היא האם אני יכול לבצע את מה שintegral הזכיר שם (העלאת הFSB ל166 אם הבנתי נכון) בלי לקנות קירור חדש במקום קירור הSTOCK? ואם כן, כיצד מבצעים זאת? (אין לי מושג קלוש בOC)... יש סיכוי שנבצע את הOC המוזכר בדיון ולכן אני רוצה לברר הכל , ואח"כ להחליט אם עושים OC או לא. בתודה, אודי.

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. גם בתוכנה EVEREST וגם ב CORE TEMP הטמפ' על 50 מעלות לכל ליבה.. אני משתמש בTT Big Tayphoon VX.. האם אלה הטמפ' או שיש בעיה ??? ובנוסף.. אני רוצה לעשות OC למעבד.. האם כדי להקפיץ כל פעם את ה FSB ברמה אחת.. מ266 ל333 וכו' ולבדוק ואז להמשיך או בפעם אחת לרמה הרצויה.. ?? ואולי בעצם כדי להשתמש בETC של Gigabyte.. כי אפשר להעלות שם את הFSB כמו בביוס... עריכה : יש גם אפשרות להעלות את המהירות של הזיכרונות דרך הETC.. ל1066.. שווה ?

• 15 תגובות
    • 943 צפיות
  16. ועוד שאלה, האם הארטיק סילבר 3 שווה 100ש"ח כולל משלוח, למה יש לי AX7 ומאורר ENERMAX 80mm והטמפרטורה במאמץ מגיעה ל58 מעלות, ובidle ל50-52 להוריד את הסינק ולנקות? או לקנות ארטיק סילבר? בזמנו ביולי 2002 קניתי את המחשב ואז כל מה שהיה לי היה פד טרמי, שקיבלתי עם המעבד, והטמפרטורה המקסימלית היתה 50 מעלות במאמץ... ד"א, ניקיתי את הסינק מפול אבק, אבל זה לא עזר כל כך...(בלי להוריד אותו מהמעבד...)

• 15 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by qpalzm,

http://www.pcarena.org/ib/index.php?showtopic=7908 פשוט מטורף

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. שלום לכל חברי הפורום אז ככה , השאלה שלי האם אני צריך לעשות אוברקלוק לכרטיס המסך שיש לי שהוא Sapphire Radeon HD 6970 ביחס למעבד שיש לי שהוא AMD Phenom IIx4 965 3.4MHz , עשיתי לו אוברקלוק קליל ל-3.6MHz פשוט אני רוצה לדעת האם אני יכול בעזרת אוברקלוק לכ. המסך שיש לי להשיג ביצועים הרבה יותר גבוהים והמעבד לא יהיה לצוור הבקבוק או שאין צורך לעשות אוברקלוק ?

• 15 תגובות
    • 3.2k צפיות
  19. היי, מה קורה?, איזה מאורר מומלץ להשים על ה-ThermalRight AX478, הוא מתאים למאוררי 80MM, רציתי לדעת איזה מאורר טוב אפשר להשים עליו שיעשה את העבודה על הצד הטוב יותר עם מחיר סביר {עד 100ש"ח}, ושיהיה שקט {לא חייב הכי שקט}, אבל העיקר שלא יהיה כמו ה-Delta המקורי שבא עם כל ההיטסינקים של ThermalRight. תודה מראש, מתן.

• 15 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. טוב אז אני יודע שזה דפוק לרצות להמהיר את ה-AMD XP 1800 שלי, אבל הוא "רק" 1.53 ג'יגה הרץ, וחשבתי שזה יכול להיות נחמד לנסות להעלות את זה ולראות מה קורה (בחיים לא המהרתי שום דבר). עכשיו, בנושא הדבר הזה בשם FSB ... אני יודע פחות או יותר מזה ומה התפקיד של זה, אבל האם זה יכול לעזור לי להמהיר? כי פשוט ההגדרות ברירת מחדל שלי הביוס אצלי קבעו שה-FSB הוא 100mhz, וכשזה היה על 100, הקלוק של המעבד היה 1.1 גיגה עהרץ. כשהעליתי את זה ל-133mhz, הקלוק קפץ ל-1.53. אז חשבתי: היי רגע, למה לא לעלות את זה יותר ולקבל עוד קלוק ספיד? הרי כתוב שאפשר עד 220mhz ... אבל כשניסיתי להעלות ל-166mhz, ולעשות ריבוט, המחשב לא עלה בכלל. אפילו הביוס לא אתחל! הייתי צריך לנתק הכל מהחשמל, ולהוציא את הסוללה ע…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. אני מעוניין לעשות אובר קלוק,אני צריך קצת טיפים והסבר איך עושים את זה אבל יש לי בעייה אחת, לפי מה שהבנתי המעבד שלי נעול מפני אובר קלוק.... אז מה אני עושה.......? ומה אני יכול לעשות אם כדי לא לשרוף את הרכיבים.....? מה הם המעלות שבהם הרכיבים נשרפים.........? זה המפרט שלי: P3 600 ASUS 133 CUV4X 192 SDRAM GEFORCE 2 MX 200 64MB WD 40GB 5400 ATAPI 50X CREATIVE SB 128 BIT איך אני מעושה אובר קלוק ואיך אני דואג לקירור מתאים...........? ???

