אוברקלוקינג וקירור
פורום העוסק בנושא המהרה וקירור של חלקי המחשב השונים
36,125 דיונים בפורום זה
-
רק לידע את הקהל פה...ישנה תוכנה המאפשרת לבדוק האם PAT באמת מופעל בלוח שלכם 875\865 - דבר חשוב למדי גם בזמן OC. התוכנה: ftp://ftp.heise.de/pub/ct/ctsi/ctiaw.zip למידע נוסף: http://www.abxzone.com/forums/showthread.php?t=49613
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון להחליף את המאוורר שקיבלתי עם הprescott 2.8 שלי שמרעיש בצורה בלתי נסבלת ושלא תעלה על הדעת. אני זקוק לפתרון קרור טוב וכמה שיותר בזול וכמו כן שניתן יהיה להשיג בקלות. תודה נ.ב לא מענייני להגיע לטמפ' הקפאה, המטרה עבודה סבירה אפילו בימי הקיץ החמים במינימום רעש *עריכה* חשבתי אולי לקנות את המאוורר הישן שבא עם הcopper, לדעתכם הוא לא יגרום נזק, קרי התחממות יתר?
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי. המחשב שלי עובד ב-OC של 20%-25%, ולכן רכשתי לו את ה-Thermalright SP94 + SF 80mm. הבעיה היא שהמעבד מתחמם מאוד כ 50-52 מעלות במאמץ בכל OC אפילו הכי קטן. חשבתי שאולי הבעיה בקריאת חיישן שגויה, אבל אני ממש יכול להרגיש איך ה-SF שעובד עים החיישן המקורי שלו מתחיל להשתולל. גם כאשר אני נוגע ב-Heatsink הוא לא ממש חם, כלומר המאוורר עושה את שלו (+מזגן בחדר). אז כנראה שהבעיה ביא בין המעבד ל-Heatsink. עכשיו אני משתמש ב-ArcticSilver5. חשבתי שאולי שמתי יותר מידי(או פחות מידי) חומר, ולכן עשיתי מספר ניסיונות של מריחות משחה, אבל הטמפרטורה מסרבת לרדת. יש למישהו רעיון? אולי יש למעבד שלי בעיה?? ממש נגמרו לי כל הרעיונות!
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
פירקתי את המאוורר מהספק לפי המדריך באתר, מה עכשיו? איך מחברים אותו ללוח? איפה הכי מומלץ להרכיב את המאוורר? מלפנים מאחור או אולי בצד? אשמח לקבל עוד טיפים בנושא. אני חדש בנושא :
-
- 15 תגובות
- 932 צפיות
-
-
יש לי מעבד AMD AXP 2500, ושאר החלקים של המחשב מפורטים בחתימה שלי. אני ניסיתי לעשות OC למעבד, הגעתי עד למתח של 1.875 ו-193FSB. לא יכולתי לעלות FSB יותר מזה, כי הייתי מקבל מסכים כחולים או תקלות בפריים95. אז אני בטח צריך לעלות יותר מתח, אבל אם אני אעלה יותר המעבד פשוט יטוגן בצורה איטית ויישרף לי עוד חודשיים-שלוש. אז רציתי לדעת, אם "התקלה" הזאת שיש לי (כל כך הרבה מתח ורק 193FSB) היא בגלל הספק כוח הג'נרי שיש לי (350W)???? אם אני אקנה ספק 300W ART של HEC אני אוכל להגיע ל-FSB גדול יותר עם פחות מתח?
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אתמול שמתי לב למשהו מוזר קצת (בישבילי) אולי תוכלו לעזור לי בבקשה יש לי מעבד amd xp 3000 333fsb וזיכרונות twinmos pc3200 400mhz הלוח שיש לי זה gigabyte 7n400e והוא תומך ה 400mhz.. בדקתי דרך התוכנה של גיגה בייט easutune4 והיא הראת לי שהמעבד רץ על 166mhz והזיכרונות על 2.700, הם לא אמורים להיות על 3.200 ? בביוס היסתכלתי וה FSB הוא על 166, והבנתי לבד שזה 333mhz. שהעלתי אותו ל 200FSB, הוא היה על 400MHZ אבל אז המסך פשוט לא נידלק, העברתי ת'גמפר' ל OFF והוא עבד, אבל על 100mhz למרות שהביוס היה על 400mhz.. איך אני יכול לשים לתאם את הכל ככה שזה יעבוד על 200fsb ?? שהזכרונות יעבדו כמו שהם צריכים על 400mhz ולא 333mhz .. ויש לי קירור מתאים, יש לי volcano 12+ ומארז עם 4 מ…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה הכל התחיל כאשר נשבר לי מהרעש של הDELTA 80 (למרות שהיא עם פוטנציומטר) , הבאתי מאוורר 80 רגיל והתקנתי אותו על הSLK 800 שמקרר את הPLAMINO 1700 שרץ על 166X11=1826 ומתח 1.95 וולט. עם הDELTA לא היו שום בעיות יציבות המעבד עבד על 44,50 לאחר החלפת המאוורר התחילו הבעיות עם מכסה סגור 52,58 וקריסות עם מכסה פתוח 51,56 וקריסות נדירות. וכאן מתחילה הבעיה: 1) להישאר על 11X166 !!! 2) למנוע מצב קריסה 3) No way DELTA אגב המארז הוא של TASK מידי טואר , פשוט מאוד בלי שינויים , מאווררים: אחד למטה מקדימה מכניס , 3 מאחורה מוציאים (ספק, 80 , 60) הזה מקדימה גם 80 , הכל רץ שקט למדי ..... וכמובן גם את זה אין לי כח לשנות או רצון להחליף! הפתרון: 1) להשאיר מחשב עם מכסה פתוח -=> נופל , לא …
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
המארז בנוי ככה למי שלא יודע : 4 מאוררים של 80מ"מ קדמים ושתי מאוררים אחורים של 80מ"מ שקופים + מד טמפרטורה שמוצאים אוויר אשר אותם אני מקבל עם המארז.. והמצב שלי הוא כזה אני מתכנן לעשות OC ולכן אני צריך קירור טוב יותר אשר 3 מאוררים ( 2 מאחורה פולטים אוויר ו1 בדלת מכניס אוויר ) חשבתי על מספר אפשרויות: 1. מצאתי את זה בנועה מחשבים TTTHERMALTAKE A1873 - 4 Channel 8025 VR Fan Kit with 3.5 control 4 מאוררים של TT + שליטה ב 160 שקל שזה מאוד מאוד זול אבל החסרון בזה שאין לי מד טמפרטורה ואני לא מבין מה יעזור לי שליטה עם אני לא ידע מה הטמפרטורה למרות שזה עדיין טוב ( הרי איך אני ידע מתי לשלוט :\ ) 2. ודבר שני מצאתי את זה בפנדה Thermaltake Smart Case Fan II 80mm A1357 שז…
-
- 15 תגובות
- 979 צפיות
-
-
יש לי לוח : GigaByte GA-K8VT800 PRO צודההה
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש את הSILENCER 3 שמותאם ל9800 PRO 256 ול 9800 XT האם הוא גם יתאים ל9800 PRO 128? כי לא בא לי לקנות את 1 שמתאים לרוב הרדאונים ושלא בא עם קירור זיכרון
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם,ביצעתי אוברקלוק למעבד שלי: p4 2.0 ghz,ל p4 2.4 GHZ. הטמפ' סבירות,49 במנוחה במעבד 30 במנוחה בלוח אם. עכשיו שאני מפעיל את המחשב כתוב לי שהמעבד הוא: p4 2.4 GHZ אך שאני לוחץ כפתור ימני מאפיינים על המחשב שלי אני מקבל: pentium ® 4 cpu 2.00 ghz 2.40 ghz האם זה בסדר? כאשר אני מצבע הפעלה מחדש למחשב לא משנה אם מהכפתור ריסט או מהמחשב המחשב מתכבה ואז הוא נדלק אבל הוא לא טוען את ווינדוס והמסך שחור ושומעים צפצופים,במצב הזה אני ממתק את המחשב מחדש ומפעיל אותו והמחשב עולה כרגיל. הנה המתחים שלי: איך אני מסדר את הבעיה? תודה מראש.
-
- 15 תגובות
- 931 צפיות
-
-
יש לי כרגע מעבד 2500+ וסינק של ונטק אירו פלו. אני רוצה להחליף קירור למשהו יותר רציני ושקט חשבתי בכיוון של Thermalright ALX-800 + ENERMAX 80MM RPM Adjustable Fan מה אתם אומרים כדאי להחליף לזה או שיש לכם הצעה יותר טובה? (אין לי חורים מסביב לסוקט)
-
- 15 תגובות
- 915 צפיות
-
-
כמו שכתוב בכותרת. יש לי ספק גנרי 500W של KSP, ואני לא מצליח לעבור את ה220FSB עם NewCastle 2800 וAbit KV8Pro. זה משגע אותי... המתחים לא נראים לי כלכך יציבים, אז חשבתי לבדוק.