• 15 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by jagular,

שלום, קראתי את המדריך של האתר לאובר קלוקינג ובאמת העלתי את המהירות מ 2000 ל 2350 אבל ראיתי שהצליחו להגיע למהירות יותר גבוהה עם עם מעבד כמו שלי עכשיו גיליתי שאני יכול להגביע אותו עד לתדר FSB של 240MHZ כלומר 2400MHZ מהירות המעבד. אני עכשיו עם 2350MHZ ברגע שאני מעלה אותו ל 2400MHZ אז הוא לא מעלה לי שום דבר אז אני לוחץ על כפתור הריסט של הביוס והוא חוזר למצב ברירת מחדל. עד כמה שהבנתי עד עכשיו לא נראה לי שהמגבלה שלו צריכה ליהיות 2400MHZ. הנה המפרט של המחשב: מעבד: AMD Athlon 64 3200 2GHZ לוח אם: K8N Neo4 Nforce 4 ראם: OCZ 512MB X 2 400DDR 2.5 CL (לא יודע עם זה גם חשוב אבל אני ארשום) כרטיס מסך: GFORCE 6600GT MSI דיסק קשיח: 120GB תודה מראש, מגיא

• 15 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. שוחרר לפני כמה חודשים כבר: D27_TaiPan_0.1_EB_ED_Bpl_3.19_08.12.04 מבוסס על טאיפן 0.1, אבל הוא שחרר גם גרסאות מבוססות 0.2. כרגע אני על ה-D26 הפרוץ שלו, שבהחלט עזר, ואפשר לי להגיע לבאס של 250 יציב בפריים, ופוסטים עם יותר אפילו. אז מישהו ניסה את ה-D27אים? ראיתם שיפור כלשהו? אני מחפש נואשות דרך לעבור באס 250.. אני יכול להגיע לווינדוס גם ב-260, אבל פריים נותן שגיעות אחרי זמן קצר בלבד. הבעיה לא בזכרון, MemTest 86 לא מוצא שגיעות. ניסיתי כל דבר שיכלתי לחשוב עליו, אבל לא הצלחתי לייצב אותו מעל 250 מה"צ. תודה.

• 15 תגובות
    • 901 צפיות
  24. אהלן חברה. המארז שלי חם... ועוד עכשיו בקיץ הוא בכלל כבר צועק.. יש לי מארז Thermaltake Soprano VB1000. נשמע מפציץ?.. ממש לא. ואני מתחרט גם שקניתי אותו. למעבד שלי (Core 2 Duel E6400) יש קירור רגיל סטוק. המעלות כפי בתמונה שציינתי הן במצב של חדר (לא חנוק, מאוורר רגיל ללא מזגן) וללא כל מאמץ. נמדדו כ-20 דקות לאחר הדלקת המחשב לאחר גלישה באינטרנט. במצב עומס המעבד שלי מגיע ל-60 מעלות ואף ל65. הכרטיס מסך גם מגיע לאיזור ה55 (הוא שורד ככה בגלל הקירור המשודרג שלו. כל המפרט שלי מצויין בצד). וכל המארז בכלליות חם חם חם. אני רוצה לקנות גוף קירור נורמלי למעבד שלי. איפשהו באיזור ה-150 שקל (אם יש משהו טיפה יותר יקר אבל משמעותית טוב יותר, אשמח לשמוע). ושאלה נוספת. חשבתי לקנות מארז אחר, שבו א…

• 15 תגובות
    • 2.5k צפיות
  25. Started by Electric Boom,

אוקיי,אז ככה:יש לי ASUS p4s533-vm ואני מעוניין להעביר את הג'אמפר(שאחראי על מעבד,זיכרונות...)לjumper free mode,עכשיו תראו להלן התשובות שאני לא מעוניין לשמוע!!!: א."פתחת כבר את הת'ארד הזה ראה הוזהרת"... ב."תסתכל באתר החברה\במדריך"(נראה לכם שלא התסכלתי...יש שם רק טבלה אבל אין הסבר בידיוק איך אני מגיע לפרי מוד) ג."אף אחד לא חייב לך כאן כלום"...(אני יודע אני רק |מבקש| עזרה) ד."תשתמש בחיפוש\המדריך שקיים כאן"...(חיפשתי\הסתכלתי-לא עוזר) ה."מה זה לא לתת ת'תשובות האלו למה לא זה מה שאנחנו רגילים לתת..."...(מתנצל) אם מישהו הולך לתת אחת מהתשובות הנ"ל או דומה עדיף שלא יתן כבר...אני מחפש רק תשובה מעשית. סליחה אם פגעתי במישהו,תודה מראש לעוזרים.

• 15 תגובות
    • 802 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.