-
- 15 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני מקווה מאוד שהנושא קשור לפורום הזה אני רוצה לשנות תיזמונים לזיכרונות PC100 שאין לי מושג של איזה חברה הם אולי אתם יכולים להגיד איך לבדוק התיזמונים הם 3-3-3-5 ואני רוצה להוריד לפחות ל-2.5 הזיכרונות יכולים להשרף?
-
- 15 תגובות
- 799 צפיות
-
-
טוב אז קניתי SLK948U למעבד +SF2 וATI SILENCER VER3 אז בהתחלה לא הייתי זהיר- שלפתי את המעבד ושברתי שני פינים- כל הזין- הלך המעבד- משמע לך תקנה חדש- אז שבוע סבלתי בלי מחשב- היום קיבלתי הכל- מעבד חדש , ואת כל הרכיבים הרכבתי ו...אני בשוק!!! על המעבד שמתי משחת ARCTIC SILVER 5 על הכרטיס מסך שמתי על הליבה את הגריז הטרמי שהביאו (כי פחדתי לשים עליו את המשחה כי היא מוליכה והכל- אבל על הזכרונות של הכ.מסך שמתי את המשחה. אוקיי - המעבד צנח מ55 מעלות- ל35!!!! 20 מעלות!!! הכרטיס מסך (התנור שלי-9800XT שעבד קבוע בין 70-75 מעלות) צנח ל55-60 מעלות- מ-ט-ו-ר-ף!!! את המאורר של המעבד הישן תקעתי בדלת שיכניס אוויר (לא שזה משהו חזק מי יודע מה אבל מוסיף קצת לדעתי) אייי המותק ממש בוכה לי עכשיו-"בוא …
-
- 15 תגובות
- 891 צפיות
-
-
יש לי מעבד פנטיום די 830 הכפול ליבה והתוכנה של אסוס מראה לי שהוא עומד על 66 מעלות ויש לי קרור מים זה יכול להיות?
-
- 15 תגובות
- 893 צפיות
-
-
קניתי אתמול 2 רכיבי זיכרון חדשים של סמסונג PC3200 CL3 (תזמונים 3-3-3-8) בנוסף לשני רכיבי הזיכרון הקיימים (Infineon PC3200 CL3 תזמונים 3-4-4-8 - את עניין השוני בתזמונים גיליתי רק אחרי שהרכבתי את הזכרונות ועושה רושם שכולם עובדים ב-3-4-4-8 לפי Everest). העניין הוא ש-Everest מראה שטמפרטורות הזיכרונות החדשים היא 77 מעלות צלזיוס (היא לא מראה את הטמפרטורה של הישנים). מצורפת תמונת מסך מ-Everest בסוף ההודעה. האם זו באמת הטמפרטורה? מה יכול לגרום לטמפרטורה כזו גבוהה? בתודה מראש! הערות: לוח אם: Abit IS7 מעבד: Pentium 4C 2.4Ghz
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי P4 640 3.2 GHZ,והוא מגיע לטמפרטורה מטורפת של 62 מעלות במאמץ. אני רוצה לקנות את הזלמן 9500 החדש, אבל לפני כן אני רוצה לשאול כמה שאלות: א. האם הוא יותר טוב מהביג טייפון? ב. האם ההתקנה שלו קלה, כלומר לא צריך להוציא את לוח האם? נ.ב- יש לי זכרונות של חברת CEON האלמונית (4-4-4-12)- יש מצב שאני אצליח להגיע איתם באוברקלוק ל-4 GHZ, או שאף אחד לא יודע ואני צריך לעשות ניסוי וטעייה? תודה מראש
-
- 15 תגובות
- 903 צפיות
-
-
יש לי עכשיו מערכת כזאת: P4 2.8C@3.3 ABIT AI7 GeIL 512MB (2x256MB) 3200 Golden Dragon Sapphire Radeon 9600XT WD 80GB (בקרוב עוד אחד 20 שיש לי פה) צורב DVD 5 מאוררי 80 מ"מ ואחד 120 ואורגייט 2 זלמן 7000CU יש לי ספק TT360 רציתי לדעת כמה וואט צורך ממנו הכרטיס מסך שיש לי עכשיו.. אני עומד למכור אותו ולהחליף לג'יפורס 6200 (ולפתוח ל6600..) כמה וואט ה6200 צורך? הספק שלי יעמוד בהכל?
-
- 15 תגובות
- 903 צפיות
-
-
אתמול הגיע אלי תכנאי של תמי4 כדי לתקן את התמיבר שלנו החדש שמוזג לבד .. קיצר הוא פתח אותו כדי להחליף חלקים ומה אני רואה מדחס בגודל סביר רדיאטור קיצר כמעת כל מה שצריך לקירור גז שיתאים לחדר... וזה בטוח יותר זול מליקנות אחד מוכן ... אני צריך לבדוק כמה עולה רק המכשיר של התמי4 ואני יודע לכם ... מה אתם אומרים ?
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
סוף סוף.............השאיפה שלי הייתה להגיע ל51 שניות בסופר פיי,לא לשכוח שלפני האוברקלוק קיבלתי 1 ו12 שניות! הישג של ממש...........עכשיו אני יעלה עוד קצת ,השאיפה שלי עכשיו להגיע לפחות ל49 (מה שנראה לי שאני לא יצליח :-\ אבל לימדו אותי תמיד לשאוף גבוהה..... ) האובר קלוק התבצע ללא העלאת מתח למעבד עם טמפטורה קבועה של 27-30 מעלות במנוחה ו39-41 מעלות במאמץ (snm) ,העלאת מתח לזכרונות מ2.5 ל2.9 FSB של 150 ,באס של 590 ,מכפלה של 20 למעבד. מגיע לי מזל"ט ;D
-
- 15 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום! קניתי מארז COMPUCASE CI-6a19 ATX SUPER MIDI TOWER CASE עם ספק של 480W רציתי לדעת האם יש עוד אפשרויות לקירור מארז זה ???
-
- 15 תגובות
- 936 צפיות
-
-
קירור פשוט מטורף!!! http://www.vr-zone.com.sg/?i=2649&s=1 :o :yelclap:
-
- 15 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי לכולם, אני חושב שגיליתי שמקור בעית הארטיפקים שלי הוא טמפרטורה גבוהה מדי של הכרטיס מסך (יש לי Albatron GF6600GT). כשהתחילו הארטיפקטים, פתחתי את המארז והרגשתי שצלעות הקירור של הכ. מסך היו פשוט לוהטות! השארתי את המשחק לעבוד קצת כשהמארז היה פתוח וזרימת האוויר הייתה טובה יותר, והארטיפקים נפסקו וגם הרגשתי שצלעות הקירור כבר לא כ"כ חמות. עכשיו כמה שאלות, האם הקירור שמגיע עם הכרטיס לא אמור לדאוג לכך שהדברים האלו לא יקרו??? (לא עשיתי OC או משהו כזה) בנוסף יש לי שני מאווררי 120MM במארז, חשבתי כשקניתי את המחשב שהכל צריך להספיק... אם אני צריך להחליף קירור, מה כדאי לקנות? (ד"א אם זה לא שייך לפורום הזה אז אפשר להעביר, פשוט חשבתי שרוב ההודעה מתאימה יותר לכאן) אשמח לקבל עצות תו…
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אז הייתי בחופש בתיאלנד וחשבתי שאם נמצא שם מציאות אז נביא,הגעתי לבנקוק ושם הפנו אותו ל"פנטיפ פלאזה" שזה קניון ענק של 5 (!) קומות רק של מוצרי/חלקי מחשב ושאר ירקות. אז לכסות את הקניון היה די קשה ובעודי משוטט שם ראיתי הפתעה: GEIL ONE TCCD 1 GB ב-10900 באט תיאלנדי שבשקלים זה יוצא 1090 ש"ח כן זה לא טעות 1090 ש"ח במקום 2200 שמוכרים אותו בארץ ...מהר מאוד קניתי אותו מה עוד שאת דגם ה BH5 של ה- GEIL מכרו ב 8400 באט שזה 840 ש"ח במקום 1540 שנמכרים ה BH5 בארץ הקודש... עוד הצטרפו לרשימת הקניות שלי 2 74GB רפטורים שעלו ביחד 1600 ש"ח במקום כמעט 2000 ש"ח שהם עולים בארץ. את המכס עברתי ללא בעיות הגעתי הביתה והתחלתי לבדוק... 300 בתזמונים של 2.5-3-3-6 T1 עבדו נהדר והנה התוצאות …
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-